|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Ja ból brzucha drugi dzien. Macica sie stawia. Nawet maz mowi twardy jak skala. I qpa 2 razy od rana.
Nospa i po niej i tak cmi. Hmmm bojeeeeeee sieeeeeeeeeeee
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy jak idzie się do szpitala to jest potrzebny dowód na to że ma się prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej?? Czy oni już po PESEL-u to wiedzą że jestem ubezpieczona w pracy??
Cytat:
Ja tez jestem strasznie ciekawa
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie tez mialam o tym pisac, w nocy z fest bolem do wc wstalam, brzuch z twardosci bolal, a teraz jak sid obudzilam tez bardzooo twardy po samo dno macicy i bolalo. I wymiotowac mi sie chcialo i wszystko na raz. Jak przepowiadacze tak utrudniaja zycie to co dopiero te normalne... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=771354 Sama głównie na taki wątki zerkałam żeby opisy porodów poczytać, a dzięki linkowaniu łatwo można znaleźć je Ale niech reszta też wypowie się. Z drugiej strony i tak już większość "rozpakowała" się więc nie wiem czy jest sens żeby ever siedziała i przeszukiwała wątek w celu linkowania.---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Już mam przyjęcie do szpitala za sobą i nikt nie wymagał dowodów ubezpieczenia/ przelewów itp rzeczy. Teraz chyba w razie potrzeby mają eWusia |
||
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- GOSIA 3mam kciuki, zebynto bylo juz!! DIMA gratulacje!! Ostatnio jak aktualizowalam liste to myslalam wlasnie o Tobie jak tam ![]() Ale dzis w nocy pod rzad mialam ciagle glupie sny
|
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
Koralinka, Tynka - no to jest nas wiecej na nocnej warcie
ja sobie dzis w nocy przynioslam tableta, bo czasem zasypiam z Mloda przy cycu... dzis mimo tableta i tak mi sie oczy zamknely no ale wyjatkowo zmeczona sie tej nocy czulam...Musze cos zrobic z tymi moimi piersiami, bo zaczynaja coraz bardziej bolec... tez smaruje, wietrze itd, ale narazie nie pomaga... wyprobuje dzis te oslonki Wszystkim potrzebujacym przesylam mocne kciuki, a rodzacym zycze powodzenia
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje się zaginiona mamuśka
Może mnie tu jeszcze ktoś pamięta ![]() Przede wszystkim chciałabym pogratulować wszystkim rozpakowanym mamusiom Zazdroszczę, że już macie swoje maleństwa przy sobieJa miałam wczoraj wizytę i u mnie póki co jeszcze daleko do porodu szyjka długa i zamknięta... Doktorek powiedział, że teraz już tylko nadzieją w mężu![]() Córcia waży już 3400g i strasznie nie mogę się doczekać kiedy ją przytulę Przygotowane mamy już wszystko, więc teraz tylko czekać ![]() Nowa Ty nie bierz no-spy tylko sie ciesz i połaź jeszcze po schodach, żeby wygonić maleństwo
|
|
|
|
#4330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze niedlugo cos z tych skurczy konkretnego wyjdzie ![]() Co ja tam pisze o swoich, jak mi nawet czop nie schodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- O kurde u mam sierpniowych to i zdjecie i opis porodu, nie za duzo na perwszy post? :P i nawet nie wiem, czy umialabym tak ladnie linka wrzucic, jak one tam maja...
|
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
Oj, mam parcie na rodzenie... A tu nic jak zwykle.
Z tego wszystkiego przepakowałam torby do szpitala. Ostatecznie poszłam po rozum do głowy i biorę wszystkiego mniej niż początkowo planowałam. Na przykład nie całą paczkę pampersów, tylko 30 szt. Nie zabieram też rzeczy na wypis. To mi pozwoliło zamiast walizki plus dużej torby sportowej, zapakować tylko tę torbę i... torbę do wózka którą ostatnio pokazywałam A jak mi czegoś zabraknie to zrobiłam jeszcze dla męża torbę z napisem "zapasy do szpitala". A obok stoi też torba "na wypis" Musi się w tym połapać, albo wyszłam za idiotę i nic o tym nie wiem Żona mojego kuzyna urodziła parę dni temu. Wyobraźcie sobie, że była już ponad 10 dni przenoszona i po trzech nieudanych indukcjach oksytocyną lekarze zdecydowali że ma mieć cesarkę. Więc elegancko ją poinformowali, nie dali rano śniadania, robią ostatnie kontrolne badanie przed zabiegiem, a tu... 4 cm rozwarcia. Wszyscy oczy jak 5 zł i pytają się dlaczego pani nie mówi że rodzi?! Chciała pani po kryjomu pod kołdrą urodzić?! A ona nie czuła dosłownie żadnych skurczów... I w ogóle cały poród potem miała lekki, trwało to jakieś max 3 godziny i podobno nie bolało tak bardzo. Ta to ma szczęście!!! A też rodziła pierwszy raz i jest drobną kobietką Synek mimo, że przenoszony urodził się z wagą 2900.Dziewczyny, zazdroszczę tego karmienia Oj chciałoby się, chciało...
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Koralinka super opis.
Gosia dobrze, ze masz/ktg chociaz bedziesz wiedziec co i jak. Ever mi gin mowila, ze jak bedzie bolec tak, ze bede sie meczyc to zebym wziela. Po drugie jak to przepowiadacze to powinno po przejsc... I lekko krzyze czuje Dalej mnie cmi, wydaje mi sie caly czas ze chce mi sie qpe. Jezusie ... I badz tu madrym. Ale gdyby to bylo to chyba bardziej by bolalo... ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Kamila a Ty sie czesciej odzywaj Waga ladna malej. Moja w czwartek miala ok 3100
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-10-07 o 09:50 |
|
|
|
#4333 |
|
Rozeznanie
|
Gosia - za rozkręcenie
może kankana sobie potańcuj ![]() Co do torby - mi się przydała połowa tego, co wzięłam. Jedna koszula, jeden ręcznik, sukienka do porodu. Ubrań dla dziecka warto sporo mieć, ale to zawsze można donieść Tak samo ubrania wyjściowe. Karmienie jest spoko, ale odbekiwać nie lubię. I rogal do karmienia Bardzo ułatwia. |
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Mi pewnie jak porod sie zacznie, zanim skapne sie, ze to jest to...
Ja naleze do tych, co dzwonia do szpitala lub lekarza itd. jak jest naprawde zle, to pewnie stwierdze, ze to normalne w ciazy ze cos mnie boli i poloze sie np. ![]() Poczwarka ale przypadek z tym porodem, hehe widze nie ma reguly na nic (ciaza przenoszona i mimo to kruszynka )
|
#4335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja juz od dłuższego czasu mam takie pobolewania, raz mocniejsze raz słabsze, 3 razy bolało juz tak porządnie, że myślałam, że będziemy musieli jechać do szpitala, ale po chwili samo przechodziło. No i teraz to już regularnie twardnieje mi brzuch i boli jak na okres, ale jak widac nic z tego nie chce wyjść ![]() A jak już zaczniesz rodzić, to raczej nie przeoczysz tego faktu ![]() Mi doktorek powiedział, że jak będę miała bóle przez godzine co 5-10 min to mam jechać do szpitala, ale to mają być takie bóle, że się będę zwijać na podłodze ![]() Twoje maleństwo też już ma ładną wagę
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, ja też w dwupaku i mam nadzieję że nic się nie wydarzy do 16.10. Bardzo bym nie chciała obudzić się z jakimiś skurczami w nocy i stresować się jazdą do szpitala, zważywszy że to szpital do którego muszę dojechać prawie 60 km, tyle że autostradą
![]() To mogłaby być szaleńcza jazda w wykonaniu mojego TŻ'a Cytat:
A wogóle to trzymam za Ciebie kciuki ![]() Ja dzisiaj postanowiłam zrobić ostateczne zakupy dla młodego, przydałyby się jakieś pieluchy, butelki i smoczki, termometr Ostatnio śniło mi się moje dziecko, pierwszy raz go zobaczyłam we śnie, ciekawa jestem konfrontacji z rzeczywistością, czy będzie miał ciemne włoski, bo tak go sobie wyśniłam ![]() Mam do Was pytanie: czy któraś z Was używała lub kupiła sobie pas pociążowy? Szczególnie interesuje mnie info od dziewczyn po CC?
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tez jakos wyrobiony obraz mojego dzidziusia
to wiadome najwazniejsze- aby zdrowe. Ale u mnie ciemne lub czarne wloski, sniada karnacja, brazowe oczka czyli jak ja, a Tz mowi, ze blondynka jak on, ciekawe w kogo sie wda, bo my bardzo sie roznimy. Tylko kolor oczek to dopiero jak dziecko rok ma widac jakie bedzie mialo ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila no wkurzaja takie przepowiadacze bo tylko sie/stesuje. Jak do czwartku bedzie git to zobacze na ktg jak sytuacja.
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Isgaard: ja dostalam od ciotki.
ona uzywala 2 razy i sobie chwali, moja szwagierka tez poleca. musze tylko poczytac, kiedy mozna zaczac go uzywac, zeby nie narobic sobie krzywdy...ja Was podczytuje, ale nie pisze, bo plecy mnie tak bola od siedzenia przy kompie, ze wiekszosc czasu leze... mala wciska mi lepek w zebra i nie mam jak sie ulozyc, w nocy tez daje czadu... wczoraj mialam slabszy dzien, ryczalam, bo ani siedziec, ani lezec, jak pochodzilam, to brzuch mnie rozbolal i tyle z tego. dzisiaj pospalam, to humor ciut lepszy. ![]() gratulacje dla rozpakowanych. i dla karmiacych, ze chce im sie w nocy na wizaz wchodzic.
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, kochane!!
Zaglądam codziennie i analizuję, czy przybyło nam wątkowych bobasów. U nas ok. Maluszek ma już 11 dni, odpadł pępuszek W dzień jest całkiem dobrze, sporo śpi. Jeśli to kolki to mam nadzieję, że szybko mu przejdą. Dziewczyny, które już urodziły- zwłasza drugie dziecko- czy Wy tez w dalszym ciągu macie wielką piłkę zamiast brzucha? Ja przed ciążą ważyłam 55,5 kg, na koniec ciąży 69, teraz ważę około 60/61, ale brzuch mam nadal ciążowy i jakoś tak stanął w miejscu i nie chce się skurczyć...
|
#4341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Juz mam: 1 pomiar 160/100, 2 pomiar 175/105, 3 pomiar 160/100. W szpitalu 145/95 plus obrzeki i niewydolne łożysko. Pozdrawiam. K86
"Razem, młodzi przyjaciele!... W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele" 2 października 2014 o godz. 11.10 urodziła się ŁUCJA Edytowane przez Koralinka86 Czas edycji: 2014-10-07 o 10:45 |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym kiedyś znalazłam też taki temat w kwestii brzucha po ciąży: http: //ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/uroda-w-ciazy/315545,Diastasis-recti-czyli-uciazliwy-brzuszek-po-ciazy.html (usuńcie spację po http
|
|
#4344 |
|
Rozeznanie
|
Agatka - mogę prawie wciągnąć brzuch. To dziwne uczucie tak nie mieć kontroli nad nim. Przed ciążą był plaski zupełnie. Teraz jeszcze trochę sterczy, ale zaczęłam nieco ćwiczyć i czekam, kiedy wróci do dawnych rozmiarów.
Mój Mały też się pręży i stęka. Ponoć dzieci nie ogarniają, że jak robią kupę, to muszą rozluźnić zwieracz i prą na ściśniętym. Rety. Też mi go bardzo żal. Pomaga leżenie brzuchem na mnie lub TŻ, np.teraz I tak sobie ssak śpi.
|
|
|
|
#4345 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w dwupaku i bez oznaków porodu
Nocka elegancko przespana, chociaż zapowiadało się kiepsko ![]() Gosiu, kciuki dla Ciebie, bo coś się chyba zaczyna ![]() Sporo mamuś karmi przy wizażu widzę Niedługo dołączymy do Was i będą nocne pogaduchy Idę poogarniać siebie i mieszkanko, a potem jedziemy lampę nocną do karmienia wybrać |
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz dzwoni, odbieram po kilku sygnalach " czemu nie odbierasz, jak sie czujesZ " haha jak powiedzialam ok to mowi ze zadzwoni pozniej
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-10-07 o 11:14 |
|
|
|
#4347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj się bał, że jak pójdzie na basen na 2h (z dojazdem plus sauna na chwile) to za długo, bo COŚ się może zacząć dziać! Wysmiałam go i kazałam iść i korzystać póki może
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, my najprawdopodobniej dziś wychodzimy. Ogólnie wszystko ok, jedyny problem to oczywiście karmienie piersią, robi mi się nawał, mały je dość długo, ale i tak się nie najada i trzeba go dokarmiać
|
|
#4349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też często kładę Maluszka brzuszkiem na mnie, w ogóle pozycja na brzuszku jest świetna, bo pomaga się odgazować i odbić. I maleństwo może ćwiczyć unoszenie główki. Biedne te maluszki, dla nich taka kupa to sprawa wagi wagi państwowej, prawdziwe wyzwanie Czekam z utęskinieniem na środę, wtedy zdejmą mi ostatni szew. Położna w 6 dobie po porodzie nie mogła zdjąć wszystkich, bo miałam spory obrzęk. Teraz nic mnie już nie boli, tylko ciągnie ten ostatni właśnie szew. Jutro pozbędę się dziadostwa ![]() Założę się, że Gosiak rodzi
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kocahne
Michałek dziś kończy dwa tygodnie, wczoraj byliśmy pierwszy raz na spacerze, po którym miałam zakwasy na udach Noc ciężka, a i dzien zapowiada się nie ciekawie. Michał jest tak łapczywy, że je na siłę, a później nie chce mu się odbić. staram się was podczytywać, ale ciężko mi idzie, bo w czasie snu małego ja robię obiad, dziś będą pierogi z mięsem. Gosia miej dowód osobisty i historię ciąży, trzymam kciuki, żeby to było już. Co do brzucha to ja już praktycznie nie mam, zostało mi do zrzucenia 2,5 kg, ale ja po porodzie miałam już nieduży. nova ja jak nie wiedziałam czy to są bóle porodowe to wziełam dwie nospy, nic nie pomogły ![]() A co do czopa to mi chyba nie odszedł albo przeoczyłam ten moment, no chyba że jeszcze to było już na sali porodowej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Mamusie pewnie przytulają swoje maleństwa, ale gdzie ta połowa która jeszcze w dwupaku?...
na pocieszenie powiem, że jak się ciąża rozwiązuje to się rozwiązują ciążowe problemy, jak ręką odjął mija wszystko, choć mnie zgaga męczyła jeszcze dwa dni po cc. Dacie radę! Wierzę w Was 

no ale wyjatkowo zmeczona sie tej nocy czulam...
wyprobuje dzis te oslonki
Zazdroszczę, że już macie swoje maleństwa przy sobie