Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 11:01   #241
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

A to moja Iza,cera od zoltaczki. Mam nadzieje ze widac fotke bo pierwszy raz z komorki dodaje
uploadfromtaptalk1412690335737.jpg

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 11:04   #242
slodziatek
Rozeznanie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ufff! Doczytałam! Miałam dziś 3 podejścia A wczoraj padłam i poszłam spać o 21 - wcześniej niż moja starsza córka Potem o 23 słyszałam że tż karmi Alę, a o 3 i 6 ja wstawałam. Potem jeszcze do 8 kimnęłam

Ja ostatnio zakupiłam w aptece koper włoski - herbatkę taką bez żadnych dodatków i zastanawiam się czy to po tym ale jest troszkę lepiej. Ściagam jednorazowo 50 ml, wcześniej to było 30 ml.

Ja tak robię. Jak pisała anesh - wszystko sterylne.

Super, że przybiera na wadze!

Ja kąpię w Oilatum i pediatra jeszcze poleciła smarować parafiną ciekłą. No to w miejscach złuszczania kilka razy posmarowałam i jest ok.

Gratulacje!!!
Jupi!!! klask i: No to ulga!

Ja spadłąm 8 kg zaraz po porodzie i to by było na tyle... Jeszcze 10kg ciążowych mi zostało i z 20 nadprogramowych tak w ogóle... To co zakładamy wątek "odchudzeniowy"?

[A żrę słodkie...]

Ja ostatnio wysnułam teorię, ze moja starsza córka jest taka mało tulaśna, bo jak ją karmiłam piersią to ze łzami w oczach z bólu, z obawami i skrywaną frustracją... i tak kojarzy kontakt fizyczny... może coś w tym jest? Często ją głaszczę, przytulam, dajemy sobie ciumki, czasem sama się do mnie przytuli, ale na zawałołanie to tak średnio idzie. Teraz jestem bardziej wylajtowana - jak czuję się na siłach, mam komfort psychiczny i sutki nie bolą to karmię piersią, jeśli nie odciągam laktatorem. Życie uczy... Nic na siłę!
Olce też skóra złaziła, a teraz po każdej kąpieli smaruję ją oliwką Johnsona i przestała złazić a przy okazji jeszcze przy tym oliwkowaniu jej brzuszek masuję.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
czy wy tez macie już hopla na punkcie zabawek dlam swoich maluszkow ??
ja przeszukuje all za czymś odpowiednim i nic nie widze pomijam bujaczki czy maty, zalezałoby mi na czymś np do rączki albo cos w tym stylu .. mąz się smieje ale ja zwariowałam wrecz na tym punkcie .. macie tez tak
no i druga kwestia czy przygotowujecie cos , jakąs taka pamiatke dla swoich dzieci. nie chodzi mi o księge pamiątkową , gotowa tylko do wypisu, ale jakies indywidualne pomysły, a moze jest tu gdzies jakiś watek z takimi rzeczami ,...
Ja na razie zbieram różne dziwne rzeczy i wrzucam do pudełka - kiedyś wymyślę co z tym zrobić Mamy np. kasztan z pierwszego spaceru, odcisk stópki, karteczkę z nazwiskiem ze szpitala no i kilka gazet z 17.09 czyli dnia kiedy się urodziła. Dam jej na 18 niech sobie poczyta jak wtedy wyglądał świat. W przyszłym roku kupię jej też dobre wino z 2014 roku takie żeby wytrzymało do 18 urodzin (wypije sobie albo sprzeda i będzie miała na imprezę.
Stary 2014-10-07, 11:11   #243
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ooo,jak będę na kompie muszę te info zapisać! Dzięki!

Co to aciferol?
Ja małemu daje tylko d+K i probiotyk. Nic więcej.

-
-
Actiferol to żelazo dla maluszków.

Cytat:
jasne ze tak , niestety. zwróc większa uwagę na wycieranie po kapieli. nasz maluch mial slabo wytarte za uszkiem i zrobił mu sie pryszcz bylismy u lekarki i aż na wyniki dawal zeby zobaczyc czy gto nie jest jakas infekcja. dzieki Bogu nie była , ale teraz bardzo dokładnie wycieramy . chocia patrzę że na szyjce się robia małe krostki
no i oczywiście plesniawki też juz przechodzilismy
A myślałam że tylko j my przez to przechodzimy i ja zła matka i za mało dbam o higienę i dlatego te pleśniawki

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
My juz po karmieniu i do spanka
Agnes 20 dzieki za wytyczne w sprawie przechowywania mleka

NOWA ja tylko kp,wiec dalej podaje D,K

Śliczne Dziewczyny te Wasze brzdace

My mieliśmy odparzenia pod paszkami i po wymyciu zasypywalam pudrem. Choć cieżko nam utrzymywać faudki na szyi czyste bo jak wcina mleko to zawsze tam sie jakos wciska :/ a wymyć cieżko bo sie wierzga w te i nazad;/ tz czyści bo ja nie mam cierpliwości

Tez musze sprawić sobie Bujak bo dziec coraz bardziej spostrzegawczy maja miała fisher price ta dżunglę i była rewelacyjnabede szukać podobnej teraz

"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić"
U nas wyczyszczenie szyi to też wyzwanie. Mała ma już drugą brodę i tak zawsze skuli głowę że nie ma szans. Czasem robię to jak śpi mocno.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48426495]Załącznik 5808140
Dzień dobry [/QUOTE]
śliczna
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 11:15   #244
Aliszcze
Zakorzenienie

Kocham smoczka. Moja w koncu dzis przekonala sie do smoka i teraz zasnela w lozeczkua tak to bym ja miala na rekach co najmniej do godz. 15.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 11:53   #245
Misstic
Wtajemniczenie

Dzanet kochana gratuuuuuuuuuuuuuluje!!!
Sliczna córeczka
Moja ważyła dokładnie tyle samo i miała tyle samo wzrostu
Super dziewuszka

Blondi Banana chyba mi gdzieś umknęłaś, ale dla ciebie również wielkie gratulacje

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Aliszcze piękna córcia

Kornelka różowa księżniczka też piękna

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 11:56   #246
Joasiakr
Rozeznanie

Smoczek tez uważam za wynalazek godny Nobla

DZis pieczenie i kuchcenie- jutro impreza u nas zwalają sie znajomi z pracy a Mieszko jak na złość ból brzuszka i spi z telefonem w nogach i włączonym YouTube z dźwiękiem suszarki polecam tylko w ten sposób mogę cos zrobić

W miedzy czasie pije herbatek koperkowa- po wczorajszej sama przeszłam rewolucje jelitowa wiec oby imaluchowi pomogła.

Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 11:59   #247
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
Ja na razie zbieram różne dziwne rzeczy i wrzucam do pudełka - kiedyś wymyślę co z tym zrobić Mamy np. kasztan z pierwszego spaceru, odcisk stópki, karteczkę z nazwiskiem ze szpitala no i kilka gazet z 17.09 czyli dnia kiedy się urodziła. Dam jej na 18 niech sobie poczyta jak wtedy wyglądał świat. W przyszłym roku kupię jej też dobre wino z 2014 roku takie żeby wytrzymało do 18 urodzin (wypije sobie albo sprzeda i będzie miała na imprezę.
Ja też zbieram dla małej różne dziwne rzeczy. Mamy już opaskę i kartkę z łóżeczka ze szpitala, zasuszony pempuszek, maluśki smoczek który dostała od pielęgniarek jak leżała w inku. Do pudełka wrzucę też pierwsze buciki, białą szatkę i karki z chrzcin itp.
Stary 2014-10-07, 12:20   #248
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja też zbieram dla małej różne dziwne rzeczy. Mamy już opaskę i kartkę z łóżeczka ze szpitala, zasuszony pempuszek, maluśki smoczek który dostała od pielęgniarek jak leżała w inku. Do pudełka wrzucę też pierwsze buciki, białą szatkę i karki z chrzcin itp.
Ja też mam takie pudełko a w nim test owulacyjny z dnia kiedy miałam owu, test ciazowy x2 , zdjęcia z usg, będą skarpetki, smoczek, muszę kupić gips na odcisk stopek, na pewno jeszcze coś się uzbiera

Ciemieniucha u nas schodzi został jeszcze mały łupież
Polecam niemiecki gel babybene - działa cuda

Sent from my MT11i using Wizaz Forum mobile app

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:26   #249
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ja też mam takie pudełko a w nim test owulacyjny z dnia kiedy miałam owu, test ciazowy x2 , zdjęcia z usg, będą skarpetki, smoczek, muszę kupić gips na odcisk stopek, na pewno jeszcze coś się uzbiera

A aa test też mam Z gipsem próbowałam ale nic z tegoW końcu odbiłam rączkę i nóżkę w farbie na kartoniku.Ale odciski włożyłam na razie do ramek w galerii nad łóżeczkiem Lenki, potem jak mi się znudzi to też pewnie wylądują w pudełku.
Stary 2014-10-07, 12:31   #250
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
czy wy tez macie już hopla na punkcie zabawek dlam swoich maluszkow ??
ja przeszukuje all za czymś odpowiednim i nic nie widze pomijam bujaczki czy maty, zalezałoby mi na czymś np do rączki albo cos w tym stylu .. mąz się smieje ale ja zwariowałam wrecz na tym punkcie .. macie tez tak
no i druga kwestia czy przygotowujecie cos , jakąs taka pamiatke dla swoich dzieci. nie chodzi mi o księge pamiątkową , gotowa tylko do wypisu, ale jakies indywidualne pomysły, a moze jest tu gdzies jakiś watek z takimi rzeczami ,...
ja tak,juz mi wyplaty brakuje zamowilam karuzele z projektorem,pałąka na wozek, sensorka i taka spirale na lozeczko i maluszkowi i karuzela i spirala sie podoba mate mam i niedlugo bedziemy wyciagac

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Witamy się z rana

Dzień dobry Jakie włoski Moje dziecko to ma fryzurę i łysinę po dziadku...

Moja Izunia dała wczoraj w kość rodzicom... od 12 w dzień do 3 w nocy spała łącznie może z 3 godziny i to tylko i wyłącznie na rękach lub przytulona do klatki piersiowej... poza tym był płacz i niespokojne czuwanie... nie mam pojęcia o co chodziło, bo nakarmiona, przewinięta, przytulona... nie prężyła się i nie było widać, jakby brzuszek ją bolał... wieczorem to już nawet było po niej widać, że jest strasznie zmęczona ale jakoś spać nie mogła... myślicie, że to może być skok rozwojowy (leci nam 6 tydzień od terminu porodu...)??

Po takiej imprezie jestem dziś nieprzytomna, a jeszcze na szczepienie dziś idziemy i pewnie będzie powtórka z rozrywki przez kilka kolejnych dni...

Myślałam, że jej przeszło bo od 4 do 7 spała spokojnie, ale teraz znowu się zaczęło pomaga jedynie leżenie na klatce piersiowej i smok w buzi (który oczywiście trzeba cały czas podawać bo wypluwa i płacze znowu)... no załamię się bo w ten sposób to ja nawet śniadania nie zjem...
moze i skok...
ja to juz przywyklam ze mojemu synusiowi jest najlepiej na raczkach

pospalam do 11

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:39   #251
Denaris
Rozeznanie

Naprodukowalam sie i nie wskoczylo wrrr. W skrocie u nas koniec ze skokiem. Trwal dokladnie 7 dni dzis rano Gabi smial sie7 i gaworzyl na calego slodki stworek

Aliszcze, Ania, Paulina sliczne kurczaczki <3

Snily mi sie ☠☠☠☠☠☠☠y i byla tak uwaga Aliszcze z mezem

Dzanet gratulacje!!!

Anesh wolala bym piersia ale maly byl 5 dni w incu i mial niedorozjoj szczeki a teraz jeszcze trzeba przyciac jezyczek bo ma ksztalt serduszka. Moze po tym zalapie?
Stary 2014-10-07, 12:39   #252
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
Olce też skóra złaziła, a teraz po każdej kąpieli smaruję ją oliwką Johnsona i przestała złazić a przy okazji jeszcze przy tym oliwkowaniu jej brzuszek masuję.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Mi się wydaje,ze to normalne,ze skorka schodzi takim maluszkom. Mai schodziła i Danielowi też.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:58   #253
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
Smoczek tez uważam za wynalazek godny Nobla

DZis pieczenie i kuchcenie- jutro impreza u nas zwalają sie znajomi z pracy a Mieszko jak na złość ból brzuszka i spi z telefonem w nogach i włączonym YouTube z dźwiękiem suszarki polecam tylko w ten sposób mogę cos zrobić

W miedzy czasie pije herbatek koperkowa- po wczorajszej sama przeszłam rewolucje jelitowa wiec oby imaluchowi pomogła.

My też!
Z tym,ze ja korzystam z dzięki szumu morza, dla maluszka nie robi różnicy,a dla naszego ucha przyjemniejszy jest.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ja tak,juz mi wyplaty brakuje zamowilam karuzele z projektorem,pałąka na wozek, sensorka i taka spirale na lozeczko i maluszkowi i karuzela i spirala sie podoba mate mam i niedlugo bedziemy wyciagac

moze i skok...
ja to juz przywyklam ze mojemu synusiowi jest najlepiej na raczkach

pospalam do 11
Z maluszkiem na rękach?

O kurcze, nieźle! Chyba nie byłabym w stanie wydać tyle na zabawki.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Naprodukowalam sie i nie wskoczylo wrrr. W skrocie u nas koniec ze skokiem. Trwal dokladnie 7 dni dzis rano Gabi smial sie7 i gaworzyl na calego slodki stworek

Aliszcze, Ania, Paulina sliczne kurczaczki <3

Snily mi sie ☠☠☠☠☠☠☠y i byla tak uwaga Aliszcze z mezem

Dzanet gratulacje!!!

Anesh wolala bym piersia ale maly byl 5 dni w incu i mial niedorozjoj szczeki a teraz jeszcze trzeba przyciac jezyczek bo ma ksztalt serduszka. Moze po tym zalapie?

Moj mąż tetak mówi na dzieciaczki- kurczaki.

Wybacz nie wiedziałam jak dokładnie to bylo,bo wtedy nie byłam na bieżąco, tyle tego bylo, teraz znacznie łatwiej nadrobić mi watek.
Stary 2014-10-07, 14:22   #254
Asia19x
Zakorzenienie

Piękne dzieciaczki

Ja też uważam, że smoczek zasługuje na Nobla
Moja mała coraz cześciej się do niego przekonuje, inaczej ręce odpadłyby mi od noszenia.
Miałam dzisiaj wychodne Pojechałam pozałatwiać ważne sprawy, zaszłam do Rossmanna, małe zakupki na poprawę nastroju. Bałam się małą zostawić, naszykowałam mm w razie w, ale pięknie wytrzymała 2h i jak wróciłam, wstała od razu i przy cycu spędzila pół h

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:28   #255
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:
My też!
Z tym,ze ja korzystam z dzięki szumu morza, dla maluszka nie robi różnicy,a dla naszego ucha przyjemniejszy jest.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Z maluszkiem na rękach?

O kurcze, nieźle! Chyba nie byłabym w stanie wydać tyle na zabawki.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Moj mąż tetak mówi na dzieciaczki- kurczaki.

Wybacz nie wiedziałam jak dokładnie to bylo,bo wtedy nie byłam na bieżąco, tyle tego bylo, teraz znacznie łatwiej nadrobić mi watek.

Tez wolam na Mieszka chicken bo tak śmieszne tymi usteczkami szuka piersi)

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Musze wyprobowac szum morza) bo nerwicy sie nabawie od tej suszarki dobrze ze juz przeszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 14:36   #256
Asia19x
Zakorzenienie

Smarujecie piersi karmiąc? Bo ja nie, ale mam taką suchą skórę, że boję się kolejnych rozstępów. Kupiłam olejek dla mam Babydream, ten, który stosowałam na brzuch w ciąży. Będę omijać brodawki i już, bo aż mnie swędzi skóra, bo taka sucha

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-07, 14:49   #257
Latte88
Zakorzenienie

Kobietki czy u którejś z waszych dzieci wystąpiła reakcja alergiczna na to co zjadłyscie? U nas prawdopodobnie po cynamonie i miodzie i jest kaszka na buzi juz dwa dni i nie wiem czy powinnam czymś smarować czy podać coś?
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:57   #258
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzanet Zosienka przekochana wloski ma boskie!!!!

Dzien dobry wszystkim
U nas standardowo wieczorem atak kolki, Mala uspokoila się dopiero jak leżała na moim brzuchu i ciumkała sobie cycusia. Za to po takich wieczornych atakach Lena śpi jak aniołek z dwoma pobudkami na karmienie przy ktorych o dziwo nie ma cyrkow

Juz drugi dzień z rzędu wyłączają nam rano prąd...
Teraz się karmimy,poźnien Lenka idzie na drzemkę a mamuśka na śniadanie

Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzanet, gratuluję ślicznej córci
Unas oprócz kolek Marcina, doszły jeszcze wymioty Julci-w nocy nastawiałam dwa prania,a w dzień jedno-padam na twarz

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:15   #259
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Kobietki czy u którejś z waszych dzieci wystąpiła reakcja alergiczna na to co zjadłyscie? U nas prawdopodobnie po cynamonie i miodzie i jest kaszka na buzi juz dwa dni i nie wiem czy powinnam czymś smarować czy podać coś?
Hania ma wysypkę na czole i klatce piersiowej - nie wiemy skąd pediatra mówi, ze różna moze być przyczyna, od mojej diety po kosmetyk, ubranie, może mój kosmetyk. Kupiłam Atoperal emulsję do smarowania zamiast olwiki i do mycia też. Kazała apteczne kosmetyki na razie stosować. Zobaczymy,leków nie dała póki co, jak się pogorszy to mamy się pojawić, ale mam nadzieję, że zejdzie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Latte po cynamonie może nie koniecznie, ale po miodzie na sto procent. Lekarzem nie jestem i się nie wymądrzam, ale miód silnie uczula. Sama miałam ochotę jak byłam chora, ale nie ryzykowałam.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-07, 16:06   #260
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Hania ma wysypkę na czole i klatce piersiowej - nie wiemy skąd pediatra mówi, ze różna moze być przyczyna, od mojej diety po kosmetyk, ubranie, może mój kosmetyk. Kupiłam Atoperal emulsję do smarowania zamiast olwiki i do mycia też. Kazała apteczne kosmetyki na razie stosować. Zobaczymy,leków nie dała póki co, jak się pogorszy to mamy się pojawić, ale mam nadzieję, że zejdzie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Latte po cynamonie może nie koniecznie, ale po miodzie na
procent. Lekarzem nie jestem i się nie wymądrzam, ale miód silnie uczula. Sama miałam ochotę jak byłam chora, ale nie ryzykowałam.
No właśnie i cynamon i miód silnie alergizuja, w piątek jadłam szarlotke z cynamonem i pojawiły się w sobotę rano rano na buzi krostki. A miód tez wiedziałam że alergie wywołuje i bez zastanowienia zupełnie dałam sobie do herbaty jak głupia :/
A czytałam " mądry " artykuł: w Indiach nikt się nie patrzy co wolno a czego nie wolno jeść. W sumie racja. Ale jak mam świadomie jeść to co mi smakuje i później na dziecku oglądać tego efekty

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-10-07 o 16:08
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:18   #261
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

plesniawki to zgroza bardzo wielu, niestety !
nam pomógl aphtin i teraz profilaktycznie wit c w kropelkach.
NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:34   #262
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Wyeliminować alergeny i obserwować.

Asiu ja piersi nie smaruje?
A wyszły Ci jakieś rozstępy na brzuchu jak smarowalas tym babydream?
Stary 2014-10-07, 16:46   #263
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Ja wlasnie dzis byłam u pediatry, bo moj chłopaczek ma taka kaszkę na buzi i radził smarować np. Sudocremem, bo to wysusza, a u nas możliwe ze jest uczulony na pierze, które mamy w poduszkach, a codziennie rano leży ze mna w łożku, ale możliwe tez,ze jest uczulony na to cholerne białko, bo niby po tygodniowej przerwie w jedzeniu nabiału, nie było różnicy, ale zarówno lekarz jak i położna stwierdzili, ze to moze byc rownież to... A no i oprócz tego mamy potowki i początki ciemieniuchy, czyli dobrze ze poszłam, chociaz juz wczesniej mi sie wydawało ze na tej główce cos sie święci...😠
Na razie dostał jakas maść robiona i mleko jakies, ale dokładnie nie czytałam, a maż receptę zabrał... No i metoda eliminacji mam sprawdzić od czego ma ta wysypkę na buzi... Tylko co ja mam eliminować jak ja prawie nic nie jem, tylko kanapki...😞

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:52   #264
Denaris
Rozeznanie

Paulina a moze gluten? Skoro chleb jesz
Stary 2014-10-07, 17:05   #265
Joasiakr
Rozeznanie

U nas truskawki, majonez uczulily i po wczorajszym rosole tez podejrzewam ze Go brzuszek boli.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Kaszki nie smaruje na twarzy. poczekam aż sama zejdzie.

Asia piersi mam ok wiec nie smaruje tylko brodawki mlekiem własnym obsmarowuje po każdym karmieniu i wietrze) dobrze ze nikt bez pukania do mnie nie wchodzi

Stary 2014-10-07, 17:06   #266
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
U nas ten pierwszy skok też trwał dokładnie tydzień.
No i zazdroszczę że Gabiś już taki kontaktowy. U mnie Lenka nawet się jeszcze nie uśmiechaZa to jak płacze to świetnie jej wychodzi Nieeeeeeeeeeeeeeee
Stary 2014-10-07, 17:17   #267
Denaris
Rozeznanie

Aga Gabi tez jak placze to mowi nieeeee Lenka niedlugo tez bedzie, przeciez urodzila sie duzo wczesniej niz Gabi (34tc), a ten przelom nastapil w ciagu jednej nocy

W koncu troche wiecej spi i mozna odpoczac
Stary 2014-10-07, 17:17   #268
201610121609
Konto usunięte

Hej Dziewczyny

Gratuluje ostatnim rozpakowanym teraz juz odchowalnia pełna gębą

Viki dzisiaj wyjątkowo marudna i jak spi to bardzo krótko i płytkim snem...ale juz dwie noce zasypia wcześniej niz o 1 w nocy nie wiem kiedy dni uciekają normalnie...
teściowa sie nie czepia wiec ostatnia zadyma przyniosła efekty a nawet przywiozła wczoraj sałatkę warzywna, zupę ogórkowa i pierogi ruskie
Mam w domu teraz tz bo w pracy były redukcje a ze był tam krótko to poleciał z pracy...Niemcy nie pozostawia nas bez kasy takze sie nie martwimy i bedzie troche czasu zeby skoczyć do Pl zameldować Viki, umiejscowic tam nasz niemiecki slub i tz jakies dodatkowe kursy do prawka chce zrobic...tylko musimy czekac na akt urodzenia Viki bo dużo tu dzieci sie rodzi i jeszcze nie mamy no i zrobic paszport tymczasowy w konsulacie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

Gdzie kupiłaś zel? Bo u nas chyba sie zaczyna...zapytam polozna czy to ciemieniucha ale chyba tak bo czubek główki taki suchy sie robi i chropowaty lekko...

A tak w ogole na jednym uszku Viki ma jakas wysypkę...takie dziwne grudki małe i tylko tam...tez zapytam jutro polozna o to a poza tym w przyszłym tygodniu idziemy do pediatry na kontrolne badania to popytam o to i o to ulewanie bo czy sie jej odbije czy nie to ulewa i mlekiem normalnym i tez takim zważonym juz...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:25   #269
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]

Z maluszkiem na rękach?

O kurcze, nieźle! Chyba nie byłabym w stanie wydać tyle na zabawki.[COLOR="Silver"]
po porannym karmieniu malego zabieram do siebie i spimy sobie razem w lozku jak sie obudzilam byla 11 ha
co do zakupow chyba chcialam odbic sobie to ze jak bylam w ciazy to wszystko kupowala moja mama no i tesciowie tez sporo,wiec nadszedl czas zeby rodzice tez cos kupili synkowi

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Smarujecie piersi karmiąc? Bo ja nie, ale mam taką suchą skórę, że boję się kolejnych rozstępów. Kupiłam olejek dla mam Babydream, ten, który stosowałam na brzuch w ciąży. Będę omijać brodawki i już, bo aż mnie swędzi skóra, bo taka sucha
smaruje oliwka z babydream i piersi i brzuch ale to i tak nic nie daje

Cytat:
moj maly raz mial zasypane policzki ale nie wiem po czym... ja to nie patrze juz na to co jem w sumie.Smarowalam mu sudocremem a później swoim mlekiem i zeszlo.Takze nie wiem od czego to bylo

Dziewczyny a jak sie karmi piersia to mozna na posladki i uda uzywac kosmetykow na cellulit np eveline 3D itp?

aisa moj maluszek tez ulał pare razy takim mlekiem wlasnie innym,zwazonym mowisz? takim gestym i w ogole...juz tak nie robi ale zdarzylo sie pare razy

Dziewczyny ja do tej pory nie potrafie odroznic placzu malucha a podobno rodzice wiedza co jaki placz oznacza ja nie mam pojecia poza tym ze wiem ze jezeli mial dluga przerwe to jest glodny... poza tym u nas na kazdy placz dziala i tak wziecie na rece

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-10-07 o 17:28
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:46   #270
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
po porannym karmieniu malego zabieram do siebie i spimy sobie razem w lozku jak sie obudzilam byla 11 ha

co do zakupow chyba chcialam odbic sobie to ze jak bylam w ciazy to wszystko kupowala moja mama no i tesciowie tez sporo,wiec nadszedl czas zeby rodzice tez cos kupili synkowi

smaruje oliwka z babydream i piersi i brzuch ale to i tak nic nie daje

moj maly raz mial zasypane policzki ale nie wiem po czym... ja to nie patrze juz na to co jem w sumie.Smarowalam mu sudocremem a później swoim mlekiem i zeszlo.Takze nie wiem od czego to bylo

Dziewczyny a jak sie karmi piersia to mozna na posladki i uda uzywac kosmetykow na cellulit np eveline 3D itp?

aisa moj maluszek tez ulał pare razy takim mlekiem wlasnie innym,zwazonym mowisz? takim gestym i w ogole...juz tak nie robi ale zdarzylo sie pare razy

Dziewczyny ja do tej pory nie potrafie odroznic placzu malucha a podobno rodzice wiedza co jaki placz oznacza ja nie mam pojecia poza tym ze wiem ze jezeli mial dluga przerwe to jest glodny... poza tym u nas na kazdy placz dziala i tak wziecie na rece

))) odróżniam tylko głód i ból brzuszka jak cyc nie pomaga to Pielucha , jak nie Pielucha to sprawdzam karczek czy nie zimno, jak nie zimno to na łapki i czas na przytulaski)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości