Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 09:30   #3181
boleczka93
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
szkoda,ze nie odpoczniesz,ale ja tez zaraz musze znow do gina leciec, tam juz beda kolejki :P
pozniej obiad i lecimy do tesciow

pytalas ile dalas, ja napisalam ze 10zl ;P

ja bym chciala na pol etatu pracowac,ale niestety finanse nam nie pozwola, wiec musze na caly,, tak nie chcialam tam wracac,ale to ja nie chcialam a nie ze nie bede miala gdzie wrocic..;/

wspolczuje dentysty
Soniuska nie musisz ja od zawsze lubialam chodzic do dentysty moze jestem jakas dziwna ale ciesze sie ze bede miala ponaprawiane zabki haha :p

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Jakby którąś interesowało http://www.happymum.pl/sklep3/index.php
sklep dla mamusiek i ciężarnych kupiłąm ostatnio w polsce gazete M jak mama i był tam ten sklep polecany ale ceny troszkę za duże jak na mój budżet mimo że rzeczy śliczne
Ja tam nie mam zamiaru i tak zaopatrywac sie w specjalne ciuchy dla siebie, dopiero jak mi bedzie czegos brakowalo, tak to wole kupic cos dla dzidzi

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:39   #3182
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Soniuska nie musisz ja od zawsze lubialam chodzic do dentysty moze jestem jakas dziwna ale ciesze sie ze bede miala ponaprawiane zabki haha :p

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ja tam nie mam zamiaru i tak zaopatrywac sie w specjalne ciuchy dla siebie, dopiero jak mi bedzie czegos brakowalo, tak to wole kupic cos dla dzidzi
a ja w kwietniu przed staraniami bylam na kontroli po kilku latach i zeby zdrowe;p
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:42   #3183
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Wczoraj i dzis tlumaczylam psiakowi, że w brzuszku jest dzidzius i ma się z nim przywitać. Pokazałam mu palcem brzuch to przyszedł i powachal.
Teraz sobie siedzę, wlazl łapami przednimi do góry na sofę, a pysk na brzuch i się patrzy na mnie...
Tak się zastanawiam czy cos wyczul np jakieś wiercenie czy może jest w stanie usłyszeć serduszko....
No ciekawe czy zwierzaki potrafią coś wyczuć, mnie to też nurtuje

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Dobranoc, ja jutro lekarz o 12

Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Znów miałam kupę nadrabiania
Marcel i Natka mają rota, przypląta się biegunka i ostre wymioty.
Byle teraz mnie i Melki nie złapało paskudztwo.
Rota ciężka sprawa, a jeszcze przy dwójce dzieci to w ogole musi być hardcore..? Zdrówka Wam życzę!

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie.
My dziś zaczynamy 17 tydzień-szał
O wow!

Cytat:
Wiecie co?dowiedzialam sie ze moj szef dal dziewczynom podwyzke bo moj wyplata mu w tym mcu odpada..i co teraz? Wroce i im nie zabierze a ja dalej bede miala 1300zl gdzie one maja juz 2000?
Chyba nie mam po co tam wracac..:/
700zł podwyżki?! Super szef Ja to w mojej firmie to o takiej nawet nie mam co marzyć... Może i Tobie po powrocie by wyrównał?

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

wylądowałam wczoraj w lumpku, chciałam kupić też coś sobie i co ?

która zgadnie ile wydałam ?
Świetne zakupy! Zwłaszcza zielona bluza z uszkami Ja obstawiam 14zł. Chyba że już zdradziłaś kwotę a ja niedoczytałam?

Cytat:
haha a mnie juz zapowiedzieli że nie mam powrotu do firmy... bo zrobiłam ich w ciula oszukałam itd. bo wpadka... idioci ale w sumie się ciesze ze nie bede musiała tam wracac nie wyobrażam sobie dalej tak pracować.
A jaką miałaś umowę? To nie jest jakoś prawnie uregulowane w Niemczech?

U mnie dziś piękna pogoda i leniwy poranek Wieczorem mają wpaść znajomi Tylko majster co robi nam łazienkę buszuje po domu i czuję się lekko skrępowana Odliczam czas do kolejnej wizyty, został nam dokładnie tydzień

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:45   #3184
rosarioV
Zakorzenienie

Obudziłam się śniadanie zjadłam i nie chce mi się wstawać. .. a muszę dziś posprzątać iść do starej pracy na chwile i po recepte mam dziś chcice na babeczki i chyba zrobie babeczki czekoladowe
U mnie co do opieki to będzie na zmianę zapewne moja mama i babcia babci to z chęcią zostawie bo mi nie rozpiesci malca ale moja mama to już bedzie inna historia

Kupiłam wczoraj Tż gazetę Tato to ja naprawdę fajna i dużo pomocnych informacji dla facetów tż już coś tam poczytał i powiedział że może być a u niego może być to super tylko się nie przyzna do tego :P duma mi nie pozwala :P

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:46   #3185
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Świetne zakupy! Zwłaszcza zielona bluza z uszkami Ja obstawiam 14zł. Chyba że już zdradziłaś kwotę a ja niedoczytałam?

nie zdradzałam

za całość 8,90 zł

uwielbiam mojego lumpka

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:46   #3186
soniuska
Zakorzenienie

Casmere zartujesz? On mnie juz nie chce to im dal podwyzki.

W zalaczniku brzuchol i spiacy Kaprysek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412671537263.jpg (99,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1412671560993.jpg (57,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-10-07, 09:47   #3187
blackberry89
Zakorzenienie

Ja się czuje jakby była niedziela bo tzt w domu. Ale już spoko się czuje. 5dni w plecy i prawie 500zl w plecy z wyplaty :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 09:47   #3188
soniuska
Zakorzenienie

Rosario ooo chyba tez taka kupie
Stary 2014-10-07, 09:50   #3189
kordelka85
BAN stały

Cytat:
haha soniuska tez dzis kubusia popijam jutro będę ciasto piec obym tylko chaupy nie puściła z dymem ;D
A skad masz kubusia w niemczech?Z polskich pulek czy jest jakis niemiecki odpowiednik, bo ja szukalam czewgos podobnego i nie znalazlam.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Wiedziałyście, że maliny mogą wywołać skurcze? Tak mi dziś pani w aptece powiedziała, że na przeziębienie w ciąży najlepiej herbatkę z cytryną, ale nie z sokiem z malin, bo powod.skurcze
To bzdura, chodzi o liscie malin a nie owoce. I nawet te liscie to takie dosc watpliwe, bo pilam litrami miesiac przed porodem, a i ztak mialam wywolywane skurcze farmakologicznie.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:51   #3190
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj Tż gazetę Tato to ja naprawdę fajna i dużo pomocnych informacji dla facetów tż już coś tam poczytał i powiedział że może być a u niego może być to super tylko się nie przyzna do tego :P duma mi nie pozwala :P
Nawet nie wiedziałam że jest taka Muszę kupić taką mojemu!

jestem mamą
Stary 2014-10-07, 09:56   #3191
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, a wiecie co ostatnio czytalam, ze liscie z malin nie wywoluja porodu tylko uelastyczniaja szujke macicy wraz z nia i porod jest latwiejszy i mniej bolesny. U mnie by to sie sprawdzilo, bo ja tydz. Po terminie mialam wywolywany porod i nie bolal mnie i pilam te liscie malin
To na mnie jakos slabo dzialalo. Ale smakowo byly dobre i gasily dobrze moje okrutne pod koniec ciazy pragnienie.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-10-07 o 10:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 09:58   #3192
rosarioV
Zakorzenienie

Też nie wiedziałam że istnieje szukałam czegoś dla siebie i trafiłam

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 10:03   #3193
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Zupełnie się nie wyspałam, Natka całą noc wymiotowała, a Marcel znów trochę wymiotował i gorączkował bardzo. Umęczyliśmy się wszyscy. Co do szczepionek to moje dzieciaki były szczepione i przechodzą ostro rota. Więc według mnie to strata kasy i bliźniaczek szczepić nie będę. Za to koleżanki synek też po szczepieniu wogóle rota nie załapał... Tak więc różnie bywa.
Ja tez nie szczepilam na rota. Ale pneumokoki tak i meningokoki tez beda. Tylko, ze w Niemczech sa standardowo, nie trzeba placic.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
dziewczynki a z kim zostawiacie dzieciaki jak wracacie po macierzyńskim do pracy? /
Nie ide do pracy poki nie pojda do przedszkolam(3 lata). Tylko ja nie pracowalam przed ciaza wiec marne szanse na przyjecie 2 latka jak mam dopiero tej pracy szukac. Na nianie szkoda mi kasy.Ale mi sie nie spieszy. Jeszcze os pazdziernika wracam na studia (w PL) wiec sie bede tulac w ta i z powrotem.
Stary 2014-10-07, 10:05   #3194
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Casmere zartujesz? On mnie juz nie chce to im dal podwyzki.

W zalaczniku brzuchol i spiacy Kaprysek
Piecha masz słodkiego, a brzuchy to nam rosną już jak tralala

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-10-07, 10:30   #3195
kar0ola
Rozeznanie

Dziewczyny blagam pomóżcie mi, nie mam sie kogo poradzic...

Oczywiście tak jak nigdy nie chorowalam, tak dzisiaj cala noc meczyla mnie gorączka (lekka) rano tak samo, teraz nie czuje gardla, z nosa cieknie no jakies przeziebienie pełną para u mnie w pracy nie wiedza ze jestem w ciazy, od 2 tygodniu pracuje na umowe o prace na 3 miesiące i powiedzcie mi teraz prosze, czy ja moge do nich zadzwonic i powiedziec ze nie dam rdy dzisiaj przyjsc ????? tak sie stresuje to moaj pierwsza taka umowa i nie wiem co mam zr0bic
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 10:32   #3196
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość

Oczywiście tak jak nigdy nie chorowalam, tak dzisiaj cala noc meczyla mnie gorączka (lekka) rano tak samo, teraz nie czuje gardla, z nosa cieknie no jakies przeziebienie pełną para u mnie w pracy nie wiedza ze jestem w ciazy, od 2 tygodniu pracuje na umowe o prace na 3 miesiące i powiedzcie mi teraz prosze, czy ja moge do nich zadzwonic i powiedziec ze nie dam rdy dzisiaj przyjsc ????? tak sie stresuje to moaj pierwsza taka umowa i nie wiem co mam zr0bic
tak po prostu zadzwonić i nie przyjść nie możesz
Musisz mieć L4 - ale za pierwszy miesiąc kasy się nie dostaje
No chyba, że np pracujesz w miejscu gdzie pracuje się również w weekendy, to może z kimś byś się zamieniła?
Który to Twój tydzień ciąży? Od 12 tygodnia jesteś chroniona

Stary 2014-10-07, 10:57   #3197
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
tak po prostu zadzwonić i nie przyjść nie możesz
Musisz mieć L4 - ale za pierwszy miesiąc kasy się nie dostaje
No chyba, że np pracujesz w miejscu gdzie pracuje się również w weekendy, to może z kimś byś się zamieniła?
Który to Twój tydzień ciąży? Od 12 tygodnia jesteś chroniona

Co to znaczy chroniona ? Ja jestem w 13 tygodniu. Tylko wlasnie chodzi o to ze u mnie nikt w pracy nie wie

CZyli musze isc do lekarza po L4.. mam nadzieje ze nie trafie na jakiegos buca i mi wystawi bez problemu
Stary 2014-10-07, 10:58   #3198
niezawsze
Zakorzenienie

So iuska duzy brzuchol

Blackberry z Flightless pomylilam

Ja jeszcze w lozku tak mi sie nie chce jechac do pracy mam 20km

Ja dziecie po roku moze z hakiem to do klubu malucha do, ktorego Maja chodzila posle, bo zadowoleni bardzo bylismy, poza tym ja wole jak do dzieci pojdzie, a nie w domu bedzie siedziec z niania

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 10:58   #3199
cashmere
Zakorzenienie

Karoola bierz zwolnienie i dzwoń że nie przyjdziesz! Nie dostaniesz za nie kasy, ale nie ryzykuj zdrowia maluszka bo one najważniejsze!

jestem mamą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 10:59   #3200
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Zadzwoń że się bardzo źle czujesz bo masz goraczke i czy nie byloby problemem gdybyś wzięła dzień wolnego. Może nie taki wilk straszny
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 11:00   #3201
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Co to znaczy chroniona ? Ja jestem w 13 tygodniu. Tylko wlasnie chodzi o to ze u mnie nikt w pracy nie wie

CZyli musze isc do lekarza po L4.. mam nadzieje ze nie trafie na jakiegos buca i mi wystawi bez problemu
ale jak jesteś chora, to lekarz nie będzie robił problemu z L4.
A kiedy powiesz o ciąży?

chroniona - tzn, że muszą Ci już teraz przedłużyć umowę do dnia porodu.

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2014-10-07 o 11:05
Stary 2014-10-07, 11:00   #3202
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
No przecież jesteś chora, a jeszcze jak powiesz że jesteś w ciąży to dostaniesz bankowo. Ja na początku ciąży tak poszłam, i bez żadnego problemu dostałam na tydzień.

jestem mamą
Stary 2014-10-07, 11:02   #3203
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
No przecież jesteś chora, a jeszcze jak powiesz że jesteś w ciąży to dostaniesz bankowo. Ja na początku ciąży tak poszłam, i bez żadnego problemu dostałam na tydzień.
Tylko jak już powiesz lekarzowi o ciąży to powiedz żeby Ci czasem kodu B nie wpisywał jak nie chcesz żeby w pracy wiedzieli o ciąży

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 11:11   #3204
kar0ola
Rozeznanie

Ja staram sie na bok odrzucic moej wyrzuty sumienia ze nie bede w pracy, bo faktycznie zdrowie dzidzi jest dla mnie ponad wszystko, a u mnie jest bardzo zimno w pracy i do tego wiecznie klima chodzi... Dobrze ze napisalas o tym kodzie B ! Nie wiedziałabym o tym

A planuje powiedziec w pracy jakos pod koniec miesiaca... tak mysle chociaz pracowac bym chciala jeszzcze caly listopad.

DZIEKUJE WAM BARDZO WSZYTSKIM dziewczyną które sie udzieliły z pomocą, naprawde jesteście wspaniałe

Nie moge sie dodzwonic do rejestracji do lekarza, wiec chyba pojde tam osobiscie..
Stary 2014-10-07, 11:13   #3205
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ja staram sie na bok odrzucic moej wyrzuty sumienia ze nie bede w pracy, bo faktycznie zdrowie dzidzi jest dla mnie ponad wszystko, a u mnie jest bardzo zimno w pracy i do tego wiecznie klima chodzi... Dobrze ze napisalas o tym kodzie B ! Nie wiedziałabym o tym

A planuje powiedziec w pracy jakos pod koniec miesiaca... tak mysle chociaz pracowac bym chciala jeszzcze caly listopad.

DZIEKUJE WAM BARDZO WSZYTSKIM dziewczyną które sie udzieliły z pomocą, naprawde jesteście wspaniałe

Nie moge sie dodzwonic do rejestracji do lekarza, wiec chyba pojde tam osobiscie..
ja bym chyba powiedziała jak najszybciej. I tak zwolnić Cię już nie mogą, a im później powiesz, tym bardziej źli mogą być

Stary 2014-10-07, 11:14   #3206
soniuska
Zakorzenienie

Boleczko:-*

Niezawsze no rosnie wielki

Nie udalo sie zmierzyc dzidzi bo mimo ze juz fajnie sie ruszala to pchala raczki do buzi
Stary 2014-10-07, 11:17   #3207
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Boleczko:-*

Niezawsze no rosnie wielki

Nie udalo sie zmierzyc dzidzi bo mimo ze juz fajnie sie ruszala to pchala raczki do buzi
ejj ale serio bywają takie przboje z genetycznym? bo pierwszy raz się z takim czymś spotykam..
Czy może ten lekarz gorzej sobie radzi/ ma gorszy sprzęt itp. Bo on nie miał certyfikatu, nie?

Stary 2014-10-07, 11:38   #3208
boleczka93
Zakorzenienie

Mnie tez chciala zrobic ostatnio ale sie nie udalo, to byl poczatek 11 tyg I powiedziala ze cos sie wlasnie nie chce dac zmierzyc, kazala mi przyjsc 17.10 jak dzidzia podrosnie. Nie wiem od czego to zalezy..

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-10-07, 11:59   #3209
czajelka
Rozeznanie

3ja dzis mam ochote na kisiel

bylam w jednym lumpie.. alectylko wygrzebalam jedna bluzecze czarna z logo batmana za 1zl i ale czy sie przyda zobaczymy

Soniuska szkoda ze sie nie udalo zmierzyc Dzidziusia a brzusio noooo naprawde ladnie rosnie

Dzis po raz pierwszy bede gotowac zupe serowa... ciekawe jaka mi wyjdzie

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:07   #3210
soniuska
Zakorzenienie

Bird nie ma..ale kurde nowy sprzet ma w gabinecie,calkiem spoko..tylko musle ze nie ma 3d bo moze na 3d by siw udalo? Choc ja sie nie znam.

Teraz w pon mamy nowego gina na ktorego zmieniam i oby u niego sie udalo..dzidzia ewidentnie ciagle rece przy buzi trzyma

Czajelka super lupy!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Czajelka pokaz z ktorego przepisu bedziesz robic a ja dzis robie piersi z kurczaka zapiekane z warzywami w ciescie francuskim i tez sie boje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości