|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
pamietajcie, nie wypada dać gorszego wina niż sami pijecie ;[
carlo rossi nie wchodzi w gre. |
|
|
|
#3812 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednak nikt (nazwijmy, ze "normalny") nie nosi ich 20 lat
|
|
#3814 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Właśnie, o co chodzi z tymi cygarami? Bo okoliczną "szlachtę" (Bytom to miasto pełne arystokracji) często widuję kupującą właśnie cygara. |
|
|
|
|
#3815 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Wredny kotecek
|
http://piekielni.pl/62240 że im się chciało próbować z tą lodówką... ja zaraz po wejściu i zobaczeniu co to za ludzie nie zostawiłabym im niczego
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Jak to zobaczyłam to od razu mi się przypomniały te wasze zdjęcia z obciachowych ciuchów SzP |
|
|
|
#3817 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Coraz częściej mam wrażenie, że SzP nie ma umie odsiewać potrzebujących od naciągaczy i darmozjadów- znacyz od potrzebujących inaczej. Można się pośmiać o perfumach Diora czy parmezanach. Fakt jest jednak taki, że jak się w Polsce ludzie (ci od pomocy) nie ockną to się skończy tak w jak innych krajach. Widzę to na co dzień... i krew mnie zalewa chwilami. A, że pracuję w systemie pomocowym w UK to widzę. Od jakiegoś czasu serca nie mam jak słyszę: fajie dzadzą mi nową lodówkę, pralkę, kuchenkę i toster. (wszystko nowe); dostarczą (za grosze) tylko dlaczego nie mogę sobie wybrać marki tego sprzętu Co gorsza ludzie z branży i tak widzą postęp, bo panowało tu większe rozdawnictwo i jakoś specjalnie z tym nie walczą. Jakieś 10 lat wstecz pracowałam w Polsce dla Caritasu z dziećmi. Dawaliśmy paczki dzieciom na święta, prócz jakiś drobych zabawek szły mdła, pasty do zębów, szczoteczki itd. Nikt nie kwekał i nie marudził. Tak samo jak nigdy nie słyszałam marudzenia, że im smak dżemu na podwieczorek nie smakuje albo konserwa ![]() Czasami to był dla dzieciaków jeden z dwóch posiłków w ciągu całego dnia. Zastanawiam się co się teraz dzieje w takich miejscach.. i czy ocekiwania klientów wzrosły.
|
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalna ludzka reakcja - wziąć cały majdan i dać komuś, kto doceni. Ale niestety tutaj wchodzą procedury akcji - najlepiej, żeby wolontariusz był przy wręczaniu paczek - potem opisuje taką relację darczyńcy. Przypominam sobie kilka sytuacji z opisami - rodzina dostawała całkiem bogatą paczkę (czyli coś więcej niż makaron i papier toaletowy), a wolontariusze zauważyli tylko tyle "Paczka się podobała" (dało się wyczuć, że to podobanie się to mocno naciągane). Nie posądzam większości wolontariuszy o antytalent literacki, bo nawet w 3 prostych zdaniach można wyskrobać coś, co upewni darczyńcę, że pomógł komuś w potrzebie. Takie sytuacje jak ta z piekielnych nie są jednak odosobnionym przypadkiem... Cytat:
?
|
|
#3819 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Konto usunięte
|
w ogóle mnie nie dziwi że ktoś kto nie pracuje tylko ciągnie kasę nie ma szacunku do czasu innych ludzi
kompletnie
|
|
|
|
#3821 |
|
O RLY?
|
ajah tak z ciekawości - całkiem niedawno czytałam artykuł na temat tego, że w GB młode dziewczyny (jeszcze przed studiami), a zdarzają się nawet 14 czy 15 latki z własnego wyboru zachodzą w ciąże i rodzą dzieci po to by utrzymywać się z zasiłków. Nawet był przykład ze zdjęciem 19 latki z 4 dzieci. Prawda to?
|
|
#3822 |
|
Konto usunięte
|
nie mieszkam w uk i nie pracuję jak ajah ale z programów, dokumentów czy artykułów które czytam - tak, tak jest
|
|
|
|
#3823 |
|
O RLY?
|
A no i ta laska powiedziała, że nie ma zamiaru pracować bo spokojnie z zasiłków może sobie żyć.
O znalazłam coś na gazecie: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ki_Europy.html
|
|
#3824 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() System obciął część zasiłków i te bystrzejsze nastolatki umieją przeliczyć, że im się kolejne ciąże mniej opłacają. Mimo to nadal dla niektórych ciąża i dzieci to sposób na życie. Co się jednak dziwić. Zdarzały się estremalne przypadki (które miałam okazję poznać osobiście) np. kobieta w moim wieku 5 dzieci (przed 30 jeszcze wówczas), dochód po opłaceniu rachunków= wynagrodzenie miesięczne pracownika na cały etat. Najgorzej cierpią osoby starsze, i te które nie potrafią o pomoc poprosić czy nie znają systemu nawet, gdy są w potrzebie.
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dziękuję. Sama mam ciuchy po 10 lat i je noszę. Nie wyrzucę dla zasady, bo są za "stare" sorry nie stać mnie na wymianę szafy co 2-3 lata. Czyli jestem nienormalna? |
|
|
|
|
#3826 |
|
Konto usunięte
|
Jestes.
A tak serio to ja spokojnie mam 10 letnie rzeczy i sie w nie mieszcze normalnie. Mala czarna, ktora kupilam w gimnazjum ale nic jej nie brakuje :P i kilka innych drogich rzeczy |
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli w takich gaciach chodzicie 20 lat, to tak, w moich oczach jestescie nienormalne, ale to wam chyba nie szkodzi, nie? Ludziom, ktorzy w wyszywanych dzinsach potrafia taki szmat czasu chodzic i te dzinsy nadaja sie jeszcze do noszenia, nie zaszkodzi przeciez opinia takiej miernoty, ktora spodnie zdziera w dwa, trzy lata
|
|
#3828 |
|
Konto usunięte
|
Lubus xD ale wez pod uwage ze tak jak ja uwazam za skarb ta moja sukienke i trzymam ja latami tak ktos moze jarac sie dzinsami w kwiatki xD kto wie moze ja wygladam rownie glupio w swoich ciuchach. Nigdy nie wiadomo xd
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktos moze sie jahrac tymi gaciami i 30 lat, ja mu nie bronie, ale one juz po pieciu nie beda wygladaly jak gacie Chyba, ze w nich nie chodzi, tylko sie na nie gapi i wzdycha, ale czy ja juz nie mowilam, ze to nienormalne? ![]() Bo ja caly cza, przypomoinam, mowie tylko i wylacznie o tych gaciach w kwiatki, ktore wkleilas. Nie o sukienkach z porzadnej welenki, nie o marynareczkach szytych na zamowionko, nie o diorach czy smorach
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-02 o 08:32 |
|
|
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ze mnie plebs .. no ale niestety, nie wychowałam się ani w bogatej rodzinie ani w patologii, która dostaje ciuchy kartonami z Caritasu ... u mnie w domu nie było kasy na pierdoły (a wg moich rodziców ciuchy na czasie to właśnie były pierdoły), jakiś fajniejszy ciuch dostawałam przy wielkiej okazji i miałam ich na prawdę mało .. życie mnie nauczyło chomikowania, może nie jest to najmądrzejsze teraz ... chyba tylko garstka mnie jest w stanie zrozumieć ... Wychodzi na to, że nie nadaję się do pomagania patolom, bo mam inne standardy. Cytat:
Kogo jak kogo, ale Ciebie nie podejrzewałabym o taką "wrażliwość" na wpisy w internecie .. i o taką potrzebę pochwalenia się. Na prawdę uważasz, że mnie obchodzi ile masz pokoi?
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalenia sie, akurat. Mylas kiedy okna w takim domu?
Od razu czlek teskni za swoim pierwszym mieszkankiem z dwoma pokojami i jednym oknem balkonowym
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pojadę" więc po "gówniarsku", "chwalisz się czy żalisz"?
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
<ciezkie westchnienie>
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
A mogę być złośliwie upierdliwa?
Albo dobra, znudziło mi się...
|
#3836 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3837 |
|
po prostu Em :)
|
Ktoś tu wspominał o kurtce Wielkiego Ptaka. Toż to znowu jest modne
Lećcie do H&M http://instagram.com/p/s271NEOqrk/?modal=true
|
|
#3838 |
|
Konto usunięte
|
Co do wywalania ciuchów starych - jeśli nie są zniszczone lub są w stopniu nieznacznym (np. tylko zamek do wymiany) to po co je wyrzucać? Jeśli się ich nie nosi to się wydaje lub sprzedaje.
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
działam w Paczce w tym roku po raz drugi.Nie można się nie zgodzić, że wolontariusze podejmują złe decyzje przyjmując rodziny roszczeniowe. Ale nie zawsze takie są... Po za tym po to są opisy, że Darczyńca może sobie wybrać czy takiej rodzinie pomoże czy nie.. Nikt nie zmusza W tym roku wprowadzono system akceptacji rodzin, czyli nie tylko wolontariusz o tym decyduje ale także 'wyżsi rangą' typu Liderzy, Specjaliści.. Już widzę różnicę w działaniach wobec poprzedniego roku. +dla Paczki za to, że w tym roku trzeba pokazać bohaterską postawę rodziny w opisie tak więc jeśli ktoś nic nie robi bo mu się nie chce i mu się należy nie powinien znaleźć się w opisach a sprawdzać będą to trzy szczeble.
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sprawdzania na szczeblach - w poprzednich latach sprawdzały dwa szczeble lub nawet trzy, a mimo to było sporo dziwnych przypadków...
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-10-07 o 13:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.