|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Na zalukaj jest juz fajna wersja z lektorem
![]() Sasia moze jeszcze rzeczywiscie sie obroci
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
Inka zaciekawiłas mnie tym filmem, idę sobie zrobię herbatę i biorę się za oglądanie, może czas w pracy szybciej zleci
|
|
|
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
O dzięki, to poszukam na tym zalukaj.
A co do obracania, no tak obracają się, ale za 2 tyg mam wiztę i jak mała nie będzie obrócona, to będziemy planować cc. Czyli co jesli cc zaplanowana, a dziecko się obróci. Wtedy zmiana planów?
|
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Szukam inspiracji na ozdoby w pokoju Maćka i znalazłam to: http://wnetrzadladzieci.blogspot.com...u-dziecka.html
Inka - musisz zrobić Emilce ![]() Dziewczyny pomóżcie. Kupiłam jakiś czas temu 1rolkę tej tapety http://img1.lekkikoszyk.pl/photos/40...7_409_7082.jpg z myślą, że ją wykorzystam. Ściany są w 2odcieniach niebieskiego i teraz tak - nie chcę kłaść całej rolki ale pomyślałam, żeby powycinać te zwierzaczki w kółkach i ponaklejać z nich na ścianie jakiś wzór. Myślałam o chmurze, albo drzewie (i te kółka zamiast liści). Co jeszcze ewentualnie proponujecie??? Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-10-07 o 13:51 |
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjj tego to nie wiem ale chyba bez sensu planowac cesarke w 34yc skoro do porodu zostanie jest 1,5 miesiaca
Pogadaj z Nadia zeby wspolpracowala z mamusia
|
#4446 | ||
|
Zadomowienie
|
Ciesze się że pomogłam
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie, która mamuska wie, kiedy planuje się cc ze względu na ułożenie dziecka??
karoka-ale świetne te ramki kolorowe na blogu Co do wystroju, to ja w ogole nie jestem w temacie, bo zwyczajnie nie mysle o pokoju dziecięcym, niestety Mogę sobie tylko pooglądać
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale radocha! zamulona jestem ale dzielnie staram się coś robić o widzisz dobrze, że mi przypomniałaś! ja wiem którą chcę ale jeszcze do niej nie dzwoniłam... może sie okazac że jej nie pasuje wiec musze się streszczać ile Twoja bierze za taką usługę? ja słyszałam że ta moja to drogi interes ale ponoć warto (800zł) Cytat:
ja robię to bo załączył się u mnie chyba syndrom wicia gniazda a też mam jeszcze sporo czasu (oby...)
|
||
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
robienie tych cotton balsów zdecydowanie mi nie leży... więc znalazłam takie coś...http://allegro.pl/lampki-choinkowe-l...610268228.html
co myślicie? bo na początku wyskoczyły mi takie http://allegro.pl/kulki-100-led-lamp...622030167.html ale one mogą być zbyt intensywne. no i długie.... |
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam po tz i na miescie. Jak czekalam na niego to tak mi brzuch z prawej strony zaczal trwadniec i bolec ze szok. Pierwszy raz cos takiego.
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bylam w urzedzie miasta zlozyc wazny wniosek i myslalam, ze urodze. Czy Was tez tak boli w kroczu jakby dziecko mialo zaraz wypasc ?
teraz leze i jest ok.. ale to chore ze ciezko przejsc pare metrow.
|
#4452 |
|
Rozeznanie
|
Rano byłam w poradni diabetologicznej, lekarka jakaś walnięta kobieta
gadała o wszystkim tylko nie o cukrzycy, po czym stwierdziła że ja to zdrowa jestem i mam spadać do domu ale że nigdy nic nie wiadomo to za miesiąc po 32 tc mam powtórkę z glukozy a na razie dietę mogę sobie odpuścić. Ja to mam pecha do lekarzy w tej ciąży...co jeden to lepszy każdy mówi co innego...Poza tym u mnie dziś pięknie byliśmy na spacerze nad wisła i pod wawelem a potem na kurczakach w kfc ![]() Później siade do komputera to Was nadrobię bo widze że ładnie spamujecie od rana :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4453 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajny blog, podobały mi się te słoniki z filcu i te ramki. Ładne te lampki choinkowe diodowe tylko zastanawiam się czy nie mało ich jest. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4454 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jakaś nieprzytomna byłam ostatnie dwa dni i tylko bym spała. Dziś już lepiej i dobrze bo pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
hej ciężaróweczki
u mnie dziś pogoda piękna, byliśmy z Tż na spacerku . Kochane powiedzcie mi jakie materacyki kupujecie do łóżeczka dla swojego maluszka? Zastanawiam się nad gryczano-kokosowym, ale nie wiem czy to jest dobry wybór... wczoraj poprałam juz wszystkie ciuszki dla Lili a dziś je posegregowalam rodzajami i rozmiarami, zostało tylko prasowanie a z wyprawki został nam tylko materac, wózek i koszule do karmienia . Super jest ta psychiczna świadomość że jestem już przygotowana na maluszka tym bardziej słysząc o tych przedwczesnych porodach
|
|
#4456 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczęta
![]() wstawiłam na maila mój brzuchal- fotka dziś pstryknęta... słuchajcie, czy wy macie w czasie ciąży robione usg piersi??? Byłyście już oglądać szpital? Ja w przyszłym tygodniu planuję... ciekawe czy coś się tam zmieniło po remoncie... oby bo nawet windą bałam się ostatnio jechać......sweet olcia- masz rację, ja muszę odwiedzić ikeę i aptekę... no i kupić fotelik z bazą... Mam nadzieje że wszystko mam, bo kupowałam o wiele mniej niż z córką starszą...
Laura Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-10-07 o 16:32 |
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do usg piersi-ze względu na historię zdrowotną jestem pod stałą kontrolą usg ale w ciąży podobno nie ma co robić bo zmiany w piersiach są duże ze względu na przygotowanie do karmienia... |
|
|
|
|
#4458 |
|
Raczkowanie
|
w instytucie matki i dziecka....
![]() Niestety tylko tam pracuje mój gin, poprzednią cc miałam w damianie ale teraz, cóż- szkoda mi kasy, bo poszło na ten cel grubo ponad 16 tys
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze to faktycznie dużo wyszło, ale przynajmniej miałaś dobrą opiekę
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- A jak tam dziewczyny po szkole rodzenia? |
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy już wybrany wózek w jednym sklepie, ale jak Madziqqq wkleiła ostatnio ten co zlicytowała na all to zaczęłam się zastanawiać nad używką jakąś... W głowie mam mętlik już od tych wózków... Nie wiem co wybrać...
|
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
Popieram Madziqqq
Jest tyle fajnych ofert ze kazdy znajdzie cos dla siebie Madziqqq swoja droga to powiedzialas juz mezowi o wozku ?? ![]() Lolcia jesli dobrze zrozumialam to masz dzisiaj urodziny Wiec Wszystkiego Najlepszego Kochana duzo zdrowia i milosci
|
#4465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My wybraliśmy Coto Baby Messina. U nas w sklepie stacjonarnym kosztuje 1300zł a i tak się waham teraz. W zimę za dużo nim nie nawożę się dziecka, a na wiosnę zawsze możemy kupić jakąś lepszą spacerówkę po prostu. Tym bardziej, że w sumie ja za miesiąc rodzę, a jeszcze oprócz wózka muszę kupić ze dwa staniki do karmienia, kosmetyki, owieczkę stellę, termometr elektroniczny. Do tego teraz jeszcze ubezpieczenie auta musimy zapłacić i na zimę opony zmienić na zimowe, a w grudniu jeszcze zakładam kolejny łuk aparatu na zęby... I bardzo chciałabym jeszcze narożnik do dużego pokoju... A to tyyyyyle wydatków... I stąd moje myśli o tym wózku...
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
o Hasiap widzę że lista u Ciebie długa jak u mnie :P
Lolcia właśnie wszystkiego najlepszego a odnośnie tego Bepanthenu to lepiej wziąć krem czy maść? np. na brodawki? |
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
to jeśli ani ty ani mąż nie macie nic przeciwko używkom to jak najbardziej szukaj czegoś na allegro albo na fb
|
|
|
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zielona w tym temacie..
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
są grupy np wózki dziecięce sprzedaż, zamiana powpisuj napewno coś ci wyskoczy wtedy wysyłasz prośbę o dołączenie do grupy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Pogadaj z Nadia zeby wspolpracowala z mamusia 
Mogę sobie tylko pooglądać
teraz leze i jest ok.. ale to chore ze ciezko przejsc pare metrow.

każdy mówi co innego...
oby bo nawet windą bałam się ostatnio jechać......