Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 16:35   #4471
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Czy podczas procesu rekrutacji obowiązuje tajemnica dotycząca nie informowania pracowników wewnątrz firmy o danych kandydatów starających się o jakieś stanowisko?
Nie, chociaż firma może mieć takie zasady.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:08   #4472
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
powinien wessać ale będzie ci bąbelki powietrza w pompce będą upierdliwe. Lepiej po prostu napełnij do połowy i dopchnij denko od dołu.
oooo ja mam takie opakowanie ale po zużytym produkcie, na serio nie da się tego w żaden sposób cofnąć?

I mam pytanie dotyczące przeterminowanych rzeczy. Po raz kolejny kupiła w pewnym sklepie przeterminowaną rzecz, poprzednie zwracałam i mówiłam jaka sprawa i dzisiaj znowu przeterminowana. Gdzie mogę to zgłosić?
Stary 2014-10-07, 17:17   #4473
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Mało to ma związku z dbaniem.
Prędzej z mumifikacją i zaszpachlowaniem niedoskonałości.
Nie działaj na zewnątrz tam gdzie widać skutki braku dbałości o wewnątrz.
Zdrowie odżywianie, owoce, brak nałogów a nie kremy i szampony.
Jeśli to chłopiec to jeszcze gorzej bo środki myjące regagują z testosteronem i wyłączają jego działanie. Innymi słowy wytnij te chemikalia do minimum. Szare mydło i jedziesz.
stary, weź ty najpierw przeczytaj czym jest np. olejowanie włosów, a później pomyśl, czy ma to coś wspólnego z zaszpachlowaniem niedoskonałości.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:19   #4474
Wolha
Zadomowienie

Jakieś 14 -18 lat temu w tv puszczali taki serial animowany o postaciach z gry, które żyły własnym życiem, gdy nikt w nie nie grał. Ktoś kojarzy?

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:49   #4475
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dzięki za opinie nie no tak tylko się zastanawiałam bo siostra myje córce rocznej włoski takim szamponem 2w1 z płynem do kąpieli z nivea a po wszystkim oliwka bambino na włosy i mała ma takie szorstkie i cienkie i słabo jej rosną
Poza tym z moich obserwacji już 7-letnie dziewczynki mają czasem nie tyle zniszczone włosy co cienkie i plączące i widziałam że rodzice im kupują takie psikadła co to niby pomagają rozczesać a co w tym jest to nawet nie wnikam.. wydaje mi się że może być alkohol bo w alkohol jest dobrym nośnikiem zapachów a te psikadła takie cukierkowe
No i stąd to moje pytanie od kiedy należałoby się skupić na dbaniu o włosy, nie przesuszaniu ich, nie oblepianiu silikonami itd
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:53   #4476
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Mam pytanie...
Miały sie zmienic przepisy i sama nie wiem jak to teraz jest.
A mianowicie od marca jestem na stażu, kończe go w listopadzie i na 1 msc mam "umowę".
Zastanawiam się czy od stycznia mogę iśc na kolejny staż? I czy ktos wie jakie bedą zasady? Bo coś słyszałam, ze po 3 msc na stazu pracodawca musi zatrudnić na 3 msc, po 6 msc stażu na 6 miesięcy itd.
Byłabym wdzięczna za wszelkie info.
A co pracodawca wpisał we wniosku? Wszystko zależy od tego co masz napisane w umowie o staż. U nas jeśli ktoś brał udział w programie stażowym nie może korzystać z innych programów unijnych itp. Musisz się dowiedzieć jak jest w Twoim PUPie.
Stary 2014-10-07, 17:58   #4477
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;48434526]Dzięki za opinie nie no tak tylko się zastanawiałam bo siostra myje córce rocznej włoski takim szamponem 2w1 z płynem do kąpieli z nivea a po wszystkim oliwka bambino na włosy i mała ma takie szorstkie i cienkie i słabo jej rosną
Poza tym z moich obserwacji już 7-letnie dziewczynki mają czasem nie tyle zniszczone włosy co cienkie i plączące i widziałam że rodzice im kupują takie psikadła co to niby pomagają rozczesać a co w tym jest to nawet nie wnikam.. wydaje mi się że może być alkohol bo w alkohol jest dobrym nośnikiem zapachów a te psikadła takie cukierkowe
No i stąd to moje pytanie od kiedy należałoby się skupić na dbaniu o włosy, nie przesuszaniu ich, nie oblepianiu silikonami itd [/QUOTE]

ee oliwka po myciu na włosy, eee
Stary 2014-10-07, 18:56   #4478
Blablubli
Rozeznanie

Dziewczyny,
gdzie kupujecie końcówki do szczoteczek elektrycznych oral-b? Mam model Vitality, ale chyba inne końcówki też do niej pasują.
Macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, który sprzedaje na 100% oryginały w jakiejś dobrej cenie?
A jeśli kupiłyście zamienniki, to czy byłyście z nich zadowolone czy są dużo gorszej jakości?
Blablubli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:07   #4479
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nie, chociaż firma może mieć takie zasady.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:28   #4480
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blablubli Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
gdzie kupujecie końcówki do szczoteczek elektrycznych oral-b? Mam model Vitality, ale chyba inne końcówki też do niej pasują.
Macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, który sprzedaje na 100% oryginały w jakiejś dobrej cenie?
A jeśli kupiłyście zamienniki, to czy byłyście z nich zadowolone czy są dużo gorszej jakości?
Jak dorwe sie do kompa to napisze. Jak dlugo nie bede sie odzywac, prosze o przypomnienie sie. Mam sprawdzonego sprzedawce
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:47   #4481
kocim
Rozeznanie

Czy zakup po kwiatku (małe bukiety) dla każdego z komisji na obronę (dam po fakcie) będzie ok? Starsze osoby.

Słyszałam o różnych prezentach itp., ale też naczytałam się, że kupienie czegoś więcej niż kwiaty, książki jest w złym guście.
Nie ma zbiórki pieniędzy. Nie mam pojęcia, co zrobią inni bo nie znam tych osób :/
Słoneczniki? Gerbery? Nie chciałabym róż bo kojarzą mi się z kwiatami od rodziny, chłopaka, a nie oficjalnym egzaminem...
kocim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:00   #4482
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocim Pokaż wiadomość
Czy zakup po kwiatku (małe bukiety) dla każdego z komisji na obronę (dam po fakcie) będzie ok? Starsze osoby.

Słyszałam o różnych prezentach itp., ale też naczytałam się, że kupienie czegoś więcej niż kwiaty, książki jest w złym guście.
Nie ma zbiórki pieniędzy. Nie mam pojęcia, co zrobią inni bo nie znam tych osób :/
Słoneczniki? Gerbery? Nie chciałabym róż bo kojarzą mi się z kwiatami od rodziny, chłopaka, a nie oficjalnym egzaminem...
U nas nie dawało się kwiatów komisji, ewentualnie jak ktoś chciał to samemu promotorowi.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:13   #4483
khloe
Strzelaj lub emigruj!

szukam blogerki urodowej (na jej blogu pokazywała swoje makijaże).
Była to bardzo charakterustyczna dziewczyna z mocno domalowywanymi brwiami. Polka. Ruda Natalia chyba miała na imię. Wiem, ze ma konto na wizażu i że jest strażakiem

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:15   #4484
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
szukam blogerki urodowej (na jej blogu pokazywała swoje makijaże).
Była to bardzo charakterustyczna dziewczyna z mocno domalowywanymi brwiami. Polka. Ruda Natalia chyba miała na imię. Wiem, ze ma konto na wizażu i że jest strażakiem
Wabich
Stary 2014-10-07, 20:23   #4485
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość
Wabich

dzięki!

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:23   #4486
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez kocim Pokaż wiadomość

u nas dawało się komisji kwiaty. słoneczniki będą okej
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:01   #4487
Blablubli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Jak dorwe sie do kompa to napisze. Jak dlugo nie bede sie odzywac, prosze o przypomnienie sie. Mam sprawdzonego sprzedawce
Będę niezmiernie wdzięczna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Blablubli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:03   #4488
bordowa
Wtajemniczenie

[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4842293 0]Ok, dubluję posty, ale nie wytrzymam tego czekania na odp. Pytanie o WYNIK CYTOLOGII:
Odebrałam dziś wynik cytologii. Wyszła mi nadżerka.
Nie stwierdzono neoplazji śródnabłonkowej ani nowotworu złośliwego.
Inne zmiany nienowotworowe: odczynowe zmiany komórkowe związane z zapaleniem (łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi).
Grupa II.
Niewielki naciek zapalny w okolicy ujścia. Rozproszone i w grupach komórki metaplastyczne.

Podczas pobierania cytologii lekarka powiedziała, że nic niedobrego nie widzi, jestem zdrowa.Powiedziała, że mam przeczulicę (piecze mnie od miesiąca, najpierw leczyłam się na grzybicę, choć nie miałam ewidentnych objawów, potem miałam okres i spokój, a po okresie znowu pieczenie).Biorę leki odczulające i globulki z propolisu. No ale chyba wychodzi, że zapalenie jak w mordę strzelił?
Co teraz? Szybko do lekarza po leki? Powiedziała, żebym przyszła po 2-3 tyg zobaczyć co z nadżerką... Chyba na zapalenie się bierze jakieś lekarstwa, prawda? Bo sam propolis to hmm chyba mało?[/QUOTE]

Zapalenie, które wykryło Ci w cytologii, jest zapaleniem w obrębie szyjki macicy, nie pochwy, Nie czujesz go, więc to nie ono Cię piecze. Ale pozwinnać dostać na nie lek (wiem jaki ale nie wiem czy mogę napisać i tak jest tylko na receptę), ale nie jest to nic pilnego, spokojnie możesz kilka dni poczekać z tym.
Stary 2014-10-07, 21:43   #4489
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Jakieś 14 -18 lat temu w tv puszczali taki serial animowany o postaciach z gry, które żyły własnym życiem, gdy nikt w nie nie grał. Ktoś kojarzy?
Jumanji (jakoś tak ) ?
Stary 2014-10-07, 21:50   #4490
kocim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
U nas nie dawało się kwiatów komisji, ewentualnie jak ktoś chciał to samemu promotorowi.
Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
u nas dawało się komisji kwiaty. słoneczniki będą okej
Dziękuję Myślę, że słoneczniki będą chyba najlepszym pomysłem, jeśli już zdecyduję się na kwiaty.
Ciekawe, jak wyjdzie z przystrojeniem bo to same w sobie ładne kwiaty, ale myślę, że kwiaciarka coś wymyśli

Miałam okazję być w takiej sytuacji, kiedy przygotowaliśmy 3 torebki z czekoladkami po 1 dla każdej osoby z komisji i...
Dziewczyna wzięła jedną dla promotora, a chłopak dwie dla pozostałych osób.
Pierwszą (od dziewczyny) dostał promotor ogólnie z podziękowaniem. Chłopak trzymał dwie, więc dał promotorowi od siebie jedną (), a drugą torbę dowalił przewodniczącemu bo nie wiedział komu. Trzecia osoba została z pustymi rękoma...
kocim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:54   #4491
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
TŻ twierdzi, że to "ReBoot". http://www.youtube.com/watch?v=fuEJWmxWkKw
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:55   #4492
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Jumanji (jakoś tak ) ?
Nie, nie, to była gra komputerowa (telewizyjna).

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:57   #4493
enamour
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy od picia wód (pije ich tak z pół butelki dziennie) typu 'kropla beskidu' i 'żywiec' mogą się zrobić kamienie na nerkach, albo piasek ? Tż pije głównie taką wodę + herbaty z normalnej wody i dziś drugi atak kamieni a raczej piasku miał.. Facet z karetki mówił, że najlepsza kranówka przegotowana jest. Z tym, że on takiej nie przełknie.. Jaką wodę sklepową najlepiej pić? Ja znów piję tą w galonach 5l biedronki.

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2014-10-07 o 21:58
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:11   #4494
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy od picia wód (pije ich tak z pół butelki dziennie) typu 'kropla beskidu' i 'żywiec' mogą się zrobić kamienie na nerkach, albo piasek ? Tż pije głównie taką wodę + herbaty z normalnej wody i dziś drugi atak kamieni a raczej piasku miał.. Facet z karetki mówił, że najlepsza kranówka przegotowana jest. Z tym, że on takiej nie przełknie.. Jaką wodę sklepową najlepiej pić? Ja znów piję tą w galonach 5l biedronki.
Woda Jana. Mój tata ma problem z kamieniami nerkowymi, odkąd zaczął ją pić nie ma prawie wcale ataków, jak już ma to raz na kilka lat.

http://www.jedzpij.pl/jan-5-litrow-w...cznicza-karton

swoją drogą - co znaczy nie przełknie? to lecznicze ma być dla niego a nie supersmaczny nektar bogów. Ból rodzenia kamieni porównywany jest do ogromu bólu w jakim kobiety rodzą dzieci, serio twój Tż będzie wybrzydzał przy piciu wody i będzie się pisał na taki ból bo mu nie smakuje? Jak tak to hardcorowy chłop Moja babcia umarła na stole operacyjnym przez kamienie nerkowe, ojciec walczy z nimi od lat a ja się tylko modlę żeby mnie te cholerstwo nie dopadło

Edytowane przez annic
Czas edycji: 2014-10-07 o 22:18
Stary 2014-10-07, 22:12   #4495
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Woda Jana. Mój tata ma problem z kamieniami nerkowymi, odkąd zaczął ją pić nie ma prawie wcale ataków, jak już ma to raz na kilka lat.
Gdzie można ją dostać? Bo w sklepach się z nią nie spotkałam.
Stary 2014-10-07, 22:12   #4496
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

Cytat:
Od żywiec zdrój nie powinien mieć kamieni, bo tam minerałów prawie nie ma... Prędzej od kropli beskidu.
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:16   #4497
enamour
Zakorzenienie

[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4843821 2]Od żywiec zdrój nie powinien mieć kamieni, bo tam minerałów prawie nie ma... Prędzej od kropli beskidu.[/QUOTE]

Był czas, kiedy tylko 'kroplę' piliśmy przez dłuższy czas, potem dodaliśmy 'żywiec'. Mnie też czasem dość mocny ból zarywa w boku, może też od tej wody się piasek zrobił, nie wiem.
Stary 2014-10-07, 22:19   #4498
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

Cytat:
Był czas, kiedy tylko 'kroplę' piliśmy przez dłuższy czas, potem dodaliśmy 'żywiec'. Mnie też czasem dość mocny ból zarywa w boku, może też od tej wody się piasek zrobił, nie wiem.
Kamienie mogą być różne. Jeśli Twój chłopak wydali coś, to dajcie do badań, być może to nie od wody tylko od jedzenia.
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:19   #4499
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie można ją dostać? Bo w sklepach się z nią nie spotkałam.
Podlinkowałam sklep po edycji posta. Moi rodzice kupują w Makro i chyba w Selgrosie.
Stary 2014-10-07, 22:23   #4500
enamour
Zakorzenienie

[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4843830 4]Kamienie mogą być różne. Jeśli Twój chłopak wydali coś, to dajcie do badań, być może to nie od wody tylko od jedzenia.[/QUOTE]

Tylko on miał 2 msc temu robione usg, powiedziała mu, że nic nie widzi, ewentualnie może być piasek, potem był spokój a dziś znów, bardzo mocno go złapało, ketonal i nospa nic nie dały, dopiero jakaś kroplówka od lekarzy z karetki pomogła. ;/

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości