Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 14:42   #421
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Debrah Nie martw się robicie już tam remont? tzn z tym nowym miejscu? Wiem o czym mówisz. Jak sprzedaliśmy poprzednie mieszkanie, zanim wprowadziliśmy się do obecnego, to mieszkałam z TŻ U mojej mamy. I czułam się jak Ty-bez swojego miejsca na ziemi. Marzyłam aby mieć chociaż materac (i tak było ) ale być u siebie....
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:54   #422
Delicjanka
Zakorzenienie

Pilnie co na gardlo dla amelki! ????

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Debrah... doskonale cie rozukiem. Trzymaj sir

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:29   #423
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ezzo Pozdrawiamy ja tez czuje sie duzo gorzej niz z Julkiem i do tego nie mam chwili zeby odpoczac bo teraz jestesmy razem w domu w zasadzie nie konkretnego mi nie dolega ale bardzo słaba jestem ciagle kreci mi sie w głowie choc oststnie wyniki morfo miałam ok ale planuje odstawic Jula po powrocie z turnusu lub w grudniu ale bardzo ciezko mi to przychodzi juz sama mysla wywołuje łzy ale chyba nie da rady karmic dwójki choc bardzo bym chciała

Wiecie co odałam moje dziecko na spacer z dziadkami i sama nie poszłam drugi raz w zyciu zawsze byłam z moim ksieciem normalnie az mi głupio w domu samej ale musiałam odpoczac bo chyba jakas wirusówka jednak mi sie przyplatała ale udało mi sie zjesc talerz zupy musi mi to minac bo boje sie o fasolke i Julka zeby sie nie zaraził bo narazie ma katar i musi minac do piatku w niedziele wyjezdzamy na turnus a w piatek po skierowanie do pediatry musi byc zdrowy juz mam stresa ze nie pojedziemy
Marsi fajne ksiazeczki my czytamy Miffy i króliczatko ale zakupie pewnie jeszcze te z twojej listy

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Pochwale sie jest nadzieja na rehabilitacje dla JUlka u nas w miescie idziemy 3 listopda na wizyte i bedziemy miec 2,5 km a nie 32 km ani 60 km wiec jestem mega happy i pokładam ogromne nadzieje w tym osrodku zmieni to nasze zycie ciagłe dojazdy i w ciazy i juz z dzidziusiem bedzie mi łatwiej ale zostawimy sobie pywatna reha bo mamy swietna kobitke wiec tylko 2 razy w tygodniu bedziey jezdzic do niej i na konie choc jest opcja od wiasny tez na miejscu musze sobie to tak porganizowac zeby miec blisko oczywiscie jakosc zajec jest na pierwszym miejscu ale ostatnio policzyła ile w tym roku mielismy razy odwołane zjaecia w hospicjum i wyzło mi 11razy raz tydzień raz dwa wiec moje nerwy sa na granicy mam nadzieje ze juz niedługo
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:43   #424
LadyWhisper
Zakorzenienie

piotrus zasnal na drzemke o 11,15 i dalej spi boze jak ja sie martwie o niego.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:01   #425
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
rozmowa z dziś:
ja: Fifi, umawialiśmy się, że będziesz wołał, a zrobiłeś siku i masz mokre majtusie
F: Mama, psipadkiem Fifi źlobił
Szczery

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
W ogole dzisiaj przynioslam jej sniadanie a ona do mnie "thank you my darling" To przedszkole mnie wykonczy

Wiecie co, Lila pospala wczoraj godzine w dzien, przez to na noc zasnela o 23:30 a obudzila sie przed 8 rano. Jak zyc?
Ale słit!

Jakoś się żyje

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Gojka czy Ty chcesz w łeb dostać??? ?natychmiast do lekarza na badania, im szybciej sobie zbadasz cukier tym lepiej dla Ciebie i nie bądź niepoważna proszę!!!!!!!!! no co za baba

Rózne już u nas sytuacje były, ale dziś Pola pierwszy raz zaliczyła "klasyczny" pad: zasnęła na brzuszku, na dywanie, z głową w albumie fotograficznym

Znowu ciężko dzisiaj...

Ale za to jak pięknie

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

A, co jeszcze miałam napisać
Najczęściej się mówi, że baby kasę na beleco wydają. Jak jesteśmy z Polą przez tydzień same, to do tej pory najwięcej poszło chyba 200 zł, gdzie pokupiłam ciuchów, rzeczy do domu itp. A tak nam nieraz 50 spokojnie styknie. A jak przez ten tydzień tż był w domu, to ile kasy popłynęło?? Równiutki 1000 oczywiście!

Rano już młodej choroby wszelkie przeszły, no ale że byłyśmy zapisane, to poszłyśmy do lekarza. Wiadomo, standardowo - osłuchanie, gardło i uszy. I co? Zacytuję: "Uszy macie idealne". Tak więc pozdro dla cioć dobrych rad, które zjadają mnie wzrokiem, bo Pola bez czapki przy 10 st. i "ojesusnapewnochorabojąpr zewiało"...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:50   #426
litllesweetangel
Lurker ;)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:53   #427
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
co jest maleńka?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:53   #428
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Co się stało ?
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:56   #429
litllesweetangel
Lurker ;)

Wiecie jak bardzo nie chcialam isc do marketu za najnizsza krajowa Ale teraz widze oferte z polo, 5 minut drogi od zlobka, kasa nam sie konczy, zima idzie i tak rozkminiam...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-10-07, 20:02   #430
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie jak bardzo nie chcialam isc do marketu za najnizsza krajowa Ale teraz widze oferte z polo, 5 minut drogi od zlobka, kasa nam sie konczy, zima idzie i tak rozkminiam...
little wiem, ale pamiętaj,że w międzyczasie możesz cały czas szukać
głowa do góry
Stary 2014-10-07, 20:08   #431
LadyWhisper
Zakorzenienie

ehh Little też mnie chandra jesienna dobija, niby w domu pracuję a tak naprawdę tego nie czuję, zamknięta jestem w czterech ścianach jak ciućmok nowych ludzi nie poznaję alleluja za moje czwartki biegowe bo inaczej serio bym ocipiała
swoją drogą jak Pietraszko tak wiecznie choruje w żłobku to jak zamienić zdalną pracę przy kompie z domu na normalny etat gdziekolwiek? No nie da się, t.pracują moja mama też, mój ojciec ma nas w dupie głęboko i szeroko nie miałby się kto zająć żuczkiem także muszę na razie ślipić w kompa w domu, a często serio ciężko się zmobilizować;/

chyba se zjem brownies z bloga bokeh chociaż zrobiłam taki mega wielki obiad tak się obżarłam że się ruszyć nie mogę swoją drogą zero opanowania w jedzeniu

z M. znowu się bzdyczymy na siebie no mam dość dość dość.....

Stary 2014-10-07, 20:12   #432
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Debrah oby czas się nie dłużył

Ezzo, właśnie myslałam o Was i o Twoim samopoczuciu, do kiedy bedziesz karmić uu w ciąży?Ja też czulam się fatanie na początku jak w żadnej ciąży
Jesli chodzi o brzuch to proponuję kupić książeczki- fajne są te z mojego bloga, dziecko dużo zrozumie co się w brzuchu dzieje i wtedy możesz tłumaczyć

A Leoś od kilku dni chodzi, pokazuje na Tz brzuch i mówi,że tata też ma dzidzie umieramy

Gojka czy Ty chcesz w łeb dostać????????????natychm iast do lekarza na badania, im szybciej sobie zbadasz cukier tym lepiej dla Ciebie i nie bądź niepoważna proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! no co za baba
Leoś wymiata

Little, wiesz co... nie wiem co Ci doradzić spróbować możesz. A nóż z Twoim zaangażowaniem jeszcze zostaniesz kierownikiem. Koleżanka mojej mamy pracowała w makro na kasie i co? ma teraz swój cały dział, własny dom i dwie kamienice własnościowe...A czasem takie głupie markety maja lepsze socjale niż jakieś firmy z paroma pracownikami. No i na pewno jakaś umowa bo wątpię, że zatrudniają ludzi na zlecenie.... Poza tym, praca jak każda inna, tylko ludzie niektórzy niektóre stanowiska traktują idiotycznie...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ehh Little też mnie chandra jesienna dobija, niby w domu pracuję a tak naprawdę tego nie czuję, zamknięta jestem w czterech ścianach jak ciućmok nowych ludzi nie poznaję alleluja za moje czwartki biegowe bo inaczej serio bym ocipiała
swoją drogą jak Pietraszko tak wiecznie choruje w żłobku to jak zamienić zdalną pracę przy kompie z domu na normalny etat gdziekolwiek? No nie da się, t.pracują moja mama też, mój ojciec ma nas w dupie głęboko i szeroko nie miałby się kto zająć żuczkiem także muszę na razie ślipić w kompa w domu, a często serio ciężko się zmobilizować;/

chyba se zjem brownies z bloga bokeh chociaż zrobiłam taki mega wielki obiad tak się obżarłam że się ruszyć nie mogę swoją drogą zero opanowania w jedzeniu

z M. znowu się bzdyczymy na siebie no mam dość dość dość.....
mam to samo, niby pracuje w domu, a w ogóle nie umiem się za to wziąć do tego mogę tylko wieczorami, kiedy jestem padnięta co w efekcie sprawia, że nie mam zbytnio z tego przyjemności Ale narzekać nie będę bo przecież każdy chciałby pracować w domu. Też mnie coraz bardziej dobija brak kontaktu....a teraz jak Hania urządza histerie w busie to w ogóle ejstem uziemiona.

smacznego brownies
Stary 2014-10-07, 20:16   #433
litllesweetangel
Lurker ;)

Wiecie jak to jest, mowi sie znajdziesz cos a to tylko chwilowe, niestety zazwyczaj jest inaczej. Jak juz jest cos pewnego, to czy warto pozniej ryzywkowac dla niepewnej pracy? Przykladem moj tz, 7 lat w firmie za marne grosze, no ale ma bezterminowke, a my coraz czesciej myslimy o hipotece, bo to mieszkanie nas wkurza ;/

Lady i to jest tez ten motyw! Ja mam stracha, ze ona mi zachoruje w pierwszym tygodniu potencjalnej pracy ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-10-07, 20:18   #434
LadyWhisper
Zakorzenienie

mąż wziął Pietraszka do uspania o 19, na 20 miałam trening i nie zdążyłam cholerka
swoją drogą co chwilę młodego słyszę a M. chyba śpi

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

chyba se włączę hellskiczyn

Stary 2014-10-07, 20:21   #435
s i l v e r
Zakorzenienie

Kupiłam sobie takie buty. Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141007_192055[1].jpg (79,7 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-10-07, 20:24   #436
litllesweetangel
Lurker ;)

Bokeh tak tam jest umowa o prace, 2 zmiany czyli o 14 ide i mam wy☠☠☠ane, 14.30 wracamy z mala do domu i mamy caly dzien. Prawda, w duzych firmach sa socjale fajne, w mojej eks byl: wczasy pod grusza, dodatek swiateczny, dofinansowanie okularow.

Mam nadzieje, ze zrozumiecie o co mi chodzi. Nie gardze kasjerkami, wrecz doceniam, bo takie obcowanie z duza liczba prostakow to nie lada wyzwanie dla cierpliwosci czlowieka. Tylko, ze ja mialam dobry start, moglam zajsc dalej, a teraz sie w pewien sposob cofam i to mnie boli ;/

Aaa i Bokeh ja Ci zazdroszcze, bo mimo wszystko robisz to co lubisz(chyba ) i czerpiesz z tego korzysci. Marzy mi sie Twoj reportaz z mojego slubu ale raczej nie bedzie mnie na Ciebie stac

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-10-07, 20:26   #437
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Silver fajne lubie takie botki mialam podobne z 2 lata temu

Dalej mnie brzuch tak boli zaczynam sie bac o fasolkę
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:47   #438
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Silver fajne lubie takie botki mialam podobne z 2 lata temu

Dalej mnie brzuch tak boli zaczynam sie bac o fasolkę
o kurcze mika, uważaj na siebie, kiedy idziesz do gina?????
Stary 2014-10-07, 20:52   #439
Delicjanka
Zakorzenienie

Ech, ja też chce do job, te wakacje mnie wykończyły, nie miałam kontaktu z ludźmi i się czułam jak jakiś dzik...;/

Ale mi zimno!!!!!!!!!! :/;/

Zobaczcie moją kuchnie;p bałagan i jeszcze nie skonczona;p nie zwracajcie uwagi na lodówkę, będzie zabudowa jak uzbieram $
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0028.jpg (37,2 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0027.jpg (57,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0025.jpg (56,5 KB, 69 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-10-07 o 21:00
Stary 2014-10-07, 20:57   #440
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Deli, ładna!
Little, a powiem ci, ze nie wiem jak w Polo, ale koleżanka w biedrze pracuje, wypytałam ją, i... fajny socjal - grusza, przed świętami bony (co prawda do biedry, no ale... ), dla dzieci wielka walizka (taka normalna, którą na podróż można wykorzystać ) z grami, zabawkami, mówi, że masa tego była. I jak Marsi pisze, możesz szukać pracy a polo dorywczo traktować
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:04   #441
nafiyqa
Zakorzenienie

DEBRAH potrzebujesz czasu...

SILVER, spoko butki, te takie lubie, choc nie na codzien

LITTLE, na Twoim miejscu chyba bym brala... sama widzisz jaki jest obecnie rynek pracy :/
Zawsze mozesz zrezygnowac...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:04   #442
Delicjanka
Zakorzenienie

W ogóle słyszałam, że w Biedrze można ładnie zarobić

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-07, 21:08   #443
litllesweetangel
Lurker ;)

Dobra, wysylam Cv bedzie co bedzie.

Deli a powiedz mi, masz specjalny stolek do najwyzszej szafki?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-10-07, 21:09   #444
YellowSheep
Rozeznanie

Hej

Widzę że nie tylko mnie dobija siedzenie i praca w domu... Ja czasem nie mogę się zmotywować i siadam z kolacją i się opierdzielam a innego dnia siedzę do 3 w nocy. Poza tym wkurza mnie ze nie mam swobody terminów zleceń bo prawie cały czas jestem z małym i nie mam komu go podrzucić. Chodzi mi po głowie żłobek ale nie po to zakładałam firmę żeby teraz młodego do żłobka dać.

Poza tym z tżtem mamy taką huśtawkę że szok. Np. w sobotę poszliśmy pierwszy raz chyba od urodzenia małego na kolacje i do kina i było fajnie. A dziś znów tak się pokłóciliśmy że wióry leciały. Do tego szukanie mieszkania a jutro na 7 rano zapowiedzieli się t. Nie wiem co mnie podkusiło żeby telefon odebrać.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:10   #445
Delicjanka
Zakorzenienie

Little tu mam problem :p potrzebuje. .. drabiny haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-07, 21:35   #446
mala_19kw
Zakorzenienie

Trzymajcie mnie,proszę Was trzymajcie mnie...

Jak jutro nie oddam się dobrowolnie w ręce psychiatry to po prostu sprzedam dziecko cyganom- tak będzie bezpieczniej dla nas wszystkich

Wiecie co ta pchła zrobiła?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:37   #447
nafiyqa
Zakorzenienie

MALA, ciekawosc mnie zzera!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:50   #448
hope01
Zakorzenienie

Deli ładna i schludna

Little może złapiesz co jest, w końcu o pieniądze się rozchodzi.. na pewno w swoim czasie będzie dla Ciebie czekać coś mega

Silver ładne jedyne co mnie drażni w takich botkach to podeszwa

Mika uważaj na siebie

Ja właśnie miałam Was pytać czy znacie Polo market w sensie takim jak ceny, zakupy codzienne. Opłaca się, nie opłaca się? Bo budują mi pod blokiem

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:02   #449
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
MALA, ciekawosc mnie zzera!

Zepsuł mi okulary Pomijam już fakt że one nawet roku nie mają i że to nierozłączna część mojej garderoby. Ale bez nich jestem ślepa jak kret

Jakiś czas temu O. dał mi z liścia i już wtedy coś było z nimi nie tak,było mi dziwnie jak ubralam na nos ale nic nie znalazłam niepokojącego . Wczoraj jak je czyściłam odkryłam "usterke" ,pękła ta część co trzyma okulary na nosie,z prawej strony tylko. Dziś dostałam kopa w twarz ,jeden strzał zblefował,drugim mnie zaskoczył i uszkodził drugą część.Jest przestawiona i wygieta,w ogóle nie przylega do nosa. A To jest takie delikatne że boję się sama ruszać .Można to szybko wyłamać. Czeka mnie przymusowa wizyta u okulisty i przymusowa naprawa na którą mnie w chwili obecnej nie stać
Muszę czekać z tym do wypłaty, ale jak mam funkcjonować bez moich drugich oczu ? Bez nich wszystko mam za mgłą, bez nich nie umiem funkcjonować normalnie .Mam pisać jaka jestem wściekła?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:11   #450
litllesweetangel
Lurker ;)

Mala no co Ty ale nie jest tak zle skoro widzisz na tyle, zeby pisac Bo ja bez nie widze NIC doslownie, nie ma opcji bez.
Dzisiaj mala zrzucila mi tez oksy i mojej cioci( pobila ja w autobusie). Jakby mi teraz je popsula to koniec swiata, nie kupilabym drugich za pol tysiaka

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości