|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
![]() Cytat:
co do tych odcisków... a myślicie że to nie zatrzymuje krążenia w nóżkach? mnie się wydaje że najłatwiej ich nie dociskać przy 2x i dlatego to wiązanie najbardziej lubię - no i w tym najłatwiej ustabilizować główkę nie zasłaniając jej przy tym za bardzo... a mała już tak urosła, że chyba już mogę je wiązać, bo przedtem jej nóżki i moja szerokość "w pasie" były zbyt niedopasowane... Cytat:
![]() no właśnie nie wiem co z tymi osłonkami - skoro to lata luzem, to powiewa fajnie że wizyta u lekarza udana ![]() a co do chust, to pewnie jak któraś pisała uzależnienie... a do tego one mają różne kolory, może ktoś kupuje żeby mu do różnych strojów pasowała? ja bym nie miała gdzie się z chustami pomieścić, już ta jedna mnie denerwuje, bo gdzie nie położę tam przeszkadza
|
|
#2192 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do gryzaczków to Andrzej zupełnie nie chciał używać, mieliśmy taki na wzór smoczka i takie do chłodzenia ale zupełnie ich nie brał do buzi. Ciekawe jak będzie z Witem. Słyszałam że fajny jest gryzaczek żyrafa Sophie ale biorąc pod uwagę cenę, nie wiem czy bym kupiła. Witkowi się przez ostatni tydzień poprawiło i nawet zaczął jeść więcej |
|||
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żyrafa fajna ale rzeczywiście bardzo droga - może ktoś mi ją sprezentuje samej mi troche szkoda.
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Może w końcu uda mi się skrobnąć parę słów... U nas w porządku, ale czasu na wszystko brak. W ciągu dnia nie mam jak napisać, a wieczorem nie mam już na nic sił
To tak w wielkim skrócie: - Jagoda dobrze się rozwija, głuży, śmieje się (rechocze też) i takie tam - prasuję ubranka i będę prasować przynajmniej do pół roku, - mam dwie chusty (wiązaną i kółkową), młoda na razie odmawia współpracy, ale nie poddam się, - Tymek z przedszkola co chwilę jakieś świństwo przynosi i w końcu mnie też zaraził. Poza tym jestem wykończona i mam dość Jagodzianka na szczęście dała się teraz na chwilę odłożyć do kołyski i gada z karuzelą. Chyba będę musiała zainwestować w napoje energetyczne, bo padam na twarz..... O skończyło się moje pięć minut ![]() Aha u nas sprawdziły się gryzaki wodne i takie strasznie brzydki słoń, w stylu tej żyrafki... Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-10-07 o 16:19 |
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej to i ja się odezwę bo co zaczynam pisać to mi młody przeszkadza i tak schodzi
![]() My dziś po szczepieniu -darl się jak by go ze skory odbywali od badania się zaczęło..nie naja podejścia baby do dziecka AZ ciężko było go uspokoić teraz spi jak zając na miedzy i szlocha przez sen.. Wazy 6780 g i 66 cm ma mój ludzki.. joanna ty tez chyba dziś przezywasz szczepienie? Wspolczuje Podczytuje i jestem w miarę na bierzaco
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
![]() Troche mnie nie bylo, ale wrocilam do uk, ogarnelam sie i jestem. Nie wiem co u was, bo jeszcze nic nie poczytalam, moze wieczorami sie uda, bo w dzien malo wolnego czasu. U nas ogolnie ok, synek duzo gada i smieje sie; wczoraj wyszedl pierwszy zabek i troche mu dokucza, wlasciwie to nam wszystkim ![]() Sporo czasu potrafi sam sie "pobawic" na macie, bujaczku czy pod karuzelka, ale musze za to pilnowac corci, bo lubi mocno przytulac brata i i angazowac go w rozne zabawy, co niekoniecznie mu sie podoba Dodatkowo starsza pociecha sie odpieluchowala, wiec mam co robic, ale i tak nie narzekam ![]() Pozdrawiam was serdecznie |
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja mam ostatnio mniej ochoty na forum szczerze mówiąc. Jutro idę z Jeremim szczepić sie na rota (rotarixem). iPhone
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się częściej udzielać
![]() Dzięki, przyjmę każdą ilość Czy któraś z Was widziała na żywo lalki Haba? Chciałabym kupić taką Jagodzie z kasy z chrzcin i nie wiem jak one faktycznie się sprawują
|
|
|
|
#2202 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie sama szczepionka jest dla maluszków obciążeniem , a jeszcze te substancje konserwujące Cytat:
już wrzucam wyniki ( nie znam się na oznaczeniach ale może Ty tak ) Ht% 35,3 Hb% 12,6 ErT/L 3,94 Leu G/L 10,7 N% 16,6 Te wyniki są jak nas przyjmowali do szpitala L% 78,3 M% 5,1 B% - E% - PLTG/L 492 CRPmg/l 0,1 Ht% 40,1 Hb% 12,82 ErT/L 4,32 Leu G/L 13,5 N% 12,7 N% 12,7 A te jak wychodziliśmy ze szpitala L% 75,0 M% 7,2 B% 0,1 E% 5,0 PLTG/L 581 CRPmg/l 0,22 Cytat:
jeszcze chwila i ja bym ryczała z nią Cytat:
esteś Buziaki Integra , co do lalek to niestety nie mam pojęcia co i jak więc nie pomogę ![]() I już wam piszę jak było na szczepieniu
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|||||
|
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://sklep.fufurufu.pl/pl/p/Lalka-...ulin-Roty/3526 http://sklep.fufurufu.pl/pl/p/Lalka-...lin-Roty-/3454 http://www.bokado.pl/pl/p/Moulin-Rot...ebce-38-cm/731 |
|
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc dziś tylko żółtaczka , żeby nie obciążać małej trzema zastrzykami naraz ale dostałyśmy skierowanie do poradni chorób zakaźnych . Nie dlatego , że mała ma chorobę zakaźną tylko jest tam konsultant na całe woj. zachodniopomorskie , pani doktor od wypisywania szczepionek i rozpisuje szczepienia dzieciom takim jak moje czyli po chorobie . Dostałam rozpiskę i następne szczepienie za 2 tygodnie , a potem co 6 tygodni . Rota niestety już nie da rady ale pneumo owszem zaszczepimy
od razu szpital mi się przypomniał i główka cała mokra chyba reakcja na szczepienie ? Jak myślicie ? Gorączki nie ma tylko jest niespokojna trochę Ciekawa jestem jaka będzie nocka Chyba wszystko naskrobałam
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#2205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale z miękkich mamy http://www.skrzacikowo.pl/pl/p/Lalka...oy%2C-12m-/681 i fajna jest (tylko brzydka mimo wszystko Oli dużo bardziej podoba się lalka którą dostała jakiś czas wcześniej, ta lalka jest tylko siedząca (nie ma możliwości ruszania nogami), twarda, bobas w śpioszkach i się śmieje i rusza wtedy... oprócz tego że się śmieje i rusza na dotknięcie brzuszka, to wydaje się dużo gorsza od tej drugiej (przynajmniej do ubierania), mimo to właśnie ją Ola ciągle przebiera, ostatnio oddała jej sweterek od Stelli i zamówiła u mnie spodnie
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-10-07 o 21:46 |
||
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
agnes, rybka fajnie że już wróciłyście, jednak jak jesteście na Wyspach to nam do Was bliżej, ot paradoks Także rozpakowujcie się i wracajcie na dobre! Aha rybko gratki za odpieluchowanie , nawet nie wiedziałam że Nadia jeszcze jechała na pieluchach.. w każdym razie, oby to tak ładnie, szybko i sprawnie przebiegło jak u nas Integra fajnie że się odzywasz lalki które wrzuciłaś kiedyś oglądałam na all, ale finalnie mnie nie przekonały.. u kogoś też nie widziałam, także nie pomogę A rozbudowy i zazdroszczę i współczuję (zamieszania) ![]() mamaya gratki przeprowadzki, idziecie na swoje? ![]() dziewczyny czy któraś z Was szczepiła szczepionkami nfztowskimi i wie ile jest wkłóć przy drugim szczepieniu? bo byłam przekonana że 2 ale patrzyłam na rozpiskę szczepieniową i widzę że 3 ![]() Podczytuję Was w miarę na bieżąco, ale ostatnio z czasem lipa... raz, że różne dziwne okoliczności.. imprezy.. szpitale.. a dwa że ostatnio naprawdę mamy problem z córą, zrobiła się krnąbrna jakaś, jak się do niej mói udaje że nie słyszy, wręcz tak ostentacyjnie nas ignoruje... Ja nie wiem czy to bunt dwulatka, czy tak reaguje na brata.. nie wiem.. w każdym razie nie ma dnia bez krzyku, czy gróźb.. Nawet moja mama, która zawsze chciała ratować małą przed złymi karcącymi rodzicami, ostatnio stwierdziła że nas rozumie ( po tych 3 dniach kiedy byłąm w szpitalu, a ona dużo się małą zajmowała). Generalnie najgorzej się zajmuje przy mojej mamie, bo ona nie jest konsekwentna i nie karze jej.. Największy posłuch mam ja, ale mimo wszystko chwilami jest ciężko... czasem mam wrażenie, że ma jakąś zasadę, że wszystko musi zrobić na opak.. nawet jak ją chwalę za coś np. że ładnie jedzie na rowerku, to ona odpowiada, że nie, nieładnie i się denerwuje ehhh małe dzieci mały kłopot ![]() Ignaś bez zmian, złote dziecko, coraz bardziej interesują go zabawki, mata, uśmiecha się, głuży, jest kochany Aaaa wczoraj wreszcie się wybrałam na samotne (!!!) zakupy po smoczki 3+ iiii do lumpka i słuchajcie wydałam 200zł ale wyniosłam 2 ogromne siaty cudnych ubrań, naprawdę.. małej kupiłam cudny płaszczyk jesienny )
|
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Oldzia - mam 160 cm więc nie za wysoka ale te kilka kilo zdecydowanie by mi się przydało tak dla mnie samej
mój tż w tamtym roku dokładnie 18 listopada rzucił palenie - mam nadzieję, że na zawsze już i przytył 12 kg -ale jemu akurat wyszło to na dobre - gorzej jego garderobie bo w jednych spodniach został ![]() a ze spadkiem wagi często jest tak jak piszesz - że po jakimś czasie przestaje waga spadać - ale jak będziesz wytrwała to ten zastój powinien minąć i schudniesz jeszcze joanna - aga__tka - zdrówka życzę - a wiesz u nas w okolicy sporo dzieci ostatnio chorowało i większość miała bardzo dużą gorączkę bez kaszlu, kataru, bólu gardła - ale lepiej uważajcie, żeby coś się nie rozwinęło tak jak u nas - jeśli chodzi o przeciwgorączkowe syropy to jak mój synuś ma taką dużą gorączkę tzn. ok 40 to ani sam paracetamol ani ibuprofen nie dają za bardzo rady i polecam wtedy połączenie ich obu - my mamy Kidofen duo - u nas działa cuda ! o smaku się nie wypowiem bo mój synuś różne paskudne lekarstwa je i mi by one ciężko przechodziły przez gardło a on tylko troszkę się krzywi Oldzia - ja rozumiem, że takie zawody są bardzo potrzebne, podziwiam osoby je wykonujące ale - o matko współczuję zawodu męża - ja bym nerwowo nie dawała rady :/ ale co to za lekarki/pielęgniarki ? na szpital błahostka a same nie potrafią ? porażka jakaś ... bambusiek - trzymam kciuki żeby się nie rozwinęło - tak zakończone wizyty u lekarzy są najlepsze - super, że dzieciaki zdrowe Caramel - tymi szmerami się nie martw (chociaż wiem, że łatwo się komuś mówi ) kuzynki córce niedawno też wykryli takie szmery była z nią u kilku lekarzy i każdy mówił mniej więcej to samo, że ma kontrolować ale powinno minąć rybka - witaj z powrotem dla córci za pieluchy ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Debeściara - no to zaszalałaś a szczepienie to jak dobrze pamiętam to za każdym razem są 3 wkłucia - chyba, że dopiero na tym trzecim szczepieniem są dwa dziewczyny super te lalki na przytulanki - a jest coś podobnego dla chłopca ? |
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, ja mam swoje mieszkanie
Jestem jego właścicielką. Teraz przeprowadzamy się do mieszkania, które kupił TŻ czyli de facto do jego mieszkania Nie czuje potrzeby bycia wspolwlascicielem, skoro mam od jakichś 15 lat swoją nieruchomość (wczesniej zarzadzajacymi byli rodzice, ja tylko właścicielem, po ukończeniu 18 r.ż. ja zyskałam wszystkie prawa). iPhone
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Matyldy, to moja Ola też ma ciężki czas, moim zdaniem to wiek + rodzeństwo... bądźcie dla niej wyrozumiali, bo ona jeszcze malutka a dużo straciła przez pojawienie się brata - jakbyście się nie starali to i tak straciła... ja sobie mocno z tego zdaję sprawę przy Oli i staram się jak mogę ją brać na kolana, przytulać itp., do tego jeszcze chcecie ostatnio żeby sama zasypiała - to też ogromna zmiana na gorsze dla niej... więc pewnie dodatkowo się buntuje... to trudno zrealizować - samej mi się beznadziejnie udaje, ale pozostaje być konsekwentym w wymaganiach a wszędzie gdzie się da "zasypywać" miłością i czasem... jeśli chcecie żeby nie była zazdrosna o Ignasia, to pozostaje się bardzo pilnować żeby nie miała wrażenia że poświęcacie mu więcej czasu... taka mała istotka jak dwulatek nie wie tego co nie widzi i nikt nie wypowie, więc ja np. noszę Basię całe wieczory, a przy dzieciakach nie za dużo... trzeba pilnować żeby nikt nie mówił : mama nie może bo karmi/przebiera itp. itd. BASIE... ja zawsze mówię że nie mogę bo jestem zajęta (Ola będąc w drugim pokoju nie wie przecież co robię, po co ją uświadamiać że tyle czasu poświęcam małej?) albo że nie chcę, bo nie to jest taki drobiazg, a dużo zmienia... dacie radę z małą... nie było Cię kilka dni, też było to na pewno trudne dla niej... a jeszcze do tego dwulatek... dwulatki są okropne - testują i testują tych biednych rodziców W moim odczuciu z dwójką/trójką itd. dzieci najbradziej pracochłonne jest nie robienie obiadów, pranie, sprzątanie i to nie to jest trudnością z większą ilością dzieci, ale to żeby okazać równo miłości każdemu, każdemu poświęcić odpowiednio dużo czasu do jego potrzeb i nie wywołać zazdrości... no i okiełznać te pokłady energii które się w dzieciach czają
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
kularek no włąśnie, miałąm Wam jeszcze życzyć zdrówka
U nas wszyscy przeszli/przechodzą przeziębienie dość lekko, wszyscy mamy już tylko trochę gęstego kataru i sporadyczny kaszel, poza Ignasiem bo on ma taki lejący katar, ale mało go w porównaniu z tym jaki miał na początku września.. tfu tfu oby dalej mu nie poszłoOldzia współczuję pracy męża Mam nadzieję, że już wszystko ok
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze miałam napisać o szczepieniach...
w tych na NFZ za drugim i trzecim razem dają dodatkowo polio zamiast WZW które nie jest potrzebne więcej razy... dlatego nie brałam nigdy 6w1 bo by podali dzieciom niepotrzebnie dawkę jedną albo nawet 2 tego WZW... ale teraz widzę że to polio w 5w1 też dają nadprogramowo dzięki dziewczyny, w sumie to chyba lepiej już... Jeremi miał jednak stan podgorączkowy dziś, ale skąd to nie wiem - w zeszłym tygodniu miał też razem z katarem i teraz znów w czwartek idzie do dentysty to poproszę żeby zobaczyła czy to 6 nie mogą dawać takich dziwnych objawów (wg norm powinny mniej więcej za rok dopiero wychodzić chyba, ale już jakiś czas temu mu się miejsce zrobiło i twarde uszykowane dziąsła...)... a jak nie minie to się do lekarza przejdę jednak...Caramel: Jeremi miał też szmery, nie wiem jak teraz, bo kardiolog powiedział że może mu zostać do końca życia i nie trzeba kontrolować, bo to nie jest nic groźnego - po prostu lata mu tam jakieś włókno mięśnia, ono w niczym nie szkodzi, ale robi "szmer", a sporo dzieci ma taką niezrośniętą dziurkę w serduszku, która zarasta z czasem (powinna zarosnąć wcześniej, ale czasem się ten proces opóźnia) Kularek: ale jako przytulanka czy zabawka?
|
#2213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wam sie uklada z tz po ponawieniu sie maluchow? U nas ostatnio troche nerwowo. Niestety moj uwaza ze urlop macierzynski to laba w porownaniu do jego pracy (8-16 biurowa). Wraca i jest wiecznie zmeczony. Owszem pomaga przy malej ale tylko na chwile. A do tego ciagle cos mam za niego zalatwic (wypisac jakies papiery, zadzwonic gdzies) bo mam wolne niby. A mnie to juz wkurza bo mala niestety nie jest latwym dzieckiem. Wczesniej kolki, ostatnio ten szpital i wydaje mi sie ze mala miala skok bo ryk byl ciagle na okolo tydzien przed szpitalem i skonczylo sie w ostatni weekend. Nagle dziecko pogodne, ale teraz wymaga juz tego zeby z nia pogadac, pobawic sie. Ciagle brakuje mi czasu mimo wszystko na moje obowiazki a gratisy od tz mnie poprostu wkurzaja. Niestety jak mu mowie ze nie mam czasu to strzela fochy, zlosci sie i robi tylko to co konieczne bo wie ze ja tego nie dam rady zrobic a reszte ma w d.... I tak naprawde nie dziecko jest problemem w zwiazku a moj urlop maciezynski u to ze tz od zawsze byl odemnie bardziej. Nawet bardziej zmeczony kiedy danego dnia ja pracowalam 13h stojac i siadajac ze dwa razy w ciagu dnia na chwile bo to praca w sklepie gdzie pracownicy maja zakaz siedzenia. Eh. Juz sie nie moge doczekac kiedy wreszcie zacznie sie nam lepiej zycie ukladac bo ciagle czekamy na mieszkanie (to z licytacji komorniczej) i na dodatek musimy auto sprzedac bo niestety bmw w naszym przypadku okazalo sie bardzo przyslowiowe bedziesz moal wydatki i to tez stresuje czy sie sprzeda. Mysle ze jak sie wszystko ulozy to i miedzy mna i tz bedzie mniej napiecia i nerwow. To sie wam wyzalilam nocna pora i uciekam spac.
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
ecencia:
teraz jestem w trochę trudnej sytuacji jeśli chodzi o argumenty na męża, bo mój mówi że mam macierzyńskie i sama chcę rok, to nie mogę narzekać, on by się chętnie zamienił (proponował że po pół roku on pójdzie na rodzicielskie, ale ja nie chcę wrócić do pracy, jeśli to nie będzie zupełnie konieczne, bo chcę karmić małą jak najdłużej, a po 6miesiącach dopiero zaczyna się wprowadzać inne jedzonko, a nie że nagle można sobie z 2 mleczek pod rząd zrezygnować...) ale wracając do tematu, moja Mama radziła robić tak: wszystko co się da zostawiać sobie na czas kiedy mąż jest w domu i ostro się tym zajmować, jak widzi - niech wie że pracujesz, że tego nie zrobiłaś wcześniej - no bo przecież nie miałaś czasu, trzeba się było małą dużo zajmować... jak chce z Tobą obejrzeć film, a Ty masz coś do zrobienia- niekoniecznie zupełnie niezbędnego (można sobie uszykować to na tę okoliczność, tylko wcześniej też trzeba coś robić, żeby nie było widać że czekałaś na ten moment kiedy zaproponuje wspólne zajęcie
|
#2215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() joanna2228 i jak tam dzisiaj? Cytat:
Cytat:
aga__tka faktycznie z gustem nie ma co dyskutować, ale przekonałam się już nie raz, że to co ja uważałam za okrutnie brzydkie, mojemu synowi się podobało U mnie inaczej, bo to drugie, ale synem mąż sie dużo zajmował, więc wiedział ile to roboty. Powiem to co aga__tka musisz od razu reagować. Jak to tak zostawisz, to nic dobrego z tego nie wyniknie. Mam przykład na cioci. Musiała zrezygnować z pracy, bo ich syn strasznie chorował, co chwila szpitale, opieka 24h, a ten skur.... przepraszam, a on jej potrafił powiedzieć, że ona to ma wieczny urlop Zacznij męża zostawiać na dłużej z dzieckiem, wyjedź na cały dzień w weekend i wtedy zobaczy jak to jest. Oczywiście niech wtedy posprząta i tak dalej. Póki sam się nie przekona, to nikomu nie uwierzy. |
|||
|
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
Integra dzięki nocka ok i teraz też bez zmian narazie . Nóżka bez śladu po szczepieniu i bez opuchlizny. Mam nadzieję że już nic nie wyjdzie i nie będzie żadnych niespodzianek ;-)
|
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Miałam słabe kilka dni...zrobił mi sie jakis bąbel na bliźnie po CC ( na szczęście juz go wykurzylam) i jak szukałam co to moze byc, to trafiłam na jakies forum ciążowe. I przeczytałam post dziewczyny, której zmarł synek 11 tygodniowy i nie wiem po co wgłębiałam sie w resztę opisów i przeżyłam lekki szok. Chciałam sie odmóżdżyć i wlazlam na pudełka poczytać głupoty a tam inf. o śmierci Przybylskiej I jak mnie melancholijny nastrój złapał to dopiero dzisiaj dochodzę do siebie. Agatka bardzo podoba mi sie twoje podejście do dzielenia czasu miedzy dzieci i dbania o to aby wszystkie czuły sie tak samo kochane. Mam nadzieje, ze jak bede miała druga kruszynkę w przyszłości, to tez mi sie to uda. Mamaya powodzenia w przeprowadzce. No i życzę zeby wam sie dobrze mieszkało razem. Powiem ci, ze jak sie mnie pytają ludzie czy ślub miedzy mną a M. cos zmienił, to zawsze mowię, ze nie ale tylko dlatego, ze mieszkaliśmy rok czasu juz razem. Wspólne gniazdo to jest wyzwanie ecencia miedzy nami było bardzo duzo zgrzytów na początku. Ale to przez to, ze obydwoje byliśmy zestresowani, ja byłam taka matka kwoka i strasznie wszystko krytykowałam, do tego te moje płaczliwe nastroje ..ehhh ![]() A teraz jest spoko. M. Duzo robi przy Mikołaju (przewija, kapie go codziennie, wieczorem zabiera na drugi spacer a ja wtedy mam czas dla siebie) i wg mnie dzięki temu, wie ile to wymaga wysiłku, odpowiedzialności i czasu wiec nawet nie komentuje jak nie ma co jesc w domu no i u nas M. Pracuje W domu i mimo tego, ze nie pomaga w tym czasie i nie gadamy ze sobą to jednak katem oka widzi co robie Gorzej nam wychodzi wspólne spędzanie czasu bez Mikołaja ale to przejściowe dopóki moje cycki sa jedynym źrodłem pokarmu. Fajne te przytulanki. Moze sprezentuje siostrzenicy...bo Mikołaja jakoś nie widze z taka lalą ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Zaczęłam przeglądać te zabawki Haba i trafiłam na wózek dla lalek: http://www.ceneo.pl/2657400#tab=reviews Cena powala Większość dzieci pewnie jeździ w tańszych spacerowkach.... Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-10-08 o 11:12 |
|
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Chciałam tylko się ujawnić, że od jakiegoś miesiąca znów udaje mi się tu regularnie zaglądać i czytać co piszecie. Czytałam w ciąży ale potem po porodzie nie umiałam się ogarnąć. Były dni, że dopiero wieczorem jadłam swój pierwszy posiłek potem była przeprowadzka, więc też wszystko na głowie i brak czasu. Teraz jest za to samotność matki i Wasze posty są moim oknem na świat ![]() Podziwiam wszystkie mamy, które mają więcej niż jedno maleństwo i te co prasują (ja nic nie prasowałam). Trzymam kciuki za chorowitków. Co do relacji z tż to u nas też ciężko jeszcze nigdy w tak krótkim czasie nie dostałam od niego tylu bukietów kwiatów (oczywiście przeprosiny to jedyny powód żeby żonie przynieść kwiaty). Julka dokładnie dziś kończy 3 miesiące. Waży 7kg i ma 68cm długości. Z okazji swojej miesięcznicy postanowiła się dziś pierwszy raz przewrócić sama na brzuszek To się wygadałam miłego dnia życzę.
|
|
|
|
#2219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
plus ja bym dodatkowo porozmawiala o konkretnym podziale obowiązków. U mnie np Tż kąpie córę i wyrzuca śmieci, no i robi zakupy często, bo jednak ja wszystkiego do wózka nie upchnę (wczoraj np moja córka jechała wózkiem z porem wystającym z gondoli bo juz nigdzie miejsca nie znalazłam). Niby niewiele, a jednak ułatwia życie No i może dobrze by Wam zrobiło, gdybyście znaleźli odrobinę czasu dla siebie, kiedy maluch śpi. My staramy się poświęcić sobie chociaż godzinkę wieczorami, jest to spory wysiłek by wszystko zgrać, ale czasem udaje się wspólnie obejrzeć film lub zjeść romantico kolację Dodam, że mój TŻ to typowy balaganiarz, zostawia swoje rzeczy wszędzie i sporo muszę zrzędzić czasem, by to ogarnął . Nie zawsze jest różowo, ale myślę, że z czasem się dogadacie, zwłaszcza jeśli na własnej skórze doświadczy, jak to jest![]() Integra, Rybka, Oluch - fajnie, że piszecie
Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-10-08 o 11:34 |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Iza188 no ceny to oni mają konkretne. Lalki też tanie nie są, gdyby nie to, że chcę jej pokupić parę fajnych rzeczy z pieniędzy z chrzcin, żeby się nie rozeszły, to bym nawet na nie nie spojrzała
Oluch_ na początku nigdy nie jest łatwo. A z tymi kwiatami, to u mnie jest tak samo, przeprosiny i Dzień Kobiet |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

To inwestycja w wielo miała dużo więcej sensu. 

weterynarz czy lekarz? 
od wielo też można 

brawa dla córci
zresztą dzisiejsza noc była straszna wstawała co dwie godziny i rzucała się w łóżku strasznie 

ale dobrze że wszystko ok. Mnie już mąż postraszył że jak wybuchnie pryszczyca czy inna cholera to ja się o niego będè martwić... Męskie poczucie humoru z rana...
A rozbudowy i zazdroszczę i współczuję (zamieszania)
ehhh małe dzieci mały kłopot 

U nas wszyscy przeszli/przechodzą przeziębienie dość lekko, wszyscy mamy już tylko trochę gęstego kataru i sporadyczny kaszel, poza Ignasiem bo on ma taki lejący katar, ale mało go w porównaniu z tym jaki miał na początku września.. tfu tfu oby dalej mu nie poszło
plus ja bym dodatkowo porozmawiala o konkretnym podziale obowiązków. U mnie np Tż kąpie córę i wyrzuca śmieci, no i robi zakupy często, bo jednak ja wszystkiego do wózka nie upchnę (wczoraj np moja córka jechała wózkiem z porem wystającym z gondoli
bo juz nigdzie miejsca nie znalazłam). Niby niewiele, a jednak ułatwia życie
No i może dobrze by Wam zrobiło, gdybyście znaleźli odrobinę czasu dla siebie, kiedy maluch śpi. My staramy się poświęcić sobie chociaż godzinkę wieczorami, jest to spory wysiłek by wszystko zgrać, ale czasem udaje się wspólnie obejrzeć film lub zjeść romantico kolację
Dodam, że mój TŻ to typowy balaganiarz, zostawia swoje rzeczy wszędzie i sporo muszę zrzędzić czasem, by to ogarnął
. Nie zawsze jest różowo, ale myślę, że z czasem się dogadacie, zwłaszcza jeśli na własnej skórze doświadczy, jak to jest