![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Oby testy sie mylily
![]()
#2672 |
Zadomowienie
|
Jak tu sie nie denerwować:/ bylam u ginki a ona mnie nawet nie zbadala:/ brak mi juz slow
#2673 |
Zadomowienie
|
Kurcze.. taki kaprys miala?
#2674 |
Raczkowanie
|
Niestety dostałam @
![]() Ehh jak ktoś chce mieć naprawdę dziecko, zawsze ma problemy. A ile jest niechcianych dzieci oddawanych do domu dziecka. Chciałabym, aby adopcja w Polsce była łatwiejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
Trzeba w to wierzyc ze nastepnym razem sie uda na pewno
![]() Optymizm musimy miec caly czas, bo jak sie czlowiek zalamie to juz w ogole swiat sie wali.. Napewno sie uda w koncu ![]() ![]() Ja tez tego nie rozumiem, tej niesprawiedliwosci :/ u mnie ponad 1,5 roku, i nie wiadomo czemu.
#2676 |
Raczkowanie
|
Siva to ty czekasz tak jak ja....okres planowo powinien pojawić się na koniec tego tygodnia a schiza mnie dopadła już teraz. Bolą mnie sutki, wrażliwe, dotyk sprawia mi ból. Nie bolą mnie całe cykl jedynie sutki. Może od tego ciągłego dotykania stały się wrażliwe Hehe Nie wiem czy w tym miesiącu coś się wykluje bo widziałam że śluz owulacyjny był jeden dzień a dwa dni potem było zbliżenie....nie wiem próbuje nie wmawiać sobie i nie zwariować
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
nie zwariujmy.. ja niby nie odczuwam nic, co zwykle boli mnie brzuch, cycki.. ale tez na razie staram sie byc spokojna
![]()
#2678 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
Ja miałam usg w dniu spodziewanej miesiączki i było widać już zagniezdzone jajeczko
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aczkolwiek nie neguję twojej teorii.
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
Tak dla potwierdzenia napewno betaHCG bo sa tak jakby poronienia w dniu miesiączki , oczywiście życzę powodzenia by sie udało
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
Tak w ogole to akurat szkoda ze nie mozna sie dowiedziec tak od razu
![]() A tak trzeba sie uczyc cierpliwosci.. ![]()
#2685 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tak na powaznie hmm dziewczyny tak czy siak i tak male jest prawdopodobienstwo ciazy nawet gdy kocha sie w okolice owulacji itd? bo tyle par sie kocha i nic mimo ze sa zdrowi.. i tak mnie zastanawia od czego to zalezy ze jedni maja po jednym staraniu a inni czekaja na ten cud. nie mowie tu o parach ktore np maja problemy z plodnoscia ale o takich ktore sa zdrowe a mimo to im sie nie udaje. no nic mi mimo ze kochalam sie w 11,12,i 13 dniu cyklu a w 14 prawdopodobnie mialam owulacje czyli tuz po niej jestem to mysle ze sie nie uda.. ale zobaczymy jak nadejdzie czas miesiaczki ![]() Powodzenia Wszystkim! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ostatnio wyczytałam, apropo ze śmiercią Przybylskiej, że tomografia komputerowa zmniejsza prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. No ja miałam TK głowy (szukali guza), nic nie wykazało, ale brałam silne leki przeciwbólowe, jakie biorą ludzie chorzy na nowotwory. Brałam nawet morfinę, no ale to było kilka lat temu. Obecnie nadal oczekuję @, sutki (o zgrozo) mniej wrażliwe, zaczynają puchnąć cycki, czyli typowe objawy przedmiesiączkowe. Weekend pokaże. Muszę umówić się do ginki na początku cylku nowego, bo nawet zastanawiają mnie silne bóle miesiączkowe, które pojawiły sie ok rok temu i częste bóle w środku cyklu. Narazie czekamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Waga trzymam kciuki!
![]() |
#2689 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Ja też w czasie starań miałam tomografię głowy, różne rentgeny, chorowałam na to na co normalnie nie chorowałam od lat (wszystko akumulowało się właśnie w okresie starań) i brałam leki, które mogły mieć wpływ na niepowodzienia ale lepiej najpierw myśleć o swoim zdrowiu zanim zajdzie się w ciążę. W każdym razie trzymam kciuki, niech się w końcu którejś uda ![]() Jak tam pozostałe staraczki, które miały testować w tych dniach? Dziadzia, tabaska? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie wiadomo. Ja starałam się rok czasu i nic. Uległam poważnemu wypadkowi, szycie twarzy, znieczulenia, zastrzyki przeciwtężcowe, ketonale forte i jeszcze jakieś przeciwbólowe tabsy, RTG głowy, twarzy i szczęki- kilka razy itp wypadek miałam 4dnia cyklu a owulacja była ok 12-13, był to jedyny cykl w którym wogóle nie myślałam o ciaży, piłam non stop whisky i skupiłam się nad tym jak będzie wyglądać moja twarz po wypadku...
był to cykl w którym zaszłam w ciążę. Badania mam bez zarzutu i mała jest zdrowiuśka ![]()
#2691 | |
mała księżniczka
|
Cytat:
Ja czekam na wizytę do gina i umawiam termin HCG. Niestety mnie nadzieja już opuściła. Idę dla świętego spokoju.
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
Czesto probuje tlumaczyc sobie "wyluzuj" i czasem nawet mi to sie udaje
![]() Ale nadszedl dzis dzien okresu i jakos tak smutno znowu:/ umowilam sie na wizyte 22go. Zobaczymy co dalej dostane
#2693 |
Raczkowanie
|
Hej, ja dzisiaj mam planowy termin @ - nie dostałam. Ale na pewno dostane, w poniedziałek robiłam bete no i niestety klapa. Jutro jestem umówiona do lekarza i zaczynam pierwszy cykl stymulowany z clo i na nim 3ecia inseminacja planowo. Ale zobaczymy jak będę reagowała po clo. Troszkę się boję tych wszystkich hormonów...:/ w sobote idę pobrać krew na przeciwciała przeciwplemnikowe, może to coś wniesie do naszej walki o dziecko. A jeśli nie, decyzja zapadła... od stycznia klinika niepłodności i chyba już in vitro. W listoapadzie będzie równe 2 lata jak się staramy, chyba szkoda więcej marnować czas....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Was kciuki
![]() |
#2695 | |
Zadomowienie
|
Kosta6 bardzo sie ciesze ze tobie sie udalo
![]() ![]() I widocznie cos w tym jest jak sie wiecznie slyszy "wyluzujcie" ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
A tak z ciekawosci (bo szczerze mowiac nie mam pojecia,tzn teoretycznie cos tam wiem ![]() jak wyglada inseminacja? Oby sie udalo wszystko,i dzidzius byl jak najszybciej
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
Da się wyluzować.
Tylko trzeba to wypracować. Nam się małżeństwo zaczynało rozpadać od tego wszystkiego. Seks był dla mnie obrzydliwy, mechaniczny, tylko nastawiony na dziecko, bez żadnej czułości, bez miłości, bez pożądania.. tylko z musu, bo akurat tak wypada, a żal stracić cały cykl. Zaczęłam nienawidzić męża i seksu z nim. Zaczął być dla mnie odrażający. Aż uznałam, że to bez sensu! Mąż ma być dla mnie najważniejszy, ważniejszy niż starania. Uznałam, że mam szczęście, że go mam, że obiecałam go kochać itd. że gdybym miała mieć tylko męża albo tylko dziecko, to wolałabym tylko męża i jestem szczęściarą, bo akurat tak mam! I tak powoli zaczęłam zmieniać myślenie. Przestaliśmy się kochać w dni płodne tylko po to, żeby pokazać sobie samym, że kochamy się z miłości, a nie po to, żeby spłodzić dziecko. Chyba pół roku trwało u nas naprawianie seksu - tak, żeby znów oznaczał naszą więź, a nie był jedynie aplikacją plemników do pochwy. Ale udało się. Potem kolejny rok, w którym nauczyliśmy sie naprawdę cieszyć z tego, że jesteśmy sami. Doceniać to i tak planować życie. Jak już się nauczyliśmy, zaplanowaliśmy, to się okazało, że jestem w ciąży. I jak juz pisałam straszny szok, bo co teraz. Lekarz się śmiał i mówił, że właśnie tam się udało wyluzowanie i pozbycie presji, która naprawdę bardzo ogranicza płodność! |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
Ja w tym miesiącu postanowiłam nie obserwować swojego cyklu czyli temperatura , sluz , testy owulacyjne , bo co miesiąc przed okresem jestem prawie pewna ze sie udało mam symptomy ciazy a potem przychodzi @
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Byłam dzisiaj na monitoringu i Femara zadziałała ![]() ![]() ![]() Co do tego "wyluzowania", to ja co prawda nie wiem jak tak całkiem oderwać się od myśli o staraniach, bo cały czas krąży mi to gdzieś po głowie... ale powiem Wam, że dzięki zmianie pracy, po raz pierwszy od prawie dwóch lat, nie nachodzą mnie myśli: "Boże, proszę niech w tym cyklu się uda!", nie mam parcia, że muszę natychmiast w tym miesiącu być w ciąży ![]() ![]() Wiem, że już Wam to mówiłam, ale powtórzę, bo jestem tak podjarana: zmiana pracy to był mój najlepszy wybór w ostatnim czasie - czuję się tak wyluzowana we wszystkich sferach życiowych, że szok! ![]()
#2700 | |
Zadomowienie
|
witaj
![]() opowiedz nam cos o sobie ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Rukmini duzo dalo mi do myslenia czytajac twoj post.. Sprobuje od tej strony tez do tego podchodzic,choc jeszcze nie jest to takie mechaniczne, ale widocznie nie mozna nawet na chwile zapomniec ze jest sie ze soba z milosci,a nie tylko dla dziecka.. A jak teraz twoje samopoczucie? ![]() Ja to jedynie pilnowalam dnia owulacji,dni plodnych, nic poza tym, zadnych sluzow,temperatury. Nie zeby kochac sie tylko w te dni ![]() ![]() Hmm mimo wszystko "zapomne" ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() No ja niestety albo stety pracy nie zmienie bo lubie to co robie ![]() wiec cos innego musze znalezc na wyluzowanie
pierwsza ważna data 27.06.2009r ![]() Aniołek[*] 7tc, 07.2016 ![]() Edytowane przez Siva5 Czas edycji: 2014-10-09 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.