Dieta 3d chili - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 17:03   #2551
samirax
Raczkowanie

GG do samirax
Dot.: Dieta 3d chili

Hej Dziewczyny! wraaacammm! znowu mam 7 z przodu i z tyłu porażka po 5 miesiącach od skończenia diety aż wierzyć mi się nie chce jak wskoczyłam na wagę o mało nie padłam nie objadam się wiele nawyków zostało ,a tu proszę tyle kg wróciło EFEKT JOJO !!!
jestem po 2 dniu diety i cieżko mi z tą motywcją w styczniu lutym i marcu i kwietniu miałam moc i motywacja była ogromna natomiast teraz ... wrr cieżko oj ciężko.

Edytowane przez samirax
Czas edycji: 2014-09-15 o 17:06
samirax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 00:51   #2552
sylwiakaa
Zadomowienie

Hej dziewczyny a czy ktoras stosuje do diety tabletki?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przez iPhone.
Stary 2014-09-16, 08:24   #2553
samirax
Raczkowanie

GG do samirax

Hej no dokładnie tez bym chciała wiedzieć czy te tabletki pomagają więc dziewczynki te co biorą lub brały niech tu się wypowiedzą to by nam ułatwiło decyzję o zakupie. Buziaczki i miłego dnia Wam życzę

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Zapomniałam jeszcze się pochwalić mimo , że walczę z pokusami to po 2 dniach diety mam kilogram mniej
Przy starcie 77.600 po 2 dniach mam 76,500.
Motywacja wzrosła hurra
Stary 2014-09-16, 09:52   #2554
ana001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coqauvin Pokaż wiadomość
Z pewnością! Mi się też marzą takie komplementy! A powiedz mi jaki rozmiar spodni nosiłaś przy 78 kg, a jaki nosisz teraz? Faktycznie to wygląda tak, że - 5 kg to o jeden rozmiar w dół?
oj powiem Ci ze rozmiarowo to ciezko mi powiedziec... na pewno ze dwa rozmiary w dol poszlo, a czy wiecej, nie wiem... wiem ze szybko zaczely ze mnie spadac spodnie :P obecnie mam jedne spodnie ktore zostaly mi z tamtych czasow, w ktorych nie chodzilam bo byly tak ociskajace ze az niewygodne, i po prostu nie mialam ochoty w nich chodzic, to teraz bez problemu moge je zdjąć bez rozpinania ich :P ciezko gdziekolwiek w nich wyjsc bo strach ze je zgubie

Edytowane przez ana001
Czas edycji: 2014-09-16 o 09:53
ana001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 09:55   #2555
samirax
Raczkowanie

GG do samirax

O widzę tu moje stadko z czasów początkowych roku 2014 hej hej ana001 waga Ci się utrzymuje ?
Stary 2014-09-16, 10:42   #2556
88agnik
Rozeznanie

Dziś pierwszy dzień dietki- w końcu się za nią zabrałam. Mam w planie zrobić ją 2razy pod rząd, dlatego łatwiej będzie mi dublować dni tzn. dziś jem to co w pierwszym dniu i jutro też. Zaoszczędzę czas na gotowaniu
Widzę, że niektórzy mają jojo po tej diecie?! mam nadzieję, że mnie to nie spotka i, że wasza waga szybko wróci do tej zaraz po diecie- tak jakoś to dziwnie jest, ze po wakacjach zawsze trochę więcej kg...
Trzymam za Was kciuki a Wy trzymajcie za mnie
88agnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 10:55   #2557
ana001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samirax Pokaż wiadomość
O widzę tu moje stadko z czasów początkowych roku 2014 hej hej ana001 waga Ci się utrzymuje ?
witam witam no Ciebie dawno nie bylo, tesknilam!
Tak, w miare tak, zalezy od dnia, ale ogolnie srednio liczac ok. 1kg wiecej tylko, wiec bez tragedii jak na wakacyjny czas uwazam teraz chce od poczatku znow, ale nie mam sprzyjajacych warunkow ;/ ciagle jakies okazje a to do jedzenia a to do jakiegos swietowania ;/ :P no ale Tobie to widze nie ladnie wrocilo ;/ ajajaj... ale bierzemy sie w garsc!
Stary 2014-09-16, 17:18   #2558
201605061411
Konto usunięte

Ja stosuję dietę i kapsułki, ale szczerze mówiąc ciężko mi ocenić czy kapsułki działają, bo nie mam porównania np. do okresu na samej diecie, ponieważ od początku, czyli od trzech tygodni stosuję i dietę, i kapsułki.

W zeszłym tygodniu trochę odeszłam od diety i podjadałam, ciągle jednak stosowałam kapsułki i spadek wagi po tym tygodniu był niewielki, ale był. Nie wiem czy jest to zasługa kapsułek, czy jest to zasługa przypraw dodawanych do posiłków od których być może mój metabolizm już trochę przyśpieszył? A może ćwiczeń, które od czasu do czasu udaje mi się wykonywać? Ciężko powiedzieć. Może być też tak, że dopiero w tym tygodniu odczuję skutki nie trzymania się diety w zeszłym tygodniu

Ciężko mi zatem odnieść się jakoś do działania kapsułek, zostało mi ich już niewiele i sama zastanawiam się czy je jeszcze zamówić czy po prostu trzymać się diety i ćwiczeń
201605061411 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 17:37   #2559
samirax
Raczkowanie

GG do samirax

Ah ana001 no też właśnie było wiele okazji t mnie wesela chrzciny komunie rocznicę ślubów imieniny urodziny oj dużo tego było powiem Ci ,że wydaje mi się ze rolnym tego co mi trocin to jest woda bo od czerwca opuściłam się w wypiciu dziennej dawki półtora litra wody a mój organizm właśnie tak reaguje jak mało pije od tygodnia wypijam 2 litry a 3 dzień dietuje i wjechał mi kg wiec to woda woda woda ale motywacja wzrasta wiec działam w przyszłym roku synka komunia wiec trzeba się nabić w coś extra przynajmniej 2 rozmiary mniej musi być .Miłego popołudnia dziewczynki
Stary 2014-09-16, 23:43   #2560
telka146
Rozeznanie

Hej
Ja dzisiaj zaczęłam 3d chili razem z kapsulkami. Zastanawiam sie na czym dokładnie polega wymiana posiłków? Czy np. Jesli nie lubie przekąski z dnia nr 1 a pasuje mi przekąska z dnia nr 3 to musze je wymienić czy moge ZASTĄPIĆ przekąskę z dnia nr 1 ta druga? Grejpfrut ze
Świeżym imbirem okazał sie nie do przejścia :/
telka146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-17, 07:37   #2561
samirax
Raczkowanie

GG do samirax

Imbir ble ja też świeżego nie ruszam jest paskudny a posiłki można wymieniać nie ma to znaczenia viele z map tak robiło i robi i kg leciały czy lecą telka146 wiec spokojnie możesz i Ty wymieniać posiłki między dniami , a mnie ciekawi np wpływ tych kapsułek na proces chudniecia
Stary 2014-09-17, 11:42   #2562
88agnik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telka146 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzisiaj zaczęłam 3d chili razem z kapsulkami. Zastanawiam sie na czym dokładnie polega wymiana posiłków? Czy np. Jesli nie lubie przekąski z dnia nr 1 a pasuje mi przekąska z dnia nr 3 to musze je wymienić czy moge ZASTĄPIĆ przekąskę z dnia nr 1 ta druga? Grejpfrut ze
Świeżym imbirem okazał sie nie do przejścia :/
Jeśli pasuje Ci np. przekąska z dnia 3 a inne nie to możesz codziennie na przekąskę jeść to co w dniu 3- o ile Ci się to nie znudzi
88agnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-17, 17:36   #2563
telka146
Rozeznanie

O to super, bo grejpfrut z dodatkiem świeżego imbiru na pusty żołądek doprowadził mnie prawie do wymiotów! Dzisiaj postanowiłam
zrezygnować z soku pomidorowego (nie lubie) i dwa razy bede miała jogurt z cynamonem. Niestety obawiam sie ze nie moge dodawać duzo ostrych przypraw do swoich potraw, mam chyba zbyt wrażliwy żołądek! Badam teraz czerwone kapsulki czy nie powodują podrażnień, moze bede musiała z nich zrezygnować (po wczorajszym obiedzie miałam bardzo wzdety brzuch i był rownież dosc bolesny), ale moze wystarczy tylko ograniczenie ostrych przypraw... Wiem ze to troche mija sie z celem ale cóż zrobic? Dieta jest niskokaloryczna wiec i tak bede chudnąc. Podobnie postanowiłam modyfikować obiady, np. Zostało mi troche mniej warzyw na patelnie ale za to mam wiecej dorsza wiec to sie pewnie jakos tam wyrówna (i tak oba produkty sa zdrowe, a o to chodzi). Niestety musze byc elastyczna ze swoją dieta ze względu na pracy i ilośc produktów- bie bede wyrzucać jesli czego jest za duzo w opakowaniu!
Stary 2014-09-17, 20:01   #2564
88agnik
Rozeznanie

Często w diecie jest połowa czegoś, dlatego ja następnego dnia robię to samo- nie wyrzucę przecież połowy papryki Jeśli chodzi o inne modyfikacje to ja raczej stosuję tą dietkę jako podpowiedź, co jest zdrowsze a, że np. zapomniałam kupić rybę a w zamrażarce mam pierś z kurczaka to rozmrażam pierś- też zdrowo i smacznie. Nie dajmy się zwariować to jest dieta "dla wszystkich" dlatego każdy powinien ją lekko nagiąć wg siebie.
Stary 2014-09-18, 14:13   #2565
telka146
Rozeznanie

Do dzisiejszego omleta dodałam troche soli i nasion słonecznika, wyszło ok. Natomiast zdecydowanie kawa nie bedzie dla mnie przekąska! Mysle ze inne potrawy z dnia 3ciego maja duzo kalorii i dlatego postanowiono dodać kawe jak "przekąskę" (mała ilośc kalorii). No cóż, nie dajmy sie zwariować!
Stary 2014-09-18, 23:02   #2566
samirax
Raczkowanie

GG do samirax

Ja także modyfikuje dietę i wychodzę z tego założenia co Ty i praktycznie cały czas wymieniam posiłki między dniami. Dziewczyny może raz w tygodniu pochwalmy się wynikami będziemy się w ten sposób jeszcze bardziej mobilizować.

Edytowane przez samirax
Czas edycji: 2014-09-18 o 23:05
Stary 2014-09-19, 04:57   #2567
telka146
Rozeznanie

Ja po pierwszym dniu "zrzucilam" 1kg...
Dzisiaj ćwiczyłam z chodakowska, ale nie udało mi sie zrobic całego treningu. Obawiam sie, ze ilości jedzenia podane w diecie sa jednak dla mnie za małe- pracuje fizycznie, cały czas na nogach i teraz jeszcze dodatkowe ćwiczenia... Codziennie wracam z pracy padnęta i zawsze bardzo boli mnie głowa. Jakie sa różnice w rodzajach 3d chili pod wZgledem aktywności fizycznej? Porcje sa większe czy maja inny skład (np. Ktoś kto ćwiczy 6 razy w tyg bedzie miał pożywniejsze posiłki niz ktoś kto nie jest aktywny w ogole)?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-27, 15:43   #2568
ana001
Raczkowanie

Hej dziewczyny! i jak wasze postępy?
Stary 2014-09-27, 19:42   #2569
samirax
Raczkowanie

GG do samirax

Witam kochane mamy weekend wiec mała przerwa dla diety trochę szaleństwa nie zaszkodzi he he a tak poza tym 2 kg na 2 tyg mało ale zawsze coś ponieważ nie stosuje się tak bardzo rygorystycznie

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Chce schudnąć tak spokojnie do kwietnia mieć po 3 kg na miesiąc jest w sumie ok
Stary 2014-09-28, 16:06   #2570
telka146
Rozeznanie

U mnie po pierwszym tygodniu -2 lub -3 kg we wtorek kolejne ważenie! Ale nie trzymam sie diety rygorystycznie, tzn. Wymieniam posiłki i czasem jem inny owoc niz w przepisach.

Stary 2014-10-01, 01:53   #2571
telka146
Rozeznanie

Drugi tydzień chyba -1kg albo nic... Chyba czas włączyć aktywność fizyczna. Dziewczyny a jesli pracuje fizycznie, cały czas w pracy to chodzenie i noszenie, czasem nawet kilkanaście godzin dziennie to tez sie wlicza do aktywności fizycznej? Słyszałam kiedys ze ta sama aktywność wykonywana czesto (np. Chodzenie) jest odbierana przez organizm jako norma i w zasadzie nie powoduje chudnięcia, czy to prawda?

Stary 2014-10-06, 04:18   #2572
telka146
Rozeznanie

I jak wam idzie dieta? Ja juz dowolnie wymieniam posiłki, jem to co mi pasuje.
Juz od paru dni miałam straszna ochotę na burgera i dzisiaj poddalam sie... Zjadłam dwa małe burgery (samo mięso) i chleb czosnkowy. Na deser był mrożony jogurt wiem ze duzo kalorii ale cieszę sie bardzo, bo wreszcie zjadłam czerwone mięso (od poczatku diety, czyli 3 tyg) a strasznie miałam na nie ochotę! Czasem małe grzeszki sa ok!!!

Stary 2014-10-06, 05:08   #2573
sylwiakaa
Zadomowienie

Mi cos brak motywacji do rozpoczecia... ratunku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przez iPhone.
Stary 2014-10-06, 07:37   #2574
Blameworthy
Rozeznanie

ja dzisiaj zaczynam mam zamiar trzymać się menu na dany dzień, zobaczymy jak to wyjdzie, bo nie zawsze mam możliwość przygotowania sobie czegoś wcześniej ale liczę na to, że uda się chociaż w 80% zrealizować plan !

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 09:05   #2575
verissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88agnik Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny a czy oprócz diety stosujecie też tabletki 3d chilli?
Ja stosuję, przez wrzesień miałam akurat przerwę ale teraz znów

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Blameworthy Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zaczynam mam zamiar trzymać się menu na dany dzień, zobaczymy jak to wyjdzie, bo nie zawsze mam możliwość przygotowania sobie czegoś wcześniej ale liczę na to, że uda się chociaż w 80% zrealizować plan !
Trzymam kciuki! To szybko wchodzi w nawyk, wierz mi
Stary 2014-10-08, 10:56   #2576
Blameworthy
Rozeznanie

po dwóch dniach zeszło ze mnie 1,7 kg. jestem w totalnym szoku, zapewne większość to woda, ale i tak nigdy tak szybko waga mi nie spadła. nie trzymam się ściśle jadłospisu, czasem zjadam tylko 4 posiłki i dla mnie jest to wystarczająco dużo. dodam, że obecnie jestem wyłączona jeśli chodzi o jakąś aktywność fizyczną. btw. polubiłam kefir z bananem i cynamonem ! mniam!

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 16:07   #2577
JuStYsCk2
Zadomowienie

Mnie się w tej diecie nie podoba, że nie podali makroskladnikow i ciężko jest mi określić tez ile dostarczam
Kalorii :/
JuStYsCk2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 18:21   #2578
telka146
Rozeznanie

Jak to nie podali "makroskladbikow"? Co to znaczy?

Stary 2014-10-11, 19:07   #2579
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez telka146 Pokaż wiadomość
Jak to nie podali "makroskladbikow"? Co to znaczy?
nie podane są wprost kcal i B/T/W ale to nie powinien być problem, bo wagowo wszystko jest dokładnie podane więc wyliczenie sobie potrzebnych wartości to żaden problem, wystarczy wrzucić to w pierwszy lepszy kalkulator

może nie podali kcal i B/T/W specjalnie, bo raczej żaden twórca znanej i lubianej diety nie chciałaby się wprost 'pochwalić' że niektóre dzienne jadłospisy są poniżej 1000kcal (kiedyś liczyłam)
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 19:10   #2580
telka146
Rozeznanie

A czym jest b/t/w? Sorry ale nie mam pojęcia o takich rzeczach dziewczyny mówili ze dzienna ilośc kalorii dostarczana przez ta dietę to 1200-1400, czyli i tak mniej nie powinno byc.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości