|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
I ja sie obudzilam ale o tej porze to jeszcze nie hardcore...
Zdjecia kruszyny tez nie widze w tel ![]() Agatus a Ciebie puszcza do domu czy dluzej bedziecie z racji tego ze wczesniak? Ja dawalam Juvit C jak przeziebiony byl czy tam mial zamiar byc. .. Moze sie jeszcze zdrzemne...
#4262 |
Zadomowienie
|
agatus slicznosci
![]() Mi się dzisiaj kiepsko spalo, krece się od 4. :-( już nie zasne- mąż zaraz wstanie to już nie ma szans... :-(
#4263 |
Zakorzenienie
|
To sobie pospalam, cale 4,5 h! Bijemy rekordy Dziewczyny
![]()
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() obudziłam sie o 5.30...dobrze, że nie o 3...ale szału nie ma.. włączyłam pranie i siedzę jeszcze pod kołdrą, zamawiam łóżeczko a po śniadaniu jadę z mama do ikei kupić jeszcze kilka drobiazgów dobrze, że tzet dzisiaj wraca ![]() ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-08 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Kostka tez aktywnie czas wykorzystujesz
![]() Tez bym pojechala do Ikei,a mam tak bliziutko! Co masz w planach zakupowych? ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Tez nie lubie teraz sama siedziec ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
witam sie z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Dzidzia PIEKNA ![]() ![]() spanie to dla mnie rowniez tragedia, budze sie z bolu... jak nie plecy to brzuch mnie boli a jeszcze lepsze jak nie to to cierpna mi konczyny : noga, reka a na dodatek znowu mrowia mi policzki ![]() wydalam wczoraj 1500 zl za 2 tony eko groszku i psycha mi klekla :P chyba puszcze lottka i bede prosila o moc kciukow od Was moze sie uda ![]()
#4267 | |
Zadomowienie
|
Ale słodziutka, wycałowałabym
![]() ![]() Cytat:
Właśnie mąż mi odebrał GBS i jest ujemny! ![]()
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-08 o 06:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
te na brzuch mnie gniotą :-/ Cytat:
Oby było wszystko dobrze :-* Cytat:
Ja wczoraj dopiero za trzecim razem załapałam się na wizytę, bo mój gin miał dwie godziny poślizgu, jakieś krwotoki tamował w szpitalu. Koniec końców musimy się z T.zdecydować czy poród w ostatnim tyg.października czy pierwszym tyg.listopada. Zadzwonić do położonej koordynującej blok i się z nią umówić. Mamy jeszcze parę dni, żeby sprawę przemyśleć. Dzieć ma 2570, jest super, tam też wszystko poznamykane. Mój gin twierdzi, że lepiej urodzić wcześniej niż przenosić, bo maluch sobie poradzi, a komplikacje przy przenoszonej ciąży są o wiele groźniejsze i niebezpieczne i dla mamy i dla dziecka. Dobrego dnia Kochane! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Agatus, ale kruszynka śliczna
![]() Kasia gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Sloneczko super, ze wynik ujemny ![]() Frau no to pewno urodzisz w październiku ![]() Mój mały się przekręcił coś. Mam nadzieję, że tylko nóżkami przewędrował z prawej strony na lewą, a główka jest w dole ![]()
#4270 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja to chyba nie odbiorę w tym tyg wyników, bo właśnie powiedziałam w przedszkolu, że do końca tyg go nie będzie, więc my rano do 9 to w piżamach jeszcze ![]() Cytat:
jak cukier puder mówisz ![]() ![]() ![]() ale nawet jak nie uda się pod językiem to chyba działanie nie będzie zupełnie przekreślone? bo to chodzi chyba o wchłanianie tak? że pod językiem najszybciej? Kasia normalnie jakiś żart z tym Twoim labem.... ![]() no ja od tej przed 6 już nie zasnęłam.... Jasiek dostał ataku kaszlu no i już nie spaliśmy do rana.... teraz śniadanko i będziemy działać, może do dziadka się przejedziemy.... nie mogę się zasiedzieć w domu jak wczoraj, bo znów jakiś stan depresyjne załapę a dziecko się zanudzi ![]() jakoś tak nie najgorzej mi, może przeziębienie mi odpuści jednak tym razem.... nawet dobrze mi się spało... wczoraj wieczorem to już myślałam, że padnę, ból w kościach, ból brzucha każdy możliwy na raz, nie ma jak się ułożyć, idzie zwariować... grrrrr....... ranki fajne, bo wtedy najlepiej, a z upływem dnia i narastaniem zmęczenia coraz gorzej :/
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Ela no mam to samo
![]() ![]()
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Kasiu - kpina z tym labo
![]() szybkawolna - przynajmniej kupiłaś i wiesz ile zużyjesz na ogrzewanie a ja mam zawsze niespodziankę przed zima jak mi daja nowe rachunki za gaz...wychodzi sporo więcej ![]() Cytat:
a po drugie jadę po pudełka kartonowe takie ozdobne na szafę i chyba widziałam tam taki podkład podgumowany do łóżeczka... i kupiłam w końcu łóżeczko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie gin nigdy nie podaje wymiarów główki itp... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a potem zdaj relację z tego, co tam zaobserwowałaś w tym szpitalu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A Juvit to miałam też ale różne witaminy w składzie. Cytat:
wczoraj była u mnie położna, na następnym spotkaniu będziemy sprawdzać torbę i dała mi namiar na promocję badania gbs - za 20 zł ![]() ojej ![]() ![]() A mnie jakoś od 2-3 dni lepiej się śpi, i zgaga nie męczy tak, co jest ![]() nie to, żebym tęskniła za tym ale aż dziwnie... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Jejku jaka kruszynka
![]() Mi się o dziwo spalo dobrze,nic mnie nie bolalo, ale za to mam mdlosci ![]()
#4275 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam banalne pytanie
![]() ![]() jak będziecie ubierać swoje nowo narodzone maluchy? tzn w co konkretnie... najpierw body, potem pajac? body z krótkim, body z długim? szczegółowo. I jeszcze jedno pytanie... jeśli można ![]() co zabieracie konkretnie dla maluszka do szpitala? czy takie rzeczy np. jak płyn do kąpieli, balsam/oliwka, frida są potrzebne? |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Wtajemniczenie
|
Piękna
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Fajnie, że mozesz się umówić na termin, a nie czekasz biernie aż się wydarzy. Kasiu, jaja z tym laboratorium, ile moża biegać, a termin też cię goni Anetka, u mojej córeczki na dzień 34t3d obwód główki wynosi 31,16 cm a waga 2400 +/-351g i to tak troszkę poniżej średniej wychodzi, czyli u ciebie też normalnie ![]() Ja lubię być sama w domu, oczywiście nie cały czas i przez wiele dni, ale jak teraz sama siedzę, to nikt mi się nie plącze pod nogami, nikt nie brudzi, nikt nie chce nic ode mnie, a potem wszyscy wracają i znów jest głośno ![]()
![]() |
#4277 | ||
Wtajemniczenie
|
Łoooo jaka śliczna kruszynka
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja dziś zaczynam 38 tc ![]() ![]()
![]() |
#4278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do szpitala to zależy od placówki, u mnie trzeba wziąć pampersy i chusteczki, ubranka można ale nie trzeba.
![]() |
#4279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do szpitala biorę body z długim rękawem, pajaca(pajac ma wbudowane niedrapki) skarpetki na wszelki wypadek i kombinezon (potrzebuje ciuszki tylko na wynos) poza tym każdy dzien będzie inaczej dziecko ubrane wiec chyba nie sposób wypisach wszystkich "zestawów" Do szpitala muszę wziac tylko pieluchy, chusteczki nawilżane i krem do pupy. Czesto na stronach szpitala jest wypisane co trzeba zabrać ![]()
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Lola to możesz rodzic
![]() Co do wymiarów główki to moja miała mniejsza o 2 tyg przez cala ciąże i po urodzeniu obwód 33cm, nigdy gin nie mówił ze cos nie tak Teraz malutka ma główkę mniejsza o 1 tydzień, ale nóżki długie o 2 tyg większe ,wiec typowa budowa modelki ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- W moim szpitalu ubieraja maluszkom tylko kaftanik i pieluche i zawijają w kokonik
#4281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie z dzidzia odwrotnie, duża główka nowki troszkę krótsze, mam nadzieje ze to tylko tak do porodu bo dziewczynka to nogi mogłaby mieć długie nie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4282 |
Wtajemniczenie
|
Agatus śliczna kruszynka
![]() ![]() ![]() No wściekła jestem z tym labo, szczerze mówiąc to pierwszy raz tam robiłam, bo to jest w szpitalu, a tam mają labo mikrobiologiczne, ja robię ogólnie wyniki w alab labolatoria, ale w alab znowu nie robią posiewów i wymazów... no więc polazłam do tego szpitala i taki bajzel... zaraz jadę jeszcze do innego mikrobiologicznego w prywatnym ośrodku, mam nadzieję, że tam zrobią... wiem, że są bakterie i mogłabym zacząć leczyć, to teraz znowu 4 dni zanim coś wyhodują ![]() Jeszcze mnie wczoraj matula wkurzyła... nie no wysiadam... Jeszcze moje dziecko starsze tak daje czadu... ja nie wiem czy on odreagowuje teraz to pójście do szkoły czy co... dzisiaj się umówiłam z nauczycielką na rozmowę, bo ja już nie wiem, co mam robić.. ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam coś ze sobą zrobić, choć chęci żadnych... humor mam do ![]() Miłego Dnia!
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha rozbawilas mnie nogami meza ![]()
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Dobry!
Szykuje sie i jade do gina. Dzis ma mi pobrac tego gbs-a wreszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Raczkowanie
|
Jaka czarnulka słodka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do szpitala zabrac to najlepiej zadzwonic, bonkazdy szpital ma inne wymogi ![]() Lola oklaski za 38 tc ![]()
![]() |
#4287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz rację z dziećmi jest trudniej, im starsze tym gorzej. Nowe problemy i nowe wyzwania. Poród to pikuś ![]() Powodzenia, daj znać co ci powiedział.
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
agatus84 śliczne maleństwo
![]() ![]() Kasiu no w kulki sobie lecą w tym labie ![]() Gratuluję wszystkich nowych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wczoraj byli u nas znajomi i przywieźli nam taki kosz na kółkach do spania dla małej. Nie planowałam kupować ale skoro stoi w domu to na pewno się przyda więc fajnie ![]() Kurcze mam zatkane zatoki. A nawet nosa sobie porządnie nie mogę wysmarkać bo boję się, że krew mi znowu popłynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja myłam miesiąc temu w dużym pokoju ale może jeszcze raz umyje w ramach przyśpieszania porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ja na wyjście biorę body z dł. rękawem spodenki i bluzę (dresik), skarpetki, czapkę, kombinezon taki cieńszy, kocyk w szpitalu nie potrzebuję ciuchów dla dziecka. a do szpitala pieluchy, chusteczki, krem do pupy i smoczek ![]() to znikam na zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | ||||
Rozeznanie
|
agatus jaka piekna czarnulka..nio sliczna jest
![]() ![]() Cytat:
Z tymi wynikami to totalna kpina..masz miec studnie bez dna?tu 50 zl..tu 3o.. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ubieram na wyjscie w body z dl.rekawkiem,pajaca welurkowego,skarpetki,kom binezonik,czapeczka,do nosidelka..nakryje kocykiem i pieluszka do samochodu by ochronic przed wiatrem.. dostalam niby potwierdzenie przelewu tej oszustki ale tz twierdzi,ze to ona napisala w jakims programie i podeslala..ja jestem ciekawa czy te pieniadze dojda.. mam dzis w planie z ta moja polozno/kolezanka odwiedzic inna kolezanke z jej pol rocznym maluszkiem..do konca tyg jeszcze do jednej zawitam i potem normuje swoj grafik spotkaniowy,wyciszam sie i medytuje przed porodem ![]() ![]() w DDTVN mowia o porodach w domu..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.