|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Kwiaciarnię mamy na dole, nawet się śmialiśmy przy przeprowadzce tutaj, że na bank mój Tż będzie stałym klientem
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś stwierdziłam, że sama sobie zacznę kupować, ale jak na razie na stwierdzeniu się skończyło, a do męża i tak nie dotarło
|
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
To może zaczniemy mężom kwiaty kupować. Na ukochanego pieniędzy nie szkoda, a kwiaty i tak będą stały tam, gdzie my je postawimy
|
|
|
|
#2225 | |||
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny dziś już lepiej noc przespana i tz caly i zdrowy
![]() Joanna a jak laktacja? dalej ściągasz pokarm? Debeściara przynajmniej trochę odreagowałaś zakupami ![]() Cytat:
Waga wróci do normy Przychodniębędę zmieniać, bo mnie denerwuje i te lekarki które są dostępne od ręki są tragiczne. Nie dziwię się, że nikt nie chce do nich chodzić ecencia na początku było źle by nie powiedzieć tragicznie. Zawsze byłam osobą która może nie była pedantką, ale lubiłam mieć schludnie w mieszkaniu. Po powrocie ze szpitala nic praktycznie nie byłam w stanie ogarnąć (ba nawet siebie nie ogarniałam a co dopiero cos wkoło) i przez 2 tygodnie Tz zajął się całym domem, ja mu pomagałam w miarę możliwości i nastroju. Oczywiście przy Małej również mi pomagał, kąpał przebierał wstawał w nocy ip. Po powrocie do pracy przez te 8h staram sie ogarnąć wizualnie w miarę mieszkanie, coś ugotować (choć gdy nie zdążę nie ma mi tego za złe), a on wychodzi z psem w zależności od zmiany idzie rano po chleb zrobi śniadanie (a mi daje pospać dłużej z Małą) albo kolację, sprząta (jak ma ktoś przyjść to potrzebuję pomocy, bo ogólnie nie lubie jak sprząta ) Ale to chyba taki typ człowieka i od samego początku związku tłumaczyłam, że nie będę sama wszystkiego robić, by mi pomagał i tak było (ja jeździłam na uczelnię on pracował więc oboje byliśmy zmęczeni ja psychicznie on fizycznie), ale nigdy go nie zmuszałam by robił mi codziennie śniadanie by nie budzić mnie czy coś. Pracuje ciężko fizycznie, ale to mu nie przeszkadza by iść sobie jeszcze na siłownię i pomóc mi, ja w zamian nie zabraniam mu napić się piwa (bo jak byłam w ciąży to lubił sobie wypić co mi przeszkadzało, a teraz napije się 1/2 i nie chce więcej). jak ja wychodzę np pobiegać czy na basen to zostaje z córą i wie jak czasem potrafi dać w kość i widzi, że np w nocy wstaję do Małej i go nie budzę, a potem jeszcze ściągam mleko to próbuje na drugi dzień trochę mnie wyręczyć. Ale bałaganiarz z niego spory także jak ugouje obiad za co jestem mu wdzięczna tak potem ja sprzątam ten bałagan w kuchni Aha nie mogę dopuścić do zbyt wielkiej kumulacji testosteronu w jego organizmie, bo chodzi napięty, że lepiej nie dopuszczam do tego Czy ja nie mam czasem skarbu w domu? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() polecam ogólnie cały dział handmade http://www.chusty.info/forum/forumdi...sor%C3%B3w%29? są tam jakieś lale, ale cenowo chyba hmm nie dla mnie ale kupiłam tam już parę rzeczy dla Małej i dla siebie i jestem zadowolona i pełna podziwu co kobiety robią ze sweterków szmateksowych ![]() Witam się My mamy dziś 3 rocznicę ślubu (cywilnego) i uczczę ten dzień sama tz wraca w piątek także razem przez weekend zaszalejemy, może dziadkom podrzucimy Amandę dzisiaj córa zrobiła mamie prezent i spała do 6 rano Pokazała nową "umiejętność" i bawiła się rączkami życzę miłego dnia MamusieEdytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-10-08 o 12:50 |
|||
|
|
|
#2226 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Mój tz też nie należy do tych mężczyzn co kupuja kwiaty bez okazji troche szkoda ale sie juz przyzwyczailam. na Dzień Kobiet zawsze i na urodziny no i jak ze szpitala wychodziłysmy z coreczka to czekał na mnie przepiękny bukiet teraz na 8 Marca bedzie musiał sie postarac o dodatkowe kwiaty bo ma teraz 2 kobiety w domu:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Tz ciezko pracuje ale wieczorem pomaga przy kapieli,zajmuje sie mała a w tym czasie ja robię to czego nie dałam rady zrobić w ciągu dnia. Nie wymagam od niego wstawania w nocy,daje mu tez czas na odpoczynek. 0n widzi ile ja mam przy dziecku roboty bo nasza corka nie jest łatwym dzieckiem i mimo, ze ja nie pracuje w tej chwili zawodowo to rozumie, ze nie mam lekko. Ale ja też nie chce tz bardzo obciazac bo on naprawde wieczorami jest wykonczony choc tego nie pokazuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Oldzia zmierzyłam na pleckach ma długość 37cm po rozciągnięciu. Jeśli reflektujesz to jest twój
|
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
A gdy mala już spi to staramy sie ten czas wykorzystac razem,porozmawiac,podziel ic sie tym co w ciagu dnia sie wydarzylo i naprawde fajnie nam sie uklada
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
hej ho
wpadam jak po ogień, póki córa zajęta na macie ostatnio moja ślicznotka calkowicie zrezygnowała ze spania w dzień modle sie aby było to przejściowe, bo po całym dniu padam na twarz![]() Caramel nie martw się szmerami, tak jak dziewczyny piszą to jest przejściowe, wiem z autopsji a szczepienie naprawdę dużo rozsądniej jest przełożyć, niż narazić dziecko na jakieś powiklania, także głowa do góry kochanarybka witaj joanna super że ok po szczepieniu, dzielna Laurka ![]() mamaya gratuluję przeprowadzki to już na gotowe czy będziecie urządzać mieszkanko? uwielbiam urządzać debeściara zazdraszczam zdobyczy lumpeksowych chętnie dotrzymałabym Ci towarzystwa na łowach co do córy, nie pomogę bo się nie za bardzo znam, napiszę tylko że trudno mi uwierzyć że taka ślicznotka takie różki pokazuje![]() Integra lala super, sama bym chciała taką szmaciankę dla córy ale cena faktycznie zaporowa ... a nie uszyłabyś takiej sama? widziałam cudeńka spod Twojej ręki i myślę że to nie problem dla Ciebie ... chyba że chodzi o brak czasu, bo wierzę że nie masz go zanadto![]() Oldzia nie dziwię się że drżysz o małża, podziwiam wszelkiego typu ratowników ![]() i to tyle na razie, bo słyszę już głośny lament
|
|
#2230 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
kularek trzymam mocno kciuki żeby choróbska i stresy wreszcie Was opuścily, bo ileż można
pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja przy 162 cm ważę jakieś 5 kg mniej niż Ty ... TŻ się śmieje że mam figurę typu 'cycki na patykach', ale widzę że się martwi zawsze mi się przypomina to co pisałaś o krowach, pamiętasz? i śmiać mi się chce, bo potwierdziło się w 100% to chyba właśnie kp mnie tak wykańcza, ale co zrobić ... może jeszcze na starość zrobimy karierę w modelinguDomi, cieszę się że tescowe pampki się u Was sprawdziły super że się dziewczyna przelamała (a nie mówiłam )TŻ - nie narzekam, stara się chłopina jak może, pomaga ciągle i we wszystkim na razie się sprawdza![]() kwiaty na przeprosiny - nienawidzę to dla mnie forma przekupstwa kiedyś zlałam TŻ przeprosinowym bukietem i teraz nie dostaję ich wcale tyle piszecie o chustach, a my mamy nosidło i nie użyłam go ani razu muszę wreszcie w weekend poćwiczyć z TŻ i może wreszcię je odpalę, bo tylko mój men go używa![]() a co u nas - goście pojechali, szkoda bo było super przy okazji chcąc nie chcąc zrobiłam expozycję na kilka nowych produktów żywnościowych i córa ma się dobrze, odpukać jedynie czekoladę źle zniosła ... mamy kp, jecie rzeczy typu soczewica, cieciorka? ja uwielbiam, a boję się zaryzykować to się opisałam chyba na razie wystarczy
|
|
#2233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza ze wszystkimi i co? nic nie słychać nic nie widać... wieć wirus... a Jeremi 3 dzień ma od czasu do czasu po 39stopni temperaturę
Cytat:
![]() co do wózka, to my mamy 2 wózki dla lalek, jeden taki "lepszy" i drugi taki najzwyklejszy, Ola dostała od opiekunki, w dodatku już używany, ale widziałam że można takie kupić po 20-30zł... no i on jest super - lata z nim wszędzie jak jej tylko pozwolę zabrać, wozi lalkę prawie cały czas (myślę że dużą zaletą jest jego lekkość, bo jak murek to podnosi sobie z lalką i gotowe Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też, dodatkowo się wystraszyłam, w jej wieku jestem...
|
|
#2234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, w nocy raz chwyci pierś a innym razem wypluwa w dzień ściągam rano jest najwięcej a potem coraz mniej . Wieczorem to jest kompletna lipa wredota mała Będę ściągać tyle ile dam radę i tak długo jak się da Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka żeby się polepszyło Co do tego co napisałaś o Przybylskiej i wieku to mnie też zjeżyło bo wiek podobny i wkurza mnie to, że budują bomby atomowe, latają w kosmos , a głupiego leku na nowotwór nie ma
|
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pampki z tesco bardzo ok, parę dni już minęło odkąd używamy i jestem zadowolona, choć następną paczkę już kupuję na rozmiar 4, bo 3ki są odrobinę za krótkie na moją pannicę Kularek zdrówka zdrówka i raz jeszcze zdrówka Agatka zdrówka dla Jeremka Integra lala fajna aktualnie nie kupuję tego typu zabawek, na chwilę obecną zostajemy na etapie gryzaków i karuzelek ale pewnie za jakiś czas zainteresuję się taką lalką dla Młodej ![]() Dziecko mi usnęło i już druga godzina leci a ona nadal w kimonku. Szok i niedowierzanie ![]() Oldzia samych dobroci życzę i kolejnych 50 lat z mężem w szczęściu i miłości!!!
Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-10-08 o 14:52 |
|
|
|
|
#2238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mnie to wkurza ale chcę jak najdłużej utrzymać laktację jaka by nie była Słyszałam o tym nawet , że mamy proszą tatusiów żeby ściągali mleko ... no wiesz jak , i że to mega działa ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Co do jedzenia to ja jem prawie wszystko łącznie ze smażonym ( bez kapusty i ogórków ofkors ) ale tego co napisałaś to chyba nnnnnigdy nie jadłam
||
|
|
|
#2239 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my zrobiliśmy zapas trójek więc mam nadzieję że moja jeszcze trochę czasu w nich spędzi Cytat:
Cytat:
mój też, ale ja uważam ze to super pomysł - dżender moja droga, dżender jestem mała, ale groźna oj kiedyś się u nas działo, ciężko mi było utrzymać temperament w ryzach, stare dobre czasy odkąd nasza maluszka jest na świecie nie ma już takich akcji, i nie będzie Cytat:
![]() ależ jesteś dzielna z tą laktacją, naprawdę podziwiam Oldzia masz rocznicę? chyba coś przegapiłam wszystkiego najlepszego kochana, stu lat w zdrowiu i miłości małżeńskiej
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-10-08 o 15:16 |
||||
|
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziecię moje wstalo, zazwyczaj w ciągu dnia nie sypia, wiec te dwie godziny to serio szok. Może ciśnienie tak na nią działa Z tą cieciorką bym spróbowała. Twoja córa ma już ponad trzy miesiące, wiec teoretycznie granica kolkowa przekroczona
|
|
|
|
|
#2241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A lalkę chcę teraz kupić, bo wiem, że jak nie zagospodaruję pieniędzy, to się rozejdą, a tak przynajmniej będzie miała jakąś pamiątkę.... No i łatwiej się wydaje czyjeś pieniądze niż swoje |
||||
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
Eydrith, jak idzie Ci plan nieubierania córki w różowe ubranka?
bo pamiętam, że kiedyś o tym wspominałaś. Bo u mnie jest tak, że jeśli Młoda nie ma jakiegoś różowego elementu garderoby to ludzie myślą, że jest chłopcem i przyznaję, że trochę temu różowi uleglam choć staram się celować w znośne odcienie Integra, rozumiem z tymi pieniędzmi, zresztą ja jeśli dostaję pieniądze od babć dla Młodej to tez od razu staram się coś fajnego dla niej kupić, nie chce żeby ta kasa rozeszła się na codzienne pierdoły
|
|
|
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kolejka jest naprawdę fajna i dla dziewczynki... co prawda my kupiliśmy Oli (coś jej trzeba było dać a nie mieliśmy pomysłu) taką dla małych dzieci 6 torów i zabawkowa grająca i samodzielnie jeżdżąca kolejka (wagoniki to 3elementowy sorter z obracającymi się zwierzątkami) - w biedronce była kiedys po ok 30-40zł, potem ją widziałam na sieci z 1 wagonikiem mniej za 60chyba Cytat:
|
|
#2244 | |
|
Rozeznanie
|
Eydrith
Jadłam pierogi z soczewicą. Jednorazowo 7 sztuk. Nie zauważyłam niczego złego u Mikołaja. Z reszta na mnie soczewica i cieciorka nie działają wzdymajaco tak jak np. Gruszki albo groch A tak w oderwaniu od KP to Cieciorkę jadłam raz tzn, raz ugotowałam i jadłam pod kilkoma postaciami. Spoko smakuje sama, tak do przekąszania np. Zamiast orzeszków. A soczewicy kiedys jak nagotowałam to traktowałam ja jako zwiększacz pojemności do wszystkiego, do sałatek, do serka wiejskiego z tuńczykiem. Dziewczyny, które sa juz po chrzcinach: jakie najfajniejsze prezenty dostały wasze dzieci ? Pamietam tylko, ze malwiska pisała o pudełeczku wspomnień. Jeżeli chciałabym dawać pieniążki to jakie kwoty sa ok? Chrzciny mojej siostrzenicy, imprezę robi w domu. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie:
Oldzia: 100lat w świetnych relacjach ![]() Dziewczyny nie chcę Was załamywać, ale nie mogę się powstrzymać Basię wczoraj położyłam ok 24-1 w nocy, nie wiem dokładnie bo synek miał temperaturę, ale spał, więc ją szybko nakarmiłam (ale ciągnęła konkretnie więc trochę trwało) i potem poszłam do niego dałam syrop i czekałam aż temp zejdzie, wtedy dopiero poszłam do zegarka i była pierwsza Cytat:
ale dziś mi pani w przychodni powiedziała, że ostatnio jej córka była cała na różowo a i tak ktoś pochwalił że śliczny chłopczyk
|
|
#2246 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Kularek, Agatka, Ecencia, Eydrith dzięki dziewczyny
Cytat:
Taki był z niego zawsze anioł, a teraz ciężki okres buntu, testowania + ciągle nowe zęby. W złości kładzie się na podłodze i czasami nawet wali o nią głową i wydziera się wniebogłosy i to z byle powodu . Raz mi już takiej siary w sklepie narobił. Najgorzej że gdzieś od tygodnia, dwóch, budzi się w nocy dosłownie po 10 razy z płaczem i musimy wstawać do niego, najczęściej pomaga smoczek, ale czasami trzeba z nim zostać. Wcześniej nam przesypiał całe noce zupełnie sam. No i czasem Wita budzi. A wam Matyldka ładnie śpi?[/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!!! Ale dzisiaj szalejecie z postami... dolaczam do grona kobiet ktore nie dostaja kwiatow bez okazji, ile razy bym sie upomniala to i tak nie dostaje, za to jak gdzies wychodzimy czy tz dolozy mi do sukienki czy bluzki to zawsze mowi ze to zamiast kwiatow
od razu dla sprostowania budzet domowy mamy wspolny, ale zawsze robimy sobie takie "kieszonkowe" ktore ja wydaje na koametyczke, nadprogramowy ciuch czy prezent dla tz a czasem uda mi sie cos odlozyc. Tz zazwyczaj odlada calosc i zbiera na cos do auta a czasem doklada mi jak wydam wszystko ![]() Co do pomagania tz to sprawy sie ttroche komplikuja od jakiegos czasu, bo tz wyjezdza o 6 rano a wraca zazwyczaj okolo 18 a ostatnimi czasy nawet o 20... ja sie zloszcze i mu wypomonam choc nie powinnam bo on pracuje na budowie i ma placone za metry wiec im dluzej siedzi tym wieksza wyplata - ale jakim kosztem. On chcialby pocwiczyc czy posiedziec przy aucie i o to tez sie sprzeczamy bo on musi miec czas dla siebie a ten czas moze miec tylko w weekend - wiec ja czasu swojego nie mam. Co prawda chodze do kosmetyczki ale wtedy prosze kogos aby zostal z mala bo tz w pracy. Ogolnie widzi moje zmeczenie i nie robi mi wyrzutow ze w domu nie posprzatane i nie rzuca tekstow typu " przeciez siedzisz caly dzien w domu" ale czasami odnosze wrazenie ze mu ciaze z mala i najchetniej wyslalby nas gdzies i siedzial caly dzien sam... Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z pamiątek to teściowa wszystkim kupiła srebrny smoczek do którego można włożyć pierwszy mleczak, albo pępuszek albo inne małe coś... na uszku wygrawerowane imię, data urodzin, waga i wzrost.. Mój Tata z kolei idąc za pierwszym pomysłem przy synku, który wymyśliła moja Mama dał podobnie jak Oli komplet sztućców z grawerem (chyba imię, u Jeremka są inicjały można też coś praktycznego typu krzesełko do karmienia, pościel... albo moja jak taniej to książkę pamiątkową z serii "moje pierwsze ileśtam lat" - taką kupiła moja siostra Oli... takie ładniejsze i ciekawsze kosztują koło 40zł.. zależy ile masz kasy i jakie relacje z siostrą... mój brat się teraz zupełnie nie postarał i kupił pieluchy
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Odnioslabym sie do wiekszosci postow ale jestem na spacerze i nadaje z tel.
My malej tzn dziadkowie chca na roczek zrobic zrxute i kupic bmw x6 na akumulator i mimo ze w aucie bedzie mogla siedziec dopiero w wieku 3 lat to oni juz chca kupic ![]() Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i jeszcze zysk z dzisiejszej wizyty u lekarza jest taki że dostałam trochę próbek kaszki sinlac starszaki nie wiem czy będą chciały ją jeść, bo ona tak "zdrowo" smakuje, ale Basia będzie miała kilka porcyjek jak dorośnie do kaszek
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Kwiaciarnię mamy na dole, nawet się śmialiśmy przy przeprowadzce tutaj, że na bank mój Tż będzie stałym klientem

i przytył 12 kg -ale jemu akurat wyszło to na dobre - gorzej jego garderobie bo w jednych spodniach został
to potrzebuję pomocy, bo ogólnie nie lubie jak sprząta
potem była przeprowadzka, więc też wszystko na głowie i brak czasu. Teraz jest za to samotność matki i Wasze posty są moim oknem na świat
jeszcze nigdy w tak krótkim czasie nie dostałam od niego tylu bukietów kwiatów (oczywiście przeprosiny to jedyny powód żeby żonie przynieść kwiaty). 

tz wraca w piątek także razem przez weekend zaszalejemy, może dziadkom podrzucimy Amandę
modle sie aby było to przejściowe, bo po całym dniu padam na twarz
chętnie dotrzymałabym Ci towarzystwa na łowach
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

i przyznaję, że trochę temu różowi uleglam
Basię wczoraj położyłam ok 24-1 w nocy, nie wiem dokładnie bo synek miał temperaturę, ale spał, więc ją szybko nakarmiłam (ale ciągnęła konkretnie więc trochę trwało) i potem poszłam do niego dałam syrop i czekałam aż temp zejdzie, wtedy dopiero poszłam do zegarka i była pierwsza