|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam
mam chwilę to piszę ... jutro oglądają mieszkanie i są bardzo zainteresowani. 3majcie kciuki ! Obiadek się robi ... zupka dla małej też ... zrobiona Po obiadku deserek który już stoi w lodówce miałam zbędne owoce więc musiałam je wykorzystać ... dałam biszkopty polałam kawą,na to malinki,troszkę miodu,biszkopty znów i na wierzch mango z jogurtem greckim zmiksowane ... zobaczymy jak będzie smakowało ![]() Zaraz wstawię Wam zdjęcia mojej małej miss
|
#4683 | ||
|
Zadomowienie
|
Eh taka ładna pogoda a my nie wyjdziemy nigdzie... Franuś po tym szczepieniu marudny i przytulaśny, rano gorączka była. A ja się przeziębiłam.. Czuję się, jakby czołg po mnie przejechał.. Gardło, katar...No a to jak w reklamie,mamy nie biorą zwolnień..
Dobrze, że moja mama kupiła mi leki i zabawia przez chwilę wnuka ![]() Cytat:
![]() Co do Twoich odczuć, to mam podobnie, zupełnie mi się moje ciało nie podoba W niewiele ciuchów sprzed ciąży się mieszczę. W dodatku mam wrażenie, że bardzo mi spowolniła się przemiana materii, bo przy takiej diecie i w miarę regularnych ćwiczeniach przed ciążą schudłabym już jakieś 10 kg, a tak to schudłam gdzieś 2 kg.. Stawy to bolą mnie w kolanach, szczególnie przy siadaniu.. Ale za to jak idę na zakupy, to ponieważ w prawie niczym się sobie nie podobam, to kupuję ciuszki dla Franka ![]() Cytat:
I też czasem mnie zjada ![]() Paulka - śliczne księżniczki ![]() Nadiak - ale elegancik, niedługo się do gondoli nie zmieści
|
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
Nadiak i u nas w domu od paru dni piszczałek. Najgorzej przed spaniem bo nie dość że tymi kończynami macha to jeszcze piszczy nawet ze smoczkiem i przez to usnąć nie może.
Ja po porodzie lepiej wyglądałam niż teraz :/ bo wtedy nie miałam nawet kiedy zjeść i uważałam na to, co jem a teraz znowu wrzeram wszystko. Ale się umówiłam z mężem że tylko w wekendy jemy słodycze, zawsze coś ![]() Karolkya ze 2 tygodnie temu Marcel ciągle miał język wywalony na brodzie, trwało to pare dni i znowu przez pare dni było to samo ale już przestał. Do tego pierdział ustami i miał ciągle dekolt mokry. kurde znowu bokiem zdjęcie. Sory :/ nie wiem jak przekręcić. Rzeczywiście te dzieci rosną strasznie szybko i robią się coraz śliczniejsze
Edytowane przez Harakiri Czas edycji: 2014-10-08 o 13:49 |
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
Menia - ale laleczka piękna
hehe przeczytałam Twojego posta i się przeraziłam, że taki deserek chcesz małej dać ![]() Harakiri - śliczny Marcel, oczka widzę, już na maksa ciemne ![]() To ja wam też wkleję mojego supermena po kąpieli
|
#4686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Menia Sliczna miss
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Menia
Super niunia. Fajne minki robi. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- inezz6 Współczuje samopoczucia Zgadza się gondola pełna, staram się jak najdłużej go w niej wozić bo nie umie siedzieć, ale już głowa przy samej ściance a nogi prawie wychodzą bokami ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Harakiri Ale ma super oczy ciemne i język na wierzchu, mój tak jeszcze nie robi. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ale mu wyszło. super! ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Te nasze dzieciaczki są wspaniałe. Każde z nich ma coś w sobie że jest piękne i wyjątkowe. To chyba po rodzicach
|
|
|
|
#4688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zimą jak syn był chory, ja nie byłam w stanie się nim zajmować. Mąż nie wziął zwolnienia, tylko urlop wypoczynkowy. Pierwszego dnia po powrocie do pracy został zwolniony, bo "dzieckiem powinna zajmować się matka czy babcia, a nie ojciec" i "my tu potrzebujemy ludzi którzy będą pracować, a nie na wolnym siedzieć". Cytat:
A to co piszesz o rodzince to jakiś koszmar. |
|||
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas tez przwroty w bok, ale glowa ciazy i zostaje jezyk wysuwa ale podczas jedzenia ladnie je i polyka jak wstawiacie foty waszych slicznosci to ja tez :P
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Piekne dzieciaczki widzialam
co do stop, to Patryk ciagle je lapie,ale w buzi mial tylko raz. Za to przewroty sa do tego stopnia,ze wczoraj spadl z przewijaka, jak sie schylilam po pieluche na szczescie Go zlapalam,ale tak sie strasznie zdenerwowalam,ze pol nocy spac nie moglam. A poza tym chyba zeby daja czadu na calego, bo prawie co wieczor od 18. jest tragedia. I jakis taki jest drazliwy,ze wystarczy zla mina, za wysoki albo za niski dzwiek i tak strasznie placze,ze ciezko Go uspokoic. Dzis np. podczas kapieli maz powiedzial: "hej,hej,hej,Patryk wacha klej" i dziecko zaczelo mi tak plakac,ze musialam migiem zabierac Go z wody.. No a w nocy wstaje co 2 godziny... Dzien w dzien B-) No i tez sie pochwalimy, a co
30.04.2014 Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-10-08 o 21:11 |
|
|
|
#4692 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co do purkania przy rozszerzeniu diety to może przy karmieniu łyżeczką się więcej powietrza nałyka niż przy butelce? może niech się ktoś mądrzejszy wypowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadiak Szymuś jaki elegancki choć mnie się bardziej podoba w pasiastym sweterku ![]() Paulka super laski a u menii Gabi jaka aparatka Ja Wam powiem, że dopiero tak od drugiego/trzeciego miesiąca jakoś bardziej zafascynowałam się synkiem bo stał się bardziej "kontaktowy". A tak to leżało to to w łóżeczku, waliło w pieluchę i nie wiadomo czego chciało i głównie spało
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-10-08 o 22:05 |
|||||
|
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nam do wieczornych cyrkow doszły takie przed spaniem. Najgorzej na spacerze. Zanim usnie to jest taki pisk że tylko na rękach jest spokój. Może to kolki bo uspokaja się chyba po kropelkach właśnie. Ech Jak wszyscy się chwała to ja też... Pierwszy raz na wątku : brzydal:
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
iemand jaki on juz duuuzy! a lubi na brzuchu lezec? ja piotrka w wozku dalam pare razy na brzuch. na poczatku nerwy ale jak zobaczyl ze nad burta widac wszystkich sasiadow to byl zafascynowany nowym widokiem. a przy okazji pierdki ida.
justiwi tez tak mam. a jeszcze bardziej sobie cenie ze wiem co dziecko chce po mnie.
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
witam się w trzcum dniu kataru i drugim kaszlu... Idziemy do lekarza, bo raczej inchalacjami jej nie wylecze. Mam problem, ponieważ idziemy na wesele 18-tego i nie mam się w co ubrać przymierzalam sukienki w sieciowkach i nie znalazłam żadnej odpowiedniej. Po pierwsze w biuście mam rozmiar 44 a w pupie 42, tak by to wychodziło bo albo kiecka Jet za luzna od pasa albo nie dopina się na biuście. Do tego dochodzi fason, modne terqz są kiecki zabudowane po szyję i nie ma opcji żeby w takiejj karmić. Eh. Myślałam o Internecie, ale z moją figurą to ciężko coś znaleźć, i misze mierzyć. Wiecie gdzie można w okolicqch Katowic zaopayrzyc się w coś dla "mamy"? Aha, ciazowki są, ale nie potrzebuje miejsca na brzuch tylko dostępu do cucka![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
madziarek w sierpniu mialam ten sam problem i sukienke zabudowana. para mloda zalatwila nam pokoj, do ktorego szlismy z tztem w porze karmienia. tam mnie on rozpinal, karmilam i wracalismy. przy stole i tak bym nie karmila..
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia - Lubi na brzuszku leżeć, ale burty w wózku mamy wysokie i nie będzie za dużo widział
ale spróbuje.Ja na chrzest też miałam problem z sukienka. Udało mi się w mohito znaleźć taka rozpinana na całej długości. Ale nie wiem czy jeszcze są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się my
u nas dziś cieplutko i słonecznie
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ale śliczności Zdjęcia maluszków przecudowne I jak szybko rosną...My po nocce super Ania spała od 20.30 do 6 rano z jednym wstaniem przed 5 i podaniem jej smoka Wczoraj Ania miała jakiś dziwny dzień.. Przed karmieniem ok 17 nie chciała jeść i płakała, ale w końcu zjadła, a później po kąpieli to samo tylko więcej płaczu.. Nigdy tak nie miała.. I mam nadzieję, że dziś to się nie powtórzy. Póki co z rana jadła ładnie. Zaraz będziemy wcinać dynię z ziemniakami. Jakie to niedobre jak spróbowałam, a Ania wcina jak szalona ![]() Co do przekręcania to Ania przekręca się z pleców na brzuch, w drugą stronę jeszcze nie. Nogi zadziera do góry i łapie się za stópki.. Robi bąble ze śliny i często gada z ręką w buzi ![]() Dziś mamy napięty grafik. Musimy pójść do babci (a kawałek mamy do przejścia), po drodze kupić jakiś prezent, kwiatki i coś słodkiego ![]() Miałam w planie prasowanie, ale jakoś mi się nie chce.. A jutro jedziemy w Bieszczady na weekend ![]() Jeśli chodzi o podejście do samej siebie, to ja też średnio się sobie podobam teraz.. Nie mogę na siebie patrzeć w lustrze.. Najgorsze jest to, że nie chce mi się ruszyć tyłka i poćwiczyć albo wyjść pobiegać.. Ciekawe kiedy wrócę do aktywności fizycznej. Póki co chodzę z Anią na basen i planuję zacząć chodzić na ćwiczenia z nią, ale jakoś nie idzie mi się zebrać.. I ja się pochwalę Tak moja Ania leżała w łóżeczku jak do niej przyszłam
|
|
|
|
#4700 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry u nas nocka super karmienie k 3.30 I pobudka o 7.40
U nas tez piekna pogoda Maly spal chwile na balkonie teraz ma kolejna drzemke Jutro szczepienie ciekawe ile moj skarb wazy ![]() A I prze sliczne zdjecia Waszych dzieciakow ;-) 😍 A to Adrianek w dzien poprawin ;-)
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu dziś cichutko
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu wysyp ślicznych dzieciaczków
Paulka dziewczynki są do odróżnienia prawda? ![]() Czyżby przewaga facetów na wątku? ![]() Nadiak pamietam, ze po Olim miałam straszne bóle nadgarstków i kostek, wapno może bierz, to pociążowy syndrom ![]() U nas ząbkowanie pełniwymiarowe: maruda + nocne pobudki co godzine + katar + biegunka + stan podgorączkowy od wczoraj a tż w delegacji, matka wspomaga sie colą ![]() Już trace nadzieje że sie coś wybije :p
|
#4703 |
|
Konto usunięte
|
Madziula ja też tracę nadzieję i mam już dość rego ząbkowania
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4704 |
|
Rozeznanie
|
Zamyslona takich szefów to odsterzelic się powinno
Madziarek zawsze miałam też ten problem ze na górze byłam 38 a na dole 40 i tez z sukienkami było ciężko. Teraz się zrobiło chyba na górze 40 a na dole 42 wiec jeszcze gorzej. Jak widzę co u was się dzieje przez ząbkowanie to ciesze się ze jeszcze malutkiemu nie rosną ząbki kurde tak łazicie wszystkie na te wesela :P dobrze ze mu tu na żadne takie imprezy nie chodzimy to się nie musze stroić. Edytowane przez Harakiri Czas edycji: 2014-10-09 o 21:16 |
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Ja się witam po mega ciężkim zasypianiu Franka, zasnął 5 minut temu... Najpierw w łóżeczku ćwiczył obroty i się denerwował, potem mu się przypomniało, że jest głodny, potem płakał nie wiadomo czemu, w końcu zasnął bujany w wózku, bo juz mi się pomysły skończyły..
![]() Dziś czuję się jeszcze gorzej niż wczoraj, ale cudownym zrządzeniem losu Tż wziął wczoraj 2 dni urlopu, więc mogłam się dziś polenić w łóżku, oczywiście bez przesady Tylko teraz na piłkę poszedł, więc zostałam sama z marudą ![]() Śliczne dzieciaki widziałam, prawdziwy wysyp zdjęć
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Przylaczam.sie do mam marud zabkujacych. Wczoraj placz i zero jedzenia za to duzo kup. A dzis apetyt plus kupy i mega ryk przed spaniem... u nas wybija sie tym razem cos na gorze... a to dopiero 3 zabek :a gdzie reszta!?
Sliczne dzieciaczki Zmykam spac bo jutro do pracy!
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ta maruda az tak nie przeszkadza ani to niespanie jak ten przewlekły stan podgoraczkowy, nie wiem ja praktycznnie nigdy nie mamm gorączki, Olaf mial dwa razy w swoim życiu więc teraz mnie to przeraża
![]() A najgorsze, ze jeszcze ani jeden sie nie wybił:p co to będzie przy trzonowych
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Madziula- ale to ma powyżej 37,5 cały czas?
Moje dziecko w ciągu nocy opanowało obrót na brzuszek i teraz ciągle chce to robić a ile się przy tym nadenerwuje biedaczek... Ja dziś ide do lekarza po antybiotyki, bo sama to się będę przez miesiąc leczyć...Dajecie dzieciom do picia jakieś soczki np z jabłek, rozcienczone z woda? Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cudowne dzieciaczki mamy
![]() My dziś po pierwszym pół słoiczka brokułów. Średnio była Ania zachwycona, ale otwierała buzię i jadła z krzywiącą się buzią ![]() Ania coś charczy i nie wiem czy udaje kaszel czy faktycznie go ma.. Chyba we wtorek jak wrócimy pojedziemy do lekarza.. Ja nie podaje w ogóle soczków.. Jeszcze jabłka nie dawałam nawet.. Ehh.. Jestem w tyle z rozszerzaniem diety Ale nadrobię mam nadzieję
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Justyna "dopiero" trzeci?
u nas żadnego :PJa nic nie podaję do picia. A do jedzenia podaję już normalnie 150gram. Jak wprowadzam nową rzecz to tak jak dzisiaj np. ziemniak, marchewka i seler. I Ziemniak i marchew już znana więc jak coś będzie nie tak to wiadomo że seler. Smakowało Marcelowi. Jeszcze nie przełkną dobrze tego co miał w buzi a już otwierał żeby więcej mu dać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

mam chwilę to piszę ... jutro oglądają mieszkanie i są bardzo zainteresowani. 3majcie kciuki !
miałam zbędne owoce więc musiałam je wykorzystać ... dałam biszkopty polałam kawą,na to malinki,troszkę miodu,biszkopty znów i na wierzch mango z jogurtem greckim zmiksowane ... zobaczymy jak będzie smakowało 

W niewiele ciuchów sprzed ciąży się mieszczę. W dodatku mam wrażenie, że bardzo mi spowolniła się przemiana materii, bo przy takiej diecie i w miarę regularnych ćwiczeniach przed ciążą schudłabym już jakieś 10 kg, a tak to schudłam gdzieś 2 kg..