|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Muszę kupić jakąś małą lampkę, tak, zeby ledwo świeciła, może coś takiego http://allegro.pl/lampka-nocna-zolw-...637730187.html albo zwykłą małą stojącą z żarówką 25W. Tak, żeby wstawać do dziecka i móc przebrać, nakarmić, a nie rozbudzać siebie i małej oraz TŻ, bo będzie spał w tym samym pokoju.
Ja mam rozwarcie już chyba z 3 tygodnie na palec i nic, mogę urodzić przed terminem, mogę przenosić, bo ten stan tak może trwać i trwać. Żadnych skurczy nie mam, czasem brzuch twardnieje, ale jak się nie oszczędzam. Mama mi mówiła, że wiele z kobiet, które miały w trakcie ciąży jakieś problemy z utrzymaniem, zagrożenie przedwczesnym porodem, potem przychodzi na wywołanie, bo jest dawno po terminie.
#4352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Myśmy kupili taką lampkę w Ikei: Są w różnych kolorach, daje delikatne światło przez te blaszki .Chociaż i tak zastanawiam się, czy jeszcze słabszej żarówki nie kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
__ a właśnie jak to jest z tym twardym brzuchem? ja mam dosyć często lekarz twierdzi że to nic takiego - a czytałam już różne rzeczy.
![]() |
#4354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie szyjka długa, a główencja dalej nisko. ![]()
![]() |
#4355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4357 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do zagrożenia przedwczesnym porodem to z Hanią już od 30tc miałam 3 cm rozwarcia + leżenie plackiem a jak miałam 37tc + 3 dni to już ekspresem jechaliśmy do szpitala ze skurczami... po pół godziny drogi miałam juz 5 cm... i póxniej już poooooszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Rozeznanie
|
Właśnie u mnie jest tak że jak idę, sprzątam to mi twardnieje - poleżę chwile i już jest normalnie, no i rano jak się budzę też mam twardy a po chwili się to normuje.
Gin twierdzi że nic się nie dzieje, żebym leżała tyle ile mogę - no ale u mnie też przy dziecku szalejącym w domu się nie da leżeć cały dzień. ![]() Dodam że w 7 tygodniu wylądowałam w szpitalu i tam już mnie na tyle nastraszyli że jestem wyczulona na wszystko co się ze mną dzieje w ciąży, :P
#4359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam jakąś reklamową z yves rocher z projektorem ale jest za słaba.. witaj ![]() Cytat:
![]() Gratuluję udanych wizyt dziewczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam lampkę nocną z Ikei tą lampman czy lampan, jakoś tak się zwie
![]() ja się zbieram, może coś poprasuję jeszcze dzisiaj...chociaż to spojenie mi dziś tak dokucza, że nie wiem ile wystoję przy desce ![]() w ogóle przyszedł mi wczoraj wózek ![]() ![]() też mi brakuje co nieco w paczce, jeśli chodzi o gratisy i muszę napisać do sprzedającego... |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
Tak gratulacje Happy i Silesiana to czekamy jeszcze na dobre wiesci od Zanet
![]() Witam nowa mamusie ![]() ![]() Mam wkoncu jakies dobre wiesci zamowilismy wozek jupi to jeszcze materacyk i whpelnienie poscieli i ogolnie wiekszosc będzie ![]() na poczatek mam spiworki fo spania i kocyk minky wiec w razid czego starcza. O kurcze nie mam zadnen lampki hmm właśnie mnie uswiadomilyscie a i termometr no nic wiecznie cos dochodzi :p Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-10-08 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Rozeznanie
|
Żanet a zamawiałaś też u tego z Zamoscia? Bo mi niestety do tej pory nie odpisał na maila
![]()
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
Zanet ja od mojego wszystkie gratisy dostalam
![]()
#4364 |
Raczkowanie
|
Moja szwagierka miała taką wkładaną do kontaktu, która dawała takie bardzo delikatne światło. W spaniu nie przeszkadzało, szczegóły było widać w półmroku i mało prądu żarła. Szukam takiej lampki, ale nie wiem gdzie można coś takiego kupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty już chyba jakiś czas temu do nich pisałaś o to ?? Nie rań mnie, że się nie odezwali....ja spisałam protokół szkody z kurierem, paczka była naruszona i mam rysę ok 2 cm. na stelażu :/ raczej to z winy firmy kurierskiej, zwłaszcza że paczka uszkodzona trochę, ale pewnie proces reklamacyjny potrwa, a tu czasu zbytnio nie ma...kurier mówił, że nawet do miesiąca mogą rozpatrywać ![]() ale wczoraj tak się zdenerwowałam, poryczałam aż mnie brzuch zaczął boleć...potem postukałam się po głowie mówiąc "kobieto to tylko wózek", ale wiecie jak to jest... jeszcze do tego sama, w domu, mąż w W-wie, sama musiałam złożyć i rozłożyć wózek, nie wiedziałam co mam z tą rysą począć...no wczoraj to miałam załamkę... napisałam też do sprzedającego z tym, ciekawa jestem czy mi coś odpiszą, czy poczują się jakoś do tego...bo moim zdaniem sposób zapakowania i zabezpieczenia wózka od wewnątrz kiepski...aczkolwiek to chyba producent już tak pakuje, bo na kartonie był list przewozowy od producenta do sprzedającego... ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
ale ze spiworka jestem super zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Silesianna, Happy gratuluję dobrych wieści ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
ooo tu jest wiecej http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-1-dz-0904 Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-08 o 12:37 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zadomowienie
|
Dwa razy pisalam posta i dwa razy nie dodało! Jestem zła
Także buntuje się i juz nic nie pisze. Nie wiem czy to wina wizazu czy tableta. ![]()
#4368 |
Zakorzenienie
|
I takie chyba sa najlepsze jak ktos chce cala noc miec wlaczone. My tylko bedziemy zapalac na przewijanie, karmienie. Czytalam ostatnio, ze takie ciagle wlaczone swiatlo nie jest korzystne
#4369 |
Wtajemniczenie
|
![]() Mojego humoru zrytego ciąg dalszy, jestem po rozmowie z nauczycielką, byłam w szpitalu po te wyniki... idę walnąć głową w ścianę, może mi się polepszy ![]()
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- miałam poprasować, ale chyba nie jestem w stanie, źle mi się nawet siedzi...idę zjeść i rzucę się na łóżko a potem muszę przygotować się na wizytę....przeraża mnie ta wizja męczarni pod prysznicem ![]() zajrzę wieczorkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
Chyba meza wysle do jakiegoś elektrycznegi sklepu. Moze ogarnie temat bo nie lubię takich rzeczy kupować w internecie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Raczkowanie
|
Agatus coreczka sliczna
![]() ![]() ![]() Kostka, Lola jak juz mi Tz wytlumaczyl, w jakim kontekscie to mowi to zalapalam, ze to pewnie z niemieckiego, chociaz wymowa moze bardzo zmylic, w niemieckim ruhe nie slyszy sie "ł", poza tym niemieckie ruhe to bardziej cisza niz wolny. Tak czy inaczej tak mi sie wczoraj skojarzylo, ze moj Tz tez tak mowi, zreszta czasami sie go pytam o przetlumaczenie mi jakiegos wyrazu (np. ostatnio, ktoras z dziewczyn uzyla zwrotu "babski comber" albo chasiok), ale co to pieczonki to nie wiedzial ![]() ![]() Kasia, Eclariss poprawy humorkow zycze ![]() Esti rozbawilo mnie Twoje wyznanie dotyczace czekoladowego mikolaja ![]() W ciazy kobiety maja rozne pragnienia ![]() Trzymam kciuki za dzisejsze wizyty ![]() Silesianna super, ze wszytsko ok. Witam niwa mamusie ![]() Eclariss no nie podaja antybiotyku, chybaze sa wskazania (porod przed 37 tygodniem,wody odeszly 18 godzin przed porodm, temperatura wyzsza niz 38 u rodzacej, gbs w moczu itp.), ja uwazam, ze podawanie antybiotyku tak na wszelki wypadek tez nie jest dobre ![]() Nakrecialm sie strasznie na to gbs, ale i tak zrobic nic za bardzo nie moge,bo wynikow prywatnie zrobionych nie akceptuja ![]() Wczoraj jeszcze posiedzialam, poczytalam i stwierdzilam, ze i tak innego wyjscia nie mam a skoro zdecydowalam sie rodzic w UK i ich system mnie do tej pory nie zawiodl to i w tm wypadku musze im zaufac, ze te badania nie sa konieczne, w koncu jakos te kobiety rodza tutaj i dzieci zyja, w PL tez nie jest to obowiazkowe a tylko dodatkowe badanie a do tego paciorkowiec przychodzi i odchodzi, wiec to zeteraz wynik wyszedlby mi negatwny wcale nie oznacza, ze taki bylby podczas porodu ![]() Wiec troche wyluzowalam ![]() Mam juz polowe rzeczy dla malej popranych ![]() Jeszcze tylko torba do spakowani mi zostala ![]() W nocy sie obudzilam, Tz w lozku nie ma, schodze na dol a on ciuszki malej prasuje, ciekawe czy dlugo to potrwa czy to tylko jednorazowy zryw podekscytowanego przyszlego tatusia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() boze, jak dzis cieplo ... juz wle chyba jak jest chlodniej ;P cieplo, suszy, wszystko boli, zmeczona i ni wyspana ;p nic ino zyc i nie umierac ;P z tej radosci ![]() witam nowa mamusie ![]() ![]() gratki udanych wizyt ![]()
![]() |
#4375 |
Rozeznanie
|
Keithlyn jak zerkniesz daj znac jak badania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
Kasia
![]() Ja zaraz jadę do deichamanna z mamą, bo chce kupić sobie buty, a ja już w tych 4 ścianach wariuje sama. Objadłam się tymi racuszkami a z reszty drożdży zrobiłam chałkę. Ciekawe czy smakuje tak dobrze jak wygląda. ![]()
#4377 |
Zadomowienie
|
Incomprehensible, witaj
![]() Gratki dla wizytujących, całe szczęście, że wszystko dobrze ![]() ![]() Ja mam dzisiaj mega slaby dzien, nie mam siły nawet prania wywiesić, leże po prostu i nawet na leżąco kręci mi się w głowie. Macie tak czasem? Kurczę, powinnam już zjeść obiad a nie mam mocy nawet żeby kanapkę sobie zrobić ![]()
#4378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4379 | |||||||
Raczkowanie
|
A dokładnie od 36+1 (że leci trzydziesty siódmy tydzień) czy od 37+0 (że minął cały trzydziesty siódmy, a leci ósmy) ?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotkę zrobię jak wrócę, bo teraz uciekam na zakupy, także wieczorem się pojawi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.