Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 11:17   #4351
Indra83
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Muszę kupić jakąś małą lampkę, tak, zeby ledwo świeciła, może coś takiego http://allegro.pl/lampka-nocna-zolw-...637730187.html albo zwykłą małą stojącą z żarówką 25W. Tak, żeby wstawać do dziecka i móc przebrać, nakarmić, a nie rozbudzać siebie i małej oraz TŻ, bo będzie spał w tym samym pokoju.

Ja mam rozwarcie już chyba z 3 tygodnie na palec i nic, mogę urodzić przed terminem, mogę przenosić, bo ten stan tak może trwać i trwać. Żadnych skurczy nie mam, czasem brzuch twardnieje, ale jak się nie oszczędzam.
Mama mi mówiła, że wiele z kobiet, które miały w trakcie ciąży jakieś problemy z utrzymaniem, zagrożenie przedwczesnym porodem, potem przychodzi na wywołanie, bo jest dawno po terminie.
Stary 2014-10-08, 11:25   #4352
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Jak to zwykle "L" sa dobre? I ze w brzuchu sie zapniesz? Toz to skandal!!! Tez tak chce
To były chyba na prawdę wielkie "elki" wiązane na sznureczek A wiadomo, że h&m ma dziwną rozmiarówkę. No, ale bardzo ta rozmiarówka potrafi być pocieszająca

Myśmy kupili taką lampkę w Ikei:

Są w różnych kolorach, daje delikatne światło przez te blaszki .Chociaż i tak zastanawiam się, czy jeszcze słabszej żarówki nie kupić.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:27   #4353
Incomprehensible
Rozeznanie

GG do Incomprehensible

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Muszę kupić jakąś małą lampkę, tak, zeby ledwo świeciła, może coś takiego http://allegro.pl/lampka-nocna-zolw-...637730187.html albo zwykłą małą stojącą z żarówką 25W. Tak, żeby wstawać do dziecka i móc przebrać, nakarmić, a nie rozbudzać siebie i małej oraz TŻ, bo będzie spał w tym samym pokoju.

Ja mam rozwarcie już chyba z 3 tygodnie na palec i nic, mogę urodzić przed terminem, mogę przenosić, bo ten stan tak może trwać i trwać. Żadnych skurczy nie mam, czasem brzuch twardnieje, ale jak się nie oszczędzam.
Mama mi mówiła, że wiele z kobiet, które miały w trakcie ciąży jakieś problemy z utrzymaniem, zagrożenie przedwczesnym porodem, potem przychodzi na wywołanie, bo jest dawno po terminie.
U nas się lampka solna sprawdziła od urodzenia i tak już przez 4 lata świeci młodemu w pokoju.

__

a właśnie jak to jest z tym twardym brzuchem? ja mam dosyć często lekarz twierdzi że to nic takiego - a czytałam już różne rzeczy.

"W życiu chodzi o ludzi, których spotykasz

....i o rzeczy, które z nimi tworzysz."

Incomprehensible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:32   #4354
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Silesianna to dobre wiesci!
Bedziecie mialy spotkanie,ze hej z Happy! Ale fajnie!
No spotkanko nam się udało! Bardzo dziękuje Silesiannie

U mnie szyjka długa, a główencja dalej nisko.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:35   #4355
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Incomprehensible Pokaż wiadomość
a właśnie jak to jest z tym twardym brzuchem? ja mam dosyć często lekarz twierdzi że to nic takiego - a czytałam już różne rzeczy.
A mówi z czego może być twardy? Każdy przypadek inny..moja lekarka tez twierdziła, że taka moja uroda, ze jestem drobna i chuda i dlatego brzuch twardy..no i trafiłam w 31 tygodniu a potem w 34 z regularnymi skurczami do szpitala...na szczęście udało się zatrzymać wszystko kroplówką.. teraz na magnezie i luteinie zaczynam 37
Stary 2014-10-08, 11:36   #4356
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas się lampka solna sprawdziła od urodzenia i tak już przez 4 lata świeci młodemu w pokoju.

__

To zależy jak często i w jakich okolicznościach ci twardnieje, czy boli czy nie. Mnie bolał jak dużo chodziłam, sprzątałam, w lato w upale, twardniał cały albo dół brzucha, dość boleśnie, jakby nagle kamień mi się ciężki taki robił. To się mojej ginekolog bardzo nie podobało i kazała dużo odpoczywać, nie wykonywać żadnych cieżkich prac, biorę spasmolinę od czasu do czasu i bardzo bardzo na siebie uważam, choć przy ruchliwym 5 latku nie da się tak całkiem odpuścić i tylko leżeći pachnieć
Stary 2014-10-08, 11:40   #4357
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
a no tak,

Paulina, l.24

28tc
termin sylwestrowy 31 grudnia - dziewczynka
Drugie dziecko

Pierwszy syn - Natan 4l.

i wymarzona parka (jeżeli nic się nagle nie zmieni)
witaj
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czytalam o tych co wkleilas ale juz nie pamietam co pisali u nas zdecydowala cena i dlatego ksiezyc zalezy do czego chcesz. Jak tylko do przewiniecia czy karmienia noca to moze starczy?
ja chcę żeby świeciła całą noc... dawała taki półmrok w pokoju, żebym małego widziała w nocy
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

co do lampki to nie pomogę, bo sama nie umiem ocenić jak te lampki swiecą. Bym musiała wziac do domu, sprawdzic w nocy i dopiero kupic

a co do zagrożenia przedwczesnym porodem to z Hanią już od 30tc miałam 3 cm rozwarcia + leżenie plackiem a jak miałam 37tc + 3 dni to już ekspresem jechaliśmy do szpitala ze skurczami... po pół godziny drogi miałam juz 5 cm... i póxniej już poooooszło

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Są w różnych kolorach, daje delikatne światło przez te blaszki .Chociaż i tak zastanawiam się, czy jeszcze słabszej żarówki nie kupić.
ta jest interesująca

Cytat:
u mnie twardnienie powodują skurcze i skacanie szyjki ale to pewnie dużo zalezy od organizmu....
Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 11:45   #4358
Incomprehensible
Rozeznanie

GG do Incomprehensible

Właśnie u mnie jest tak że jak idę, sprzątam to mi twardnieje - poleżę chwile i już jest normalnie, no i rano jak się budzę też mam twardy a po chwili się to normuje.

Gin twierdzi że nic się nie dzieje, żebym leżała tyle ile mogę - no ale u mnie też przy dziecku szalejącym w domu się nie da leżeć cały dzień.

Dodam że w 7 tygodniu wylądowałam w szpitalu i tam już mnie na tyle nastraszyli że jestem wyczulona na wszystko co się ze mną dzieje w ciąży, :P

"W życiu chodzi o ludzi, których spotykasz

....i o rzeczy, które z nimi tworzysz."

Incomprehensible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:03   #4359
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

Dziewczyny a myślałyście już o jakiejś lampce nocnej z delikatnym światłem (ale nie za słabym), żeby móc spać przy niej z maleństwem? Właśnie szukam takiej i nie wiem jaką kupić. Przy Hani miałam taką z możliwością przyciemniania światła ale jest za duża i nie mam na nią miejsca
właśnie lampka.....
mam jakąś reklamową z yves rocher z projektorem ale jest za słaba..

Cytat:
Jeśli można również dołączę do was,
witaj

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość

Fajnie, że się spotkałyście

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:07   #4360
Zanet84
Zakorzenienie

ja kupiłam lampkę nocną z Ikei tą lampman czy lampan, jakoś tak się zwie droga nie jest, jak się nie sprawdzi, to wtedy pomyślę nad czymś innym... uszyłam na nią tylko abażurek z materiału, który stłumi nieco światło

ja się zbieram, może coś poprasuję jeszcze dzisiaj...chociaż to spojenie mi dziś tak dokucza, że nie wiem ile wystoję przy desce

w ogóle przyszedł mi wczoraj wózek camarelo sevilla
też mi brakuje co nieco w paczce, jeśli chodzi o gratisy i muszę napisać do sprzedającego...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:08   #4361
GoniaaaS
Rozeznanie

Tak gratulacje Happy i Silesiana to czekamy jeszcze na dobre wiesci od Zanet

Witam nowa mamusie mi lekarz mowil ze twardnienie to nic dobrego bralam luteine, magnez i nospe. Powodowaly te twardnienia skracanie się szyjki. A Ty bierzesz jakies leki? Polecam magnez bezpieczny i pomaga chyba wszystkie lykalysmy

Mam wkoncu jakies dobre wiesci zamowilismy wozek jupi to jeszcze materacyk i whpelnienie poscieli i ogolnie wiekszosc będzie ciekawe czy wozek przed porodem zdazy dojsc :p
na poczatek mam spiworki fo spania i kocyk minky wiec w razid czego starcza.

O kurcze nie mam zadnen lampki hmm właśnie mnie uswiadomilyscie a i termometr no nic wiecznie cos dochodzi :p

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-10-08 o 12:13
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 12:09   #4362
magdula87
Rozeznanie

Żanet a zamawiałaś też u tego z Zamoscia? Bo mi niestety do tej pory nie odpisał na maila
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:12   #4363
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet ja od mojego wszystkie gratisy dostalam ale Ty chyba od kogos innego zamawialas nie? Ja od ewiktoria czy jakos tak.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:21   #4364
aleska
Raczkowanie

Cytat:
ja chcę żeby świeciła całą noc... dawała taki półmrok w pokoju, żebym małego widziała w nocy
Moja szwagierka miała taką wkładaną do kontaktu, która dawała takie bardzo delikatne światło. W spaniu nie przeszkadzało, szczegóły było widać w półmroku i mało prądu żarła. Szukam takiej lampki, ale nie wiem gdzie można coś takiego kupić.
Stary 2014-10-08, 12:43   #4365
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Żanet a zamawiałaś też u tego z Zamoscia? Bo mi niestety do tej pory nie odpisał na maila
Tak u nich, brakuje mi pokrowców na koła i kubka termicznego (dobra, kubek to mogą sobie darować, ale pokrowce by się przydały)...za to mam jakąś dziwną dodatkową torbę/organizer...

A Ty już chyba jakiś czas temu do nich pisałaś o to ??

Nie rań mnie, że się nie odezwali....ja spisałam protokół szkody z kurierem, paczka była naruszona i mam rysę ok 2 cm. na stelażu :/ raczej to z winy firmy kurierskiej, zwłaszcza że paczka uszkodzona trochę, ale pewnie proces reklamacyjny potrwa, a tu czasu zbytnio nie ma...kurier mówił, że nawet do miesiąca mogą rozpatrywaćto ja zdążę urodzić do tego czasu i wózek będzie mi potrzebny...
ale wczoraj tak się zdenerwowałam, poryczałam aż mnie brzuch zaczął boleć...potem postukałam się po głowie mówiąc "kobieto to tylko wózek", ale wiecie jak to jest...
jeszcze do tego sama, w domu, mąż w W-wie, sama musiałam złożyć i rozłożyć wózek, nie wiedziałam co mam z tą rysą począć...no wczoraj to miałam załamkę...
napisałam też do sprzedającego z tym, ciekawa jestem czy mi coś odpiszą, czy poczują się jakoś do tego...bo moim zdaniem sposób zapakowania i zabezpieczenia wózka od wewnątrz kiepski...aczkolwiek to chyba producent już tak pakuje, bo na kartonie był list przewozowy od producenta do sprzedającego...

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Zanet ja od mojego wszystkie gratisy dostalam ale Ty chyba od kogos innego zamawialas nie? Ja od ewiktoria czy jakos tak.
ja od wozki-dzieciece

ale ze spiworka jestem super zadowolona fajny ciepły i spory, z x-landera

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Silesianna, Happy gratuluję dobrych wieści

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Moja szwagierka miała taką wkładaną do kontaktu, która dawała takie bardzo delikatne światło. W spaniu nie przeszkadzało, szczegóły było widać w półmroku i mało prądu żarła. Szukam takiej lampki, ale nie wiem gdzie można coś takiego kupić.
nie wiem o jakiej dokładnie mówisz, ale na allegro na pewno coś znajdziesz choćby coś takiego http://allegro.pl/listing/listing.ph...1-default-0905

ooo tu jest wiecej http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-1-dz-0904

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-10-08 o 12:37

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 12:52   #4366
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

nie wiem o jakiej dokładnie mówisz, ale na allegro na pewno coś znajdziesz choćby coś takiego http://allegro.pl/listing/listing.ph...1-default-0905

O, dzięki, to chyba właśnie coś w tym stylu
Stary 2014-10-08, 13:03   #4367
fiorella22
Zadomowienie

Dwa razy pisalam posta i dwa razy nie dodało! Jestem zła
Także buntuje się i juz nic nie pisze. Nie wiem czy to wina wizazu czy tableta.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:06   #4368
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
I takie chyba sa najlepsze jak ktos chce cala noc miec wlaczone. My tylko bedziemy zapalac na przewijanie, karmienie. Czytalam ostatnio, ze takie ciagle wlaczone swiatlo nie jest korzystne
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:09   #4369
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli można również dołączę do was,

Mojego humoru zrytego ciąg dalszy, jestem po rozmowie z nauczycielką, byłam w szpitalu po te wyniki... idę walnąć głową w ścianę, może mi się polepszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 13:22   #4370
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

Mojego humoru zrytego ciąg dalszy, jestem po rozmowie z nauczycielką, byłam w szpitalu po te wyniki... idę walnąć głową w ścianę, może mi się polepszy

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

miałam poprasować, ale chyba nie jestem w stanie, źle mi się nawet siedzi...idę zjeść i rzucę się na łóżko
a potem muszę przygotować się na wizytę....przeraża mnie ta wizja męczarni pod prysznicem

zajrzę wieczorkiem tylko nie idźcie za wcześnie spać :P
Stary 2014-10-08, 13:35   #4371
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Tak u nich, brakuje mi pokrowców na koła i kubka termicznego (dobra, kubek to mogą sobie darować, ale pokrowce by się przydały)...za to mam jakąś dziwną dodatkową torbę/organizer...

A Ty już chyba jakiś czas temu do nich pisałaś o to ??

Nie rań mnie, że się nie odezwali....ja spisałam protokół szkody z kurierem, paczka była naruszona i mam rysę ok 2 cm. na stelażu :/ raczej to z winy firmy kurierskiej, zwłaszcza że paczka uszkodzona trochę, ale pewnie proces reklamacyjny potrwa, a tu czasu zbytnio nie ma...kurier mówił, że nawet do miesiąca mogą rozpatrywaćto ja zdążę urodzić do tego czasu i wózek będzie mi potrzebny...
ale wczoraj tak się zdenerwowałam, poryczałam aż mnie brzuch zaczął boleć...potem postukałam się po głowie mówiąc "kobieto to tylko wózek", ale wiecie jak to jest...
jeszcze do tego sama, w domu, mąż w W-wie, sama musiałam złożyć i rozłożyć wózek, nie wiedziałam co mam z tą rysą począć...no wczoraj to miałam załamkę...
napisałam też do sprzedającego z tym, ciekawa jestem czy mi coś odpiszą, czy poczują się jakoś do tego...bo moim zdaniem sposób zapakowania i zabezpieczenia wózka od wewnątrz kiepski...aczkolwiek to chyba producent już tak pakuje, bo na kartonie był list przewozowy od producenta do sprzedającego...

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

ja od wozki-dzieciece

ale ze spiworka jestem super zadowolona fajny ciepły i spory, z x-landera

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Silesianna, Happy gratuluję dobrych wieści

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

No ja dostałam tylko dwa pokrowce na koła, ale to bym przeżyła - nie dostałam tego śpiworka a na nim mi bardziej zależało jakbym wiedziała że go nie dostanę to zamówiłabym gdzie indziej ale od razu z adapterami. No sprzedawca od tygodnia nie odpisuje na maile. Nic jakoś to przetrawię, nie pierwszy i nie ostatni raz. Mój karton akurat był cały. Ale rzeczywiście mogliby lepiej pakować te wózki u mnie jest mała rysa w spacerówce od środka na plastiku od luźno latającego, niezabezpieczonego pałąka. Poza tym przydałby się instrukcja składania, my mieliśmy my mały problem z naciagnięciem tych stelaży w gondoli.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:50   #4372
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Chyba meza wysle do jakiegoś elektrycznegi sklepu. Moze ogarnie temat bo nie lubię takich rzeczy kupować w internecie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:20   #4373
Rosalie01
Raczkowanie

Agatus coreczka sliczna

Kostka, Lola jak juz mi Tz wytlumaczyl, w jakim kontekscie to mowi to zalapalam, ze to pewnie z niemieckiego, chociaz wymowa moze bardzo zmylic, w niemieckim ruhe nie slyszy sie "ł", poza tym niemieckie ruhe to bardziej cisza niz wolny.
Tak czy inaczej tak mi sie wczoraj skojarzylo, ze moj Tz tez tak mowi, zreszta czasami sie go pytam o przetlumaczenie mi jakiegos wyrazu (np. ostatnio, ktoras z dziewczyn uzyla zwrotu "babski comber" albo chasiok), ale co to pieczonki to nie wiedzial

Kasia, Eclariss poprawy humorkow zycze

Esti rozbawilo mnie Twoje wyznanie dotyczace czekoladowego mikolaja
W ciazy kobiety maja rozne pragnienia

Trzymam kciuki za dzisejsze wizyty

Silesianna super, ze wszytsko ok.

Witam niwa mamusie

Eclariss no nie podaja antybiotyku, chybaze sa wskazania (porod przed 37 tygodniem,wody odeszly 18 godzin przed porodm, temperatura wyzsza niz 38 u rodzacej, gbs w moczu itp.), ja uwazam, ze podawanie antybiotyku tak na wszelki wypadek tez nie jest dobre

Nakrecialm sie strasznie na to gbs, ale i tak zrobic nic za bardzo nie moge,bo wynikow prywatnie zrobionych nie akceptuja
Wczoraj jeszcze posiedzialam, poczytalam i stwierdzilam, ze i tak innego wyjscia nie mam a skoro zdecydowalam sie rodzic w UK i ich system mnie do tej pory nie zawiodl to i w tm wypadku musze im zaufac, ze te badania nie sa konieczne, w koncu jakos te kobiety rodza tutaj i dzieci zyja, w PL tez nie jest to obowiazkowe a tylko dodatkowe badanie a do tego paciorkowiec przychodzi i odchodzi, wiec to zeteraz wynik wyszedlby mi negatwny wcale nie oznacza, ze taki bylby podczas porodu
Wiec troche wyluzowalam

Mam juz polowe rzeczy dla malej popranych
Jeszcze tylko torba do spakowani mi zostala
W nocy sie obudzilam, Tz w lozku nie ma, schodze na dol a on ciuszki malej prasuje, ciekawe czy dlugo to potrwa czy to tylko jednorazowy zryw podekscytowanego przyszlego tatusia
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 14:21   #4374
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a myślałyście już o jakiejś lampce nocnej z delikatnym światłem (ale nie za słabym), żeby móc spać przy niej z maleństwem? Właśnie szukam takiej i nie wiem jaką kupić. Przy Hani miałam taką z możliwością przyciemniania światła ale jest za duża i nie mam na nią miejsca
w niani angelcare ten aniolek ma swiecaca aureolke i ona daje dosc swiatla

boze, jak dzis cieplo ... juz wle chyba jak jest chlodniej ;P
cieplo, suszy, wszystko boli, zmeczona i ni wyspana ;p nic ino zyc i nie umierac ;P z tej radosci

witam nowa mamusie

gratki udanych wizyt
Stary 2014-10-08, 14:25   #4375
GoniaaaS
Rozeznanie

Keithlyn jak zerkniesz daj znac jak badania
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:26   #4376
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kasia

Ja zaraz jadę do deichamanna z mamą, bo chce kupić sobie buty, a ja już w tych 4 ścianach wariuje sama.

Objadłam się tymi racuszkami a z reszty drożdży zrobiłam chałkę. Ciekawe czy smakuje tak dobrze jak wygląda.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:28   #4377
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Incomprehensible, witaj

Gratki dla wizytujących, całe szczęście, że wszystko dobrze

Ja mam dzisiaj mega slaby dzien, nie mam siły nawet prania wywiesić, leże po prostu i nawet na leżąco kręci mi się w głowie. Macie tak czasem? Kurczę, powinnam już zjeść obiad a nie mam mocy nawet żeby kanapkę sobie zrobić
Stary 2014-10-08, 14:30   #4378
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Incomprehensible, witaj

Gratki dla wizytujących, całe szczęście, że wszystko dobrze

Ja mam dzisiaj mega slaby dzien, nie mam siły nawet prania wywiesić, leże po prostu i nawet na leżąco kręci mi się w głowie. Macie tak czasem? Kurczę, powinnam już zjeść obiad a nie mam mocy nawet żeby kanapkę sobie zrobić
Często tak mam, że mi duszno, albo słabo i dużo rzeczy robię na raty. Napij się wody i połóż się na lewym boku może pomoże.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-08, 14:32   #4379
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Od 37
A dokładnie od 36+1 (że leci trzydziesty siódmy tydzień) czy od 37+0 (że minął cały trzydziesty siódmy, a leci ósmy) ?

Cytat:
ja w zeszłym tygodniu w kauflandzie widziałam mikołaje czekoladowe
kurcze, kiedyś czekali z tym aż minie wszystkich świętych
też widziałam i oczy wielkie zrobiłam, nie dowierzając co widzę

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Udanych wizyt dziewczyny

Ja nienawidzę myć okien i nawet jakbym miała być dłużej w dwupaku to mąż je będzie mył poza tym moja kuzynka i okna myła i po schodach chodziła i mówi, że nie działa.

Szukam pomysłu na jakiś szybki obiad, bo nie chce mi się przy garach stać, a też za wiele w lodówce nie mam i tu się robi problem.
Od mycia okien w listopadzie to można się co najwyżej przeziębienia jakiegoś nabawić...a to już gorzej w naszej sytuacji, kiedy siły i zdrowie na poród potrzebne

Cytat:

U mnie w SR położna mówiła, że lampka jest konieczna ze względu na zmniejszenie ryzyka wystąpienia zespołu SIDS. Podobno, gdy świeci sie mała lampka, wtedy dzidziuś wie, że ma oddychać, a niekiedy w ciemności może mu się zapomnieć. Czy jest to prawda- nie wiem, ale wierzę położnej i lampka jest wg mnie konieczna

Cytat:
a no tak,

Paulina, l.24

28tc
termin sylwestrowy 31 grudnia - dziewczynka
Drugie dziecko

Pierwszy syn - Natan 4l.

i wymarzona parka (jeżeli nic się nagle nie zmieni)
Witam ale fajnie parke mieć starszy brat zawsze siostrę obroni, kiedy będzie trzeba

Cytat:
To były chyba na prawdę wielkie "elki" wiązane na sznureczek A wiadomo, że h&m ma dziwną rozmiarówkę. No, ale bardzo ta rozmiarówka potrafi być pocieszająca

Ale fajowa!

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
A mówi z czego może być twardy? Każdy przypadek inny..moja lekarka tez twierdziła, że taka moja uroda, ze jestem drobna i chuda i dlatego brzuch twardy..no i trafiłam w 31 tygodniu a potem w 34 z regularnymi skurczami do szpitala...na szczęście udało się zatrzymać wszystko kroplówką.. teraz na magnezie i luteinie zaczynam 37
Apropo luteiny, mam pytanie, czy Ciebie przy aplikacji nie spotyka jakiś opór, dyskomfort i pieczenie? Bo biorę luteine od przeszło 2 tygodni i z dnia na dzień jest co raz gorzej, a wizyta dopiero pojutrze i nie chcę odstawiać tak sama, nagle...

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Kasia

Ja zaraz jadę do deichamanna z mamą, bo chce kupić sobie buty, a ja już w tych 4 ścianach wariuje sama.

Objadłam się tymi racuszkami a z reszty drożdży zrobiłam chałkę. Ciekawe czy smakuje tak dobrze jak wygląda.
Można prosić o foto chałkiiii?

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:41   #4380
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
A dokładnie od 36+1 (że leci trzydziesty siódmy tydzień) czy od 37+0 (że minął cały trzydziesty siódmy, a leci ósmy) ?

Można prosić o foto chałkiiii?
Od skończonego 37tc, czyli 37+0.

Fotkę zrobię jak wrócę, bo teraz uciekam na zakupy, także wieczorem się pojawi

Razem możemy więcej...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości