|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - Część III
o jezu, jeszcze gorzej
Cytat:
Moja koleżanka tez jest konsultantką i zachwala wszystko - wszystko jest super extra
|
|
#2732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie rozumie.. |
||
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Hosenka* ja też powoli zaczynam podchodzić z dystansem do promocji wszelkiego rodzaju, staram sie nie robić "zapasów" kosmetyków tylko dlatego że są akurat w super cenie, bo później sie okazuje że po kupiony produkt sięgam dopiero po kilku tygodniach kiedy jest w katalogu coś nowego w podobnej cenie.
Ale to nie zmienia faktu że ostatnio mam problem z zamówieniami i nie wiem co zrobić żeby to poprawić. Ktoś pisał o zostawianiu katalogu u kosmetyczki albo fryzjera, myslicie że to daje efekty? i ze nie znając konsultantki dziewczyny coś zamówią? ja osobiście chyba bym sie na to nie zdecydowała. Macie jeszcze jakieś pomysły na poprawienie zamówień? jeszcze teraz kiedy są wakacje i każdy w innym miejscu Polski czy świata, a jakoś trzeba dociągnąć do października |
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Aj chodzi mi o to,że jak się ma dystans do zkaupow, to nie kupuje sie wszystkiego i nie robi się laboratorium w domu
Poza tym wiele osob chce przeczyatc sklad produktu, znaim go kupi |
|
|
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
co do polecania to ja jeśli nie mam zdania na temat produktu to szukam informacji na forum i później każda dziewczyna dostaje ode mnie liste rzeczy które aktualnie są na promocji a wg. mnie lub innych są godne polecenia. Jeśli chodzi o odradzanie zakupu to zazwyczaj mówię czemu dany produkt się u mnie nie sprawdził i polecam coś innego moim zdaniem lepszego. Tylko że dziewczyny nie zawsze słuchają co się do nich mówi
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
i do tego chca zniżke, lub jakies próbki.. no porażka i wstyd..
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie się przynierzam do odesłania kremu i szminki. W kremnie zablokowała się pompka i nie da się nic z tym zrobić, ale obawiam się że reklamacji nie uwzględnią bo zużyte jest chyba więcej niż 25% ale to ciężko stwierdzić więć spróbuję, a szminka ma zupełnie inny odcień niż w katalogu więc nadaje się tylko do wymiany |
|
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
ja zamawiałam ten szampon i mi przyszedł. Ma 400 ml i na opakowaniu pisze, że myje, odżywia i wzmacnia włosy... to chyba to 3 w 1. Używam go od soboty i włoski dobrze się rozczesują i się fajnie pieni.
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem Was dziewczyny
Tez na poczatku mojej karriery w Avonie (6 lat temu)---mialam wtedy 16 lat wkurzalam sie jak kolezanki podniecaly sie katalogami, po czym zamawialy za kilka zlotych hehehTeraz mam totalny dystans do tego---w ogole nie staram sie o nowe klientki, nic a nic, zamawiam za kazdym razem 1 katalog , bo wiecej mi nie trzeba. Konsultantek Avonu jest multum, a ja nie mam zamiaru sie wpychac miedzy nie lokciamiSmiesza mnie dziewczyny, ktore u mnie na uczelni zostawialy calkiem obcym osobom katalogi i swoj numer tel w razie czego Do mnie tez przylazily nie raz ...![]() Mam dwie stale klientki (nie liczac siebie) --- mame i kuzynke , zamowienia mam skromne, oscyluja wokolo 200 zl, nie wiecej, nic na tym nie zarabiam i nie chce Choc uzywam roznych kosmetykow i sobie na nich nie oszczedzam hhehe to Avon jakos lubie, inaczej nigdy bym sie nie bawila w konsultantkowanie. A jak kiedys mi sie znudzi lub rodzinka przestanie u mnie zamawiac to po prostu zrezygnuje albo bede skladac zamowienia tylko dla siebie...
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
właśnie przeczytałam "wycinki z pamiętnika Magdy K." w NovaTy i śmieszy mnie to że ciągle jest opisywana pomoc Liderki, ja swoją widziałam raz kiedy mnie zapisywała i później już nigdy więcej, nie ma też mowy o jakimkolwiek kontakcie między nami, może jedynie mi meila wyśle z promocjami aktualnymi, ale przecież są one też opisane na stronie avonu i w panoranmie, więc nie wiem po co to robi. A jak jest u Was?
|
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Moje zamowienie zostalo pobrane do realizacji ale jeszcze fakturki nie mam.
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
rozniosłam już część kosmetyków i wreszcie mam chwilkę. co prawda w mojej paczce nie było żadnych ciekawych rzeczy, głównie żele, szampony, ale...
mgiełka mango jest boska! dziękuję dziewczynom, które wyrażały swoje opinie (porównywały z kokosem i papają). mam nadzieję, że klientka będzie zadowolona. sama bym ją sobie wzięła, gdyby nie fakt, że ostatnio zapaszków różnych mi przybyło, a nie używam różnych na zmianę, tylko cały czas jednego aż go wykończę (no chyba, że pora roku akurat się zmienia i nie pasuje). żel summer burst - to, że pachnie inaczej niż w katalogu, to już wszystkie wiemy. nie jest dla mnie, więc użyć go nie mogę, ale jak "zaciągam się" zapachem, to wydaje mi się za ostry jak dla mnie i jak na tę porę roku. dostałam też oba gratisy SPA, kocham ten zapach. żel zostawię sobie, a nad maseczką jeszcze pomyślę, ale najprawdopodobniej sprzedam lub ostatecznie dostanie ją teściowa. z ciekawostek (nie pamiętam, czy ktoś już o tym wspominał) - konturówka ct black przychodzi alternatywna, tzn. przychodzi dwustronna, czarna z białą. na fakturce piszą, że tamte im się skończyły, a tych jest więcej za tę samą cenę, czyli że trzeba się cieszyć z tego co jest ![]() dla mnie w tej paczce był krem moisture 24, 2x szampon dodający objętości, tropical zing xxl. ostatnio się ograniczam
|
|
|
|
#2745 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki wszytkim za odpowiedzi ![]() w takim razie też zaryzykuję i złożę wniosek o karte ![]() natomiast wczesniej musze sie zapoznac jakie są dokładne warunki: ważność i opłaty -to najważniejsze ![]() Cytat:
wiec Tobie też na pewno ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fakt faktem, że avonki mają podobne sposoby, tj. zostawianie katalogów gdzie się da (solarka, fryzjer, kosmetyczka - to miejsca gdzie ja osobiscie widzialam katalogi). niekotre avonki dają znizki stałym klientkom albo tym, ktore zamawiają za dużo kaski, inne dają probki (ryzyko czasem), itp, itd.... znizki jak zaczne dawac, to chyba bede doplacac do tego interesu zawsze służe moim klientkom dobrą radę, jeśli znam kosmetyk. to niby bezcenne, ale zawsze pozwoli zaoszczedzic kaske, zamiast wydac ja na jakis bubel od czasu do czasu rzuce probke perfum albo jakiegos kremiku. ale prawda jest chyba taka, że klientki dla malej probeczki nie zloza zamowienia. po prostu musi im byc cos potrzebne albo szcególnie wpaść w oko ![]() Cytat:
![]() po co wciskać komuś kit.... wiecej nic nie zamowi, ale juz pomijajac ten fakt, to bedzie miał jednoznacznie wyrobioną opinię na temat AVONu. czesto moje klientki slysza ode mnie , że nie wiem, bo nie używałam, albo to nowość i nie miałam okazji wyprobowac. W sprawie biżu, torebek itp jak poproszą to najpierw sama sprawdzę w coku czy cosik jest fajne i jak jest to zamawiam Cytat:
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
W opisie aukcji jak sie nie myle pisze ze do 2008 r chyba styczen <jak dobrze pamietam>
![]() Cytat:
Dziekuje za opinie
..."Pokonanymi są Ci którzy myśla,że naprawde polegli"... Edytowane przez malwilinka Czas edycji: 2007-07-24 o 16:46 |
|
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() ![]() ![]() MAm takie pytanko czy ktoś może ma lub widział podkłąd PW w odcieniu honey ?MAm w domku odcien który wcześniej był najciemniejszy tj golden carmel ale jest już troche za jasny dla mnie i TZ mówi co ty taka blada jesteś- jak go używam i tak się zastanawiam czy ten honey jest ciemniejszy ???niestety nie ma próbek a do coku sie nie wybieram![]() Z góry dzieki za odpowiedz
|
#2748 |
|
Rozeznanie
|
zamieszczam fotki...
pierwsza to Sheer Naturale, druga Sparkling Nude (jaśniutka z drobinkami)
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dziekuje jednak nawet real photo nie oddaje calej prawdy Na moich ustach Sp.NUde wyglada calkiem inaczej niz na twoich ![]() Trzeba samemu testowac
|
|
#2750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale obie ladniutkie - w sam raz na codzienny makijaż
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
właśnie liczę sobie ile mam zamowien na 10 katalog. na razie na jakieś 230 zl (beze mnie i mamy)
bradzo mnie to cieszy, ale do 25% nie dobije a jak u was? pamietam, ze: avonki pisaly ze kiepsko raczej, bo wakacje.... ruszyło cos?p.s.sorki za post pod postem
|
#2752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Więc raczej nie zamawiam ![]() Cytat:
A jaki dziewczyny macie kolor ust? Jasny czy ciemny?
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
miałam nadzieję, że dziś dostanę paczuszke...a tu nie było i nie ma
ech ale dostałam dziś potężne zamówienie od jednej klientki...ona z mamuśką swoją dały zamówienie na 272,70 ![]() ![]() ![]() muszę teraz tylko dobrze pomyśleć jaki prezencik im dać...macie jakieś propozycje?? zaznaczę, że troszkę wymagająca jest mama tej dziewczyny <w końcu jest Panią doktor-wykładowcą na uniwerku> pozdrowionka dla avonomaniaczek ![]()
|
|
|
|
#2756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ciemny. Ale lubie wyrazisty makijaz oczu wiec przewaznie rozjasniam usta ![]() Jedyne co mi nie lezy to róże
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Namówiłam mamę i ciocę na zaawansowany korektor zmarszczek i będę miała na nie upust 40%
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i u Ciebie jak te kolorki wygladają?
|
|
#2760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a poza tym to chce ta karte bo czaem ejst tak ze nie mam na rachunek ale np za tydzien juz kase mam. aon nie zrozumie ze ja za tydzien zaplace bo sa terminy i nie ma gadania. potem problemy ze paczke wstrzymuja itp
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

a tu jest sytuacja: ja mówie ze mi osobiscie sie nie podoba a one kłuca sie ze jest cudowny i do tego cena atrakcyjna itp.. a potem lipa..

wkurzalam sie jak kolezanki podniecaly sie katalogami, po czym zamawialy za kilka zlotych heheh
Do mnie tez przylazily nie raz ...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)