Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 19:40   #3931
sensuall
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Dziewczyny kiedyś wspominałyście o jakichś cudownych szkłach kontaktowych. Mogłybyście jeszcze raz napisać ich nazwę? Mnie ogolnie po 2 godzinach noszenia już bolą oczy więc chyba muszę mieć miękkie z największą przepuszczalnością tlenu?
Stary 2014-10-08, 20:18   #3932
marlenqa22
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedyś wspominałyście o jakichś cudownych szkłach kontaktowych. Mogłybyście jeszcze raz napisać ich nazwę? Mnie ogolnie po 2 godzinach noszenia już bolą oczy więc chyba muszę mieć miękkie z największą przepuszczalnością tlenu?
Chyba mowa o Air Optix Aqua.

Polecałam je tutaj i dziewczyny chwaliły.

http://www.szkla.com/171_air-optix-aqua-6-szt.html tutaj można kupić, chyba są na tym portalu najtańsze.

Wiecie co? U mnie jest tak jak u Cude. Znajomi nie chcą już tak wpadać, ostatnio kolega zorganizował imprezę a potem był wypad na miasto i impreza i byli wszyscy zdziwieni że idziemy A przed ślubem nie opuszczaliśmy i teraz też nie zamierzamy.

Siostry męża ostatnio dzwoniły i powiedziały że były obok naszego bloku ale nie zaszły bo nie będę przeszkadzać nie wiem co z tymi ludźmi.

Co do dziecka to ja byłam dzisiaj u mojej cudownej ginekolog robić cytologię i zapytała kiedy planuję dziecko bo już czas (mam 27 lat).
Na co ja że niestety instynkt macierzyński u mnie poniżej zera, i przepisała mi tabletki na pół roku następne
Jakoś nie czuje chęci posiadania dziecka, i zaczyna mnie to martwić bo od zawsze nie lubiłam dzieci i myślałam że to może z wiekiem się zmienia a jakoś na razie niestety nie..

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:22   #3933
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Chyba mowa o Air Optix Aqua.

Polecałam je tutaj i dziewczyny chwaliły.

http://www.szkla.com/171_air-optix-aqua-6-szt.html tutaj można kupić, chyba są na tym portalu najtańsze.

Wiecie co? U mnie jest tak jak u Cude. Znajomi nie chcą już tak wpadać, ostatnio kolega zorganizował imprezę a potem był wypad na miasto i impreza i byli wszyscy zdziwieni że idziemy A przed ślubem nie opuszczaliśmy i teraz też nie zamierzamy.

Siostry męża ostatnio dzwoniły i powiedziały że były obok naszego bloku ale nie zaszły bo nie będę przeszkadzać nie wiem co z tymi ludźmi.

Co do dziecka to ja byłam dzisiaj u mojej cudownej ginekolog robić cytologię i zapytała kiedy planuję dziecko bo już czas (mam 27 lat).
Na co ja że niestety instynkt macierzyński u mnie poniżej zera, i przepisała mi tabletki na pół roku następne
Jakoś nie czuje chęci posiadania dziecka, i zaczyna mnie to martwić bo od zawsze nie lubiłam dzieci i myślałam że to może z wiekiem się zmienia a jakoś na razie niestety nie..
Dziękuję ślicznie, a jaki jest czas oczekiwania na przesyłkę?
Stary 2014-10-08, 22:56   #3934
201803090921
Konto usunięte

marlenqa22, ja mam 32 lata i zero instynktu, takze wiesz...nie każdy musi się rozmnażać i tyle
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 23:00   #3935
zły jeż
Raczkowanie

Witam się z Wami jako mężatka.

Serdecznie dziękuję za życzenia.

Nasz dzień udał się wspaniale, ślub był przepiękny, a na weselu była świetna zabawa. Sprawdził się wzięty w ciemno zespół. Goście byli bardzo zadowoleni. Parę osób mi powiedziało, że to najlepsze wesele na jakim byli.
Już następnego dnia wyruszyliśmy w podróż poślubną na Fuerteventurę. Było cudownie, w końcu spokój, odpoczynek, słońce, urocze widoki.

Niedawno wróciliśmy, teraz powrót do rzeczywistości okraszony wymianą dokumentów.

Cieszę się bardzo, że jestem żoną i znowu razem mieszkamy.
Stary 2014-10-09, 01:05   #3936
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
marlenqa22, ja mam 32 lata i zero instynktu, takze wiesz...nie każdy musi się rozmnażać i tyle
Oby Wam się instynkt za późno nie obudził

A ja po kłótni z siostrą. Piękny to był dzień, nie ma co...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:07   #3937
cude
Zadomowienie

zły jeż

Panna Izabela, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:27   #3938
domar123
Raczkowanie

cude Dzięki

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:49   #3939
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Oby Wam się instynkt za późno nie obudził

A ja po kłótni z siostrą. Piękny to był dzień, nie ma co...
Może się przecież nie obudzić wcale - nie każdy chce mieć dzieci.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 09:24   #3940
Robusta
Wtajemniczenie

A ja tam bym chyba chciała mój TŻ bardzo chce mieć dziecko do 27 roku życia bo później mówi, że nie będziemy mieli siły i chyba ma racje :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 09:55   #3941
velika
Winter is coming

U mnie też zero instynktu, mam 28 lat. Myślę, że chętnie miałabym dziecko, gdyby od razu miało ze 3 lata i nie trzeba byłoby przechodzić ciąży a tak to eee podziękuję A jak mi się odezwie i będzie za późno, to trudno, nie będę się zmuszać do posiadania potomstwa, chociaż mam warunki.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 10:11   #3942
Linaewen
Zakorzenienie

Vel, to może adopcja?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 10:13   #3943
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dzięko za gratki mysle, ze to wcale nie tak wczesnie nas zapisali, ja chcialam juz wcześniej, ale kalendarza nie było
Teraz na spokojnie moge sie juz ogladac za zaproszeniami i jak jakies mi wpadną w oko to moge zamawiać

Choc narazie to schodzi na drugi plan no bo ta Babcia chora a jeszcze ona sie opiekowała takim bezdomnym kociakiem, ale po szpitalu nie wraca juz do siebie tylko rodzice Tżta ja wezmą do siebie, a ona caly czas mówi o tym kotku i jutro jedziemy go szukac, odrobaczyć i na dniach wykastrować i pojdzie do domu rodzicow Tżta, zeby Babcia byla szczęśliwsza

A co do instynktu mam dokladnie tak samo jak Velika
Niby chce, ale wolałabym nie byc w ciazy i od razu dostać kilkulatka
Dkatego marze o adopcji, no ale Tż woli swoje

Mam nadzieje, ze do naszego ślubu jeszcze ktoś bedzie na tym wątku a jak nie na tym to na Żony 2014

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 10:50   #3944
cornflower_girl
Zakorzenienie

monidot Zerknęłam na zdjęcia - pałac jak z baśni Mam nadzieję, że będziecie bardzo zadowoleni ze zdjęć

Anesthesia Szybciutko z dokumentami

cude U nas po ślubie nic się nie zmieniło jeśli chodzi o podejście znajomych co do odwiedzin - ci uwielbiający wizyty niemal bez zapowiedzi nadal mają to podejście i trzeba ich stopować, bo nie zawsze jesteśmy w domu

Dotka Nie mogę sie doczekać zdjęć z Twojego pleneru

marlenqa22 Jeszcze parę lat temu sprawa dzieci mnie bardziej ziębiła niż grzała, teraz jesteśmy na etapie myślenia, że fajnie byłoby mieć własne dziecko i dać mu tyle czułości - ale to daleko od wściku macicy (dzieci takie fajne, byle już, byle teraz, nieważne z kim i za co je wychowam), który czasami obserwuję u koleżanek.

Tutaj naoglądałam się sporo niefajnych historii kończących się przebojami z nieodpowiedzialnym ojcem dziecka, samotnym macierzyństwem i problemami finansowymi. Z drugiej strony mam u znajomych przykład mężatki, która od początku nie miała instynktu macierzyńskiego, a w ciążę zaszła, bo mąż bardzo nalegał. Dodam tylko, że smutno było na nią patrzeć, widać było to w jej nastawieniu do dziecka i innych.

Jeśli oboje partnerów zgadza się co do decyzji na odłożenie planowania ciąży, to wg mnie jest ok. Lepiej, żeby dziecko od początku czuło, że jest chciane. Jeśli natomiast nie odrzucasz możliwości ciąży, a chciałabyś trochę obudzić ten instynkt macierzyński, jest kilka rzeczy, które mogą pomóc - spędzanie czasu z normalnymi, szczęśliwymi mamami. Niestety to może trochę potrwać, dużo też zależy od Twojego otwarcia - nic na siłę

zły jeż Gratulacje Cieszę się, że wszystko się udało i że macie tyle radości z pięknych początków małżeńskich

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Myślę, że chętnie miałabym dziecko, gdyby od razu miało ze 3 lata i nie trzeba byłoby przechodzić ciąży
Ja to bym nawet nastolatka wzięła
Adopcji nie wykluczamy w pewnym momencie, tylko trochę obawiam się, czy byśmy podołali. Naczytałam się sporo o traumatycznych przypadkach przy adopcji starszych dzieci, one mają swoje historie, niesamowicie trudne i czasami aż ciężko znaleźć sposób dotarcia do takich dzieci. Nie wiem, czy widziałyście, ale świetnie pokazuje to ten filmik.

pysia Naprawdę świetnie, że opiekujecie się kociakiem - dla babci na pewno to sporo znaczy.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 11:00   #3945
Robusta
Wtajemniczenie

Pierwsze miesiąca z niemowlakiem sa mega ciężkie, ale im strasze tym lepiej a ile radości też jest z tego ! Mam w domu 8 msc i juz jest bardzo kumata i nawet mój TŻ lubi się z nią bawić i to jest super widok !
w sensie to nie Nasze dziecko, tylko brata

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-10-09 o 11:10
Stary 2014-10-09, 11:06   #3946
Glodomorek
Zakorzenienie

Dla mnie ciężka była opieka nad dzieckiem 6-12m a nie pierwsze miesiące. W pierwszych miesiącach to wylegiwałam się w łóżku, karmiłam piersią i oglądałam seriale. Spała 3 razy dziennie i mimo pobudek w nocy na karmienie nie czułam się jak zombi. Dolegała mi w sumie tylko rana po cc. Mogłabym mieć jeszcze raz noworodka, całować, przytulać, nosić
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 11:12   #3947
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
zły jeż

Panna Izabela, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
To do mojej kłótni z siostrą? Na dobre to nie wyjdzie
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Może się przecież nie obudzić wcale - nie każdy chce mieć dzieci.
Ależ oczywiście, że tak może być. Nie wykluczam takiej możliwości i nie potępiam, bo jak ktoś tego nie czuje a ma dziecko - to szkoda i matki, i dziecka. Ale znam osoby, które nie miały instynktu a teraz mają, z tym że są to "stare panny". I już jest za późno, całe swe uczucia macierzyńskie przelewaja na inne dzieci w rodzinie
Smutne to trochę, bo przecież nikt nie robi sobie dziecka na zapas, z myślą, że kiedyś instynkt się pojawi...
Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
A ja tam bym chyba chciała mój TŻ bardzo chce mieć dziecko do 27 roku życia bo później mówi, że nie będziemy mieli siły i chyba ma racje :P
Mój tż chce mieć dziecko bardzo. Ja też, choć wolałabym urodzić w wieku 24-25 lat, czyli za 2 lata. Tż by chciał już, nie patrząc na to, że nas nie stać i ja nie mam pracy ale musiał się pogodzić z tym, że musi jeszcze poczekać.

Ja nie wiem, czy bym była w stanie adoptować, a już na pewno nie duże dziecko. Ciąża i poród mnie przerażają, ale moim marzeniem jest mieć właśnie takiego niemowlaka (osobiście dla mnie dzieci są najfajniejsze do 3 roku życia) i dlatego jestem w stanie jakoś zaakceptować ciążę i poród

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-10-09, 11:16   #3948
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Ja to bym nawet nastolatka wzięła
Adopcji nie wykluczamy w pewnym momencie, tylko trochę obawiam się, czy byśmy podołali. Naczytałam się sporo o traumatycznych przypadkach przy adopcji starszych dzieci, one mają swoje historie, niesamowicie trudne i czasami aż ciężko znaleźć sposób dotarcia do takich dzieci. Nie wiem, czy widziałyście, ale świetnie pokazuje to ten filmik.
o to to Adopcja to ryzyko, zresztą mój mąż chyba byłby na nie, przynajmniej, póki możemy mieć własne dzieci (chyba, nigdy nie sprawdzaliśmy naszej płodności ).
Myślę corn, że mogłabym niestety póki co być taka jak twoja znajoma, gdyby mój mąż nalegał. Na szczęście siedzi cicho Kiedyś marzył o dzieciach, chciał mieć je wcześnie, ale odkąd ma tyle obowiązków i widzi, ile trzeba się natyrać w życiu to jakoś mu przeszło. Inna sprawa że nie mam zielonego pojęcia kto miałby z dzieckiem siedzieć, jak wróciłabym z macierzyńskiego do pracy. Babć nie ma - pracują i będą jeszcze dłuuugo pracować, żadne z nas z pracy rezygnować nie będzie, nie jestem sobie tego w stanie wyobrazić.
Pysiu dobry pomysł z tym kotkiem, faktycznie może babci pomóc!

Stary 2014-10-09, 11:30   #3949
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ale znam osoby, które nie miały instynktu a teraz mają, z tym że są to "stare panny". I już jest za późno, całe swe uczucia macierzyńskie przelewaja na inne dzieci w rodzinie
Z Twoich opisu wynika, że są same, nie mają rodziny - trudno je zatem winić, że tak mocno odczuwają brak dziecka. Samotne macierzyństwo jest niesamowicie trudne, dobrze że i tak mają na kogo przelać swoje uczucia - wg mnie nic w tym złego.

vel Oj znam to - u nas też nie ma co liczyć na babcie czy ciocie. A czy byłoby tak samo jak ze znajomą - u nich był też inny czynnik - bardzo dużo problemów już przed zaręczynami i ślubem. Akurat para jest z tych, które tych problemów nie rozwiązują, a wolą cierpieć i przeżywać to cierpienie. Jak ją spotykam to na pytanie co dobrego u was, zwykle słyszę "Sama wiesz, trudno jest, małżeństwo to ciężka sprawa".
Chyba insza inszość jak dziecko pojawia się nawet trochę wcześniej niż planowali u kochającej się pary. Też taką parę znam - zaciążyli późno ze względu na ich zawód i tryb życia (zawodowi tancerze, sporo podróżują po świecie), ale jak ostatnio ich widziałam, to świata poza dzieciaczkiem nie widzą

Niestety tak mam ostatnio, że sporo obserwujemy naszych dzieciatych znajomych i jesteśmy na etapie rozmyślania, co nam się podoba w ich podejściu, a czego sami byśmy nie chcieli.

Stary 2014-10-09, 11:45   #3950
Robusta
Wtajemniczenie

cornflower
właśnie tak jak mówisz, switną rzeczą jest jeśli mamy wczesniej okazje pobyć z takimi dzieciakiami i poobserwować jak ludzie sobie radzą, co robią czego nie a co powinni wtedy układa nam się jakiś plan

Stary 2014-10-09, 12:16   #3951
bardorja
Zadomowienie

jak tak was neiktóe czytam to mi się odechciewa wsyztskiego
Ja nie mam instynktu, ja nie chce dziecka, ja nigdy nie lubiłam dzieci, ja...
jakie ja?????????
MY! teraz jesteście małżeństwem teraz jestescie wy!

nie rozumiem jak mozna niechcieć dzieci bo nigdy nie miałam takiego zdania, jestem jużmatką wiec nie zrozumiem nigdy chocby ktos mi próbował do wyrysować. (więc nie trudźcie się z cytowaniem mnie 'jak mozesz tego nei rozumiec?', tak smao wy pokico nie zrouzmiecie co cuzje matka)

Mój mąż powiedział, ze chciałby mieć teraz dziewcyznkę!
Chciałam troche odpoczać od ciąży, troche było o to kłótni.
!!!- Syn bedzie miał zaraz rok dopiero a ty juz od rugim myślisz (wczesnije jak bylam w ciąży to ja mówilam ze chce jedno za drugim a mąż mówil ze chce przerwy meidzy dziećmi 3 lata)
Temat umilkł a on się nie wychylał, przy jakimś rodzinnym obiedzie usłyszałam, jak rozmawia z moim bratem, ze to Dorota decyduje kiedy bedzie nastpne dziecko. wiecie jak mi sie przykro zrobilo?
nie ja deycduje do cholery my decydujemy!
porozmawialiśmy po ślubie, po całym szaleństwie weselnymo tym kto co chce i jak to rzowiązać. Małżeństwo to jeden wielki kompromis, dlatego drugie dziecko zamierzamy zdziałać po nowym roku

Ostatnio w telewizji śniadaniowej nie pamiętam któej było na temat chęci posiadania dzieci przez kobietę i mężczyznę. a mój mąż powiedział: bo niektóre takie są, ze zapomniały ze zawarły związek małżeński i wciąz tylko ja i ja i ja...

żADNEJ Z WAS NIE KRYTYKUJE co do instynku macierzynskiego itp, bo wole widzieć szczęśliwą bezdzietną kobietę niżeli rozczarowaną życiem matkę i nieszczęśliwe dzieci.
chodzi mi tylko o to, ze powinniscie myslec jako małżenstwo, jako jedność w podejmowaniu tak ważnych decyzji.

a u mnie jestem totalna gapa
złożyłam jakiś czas temu wniosek o zmianę dowodu os i ciesyzlam sie jak ta lala, a zapomnialam zlozyc wniosku o wydanie nowego praw ajazdy
i teraz musze leciec znowu i załatwiać, zamaist za jednym zamachem to zrobić. ot taka cip ka ze mnie

dziś odbeiram mój telefonik z naprawy!!!!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:51   #3952
cornflower_girl
Zakorzenienie

Bardorja Ja naprawdę rozumiem dziewczyny, które nie mają instynktu macierzyńskiego i osobiście uważam, że to mniej egoistyczne niż nieszczęśliwy lub co gorsza toksyczny rodzic, który nie chce odnaleźć się w tej roli.

Zgadzam się natomiast, że decyzja o posiadaniu dziecka powinna być wspólna i w sytuacji, kiedy dziecko ma się pojawić na świecie, to razem się też go wychowuje. I nawet jeśli oboje spędzają czas z dzieckiem, to uważam, że zdanie kobiety ma znaczenie (nie mylić ze zdaniem decydującym). Nie powiesz chyba, że wszystkie ciąże są lekkie i bezproblemowe, porody i karmienie bezbolesne, że każde dziecko grzecznie przesypia całą noc a w dzień jest słodkim cherubinkiem, masz rzeszę cioć, babć i niań chętnych do zajęcia się malcem, żebyś mogła biegać do kosmetyczki i fryzjera, czy na fitness. W ciąży i karmieniu partner nie da rady zastąpić, nie chcę dodawać że jest to w jakimś stopniu wyczerpujące dla organizmu kobiety i dlatego zwyczajnie kobieta ma prawo mieć obawy lub nie czuć się gotowa.

Druga strona też ma prawo nie czuć się gotowa. No i co? Też oskarżamy o egoizm?

Tak jak pisałam wcześniej, decyzja o odłożeniu planowania potomstwa nie jest egoistyczna, jeśli dwie strony w związku zgadzają się co do tego (lub chcą wspólnie wypracować kompromis).

Poza tym w naszym kręgu kulturowym spod znaku KK normalne jest oczekiwanie od małżeństwa, żeby było płodne. Ale z kolei kościoły wschodnie uważają, że można realizować się w małżeństwie i nie posiadać dzieci, nie tylko jeśli wynika to z bezpłodności, a jest świadomą decyzją.

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-10-09 o 13:39
Stary 2014-10-09, 12:56   #3953
Sunset89
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia, dopiero nadrabiam kilka dni nieobecności
Co do ślubu i wesela - było świetnie, chyba nawet lepiej niż chcieliśmy Jedyna moja wpadka - przypięłam butonierkę ze złej strony i potem na złą przepięłam ale nie wiem, czy ktoś się zorientował
Był trochę kwas z chrzestnym TŻ, bo za bardzo chciał rządzić zespołem, fotografem i td ale ogarnęliśmy
Wrzucam Wam fotkę z pierwszego tańca, bo więcej na razie nie mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg first dance.jpg (82,4 KB, 154 załadowań)
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:14   #3954
Glodomorek
Zakorzenienie

Elrosa, pytałam kiedyś czy jesteś zainteresowana sprzedażą tej ślicznej ozdoby do włosów, której nie założyłaś na ślub (ten grzebyk z niebieskimi kryształkami). Czy mogłabyś sprawdzić od jakiego sprzedawcy ją kupowałaś? Kojarzę, że na ebay z USA, ale przeglądam oferty i nie mogę znaleźć.
Stary 2014-10-09, 13:21   #3955
Panna Izabela
Zakorzenienie

A ja się nie zgodzę trochę z Bardorja
Jasne, decydujemy wspólnie, ale jeśli jedna osoba chce dziecka, a druga nie, to co wtedy? Bo tu nie ma kompromisu tylko jedna osoba musi uledz. I jeśli kobieta nie ma instynktu to nie może się zgodzić bo mąż chce. Zawsze to matka jest bliższa dziecku i to ona znosi ciążę i poród. Ale o takich sprawach powinno się mówić przed ślubem, żeby nie było kłótni i niespodzianek. Co nie znaczy, że pomijam zdanie mężczyzn ;-)

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-10-09, 13:29   #3956
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ok, Tż będzie ojcem, ale jednak kluczową rolę odgrywa matka dziecka, to my chodzimy w ciąży, rodzimy, karmimy, więc jak kobieta nie chce no to facet musi się z tym pogodzić.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:44   #3957
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia, dopiero nadrabiam kilka dni nieobecności
Co do ślubu i wesela - było świetnie, chyba nawet lepiej niż chcieliśmy Jedyna moja wpadka - przypięłam butonierkę ze złej strony i potem na złą przepięłam ale nie wiem, czy ktoś się zorientował
Był trochę kwas z chrzestnym TŻ, bo za bardzo chciał rządzić zespołem, fotografem i td ale ogarnęliśmy
Wrzucam Wam fotkę z pierwszego tańca, bo więcej na razie nie mam
ooo jak fajnie super fota!
Chyba każda z nas zna zdanie swojego męża na ten temat I logicznym jest, że decyzja o dziecku musi być wspólna. U mnie oboje póki co nie chcemy i bardzo mnie to cieszy, bo nie chciałabym unieszczęśliwiać męża. I wiedziałam, że wychodzę za mąż za faceta, który dziecko chce mieć. No tylko niekoniecznie już gdyby chciał od razu po ślubie, to byśmy ślubowali najwcześniej w 2017

Stary 2014-10-09, 13:55   #3958
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie, a jaki jest czas oczekiwania na przesyłkę?
A to różnie. Ok 2-3 dni, zależy jeszcze czy za pośrednictwem poczty czy kuriera.
Kurierem jest szybciej a cena podobna.

Co jeszcze do dzieci to u mnie mąż po ślubie bardzo chciał ale jak zobaczył że z kasą u nas nie jest rewelacyjnie (ja nie pracuję) i wiele rzeczy musimy sobie odmówić to zmienił zdanie.
Ustaliliśmy że do rozmowy wracamy za ok 2 lata. Jeśli nic się nie zmieni w moich odczuciach, będzie czekał.
Przecież nie może mnie zmusić bo wie że mogę być nieszczęśliwa.

Nie wiem co w tym dziwnego że ktoś może nie chcieć dzieci.. każdy jest inny, każdy ma inne priorytety.

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:07   #3959
Glodomorek
Zakorzenienie

Takie rzeczy jak ilość dzieci, odstęp powinno się porządnie obgadać przed ślubem. Jeśli jakaś kobieta nie czuje instynktu i podejrzewa, że nie będzie chciała nigdy dzieci to narzeczony powinien o tym wiedzieć dużo wcześniej.
Stary 2014-10-09, 14:17   #3960
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Sunset89 co za zdjęcie!!! Aż moja twarz się rozpogodziła pomimo średniego humoru!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości