Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane cz.2! - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 18:08   #4501
Aurencja
Rozeznanie

Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość
A mnie zastanawia fakt, czy jeśli wynajmujemy mieszkanie, to czy możemy np. pomalować ścianę czy powiesić obraz?. Bo boimy się cokolwiek robić, a właściciela w sumie nie znamy żeby się pytać . Bo to nie my wynajmowaliśmy to mieszkanie. A płacimy 420 euro w centrum miasta, ale mieszkanko małe- jeden pokój, kuchnia, łazienka i korytarzyk. Za to nowe i nowoczesne. Wraz z prądem, wodą, ogrzewaniem i telewizją.
Ja tam nigdy ścian nie malowałam bo to jednak jest wkład pieniężny w kogoś mieszkanie, a właściciele rzadko oddają pieniądze za takie rzeczy, chyba że bym miała zamiar mieszkać tam kilka lat to może... Ale wcześniej trzeba powiadomić właściciela a nóż będzie miał coś przeciwko... O obraz też bym się zapytała bo jednak jakaś tam dziurka od gwoździa zostanie.
Aurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 18:35   #4502
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c

My na razie wynajmujemy, z reszta już któreś z kolei. Teraz płacimy 1300 za 2 pokojowe, wcześniej była kawalerka za 900.

Mojwa ale jeśli to nie wasze mieszkanie to właściciel nie może was któregoś dnia po prostu wywalić? Bo nie czaję remontowania czegoś co nie jest moje i raczej nie będzie

To nie ja zjadam literki tylko mój LG.
Stary 2014-10-08, 18:53   #4503
Dorianna Karenina
Raczkowanie

Z remontami to jest tak, że drobne naprawy robi się na koszt najemcy, a większe na koszt właściciela - choć oczywiście właściciel może wszystko wziąć na siebie. Ale teoretycznie koszty malowania spadają na najemcę.

Wydaje mi się, że układ który ma Mojwa jest korzystny, remont zamiast czynszu i tak wychodzi taniej na dłuższą metę, więc nie widzę problemu w tym, że się komuś wyremontuje mieszkanie. Przecież na wolnym rynku zwykle płaci się czynsz i to nie niski, więc to nie jest tak, że tylko właściciel ma z tego jakąś korzyść.
A co do wywalania, to przecież też nie jest tak hop siup, umowa i prawo zwykle chronią lokatorów

Skończyłam się wymądrzać, idę piec ciasto. Do TŻta (a więc i do mnie właściwie) przyjeżdża na parę dni jego kuzyn z Francji z narzeczoną, więc będzie wesoło Chociaż chyba najpierw muszę uzupełnić zapasy alkoholu, żebym mogła z nimi bez skrępowania rozmawiać w obcym języku
Dorianna Karenina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 19:21   #4504
VinVinara
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam doła. Jak byłam w pracy to dwa razy dzwonil do mnie numer zastrzezony. I jestem pewna, ze to z miejsca, gdzie wczoraj bylam z cv i nie mialam jak odebrac, a oddzwonic tez sie nie da
Stary 2014-10-08, 19:31   #4505
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Moja cała rodzina to ok. 30 osób, a i tak nie wszystkich planuję zapraszać na nasze wesele. A z kolei rodzina TŻ to ok. 100 osób Jego tata ma siedmioro rodzeństwa, a mama sześcioro i TŻowi głupio kogokolwiek z nich nie zaprosić.
Ojej...to rzeczywiście mnóstwo ludzi do zaproszenia . A są ze sobą zżyci? Tak pytam z ciekawości .
Jak przyjdzie do tematu naszego wesela to mój Tż zaprosi pewnie tylko swoją mamę, a reszta będzie ode mnie.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
Co do tematu wesela, to ja coraz bardziej przekonuję się do małego. Jeszcze rok temu chciałam wielkie wesele na wypasie i w ogóle. Mamy na liście gości około 160osób. Ale teraz myślę, że 80 by wystarczyło, no ale nie da się bo tż ma dużą rodzinę. (Ode mnie jest 40 osób, 30 - znajomi a reszta to Tża rodzina).
My nie będziemy zapraszać żadnych znajomych, bo z nikim się nie przyjaźnimy. A moim zdaniem zapraszanie zwykłych znajomych jest bez sensu. Tzn. nie mówię, że nie wolno (jak kto woli), ale wiem jak to było u mojego brata. Kiedy brał ślub, zaprosił na wesele wielu znajomych. A potem okazało się, że po kilku latach może ze 2 parami utrzymywał jeszcze kontakt.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 19:35   #4506
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Ojej...to rzeczywiście mnóstwo ludzi do zaproszenia . A są ze sobą zżyci? Tak pytam z ciekawości .
Jak przyjdzie do tematu naszego wesela to mój Tż zaprosi pewnie tylko swoją mamę, a reszta będzie ode mnie.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

My nie będziemy zapraszać żadnych znajomych, bo z nikim się nie przyjaźnimy. A moim zdaniem zapraszanie zwykłych znajomych jest bez sensu. Tzn. nie mówię, że nie wolno (jak kto woli), ale wiem jak to było u mojego brata. Kiedy brał ślub, zaprosił na wesele wielu znajomych. A potem okazało się, że po kilku latach może ze 2 parami utrzymywał jeszcze kontakt.
Podobnie było u mojego brata. Zaprosił wielu ludzi (rodzinę, bliższych i dalszych znajomych ale mimo wszystko grono osób, które były naprawdę mile widziane i w jakimś stopniu ważne). Po kilku latach okazało się, że wiele z tych osób zdążyło się pobrać, rozwieść, mieć dzieci i poza szczęśliwymi zdjęciami po weselu jest tylko kilka par, z którymi nadal są jakieś relacje
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 19:43   #4507
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabelo Pokaż wiadomość
My akurat na finanse nie narzekamy. Utrzymamy się spokojnie, nawet z dzieckiem. Problemem jest tylko mieszkanie. Nie chcemy w nieskończoność wynajmować, bo to zawsze będą pieniądze stracone. Mieszkamy w dużym mieście, więc ceny są wysokie. Aż taką gotówką nie dysponujemy. Pozostaje chyba tylko kredyt
A jak jest u Was? Wynajmujecie czy macie własne?
My na razie mamy Tżta kawalerkę i planujemy w ciągu roku (półtora) zmienić od razu na 4 pokoje, żeby było to już nasze docelowe mieszkanie. Jeśli do tego czasu dziecka nie będziemy mieć (a liczę na to, że za 1,5 roku będziemy już po ślubie i będziemy oczekiwać naszego brzdąca), to w sumie możemy mieszkać na razie tutaj gdzie mieszkamy.

Wynajmowanie to dla mnie jest masakra. Wiem, że wiele osób tak robi, bo lepiej żyć osobno na swoim niż z rodzicami (sama bym tak zrobiła), ale to studnia bez dna. Płacąc tyle kasy za wynajem to można nigdy nie uzbierać nawet na kawałek mieszkania.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość

Ale mamy też swoje (tzn.moje) mieszkanie,do którego zamierzamy się przeprowadzić za jakiś czas.Na razie to nam wystarcza.
To czemu w nim nie mieszkacie, tylko wynajmujecie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 19:51   #4508
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Dopóki nie będziemy mieli z chłopem ustabilizowanej sytuacji finansowo-pracowej, to na pewno nie będziemy brać kredytu. Mieszkania od rodziców nie dostaniemy, będzie trzeba się zakredycić. Na szczęście mam kasę na wkład na poczet mieszkania (ze spadku), więc będzie mniej do spłacania. W ogóle myślenie o dzieciach zaczyna mnie przerażać - pracuję z kobietami które mają dzieci/wnuki i wiecznie słyszę, że są problemy z kasą, ze żłobkiem/przedszkolem, z urlopami (bo maluchy co rusz to chore)... I jak tu mieć potomstwo
Ależ to niestylistycznie napisałam :P Siły mi się kończą, na szczęście jutro znowu popołudniówka, zamiast rannej zmiany.

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2014-10-08 o 19:52
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 19:52   #4509
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Mojwa ale jeśli to nie wasze mieszkanie to właściciel nie może was któregoś dnia po prostu wywalić? Bo nie czaję remontowania czegoś co nie jest moje i raczej nie będzie
Ja też tego nie mogę obczaić . Właścicieli też nie rozumiem, bo przecież jak już miałabym remontować to chciałabym po swojemu.

Stary 2014-10-08, 20:10   #4510
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Ja też tego nie mogę obczaić . Właścicieli też nie rozumiem, bo przecież jak już miałabym remontować to chciałabym po swojemu.
tak teraz sobie myślę, że właściciele są na zero, nic nie tracą bo czynsz i rachunki opłacone + zrobiony remont.
może gdyby chcieli to mieszkanie wynająć z normalnym czynszem, to nie znaleźliby chętnych przez ten brak remontu?
mnie by się nie chciało remontować czyjegoś mieszkania, ale może w sumie deal fajny i się Mojwie opłaca skoro tam już mieszka 2 lata
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:26   #4511
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

To może tak:
- właścicielka mieszkania jest wieloletnią przyjaciółką ojca TŻ
- wcześniej on tam mieszkał kilka lat, ale się ożenił a mieszkanie ma 26 metrów, więc słabo dla całej rodziny :P
- remont robimy po swojemu bo właścicielka i tak tu mieszkać nie będzie

No i loloo ma rację, mieszkanie było w takim stanie (ojciec TŻ nie remontował bo pracuje w systemie 10 dni wyjazd - 4 dni w domu max), że nikt by tego nie wynajął.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 21:36   #4512
Anabelo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam doła. Jak byłam w pracy to dwa razy dzwonil do mnie numer zastrzezony. I jestem pewna, ze to z miejsca, gdzie wczoraj bylam z cv i nie mialam jak odebrac, a oddzwonic tez sie nie da
Szkoda... Przypomnij, gdzie aplikowałaś wczoraj?
Cytat:
My na razie mamy Tżta kawalerkę i planujemy w ciągu roku (półtora) zmienić od razu na 4 pokoje, żeby było to już nasze docelowe mieszkanie. Jeśli do tego czasu dziecka nie będziemy mieć (a liczę na to, że za 1,5 roku będziemy już po ślubie i będziemy oczekiwać naszego brzdąca), to w sumie możemy mieszkać na razie tutaj gdzie mieszkamy.

Wynajmowanie to dla mnie jest masakra. Wiem, że wiele osób tak robi, bo lepiej żyć osobno na swoim niż z rodzicami (sama bym tak zrobiła), ale to studnia bez dna. Płacąc tyle kasy za wynajem to można nigdy nie uzbierać nawet na kawałek mieszkania.
Dokładnie Mieszkanie z rodzicami w moim wieku to dla mnie najgorsza z możliwych opcji. Wynajem też na dłuższą metę jest bez sensu, bo wydajesz niemałe pieniądze na coś, co nigdy Twoje nie będzie. Dlatego chyba zdecydujemy się z TŻ na kredyt. Nie jest to specjalnie opłacalne rozwiązanie, ale najlepsze z dostępnych.
Anabelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:51   #4513
Anemone
Mother of Cat

Cześć

Mój dzień minął paskudnie
Rano biegłam na tramwaj bo byłam już spóźniona. Poślizgnęłam się na trawie i skręciłam oraz naderwałam staw skokowy.
Mam strasznie spuchniętą kostkę, która zaczyna się robić fioletowa
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:59   #4514
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Anemone - masakra byłaś u lekarza z tym? Biedna

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-10-08, 22:20   #4515
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaBlack Pokaż wiadomość
Też się tego boję, a TŻ ciągle tylko o tym jak to mało kasy i jak to rodzice będą przezywać... A nawet jak będą to co? Nie rozumiem go czasem
musi kiedyś odciać pępowinę.
no kasa kasą ale moż na przecież coś odłożyć, wesele mniejsze zrobić

Cytat:
Napisane przez PannaBlack Pokaż wiadomość
U nas to trochę tak, że on faktycznie ma z 80 osób z bliskiej rodziny o.O co mnie przeraża, bo moja jest maleńka, no ale weź np wujka nie zaproś?
Wczoraj pogadaliśmy i stwierdziłam, że dla mnie 26 lat to górna granica na ślub i kropka. I w sumie chyba nawet wybrałam datę
to zalezy wujka można ale jego dzieci już nie trzeba, albo b ez dzieci zapraszaćmy chcemy wesele na 60 osób bo po co więcej..

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość

Byliśmy chwile przed czasem i zaszliśmy do Apartu oglądaliśmy pierścionki i obrączki
Mówię, - ooo taki pierścionek mi się podoba (i tu konkretnie pokazuje) a Tż - Ok może być, to co kupujemy go? Już był skłonny wyciągnąć portfel i go kupić, głupek Popukałam go w głowe, spanikowałam i szybko nas stamtąd ewakuowałam

Potem Tż powiedział, że zrobi dla mnie pierścionek na zamówienie u jubilera, żeby był wyjątkowy i że przecież żartował z tym kupowaniem ze mną podobno jakiś kumpel mu podsunął taki pomysł - ciekawe co z tego będzie

Co do tematu wesela, to ja coraz bardziej przekonuję się do małego. Jeszcze rok temu chciałam wielkie wesele na wypasie i w ogóle. Mamy na liście gości około 160osób. Ale teraz myślę, że 80 by wystarczyło, no ale nie da się bo tż ma dużą rodzinę. (Ode mnie jest 40 osób, 30 - znajomi a reszta to Tża rodzina).
ulala

coś się szykuje
o czizys ale wiaryyy. nie lubie takich wielkich wesel

ale mam dzisiaj lenia, Tż się kąpie także nadrabiam
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:24   #4516
Apolinka
Zadomowienie

Hej Czy mogę dołączyć? Przeczytałam cały pierwszy wątek, sporą część obecnego i stwierdziłam, że czas najwyższy się odezwać Jesteśmy razem z TŻ od półtora roku. W obecnej chwili czuję spokój i harmonię, także póki co oczekiwanie będzie wyluzowane
Apolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:32   #4517
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Anemone - masakra byłaś u lekarza z tym? Biedna
Byłam na pogotowiu i po zwolnienie i skierowanie do ortopedy
Musiałam mieć papier, skoro chcę pieniążki z ubezpieczenia dostać

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

to zalezy wujka można ale jego dzieci już nie trzeba, albo b ez dzieci zapraszaćmy chcemy wesele na 60 osób bo po co więcej..

ulala

coś się szykuje
o czizys ale wiaryyy. nie lubie takich wielkich wesel

ale mam dzisiaj lenia, Tż się kąpie także nadrabiam
ja bym dołączyła do TŻ
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2014-10-08, 22:34   #4518
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Anemone - rozumiem. Ale i tak strasznie współczuję

Kamisha - zgadzam się. Ja w ogóle nie rozumiem rozkmin z gatunku "ale jak to, nie wypada nie zaprosić X". Zapraszam tych, których chcę widzieć w tym szczególnym dla mnie dniu, koniec kropka. Dlatego np zaproszę starszego brata mojego ojca z jego partnerką, bez kuzynów i ich dzieci (a nawet wnuków ), a nie zaproszę pozostałego rodzeństwa ojca. Bo nie.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-10-08, 22:34   #4519
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Apolinka Pokaż wiadomość
Hej Czy mogę dołączyć? Przeczytałam cały pierwszy wątek, sporą część obecnego i stwierdziłam, że czas najwyższy się odezwać Jesteśmy razem z TŻ od półtora roku. W obecnej chwili czuję spokój i harmonię, także póki co oczekiwanie będzie wyluzowane
Witaj Jak tu będziesz sie udzielać,to przestanie być wyluzowane Wiem coś o tym sama.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 22:37   #4520
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Witaj Jak tu będziesz sie udzielać,to przestanie być wyluzowane Wiem coś o tym sama.
mówisz?

TŻ się dzisiaj natknął u mnie w laptopie na stronę z pierścionkami, gdzie miałam już zaznaczone 2 typy Powiedział że paskudne i wszystkie na jedno kopyto i on jak mi kupi to taki, jak jemu się będzie podobał. A jemu podobał się cytryn... Jak dla mnie cytryn jest paskudny
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2014-10-08, 22:38   #4521
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość

ja bym dołączyła do TŻ
już się wykąpałam wcześniej a prysznic za mały

Cytat:

Kamisha - zgadzam się. Ja w ogóle nie rozumiem rozkmin z gatunku "ale jak to, nie wypada nie zaprosić X". Zapraszam tych, których chcę widzieć w tym szczególnym dla mnie dniu, koniec kropka. Dlatego np zaproszę starszego brata mojego ojca z jego partnerką, bez kuzynów i ich dzieci (a nawet wnuków ), a nie zaproszę pozostałego rodzeństwa ojca. Bo nie.
no ja mam to samo, jedyny wyjątek dziadek ale wątpie żeby przyszedł...

od taty strony zapraszam jednego brata i jedną siostrę, z resztą jakoś kontaktu nie ma, więc po co...

Nie ważna ilość ważna jakość

idę bo Tż już czeka w wyrku
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:39   #4522
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
mówisz?

TŻ się dzisiaj natknął u mnie w laptopie na stronę z pierścionkami, gdzie miałam już zaznaczone 2 typy Powiedział że paskudne i wszystkie na jedno kopyto i on jak mi kupi to taki, jak jemu się będzie podobał. A jemu podobał się cytryn... Jak dla mnie cytryn jest paskudny
Mówię!

Mi się cytryny podobają,wiec mogę jakby co Cię przekonywać,że masz cudowny pierścionek.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:42   #4523
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
już się wykąpałam wcześniej a prysznic za mały

no ja mam to samo, jedyny wyjątek dziadek ale wątpie żeby przyszedł...

od taty strony zapraszam jednego brata i jedną siostrę, z resztą jakoś kontaktu nie ma, więc po co...

Nie ważna ilość ważna jakość

idę bo Tż już czeka w wyrku

upojnej nocki

Cytat:
Mówię!

Mi się cytryny podobają,wiec mogę jakby co Cię przekonywać,że masz cudowny pierścionek.
Mam nadzieję, że jednak cytrynu nie dostanę Zapytałam go wprost, czy jakbym nie nosiła bo by mi się nie podobał to czy by mu przykro nie było.
Powiedział że nie
Ale przecież mi by było przykro...
ślub 30 grudnia 2017

Edytowane przez Anemone
Czas edycji: 2014-10-08 o 22:43
Stary 2014-10-08, 22:46   #4524
Apolinka
Zadomowienie

Cytat:
To tylko pozostaje mieć nadzieję, że nie będzie ono zbyt długie
Apolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:58   #4525
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Mój dzień minął paskudnie
Rano biegłam na tramwaj bo byłam już spóźniona. Poślizgnęłam się na trawie i skręciłam oraz naderwałam staw skokowy.
Mam strasznie spuchniętą kostkę, która zaczyna się robić fioletowa
Biedna

Cytat:

Dojrzewa do tego U nas się tak po prostu nie da, zresztą ok są osoby, których nie chce i ich nie zaproszę, bo "tak wypada" ale mamy zwyczajnie dużo ludzi, których lubimy i chcemy mieć w tym dniu i się po prostu robi dużo Ale jak się obiad rodzinny robi na prawie 50 osób to potem się dziwić że na wesele się robi 100

Cytat:
Witamy

Cytat:
Kamisha - zgadzam się. Ja w ogóle nie rozumiem rozkmin z gatunku "ale jak to, nie wypada nie zaprosić X". Zapraszam tych, których chcę widzieć w tym szczególnym dla mnie dniu, koniec kropka.
Nie chce widzieć narzeczonej świadka pana młodego i narzeczonej szwagra i co mam powiedzieć? Że mają spadać? Żeby młody świadka nie miał i brata na własnym ślubie? Ta forma nie zawsze się sprawdza. Zawsze jest ktoś kogo "trzeba".

Cytat:
TŻ się dzisiaj natknął u mnie w laptopie na stronę z pierścionkami, gdzie miałam już zaznaczone 2 typy Powiedział że paskudne i wszystkie na jedno kopyto i on jak mi kupi to taki, jak jemu się będzie podobał.
Ło matko... Serio się tak zachował?
PannaBlack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 06:08   #4526
Agaczok
wredna wizażanka

Dziewczęta, witam Was tego pięknego ranka!

Cytat:
Hejj

Cytat:
No co ten TŻ! To Tobie ma się podobać, jak masz się chwalić pierścionkiem, na który nie będziesz mogła patrzeć
Agaczok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:02   #4527
Aurencja
Rozeznanie

Cytat:
mówisz?

Ja się zapytałam tż-owi czy chce zobaczyć jakie mi się podobają to się dziwnie wymigał i żałuję że zapytałam... Nie nakręcam się, ale mam małe przeczucie, że on już go kupił.
Aurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:07   #4528
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Również witam się tego pięknego ranka. Od ponad godziny nie mogę spać. Jakaś kiepska noc chyba, bo TŻ też mało spał. W ogóle to wczoraj podwyżkę dostał, więc wreszcie będziemy mieć normalne dochody

My póki co wynajmujemy tylko 1 pokój, wielkości ok. 15 metrów, w którym już ledwie się mieścimy i od jakiegoś czasu strasznie nas to męczy. Ale zrobiliśmy to dlatego, że w momencie przeprowadzki TŻ nie miał pracy, a ja zarabiałam mało, więc nie chcieliśmy bardzo obciążać budżetu jego rodziców (za pokój płacimy 700 zł i w tym zawierają się już wszystkie opłaty, jedynie internet mamy swój osobny). A teraz nie chce nam się szukać mieszkania na wynajem, bo i tak najpóźniej na początku następnego roku zamieszkamy na swoim, więc jeszcze chwilę się pomęczymy i przynajmniej odłożymy więcej kasy na wyposażenie naszego mieszkania.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:18   #4529
Angelika0410
Raczkowanie

My wynsjmujemy od rodziców Tż nieszczęsne piętro niżej od nich. Płacimy naprawde grosze. Ale biorąc pod uwagę teściowa to wole placic wiecej i mieszkać gdzie indziej. Ale cóż.. Jest jak jest narazie.

Wysłane z aplikacji mobilnej.
Angelika0410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:21   #4530
VinVinara
Zakorzenienie

Nie mogłam wczoraj usnąć... a dziś mnie tak głowa boli... za dwie godzinki muszę się zbierać do pracy

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości