|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
Hejj, ja juz po badaniach lilijka, wraxam do domu. Oczywiście glupie mohery musialy się przyczepic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Cześć
To była cudowna noc bo cała przespałam nie ma jak spanie we własnym łóżku ![]() Też jeszcze nie mam na szykowanej torby do szpitala i nie mam też wszystkich rzeczy dla malutkiej. Ewka co się stało?
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Hej ![]() Lilijka powodzenia na badaniach Ewka- super ze juz po, ale co sie stalo? Simonee zazdroszcze dobrej nocy ![]() Ja dzis mialam koszmarna, szybko zasnelam ale za to kilkukrotnie budzilam sie w nocy i jak sie obudzilam o 3.30 taknie moglam zasnac do prawie 5, bylo mi niewygodnie, nogi mi strasznie cierpna jak leze w nocy:/
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
Aaa mialam lozeczko wkleic
#4205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj ułożyłam się w spać z poduchą. Budzę się w nocy, bo pęcherz woła i nie mogę zlokalizować tej poduchy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4206 |
<3 <3 <3
|
hej
![]()
#4207 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Witam i ja dziś wyspana ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Fashion współczuję bo też miewam takie noce i nie jest fajnie obudzić się w nocy i przewalać z boku na bok a do tego jak jeszcze dojdzie głód to już w ogóle
![]() Może nogi powinnaś mieć trochę wyżej? może to by pomogło. Łóżeczko juz czeka ![]() ![]()
#4209 |
Zakorzenienie
|
Mi to juz przed.. ale teraz kontrolnie mam robione przez gina.
Wlasnie skonczylam pic to ochydztwo.. zaraz sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Aj bo kurczę weszłam do przychodni i oczywiście kilometrowa kolejka do pobrania krwi, a pielęgniarki w lab mówiły mi ostatnio, że mam wchodzić do nich od tyłu do pokoju, a nie stać w tych kolejkach..
no więc weszłam dziś od tyłu do nich, ale były zajęte, więc grzecznie czekałam, żeby się zapytać, czy mogę .. a mohery stojące obok najechały "ale co pani tu robi, wejście jest od drugiej strony" a ja do nich: "wiem, ale jestem w ciąży i wchodzę bez kolejki" a one "tak, pewnie my możemy stać tu w kolejkach, staruszkowie, a przyjdzie taka młoda i bez kolejki" ![]() po czym pielęgniarki powiedziały, że oczywiście wchodzę bez kolejki, mam pójść ze skierowaniem do pani i przyjść od razu do pobrania ![]() ehhh ..stare głupie babki nie pamiętają, jak to było ..czasu nie mają na emeryturze ! ![]() fashion super łóżeczko ! ![]() ![]() maritxell nie martw się, mój tż też mi poduchę ciągle zabiera :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Karoloo, Montanka
![]() Montanka jak się czujesz?
#4212 |
Zakorzenienie
|
hej Montanka, własnie, jak tam ?
simonee i jak w gdansku ? kupilas cos? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
Ewka pojechałam do craftoholic ale byłam po 10 a sklep od 11
![]() ![]() ![]() ![]()
#4214 |
Zakorzenienie
|
Ewka to nie tylko mohery tak sie zachowują a panie koło 30-40rowniez..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
muszę na raty odpisywać bo mi się nie mieści
![]() Bajlaga ja jestem podobna do mojego taty, mój brat też, a siostra do prababci ![]() mój synek do pewnego czasu był cały tata a teraz robi się podobny do mnie ![]() Katerina_00 mój ma położenie skośne ![]() ![]() Brawurka bardzo się cieszę że po wizycie wszystko dobrze ![]() Dusiolka jeśli chodzi o rodzenie w wodzie ja zaczęłam. i było ekstra przy skurczach. położna kazała mi liczyć a ja nie potrafiłam bo nie wiedziałam kiedy go mam. do wody weszłam jak miałam 7cm rozwarcia a wyszłam jak było 9. posiedziałam z pół godzinki niestety tylko. i położna zadecydowała że muszę na łóżku rodzić bo mam za duży brzuch za duże dziecko mogą być problemy. ale polecam ciepła woda działa cuda przy skurczach. Lilijka3 super że po wizycie ok ![]() ![]() dobrze że z córką w porządku- też braliśmy pulneo ![]() dzięki za rady dot. dentysty. już mnie brzuch boli z nerwów na dzisiejszą wizytę. syn stwierdził że usiądzie mi na kolanach i będzie dobrze. ale nie wiem jak oprze się o mnie z tym moim brzuchem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Miałam plan posiedzieć z Wami troche, ale mama zapytała, czy pójde z nią po buty i zaraz bede się powoli zbierała bo na 10 się umówiłyśmy. Póxniej do tesco zobaczyć co ciekawego z F&F a później pójde do rodzicó i mąz po mnie przyjedzie po pracy ![]() Ale miałam dzis sen ![]() śniło mi się, że urodziłam mojego synka w 29 tc ale był duży, silny i śliczny i nauczył się od razu jeść z piersi i byliśmy oboje strasznie szczęsliwi ![]()
#4217 |
Zakorzenienie
|
simonee, o fajnie
![]() ![]() reczniki takie dzieciece ? gdzie ? ![]() ![]() dusiolka, nie wiem, możliwe w każdym bądz razie irytujące, bo w autobusie stoją i sapią nad tobą, żeby ustąpić im miejsca, a tutaj o malo co nie pobiją, bo w ciąży bez kolejki ...no straszne rzeczy ![]() ehhh i jeszcze na 11.30 mam dentyste :\ |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Młode osoby w ogóle nie ustępują miejsca zresztą teraz to każdy udaje że nie widzi brzucha bo ciąża to nie choroba wiec kobiecie nie należy ustąpić miejsca przepuścić w kolejce no chyba ze zaczyna się robić słabo i prawie mdleje z no to może ktoś ustąpi miejsca lub kasjerka się ulituje.
---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Ewka wszystko kupiłam w tk maxx dla malutkiej, ręczniki z rogiem na główkę.[COLOR="Silver"]
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-10-09 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zakorzenienie
|
Ewka555 niestety to nie tylko mohery tak się zachowują. młode kobiety potrafią bo " jej nikt w ciąży nie puszczał" - ostatnio mi tak babka powiedziała miała max 30lat
![]() ![]() ![]() jak byłam na pobraniu w szpitalu starsi w ogóle nic nie gadali - jest wielka kartka na drzwiach : kobiety w ciąży bez kolejki. i jakoś zaakceptowali to choć pewnie między sobą komentarze dają ![]() Cytat:
![]() ![]() Fashionaddicted piękne łóżeczko ![]() Maritxell ale męczą się nogi w sensie rwą? bo ja wczoraj godzinę się męczyłam prawie się popłakałam mężowi. no nie mogłam wyleżeć tak rwały.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze chwila i pierwsze pobranie po glukozie.. a po wszystkim ide po stetoskop
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
ja bardzo lubię wodę i może gdybym miała fajną położna z nie jędzę ktora trzymała mnie w dużo za ciepłej wodzie, to byłoby w ogóle super.
Siedziałam w wodzie około 8h, ale niestety mialam zamoczone tylko nogi bo jak wspomniałam, woda byla za gorąca. A tak chciałam sie zanurzyć z brzuchem. potem jędza poszla na przerwę, przyszła inna i nie było problemem dolac mi zimniejszej wody i wtedy sie zanurzylam po szyje i zaraz akcja porodowa poszła do przodu. Urodzilam jednak na łóżku, bo akcja zwalniala, ja juz bylam wykonczona, poród przyjęła ta druga położna a jędza stala obok. Ale i tak chcę rodzić znów w wannie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
Lilijka
![]() ![]() Bajlaga skąd ten stres? mały miewa się zapewne fantastycznie i zamacha Ci tam siurkiem na ekranie ![]() Simonee a jak ogólnie z Twoim spaniem? Ja ostatnio długo zasypiam, ale potem mimo wycieczek do toalety śpi mi się dobrze. Fashion ale Krysia będzie miała łoże! ![]() Ewka Ech myślę, że ta sytuacja w przychodni nie jest wcale wyjątkowa, jak najbardziej normalna niestety... nie ma co liczyć na jakieś ludzkie podejście czy wyrozumiałość.
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4224 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Pisałyście o podobieństwie-ja też nigdy nie potrafię ocenić do kogo dziecko jest bardziej podobne ![]() ![]() Moja malutka ostatnio też miała ciche dni, aż zaczęłam się martwić ale wczoraj sobie z nią porozmawiałam że mamusia się o nią martwi i musi czasem kopnąć itp. i od razu się odezwała :P Jakaś leniwa jest ostatnio ![]() Fashion widzę, że łóżeczko już zmontowane ![]() ![]() ![]()
#4225 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4227 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odp co to tej hemoglobiny
![]() A co do chodzenia z moczem w torebce ![]() ![]()
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
bardzo ładne
![]() [QUOTE=dusiolka;48454405]Ewka to nie tylko mohery tak sie zachowują a panie koło 30-40rowniez..[/QUOTE mi zdarzyło się że starsze Panie ustępowały miejsca, młode - nigdy. Cytat:
Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt ![]() Montanka ![]() ![]() jeśli chodzi o podobieństwo to ja z wyglądu jestem wypisz wymaluj - Tatuś ![]() D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja wczoraj wieczorem 2x kurczakburger ![]() ja tydzień temu zrobiłam po rocznej przerwie, nie wyszło, się wkurzyłam i nic nie będę na razie piec ![]() oj tak ,tak ![]() kurczę pewnie masz rację żeby późnij tż nie latał po domu i szukał podstawowych rzeczy. W przyszłym tyg się za to biorę Cytat:
![]() piękne royal łóżko ![]() Nie wiem czy podawałaś już, ale jeśli mozesz to wklej proszę jeszcze linka ![]() Cytat:
![]() Tak też sądziłam,.. mimo, że zawsze miałam mega bolesne @ to podejrzewam, że przy porodzie będzie gorzej.. Edytowane przez askaa02 Czas edycji: 2014-10-09 o 09:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.