|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Agatko dalej walczę z przeziębieniem. A ogólnie ok. Muli mnie od czasu do czasu...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2972 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Ja siedzę u neuro, powinna być 15 min temu...
|
|
|
|
#2973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Może trochę przyspieszę, ale w szpitalu będę tylko leżeć, to średnia powinna wyjść jakoś tydzień przed terminem
![]() Cytat:
Cytat:
zresztą nie wiadomo co nam pogoda zafunduje, 2 lata temu jak brałam ślub było 20 stopni, równie dobrze może być 5.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48454983]Ja siedzę u neuro, powinna być 15 min temu...[/QUOTE] ![]() Kochane a ja do Was z głupim pytaniem... Po co do rodzenia te wszystkie piłki, materace i drabinki?... Nie chodziłam do szkoły rodzenia i teraz jestem głupia jak but nie będę współpracować, jak to mówią położne...
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia no to zdrówka!
Perse Waderka ja właśnie też mam kombinezon a jak kombinezon to co jeszcze pod niego ubrać?? no i też właśnie zależy jaka będzie pogoda... A co do piłek to na nich się skacze żeby skurcze wywołać mocniejsze itd. Nie martw się bo ja też na SR nie chodziłam ale ginka pow że położna wszystko mówi i jak się jej słucha i współpracuje z nią to idzie super!
|
#2975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze w takim stresie Lecę do roboty, burole czekają. A dziś u nas taki przygnębiający dzień. U sąsiadów pogrzeb. Tam ktoś umiera, tu ktoś czeka na narodziny dziecka...
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wpadam tylko na chwilę i proszę o modlitwę, mocne kciuki, dobre myśli i wszystko co możliwe - Majeczka ma właśnie operację w Łodzi. Ta moja mała chrześnica, która tyle przeszła. Wszystkie wyniki dobre, nóżki wyprostowane, wszystkie złe diagnozy niesprawdzone, więc podjęli się operacji odbytu, który jest lekko przesunięty. Ufam, że wszystko pójdzie dobrze i że to już definitywny koniec jej wizyt w szpitalach
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera umiesz umiesz! Wystarczy że będziesz dobrze oddychać!
Wika trzymamy!!
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
GRYZIA dziekuje ze pytasz :-* zdrowoej myszko
My od 6 na nogach, wlasnie wracamy z tej wizyty. Dr potwierdzila ze miekka ta szyjka, ale na szczescoe trzyma i sie nie skraca. Serduszko bije, posiew pobralysmy. Wracamy o polowe lzejsi... Cytat:
|
|
|
|
|
#2979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne maleństwo.. Trzymam kciuki ogromnie mocno! Cytat:
Był teść doprowadził mnie do szału wewnętrznego (na zewnątrz robiłam dobrą minę do złej gry). Sprzeczał sie ze mną że rąk nie umyje.. Że przesadzam. On ma rączki czyste. Potem wziął do buzi pełnej zgniłych zębów rączkę Maksia i zaczął ją ssać. Nie zdążyłam jej przetrzeć a M wziął tą rączkę do buzi ;( Mam nerwa, jestem wściekła. Chce mi się płakać. Mogę być uznana za paranoiczke, ale znieść tego człowieka nie mogę Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Odrazu przypomniało mi się to rozdrabnianie w buzi jedzenia. Na to samo wyszło... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
Kucyku ja nie uwazam tego za przesade, tez bym sie tego brzydzila, egzekwowala i denerwowala o to, ja juz w ciazy mam schiza o infekcje i staram sie dopnowac wszystkiego, a co dopiero taki bezposredni kontakt dziecka z tym wszystkim, biedna jestes, mam nadzieje ze nie czesto beda cie dreczyc te sytuacje :-*
|
|
|
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i całe szczęście że wszytsko ok! I spokojni jesteście teraz.
|
|
|
#2982 |
|
Konto usunięte
|
Ja po pracy mam podjechać do mojego gina i zapytać o wynik tych p.ciał. Uspokoję się na pewno, chociaż są ujemne, to jednak wolę, żeby lekarz zobaczył.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2983 | ||
|
Konto usunięte
|
grzecznie leże - teraz na obiadek wstałam
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48454013] Mleb kciuki za szyjkę. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebidakin Tobie też szyjka się skraca? Umkneło mi... Eh.. Współczuję. Leżakuj ładnie.
Gryzia ciekawe co dr powie... Daj znać. A ja zainteresowałam się tematem celiaki. Jedyne 350zl i będziemy wiedzieć czy Maksiu odziedziczył. Badania genetyczne się robi. Wymaz z policzka na szczęście. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk - jak tesciowa ciamkala palce J. to podchodzilam, zabieralam reke J. i mowilam niby synowi ze nie wkladamy nikomu palcow do buzi. Podzialalo. Sama nie mamle jego palcow wiec takie to dla mnie przynajmniej dziwne.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2986 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48453321]
Pani - No to co, leżing? Babcia będzie do końca ciąży?[/QUOTE]mam nadzieję, że nie. nie ma jak ![]() Cytat:
![]() nie wiem ja chciałam leżeć i umierać. wszelkie propozycje kwitowałam: NIE. często chodziłam pod prychę za każdym razem goląc nogi i myjąc wlosy ![]() :brzyda l:oni muszą to brać pod uwagę. ciekawe jaki procent stanowią "wspópracujące":confu sed: Cytat:
wierzę. uf Cytat:
czy mycie rąk boli????? Michał zamiast do żłoba... dostał antybiotyk
|
|
|
#2987 |
|
Konto usunięte
|
Kucyk dostałam odpowiedź na maila. Napisał, że oba wyniki są w normie i nie ma powodu, żebym przyjmowała jakieś leki. Mam do niego zaufanie, więc czekam grzecznie do wizyty
![]() Wika trzymam kciuki! Kucyk trzymam kciuki, żeby M nie odziedziczyl celiakii. A to wkładanie palców do buzi bleeee. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś rano nie usnął, przed chwilą byliśmy w supermarkecie i placu zabaw (musiałam wziąśc na zakupy bo pusta lodówka (chociaż już drżę bo słysze po ścianach młotek Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48444208]U nas zainteresowanie książkami nadal jest średnie. Wczoraj czy przedwczoraj Artek potargał moją ulubioną książkę-dotykankę Księga dźwięków się już do niczego nie nadaje. Ja wychodzę z założenia, że te książki to nie eksponaty muzealne i może je sobie targać, ale szczerze przyznam, że trochę mi ich szkoda ![]() A tak reszta - to u nas właśnie TŻ się tak z nim bawi głównie, budują klocki, puszczają autka, rzucają piłką itd. Ja jestem ta nudna mamuśka, która zostawia samego i sprząta, TŻ jest od zabaw...[/QUOTE] Mi mama wszystkie książki posklejała i działają reszte nadrobie później |
||
|
|
|
#2989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) na zimę są świetne tylko trochę śliskie....Cytat:
![]() ja miałam w domu zostawione trzy kombinezony-pajacyki różnej grubości- kazałam przywieźć Tz-etowi najcieńszy bo gdy wychodziliśmy po 14.00 było ciepło- w końcu założyłam tylko czapkę i Tosia została w tym w czym była na sali w szpitalu- śpiochy+bodziak - tylko otuliłam fotelik kocykiem aby w aucie znowu ją odkryć. Pamiętaj tylko, że kombinezon musi być taki z rękami i nogami aby dało się dziecko w foteliku zapiąć Cytat:
Cytat:
i na gratis dostaje Babcię a Ty teraz jestes na kilka dni tylko dla Oli ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Melb- Michał paniki z poszytej szyjki i patrz jaki fajny- ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- wederka sos słodko- kwaśny z papryki 4kg papryki kolorowej 5 cebul 1 główka czosnku 1 szkl octu 1 szkl oleju 30 dkg cukru 2 łyżki soli 2 większe ketchupy- łagodny i pikantny wymieszać wszystko- nakładać do słoi, pasteryzować 20 minut wykorzystuję go do ryżu, podaję na ciepło z kurczakiem lub rybą lub ewentualnie zimny do sałatki z kurczakiem -gyrosem gdzie też w składzie jest sos słodko kwaśny sałatka- warstwami: 2 woreczki ryżu podwójna pierś z kurczaka - pokrojona, usmażona z przyprawą gyros sos słodko- kwaśny jajka majonez por lub cebula sos- słodko kwaśny
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48458291]Napisał, że oba wyniki są w normie i nie ma powodu, żebym przyjmowała jakieś leki. Mam do niego zaufanie, więc czekam grzecznie do wizyty
![]() [/QUOTE] No i całe szczęście!!!
|
|
#2991 |
|
Konto usunięte
|
Eeeeeeeeeeeeeeeej, co z tymi szyjkami? Do pionu wszystkie!!!
Ja przyznam szczerze, że mimo posiadania grzeczniusia, to jak nie wychodzimy na spacer, to jestem wrakiem człowieka ![]() Kucyku, opowieści o Twoich teściach sprawiają, że mi się cofa :/ Co to w ogóle za memlanie palców??? Dla mnie to jakieś dziwne :/ Byłam u neuro. Mam przepisane leki Cinie i skierowanie na tomografię. Gacie pełne . Oczywiście muszę wybadać, jak to wszystko idzie w parze z kp.Optymizmem mnie ta wizyta nie napełniła, choć z drugiej strony - skoro tyle lat przeżyłam z tym bólem, to chyba nie będzie aż tak źle, no nie? Jakiś paskud to by mnie już chyba zjadł, nie? ![]() Niestety, ale na razie na TK się nie umawiam, muszę szukać neuro, który mi go przepisze na NFZ (dziś byłam na prywatnej wizycie, a na prywatną tomo już mnie niestety stać nie.). |
|
|
|
#2992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem pewna że będzie dobrze. Moja kuzynka: 6,5tc brak zarodka, beta wysoka ale okazuje się że prawie nie rośnie. Załamka. Wizyta potwierdzająca obumarcie a tam tętno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie boisz się drugiego porodu? Ja współpracowałam do czasu... ale na siłę mnie ciągły z łóżka na ziemie i tak i siak. Źle wspominam. Buuu myślałam że obejdzie się bez. Zdrówka dla Michałka |
|||||
|
|
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48458918]
Byłam u neuro. Mam przepisane leki Cinie i skierowanie na tomografię. Gacie pełne . Oczywiście muszę wybadać, jak to wszystko idzie w parze z kp.Optymizmem mnie ta wizyta nie napełniła, choć z drugiej strony - skoro tyle lat przeżyłam z tym bólem, to chyba nie będzie aż tak źle, no nie? Jakiś paskud to by mnie już chyba zjadł, nie? ![]() Niestety, ale na razie na TK się nie umawiam, muszę szukać neuro, który mi go przepisze na NFZ (dziś byłam na prywatnej wizycie, a na prywatną tomo już mnie niestety stać nie.).[/QUOTE] Ja z moimi bólami glowy mam takie same obawy jak ty. Ale też myslę że to poprostu zwykłe migreny. Umów się koniecznie na nfz bo tomografia jest strasznie droga prywatnie. Ja mam neuro 12 listopada (na nfz) i zobaczymy co dalej. Myśle tylko żeby prywatnie zrobić prześwietlenie zatok.
|
|
#2994 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze oszczedzaj sie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ta mała kruszynka sie wycierpi Oby to była już ostatnia operacja![]() Cytat:
Cytat:
Twój teść jest obrzydliwy ![]() Cytat:
Zdròwka:cmok'[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48458291]Kucyk dostałam odpowiedź na maila. Napisał, że oba wyniki są w normie i nie ma powodu, żebym przyjmowała jakieś leki. Mam do niego zaufanie, więc czekam grzecznie do wizyty ![]() Wika trzymam kciuki! Kucyk trzymam kciuki, żeby M nie odziedziczyl celiakii. A to wkładanie palców do buzi bleeee. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ciesze sie ze wyniki dobre [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48458918]Eeeeeeeeeeeeeeeej, co z tymi szyjkami? Do pionu wszystkie!!! Ja przyznam szczerze, że mimo posiadania grzeczniusia, to jak nie wychodzimy na spacer, to jestem wrakiem człowieka ![]() Kucyku, opowieści o Twoich teściach sprawiają, że mi się cofa :/ Co to w ogóle za memlanie palców??? Dla mnie to jakieś dziwne :/ Byłam u neuro. Mam przepisane leki Cinie i skierowanie na tomografię. Gacie pełne . Oczywiście muszę wybadać, jak to wszystko idzie w parze z kp.Optymizmem mnie ta wizyta nie napełniła, choć z drugiej strony - skoro tyle lat przeżyłam z tym bólem, to chyba nie będzie aż tak źle, no nie? Jakiś paskud to by mnie już chyba zjadł, nie? ![]() Niestety, ale na razie na TK się nie umawiam, muszę szukać neuro, który mi go przepisze na NFZ (dziś byłam na prywatnej wizycie, a na prywatną tomo już mnie niestety stać nie.).[/QUOTE] Nie panikuj na zapas.Tomografia pewnie wykaże że to migreny. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||||
|
|
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja jak zwykle -czytam, ale nie ma szans na aktywną dyskusję, bo moja E. przez ostatnie dni przechodzi samą siebie i chce być tylko na rękach inaczej jest histeria więc trochę już wysiadam.. w sumie ostatnio jakaś płaczliwa się zrobiła.. mam nadzieję że to tylko kolejny "etap" i minie. Oby do tego dzisiaj pobudka o 5-30 i od tamtej pory spała dwa razy po 20 minut, więc w ogóle luuuz ![]() Monia ja wierzę, że bedzie dobrze! Beta przepięknie urosła!!! Głowa do góry! i wierzymy z całych sił Pani Cytat:
ale spoko - dasz radę 0 jak widzisz wszytskie przeżyłyśmy
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ ja jestem chora. Katar, gardło, słaba jestem strasznie. A jeszcze dziś jestem sama w pracy (3 koleżanki na szkoleniu) więc umieram tu w samotności. Do domu! Pod kołdrę!
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48458918]
Byłam u neuro. Mam przepisane leki Cinie i skierowanie na tomografię. .[/QUOTE] Perse współczuję tych bóli, bo wiem jak to jest. I miałam jedno i drugie -w sensie ten lek i badanie. Po leku - pamiętam czułam się strasznie - drętwiała mi twarz i chodziłam jak naćpana. Tomografia nic nie wykazala. Pamiętam że podają jakiś kontrast dożylnie, więc musisz się doinformować o kp. |
|
|
|
#2998 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Drętwienie twarzy to u mnie jeden z objawów migreny, więc co, mam brać na drętwienie lek, który powoduje drętwienie? Bosko...Tak, już czytałam, tk z kontrastem można mieć przy kp Gorzej z tym Cinie, ale mam nadzieję, że nie będę go musiała szybko zażyć...
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch mnie boli z nerwow. Nie wiem jak wytrzymam do soboty... Poza tym jestem strasznie zmeczona. Mama wziela J. na spacer a ja utknelam w polowie sprzatania kuchni. Tylko pralka i zmywarka smigaja bez zarzutu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3000 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wika oby wszystko było dobrze z Majeczką!
![]() Ale ja właśnie tego nie umiem i nie kumam ![]() Cytat:
może i jego musisz znosić, ale nie takie zachowania. Stawiaj się jakoś ja bym się chyba podarła, ale na coś takiego nie pozwoliła Takie odchyły powinny być uznane za molestowanie dziecka i tępione! A moja teściowa niezadowolona, że jutro idę do szpitala bo to PIĄTEK ![]() Cytat:
Cytat:
Ale dziś już nie zdążę zrobić. Przeholowałam chyba i teraz czuję się jak flak ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za link, wydrukuję sobie i będę studiować wieczorami w szpitalu ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

zresztą nie wiadomo co nam pogoda zafunduje, 2 lata temu jak brałam ślub było 20 stopni, równie dobrze może być 5.
nie będę współpracować, jak to mówią położne...
jeszcze w takim stresie

będzie dobrze 
. Oczywiście muszę wybadać, jak to wszystko idzie w parze z kp.

więc trochę już wysiadam.. w sumie ostatnio jakaś płaczliwa się zrobiła.. mam nadzieję że to tylko kolejny "etap" i minie. Oby
może i jego musisz znosić, ale nie takie zachowania. Stawiaj się jakoś