|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Malgos Twój przyjaciel też młodo zmarł.... a 31 października minie druga rocznica śmierci mojej Mamy ....jak ten czas leci!!!---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Viollet87; oj własne lokum (albo własny pokój z osobną kuchnią i łazienką) to już bardzo dużo! My na szczęście mieszkamy bez mojego taty i bez Teściów- i to jest wspaniałe! Jak chcę się z Tatą zobaczyć to po prostu do niego idę, jak mnie wkurzy- to nie chodzę do niego. A z teściami- widzę się max. 3-5 razy na rok ![]() oby Wam sie udało jak najszybciej wybudować domek!
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - strasznie mi przykro z powodu twojej mamy.... nie mogę uwierzyć, że to już 2 lata... widać, że nadal bardzo to przeżywasz...
jak już pisałam, szkoda mi Przybylskiej jako człowieka, jej dzieci (to oczywiste, bo straciły matkę), ale dla mnie to tylko osoba medialna... ale ile jest takich w sąsiedztwie co zostają z dnia na dzień bez żadnego zabezpieczenia finansowego, bez zainteresowania od innych.... |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
pozdrawiamy ciotki
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-10-07 o 19:25 |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś - strasznie mi Mamy brakuje, mimo, że minęły już, (!!!!) 2 lata to nie mogę pogodzic sie z Jej stratą. A najgorsze są sny, kiedy stoi obok mnie i nawet nie mogę jej nic powiedzieć , nawet przytulić a mam świadomość, że to jest moja jedyna okazja! Te sny są straszne! Dzisiaj miałam też głupi sen, śniło mi się, że staliśmy wszyscy nad Mamy grobem i chcieliśmy go jakoś wyrównać bo się zapadał....
Czasem mam wrażaenie, że pójdę sobie do domu i tam bedzie Mama, mam chwile, że patrzę na zdjęcia i dopiero wtedy do mnie dociera że Jej już nigdy nie spotkam, nie porozmawiam z Nią, nie przekażę Jej tylu spraw i moje dzieci nigdy Jej nie poznają, a tak pragnęła abym była w ciąży..... zmieniam temat bo już się poryczałam. jak Twój malutki?? może wrzucisz znowu jakieś foty?? ![]() nawiązując do naszej znanej aktorki....masz rację, że mnóstwo jest ludzi z sąsiedztwea, którzy zostają bez zabezpieczenia finansowego.......ile dzieci traci rodziców i trafia do domów dziecka- to jest dopiero tragedia. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- magnusia jaki śliczny misio!!
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - niedawno wrzucałam do klubu, ale nie wiem czy widziałyście Kacpra i jego przygotowania do zimy, a mianowicie czapkę
choć jeszcze jej nie nosimydzisiaj próbowałam mu zrobić jakieś zdjęcie, ale wszystko zamazane, bo ten mały się wiecznie rusza ![]() https://www.dropbox.com/s/r6k4fcuwrh...29.56.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/qjj28p4h4w...29.40.jpg?dl=0 kochana nie dziwię ci się, że nie umiesz pogodzić się z tym, że twoja mama odeszła... nie umiem nawet znaleźć słów pocieszenia... Magnusia - widzę, że Adaś też gotowy na gorszą pogodę jejku jaki on słodki!!
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-10-07 o 18:26 |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Monika-- nawet nie wyobrażam sobie co czujesz. Zawsze będą wspomnienia, sny, żal... Przytulam wirtualnie
Małgoś- świetna czapa! Kacperek jest do Ciebie bardzo podobny
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - serio??? jak na razie wszyscy widzą w nim tylko tż-ta
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam widzę Ciebie
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa......
małgoś - ale fajowa czapa! przygotowania do zimy idą pełną parą ? ja w Kacperku też widzę kawałek Ciebie ![]() Od poniedziałku postanowiłam biegać.....dzisiaj porównałam sobie foty ze ślubu i obecne.....masakra!!! przez tą moja tarczyce popadnę w deprechę.....muszę zacząc gubić przybrane kg i to jak najszybciej bo juz patrzeć na siebie nie mogę
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Śmierć Przybylskiej strasznie mną ruszyła, ale macie rację, że tak naprawdę nie zauważamy tego że dookoła co chwilę umierają albo giną w wypadkach młode osoby zostawiając malutkie dzieci i rodziny... straszne to jest, szczególnie że tak naprawdę nie wiemy co nas może spotkać dziś, za tydzień albo rok ![]() My mamy dwa kolejne ząbki- dolne dwójki, co prawda dopiero się przebiły, ale cieszę się bo dosyć bezobjawowo nam poszły Od soboty zaczynam znów studia, trzeba iśc za ciosem i zostać mgr Nie wiem jak ja to wszystko pogodzę, szczególnie, że prawdopodobnie po raz drugi będę mamą![]() ![]() magnusia- Jaki misiak z Adasia jak u was z zębami? Raczkuje?Malgos- Kacper nie ściąga tej czapy? Moja córa ani sekundy nie wytrzyma jak ma coś niezawiązane na głowie to od razu jest ściągnięte
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia, Monika - to pewnie przez czapkę hahahah
Monika - też bym chciała biegać, ale nie lubię i strasznie źle działa mi to na kolana... po kilku dniach biegania nie mogę chodzić ... ja najbardziej chciałabym basen ![]() Katie - on miał ją założoną do zdjęcia, ale muszę przyznać, że ogólnie nie jest najgorzej tym bardziej, że Kacper strasznie rzadko nosił czapkę ej!!!!! zaraz, zaraz!!! czy ja dobrze rozumie?? jesteś w ciąży????? o wow! ale news!! planowaliście, czy taka niespodzianka? rzeczywiście ja nie wiem jak ty to wszystko pogodzisz, ale my kobiety im więcej mamy na głowie tym lepiej umiemy się zorganizować - jak nas życie zmusza
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
katie--- wow!!!! będzie dzidziuś! to już pewne? gratulacje!!
Adaś nadal ma dwa zęby i czekam na resztę bo dziąsła ma strasznie rozpulchnione. Zaczyna raczkować pomału
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
katie naprawdę????? ojej....coż za nowina!!!!! GRATULUJĘ, ŚCISKAM I ZAZDROSZCZĘ!!
Małgoś nad basenem tez się zastanawiałam.....tylko, że mam 20 km i nie wiem czy bedzie mi się chciało samej jeździć
mój suwaczek [img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img] Edytowane przez monika860902 Czas edycji: 2014-10-08 o 17:26 |
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
KATIE ale nowiny. Baaardzo sir ciesze... planowaliscie czy taki spontan. To juz pewne? Wow masa obowiazkoe ci przybedzir a.ile radosci... chyba ci odrobinke zazdroszcze
![]() U nas mega placzliey i marudny dzien. Zwalam to na zeby! Pcha raczki. Raz placze raz sir usmiecha... slini sie.na potege... no i najeazniejsza kwestia 4 kupy juz byly a przez caly dzien zjadl tylko 180 ml mm polowe sloiczka (owoce) i teraz 180 ml mm. I biedny juz spi. Gdzie zawsze zasypial kolo 20,30
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3976 |
|
Rozeznanie
|
Tak, pewno, wczoraj byłam u gina. To 7 tydz. W sumie myśleliśmy o drugim dziecku, ale raczej gdzieś za kilka miesięcy, no a wyszła taka niespodzianka teraz
Z jednej strony strasznie się cieszę a drugiej boję jak chole** ![]() Mam mdłości większe niż w pierwszej ciąży i serce znów kołata... Najgorsze jes to że młoda jeszcze nie chodzi i ją trzeba nosić a waży prawie 10kg więc boje się żeby się nic nie stało i staram sie ograniczać jej dźwiganie, no ale z łóżeczka ją trzeba wyjąć, do krzesełka włożyć, do samochodu, wózka itp... Violet- mówiłaś że twoje 2 koleżanki zdecydowały się wcześnie na drugie dziecko, jak sobie radziły w ciąży i teraz po porodzie z dwójką maluchów??? jojla- na kiedy masz termin? gdzie rodzisz??
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak możesz oszczędzaj się i niech małą ktoś inny nosi jak jest możliwość.Na kiedy masz TP?
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Katie mnie wywołała
![]() Viollet ja cały czas trzymam mocno kciuki żeby kuracja przyniosła efekty i żebyś niedługo mogła się pochwalić dwiema kreseczkami Monia przytulam mocno Malgoś, Magnusia wasze chłopaki zawsze mnie rozwalają na łopatki Gratulacje! Na pewno jakoś sobie ze wszystkim poradzisz ![]() Ja mam termin na 16.12, rodzić zamierzam w Rydygierze
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dzieci super, że będzie między nimi taka mała różnica wieku.Jedna z tych dwóch koleżanek to znajoma z pracy, nie wiem jak sobie radzi, a ta druga... No co Cię będę czarować, mówi, że jest ciężko. Cyt.: "teraz wiem, że jedno dziecko to są wakacje" Mówiła, że zabawa z 1,5-rocznym maluchem (który potrzebuje mnóstwo uwagi i jeszcze nie zajmie się sobą dłużej niż kilka minut) kiedy ma się noworodka na ręku to level hard, ale jakoś ogarnia. Nie ma innego wyjścia Od początku starała się nie nosić pierwszego dziecka zbyt wiele, żeby potem nie było awantury że oboje chcą na ręce. Mama pomaga jej w miarę możliwości w opiece. Ze swojej strony polecam Ci chustę dla noworodka, wtedy on będzie spał przytulony do Ciebie a Ty będziesz miała obie ręce wolne
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - a tak poza normalnymi czynnościami dużo nosisz Malwinkę?
jakieś przeczucia/typu co do płci? powiem ci, że to nie ja jestem w ciąży ale cieszę się bardzo to kiedy poród? na pewno lekko nie będzie, nie ma się co czarować, ale dacie sobie radę ![]() Jojla - super, że się odezwałaś. Jak się czujesz tak ogólnie? jeszcze tylko miesiąc
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
katie
będę trzymać za Ciebie kciuki Napewno dasz sobie radę! Choć z pewnością będzie ciężko.....a Malwinka ile już ma? Jej....ale Ci zazdroszczę!! I jednocześnie nie dziwię się, że się boisz.....w końcu 2 dzieci to spore wyzwanie!jojla to już za 2 mies. rodzisz!!! jak się czujesz z tą myślą? jak przygotowania? wszystko kupione??
|
#3982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem się zapominam i zadyszka podczas spaceru czy po pokonaniu schodów mi przypomina, że jednak już spory ciężar dźwigam ![]() Cytat:
![]() Przygotowania tak sobie, najważniejsze rzeczy mamy ale ja wciąż nie mam głowy i spokoju, żeby to wszystko ogarnąć. W tym miesiącu planuję w końcu się obronić, w poniedziałek mam egzamin doktorski a cały czas pracuję i mam mało czasu i sił na naukę więc martwię się czy wszystko uda się zgodnie z planem
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - to dużo się u Ciebie dzieje, ale najważniejsze, że ty i dzidzia czujecie się OK
![]() ups... pomyliłam, zostały ci dwa miesiące, a nie miesiąc jak napisałam wcześniej
|
|
|
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
jojla- no to będziesz miała dokładnie rok młodszą córcię od mojej (moja 10.12.13 ale termin miałam na 21.12)
![]() A byłas w tym szpitalu na dniach otwartych? Ja właśnie się dowiedziałam że mój gin zmienił szpital i teraz pracuje właśnie w Rydygierze. Zapytałam jakie tam są warunki, a on: "syfu nie ma, nie jak na Kamczatce, ale bez rewelacji" Malgos, Violet- domyślam się że będzie ostry hard core i trzepię gaciami jak sobie tylko o tym pomyślę... wizja noworodka na rekach przy karmieniu a drugie 1,5 roczne beczy że też chce na kolana mrozi we mnie krew... mieszkam z rodzicami więc mam nadzieję że jakoś przetrwamy, chyba najgorsze będzie pierwsze pół roku
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Katie, mieszkanie z rodzicami na pewno podratuje sytuację, w razie gdybyś nie dawała rady
), poradzisz sobie Twój gin czyli też mój gin jak dobrze rozumiem? ![]() Ja kiedyś chciałabym rodzić na Siemiradzkiego, szczerze mówiąc nie zależy mi żeby mój lekarz tam był, położna mi wystarczy
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - w takich przypadkach to dobrze mieć blisko rodzinkę, która pomoże
mój Kacper zjadł dzisiaj pająka!! a ja byłam dziś nieżywa, tydzień temu powróciła mi @, a dziś ta moja nieszczęsna migrena, wymiotowałam i dziękowałam Kacperkowi, że taki grzeczny był... bardzo go to śmieszyło jak wymiotowałam |
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś, o rany
zjadł pająka
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - szczerze mówiąc nie diagnozowałam... ale moja mama i babcia mają zdiagnozowane. U mnie to chyba przez jakieś hormony, bo do 16 tyg ciąży rzygałam jak kot co drugi dzień bo tak mnie łapało... a potem po 16 tyg aż do wczoraj praktycznie miałam spokój... co do leków to lekarze mojej mamie i babci powiedzieli, że jak skończą miesiączkować to im to przejdzie. Często jest to od tsh (chyba tego ft3), ale ja mam prawidłowe... a branie leków trochę mnie przeraża, bo one okropnie działają na żołądek ... a tym bardziej teraz karmię, więc nie chciałabym nic brać..
a co bierze twoja mama? tak z ciekawości ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- co do Kacpra to udało mi się "uratować" dwie nogi hahahaha |
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to personel pierwszej klasy - i lekarze i położne naprawde bardzo wporządku. po pobycie tam zmieniłam ginkę na panią doktor, która się mną zajmowała i jestem bardzo z tej zmiany zadowolona.Przyjaciółka i dwie znajome tam rodziły i bardzo chwalą. Poza tym mam blisko ![]() Kochana nie będzie pewnie łatwo ale na pewno z dwójką maluszków sobie świetnie poradzisz a jak jeszcze możesz liczyć na pomoc bliskich to będzie trochę łatwiej ![]() Cytat:
Pająka? ciekawa jestem czy był smaczny
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - fajnie, że masz dobry personel w szpitalu, to na prawdę dużo daje
ja już od bardzo dawna męczę się z migrenami, czasami opuszczają mnie na dłużej, a czasami często uprzykrzają życie... teraz ta długa przerwa była cudowna, ale co zrobić... czy smaczny? to nie wiem, ale jakoś szczególnie się nie krzywił hahah |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

przegrała walkę z rakiem- zostawiła trójkę dzieci
....jak ten czas leci!!!

16.06.2012 

więc boje się żeby się nic nie stało i staram sie ograniczać jej dźwiganie, no ale z łóżeczka ją trzeba wyjąć, do krzesełka włożyć, do samochodu, wózka itp...
żeby kuracja przyniosła efekty i żebyś niedługo mogła się pochwalić dwiema kreseczkami
klik!
a cały czas pracuję i mam mało czasu i sił na naukę więc martwię się czy wszystko uda się zgodnie z planem