Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 19:57   #3961
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ku*** Ania Przybylska nie żyje przegrała walkę z rakiem- zostawiła trójkę dzieci
Ona była młodsza ode mnie
no straszna tragedia.....najgorsze, że zostawiła 3 maluszków. Wiem, co oni przeżywają i wiem, że będzie im strasznie ciężko.....biedne dzieci....

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Malgos Twój przyjaciel też młodo zmarł....
a 31 października minie druga rocznica śmierci mojej Mamy ....jak ten czas leci!!!

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Viollet87; oj własne lokum (albo własny pokój z osobną kuchnią i łazienką) to już bardzo dużo! My na szczęście mieszkamy bez mojego taty i bez Teściów- i to jest wspaniałe! Jak chcę się z Tatą zobaczyć to po prostu do niego idę, jak mnie wkurzy- to nie chodzę do niego. A z teściami- widzę się max. 3-5 razy na rok
oby Wam sie udało jak najszybciej wybudować domek!

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 21:08   #3962
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - strasznie mi przykro z powodu twojej mamy.... nie mogę uwierzyć, że to już 2 lata... widać, że nadal bardzo to przeżywasz...

jak już pisałam, szkoda mi Przybylskiej jako człowieka, jej dzieci (to oczywiste, bo straciły matkę), ale dla mnie to tylko osoba medialna... ale ile jest takich w sąsiedztwie co zostają z dnia na dzień bez żadnego zabezpieczenia finansowego, bez zainteresowania od innych....
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:53   #3963
magnusia
Zakorzenienie

pozdrawiamy ciotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141007_122411.jpg (105,3 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2014-10-07 o 19:25
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:52   #3964
monika860902
Zakorzenienie

Małgoś - strasznie mi Mamy brakuje, mimo, że minęły już, (!!!!) 2 lata to nie mogę pogodzic sie z Jej stratą. A najgorsze są sny, kiedy stoi obok mnie i nawet nie mogę jej nic powiedzieć , nawet przytulić a mam świadomość, że to jest moja jedyna okazja! Te sny są straszne! Dzisiaj miałam też głupi sen, śniło mi się, że staliśmy wszyscy nad Mamy grobem i chcieliśmy go jakoś wyrównać bo się zapadał....
Czasem mam wrażaenie, że pójdę sobie do domu i tam bedzie Mama, mam chwile, że patrzę na zdjęcia i dopiero wtedy do mnie dociera że Jej już nigdy nie spotkam, nie porozmawiam z Nią, nie przekażę Jej tylu spraw i moje dzieci nigdy Jej nie poznają, a tak pragnęła abym była w ciąży.....
zmieniam temat bo już się poryczałam.

jak Twój malutki?? może wrzucisz znowu jakieś foty??

nawiązując do naszej znanej aktorki....masz rację, że mnóstwo jest ludzi z sąsiedztwea, którzy zostają bez zabezpieczenia finansowego.......ile dzieci traci rodziców i trafia do domów dziecka- to jest dopiero tragedia.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

magnusia jaki śliczny misio!!

Stary 2014-10-07, 18:25   #3965
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - niedawno wrzucałam do klubu, ale nie wiem czy widziałyście Kacpra i jego przygotowania do zimy, a mianowicie czapkę choć jeszcze jej nie nosimy
dzisiaj próbowałam mu zrobić jakieś zdjęcie, ale wszystko zamazane, bo ten mały się wiecznie rusza
https://www.dropbox.com/s/r6k4fcuwrh...29.56.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/qjj28p4h4w...29.40.jpg?dl=0

kochana nie dziwię ci się, że nie umiesz pogodzić się z tym, że twoja mama odeszła... nie umiem nawet znaleźć słów pocieszenia...

Magnusia - widzę, że Adaś też gotowy na gorszą pogodę jejku jaki on słodki!!

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-10-07 o 18:26
Stary 2014-10-07, 19:33   #3966
magnusia
Zakorzenienie

Monika-- nawet nie wyobrażam sobie co czujesz. Zawsze będą wspomnienia, sny, żal... Przytulam wirtualnie

Małgoś- świetna czapa! Kacperek jest do Ciebie bardzo podobny
Stary 2014-10-07, 21:16   #3967
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - serio??? jak na razie wszyscy widzą w nim tylko tż-ta
Stary 2014-10-07, 21:22   #3968
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Magnusia - serio??? jak na razie wszyscy widzą w nim tylko tż-ta
ja tam widzę Ciebie
Stary 2014-10-07, 21:52   #3969
monika860902
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa......

małgoś - ale fajowa czapa! przygotowania do zimy idą pełną parą ? ja w Kacperku też widzę kawałek Ciebie

Od poniedziałku postanowiłam biegać.....dzisiaj porównałam sobie foty ze ślubu i obecne.....masakra!!! przez tą moja tarczyce popadnę w deprechę.....muszę zacząc gubić przybrane kg i to jak najszybciej bo juz patrzeć na siebie nie mogę

Stary 2014-10-08, 10:42   #3970
katie99kasia
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Śmierć Przybylskiej strasznie mną ruszyła, ale macie rację, że tak naprawdę nie zauważamy tego że dookoła co chwilę umierają albo giną w wypadkach młode osoby zostawiając malutkie dzieci i rodziny... straszne to jest, szczególnie że tak naprawdę nie wiemy co nas może spotkać dziś, za tydzień albo rok

My mamy dwa kolejne ząbki- dolne dwójki, co prawda dopiero się przebiły, ale cieszę się bo dosyć bezobjawowo nam poszły Oprócz tego Malwi złapała oskrzela i była na antybiotyki, teraz już mam nadzieję że jej przechodzi, bo juz mniej i inaczej kaszle...

Od soboty zaczynam znów studia, trzeba iśc za ciosem i zostać mgr Nie wiem jak ja to wszystko pogodzę, szczególnie, że prawdopodobnie po raz drugi będę mamą

magnusia- Jaki misiak z Adasia jak u was z zębami? Raczkuje?

Malgos- Kacper nie ściąga tej czapy? Moja córa ani sekundy nie wytrzyma jak ma coś niezawiązane na głowie to od razu jest ściągnięte Z butami zresztą podobnie

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:04   #3971
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia, Monika - to pewnie przez czapkę hahahah

Monika - też bym chciała biegać, ale nie lubię i strasznie źle działa mi to na kolana... po kilku dniach biegania nie mogę chodzić ... ja najbardziej chciałabym basen

Katie - on miał ją założoną do zdjęcia, ale muszę przyznać, że ogólnie nie jest najgorzej tym bardziej, że Kacper strasznie rzadko nosił czapkę

ej!!!!! zaraz, zaraz!!! czy ja dobrze rozumie?? jesteś w ciąży????? o wow! ale news!! planowaliście, czy taka niespodzianka?
rzeczywiście ja nie wiem jak ty to wszystko pogodzisz, ale my kobiety im więcej mamy na głowie tym lepiej umiemy się zorganizować - jak nas życie zmusza
Stary 2014-10-08, 12:36   #3972
magnusia
Zakorzenienie

katie--- wow!!!! będzie dzidziuś! to już pewne? gratulacje!!

Adaś nadal ma dwa zęby i czekam na resztę bo dziąsła ma strasznie rozpulchnione. Zaczyna raczkować pomału
Stary 2014-10-08, 17:24   #3973
monika860902
Zakorzenienie

katie naprawdę????? ojej....coż za nowina!!!!! GRATULUJĘ, ŚCISKAM I ZAZDROSZCZĘ!!

Małgoś nad basenem tez się zastanawiałam.....tylko, że mam 20 km i nie wiem czy bedzie mi się chciało samej jeździć

Edytowane przez monika860902
Czas edycji: 2014-10-08 o 17:26
Stary 2014-10-08, 19:42   #3974
JJJustynAAA
Zakorzenienie

KATIE ale nowiny. Baaardzo sir ciesze... planowaliscie czy taki spontan. To juz pewne? Wow masa obowiazkoe ci przybedzir a.ile radosci... chyba ci odrobinke zazdroszcze

U nas mega placzliey i marudny dzien. Zwalam to na zeby! Pcha raczki. Raz placze raz sir usmiecha... slini sie.na potege... no i najeazniejsza kwestia 4 kupy juz byly a przez caly dzien zjadl tylko 180 ml mm polowe sloiczka (owoce) i teraz 180 ml mm. I biedny juz spi. Gdzie zawsze zasypial kolo 20,30

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 08:39   #3975
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
U nas mega placzliey i marudny dzien. Zwalam to na zeby! Pcha raczki. Raz placze raz sir usmiecha... slini sie.na potege... no i najeazniejsza kwestia 4 kupy juz byly a przez caly dzien zjadl tylko 180 ml mm polowe sloiczka (owoce) i teraz 180 ml mm. I biedny juz spi. Gdzie zawsze zasypial kolo 20,30
zęby jak nic
Stary 2014-10-09, 10:10   #3976
katie99kasia
Rozeznanie

Tak, pewno, wczoraj byłam u gina. To 7 tydz. W sumie myśleliśmy o drugim dziecku, ale raczej gdzieś za kilka miesięcy, no a wyszła taka niespodzianka teraz Z jednej strony strasznie się cieszę a drugiej boję jak chole**
Mam mdłości większe niż w pierwszej ciąży i serce znów kołata... Najgorsze jes to że młoda jeszcze nie chodzi i ją trzeba nosić a waży prawie 10kg więc boje się żeby się nic nie stało i staram sie ograniczać jej dźwiganie, no ale z łóżeczka ją trzeba wyjąć, do krzesełka włożyć, do samochodu, wózka itp...

Violet- mówiłaś że twoje 2 koleżanki zdecydowały się wcześnie na drugie dziecko, jak sobie radziły w ciąży i teraz po porodzie z dwójką maluchów???

jojla
- na kiedy masz termin? gdzie rodzisz??

Szczęśliwa żonka
Stary 2014-10-09, 11:49   #3977
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Tak, pewno, wczoraj byłam u gina. To 7 tydz. W sumie myśleliśmy o drugim dziecku, ale raczej gdzieś za kilka miesięcy, no a wyszła taka niespodzianka teraz Z jednej strony strasznie się cieszę a drugiej boję jak chole**
Mam mdłości większe niż w pierwszej ciąży i serce znów kołata... Najgorsze jes to że młoda jeszcze nie chodzi i ją trzeba nosić a waży prawie 10kg więc boje się żeby się nic nie stało i staram sie ograniczać jej dźwiganie, no ale z łóżeczka ją trzeba wyjąć, do krzesełka włożyć, do samochodu, wózka itp...
będzie dobrze tak jak możesz oszczędzaj się i niech małą ktoś inny nosi jak jest możliwość.
Na kiedy masz TP?
Stary 2014-10-09, 12:47   #3978
jojla
Zakorzenienie

Katie mnie wywołała

Viollet ja cały czas trzymam mocno kciuki żeby kuracja przyniosła efekty i żebyś niedługo mogła się pochwalić dwiema kreseczkami

Monia przytulam mocno

Malgoś, Magnusia wasze chłopaki zawsze mnie rozwalają na łopatki Słodziaki z nich niesamowite

Cytat:

jojla
Gratulacje! Na pewno jakoś sobie ze wszystkim poradzisz
Ja mam termin na 16.12, rodzić zamierzam w Rydygierze

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:18   #3979
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:

Violet- mówiłaś że twoje 2 koleżanki zdecydowały się wcześnie na drugie dziecko, jak sobie radziły w ciąży i teraz po porodzie z dwójką maluchów???

jojla
Katie, gratulacje! Dla dzieci super, że będzie między nimi taka mała różnica wieku.

Jedna z tych dwóch koleżanek to znajoma z pracy, nie wiem jak sobie radzi, a ta druga... No co Cię będę czarować, mówi, że jest ciężko. Cyt.: "teraz wiem, że jedno dziecko to są wakacje" Mówiła, że zabawa z 1,5-rocznym maluchem (który potrzebuje mnóstwo uwagi i jeszcze nie zajmie się sobą dłużej niż kilka minut) kiedy ma się noworodka na ręku to level hard, ale jakoś ogarnia. Nie ma innego wyjścia Od początku starała się nie nosić pierwszego dziecka zbyt wiele, żeby potem nie było awantury że oboje chcą na ręce. Mama pomaga jej w miarę możliwości w opiece.

Ze swojej strony polecam Ci chustę dla noworodka, wtedy on będzie spał przytulony do Ciebie a Ty będziesz miała obie ręce wolne

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:37   #3980
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - a tak poza normalnymi czynnościami dużo nosisz Malwinkę?
jakieś przeczucia/typu co do płci? powiem ci, że to nie ja jestem w ciąży ale cieszę się bardzo
to kiedy poród? na pewno lekko nie będzie, nie ma się co czarować, ale dacie sobie radę

Jojla - super, że się odezwałaś. Jak się czujesz tak ogólnie? jeszcze tylko miesiąc
Stary 2014-10-09, 17:13   #3981
monika860902
Zakorzenienie

katie
będę trzymać za Ciebie kciuki Napewno dasz sobie radę! Choć z pewnością będzie ciężko.....a Malwinka ile już ma? Jej....ale Ci zazdroszczę!! I jednocześnie nie dziwię się, że się boisz.....w końcu 2 dzieci to spore wyzwanie!

jojla to już za 2 mies. rodzisz!!! jak się czujesz z tą myślą? jak przygotowania? wszystko kupione??

Stary 2014-10-09, 18:13   #3982
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla - super, że się odezwałaś. Jak się czujesz tak ogólnie? jeszcze tylko miesiąc
ja się czuję super czasem się zapominam i zadyszka podczas spaceru czy po pokonaniu schodów mi przypomina, że jednak już spory ciężar dźwigam

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
jojla to już za 2 mies. rodzisz!!! jak się czujesz z tą myślą? jak przygotowania? wszystko kupione??
ta myśl chyba jest przeze mnie wypierana uparcie
Przygotowania tak sobie, najważniejsze rzeczy mamy ale ja wciąż nie mam głowy i spokoju, żeby to wszystko ogarnąć. W tym miesiącu planuję w końcu się obronić, w poniedziałek mam egzamin doktorski a cały czas pracuję i mam mało czasu i sił na naukę więc martwię się czy wszystko uda się zgodnie z planem

Stary 2014-10-09, 21:06   #3983
Malgos_12
Zakorzenienie

Jojla - to dużo się u Ciebie dzieje, ale najważniejsze, że ty i dzidzia czujecie się OK

ups... pomyliłam, zostały ci dwa miesiące, a nie miesiąc jak napisałam wcześniej
Stary 2014-10-10, 18:00   #3984
katie99kasia
Rozeznanie

jojla- no to będziesz miała dokładnie rok młodszą córcię od mojej (moja 10.12.13 ale termin miałam na 21.12)
A byłas w tym szpitalu na dniach otwartych? Ja właśnie się dowiedziałam że mój gin zmienił szpital i teraz pracuje właśnie w Rydygierze. Zapytałam jakie tam są warunki, a on: "syfu nie ma, nie jak na Kamczatce, ale bez rewelacji"

Malgos, Violet- domyślam się że będzie ostry hard core i trzepię gaciami jak sobie tylko o tym pomyślę... wizja noworodka na rekach przy karmieniu a drugie 1,5 roczne beczy że też chce na kolana mrozi we mnie krew... mieszkam z rodzicami więc mam nadzieję że jakoś przetrwamy, chyba najgorsze będzie pierwsze pół roku

Szczęśliwa żonka
Stary 2014-10-10, 20:28   #3985
Viollet87
Zakorzenienie

Katie, mieszkanie z rodzicami na pewno podratuje sytuację, w razie gdybyś nie dawała rady Spokojnie, pewnie chwilami będzie ciężko, ale będą też fajne chwile (np. kiedy ta dwójka będzie spała ), poradzisz sobie

Twój gin czyli też mój gin jak dobrze rozumiem?
Ja kiedyś chciałabym rodzić na Siemiradzkiego, szczerze mówiąc nie zależy mi żeby mój lekarz tam był, położna mi wystarczy

310813
Stary 2014-10-10, 21:20   #3986
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - w takich przypadkach to dobrze mieć blisko rodzinkę, która pomoże

mój Kacper zjadł dzisiaj pająka!!
a ja byłam dziś nieżywa, tydzień temu powróciła mi @, a dziś ta moja nieszczęsna migrena, wymiotowałam i dziękowałam Kacperkowi, że taki grzeczny był... bardzo go to śmieszyło jak wymiotowałam
Stary 2014-10-10, 21:28   #3987
Viollet87
Zakorzenienie

Małgoś, o rany Diagnozowałaś tę migrenę? Masz jakieś leki? Pytam, bo moja mama leczy(ła) się na migreny, ma dobrany zestaw leków dzięki któremu ataki już prawie wcale się nie pojawiają (a kiedyś był minimum jeden kilkudniowy w miesiącu - światłowstręt, opuchnięta twarz, wymioty itp.). Tobie też by się coś takiego przydało, skoro aż tak cierpisz...

zjadł pająka

310813
Stary 2014-10-10, 21:54   #3988
Malgos_12
Zakorzenienie

Viollet - szczerze mówiąc nie diagnozowałam... ale moja mama i babcia mają zdiagnozowane. U mnie to chyba przez jakieś hormony, bo do 16 tyg ciąży rzygałam jak kot co drugi dzień bo tak mnie łapało... a potem po 16 tyg aż do wczoraj praktycznie miałam spokój... co do leków to lekarze mojej mamie i babci powiedzieli, że jak skończą miesiączkować to im to przejdzie. Często jest to od tsh (chyba tego ft3), ale ja mam prawidłowe... a branie leków trochę mnie przeraża, bo one okropnie działają na żołądek ... a tym bardziej teraz karmię, więc nie chciałabym nic brać..
a co bierze twoja mama? tak z ciekawości

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

co do Kacpra to udało mi się "uratować" dwie nogi hahahaha
Stary 2014-10-10, 22:16   #3989
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
jojla- no to będziesz miała dokładnie rok młodszą córcię od mojej (moja 10.12.13 ale termin miałam na 21.12)
A byłas w tym szpitalu na dniach otwartych? Ja właśnie się dowiedziałam że mój gin zmienił szpital i teraz pracuje właśnie w Rydygierze. Zapytałam jakie tam są warunki, a on: "syfu nie ma, nie jak na Kamczatce, ale bez rewelacji"

Malgos, Violet- domyślam się że będzie ostry hard core i trzepię gaciami jak sobie tylko o tym pomyślę... wizja noworodka na rekach przy karmieniu a drugie 1,5 roczne beczy że też chce na kolana mrozi we mnie krew... mieszkam z rodzicami więc mam nadzieję że jakoś przetrwamy, chyba najgorsze będzie pierwsze pół roku
Ja tam leżałam jak miałam zabieg po #. Standard jeśli chodzi o sale to jednak pamięta dawne czasy ale za to personel pierwszej klasy - i lekarze i położne naprawde bardzo wporządku. po pobycie tam zmieniłam ginkę na panią doktor, która się mną zajmowała i jestem bardzo z tej zmiany zadowolona.
Przyjaciółka i dwie znajome tam rodziły i bardzo chwalą. Poza tym mam blisko

Kochana nie będzie pewnie łatwo ale na pewno z dwójką maluszków sobie świetnie poradzisz a jak jeszcze możesz liczyć na pomoc bliskich to będzie trochę łatwiej
Cytat:
Katie - w takich przypadkach to dobrze mieć blisko rodzinkę, która pomoże

mój Kacper zjadł dzisiaj pająka!!
a ja byłam dziś nieżywa, tydzień temu powróciła mi @, a dziś ta moja nieszczęsna migrena, wymiotowałam i dziękowałam Kacperkowi, że taki grzeczny był... bardzo go to śmieszyło jak wymiotowałam
Współczuję migreny mi zdarzały się jak brałam tabsy a potem jeszcze w pierwszej ciąży więc znam ten ból...

Pająka? ciekawa jestem czy był smaczny

Stary 2014-10-10, 22:35   #3990
Malgos_12
Zakorzenienie

Jojla - fajnie, że masz dobry personel w szpitalu, to na prawdę dużo daje

ja już od bardzo dawna męczę się z migrenami, czasami opuszczają mnie na dłużej, a czasami często uprzykrzają życie... teraz ta długa przerwa była cudowna, ale co zrobić...

czy smaczny? to nie wiem, ale jakoś szczególnie się nie krzywił hahah
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości