|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Rzecz, która przeszkadza u faceta.
Witam ; ) spotykam się od niedawna z facetem, w którym tylko jeden mały szczegół mi nie odpowiada. Mianowicie widać mu włosy z nosa i nie wiem jak mu zasugerować, że są odpowiednie metody aby się ich pozbyć. Jestem świadoma tego, że jest to delikatny temat i niestety nie wiem jak do tego podejść. Jest to zadbany, przystojny facet właśnie z jedną, małą wadą, którą przecież można szybko zniwelować, ale jak to zrobić? ; ) proszę o jakieś rady, bo mnie samej opadają ręce w tym temacie.
Edytowane przez zdravo Czas edycji: 2014-10-08 o 19:10 |
|
|
|
|
#2 | ||
|
sissy that walk
|
Dot.: Rzecz, która przeszkadza u faceta.
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nic bym nie mówiła, koleś na pewno wie, że je ma i jeśli nie jest upośledzony to na pewno wpadłby jak się ich pozbyć.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Powiedziałabym wprost zaznaczając, że nie chcę mu zrobić przykrości, ale pewnie chce wiedzieć jakie drobiazgi sprawią mi przyjemność (np. nie posiadanie włosów jak starszy pan).
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również poczekałabym z tą uwagą do momentu, gdy się trochę zbliżycie.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez zdravo Czas edycji: 2014-10-08 o 21:29 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
sissy that walk
|
Nie ma idealnych ludzi. Wiadomo, że problematyczne rzeczy które łatwo zmienić są wkurzające gdy istnieją, bo nie muszą przecież, ale tu jest jeszcze jedna sprawa - taka, że ciało człowieka to jego ciało, do którego tylko on ma pełne prawa. I że nie ma czegoś takiego jak wada, której bezwzględnie i z urzędu należy się pozbyć - to indywidualna sprawa każdego człowieka, czy określone rzeczy w jego ciele mu się podobają, czy chce wyglądać tak czy też inaczej. Chodzi mi o to, że włosy w nosie, krzaczaste brwi albo jakakolwiek inna cecha fizyczna to coś, co istnieje samo w sobie, a nie coś co jest np. stanem chorobowym, patologicznym, i o czym tak śmiało można mówić "pozbądź się tego". Wiadomo, że w stałych relacjach człowiek nie boi się mówić o pewnych delikatnych sprawach i że często jesteśmy skłonni zmienić coś dla drugiej osoby, ale początkowy etap znajomości nie jest według mnie momentem na to, żeby wytykać drugiej osobie co nam się w niej nie podoba. Włosy faceta to jego włosy, widzi je codziennie i widocznie mu nie przeszkadzają. Uważam, że to jeszcze nie czas na to, żebyś mu mówiła co Tobie w nim przeszkadza i domagała się zmian.
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym, jeśli gość dąży do związku z ideałem równie gorliwie, co autorka, to ona sama tez może się czegoś od gościa dowiedzieć - w jaki sposób ona od tego ideału odbiega
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Jedynie owłosienie, którego nie toleruję u faceta to te na uszach i w nosie, którego nie sposób przegapić. Jeśli mam być dosadna to mnie to "obrzydza". Dodatkowo bardziej prosiłam o pomoc w problemie, a nie ocenianie mojego podejścia do tej sprawy. ; )
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Też jestem zdania, że lepiej porozmawiać o tym za jakiś czas, a nie na początku znajomości. Jeśli Ci tak bardzo to przeszkadza to możesz zaryzykować i powiedzieć to teraz, ale chłopak może poczuć się dziwnie i różnie zareagować.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Walnęłabym jakąś aluzję w żartach.
Faktycznie na początku tak głupio zwracać uwagę, ale wiem też, że są tacy ludzie, dla których to nie problem.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#15 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
Temat dość z dupy, jeśli byś go poruszyła na romantycznej kolacji w blasku świec i pełni księżyca, ale nic innego w tej chwili mi się po łbie nie kołacze w takiej kwestii
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
No jest i nawet jak Autorka mu powie wprost to pewnie tylko ją wyśmieje. Seriously ktoś Wam kiedyś powiedział, że macie sobie wyrwać jakieś włosy na twarzy i wzięłyście to na poważnie?
Pamiętam jak kiedyś w pracy za granicą w pokoju wspólnym (najlepsze światło) regulowałam sobie zarośnięte na maxa po miesiącu brwi. Zaraz zleciało się 5 facetów zafascynowanych tym co robię, bo nigdy tego nie widzieli Cały czas patrzyli mi na ręce i oczywiście wszyscy pytali się po co to. Po skończonej robocie stwierdzili tylko że to jakaś magia, bo rzeczywiście oczy wyglądają lepiej i się rozeszli całkowicie zapominając o temacie To jest właśnie podejście facetów do takich spraw. Nobody cares...
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko włosy. Może nie wygląda to estetycznie, ale chyba nie jest to powód, by rezygnować z kogoś, kto Ci się ogólnie podoba, z kim miło spędzasz czas i kto mógłby stać się Twoim partnerem na dłużej? |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to wyprawa do rossmanna "po odżywkę do włosów", a w trakcie przechodzenia obok półek ze sprzętem elektr. zrobić "o właśnie, wiedziałam że coś jeszcze miałam kupić, mają tu świetną maszynkę do usuwania włosów z nosa, super sprawa, chcesz też?"
![]() Aczkolwiek powodzenia nie gwarantuję, mój luby na widok maszynki uciekł i stwierdził, że będzie bronił nosa jak niepodległości ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Każdy ma jakiegoś bzika, co zrobić.
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem Zdravo. Mi też by przeszkadzały wystające włosy z nosa czy włosy pod pachami. No ale chyba bym nic nie mówiła, próbowałabym poznać danego faceta. Nie chciałabym go urazić.
Kiedyś nad morzem widziałam faceta miał całe plecy i ramiona w włosach, straszne. Że faceci nie potrafią się o siebie zadbać właściwie niektóre kobiety też tego nie potrafią np. wąsik |
|
|
|
|
#22 |
|
uparta chmura
|
Powiedz mu w żartach, że jak sie śmieje, to mu włosy w nosie falują, albo podczas słuchania muzyki, że mu drgają w rytm muzyki.
Jak to nie pomoże, to że jak by był na polowaniu, to by myśliwi wzieli go za dzika więc to owłosienie jest niebezpieczne i musi coś z tym zrobić
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Ale jeśli Ty piszesz, że możesz nie zbliżyć się z facetem, którego opisujesz jako bardzo fajnego etc, z powodu włosów wystających z nosa, to jest to moim zdaniem niedojrzałe. Albo masz problem z perfekcjonizmem. U tego włosy z nosa, u innego głupi śmiech, a inny ma krzywe sutki. Ludzie nie są idealni. Ty też nie jesteś idealna. Co zrobisz, jak Twój facet Ci powie, że jesteś bardzo fajna, ale on chyba nie może się z Tobą związać, bo obgryzasz paznokcie i to go totalnie zniechęca?
|
|
|
|
|
#24 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dlaczego niedojrzałe? Nie ma takich cech fizycznych, które Cię odrzucają od kandydata na partnera? Wszystko akceptujesz?
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
to moze podyskutujcie o meskiej depilacji tak ogolnie, mimochodem wspominajac o wlosach z nosa?
http://krajski.wordpress.com/2012/05...e-pod-pachami/ |
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Jak owłosiony, to pewnie namiętny
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jest inteligentny to na pewno widzi, że włosy wystają mu z nosa. A wy jesteście na początku znajomości/związku i uważam, że to nie jest jeszcze czas abyś czegoś od niego wymagała. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podejście autorki wydało mi się podobne.A poza tym wycięłaś większą i ważniejszą część mojej wypowiedzi, gdzie piszę o perfekcjonizmie, co może być trafniejsze, bo autorka sama pisze, że lubi, gdy wszystko jest idealnie. |
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Perfekcjonizm swoją drogą, może osobie perfekcyjnej i mającej perfekcyjne wymagania dość mocno utrudnić życie, ale jeśli to jest taki drobiazg, który nie powinien jej przeszkadzać, to równie dobrze można tego drobiazgu się pozbyć, prawda? No, chyba że on jest jakoś mocno do swoich włosów w nosie przywiązany, wtedy po ptokach. Ale trzeba by się tego najpierw dowiedzieć...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Cały czas patrzyli mi na ręce i oczywiście wszyscy pytali się po co to. Po skończonej robocie stwierdzili tylko że to jakaś magia, bo rzeczywiście oczy wyglądają lepiej i się rozeszli całkowicie zapominając o temacie