|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Staram się podczytywac, ale ostatnio czytałam ten Język niemowląt. U nas wszystko fajnie. Kostek od jakiegos tygodnia przesypia całą noc! Potrafi tez sam zasnąć w kolysce. Bez karuzeli. Teraz do rytuałów dziennych doszło słuchanie radia Kubuś. Jest świetne! Przy okazji przyomniałam sobie wiele piosenek. A Kostka uluboona to Pan Tik Tak ;-) Walczę z Tz, żeby nie spiewał mu 'to pan tik tak i jego mały ptak'.... ;-)
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem od czego to zależy. Są takie noce że od 21 Adelka się budzi dopiero koło 2, potem kolo 5-6 i jeszcze raz zanim całkiem wstanie. Dziś była pobudka koło 12, 3, 5 i od 6 już nie śpi. Wczoraj też o 6 się obudziła, ale po pół godzinie jeszcze poszła spać. A teraz dupa, płacze, leży gada coś do siebie, leżała ze mną w łóżku najedzona i przewinięta, myślałam że uśnie i próbując zrobić to samo obróciłam się na drugi bok. I w którymś momencie odwróciłam się do niej, poczułam że chyba ma kupę. I się przekonałam, że ona mi tak namiętnie opowiada o tym, jak to się zafajdała po samą szyję... ;-) musiałam ją pieluchą tetrową najpierw wytrzeć, bo wyleciało na wszystkie strony, pełna pielucha, jak nigdy nie było nic słychać jak robiła i nawet nie zapłakała że jej źle... Czy jak się wylewa górą to znaczy że pieluszki za małe? Bo jeszcze nam się tak nie zdarzyło wcześniej..
#2553 |
Wtajemniczenie
|
możliwe że już za małe. u nas też dziś pierwszy raz kupa podeszła pod plecy a przymíerzalam 3 i są dobre tylko dokanczamy 2
![]() wogóle to nie wiem o co kaman ale od wczoraj zwiększyła nam się liczba kup ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
współczuje dziewczyny patrycja i gosia że takie kiepskie nocki za wami
![]() U nas dziś najlepiej ze wszystkich nocek, pobiliśmy rekord ![]() ![]() ![]() ![]() zaczarowanadlaniego mam to samo z piersią , mam wrazenie ż eta lewa wiecej produkuje mi pokarmu, bo karmie na przemian...W nocy już musiałam z niej małego nakarmić, bo mleko misię przelewało, za drugim razem nakarmiłam z lewej, no i teraz prawa znowu pełna, a lewa mieciutka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak wstał przed 5, tak zasnął po 6 i spał godzinę. Ja jestem nieprzytomna a on się śmieje. He ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Moni dzięki za wyrazy współczucia ![]() ![]()
![]() |
#2556 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
My od poniedziałku jesteśmy na pieluchach 3. Dwójki przesikiwał górą właśnie. Dziś w końcu lepsza noc, pobudki krótkie o 3 i 7. Myślę, że w końcu przestaje go swędzieć ta wysypka, dzięki maści złuszczył się ten naskórek z wysypką i jest lepiej, widać już pod spodem piękną zdrową skórę.
Czytam o tych skokach i jakoś w ogóle do mnie nie trafia ta teoria. To totalne standaryzowanie dzieci. Jakby wszystkie szły z tasmy produkcyjnej i w tym samym czasie miały osiągać te same efekty. Nie jestem fanką takiego podejścia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
Pisalyscie o tym karmieniu piersia, o problemach z laktacja, ze gdybyscie mialy pokarm to byly byscie zadowolone. Moja znajoma od ktorej dostalam mase ubranek i karuzele, odrazu zdecydowala, ze nie bedzie karmila piersia. Aktualnie ma dziewczynke 5 lat i chlopaczek 14msc. Jak byłam u niej to stwierdzila, ze nie bedzie karmila, bo bala by sie, ze udusi piersia dziecko... fakt, cycore ma duze, no ale bez przesady. To chyba jej glupie tlumaczenie. Mowila, ze po pierwszym porodzie jak wrocila do domu to pierwsze co zrobila, to papieros i drink. Fajna z niej dziewczyna, ale w tej sprawie mnie wkurzyla. Jak nastolatka jakas, ktora wpadła. Misszkala wtedy we francji, wiec moze to na nia wplynelo. No i Baaaardzo lubi o siebie dbac.
Udusic dziecko cyckiem... ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Rozeznanie
|
Drogie Mamusie,
Wiem, że rzadko się udzielam - przepraszam ![]() Mam pytanie w kwestii szczepionek, wiem, że już o tym dyskutowałysmy. Ale my jesteśmy tydzień przed szczepieniem i nagle wyrosły wątpliwości co do szczepionki 6w1. Proszę powiedzcie jak w końcu szczepiłyście swoje Bobaski, czy na NFZ (jak to zniosły), czy jednak 6w1 - powikłania jakieś były? Czytałam ost jakiś artykuł pani profesor jakiejś tam, że rtęć zawierają szczepionki a do tego u nas w mieście jest sprawa w sądzie bo dziecko dostało autyzmu i biegli orzekli, że to od szczepionki 6w1. Znowu się stresuję i denerwuję :-( Pozdrawiam ![]() a i jeszcze jedno, czytacie swoim pociechom? mój Maluszek już tak się przyzwyczaił do czytania, że jak tylko zaczynam czytać to się uspokaja i słucha i miny robi ![]()
#2563 |
Zadomowienie
|
ja nakarmiłam z wiekszej własnie i już mi sie wyrównała
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, gratuluję przejścia na pieluchy 3!!! My dopiero w weekend zaczelismy 2, hehe
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jednak ja pisze jak było u mnie, ale każdy organizm reaguje inaczej i tym nie ma co sie sugerowac....Równie dobrze mogła bym zrobić płatną i dziecko zareagowało by tak samo...Z płatnych najprawdopodobniej na pneumokoki sie zdecyduje, jednak ciagle rozważam ![]() My też byłysmy szczepione tymi darmowymi i jakos żyjemy(a maluszki i tak tego bólu na szczęście nie będa pamietały, chociaz serce sie mi krajało jak płakał ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-10-09 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, karm jak najwięcej z mniejszej piersi. U mnie było tak, źe z lewej wygodniej mi się karmiło (jestem leworęczna) a też synek dłużej na niej wisiał. I mimo że tylko miesiąc karmiłam, to ta lewa została wieksza. Mam nadzieję, że z czasem mi sie to wyrówna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Wtajemniczenie
|
a ja chyba w te skoki nie wierze... zwłaszcza jak ktoś każdy gorszy dzień maluszka albo swoją nie wiedzę jak zaspokoić jego potrzeby tłumaczy tym skokiem
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny przeczytalam te posty i mysle sobie WTF?? U nas to samo...nocka slaba, Iga je tak nerwowo ze przy kazdym karmieniu walczymy, bez przyjemnosci...i kup tez jakos wiecej. Poza tym w dzien tez klopoty ze snem...co sie dzieje z tymi dzieciakami...czy to skok? Watpliwe....chba dorastamy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Wtajemniczenie
|
Dziecko zachowuje się całkiem inaczej. Ja od 5 karmię juz 4 raz, i za każdym razem nerwy. Śpi mi tylko na rękąch, jak odkladam to max 10-15 min i się budzi. Widać Że jest zmęczony. Przez dwa miesiące zdążyłam się nauczyć jego zachowania i wiem co i kiedy potrzebuje. Od wczoraj on sam nie wie czego chce. Może się mylę i te skoki to bujda ale w takim razie skąd taka nagła zmiana?
#2570 |
Zadomowienie
|
Ja szczepilam 5w1, z rota zrezygnowalam a pneumo za pol roku albo wcale. Mlody bardzo dobrze to przyjal, troche poplakal a potem ladnie i spokojnie spal.
Daisy Ty jestes z moich okolic, pierwsze slysze o takiej sprawie, masz jakis artykul o tym w necie? Watpie, zeby media sie nie zainteresowaly takim procesem bo temat jest modny.. Tez mielismy dzisiaj ciezka noc, nasze maluchy sie chyba porozumiewaja telepatycznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poczytalam sobie przez chwilę wątek wrzesniowek a tam non stop skok rozwojowy :banghead: Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Bo najwiekszy problem jaki mam to to ze zamowilam stroj jest dobry
najwiekszy rozmiar jaki byl w sklepie bo w stacjonarnych sklepach malo jest stroi a jak juz sa to na male rozmiary miseczki i ubralam go wszystko dobrze pieknie, Tz zachwycony a moje piersi wygladaly masakrycznie tzn. podniesione ladnie ale ta roznica miedzy nimi masakra ![]() ![]() mam stroj wiec w koncu mozemy isc z mala na basen ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my dopiero za dwa tyg możemy bo wymagane jest pierwsze szczepieńie ![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 2 częściowy Górę mam rozmiar 85F a dol 38 Tak specjalne zajęcia dla bobaskow co tydzień w sobotę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie przeraża już ta nagonka - rtęć, autyzm. Dodaję link do artykułu, który podrzuciła mi koleżanka. Ale nie wiem ile w nim prawdy... Cytat:
Mamy w rodzinie adwokata - stad wiem o sprawie w sądzie, ale dopiero w weekend wypytam o szczegóły. A pozostałe Dziewczyny, szczepiłyście już? Zaczarowana, powiedz jak to wygląda w Niemczech, jakiej firmy jest szczepionka pamiętasz?
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-10-09 o 11:13 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Moja mała juz na maxa jest wpatrzona w swoją rączkę cały czas nią rusza i się na nią patrzy i dotyka się po buzi
Wcześniej było to przypadkowe ale teraz to kontroluje [/COLOR] Cytat:
![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-10-09 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zadomowienie
|
s
Cytat:
U nas był straszny płacz wieczorem trwający ok godzinę. Poza tym było ok. Żadnej gorączki, noc przespana. Co do dzisiejszej nocy to u nas tez było inaczej niż zwykle, bo zasnęła dopiero parę minut po północy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zaliczyłam popołogowe spotkanie z lekarzem, a dzisiaj ostatni raz była u nas health visitor
![]() Ninka waży 4800 i ma 58cm i kolejny raz zasikała babce tą wagę ![]() U nas ta wysypka zniknęła sama ![]() ![]() ![]() Wzięłam tabletki Rigevidon. Mam nadzieję, że dobrze na nie zareaguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.