|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
Musze juz naprawde strasznie ciezarniee wygladac skoro jak weszlam do tramwaju a tu nagle ze 6 osob wstalo zeby mi miejsca ustaic..pierwszy raz mi sie zdarzylo
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
Ewunia nie sugeruj sie jakimis wytycznymi. Kazde dziecko rozwija sie swoim tempem
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- koliberku hehe fajowooo---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Co do wytycznych zaden lekarz nie chcial uwoerzyc ze moja siostra czyta i pisze w wieku 4 lat... dopoki noe przeczytala ulotki na bilansie |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuniu skoro Twoja córcia zna więcej słów niz jej rówieśnicy i sklada 3 wyrazowe zdania to mysle że nie masz sie czym martwic.
![]() przez te 3 miesiące jeszcze moze tak nadrobić słownictwo ze bedzoe z niej gaduła ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Koliberku no już brzuszek masz duzy nie da się ukryć ale jaka uprzejmość
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
ale trzeba przyznać że u nas jest trochę taka znieczulica jeśli chodzi o ciężarne. Jak byłam kiedyś w sklepie to przepuściłam kobietę w zaawansowanej ciąży w kolejce a jakaś baba zaczęła pyskować że ciąża to nie choroba
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Ewunia ja bym sobie do głowy nie przybierała takich rzeczy - każde dziecko rozwija się w swoim tempie - to że nie mówi książkowych 300 słów nie znaczy że coś z nim nie tak. Pozatym ma jeszcze czas. Zobaczysz jak zacznie paplać i zadawać pytania:" a czemu ...?" to będziesz miała dość
|
|
|
|
#3665 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja z owocow tylko jablko przelkne. Gdyby nie witaminy to bym chyba miala powazne niedobory. |
|
|
|
|
#3666 |
|
Raczkowanie
|
Frania, nie testuje juz. Wkurzalo mnie strasznie to ze byla za kazdym razem I. Spokojnie czekam na @ a powinna przyjsc za 7dni. Ten cykl u mnie na pewno stracony, bylo tylko jedno przytulanko kiedy test owulacyjny pokazal dwie krechy. Pozniej juz nic nie bylo bo TZ sie niezle pochorowal to juz go nie meczylam
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Przyjechal i pojechal odebrac mi nitrogliceryne jeezuuu umre tuuu
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- mikusha to kto wie moze akurat
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Frania nitroglicerynę
? To co takiego Ci się dzieje?
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
ksuwka jak bede rzygac po tym viksie to
|
|
|
|
#3670 |
|
BAN stały
|
Czy ja jestem jakas nienormalna matka, ze nie kupuje zadnych mebelkow dla dziecka? Bo wszyscy za meblami sie rozgladaja, a ja nie czuje wcale takiej potrzeby.
|
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewunia - myślę, że nie ma się czym martwić. Mój siostrzeniec ma 2,5 roku i jeszcze też nie mówi idealnie... Znam dzieci w jego wieku, które są bardziej wygadane.
mikusha - najlepiej się nie nastawiać, ale z tym jednym celowaniem niekiedy się udaje My teraz byliśmy bardziej aktywni, ale to przecież też nic pewnego... |
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Raczkowanie
|
Nie nastawiam sie raczej ale zobaczymy
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
ja mam zwezone zastawki . Tzn jak dorastalam to mialam. bole mialy ustapic po okresie dojrzewania. Nie ustapily myslalam ze mam zawal pare dni temu.
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Zatkam nochal i wypije ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- zeby dostac sie do kardiologa w moim moescie czeka sie od 8 miesiecy do roku |
|
|
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Prywatnie też tak długo się czeka? |
|
|
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
ale to nerwyy podejrzewam
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- prywatnoe 3 miesiace. Ale wiesz co?jakis czas temu sie zapisalam prywatnie jal te bole sie nasilaly no oczywiscie w ten dzien co mialam wizyte ani troche nie bolalo.wyniki ekg usg ok i zalamal rece powiedzial zeby nitrogliceryne kupic i tyle |
|
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Mi chyba też od nerwów to ciśnienie skacze
|
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
za pamieci ![]() aneczka normy masz do 90 na czczo po przebudzeniu i do 120 godzine po posilku meliska sen tragedia uffff nie dziwie sie ze sie poplakalas dobrz ze tylko zly sen india przykro mk ale malpy niema wiec czekamy annasar wspolczuje z tymk nogami moja mam to ma i cosik tam bierze dopytam konkretnie czy mozna cos poradzic kocurek oby wredota nie przyszla ewcia moj siostrzeniec w styczniu konczy 2latka i praktycznie wogole nie mowi jakos tak nie garnie sie do tego mysle ze niemasz sie co stresowac i to przyjdzie z dnia na dzien porob sobie na spokojnie bez szalenstw ja spotkalam znajoma wlasnke ktora urodzila pod koniec 7 mies. i w sumie to tez kolo 2 kg wazyla wiec moj jest calkiem calkiem ale jak pomysle ze mialabym juz jutro jechac czy cos to ufff ![]() frania wspoczuje przeziebienia mi w sumie tylko katar zostal a nos taki obtargany ze szok skora mi schodzi
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Ewunia, zmotywowałaś mnie do działania swoim gadaniem
Od rana przeszukuję Internet w poszukiwaniu mebelków i chyba zostaniemy jednak przy tym Klupsiu, kolekcja Zajączek Za łóżeczko to większe z opcją tapczanika, szufladę pod łóżko, komodę z przewijakiem, regał na zabawki, szafę dwudrzwiową i nieduży pojemnik na zabawki wyjdzie nas 2100 zł z odbiorem osobistym (z Opola, czyli powiedzmy 100zł niecałe na paliwo będziemy musieli dołożyć). To chyba niedużo prawda? Co prawda niektóre meble w sieci bardziej mi się podobają, bo są np. bardziej kolorowe, ale albo są dużo droższe (np. z Meblika sama szafa kosztuje tyle co tu cały komplet), albo są mniej funkcjonalne (typu komoda bez przewijaka czy też szafa z samym drążkiem na wieszaki bez półek żadnych). Dziewczyny które mają dzieci powiedzcie, czy ta cena jest okay i czy dobrze myślę, że warto? Liczę na to, że te mebelki wytrzymają przynajmniej do czasu aż dziecko pójdzie do przedszkola, czyli jakieś 5 lat, ale nawet jakby szybciej coś padło to za tą cenę chyba nie będzie mi szkoda... Czas oczekiwania jest około 2 tygodnie, więc jakbyśmy w przyszłym tygodniu zamówili np. to na początku listopada, czyli w połowie ciąży akurat by były ![]() Marta - może Ty nie musisz mebelków bo mówiłaś, że skądś tam dostaliście no i po małym już coś masz - my mamy właściwie cały pokój dla dziecka do urządzenia, a wychodzę z założenia, że jak już kupować to raz i spokój, a nie co chwilę coś dokupywać ![]() Karolcia - no właśnie też o tym czytałam co mówiła Twoja gin, że warto ale kurde boję się coś złapać znowu muszę podpytać mojego gina co o tym myśli... Albo poszukam jakiś innych ćwiczeń dla ciężarnych, bo tak zawsze starałam się te 2xtygodniowo się poruszać, a odkąd jestem w ciąży to dupa zbita Ewuniu - myślę, że nie masz się co stresować mówieniem małej, zwłaszcza że sama stwierdziłaś, że jest bardziej rozwinięta niż rówieśnicy ![]() TŻ-ta bratanek ma 1,5 roku i oprócz mama nie mówi nic np...
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
aneczka udanych zakupow w wielkim miescie
ja mam wszystko i na jesien i zime no kurtke to od czasu do czasu sprawdzam zebym sie nie przeliczyla a butow to po 3pary jakos nie uzywalam od 2lat i sa w b dobrym staniepieeekna pogoda u mnie chuba z 20 stopni a do slonka to hoho az dziw bierze ze niema za bardzo nic do roboty moze ogarne kuchnie bo po babci jeszcze masa takich pierdulek pozostawala i trzeba uprzatnac bo dziadziowi to sie niechce a ja puki mam sile to czemu nie koliberek powiem ci ze mi sie jiz zdarzylo ze w busie mi ustapili miejsca i w sklepie tez raz czy dwa ale ogolnie to znieczulica najgorzej jak ide na badanie krwii bo tam to te babcie pozabijaja za miejscowke
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
Dorotka ja mam dopiero 2 dIen kataru a moj nos wyglada jakby mnie ktos do samochodu za nogi przywiazal
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny narazie nadal susza
Franiu mi też pomaga ten vicks oj Wy wszystkie jakies takie chorowitki ostatnio
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
kordelka ja tez nie kupuje mebli w mojej sytuacji to absolutnie zbedne jest mam swoja komode tam ulozylam ubranka i szafe dla siebie i mysle ze jest dobrze kiedys pewnie tak jak juz bedziemy wiedzieli co i jak to jakies meble sie kupi ale to najwczesniej za jakies 2lata
a i musze wam powiedziec ze szef mojego meza chyba lapie stresa ze moze moj zreygnuje i opusci firme bo zaproponowal mu stanowisko managera wczoraj i w przyszlym roku otwieraja nowe biuro w kuwejcie i chcialby go tam widziec jako zarzadce
moje szczęście Navidek 02.12.2014 Edytowane przez dorotape1987 Czas edycji: 2014-10-09 o 11:23 |
|
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
zanetka zostaw pancie w spokojuuu !
|
|
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
frania
a ten twoj to nie siedzi w tym sklepie wogole jak widzi zes chora
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotko no to poważny awans sie szykuje Twojemu mężowi
![]() a Ty chcesz zostac w Polsce?? nie zazdroszcze dylematu ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Franiu jak mam zostawić pańcie jak przeciesz musze chodzic do toalety
|
#3688 |
|
BAN stały
|
Nati_kk Ja jedynie lozeczko dostalam, reszte to mam normalne meble nie typowo dla dzieci. I jakos mi dziwnie z tym, ze wsztyscy kupuja a ja nie.
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ktoras jutro testuje??
Justynko??
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kordelka - jak masz takie uniwersalne meble to jasne ![]() Żanetka - nie podglądaj co chwilę!!! Frania - no właśnie, a Twój nie może Cię w tym JEGO sklepie de facto zastąpić skoro tak źle się czujesz?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

fajowooo

? To co takiego Ci się dzieje?

oby wredota nie przyszla

moze ogarne kuchnie bo po babci jeszcze masa takich pierdulek pozostawala i trzeba uprzatnac bo dziadziowi to sie niechce a ja puki mam sile to czemu nie