|
|
#61 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Co w swoim wyglądzie zmieniłyście?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezeli chcesz korzystac z zabiegow medycyny estetycznej rob to tak zeby nikt tego nie zauwazyl. Wtedy nie narazisz sie na smiesznosc. Jak sama powiedzialas wszystko powinno byc z umiarem i miec na celu upiekszenie. Niestety z tego co widze dziewczyny czesto probuja sie upodobnic do silikonowych lal z sexshopow Biale wlosy, tipsy, wielki, sztuczny biust, czarne brwi, wielke wargi czy martwa twarz to nie sa atrybuty kobiecosci. I na pewno nie to co chcialabym widziec na ulicach.
|
|
|
#63 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego te wielkie, rybie usta. Z kilometra widac, ze sztuczne
|
|
|
#65 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Będę śledzić bloga
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie. Jak dla mnie to już zbyt sztucznie.
Może zademonstruję udane i nie udane zabiegi powiększania ust. Ja wyraźnie widzę różnicę między: upiększona i skrzywdzona
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#69 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście wiadomo, że najlepiej urodzić się piękną niczym mityczna Wenus, ale ile takich 100 % naturalnych piękności stąpa po ziemi to każdy wie. Zresztą gdyby 100 % naturalność byłaby taka super to nie farbowałybyśmy włosów, nie goliły nóg i innych części ciała, nie regulowały brwi i się nie malowały. Urodę kobiety poprawiają od tysiącleci- rożnymi sposobami, ale jednak jest to faktem. Cytat:
Cytat:
Moich brwi nie można podziwiać na moim blogu, jak już to na instagramie. Nie życzę sobie komentowania mojego wyglądu przez osoby które nie mają odwagi pokazać swojej twarzy. Cytat:
Ale zdarza mi się słyszeć wiele komplementów na ich temat, bywam zaczepiana w Rossmannie czy Douglasie i zasypywana pytaniami jak je podkreślam, więc chyba jednak nie tylko mi się podobają ![]() Jak widać gusty brwiowe są różne i tak jest z każdą rzeczą- chyba pora to zaakceptować i dać innym żyć z dala od waszych złośliwości. Dlatego powyższe komentarze mogłaś sobie darować, bo są po prostu niegrzeczne- szczególnie te na temat moich ust. Czyżby kolejna "ekspertka" się znalazła? Cytat:
![]() W Polsce niestety chyba wciąż lepiej się nie przyznawać, że cokolwiek się poprawiło w twarzy czy ciele, bo świadomość, że ktoś poddał się nawet jakiemuś drobnemu zabiegowi medycyny estetycznej na niektórych działa jak płachta na byka. Jest to doskonały pretekst do wylania wiadra jadu i komentarzy jak w stylu powyżej. To nic, że gdyby te osoby nie wiedziały, że dana osoba cokolwiek w twarzy poprawiała, to by za pewne się nie zorientowały No ale co tam, ważne, że jest dobra okazja żeby się dowartościować czyimś kosztem
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama być może kiedyś zdecyduję się na makijaż permanentny. Nie pozwolę jednak aby moje brwi wyglądały jak odrysowane od szablonu Pokazuję jak moim zdaniem powinny wyglądać brwi po makijażu permanentnym.Mam dwie koleżanki, które zrobiły sobie taką krzywdę. Jedna robiła brwi dość dawno. Dziś ma na twarzy dwie granatowe plamy. Druga też robiła brwi będąc brunetką. Teraz niestety nie może rozjaśnić włosów nawet o kilka tonów, bo brwi za bardzo rzucałyby się w oczy.
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do zamieszczonych powyżej zdjęć brwi, to widzisz, ja się nie zgodzę z tym, że tak wygląda dobrze zrobiony makijaż permanentny. Brwi są zdecydowanie za cienkie, do tego nie podążają naturalnym swoich łukiem tylko sztucznie wyrysowanym i jakimś dziwnym trafem naturalne włoski prawie zniknęły... Do tego wygląda mi to na metodę taffy, bądź też piórkową, której ja osobiście nie jestem fanką, ale fakt, że u niektórych wygląda ładnie o ile się przyjmie. Nie wiem czemu poruszasz temat makijażu permanentnego. Ja moje brwi podkreślam produktami do makijażu. Owszem, miałam robiony makijaż permanentny ale to już było kilka lat temu i niewiele z tego zostało. Nie mam absolutnie żadnego problemu z wyglądem brwi- jak chcę to sobie podkreślam mocniej, a jak nie to tylko delikatnie. Mam sporo swoich dość ciemnych włosków więc brwi zawsze były mocnym akcentem na mojej twarzy. To że barwnik u Twojej koleżanki zmienił kolor po jakimś czasie świadczy o tym, że był marnej jakości. A co do drugiej koleżanki, to doskonały przykład tego, że takie decyzje należy bardzo dobrze przemyśleć i wziąć pod uwagę także takie aspekty jak chęć zmiany koloru włosów w przyszłości. Dlatego ja jestem zdania, że najlepiej jest wybierać kolor barwnika najbardziej zbliżony do naturalnych brwi, lub jedynie delikatnie ciemniejszy w przypadku osób o bardzo jasnej oprawie oka. Źle zrobiony makijaż permanentny potrafi faktycznie bardzo oszpecić, więc i tu trzeba oddać się w ręce bardzo doświadczonej linergistki, która pracuje na barwnikach najwyższej jakości. No i jeśli ktoś prawie nie ma swoich naturalnych brwi, to nie ma cudów, nigdy to nie będzie wyglądało supernaturalnie. Wiadomo, że najlepiej mieć swoje piękne i wymarzone brwi i nie musieć z nimi nic robić- tak jest ze wszystkim. Tylko to co dla jednego piękne, wcale nie musi być już piękne dla drugiej osoby. Kobiecie nigdy nie dogodzisz, szczególnie w kwestii wyglądu.
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że pionierką takiego mocnego, graficznego looku brwi w naszym kraju była Maxineczka. Osoba, która ma bardzo mocne rysy twarzy i ten wygląd troszkę "zołzy" jest jej znakiem rozpoznawczym. Niestety część dziewczyn ślepo podąża tym trendem, nie patrząc na to co im pasuje.
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
beautyfreak999, wybacz ale jesteś sztuczna i przesadziłaś z masą rzeczy i jesteś przykładem przesadzenia z poprawianiem i straszysz. I nie, nie mam bólu dupy i nie, nie wstawię na forum zdjęć bo nie mam potrzeby chwalenia się sobą na lewo i prawo a wręcz przeciwnie, cenię sobie swoją prywatność.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Jestem przed trzydziestką. Do tej pory jedynie farbowanie włosów, regulacja i henna brwi plus 2 zabiegi mikrodermabrazji u kosmetyczki.
Póki co nic sobie jeszcze nie poprawiałam ale rozważam to w przyszłości i jestem jak najbardziej za tego typu "upiększaniem". Lubię swoją urodę i na pewno nie będę nic w niej zmieniać ale nie oszukujmy się czas ją zmienia. Z upływem lat w ustach mamy mniej naturalnie występującego kwasu hialuronowego przez co stają się mniej pełne, jędrne...więc czemu by ich nie doprowadzić do pierwotnego wyglądu skoro mamy taką możliwość? "pffe" skoro nie jesteś zainteresowana tematem i medycyną estetyczną to po co tutaj wchodzisz?...w sumie Ciebie to tutaj najwięcej Piszesz, że nie masz "bólu dupy" a mi jednak się wydaje, że fes spinasz poślady
|
|
|
|
|
#75 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wejdź na instagrama beautyfreak999, i spójrz na tą dziewczynę. To już jest przekraczanie tej granicy między upiększaniem się, poprawianiem natury a robieniem z siebie platikowego "potwora". Myślę, że zauważysz różnicę. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Ja marzę o podniesieniu powiek. Uwielbiam malować oczy. Mam duże o charakterystycznym mocno zielonym kolorze- nieskromnie mówiąc ładne
I mimo, że malować oczy kocham to często jestem rozczarowana bo makijażu albo w ogóle nie widać albo nie wygląda fajnie...A po za tym z natury jestem bardzo wesoła, radosna, a przez oczy wyglądam smutno i zmęczono. Tylko boję się trochę. Myślę jeszcze o wstawieniu sobie implantów stomatologicznych. Nie mam brzydkich zębów, nosiłam aparat, ale za szybko skończyłam (jeszcze jako nastolatka) i nie do końca jestem zadowolona. Buziaki
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są też ludzie, którzy mają kompleksy i chcieliby coś zmienić...i niech to robią jeżeli mają poczuć się lepiej. Oczywiście niektórzy nie znają umiaru ale tak jest ze wszystkim...i z makijażem, tatuażami, piercingiem. Wystarczy wpisać w google "nieudane operacje bądz zabiegi upiększające"i wyskakują nam jak Ty to ujęłaś kobiety "potwory" ale żeby od razu nazwać tak beautyfreak999?...fakt ma większe usta ale skoro miała odwagę się pokazać widać, że jest z siebie zadowolona...i o to chodzi!!! Nie koniecznie musimy robić wszystko żeby zadowolić innych Od dłuższego czasu mieszkam w Niemczech i na co dzień mam do czynienia z innymi rasami, ludzmi przerobionymi od stóp do głów....włosy, tatuaże, kolczyki, operacje plastyczne itd. W Polsce problem tkwi w tolerancji...a ściślej jej braku. Nie oceniam ludzi po wyglądzie. I nie wszystko musi mi się podobać...najważniejsze żeby nigdy nie żałować swoich decyzji i dobrze czuć się z samym sobą
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Maxi, to faktycznie ma duży wkłąd w lansowanie trendu na kanciaste i mocno wyrysowane brwi. Ja jednak nie mam kanciastych brwi jak ekierki i swoje podkreślam znacznie dłużej niż trwa kariera Maxi na YT. Także nie czuję się jej ofiarą. Mi się moje brwi podobają jak już wspomniałam wyżej, pasują do mnie bo zawsze miałam je wyraźne. Cytat:
![]() Nie uważam, że straszę- wręcz przeciwnie, uważam się za kobietę atrakcyjną. I nie wzięłam sobie tej opinii z kosmosu, tylko powstała ona na podstawie reakcji innych ludzi na moją osobę na przestrzeni lat, w realnym życiu Upst, sorry, że popsułam ci humor Pewnie wolałabyś, żebym się przyznała, ze wszyscy mają mnie za odrażającego plastika Ale tym razem musisz się dowartościować gdzieś indziej ![]() Widzę też, że lepiej wiesz co sobie poprawiłam a co nie. Gratuluje zdolności paranormalnych w takim razie. Może zacznij dorabiać jako jakaś pseudojasnowidzka- widać, że ewidentnie ci się nudzi. Pomyśl nad tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Proszę o nie obrażanie mnie. Weź daj sobie na wstrzymanie dziewczyno- wchodzisz na ten wątek tylko po to, żeby dopiec osobom dyskutującym w temacie o którym nie masz najwyraźniej pojęcia. Jesteś złośliwa i nieobiektywna. Proponuje zakup maści na ból tyłka, bo jak widać jednak cierpisz na tę dolegliwość chociaż twierdzisz inaczej. Wbij sobie do głowy, że nie życzę sobie komentowania mojego wyglądu i robienia osobistych uwag pod moim adresem ! Nie prosiłam o to w tym wątku, są to wiec niekulturalne offtopy. Cytat:
Powieki zazwyczaj goją się bardzo dobrze i blizny po jakims czasie stają się prawie niewidoczne. Oczywiście samo gojenie tuż po operacji nie wygląda najlepiej, bo powieki mocno puchną i są zasinione, ale nie trwa to zazwyczaj zbyt długo. Co do implantów to nie jestem pewna czy to dobry pomysł, jeśli masz swoje zdrowe zęby. Implanty mogą dawać różne powikłania- najbardziej dokuczliwe są chyba bóle głowy. Może licówki to było by lepsze rozwiązanie dla Ciebie? Cytat:
Tymczasem to Ty przeszkadzasz w rzeczowej dyskusji w tym temacie i wcinasz się jedynie ze złośliwościami i niekonstruktywną, nieobiektywną krytyką podszytą jadem i zawiścią. Obrażasz mnie i inne dziewczyny w tym wątku. Uspokój się i zamilcz bo nie masz nic mądrego do powiedzenia- nie znasz się na tematyce medycyny estetycznej za grosz i siejesz tylko niepotrzebny zamęt. Zajmij się czymś- posklejaj domki z zapałek, ułóż pasjansa. Albo lepiej coś poczytaj- może zmądrzejesz i nabierzesz choć odrobinę więcej ogłady.
Zapraszam na mój blog:![]() http://botox24.blogspot.com *medycyna estetyczna *chirurgia plastyczna *moda i uroda *marki luksusowe Edytowane przez beautyfreak999 Czas edycji: 2014-10-09 o 15:10 |
||||||
|
|
|
|
#80 |
|
BAN stały
|
Serio, myślisz, że ludzie nie widzą co się poprawiło?
I po co wstawiasz zdjęcia do internetu, wrzucasz w podpis link, skoro tak Cię boli opinia innych? Możesz ją mieć w nosie, proszę bardzo ale przeczytaj jeszcze raz tytuł, tylko ze zrozumieniem bo widocznie jeszcze nie zrozumiałaś i zauważ, że offtopu nie robiłam bo się odnosiłam w 100% do tematu. |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tv i internet kreują takie trendy. A ogólna dostępność zabiegów i kosmetyków potęgują ten efekt na ulicach. Jeszcze 10 lat temu nikt nie słyszał o wypełniaczach. Nie były to procedury dostępne na każdym rogu. Musimy się nauczyć z tego mądrze korzystać
Wiele pięknych, znanych i bogatych kobiet ma opadające powieki (J. Aniston, K. Holms, Andie MacDowell) i nic z tym nie robią. Dobry makijaż na prawdę może zdziałać cuda
|
|
#82 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ty masz problem a nie ja To ty widzisz rzeczy których nie ma i masz problem z tym, że ktoś o siebie dba.Ja nie ukrywam, że powiększyłam usta i korzystam z usług kosmetyczki, fryzjera, chodzę na siłownię i korzystam z innych zabiegów. Link wrzucam tak jak dziesiątki innych Wizażanek po to by zaprosić innych użytkowników instagrama na swój profil. Chyba masz jakieś urojenia skoro uważasz że jest to równoznaczne z proszeniem o opinie na temat swojego wyglądu. Na prawdę zamilcz już, bo widać, że ewidentnie kończą ci się pomysły na "cięte" riposty. Po co się dalej ośmieszać ![]() Daj ludziom żyć. Cytat:
Niestety ja jestem zdania, że lepiej jest działać bardziej prewencyjnie i starać się zapobiegać starzeniu w miarę możliwości, niż na siłę potem usiłować cofnąć czas. To zazwyczaj średnio wychodzi... Taka musztarda po obiedzie czy też płakanie nad rozlanym mlekiem. A co do opadających powiek, to też jestem zdania, że można to korygować makijażem, można też nic z tym nie robić i nie mieć z tego powodu żadnych problemów czy też kompleksów. Ale jeśli ktoś tego w sobie nie lubi, ma możliwość żeby to poprawić i dzięki temu będzie mieć lepsze samopoczucie i samoocenę, to dlaczego nie? Do operacji czy zabiegów nie wolno nikogo namawiać, to musi być indywidualna i przemyślana decyzja danej osoby.
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To temat rzeka i może dobrze, że został poruszony. Popieram tutaj wypowiedz Kusum. Media kreują taki kanon piękna. Dam przykład 3 pań...Siwiec, Pietrasińska i mniej znana Pająk. Osobiście uważam je za atrakcyjne kobiety ale jak ciężko je odróżnić...i jak tu małolaty nie będą czerpać wzorców z ludzi, którzy dzięki urodzie zarabiają kupę kasy...także to nie głupota i płytkość a chęć dorównania i podążanie za wymogami jakie w pewien sposób są nam narzucane jako "ideał"...po prostu nie dajmy się zwariować Każdy ma własną wolę i to indywidualna sprawa także dziwi mnie aż tak mocna krytyka z Twojej strony pffe. W sumie nie podałaś konkretnego argumentu czemu jesteś tak anty nastawiona...no tylko tyle, że za niedługo zaleje nas "fala plastików" Ale tak na serio nie podoba mi się takie traktowanie innych. Obrażasz beautyfreak999 że coś majstrowała przy twarzy ale przecież w żaden sposób Cię tym nie skrzywdziła..siebie uważam też nie Autorce tematu też się oberwało mimo iż nie widziałaś efektu jej "poprawek"...Twoje zachowanie nie przemawia na korzyść Twojej osoby ![]() hmm...wiesz ja już wolę te plastiki, ludzi, którzy w zmarchy wstrzykują jad kiełbasiany...gorzej jak ludzie wypełnieni są tym "jadem" i plują nim na lewo i prawo Edytowane przez avesome Czas edycji: 2014-10-09 o 18:55 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
avesome porouszylas ciekawy temat: wszystkie te panie sa identyczne i ciezko je odroznic
|
|
#85 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...tyle moim "starczym okiem" zdołałam wyłapać nie są to brzydkie lub oszpecone kobitki ale na pewno bardzo podobne do siebie, może jakieś wspólne geny? nee....pewnie ta sama klinika Sama sobie nie sprawiłabym takich ust ale u innych absolutnie mi nie przeszkadzają. Mam takie małe zboczenie bo lubię oglądać ładne, zadbane kobitki. Te są podobne ale mi się podobają...nie będę kłamać |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
To mamy cos wspolnego. Ja tez lubie ogladac ladne kobiety, zwlaszcza te na zagranicznych teledyskach
|
|
#88 |
|
Biała Dama
|
Ja mam farbowane włosy i wyregulowane brwi. Nie zarzekam się, że nigdy sobie nie zrobię botoksu, ale póki co nie ma potrzeby.
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#90 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

. Będę śledzić bloga