Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-09, 12:29   #3691
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
U nas na wszystkich imprezach jest akohol, czy o imieniny, sylwester czy jakaś inna okazja. Nie mówię o zalewaniu się w trupa, ale drink, piwko czy lampka wina (co kto woli) zawsze się znajdą.

Gossip tak jak piszesz, na komuniach też się u nas nie pija, ani na stypach jak w niektórych regionach.
To tak jak u nas
Stary 2014-10-09, 12:32   #3692
kordelka85
BAN stały

U mnie na urodzinach alkohol byl, ale to byly urodziny 2w1, maz tez mial.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:34   #3693
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Mi tam wódka na imprezach dziecka nie przeszkadza, dopóki dziecko się nie dorwie do butelki. Pamiętam, że jak byłam mała i pomagałam przy przygotowaniach obiadu czy uroczystości to alkoholu (nawet zamkniętego), szkła i noży nikt mi nie dawał i nie wolno mi było tego nawet na stół zanieść.
Hahaha przypomniałaś mi co brachol z kuzynem zrobili jak byli mali
Już po imieninach prawie, została tylko ciocia, która zawsze pomagała mamie sprzątać. Patrzą a mali jacyś tacy dziwni chodzą, no więc na przesłuchanie - mieli wtedy jakieś 5-6 lat... Okazało się, że brali z stołu puste kieliszki i je wylizywali
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:37   #3694
Majka232
Zakorzenienie

Skro temat alkoholu to pochwalę się, jakie kieliszki wczoraj kupiłam:
http://www.tchibo.pl/kieliszki-do-wi...SUGGEST_SEARCH
Zapłaciłam tylko 45 zł, bo miałam kupon -15 zł. Bardzo jestem zadowolona z zakupu, są super, mogą byc do soków, drinków, wody, wina
Kupiłam też upominki paniom z przedszkola z okazji Dnia Belfra
Stary 2014-10-09, 12:38   #3695
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
woda sledziowa to po prostu woda z octem i cebulka, zabielana smietana, do tego sledzik niewiem czy ktoras z was to zna, ale ja uwielbiam, jak bylam dzieckiem mama zawsze robila w piatki
kurcze a ja od zawsze nie przepadam za rybami..
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Hehe.

A o slubie wie.
Ja sie pochwalilam na fejsie i zaluje tego troche.

Reakcja rodziny nie jest za pozytywna.
kurde, dziwnie..
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Co do fejsa to ja wogóle nie posiadam tam konta zdjęć dzieci też nigdzie nie umieszczam bo uważam, że należy chronić ich prywatność. Niewiadomo na kogo w necie padnie, a nie mam zamiaru pożywki dostarczać jakims pedofilom.

ROSARIO - kroisz mięsko w kostkę, posypujesz papryką, ziarenkami smaku i pieprzem. Podsmażasz na łyżce oleju, podlewasz delikatnie wodą. Patelnie przykrywasz na chwilę przykrywką i czekasz aż mięso puści soki. Potem przelewasz wszystko do garka wrzucasz półplasterki trzech cebul i dwa ząbki czosnku. Gotuje to się tak z 10minut. Dorzucasz pół puszki pomidorów. Przykrywasz. Pogotuję się chwilę i dodajesz rozmieszany wg przepisu na opakowaniu fix knora do gulaszu węgierskiego w zależności z jakiej porcji robisz jest to jedna lub dwie torebki gotuje się jeszcze chwilę i voila )
wrzuc prosze przepisik do klubu ;*
Cytat:
Ufam mojemu lekarzowi, że wie co robi

Mała rób prawko. Znajoma też nie ma i jak pojawiło się dziecko, czy na badania, szczepienia czy też dostało gorączki zaraz musiała ściągać męża z pracy lub kogoś prosić, aby z nimi pojechał.

Jak tak patrzę na te wszystkie sukieneczki i pierdołki dla dziewczynek to już sama nie wiem czy nadal jest mi to całkiem obojętne co bym chciała Ale najważniejsze, żeby było zdrowe i tak już dawno pokochałam tego małego Ludzia, jeszcze jak był dopiero na etapie produkcji.

Od 7tc biorę zestaw witamin z dha.

Ojej to mój brzuszek jest zerowy przy Twoim, piękności

Zjadłabym sobie śledzia w śmietance i do tego ziemniaczki na obiad... A jutro piąteczek, więc byłoby jak znalazł.
Tylko tż krzywi się już od samego patrzenia jak to jem i jemu coś innego będzie trzeba robić

Zjadłabym sobie śledzia w śmietance i do tego ziemniaczki na obiad... A jutro piąteczek, więc byłoby jak znalazł.
Tylko tż krzywi się już od samego patrzenia jak to jem i jemu coś innego będzie trzeba robić

Aż wyjęłam wagę... 0,5kg więcej niż normalnie, chyba muszę zacząć więcej jeść
hehe ale chudzielec;*
Cytat:
wiecie co czytalam troche i chyba dokupie sobie Moolers tran forte, to jest sklad:
Skoncentrowany olej z ryb 900 mg Tran 300 mg - kwasy tłuszczowe omega-3
w tym EPA + DHA 615 mg
509 mg Witamina D 10 µg Witamina E 10 mg

kosztuje na allegro 28 zl za 112 kapsulek, wiec mysle ze cena przystepna. co myslicie?
nie denerwuj mnie:P
ja wlasnie zamowilam za 68zl omega med forte!
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
A to mój bananowy song pychota dziś smakuje lepiej niż wczoraj
o jakie ciacho super!!!
podziel sie!

chwile mnie nie bylo,a tak nastukalyscie;p
poszlam po produkty na zupe serowa z szynka;p
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:40   #3696
blackberry89
Zakorzenienie

No to wychodzi że ja jakas dziwna jestem ;-) ale jak piszecie że 2 kraty wódki na chrzciny to słabo mi, wybaczcie nie chodzi mi tu o aspekt finansowy że muszę kupić czy coś. Po prostu nie wyobrażam sobie pochlej party na chrzcinach no :-D po za tym u mnie to i tak chyba nikt by nie pił wódki na szczęście ;-)
Ja nie wiem jeszcze czy nie ochrzcze jak będzie miało ponad roczek bo chce żeby moja sis była chrzestna a ona ma bierzmowanie w 2016 r :-D
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:41   #3697
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja swojego nie ochrzicłam i tego też nie będę póki co. Nie jetses sama

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

po prostu nie chce być hipokrytką, mąż zresztą też. A chrzcić bo "co ludzie powiedzą" to nie w naszym stylu.
No jezeli to jest na zasadzie co ludzie powiedza to faktycznie be sensu, ale my chodzimy co niedziele do kosciola i jestemy woerzacy wiec tj. Inaczej

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 12:42   #3698
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No to wychodzi że ja jakas dziwna jestem ;-) ale jak piszecie że 2 kraty wódki na chrzciny to słabo mi, wybaczcie nie chodzi mi tu o aspekt finansowy że muszę kupić czy coś. Po prostu nie wyobrażam sobie pochlej party na chrzcinach no :-D po za tym u mnie to i tak chyba nikt by nie pił wódki na szczęście ;-)
Ja nie wiem jeszcze czy nie ochrzcze jak będzie miało ponad roczek bo chce żeby moja sis była chrzestna a ona ma bierzmowanie w 2016 r :-D
u nas na chrzcinach sie chyba pije z tego co kojarze.

a chrzestna naszej dzidzi bedzie Brat M i moja pprzyjaciolka.

Mala lap ten tran z dobrej apteki http://www.aptekagemini.pl/tran-moll...-kapsulek.html
Stary 2014-10-09, 12:43   #3699
sunny_eyes
Zakorzenienie

Majka ładne proste kieliszki

Dziewczyny zbuntowany leci
Stary 2014-10-09, 12:44   #3700
gosiak0512
Zakorzenienie

Sunny oprocz tych 8 ksiazek w serii to ja mam jeszcze "zamiec sniezna i won migdalow" czytalas juz? Po za tym na necie duzo ebookow wodzialam z kryminalow i jak mi sie papierowe wersje skoncza to na ebooki przejde

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:46   #3701
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Bardzo tania apteka, mogę z czystym sumieniem polecić

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Sunny oprocz tych 8 ksiazek w serii to ja mam jeszcze "zamiec sniezna i won migdalow" czytalas juz? Po za tym na necie duzo ebookow wodzialam z kryminalow i jak mi sie papierowe wersje skoncza to na ebooki przejde
Kiedyś się napaliłam, że ją muszę mieć żzeby były wszystkie, ale potem poczytałam opinie o niej i jakoś mi przeszła...
Chociaż tak teraz myślę, brakuje mi kilku zł, aby wykorzystać rabat na allegro to może sobie ją kupie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 12:56   #3702
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Majka ładne proste kieliszki

Dziewczyny zbuntowany leci
wiem kurcze i ominelam 1 odcinek i dopiero teraz sie skapnelam i wlaczylam ;p:/
Cytat:
Bardzo tania apteka, mogę z czystym sumieniem polecić

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Kiedyś się napaliłam, że ją muszę mieć żzeby były wszystkie, ale potem poczytałam opinie o niej i jakoś mi przeszła...
Chociaż tak teraz myślę, brakuje mi kilku zł, aby wykorzystać rabat na allegro to może sobie ją kupie
uwielbiam czytac..

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

DZIEWCZYNY
zobaczcie sklad tych witamin, chyba sa dobre i mega tanie
http://www.aptekagemini.pl/mamadha-p...x-60-kaps.html
Stary 2014-10-09, 13:04   #3703
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
No jezeli to jest na zasadzie co ludzie powiedza to faktycznie be sensu, ale my chodzimy co niedziele do kosciola i jestemy woerzacy wiec tj. Inaczej
Pewnie że tak Zupełnie inna sytuacja. Zresztą teraz są takie możliwości, że jak ktoś ma ochotę to chrzci nawet nieślubne dzieci więc jak kto lubi
My z kościołem nie mamy nic doczynienia więc jak dla mnier to hipokryzja w czystej postaci by była

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

kieliszki świetne!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:07   #3704
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Mała rób prawko. Znajoma też nie ma i jak pojawiło się dziecko, czy na badania, szczepienia czy też dostało gorączki zaraz musiała ściągać męża z pracy lub kogoś prosić, aby z nimi pojechał.

wiem wlasnie, wiem. dlatego coraz czesniej o tym mysle, tz wysylal mnie od dawna, ostatnio jak o ciazy sie dowiedzielismy ale ja mysle ze nie dala bym rady w tym czasie.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
A to mój bananowy song pychota dziś smakuje lepiej niż wczoraj
ale pieknie wyglada! jak nie przepadam za ciastami tak tego chetnie bym sprobowala

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:08   #3705
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wlasnie, wiem. dlatego coraz czesniej o tym mysle, tz wysylal mnie od dawna, ostatnio jak o ciazy sie dowiedzielismy ale ja mysle ze nie dala bym rady w tym czasie.
dalabys rade kochana!

a nastepnym razem, jak obecne witaminy sie skoncza to kup http://www.aptekagemini.pl/omegamed-...x-90-kaps.html

bo teraz i tak wydasz podobnie a nawet wiecej na same dha i witaminy ciazowe
Stary 2014-10-09, 13:13   #3706
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Super Jestem z Was najdalej a mam malutki Jak liczycie TP? Ja ciągle liczę od OM- to mam teraz 17t3d A wg USG mam 18t0d wiec nie wiem który tydz mam teraz w takim razie liczyć
dzieki
termin porodu podal mi lekarz po zmierzeniu dzidzi na bodajze 3 wizycie i tak tez zapisal na karcie ciazy. ostatnio zmienil sie on o 1 dzien, ale powiedzial ze teraz z wizyty na wizyte moze sie zmianiac, wiec liczy sie ta z poczatku ciazy. u mnie z OM wychodzilo cos zuuupelnie innego, wiec ja w om nie wierze. i z tp licze sobie ile dzidzia ma tc

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
A u nas wódka została rozdana tym bardziej, że u nas dużo nie zostało no i sporo poszło później na domówkach. Więc na chrzciny będzie trzeba nową kupić. Ja tez się biorę za robotę bo kluski kopytka zrobie z tych obranych wczoraj przez Tż ziemniaków bo jeszcze na noc musiałam je gotować zamiast iść spokojnie spać. Ale jak je ugotowałam to doszłam do wniosku, że nie zasnę jak nie zjem ich troszkę z masełkiem

.
my tez rozdawalismy gosciom. kazda para dostala po butelce i ciasto a mimo to zostalo a wesele na ok 115 osob. ja od razu wiedzialam, ze kupione jest za duzo, ale tak tez planowalismy

JAŚ

Stary 2014-10-09, 13:13   #3707
rosarioV
Zakorzenienie

Gadacie o śledziach i naszła mnie mega ochota na śledzie w śmietanie na obiadek... chyba powiem teściowej aby zrobiła i wpadniemy w sobote na obiadek
ej pił może ktoś to mleko co reklamują z obniżoną laktozą ? Jeszcze się z tym nie spotkałam w sklepie ale może na moje jelita by było lepsze niż zwykłe mleko
Patusia mojemu po pijaku buzia się nie zamyka i gada gada gada i gada no szału m
Cytat:
Dziewczyny wy naprawdę stawiacie wódę na chrzcinach? :-( nie jestem jakas tam wierzaca czy coś ale to impreza dziecka to alkohol mi tu niezbyt pasuje? Jakas zacofana jestem?
ja jestem przeciwko temu ale tż nieee musi być i już, jak już to na ugode pójdziemy i poprostu na kieliszek na toast i koniec

No i jeszcze nie ma umowy !!! pojechaliśmy a Pani nie miała czasu napisać, a mam zaczynac jutro to szef już tam podbił i podpisał a ja mam jutro podjechać i odebrać umowę... matkooo
Idę robić na obiad makaron ze szpinakiem i lece do szkoły. Na szczęście mam tam net więc będę chyba na bieżąco

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:21   #3708
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś z Was pisała, że na noc już nic nie je. Ale to właśnie przez to odkłada się więcej kg. Ponieważ organizm nie wie kiedy się go nakarmi więc woli sobie zbierać zapasy na czarną godz. Najlepiej jeść nie później a tym bardziej nie wcześniej niż na 2 godz przed snem...
oooooo ja bym nie mogla nic nie zjesc przed spaniem! wtedy dopiero mi sie ssacz zalacza i zawsze cos tam wszamam, nie niewiadomo ile, ale cos

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny wy naprawdę stawiacie wódę na chrzcinach? :-( nie jestem jakas tam wierzaca czy coś ale to impreza dziecka to alkohol mi tu niezbyt pasuje? Jakas zacofana jestem?
u nas impreza rodzinna bez alkoholu to nie impreza przewaznie rodzinka zapraszana jest na obiad, po obiedzie kawa ciasto i wodka tez. rodzice dziecka nigdy wtedy nie pija, ale ja nie widze problemu zeby inni wzniesli toast za malucha. nikt tu nie mowi o libacji oczywiscie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej. Dlugo mnie nie bylo ale mi sie troche narobilo nie tak jak powinno badania krwi nie fajne wyszly i jeszcze na dodatek ze schodow spadlam tak wiec tydzien bardzo feralny ehh..
kochana.. mam nadzieje, ze wszystko sie juz w miare poukladalo i nic wam sie nie stalo po tym upadku. pamietaj, ze mozesz na nas liczyc

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Jest tu ktos co nie chrzci dziecka czy tylko ja?
ja osobiscie kosciola nie uwazam, ksiedzy tym bardziej. wierzyc chyba wierze. choc to tez u mnie nie do konca jest tak jak powinno.. ale dziecko chce ochrzcic zeby samo moglo zdecydowac w przyszlosci czy chce byc aktywnym katolikiem czy nie. i nie mialo pretensji do mnie o to, ze tego nie zrobilam, mimo, ze wiem ze dajac odpowiednia koperte zalatwiolo by sie wszystko..

JAŚ

Stary 2014-10-09, 13:29   #3709
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Gadacie o śledziach i naszła mnie mega ochota na śledzie w śmietanie na obiadek... chyba powiem teściowej aby zrobiła i wpadniemy w sobote na obiadek

ej pił może ktoś to mleko co reklamują z obniżoną laktozą ? Jeszcze się z tym nie spotkałam w sklepie ale może na moje jelita by było lepsze niż zwykłe mleko

Patusia mojemu po pijaku buzia się nie zamyka i gada gada gada i gada no szału m

ja jestem przeciwko temu ale tż nieee musi być i już, jak już to na ugode pójdziemy i poprostu na kieliszek na toast i koniec

No i jeszcze nie ma umowy !!! pojechaliśmy a Pani nie miała czasu napisać, a mam zaczynac jutro to szef już tam podbił i podpisał a ja mam jutro podjechać i odebrać umowę... matkooo

Idę robić na obiad makaron ze szpinakiem i lece do szkoły. Na szczęście mam tam net więc będę chyba na bieżąco

Ja pilam! Zapomnialam napisac! Skutkowalo wzdeciem ale nie panicznym lotem w poszukiwaniu wc jak zwykle wiec jest lepiej! Ale zjadlam tylko jeden talerz platkow kilka dni temu, wiec ilosc niezbyt duza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 13:41   #3710
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że mi brzucha nie widać, dopóki jakaś pani nie ustąpiła mi miejsca w poczekalni do lekarza (po krótkiej naradzie z mężem, z której usłyszałam niechcący "patrz, ta dziewczynka jest w ciąży")

U was też taka piękna pogoda?

Mi tam wódka na imprezach dziecka nie przeszkadza, dopóki dziecko się nie dorwie do butelki. Pamiętam, że jak byłam mała i pomagałam przy przygotowaniach obiadu czy uroczystości to alkoholu (nawet zamkniętego), szkła i noży nikt mi nie dawał i nie wolno mi było tego nawet na stół zanieść.
mi tez juz miejsca ustepuja. ale ja wiem, ze u mnie juz widac

u mnie tez pogoda piekna! tez sie wybieram na spacer, do lekarza swojego prywatnie mam 5 min pieszo na skroty to dla mnie mega plus, bo poprzednijego gabinet byl na drugim koncu miasta. rozmawialyscie kiedys o cenie genetycznego. wiecie ile moj wzial? 70 zl! jak zapytalam czy napewno to odpowiedzial, ze widzimy sie tak czesto ze on nie bedzie ze mnie pieniedzy zdzieral, a jak pytam go po wizycie ile dla niego to mowi kwote i zawsze pyta czy tyle moze byc. a w swoim prywatnym zeszycie zapisal sobie, ze ma nie brac ode mnie wiecej noz 70-80 zl za wizyte z badaniem i usg.
uwielbiam tego lekarza! jest ludzki i ma zdrowe podejscie do wszystkiego!

ja jak bylam mala dopijalam kieliszki i literatki po wodce i winie jak nikt nie patrzyl

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Skro temat alkoholu to pochwalę się, jakie kieliszki wczoraj kupiłam:
http://www.tchibo.pl/kieliszki-do-wi...SUGGEST_SEARCH
Zapłaciłam tylko 45 zł, bo miałam kupon -15 zł. Bardzo jestem zadowolona z zakupu, są super, mogą byc do soków, drinków, wody, wina
Kupiłam też upominki paniom z przedszkola z okazji Dnia Belfra
podobaja mi sie te kieliszki! szkoda ze teraz dopieor na nie wpadlam. jedziemy w sob na slub i potrzebuje kupic jakis prezent pod kosciol

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
nie denerwuj mnie:P
ja wlasnie zamowilam za 68zl omega med forte!
ja nie chcialam omegamed bo maja w sobie kwas foliowy a ja mam go juz w swoich tabletekach (co za duzo go to nie zdrowo), chcialam tylko takie zeby mialy w sobie wiecej DHA a mollers ma ponad 500 do tego w moich 160mg, do tego olej z ryb i witamina d.
krotko mowiac chcialam cos co uzupelni moje tabletki z ktorych nie chce zrezygnowac

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
mysle ze te 2 kratki u mnie to strarcza i na chrzciny i na pepkowe i nawte jeszcze na roczek dzidzi

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
u nas na chrzcinach sie chyba pije z tego co kojarze.

a chrzestna naszej dzidzi bedzie Brat M i moja pprzyjaciolka.

Mala lap ten tran z dobrej apteki http://www.aptekagemini.pl/tran-moll...-kapsulek.html
dzieki! napewno porowam ceny i kupie tam gdzie najtaniej.

JAŚ

Stary 2014-10-09, 13:42   #3711
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja pilam! Zapomnialam napisac! Skutkowalo wzdeciem ale nie panicznym lotem w poszukiwaniu wc jak zwykle wiec jest lepiej! Ale zjadlam tylko jeden talerz platkow kilka dni temu, wiec ilosc niezbyt duza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ooo a cenowo jak ? tak jak zwykłe mleko ?
W ogóle kciukasy za wizyty i usg genetyczne !!!!

Stary 2014-10-09, 13:44   #3712
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

DZIEWCZYNY
zobaczcie sklad tych witamin, chyba sa dobre i mega tanie
http://www.aptekagemini.pl/mamadha-p...x-60-kaps.html
podoba mi sie sklad! mimo, ze troche podstepnie napisany (ilosc podana w 2 kapsulkach) super jest, jeden z lepszych. moze sie skusze.. tyle ze 40 zl miesiecznie to wcale nie malo. bo trzeba dwie kapsulki dziennie.

JAŚ

Stary 2014-10-09, 13:49   #3713
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze niefajnie

zrobilam "Twoja" zupe serowa, ale ja dalam 6 duzych serkow topionych hochland, 3 ziolowe i 3 smietankowe.
i duzo wiecej szynki
Cytat:
mi tez juz miejsca ustepuja. ale ja wiem, ze u mnie juz widac

u mnie tez pogoda piekna! tez sie wybieram na spacer, do lekarza swojego prywatnie mam 5 min pieszo na skroty to dla mnie mega plus, bo poprzednijego gabinet byl na drugim koncu miasta. rozmawialyscie kiedys o cenie genetycznego. wiecie ile moj wzial? 70 zl! jak zapytalam czy napewno to odpowiedzial, ze widzimy sie tak czesto ze on nie bedzie ze mnie pieniedzy zdzieral, a jak pytam go po wizycie ile dla niego to mowi kwote i zawsze pyta czy tyle moze byc. a w swoim prywatnym zeszycie zapisal sobie, ze ma nie brac ode mnie wiecej noz 70-80 zl za wizyte z badaniem i usg.
uwielbiam tego lekarza! jest ludzki i ma zdrowe podejscie do wszystkiego!

ja jak bylam mala dopijalam kieliszki i literatki po wodce i winie jak nikt nie patrzyl

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

podobaja mi sie te kieliszki! szkoda ze teraz dopieor na nie wpadlam. jedziemy w sob na slub i potrzebuje kupic jakis prezent pod kosciol

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

ja nie chcialam omegamed bo maja w sobie kwas foliowy a ja mam go juz w swoich tabletekach (co za duzo go to nie zdrowo), chcialam tylko takie zeby mialy w sobie wiecej DHA a mollers ma ponad 500 do tego w moich 160mg, do tego olej z ryb i witamina d.
krotko mowiac chcialam cos co uzupelni moje tabletki z ktorych nie chce zrezygnowac

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

mysle ze te 2 kratki u mnie to strarcza i na chrzciny i na pepkowe i nawte jeszcze na roczek dzidzi

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

dzieki! napewno porowam ceny i kupie tam gdzie najtaniej.
no jai kochany lekarz!
Cytat:
podoba mi sie sklad! mimo, ze troche podstepnie napisany (ilosc podana w 2 kapsulkach) super jest, jeden z lepszych. moze sie skusze.. tyle ze 40 zl miesiecznie to wcale nie malo. bo trzeba dwie kapsulki dziennie.
ale 40zl to i tak mniej niz kupic omegamed z dha badz osobno witaminy i osobno tran
Stary 2014-10-09, 13:50   #3714
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Mnie tam do alkoholu nigdy nie ciągnęło. Gorzki taki jakiś. Teraz też tylko słodkie drinki albo piwo z duuużą dawką soku (teraz w sensie ogolnie, nie TERAZ )

Własnie wydałam 70zł na femibion... Jakbym nie była chora, to poszłabym poszukać w innych aptekach. Następnym razem zamawiam przez neta.
Te witaminy bierze sie już do końca ciąży? Może od razu sobie zamówię zapas, bo widzę, że w necie są o połowe tańsze...

Edytowane przez ametty
Czas edycji: 2014-10-09 o 13:51
ametty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:51   #3715
rosarioV
Zakorzenienie

Nie powiedziałabym że są mega tanie ja za swoje dałam 29 zł i też 60 tabletek ale na dwa razy

Stary 2014-10-09, 13:52   #3716
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
no jai kochany lekarz!

ale 40zl to i tak mniej niz kupic omegamed z dha badz osobno witaminy i osobno tran
i do tego jaki przystojny!

pewnie taniej, popatrze jeszcze sklad, porownam, a dopoki mam swoje tabletki dokupie sobie moolersa

JAŚ

Stary 2014-10-09, 13:53   #3717
rosarioV
Zakorzenienie

Moje są z Dha :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 13:54   #3718
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiedziałabym że są mega tanie ja za swoje dałam 29 zł i też 60 tabletek ale na dwa razy
ale maja 500 dha albo 1000? czy 800?
bo mniej mnie nie interesuje
Stary 2014-10-09, 13:55   #3719
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tam do alkoholu nigdy nie ciągnęło. Gorzki taki jakiś. Teraz też tylko słodkie drinki albo piwo z duuużą dawką soku (teraz w sensie ogolnie, nie TERAZ )

Własnie wydałam 70zł na femibion... Jakbym nie była chora, to poszłabym poszukać w innych aptekach. Następnym razem zamawiam przez neta.
Te witaminy bierze sie już do końca ciąży? Może od razu sobie zamówię zapas, bo widzę, że w necie są o połowe tańsze...
ja swoje teraz tez bede zamawiala przez internet, apteka pod reka ma takie przebicie ze szkoda gadac, chca za nie 45 zl na allegro mam po 25 zl.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
tez mnie jakos to teraz najbardziej interesuje

JAŚ

Stary 2014-10-09, 13:56   #3720
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
No to lipka bo mają tylko 200 dha. No ja akurat rybki w miarę jadam więc i tak uzupełniam
No ale mają dużo kwasu foliowego... chyba

Edytowane przez rosarioV
Czas edycji: 2014-10-09 o 13:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości