|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
Co do sterylizatora to mam w planach kupic ten co zalewa się wrzatkiem i do mikrofali
ale to dopiero jak bedzie na butelce dziecko.jak z piersi to nie
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie . Teraz jak dla mnie to zbędne.
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa kurczę, współczuję tych ciężkich spraw do załatwiania, dbaj o siebie babo!
któraś chętna na spacer?
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ze nie żyjemy w średniowieczu
bo kąpiele nie były wskazane. Za to był smród i brud :PWiecie ze jest teoria która mówi aby nie myć się tak często bo się zmywa naturalna flore/barierę ochronną ze skóry, o zbawiennym nie myciu włosów juz nie będę pisać.
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga próbuję kochana próbuję ! Ale jak przeżyje to wszystko to będę mega szczęśliwa.
Chcialabym juz święta. .. juz będzie po wszystkim mam nadzieję i będę spokojnie czekać na styczeń. ..na przybycie nowego członka rodziny
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa aj, mam nadzieję, że wszystko Ci się dobrze poukłada
na razie mnie dobija to, że nie mogę tam już mieszkać chyba się przejdę na spacer, do Biedry |
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam i nie pojmuje |
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga eh
to będziemy razem czekać. Trzymam kciuki aby szybko u ciebie tez się skończyło Ja idę pod szkołę. Pada jak olera :/ ehhh. Mam jeszcze górę naczyń do zmycia,wczoraj wieczorem zasnelam ...po prostu padlam i nie umylam na bieżąco. Zrobię młodej papu jak wrócimy i lezakowac będę w łóżku.
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga jak tak leje to wystaw naczynia na zewnątrz, same się pozmywaja albo przynajmniej będą się moczyć
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Dziewczyny Linda to już chyba też powinna wrócić z urlopu?
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
sterylizatora nigdy nie miałam.
Podgrzewacz i owszemi bardzo dlugo nam służył ale to dopiero później. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-10-09 o 16:31 |
|
|
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
witam przyszłe mamy
mój termin to 09.01.2015 można dołączyć ?
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Simone zejdz ze mnie
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
Doczytałam Was
![]() Gratuluję udanych wizyt! Ale te dzieciaczki duże się robią Tomorow, szyjka krótka, ale póki zamknięta, to nie jest tak źle. Wyspałam się dziś za te wszystkie dni. W szpitalu prawie wcale nie spałam. Stres pewnie tak działał, a do tego te sterydy na płuca. Młody też nieźle buszował w brzuchu. Nie ma, jak w domu, mówię Wam. Już nie chcę tam wracać. Kupa nerwów, stresu i przy okazji bólu (przypomniał mi się mój pierwszy poród )Dziecko ma się dobrze. Szaleje od jakiegoś czasu porządnie. Miałam to już pisać przed tą felerna sobotą. Nie sa to już kopniaki, tylko takie rozpychanie. Brzuch mi mocno naciąga i to sprawia niezły ból, bo ucisk wtedy w stronę kości ogonowej jest mega. Jestem osłabiona po tym szpitalu, każdy ruch wywołuje poty. Poruszałam się dziś trochę więcej, niż tylko z łóżka szpitalnego do łazienki i obolałe mam dupsko. Ledwie podnieść z kanapy się mogę. Jutro muszę jechać do lab, bo długo tarczycy nie sprawdzałam, a w szpitalu mi nie zrobili i tak sobie myślę, że chyba zrobię ten cukier od razu, żeby za tydzień nie musieć znów się szykować do lab. Nie wiem, jak wysiedzę tam na tych twardych krzesłach. Mam chęć tylko na te dwa ukłucia. - sporo z Was tak miało. I tak mam skłute te ręce w tym tygodniu. Zastanawiam się, może takie potrójne oznaczenie jest dokładniejsze? Ale się rozpisałam o sobie
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-10-09 o 16:54 |
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no do piątku miała być u rodziców, tamtego ![]() hej hej
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Montanka teraz będzie już tylko dobrze
Młody jeszcze 3 miesiące zaczeka smerfetka ooo, to ja do Krakowa mam przyjechać czy Ty przyjedziesz do mnie?
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym wydaje mi się że stały kontakt z alergenem może wywołać alergię dopiero po pewnym czasie. Płynów do płukania też nie używam ![]() Co do kąpieli to nam przy córce dermatolog zaleciła żeby rzadko kąpać, więc tylko ją podmywam dwa razy dziennie a kąpie się raz w tygodniu i wtedy też myjemy włoski. A sterylizatora nie kupuję i naczynia będę myć płynem do mycia naczyń. Według mnie sterylizacja jest zbędna - chyba że urodzi się wcześniaczek. |
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie zazdroszcze pogody ale wiem jak jest na wyspach i kiedyś po grillu- imprezie tak właśnie wszystko się moczyło
![]() Garami się nie przejmuj ważne żebyś ty dobrze się czuła. Smerfetka pewnie u lindy wszystko ok pozostaje nam czekać aż da znać.
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-10-09 o 17:13 |
|
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Slodkomi hej. Gratuluję
Ja mam 4,5 roczna córkę Simonee pozmywalam A co do deszczu na wyspach to ,że pada to pół biedy. .. ale za chwilę świeci słońce ...i jest ciepło. Mozna się rozchorowac od takich skoków:P
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. V
Cytat:
To pierwsze co to zmienię proszek,albo bede po kolei eliminować poszczególne produkty jedzeniowe czy ten kąpielowe wiec nie skorzystam z tej złotej rady ;p Wybacz ,ale nie wyobrażam sobie myc dziecka dokładnie raz w tyg..masakra. To uczy na przyszłość tez jakis nawyków... Nie sadze zeby płyn do mycia naczyń załatwił sprawę:p jednak wrzątek jest bardziej odpowiedni. Edytowane przez dusiolka Czas edycji: 2014-10-09 o 17:33 |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
A co mi tam! Którejś najwyżej zrobię ochotę :P hyhyhy
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Raczkowanie
|
ojj narobiłaś smaka i to bardzo dzisiaj już mi się nie chce z domu wychodzić ale jutro jak będę na zakupach to kupuję 2 paki jak ja dawno pistacji nie jadłam![]()
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Alb ostatnio nawet widziałam jak gdzieś jakaś babka się wypowiadała, że maluszków nie powinno się kąpać częściej niż 3 razy w tygodniu, a po prostu codziennie przemywać pupkę, buzię, szyjkę i to w zupełności wystarczy, ale muszę jeszcze zagłębić się w ten temat, popytać, poczytać.
Kinqaa a Ty do łóżka odpoczywać! ![]() Montanka trzymam mocno kciuki, żebyś już więcej nie byłą narażona na taki stres i mogła spokojnie wyczekiwać w domu na odpowiedni czas dla maleństwa
29.12.2014 Franek Edytowane przez akrolowa Czas edycji: 2014-10-09 o 18:03 |
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
hej
Za pistacje to nieraz mogę zabić ale jakoś dziwnie nie ruszyła mnie fotka Za to pochłaniam talerz pysznej, kwaśniutkiej ogórkowej
|
#4378 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze trochę czasu do porodu, ale napiszcie jaki byście chciały?
przyznam że ja trochę się boje drugiego (pierwszy SN) wiec bardziej mnie ciągnie na cesarkę |
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
zarówno ja jak i moje rodzeństwo bylismy myci codziennie i nie mamy żadnych problemów skórnych - w skrócie jest z nami dobrze;d nie wyobrażam nie umyć dziecka przez 3dni..albo i wiecej..bazując tylko na przemywaniu.
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Ponadrabiaj troche nasz watek to znajdziesz odp;p nawet dzisiaj chyba poruszaliśmy ten temat..no moze nie do konca ten ale chodziło o znieczulenia ;p |
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kapalismy małego co drugi dzien, do dziś myjemy mu główkę tez co drugi, no chyba ze w lato sie upocił czy po piaskownicy to i codziennie. Tylko że jako niemowlę, on dużo lepiej spał po kąpieli, tak jakby kąpiel to byl znak, ze trzeba isc spać i jakoś po jakimś czasie zaczęliśmy go kąpać codziennie. I znowu powiem, ze wszystko zależy od dziecka jakie jest i jego potrzeb
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

ale to dopiero jak bedzie na butelce dziecko.jak z piersi to nie

to będziemy razem czekać. Trzymam kciuki aby szybko u ciebie tez się skończyło

Młody jeszcze 3 miesiące zaczeka
ojj narobiłaś smaka i to bardzo