|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Ja się właśnie dowiedziałam, że teściowa złamała rękę w nadgarstku i jutro jej będą druty zakładać
![]() ![]()
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój teść rok temu też spadł z drabiny, takiej dość chwiejnej, opartej o drzewo bo chciał śliwki zerwać...kilka tygodni miał problemy z kolanem... co to moje dziecko wyprawia w brzuchu? chyba tańczy ![]() wczoraj na ktg pielęgniarka mnie pyta, z której strony z reguły czuję dziecko, a ja na to "nie wiem, bo to taka wiercipięta, że co chwilę gdzie indziej czuję" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kolezanka podawala synkowi i prawie nie mial kolek, chociaz to oczywiscie mogl tez byc przpadek bezkolkowy ![]() Cytat:
Ja tez jeszcze w ten weekned nie rodze ![]() ![]() ![]() Czy wszystkie bierzecie cos do krocza do szitala?? W sensie tantum rosa albo octenisept... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Wtajemniczenie
|
kostka - ja mam do krocza płyn do higieny intymnej z kory dęby Biały Jeleń, biorę też 2 saszetki Tantum Rosa oraz octanisept w małej buteleczce. Czy użyję wszystkiego nie wiem
![]() a mnie tak TŻ wku..ił, że dobrze, iż nie jestem na końcówce bo chyba z tych nerwów bym urodziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Kostka ja mam tantum rosa spakowane
![]() Ja w ten weekned tez jeszcze nie rodze ![]() ![]() ![]()
#4687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
przydaloby się KTG, a na nfz nie ma szans, a u mnie w miescie 50zl ![]() ![]() co do tantum rosa - ja nie mam, mam octenisept, i nadmanganian potasu jedna szaszetke, rozpuszczę w szpitalu i mam buteleczke z rossa ze spryskiwaczem, może to da rade ![]() ![]() ![]() Keithlyn ![]() pisalyscie o infekcjach itp. ja wciąż na lekach, ale teraz ostatnie 6 globulek mi zostało i mam je aplikować co drugi dzień, chyba infekcja ustepuje! :hura: i zdałam sobie sprawę, ze uczulil mnie/ spowodowal infekcje czy whatever - zel do higieny intymnej NIVEA Sensitive, taki bialo zielony ![]() ![]() Sloneczko to się Tesciowa wpakowala teraz z tym nadgarstkiem... Ela jak się macie? jak John? czekoladka - jak sprawdzalas ta szyjke? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie wody odeszły po pewnym czasie po podłączeniu oxy , ja przeterminowana byłam, teraz może być podobnie ale ja mam tak ogromny brzuch, że się zastanawiam jak długo można z takim bębnem chodzić ![]() a dzisiaj przy goleniu zauważyłam, że się obniżył bo między brzuchem a wzgórkiem łonowym takie zgięcie mi się glębokie zrobiło, że trudno mi było się ogolić w tym miejscu....a 3 tygodnie temu nie było tego na bank ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Ja szyjke sprawdzalam tylko podczas staran
![]() ![]()
#4690 |
Rozeznanie
|
Witam się wieczorem
![]() Cieszę się z Waszych udanych wizyt ![]() Ja dzisiaj wzięłam się za sprzątanie. Posprzątałam szafki z ubraniami w sypialni, a tak to wzięłam się za łazienki, kurze i odkurzanie. Niby nic takiego a zmęczona jestem, że chyba zaraz usnę :P Na jutro zostawiłam kuchnię, sprzątanie szafek kuchennych i lodówki ![]() Moja torba już spakowana ![]() A oprócz tego muszę zabrać sporo rzeczy dla dzidziusia do rodziców. Jak dobrze, że mam pakowne auto ![]()
![]() |
#4691 | ||||
Zadomowienie
|
coś czuje że samych chłopców będę miała
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tytus ładnie, ale Tymon bardziej mi się podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jestem po wizycie - pozamykana na cztery spusty ![]() ![]() ![]() mąż zabrał dzisiaj z samochodu fotelik - stwierdził żę tak na wszelki wypadek, jak samochód ukradną to chociaż o fotelik nie będzie trzeba się martwić...
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
Benetta no jasne, wyjmijcie fotelik jak takie zlodziejstwo. Ubic takich to malo
![]()
#4693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi się Tytus i Tymon podoba, i Tymoteusz. Do szpitala nic nie biorę poza żelem do higieny intymnej. Mi wody wcale nie odeszły, czopa nie było,brzuch wysoko, tylko szyjka na sam koniec była gotowa i jak mi założyli balonik w szpitalu to skurcze zaczeły się natychmiast. Teraz nie wiem czego mam się spodziewać. ] Kiara, cóż ci ten niedobry meżczyzna zrobił?
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Indra to pocieszasz mnie z tym brzuchem, bo moj dalej wysoko i ostatnio narzekalam, ze moglby zaczac sie powoli obnizac
![]() Powiem Wam, ze jest mi juz tak ciezko lezec...mam ta swoja poduche, ale juz na bokach po chwili boli, plecy bola...ehhh...no to pojeczalam troszke, juz mi ciut lepiej ![]()
#4695 |
Zakorzenienie
|
Do krocza mam spakowany żel do higieny intymnej, a szyjkę sprawdzalam palcem
![]() Zmylam lakier u stop ,opilowalam paznokcie,jutro polakieruje odzywka.bozenka lysa,ale się nameczylam
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-10-09 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wasze materace tez tak smierdza? Wietrze od trzech dni na balkonie, wstawilam teraz do srodka i czuc go w calym pokoju...
#4697 |
Zakorzenienie
|
Begie, tez mam właśnie takie odcisniete wiec bebzol tez nisko. A ty nie miałaś mieć cesarki? Bo po terminie chyba cc nie robią? Ja też pewnie znowu po terminie urodze znając moje szczęście ;/ ja pierdziele to by było jeszcze dwa miechy chodzenia ;/
A ile dni po terminie rodzilas? Niby jak się ma długie cykle to można przenosić a jak krótkie to przed terminem... Obali ktoś ten mit? ;p Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-10-09 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
U nas nie było z tym problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moje cykle nawet 60 dniowe były, wiec nie chce adekwatnie do dlugosci cykli przenosić ciąży! anuszka nu nu nu ! obalam mit!
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
Hejka, gratuluję udanych wizyt
![]() Gaduły wstrętne ![]() Ja też już po wizycie, wszystko w porządeczku, wyniki ok, no i GBS ujemny ![]() Rozpisalismy wizyty do konca ciazy czyli 2 w gabinecie co 2 tyg i 2 w szpitalu ![]() ![]() Miłego wieczorka pięknotki ![]()
#4702 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Wtajemniczenie
|
heeej Wam...
normalnie, ale dzień... znów hormony wzięły górę w ogóle to jeszcze 4 tyg chce wytrzymać i mogę rodzić, bo hormony i głowa w chmurach w tej ciąży mnie dobijają... pomijając już wszelkie bóle i zmęczenie.... z Johnym i źle i dobrze, ale cóż matki się nie wybiera ![]() jego przeziębienie nadal jest przeziębieniem na szczęście a oczy to zapalenie spojówek a czemu? bo głupia matka z głupią głową świadomie/nieświadomie konsekwencji przerwała leczenie..... ![]() ![]() ![]() nie wiem albo jestem jakaś nienormalna, albo w ciąży.... na jedno wychodzi dostał w poniedziałek krople na ropiejące oczka a ja w błogiej nieświadomości już nie wiem, czy lekarka nie powiedziała, czy ja nie usłyszałam, czy nie przyswoiłam tej wiedzy no nie wiem zamiast 5 dni, dałam mu tylko 2 dni krople, bo wczoraj już miał ładne śliczne i mu nie zakropiłam.... a co za tym idzie objawy, które ładnie zaczęły zanikać, nagle wybuchły po odstawieniu z podwójną siłą.... ![]() no oczy to miał takie czerwone dzisiaj... no i pediatra mówi, że te krople to już mogą nie zadziałać, a ona boi się dawać teraz tak w ciemno i trzeba do okulisty..... wiecie, była godzina 11, a jak zapisywałam go kiedyś to o 5 rano w kolejkę się musiałam ustawić, żeby się załapać ale pojechałam licząc na litość i cudem przychodnia była opustoszała i mnie przyjęli bez problemu no i dostał inny antybiotyk plus maść do oczu ![]() no, ale pal licho to, on i tak już się wykręcał przed tamtymi kroplami, a teraz krople, a za 10 minut maść..... ![]() także tak oto swoje dziecko załatwiłam w domu rozpie*dol zostawiłam, z mokrymi włosami do lekarza leciałam, bo miałam tylko 15 minut, zubierałam się jak głupia, pot mi po tyłku spływał, obiadu nie zdążyłam zrobić, a czas już gonił, aptekę mi przenieśli i nie mogłam znaleźć innej, nagle się pochowały, rozwalona byłam po nieprzespanej nocy, z mega wielkim poczuciem winy i wyrzutem sumienia beznadziejnej matki, w ciąży, osłabiona chorobą..... normalnie stanęłam na chodniku i łzy mi ciekły ciurkiem zadzwoniłam do taty czy ma jakiś obiad i czy mogę przyjechać i cały dzień spędziłam tam, a Jasiek na dworku z dziadkiem ja odpoczywałam i powiem Wam, że nawet wieczorem taka zmęczona nie byłam jak co dzień.... ale hormony znów wzięły górę i już mam dosyć!!!! ![]() zawsze byłam wrażliwa, ale nie beksa a teraz jak tylko coś nie po mysli to od razu ryk tata to aż się chyab przestraszył jak mnie zobaczył...... no i tak sorry, że się tak rozpisałam
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam podobne i urodziłam w 38tc
![]()
#4706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się, będzie lepiej! ![]()
![]() |
#4707 | |
Wtajemniczenie
|
gratuluję wszelkich dobrych wieści wizytowych
![]() Keithlyn a tak nieśmiało zapytam, bierzesz pod uwagę, że mogę Cię już nie puścić do domu? ![]() INdra zJohnym jak wyżej a żylak.... cóż.... nie zaglądam w tamte rejony, żeby się nie denerwować i znów nie ryczeć... ![]() większy chyba nie jest tak na ogół to go nie czuję, w ogóle jak leżę to go nawet pod palcem nie czuję, tak jak leżałam na leżance u naczyniowca, to babka mi mówi, że jakbym jej nie pokazała palcem to by musiała się długo przyglądać żeby go zobaczyć.... najpierw sobie pomyślałam, nooooo to super lekarka mi się trafiła co takiego mega żylaka nie widzi ![]() najważniejsze, że nie jest większy i mniej mi się tak napina.... boję się trochę czy nie będzie jeszcze bardziej bolało przez to przy porodzie..... no i żeby zniknął szybko ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
dziwne, bo z Jaśkiem tak nie miałam, ale wtedy mialam obronę na głowie i jak w końcu obroniłam to chciałam pocieszyć się ciążą nareszcie, bez niczego z tyłu głowy, no i nacieszyłam się 3 tygodnie ![]() dzięki, już jest dobrze, cóż, głowy sobie nie urwę, a dziś wypoczęłam u taty, świeże powietrze te sprawy i podładowałam baterie jutro też jadę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po 3h czekania u ginekologa w końcu się doczekaliśmy, było tak dużo ludzi, bo w poniedziałek i wtorek lekarz odwołał wizyty no i dziś się skumulowało. W sumie to posłuchaliśmy tętna, zmierzył mi brzuszek i tyle, GBS i kolejna wizyta za 3 tygodnie (: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny... Chyba pozbywam sie czopu śluzowego... Tak trochę dziwnie, bo na raty... Pierwsze "fragmenty" zauważyłam jakieś dwa dni temu, kolejne dzisiaj... W trochę większej ilości. Sprawdzalam u wójka google... I racżej to to.
Macie / miałysie tak ? Strach się bać, ale to już co raz bliżej ![]()
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.