Wszystko o Avonie - Część III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-24, 17:28   #2761
Ptaszysko
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ja tez mam ciemne.

i u Ciebie jak te kolorki wygladają?
Chodzi Ci o te konkretne szminki czy w ogole jasne kolory ? Bo juz zglupialam

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 17:32   #2762
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o te konkretne szminki czy w ogole jasne kolory ? Bo juz zglupialam
nom te szminki - Ty masz chybe Sparkling Nude?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 17:36   #2763
aniaszew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
najlepiej zadzwon do liderki bo ja dokladnie nie wiem albo moge ci blednie powiedziec. chyba jest tak ze pierwszy rok bezplatnie ja masz [avon stara sie zeby w ogole byla bezplatna ale podobno rozmowy trwaja] okres splaty masz 51 dni z tym ze musisz chyba wplacic tylko 50 zl zeby ci odsetki nielecialy a reszte kedy chcesz. kolezanka wyczytala ze oplaty to 4 zl miesiecznie czy jakos tak. ale glowy sobie uciac nie daje

hmm mi okregowa mowila ze dziewczyny tak dostaly karty wiec nie czekaly do sierpnia... w kazdym badz razie sierpien juz tuz tuz wiec nawet jak cos to dlugo czekac nie trzeba

a poza tym to chce ta karte bo czaem ejst tak ze nie mam na rachunek ale np za tydzien juz kase mam. aon nie zrozumie ze ja za tydzien zaplace bo sa terminy i nie ma gadania. potem problemy ze paczke wstrzymuja itp
Od nast opłata za kartę 85 zł za rok (chyba że coś wymyślą).Miesięęcznie 4 zł ubezpieczenie.Za wyciągnięcie kasy z bankomatu 12 zł, więc lepiej tego nie robić.Ja (jak dostanę tę kartę) mam zamiar płacić głównie w avonie.Szkoda tylko że męża rachunków nie można płacić, a on nie chce tej karty bo mam juz 4 .
aniaszew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 17:37   #2764
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez aniaszew Pokaż wiadomość
Od nast opłata za kartę 85 zł za rok (chyba że coś wymyślą).Miesięęcznie 4 zł ubezpieczenie.Za wyciągnięcie kasy z bankomatu 12 zł, więc lepiej tego nie robić.Ja (jak dostanę tę kartę) mam zamiar płacić głównie w avonie.Szkoda tylko że męża rachunków nie można płacić, a on nie chce tej karty bo mam juz 4 .
jak to nie mozna rachunkow innych placic????? a ja sie cieszylam bo kolezanka dzis dostala karte i myslalam ze mi zaplaci rachunki bo ja kasy nie mam a ona mi obiecala
Stary 2007-07-24, 17:40   #2765
elffee
Zadomowienie

bez sensu poniewaz skoro mozna placick karta normalnie w sklepie to dlaczego nie mozna placic innych rachunkow? napewno nie mozna? a co ich obchodzi na co ja wydaje kase z tej karty?
Stary 2007-07-24, 17:40   #2766
kashka
Rozeznanie

Drogie Avonki, mam do Was wielką prośbę - czy mogłybyście podać mi namiary na ofertę netto i dodatek z biżuterią na k10? Być może są w tym wątku skany, ale przeglądam, przeglądam i nie mogę znaleźć. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 17:45   #2767
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
a przecież do spożywczaka nie zaniose katalogu...
czemu nie? Ja zostawiłam kiedyś katalog w małej piekarni. Dziewczyna ok 22 lat. Co sie okazało zamawiać zaczelą ona, jej mama i sąsiadka, często na ok 90 zł. Tak samo z samoobsługowym - tak jest ok 5 dziewczyn - łącznie jakieś 100-200 zł to zamówienia od nich. No i jeszcze jeden sklep "zieleniak" - dziewczyna zamawia średnio na 30 zł. A i jescze jedna. Ze sklepu z ubraniami - zamawia na ok. 15 zł (trzy razy przez dwa lata udało jej sie zamóić za ponad 45 zł - normalnie byląm w szoku) do tego mówi że jej klienta chce zamówic krem do stóp i że może jakiś upust za to. Za co? za łączne zamówienie na 20 zł, katalog na własność i zawsze próbki?

Cytat:

Pamietam nawet co zamówiłam w moim pierwszym zamówieniu jako konsultantka (6 lat temu) : krem do skórek i zmywacz do paznokci Wtedy to było dużo dla mnie, zwłaszcza że keiszonkowego dostawałam 20zł
to zaszalałaś

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
miałam nadzieję, że dziś dostanę paczuszke...a tu nie było i nie maech ale dostałam dziś potężne zamówienie od jednej klientki...ona z mamuśką swoją dały zamówienie na 272,70 muszę teraz tylko dobrze pomyśleć jaki prezencik im dać...macie jakieś propozycje?? zaznaczę, że troszkę wymagająca jest mama tej dziewczyny <w końcu jest Panią doktor-wykładowcą na uniwerku>
pozdrowionka dla avonomaniaczek
hmm... ja myślę że np. ten zestaw miniaturek Anew z kosmetyczką, czy coś ze spa (np ten zestaw Sake i ryż), czy też nową wode Urban Flowers, czy zestaw Satin Glow za 17,90, albo np. każdej z nich mgiełke zapachową (tą za 14,90)... Może masz też coś w domu co lezy i nie użyłaś nigdy a zamówiłaś kiedyś. No alb każdeja jakiś krem do sprób, albo jak mieszkają zazem to peelin do stóp i krem - taki zestaw.

Cytat:
Napisane przez aniaszew Pokaż wiadomość
Coś praktycznego myślę, jakiś żel lub balsam, o ile tego nie zamawiały.Może coś z logo.Ja na ogół daje kremy do rąk lub balsamy.Kolorówka odpada bo możesz nietrafić w jej kolor.Może coś z of inter żeb nie wiedziała ile to kosztowało.
Krem do rąk? Krem do rąk to daje za zamówienie za 60-70 zł a nie za 300 prawie!!!
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 17:46   #2768
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

właśnie złożyłam zamówienie; udało mi sie dobić do 25%, wprawdzie miałam na 480 ale po podliczeniu wyszło mi na to że jak złożę na 480 to zarobku będę miała 95 zł, a jak na 500 (z progiem 25%) to zarobek 126, czyli to co domówiłam wyjdzie mi za darmo
Czyli zamówiłam dla siebie tylko:

cienie poczwórne Vintage wiolets
pierścionek Oralia
kulka Active Fresh
z intenetowej:
lakier opal
lakier mrożony (obydwa mogą nie przyjść)

aha, jeszce dodam że niestety próbek podkładu perfect wear nie mogłam zamówić - po wystukaniu i dodaniu wyskoczyło że nieznaleziono, szkoda, więc ciekawe jak ktoś ma sprawdzić kolor lub wogóle jakość jak próbek nie ma do prawie żadnych podkładów?

Cytat:
o jejciu

ale to tylko na tym zdjęciu tak wyszłam.. raczej nei jestem do nich podobna - a nawet mam NADZIEJE ZE NIE JESTEM, bo te 2 panie nie podobają mi się
A podobaci się Anita Lipnicka? Bo akurat na tym zdj z av jesteś do niej podobna

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Wystawili mi fakturę z II terminu K9. Niestety ani mroźny lakier do paznokci CT, ani Opal mi nie przyjdzie
oj, to szkoda, bo też zamawiałam dziś obydwa (też 2 termin z 09)
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 17:49   #2769
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwilinka Pokaż wiadomość
Moglabys cos wiecej napisac na temat tego kremu Moisture 24?? Bo wlasnie tez zastanawialam sie nad jego kupnem-obecnie uzywalam kremow z Nivea i bardzo mi pasowaly.Jaka jest konsystencja?Dobrze sie wchlania-odrazu czy trzeba odeczekac jakis czas zanim przestanie byc wyczuwalny na skorze? Itp.
Dziekuje za opinie
Dla mnie rewelacja. Naprawdę długotrwale nawilża, jest bardzo lekki, szybko się wchłania. Z Nivei używałam kiedyś chyba Aqua Beauty i też byłam zadowolona. Moisture 24 to tańszy zamiennik Chyba można zamówić próbki - spróbuj zanim zdecydujesz się na cały słoiczek.

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
właśnie liczę sobie ile mam zamowien na 10 katalog. na razie na jakieś 230 zl (beze mnie i mamy) bradzo mnie to cieszy, ale do 25% nie dobije a jak u was? pamietam, ze: avonki pisaly ze kiepsko raczej, bo wakacje.... ruszyło cos?
Ja na 10 jeszcze nie zbieram, dziś dopiero dostałam paczuszkę z katalogami, parę rozdałam, ale wpisałam tylko ostatni możliwy termin do 22.08, bo prawie cały sierpień będę nad morzem, więc nie będzie możliwości realizowania zamówień. Spodziewam się słabego wyniku, ale za 150 zl złożę na pewno, choćbym miała kupować dla samej siebie (a tak naprawdę prawie nic nie biorę z tego katalogu...)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 17:52   #2770
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
nom te szminki - Ty masz chybe Sparkling Nude?
No tak, chodzilo mi o S.Nude

Zaraz wrzuce jakies foty
Tylko prosze sie nie smiac---wyskoczyly mi dwa pryszczyska pod ustami
No i w ogole mam dzien nic nie robienia, wiec wygladam jak mnie Bozia stworzyla

Stary 2007-07-24, 17:55   #2771
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, chodzilo mi o S.Nude

Zaraz wrzuce jakies foty
Tylko prosze sie nie smiac---wyskoczyly mi dwa pryszczyska pod ustami
No i w ogole mam dzien nic nie robienia, wiec wygladam jak mnie Bozia stworzyla
eee tam... co sie przejmujesz najwyżej sie pośmiejemy i nam sie humory poprawią

żartuję

Instagram

Stary 2007-07-24, 17:59   #2772
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
najlepiej zadzwon do liderki bo ja dokladnie nie wiem albo moge ci blednie powiedziec. chyba jest tak ze pierwszy rok bezplatnie ja masz [avon stara sie zeby w ogole byla bezplatna ale podobno rozmowy trwaja] okres splaty masz 51 dni z tym ze musisz chyba wplacic tylko 50 zl zeby ci odsetki nielecialy a reszte kedy chcesz. kolezanka wyczytala ze oplaty to 4 zl miesiecznie czy jakos tak. ale glowy sobie uciac nie daje

hmm mi okregowa mowila ze dziewczyny tak dostaly karty wiec nie czekaly do sierpnia... w kazdym badz razie sierpien juz tuz tuz wiec nawet jak cos to dlugo czekac nie trzeba

a poza tym to chce ta karte bo czaem ejst tak ze nie mam na rachunek ale np za tydzien juz kase mam. aon nie zrozumie ze ja za tydzien zaplace bo sa terminy i nie ma gadania. potem problemy ze paczke wstrzymuja itp
karta ma zalety, tylko szkoda że jest ta opłata 85 zl w kolejnych latach ...

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Ja na 10 jeszcze nie zbieram, dziś dopiero dostałam paczuszkę z katalogami, parę rozdałam, ale wpisałam tylko ostatni możliwy termin do 22.08, bo prawie cały sierpień będę nad morzem, więc nie będzie możliwości realizowania zamówień. Spodziewam się słabego wyniku, ale za 150 zl złożę na pewno, choćbym miała kupować dla samej siebie (a tak naprawdę prawie nic nie biorę z tego katalogu...)
ja wlasnie zbieram jak najszybciej , bo w srodku i pod koniec sierpnia mam niezły kołowrotek

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:00   #2773
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
eee tam... co sie przejmujesz najwyżej sie pośmiejemy i nam sie humory poprawią

żartuję

Nie ma problemu---ja to mam duzo (az za duzo) dystansu do wszystkiego, do siebie to juz w ogole Lubie sobie poszydzic

Ok, zabieram sie za foty...

Stary 2007-07-24, 18:01   #2774
aniaszew
Raczkowanie

Krem do rąk? Krem do rąk to daje za zamówienie za 60-70 zł a nie za 300 prawie!!![/quote]

Bo za takie zam daję ,ja nie mam zam od 1 osoby na 300 zł, a przynajmniej bardzo rzadko
aniaszew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:01   #2775
malwilinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Dla mnie rewelacja. Naprawdę długotrwale nawilża, jest bardzo lekki, szybko się wchłania. Z Nivei używałam kiedyś chyba Aqua Beauty i też byłam zadowolona. Moisture 24 to tańszy zamiennik Chyba można zamówić próbki - spróbuj zanim zdecydujesz się na cały słoiczek.

Dziekuje za opinie Wlasnie tez tak pomyslalam ze najpierw chyba zamowie sobie probki zeby sie nie rozczarowac i Nivea i tak jutro sobie kupie (wlasciwie to mama mi kupi bo mam noge w gipsie )

A co do zamowienia z 10 to ja mam narazie na 100 zl od 3 klientek -wiec chyba nie bedzie za wysokie w tym katalogu jeszcze napewno jakies zamowionka dojda od stalych klientek plus moje, mamy i siorki
no ale chociaz na SPA sie zalapie

Edytowane przez malwilinka
Czas edycji: 2007-07-24 o 18:06 Powód: Dopisek ...
malwilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:07   #2776
isa666
Zakorzenienie

Jutro składam zamówienie u konsultantki z kat. 9 na III termin i biorę sobie tylko balsam Sake Muszę co nieco przyoszczędzić, bo w tym miesiący tyle wydałam kasy już, ze szok
Stary 2007-07-24, 18:08   #2777
Ptaszysko
Zadomowienie

Baterie sie laduja....

Moge ejscze wrzucic, jesliby ktos byl zainteresowany blyszczyk sand shine i szminke PW forever my honey na ustach i jak cos jeszcze odnajde to dam znac

Stary 2007-07-24, 18:09   #2778
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
karta ma zalety, tylko szkoda że jest ta opłata 85 zl w kolejnych latach ...

po roku można zrezygnować
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:13   #2779
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Baterie sie laduja....

Moge ejscze wrzucic, jesliby ktos byl zainteresowany blyszczyk sand shine i szminke PW forever my honey na ustach i jak cos jeszcze odnajde to dam znac

to ja z chęcią zobaczę tą PW na ustach, i dodatkowo na dłoni
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:14   #2780
mmk
Raczkowanie

Ja mam kartę AVON chyba od marca (zrezygnowałam ze starej) i jestem zadowolona, nie dość że mam bony - już chyba ze 100 zł - to jeszcze co kampanię są prezenty (już dostałam True Glow, tusz do rzęs, cień do powiek, 2 produkty Planet Spa, a teraz ma być portfel) - ale ja dużo płacę kartą (paliwo, życie, avon)
Nie płacę odsetek bo spłacam całe kwoty tylko jest ubezpieczenie 4 zł na miesiąc.
mmk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:21   #2781
Basienka27
Raczkowanie

Własnie mam juz podgląd fakturki i przyjdzie mi wszystko a moje skromne zamowienie to:
URBAN FLOWERS EDT PARIS (21,90 zł)
INTERACT EDT PIRAMIDA (26,90 zł)
PRO ICE EDT 100ML (19,90 zł)
SSS KREM/RAK MLODY WYGLAD (4,45 zł)
ZESTAW 5 PR.SZMINKI UCR (3,20 zł)
powinnam miec paczke w poniedziałek ale mam nadzieje ze tak jak ostatnio dostane w sobotę.
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:22   #2782
Ptaszysko
Zadomowienie

OK,ale kurde aparat mam totalnie wyladowany wiec na razie wrzucam dwa---Sparkling Nude.Jedno w sztucznym, drugie w dziennym swietle.
Wiem,ze to jedno ma tragiczna jakosc,ale lepiej nie wyszlo I ono pokazuje wiernie ten kolorek---na moich ustach jest przejrzysty, blyszczacy, dajacy taki chlodny polysk

Potem podladuje aparat tak dobrze i wrzuce reszte

Sparkling Nude:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz 008.jpg (95,9 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz 009.jpg (68,6 KB, 68 załadowań)

Stary 2007-07-24, 18:25   #2783
martusia5554
Rozeznanie

Cytat:
Baterie sie laduja....

ja poprosze te fotki
martusia5554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:33   #2784
elffee
Zadomowienie

jeszcze tak apropos karty, fakt, po roku mozna zreygnowc, ale jak juz wspomnialaam moja okegowa moiwla ze trwaja rozmowy by obnizyc ta cene 85 zl albo calkowicie zreygnowac

a do tej kolezanki c ma ta karte: mozna placic inne rachunki niz swoje?
Stary 2007-07-24, 18:34   #2785
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
OK,ale kurde aparat mam totalnie wyladowany wiec na razie wrzucam dwa---Sparkling Nude.Jedno w sztucznym, drugie w dziennym swietle.
Wiem,ze to jedno ma tragiczna jakosc,ale lepiej nie wyszlo I ono pokazuje wiernie ten kolorek---na moich ustach jest przejrzysty, blyszczacy, dajacy taki chlodny polysk

Potem podladuje aparat tak dobrze i wrzuce reszte

Sparkling Nude:
Ale masz ładne usteczka

a mi twoja broda i usta zalatują Weroniką Rosati

Na twoich ustach wyglada zupełnie inaczej niż u off-wietrzki - u Ciebie jest bardziej błyszcząca i nie jest tak ciepła (piszesz nawet że daje chłodny połysk). Kurcze, chyba sie skusze jednak na nią Tez mam ciemne usta, wiec mam nadzieje że u mnie wyjdzie podobnie

Instagram

Stary 2007-07-24, 18:36   #2786
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Ło maryja. Cos ty sie Martusia z ciężarówka zderzyła????
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:38   #2787
martusia5554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Ło maryja. Cos ty sie Martusia z ciężarówka zderzyła????

nie z cięzarówka...wjechał w moj samochód inny samochód osobowy z wielka predkoscia...cud,ze zyje(tak mi wszyscy mowia)...
Stary 2007-07-24, 18:40   #2788
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia5554 Pokaż wiadomość
ja poprosze te fotki
Ptaszysko już kiedyś wklejała te fotki, są w poprzednim wątku,
i ja też wklejałam forever my honey na moich ustach - http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4491141

edit:
a zdjęcia Ptaszyska są tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4307
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:42   #2789
martusia5554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
i ja też wklejałam forever my honey na moich ustach - http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4491141

dziekuje
Stary 2007-07-24, 18:55   #2790
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Ale masz ładne usteczka

a mi twoja broda i usta zalatują Weroniką Rosati

Na twoich ustach wyglada zupełnie inaczej niż u off-wietrzki - u Ciebie jest bardziej błyszcząca i nie jest tak ciepła (piszesz nawet że daje chłodny połysk). Kurcze, chyba sie skusze jednak na nią Tez mam ciemne usta, wiec mam nadzieje że u mnie wyjdzie podobnie

Rosati ? Tos mnie porownala Ona jest dla mnie zbyt koscista, a ja taka nie ejstem----zdjecie klamie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

edit:
a zdjęcia Ptaszyska są tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4307
Wklejalam, wklejalam ale wrzuce jeszcze w swietle dziennym
Wiecie, nie mam dzis co robic

Tylko prosze o cierpliwosc po glupi aparat mi sie rozladowywuje jak tylko troche dluzej go pomecze Grat

EDYCJA:

I jeszcze jedna fotka SP. NUde (ta pierwsza),a kolejne dwie to blyszczyk Sand Shine
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3535.jpg (30,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3526.jpg (87,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3534.jpg (42,1 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Ptaszysko
Czas edycji: 2007-07-24 o 19:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości