![]() |
#2911 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niemcy IV :)
Na stronce Primarku sa miasta i adresy
http://primarkdeutschland.de/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zadomowienie
|
Hej
jesli kupilam spodnie w lidlu w poniedzialek dla corki ale nie sa dobre to czy moge ja oddac w przyszlym tygodniu? czy nie mozna |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Rozeznanie
|
W Aldim na dobra sprawę możesz zawsze przynieść i dostać zwrot pieniędzy nie wiem ile czasu dokładnie jest na oddanie w LIdlu ale te pare tygodni napewno nie jest problemem, tylko jeśli oddajesz po dłuższym czasie to najlepiej z paragonem bo może się okazać, że dana rzecz została już przeceniona i raczej nikt nie chce stracic pieniędzy
![]() W moim mieście zamknęli LIdla na 3 tygodnie i od soboty mamy zmasowany atak klietów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zadomowienie
|
7 dni na oddanie w lidlu
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ już w De, a ja zostałam z teściami. Zakładamy, że do końca przyszłego tygodnia uda mu się znaleźć nam mieszkanie do wynajęcia. Nie mamy wielkich wymagań, byle cena do 600 euro "ciepłego" czynszu. Myślicie, że znajdzie tak szybko? (napiszcie mi, że tak, bo mam załamkę bez niego
![]()
#2916 |
Rozeznanie
|
CzekoladowyMus nie chciało mi się wierzyć, że tylko tydzień na zwroty w Lidlu więc doczytałam na ich stronie, że są 2 miesiące na zwroty
![]() O tu fragment: "Wenn Sie mit dem Kauf eines Lebensmittels unzufrieden sind, können Sie, egal aus welchem Grund, die Ware zeitlich unbegrenzt und ohne Vorlage des Kassenbons zurückgeben. Alle anderen in den Filialen gekauften Artikel können Sie innerhalb von zwei Monaten zurückgeben. Unabhängig davon, in welcher Lidl-Filiale Sie den Artikel gekauft haben, erhalten Sie in allen unseren Filialen gegen Vorlage des Kassenbons unverzüglich Ihr Geld zurück. " Chardon te 600 warm to zależy od regionu/miasta, w niektórych ciężej znaleźć coś w tej cenie w innych łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie jak czytalam 7dni to tez nie chcialo mi sie wierzyc w to
![]() Zalezy tez od dzielnicy...Moja kolezanka placi tyle samo co ja czynszu..ale ma mieszkanie 20qm wiecej, ale mieszka w gorszej dzielnicy ... Jezszce 4dni pracy i mam urlop ![]() ![]() ![]()
#2918 |
Rozeznanie
|
W naszym aldim robimy tak, że poniżej 50 euro można w zasadzie zawsze oddać i także bez paragonu, powyżej 50 euro ma się 2 miesiące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
MonikaPogrzeba Gross - Gerau
![]()
#2922 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Rozeznanie
|
Witaj Lilka
![]() Chardon jak tak popatrzyłam na Immobilienscout, to można cos tam w okolicach 600 warm znaleźć. Czy w przeciągu 2 tygodni to gorzej, bo często ogłoszenia wiszą a mieszkania dopiero będą wolne np od grudnia. Kwestia szczęścia troszkę. Jeśli Twój TŻ dopiero rozpoczął tam pracę to może być problem z wynajęciem mieszkania, bo dość często właściciele wymagają min. 3 przepracowanych miesięcy w danej firmie, ze względu na czas próbny, który właśnie zazwyczaj tyle wynosi. Właściciele nie chcą podejmować ryzyka wynajmowania osobie, która jest na okresie próbnym. Oczywiście musicie też się liczyć z wpłaceniem kaucji za mieszkanie i czasem też prowizji dla maklera. |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
Na kaucję i prowizję mamy odłożone, z tego co w Pl miało być wkładem własnym do kredytu mieszkaniowego.
Ale jakbym miała czekać 3 miesiące tu w Pl żeby TŻ mógł wynająć mieszkanie to bym chyba umarła ![]() ![]()
#2925 |
Rozeznanie
|
No te 3 miesiące oczywiście mogą ale nie muszą być, my akurat musieliśmy dokumenty o zatrudnieniu przynieść, żeby wykazać ile tu pracujemy. 3 miesiące mieszkaliśmy u teściów a potem wynajeliśmy mieszkanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my powyzej 50euro tez zawsze przyjmujemy, ale jak jest zepsute to wysylamy do naprawy a nie oddajemy kasy... ogolnie Aldi pod tym wzgledem jest naprawde super... ale w H&M jest tez chyba miesiac trzeba miec paragaon, ale nawet tych karteczek nie trzeba miec..kiedys A. oddal kurtke, ktora nosil! 3tygodnie a jednak kolor mu sie nie spodobal i oddal... a mi sie rower popsul i musze do pracy chodzic na pieszo, przez co muesz jeszcze wczesniej wstawac...wykoncze sie przed tym urlopem ![]()
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
Ojej wybaczcie! Ostatnio kupowalam spodnie deszczowe w lidlu w Wesel i znajoma mnie poinformowala ze jest 7 dni na zwrot
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
hehe to znajoma jest niedoinformowana i Cię w maliny wpuściła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ooo Mainz, to tak jak Lilotka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
Jadzior to nie łaska było zaczekać z przeprowadzką żebyśmy mogły na kawę wyskoczyć? :P
Jutro jadę odwiedzić chrzestną. W domu za często myślę o TŻcie i chodzę po ścianach, bo się zamartwiam i tęsknię. A tak do połowy przyszłego tygodnia będę mieć jakąś rozrywkę.
#2933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
Polska - Niemcy 2:0
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
رحلة الألف ميل تبدأ بخطوة The journey a 1000 miles begins with one step. Edytowane przez mimi05 Czas edycji: 2014-10-12 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Dzięki.
Jednak lipa, jak poszłam aplikować to mi powiedzieli, że stanowisko już obsadzone ![]()
#2939 |
Przyczajenie
|
I ja w Mainz będę od stycznia, więc na kawę koniecznie dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Najmilsze, tak przy okazji zaswiadczen, pracy w zawodzie i uznawania dyplomow. Jest w Niemczech instytucja, z ktora powinnam sie skontaktowac w celu uznania mojego dyplomu ze studiow, ale moj partner nic nie wie i mam problem ze znalezieniem w internecie informacji. Zostalam z jednym tropem, ze owa instytucja znajduje sie w Freiburgu (im Breisgau).
Czy ktorach z Was moze cos na ten temat wie? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.