Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-09, 20:21   #4411
justynalyp
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

to może chociaż Ace. Ostatnio mój prawy cycek miał z nim bliski kontakt i jakoś mi go nie wybieliło, a tak się starałam.

http://www.sadistic.pl/tort-vt320317.htm patrzcie jakie fajne.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 20:38   #4412
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
A co mi tam! Którejś najwyżej zrobię ochotę :P hyhyhy
uwielbiałam je jak byłam w IRL

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
slodkomi aby do nas dołączyć to musisz spełnić kilka naszych warunków. podać numer buta, rozmiar stanika przed ciążą i aktualny, opisać swoje nawyki żywieniowe i najważniejsze wstawić zdjęcie gołego tyłka ojca Twojego dziecka/dzieci. Niestety takie są zasady.

prawie zapomniałam. opisz swoje podejście (w 5 zdaniach) do grzybobrania.
ale masz dzisiaj humora

Cytat:
Napisane przez slodkomi Pokaż wiadomość
no to spełniam hehe :

buty 37 -38 zalezy jaki but, 75A niestety teraz B, nawyki- słodkości których teraz nie mogę ;/ pizza, nutella, dżem, serek biały
goły tyłek? nie wiem czy jestescie gotowe na ten widok ??

a o grzybobraniu nie napisze napewno 5 zdań. nie lubie, nie wiem i nie próbowałam
spisalas się

Bajlaga, eh chyba już za późno żebym sie wybrała
mam nadzieje że kiedyś się uda
a co do kąpania za małolata to mnie się w ogóle włosy nie tłuściły i tylko w sobotę miałam myte a takto ręce, morda i pipka codziennie

jadłam pizzę z mamą zrobiłyśmy i ruszać się nie mogę dobrze że już w domku jesteśmy
Stary 2014-10-09, 20:49   #4413
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Alb myśle ze nie na miejscu Twój komentarz co do cycków.

Tak poświęcę sie dla dziecka i bede oblewać wrzątkiem ;d

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Dla mnie kapiel i mycie to jedno i to samo bo myciem nie moge nazwać przemycie buzi i paru innych części ciała..sorry
A czym się różni butelka umyta płynem do naczyń od cycka umytego płynem do ciała?

Ale co ja wiem, w końcu jestem brudasem bo kąpię się co kilka tygodni
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 20:50   #4414
simonee
Zakorzenienie

Ellyunia wizytę mam 23.10 i dopiero dostane skierowanie na usg.

Wy tu gadu gadu o cycach a ja w sr mialam o problemach cyckowych jakie mogą się pojawić w czasie karmienia.
Stary 2014-10-09, 20:57   #4415
Eirene1987
Zakorzenienie

my po wizycie u dentysty jestem dumna z synusia bo ma dziurki małe we wszystkich piątkach i jednej czwórce i zrobiła mu 2 ząbki za jednym zamachem wierciła a on nic dopiero po wierceniu jak zaczęła plombę zakładać rozpłakał się że chce do domu - ale dał sobie zrobić i to laserowo niestety na nfz dopiero w styczniu możemy przyjść bo kasy już nie ma ale powiedziała żebyśmy dalej tak dbali o ząbki jak teraz bo widać że ładnie utrzymane ząbki to będzie dobrze a dziurki są bardzo malutkie. ale mi kamień z serca spadł

AsiaW sterylizator mamy taki do mikrofali po synku i podgrzewacz też. dla mnie podgrzewacz był nieoceniony wstawiałam butlę z wodą i sobie stała na noc w nocy tylko pyk pyk dosypywałam mleko i gotowe było ale to jak się butlą karmi

Kinqaa oby zła passa poszła w p....

Słodkomi
hej mam nadzieję że znajdziesz czas aby poczytać choć pół tego wątku co u każdej z nas i aby się wdrożyć

Montanka nawet nie wiesz jak się cieszę że jesteś już w domu i wszystko ok
to aż tak cię skurcze bolały???

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Wybacz ,ale nie wyobrażam sobie myc dziecka dokładnie raz w tyg..masakra. To uczy na przyszłość tez jakis nawyków...
Nie sadze zeby płyn do mycia naczyń załatwił sprawę:p jednak wrzątek jest bardziej odpowiedni.
my kąpaliśmy codziennie. nie uważam że małe dziecko się brudzi i spokojnie można to robić co drugi dzień np ale nam chodziło o wyrobienie nawyku - że najpierw kąpiel a potem lulu. dzięki temu dziecko zasypia łatwiej tzn u nas tak było. zresztą nie wiem ja kąpałam się codziennie jak byłam mała moje rodzeństwo też tzn nie kąpałam a myłam w misce. syna też myjemy codziennie - kąpie się albo myje pod prysznicem. czasem ma dzień dziecka jak późno skądś wracamy albo jest piątek i za późno. ale to rzadko bo wręcz się on domaga ze chce się umyć.

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Dusiolka powiem tak... od ukłucia igłą nikomu się nic nie stanie, a duża dawka leku w jednej dawce jakoś do mnie nie przemawia
A co ty sądzisz?
ehh. my szczepiliśmy 6w1 synka. do tego pneumokoki i rotawirusy. teraz mam poważne wątpliwości i chyba zaszczepimy normalnie - nie 6 w 1. trochę się naczytałam i się boję

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:01   #4416
smerfetka2808
Zakorzenienie

Eirene, dla syneczka! wiedziałam że da rade! i jeszcze 2ząbki zrobione świetnie
kurcze my chyba też nie będziemy tych 6w1 tez muszę o nich poczytać...
Stary 2014-10-09, 21:06   #4417
Montanka
Rozeznanie

Eirene,pewnie,ze nie bolaly,jak porodowe,ale byly na prawdę nieprzyjemne i nie miały nic wspólnego ze zwykłym twardnieniem.Takie slidne razy z calej macicy naciągające na plecy.

Dziewczyny z problemami tarczycowymi,w jakim tygodniu dokładnie powtarzałyście trab?
Stary 2014-10-09, 21:07   #4418
AsiaW**
Zakorzenienie

a ja uważam, że ta dyskusja jest trochę bez sensu, na szczęście każdy rodzic jest inny i robi po swojemu, ja tez zamierzam kąpać codziennie, sama też byłam tak kąpana, ale nie uważam, ze jak ktoś postępuje inaczej to jest źle. Każdy robi po swoejmu, w ramach rozsądku oczywiście.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:08   #4419
kleo111
Zakorzenienie

Zaczynam nadrabianie zajadajac sie winogronem
Wiecie mama przyniosla mi dzis nowe Reeboki na niemowlaczka i mowiutenkie granatowe Air Maxy tylko juz na troche wieksza stopke, na moje oko na roczniaka

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:09   #4420
ewka555
Zakorzenienie

Hejj, co do mycia to ja mam zamiar codziennie kąpać dziecko, jak eirene napisala, chodzi o nawyki. Co do szczepienia to jestem za tradycyjnym, dokladnie nie uważam żeby dziecku coś bylo po kilku kluciach, a skoro sklad końcowy ten sam co w tamtej, to uwazam to za chwyt i naciaganie kasy. A ja bylam na pizzy i simonee tam mi nagadalas,ze pojechalam do TK maxx i kupilam malej, a w sumie TŻ kupil bo mi to za drogie bylo komplecik fajny
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:10   #4421
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Eirene,pewnie,ze nie bolaly,jak porodowe,ale byly na prawdę nieprzyjemne i nie miały nic wspólnego ze zwykłym twardnieniem.Takie slidne razy z calej macicy naciągające na plecy.

Dziewczyny z problemami tarczycowymi,w jakim tygodniu dokładnie powtarzałyście trab?
Co powtarzalysmy?

Instagram
Stary 2014-10-09, 21:11   #4422
justynalyp
Zadomowienie

a ja tam prać nie będę, kąpać nie zamierzam, a cycki będę odkażać sobie domestosem. a poza tym mamusią będę idealną.
Stary 2014-10-09, 21:13   #4423
alb
Zadomowienie

Cytat:
a ja tam prać nie będę, kąpać nie zamierzam, a cycki będę odkażać sobie domestosem. a poza tym mamusią będę idealną.
A najważniejsze że wyluzowaną
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:14   #4424
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

:d

Alb zapytaj sie dziewczyn które kupują sterylizatory po co im właściwie ;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:18   #4425
justynalyp
Zadomowienie

a i najważniejsze. dziecko musi pasować do mnie. musi być moim małym gadżetem, którym będę mogła się chwalić.
Stary 2014-10-09, 21:22   #4426
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Co powtarzalysmy?
Tshr-ab
Stary 2014-10-09, 21:27   #4427
justynalyp
Zadomowienie

ja, moje dziecko i mój głupi humor idziemy spać. bawcie się dobrze dziewuszki.

bo jak coś to moja suka już śpi od dawna. och nie, śpi w moim łóżku, ale na szczęście na swojej poduszce.

Edytowane przez justynalyp
Czas edycji: 2014-10-09 o 21:30
Stary 2014-10-09, 21:29   #4428
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
dusiolka ja tez uwazam, ze 3 dni to przesada, dlatego najwyzej po cichu sama bede małą podmywać...

a czemu nie kupujesz?

eirene a płynu do płukania używałas jakiegos? w ogole warto, czy starczy sam plyn do prania/proszek ?
Ale dzieci w szpitalu celowo sie nie kapie te 3 dni, bo na ich skorze znajduje sie specjalna maź, ktora chroni je przed bakteriami itp. i stwarza flore bakteryjnaWiem to, ze szkoly rodzienia

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Siusiak (dorodny) nadal jest Młody rozwija się prawidłowo, waży 1051 g, jest bardzo wysoko, dr stwierdził, że do porodu daleko. Synuś nie był chętny, by pokazać twarzyczkę, zasłaniał się rączkami no i mamy fotki z jego buzią i rączką przy twarzy i ma słodkie papelki Wszyscy stwierdzili, że podobny do mnie

U mnie pogoda cudowna, wyciągnęłabym Tż na spacer, ale niestety musi się zająć remontem pędzę dokończyć obiad

a na to USG w 30 tyg. nie wiem czy będę szła

a proszek mamy kupiony Lovela, bo kiedyś tam promocja była i zapas jest zrobiony
Super,ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Co do sterylizatora to mam w planach kupic ten co zalewa się wrzatkiem i do mikrofali ale to dopiero jak bedzie na butelce dziecko.jak z piersi to nie
My juz mamy, zastanawialismy sie czy mokrofalowy czy elektryczny i wybralismy ten drugi

Tommorow gratuluje udanej wizyty

Montanka dbaj o siebie

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Tshr-ab
Ja jestem tarczycowa, ale nie wiem nadal o co chodzi

Instagram
Stary 2014-10-09, 21:30   #4429
fashionaddicted
Zakorzenienie

Matko dziewczyny tak mi sie chce spac strasznie alr nogi nie daja mi lezec.
Polozylam je na stolku na ktorym.lezy koc, podlozylam to pod kolana, moze chwilowo ciut leoiej ale spac tak nie dam rady, zwlaszcza z mezem obok...
Stary 2014-10-09, 21:42   #4430
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Ale dzieci w szpitalu celowo sie nie kapie te 3 dni, bo na ich skorze znajduje sie specjalna maź, ktora chroni je przed bakteriami itp. i stwarza flore bakteryjnaWiem to, ze szkoly rodzienia:ehe:
No dobrze, ale ja uważam to za glupote. Ja po porodzie pójdę się wykąpać, to dlaczego moje dziecko ma leżeć ubabrane, tylko poprzecierane ? Albo skoro to niby takie naturalne to czemu w takim razie jak pies urodzi, to zlizuje ta cala maź ze szczeniakow i je "myje" ? Każdy ma swoje zdanie, ale dla mnie dużo rzeczy wokol dzieci to teraz jakas moda/wydzowianie i ze wszystko takie super naturalne i wgl..

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

I wgl kiedyś nie bylo szkól rodzenia, gazetek typu mamo to ja i kobiety sobie radzily i dawaly radę, a przede wszystkim wiedzialy co dobre dla ich dzieci, a teraz gdzie się nie ruszysz to wymyślanie, zlote rady itd
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:47   #4431
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ale co ja wiem, w końcu jestem brudasem bo kąpię się co kilka tygodni

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
my po wizycie u dentysty jestem dumna z synusia bo ma dziurki małe we wszystkich piątkach i jednej czwórce i zrobiła mu 2 ząbki za jednym zamachem wierciła a on nic dopiero po wierceniu jak zaczęła plombę zakładać rozpłakał się że chce do domu - ale dał sobie zrobić i to laserowo niestety na nfz dopiero w styczniu możemy przyjść bo kasy już nie ma ale powiedziała żebyśmy dalej tak dbali o ząbki jak teraz bo widać że ładnie utrzymane ząbki to będzie dobrze a dziurki są bardzo malutkie. ale mi kamień z serca spadł

AsiaW sterylizator mamy taki do mikrofali po synku i podgrzewacz też. dla mnie podgrzewacz był nieoceniony wstawiałam butlę z wodą i sobie stała na noc w nocy tylko pyk pyk dosypywałam mleko i gotowe było ale to jak się butlą karmi

Kinqaa oby zła passa poszła w p....

Słodkomi
hej mam nadzieję że znajdziesz czas aby poczytać choć pół tego wątku co u każdej z nas i aby się wdrożyć

Montanka nawet nie wiesz jak się cieszę że jesteś już w domu i wszystko ok
to aż tak cię skurcze bolały???

my kąpaliśmy codziennie. nie uważam że małe dziecko się brudzi i spokojnie można to robić co drugi dzień np ale nam chodziło o wyrobienie nawyku - że najpierw kąpiel a potem lulu. dzięki temu dziecko zasypia łatwiej tzn u nas tak było. zresztą nie wiem ja kąpałam się codziennie jak byłam mała moje rodzeństwo też tzn nie kąpałam a myłam w misce. syna też myjemy codziennie - kąpie się albo myje pod prysznicem. czasem ma dzień dziecka jak późno skądś wracamy albo jest piątek i za późno. ale to rzadko bo wręcz się on domaga ze chce się umyć.

ehh. my szczepiliśmy 6w1 synka. do tego pneumokoki i rotawirusy. teraz mam poważne wątpliwości i chyba zaszczepimy normalnie - nie 6 w 1. trochę się naczytałam i się boję

I brawo dla dzielnego chłopaka! zuch!
U nas tak samo...jak jakieś atrakcje w ciągu dnia, wypad dłuższy ...wraca się późno to zdarza się ,że bez kąpieli mloda idzie spać.

Cytat:
a i najważniejsze. dziecko musi pasować do mnie. musi być moim małym gadżetem, którym będę mogła się chwalić.
To jak torebka do butów w tym samym kolorze

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
No dobrze, ale ja uważam to za glupote. Ja po porodzie pójdę się wykąpać, to dlaczego moje dziecko ma leżeć ubabrane, tylko poprzecierane ? Albo skoro to niby takie naturalne to czemu w takim razie jak pies urodzi, to zlizuje ta cala maź ze szczeniakow i je "myje" ? Każdy ma swoje zdanie, ale dla mnie dużo rzeczy wokol dzieci to teraz jakas moda/wydzowianie i ze wszystko takie super naturalne i wgl..

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

I wgl kiedyś nie bylo szkól rodzenia, gazetek typu mamo to ja i kobiety sobie radzily i dawaly radę, a przede wszystkim wiedzialy co dobre dla ich dzieci, a teraz gdzie się nie ruszysz to wymyślanie, zlote rady itd
Tak tak. Kiedyś żyli w kamieniolomach i polowali na mamuty
Tak to możemy się przerzucac do usr...śmierci każda zrobi jak uważa

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:50   #4432
smerfetka2808
Zakorzenienie

ewka też sobie nie wyobrażam żeby mojego Synusia nie umyli, ok 1 dobe niech sobie jest brudny tylko jak ja go przytulę wtedy? mam nadzieję że mi się włączy coś co mi nie będzie przeszkadzało bo póki co dzieć taki zaraz po urodzeniu przeraża mnie taka jestem okropna....

Justyna, śpij dobrze a raczej śpijcie

i jaka jestem zła to szok, kupiłam sobie oliwkę BabyDream a raczej miał być oliwka bo wprowadzili taki sam balsam jak oliwka a ja nie doczytałam i teraz mam 2 balsamy i byłam jeszcze w sklepie Ziaji i oczywiście zapomniałam co miałam kupić, jaki krem polecacie, więc kupiłam krem na dzien i noc z olejkiem arganowym zobaczymy co to będzie...taki kalafior
Stary 2014-10-09, 21:59   #4433
Kinqaa
Zakorzenienie

Smerfetka

Kurcze jak śpię z Tztem to mi ostatnio albo ręka albo noga dretwieje. ... :/ brrr.
Spac mi się juz trochę chce...i chyba się położe. Mam dość myślenia o problemach...

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 22:05   #4434
smerfetka2808
Zakorzenienie

Kinqa, no cóż będe musiała je wykorzystać wyjścia nie mam
no to kładź się! słodkich snów

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Fashion, musisz wyluzować troszkę, bo przemęczanie się w twoim stanie wskazane na pewno nie jest
Stary 2014-10-09, 22:34   #4435
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

bryy wieczór.... głowa mnie boli
Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Lilijka kciuki za wyniki z badań. Kiedy będziesz miala ?
jutro wyniki...aż się boję...
ty 5 tygodni, ja jeszcze 3 tygodnie, ale przyznam się, że jest mi już ciężko
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Po wizycie:
Siurek nie odpadł i nadal jest synek. Waga 985 kg, TP wg USG w zasadzie pokrywa się z TP wg OM. Niestety odwrócony jest zupełnie - położenie miednicowe, więc przez miesiąc zrobił obrót radykalny... Szyjka długa, macica duża mimo że mam mały brzuch. Generalnie wszystko w porządku - dostałam skierowanie na mocz i morfo, cukrzycy ciążowej nie mam.
Co do cc mam iść do okulisty, ale ginekolog ostrzegała że teraz już odchodzi się od tego że wada wzroku jest wskazaniem medycznym do cc...
Co mnie martwi...
za wizytę... intensywne dni to mam już od poniedziałku
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Kochane jakiej firmy proszek/ plyn do prania dla dzieci polecacie? Najwiecej u mnie w miescie firmy Lovela.
ja miałam proszek Dzidziusia, polecam, dobrze dopiera, ale ubranka trzeba po nim poprasować, bo dość sztywne są. Stosowałam do go do roczku małej.
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Siusiak (dorodny) nadal jest Młody rozwija się prawidłowo, waży 1051 g, jest bardzo wysoko, dr stwierdził, że do porodu daleko. Synuś nie był chętny, by pokazać twarzyczkę, zasłaniał się rączkami no i mamy fotki z jego buzią i rączką przy twarzy i ma słodkie papelki Wszyscy stwierdzili, że podobny do mnie
za wizytę i dorodnego siusiaka
Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
ja skoczyłam tylko po L4, ale jak powiedziałam, że dalej brzuch mi twardnieje, to zrobiła USG szyjki i wyszło, że na granicy normy (25mm), mam brać więcej magnezu, luteinę i no-spę w razie potrzeby
także chyba nie zaszaleję na tym wolnym
o to uważaj na siebie
Cytat:
może się nie poci, ale naskórek to się chyba złuszcza, kurz osiada, bakterie się mnożą, zarazki gromadzą, mamusia i tatuś całuję, babcia dotyka, teściowa przytula, a po niej to już trzeba dziecko wykąpać. ba! nawet wyszorować!
potwierdzam czerwone. Moja teściówka raz tak małą załatwiła. Pocałowała ją w policzek i zaraz małej coś wyskoczyło
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
a dziewczyny czy Wy wszystkie kupujecie sterylizator i podgrzewacz? zastanawiam się czy to koniecznie jest potrzebne.
moim sterylizatorem był wrzątek, a na początku garnek z wrzątkiem (teraz też tak będę robiła) .... podgrzewacza nie miałam i nie kupuję

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

witam nowa mamę

eirene a siedział ci na kolanach? za dzielnego synka
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 23:21   #4436
ellyunia
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Brawurka, Lilijka wy najbardziej wytrwale jeśli chodzi o prace

Lilijka ja mam nadzieje ze nikomu nie przyjdzie do głowy całować mojej malutkiej
Jak sobie przypomnę życzenia pod kościołem po ślubie i te wszystkiego całusy (blee) to oczywiście dostałam uczulenia na pół policzka

Smerfetka teraz Ci sie tak wydaje,ale jak to będzie twoje maleństwo to raczej nic ci nie będzie przeszkadzało

Dziewczyny może u was w szpitalach nie myją dzieci no mamy same maja to robić

Oho jak wizyta sie zbliża to mała sie rozbija w brzuchu. A wcześniej siedziała jak mysz pod miotła i matkę stresowala

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-10-09 o 23:25
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 23:34   #4437
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia tez mam nadzieje ze nie beda całować Malej..wrrr ogólnie nie lubie takich rodzinnych calusow na przywitanie...
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 00:31   #4438
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tego nie wymislilam, tez wydalo mi sie to dziwne, ze takiego brudaska daja, no ale Ponoc wczesniej kiedy myli, pozniej natluszczali malucha jakims sztucznym specyfikiem, ktory mial zastapic ta naturalna maź

Instagram
Stary 2014-10-10, 06:22   #4439
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry, obudziło mnie siusiu i już nie śpię

Ponieważ dzisiaj mam nieplanowane wolne wpadłam na szalony pomysł, aby przejechać się do Krakowa z córką (nawiedzić moją siostrę w pacy ) Ale czy dam radę tego nie wiem. To tylko pomysł, muszę jeszcze teścia podpytać jak tam mała z kaszlem, bo to najważniejsze.

kleo zabieg nie mycia w szpitalu nazywają chusteczkowaniem. Dzieci nie kąpią tylko w strategicznych miejscach przecierają mokrymi chusteczkami.
Za to w jednym z "najlepszych" szpitali dziecięcych w CZD w Katowicach-Ligocie dziecko obowiązkowo oliwkują od stóp do głów
Tam gdzie rodziłam dzieci były kąpane codziennie.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 06:29   #4440
simonee
Zakorzenienie

Standardowa noc, nie śpię od 5.

Smerfetka ja zamiast olejku tez kupiłam balsam oczywiście zorientowałam się w domu.

Lilijka bo teściowa ma jad i dlatego małej coś wyskoczyło

Co do całowania malutkiej po urodzeniu to prócz mnie i M wyjątek zrobię dla mojej mamy a reszta niech trzyma swoje wargi z daleka od buzi i rączek, przynajmniej na początku.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości