![]() |
#2611 |
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Eliza telewizja taka jest... nawet w dniu pogrzebu szukają sensacji i do pokazania żeby tylko sprzedać.. Przykre..
A z ubraniami to wiesz jak jest ![]() ![]() Martuszka to udanych zakupów ![]() ![]() Miss oglądałam ten program o tych mężczyznach, wyglądali okropnie!!! Wstręt bierze aż... Kasiula jak dzień minął? ![]() Yenna twoje jadłospisy na prawdę wyglądały jak głodówka... ja dziś czuje, że za dużo zjadłam więc się nie martw :P miałam gołąbki na obiad i nie mogłam się im oprzeć... |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Wtajemniczenie
|
Kotori chcialabym kupic jakis sweter do leginsow, torebke, marynarke, koszule. Spodni nie planuje kupowac, bo jak sie chudnie to calkiem inaczej leza na tylku i ciezko to przewidziec.
Eliza no to spinaj sie i do dziela!
#2613 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj miałam strasznie zabiegane popołudnie. Byłam z córą na zajęciach ruchowych. Tym razem nie skorzystałam z siłowni bo mąż był w pracy i musiałam malutką wziąć ze sobą. Później wstąpiłam na małe zakupy (rossmann i spożywka) a po powrocie musiałam dom trochę ogarnąć. Później kąpanie, karmienie, usypianie.
Moje dzisiejsze jedzonko: I. 3 kromki chleba wieloziarnistego, jajecznica z 2 jajek, trochę masła, pomidor, herbata z cukrem II. jogurt 0% owocowy typu greckiego, garść migdałów, kawa z mlekiem i cukrem III. gulasz wołowy z marchewką, 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, ćwikła IV. jogurt 0% owocowy, pół banana V. kromka chleba orkiszowego, 60 g makreli wędzonej z przyprawami Yenna zgadzam się z Martuszką. Koniecznie musisz zmienić podejście do diety. Inaczej bardziej sobie zaszkodzisz niż pomożesz. Emilia gratuluję ![]() Martuszka widzę że jednak udało Ci się w nocy przekonać męża do zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zadomowienie
|
Wsiadam na rowerek
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Wczoraj na tapecie był zielony 'kalfior' a ja dzisiaj w sklepie widziałam fioletowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Zakorzenienie
|
jak to fioletowy
![]()
#2617 |
Zadomowienie
|
Przejechałam 5 km. Chyba nie dam rady więcej przejechać.
Eliza jest taki. Też się dzisiaj zdziwiłam. Zobacz http://www.mojpieknyogrod.pl/warzywa...rowe-kalafiory |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
ten biały to teraz blado wypada przy tamtych
![]() Ja to jestem strasznie zmotywowana do diety,ale nie mogę się pozbyć myśli,że zaraz mi waga stanie ,albo zacznie rosnąć.Wiem,ze powinnam myśleć pozytywnie,ale jakoś tak wychodzi ![]()
#2619 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2620 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jak jesteście w potrzebie fajnego lunchboxa, to wam mogę powiedzieć, że w biedro są w różnych opcjach:
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...iki-silikonowe i są składane! dla mnie bomba, kupiłam taki jak jest na zdjęciu ten fioletowy, ale w zielonym kolorze ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- mogę wam w wolnej chwili fotkę zrobić, jeśli będziecie chciały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Wtajemniczenie
|
Szczurku czadowy pojemnik, tylko szkoda ze z Biedronki, to tego u mnie nie ma
![]() ![]() Takze jakbym tylko miala mozliwosc to bym te kupila! Jeszcze tylko dzis i weeeeeekend ![]() ![]()
#2622 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Nie było mnie tu troche i niektóre z was miały racje . Jest mi ciężko troszke . Ale może wszystko od początku. ![]() No więc tak ... ![]() Prace w końcu mam ![]() ![]() ![]() ![]() Jak poruszam temat powrotu mój tż mnie zbywa , złosci się i mówi że moge jechać na kilka tygodni do polski jak tęsknie. On nie rozumie ,że nie tylko o tęsknote chodzi. To nie mój kraj i nie chce tu być dłużej niż to konieczne. Niby ostatnio ustalilismy ,że w styczniu zawieziemy wszystkie oszczędzone pieniądze do polski i podejmiemy decyzje kiedy wracamy na stałe . Ale martwie sie ,że te słowa padly zeby mnie uspokoić . Ja tża poinformowałam ,że ja wroce do polski z nim czy bez niego bo po mimo ,że go kocham to nigdy nie będzie mi dobrze w UK . Oczywiscie nie ma tragedi bo się przyzwyczaiłam troche do mieszkania tutaj ,ale czuję że chce wracać i koniec. Wczesniej tż mowił ,że jak nie dam rady to wrocimy a teraz taka głupia sytuacja. No i właśnie chodzi o to ,że przez te nerwy @ mi się spóźnia , dużo zwracam i bardzo dużo jem ![]() Proszę Was !!! Mogę wrócić ? i proszę was poradzcie mi coś bo oszaleje . Keszcze jeden ze współlokatorów ciągle mnie dołuje bo on też chce wrocic i tez ma problemy i taj siadamy i biadolimy . Znowu zaczełam palic.... POMOCY KOCHANE PROSZE WAS POMÓŻCIE BO NAWET NIE MAM Z KIM POGADAC I SIE PORADZIC I GLUPIEJE . |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zadomowienie
|
Hej!
Malutka mi się rozchorowała ![]() ![]() Dzisiaj robię na obiad krem z dyni ![]() Jmz oczywiście że przyjmiemy! Cieszę się że wróciłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
jmz pewnie,że możesz wrócić
![]() KASIULA to szkoda małej ,pewnie marudna przy temperaturze wysokiej.Może to jakaś trzydniówka ?
#2625 |
Zadomowienie
|
Eliza to chyba nie jest trzydniówka. Ma za niską temp. bo przy trzydniówce sięga ponad 39 st. Ja jednak obstawiam gardełko i chyba zaraziła się od kuzyna. Byliśmy u nich w niedzielę i mały był chory
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Zadomowienie
|
Ja czytam, ale nie mam co pisać, roboty mam dużo i siedzę cały czas przed kompem, tyle co przerwa na biegi :/
jmz_ nareszcie!!!! Oczywiście, że możesz wrócić, brakowało Cię tu!!!! Jak rozmawialiście na początku z tżtem o tym ile on chce tutaj zostać to co mówił? Czy to jest taka sytuacja, że on na początku chciał zostać krótko, zarobić tylko i wrócić, a teraz zmienił zdanie??? Wiesz to jest bardzo często tak, że ludzie chociaż chcieliby wrócić, to jednak zaznali już tej różnicy pomiędzy standardem życia i zarobkami i wiedzą, że jak wrócą do kraju to będzie ciężko związać koniec z końcem, no i to ich głównie powstrzymuje :/ eliza_ja robię ten zestaw codziennie ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Raczkowanie
|
Miło mi ,że tak mnie przyjmujecie
![]() KASIULA pewnie to nic poważnego kochana ![]() eliza a wiesz wolałam zapytać ,żeby nie było że się wkleiam hehe . miss no i właśnie to ta druga opcja. Najpierw rozmawialismy że wracamy w kwietniu , później w czerwcu , sierpniu.... Odpuszczałam i chyba nie powinnam wtedy tak robić . Tż boi sie ,ze nie znajdzie w polsce pracy i ze nie damy sobie rady. Ale no przecież jak nie spróbujemy to sie nie przekonamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Rozeznanie
|
Yenna niestety u mnie w rodzinie ciemny ryż to raczej nie.. jedynie biały. Udało mi się i tak zmienić, że próbują ciemnego makaronu więc może z biegiem czasu ida mi się też ich przestawić na ciemny ryż
![]() jmz witaj z powrotem ![]() Ciężki temat u Ciebie.. z tym powrotem, ale myślę, że jak facet na prawdę Cię kocha pójdzie z Tobą. Fakt jak mówi Miss, że może się przyzwyczaił do życia w UK i Polska dla niego pod względem materialnym i zarobkowym jest na innym poziomie. Jednak jak postawisz sprawę jasno i będziesz mu cały czas mówić, że chcesz wracać na 100% to on z pewnością przemyśli sprawę i da Ci znać. A ty się nie dołuj, bo przez to nie masz nic ochoty robić, jeśli masz zamiar tylko leżeć i się obżerać jak powiedziałaś. To może lepiej wyjść na spacer samej i przemyśleć wtedy kilka rzeczy. Na pewno to jest lepsza alternatywa niż leżenie. Mam nadzieję, że pomogłam coś ![]() Kasiula współczuje choroby u malej z takimi dziećmi to chyba ciężko jest jak są chorzy. Ja nigdy nie miałam bliższej styczności z dziećmi jak tylko na kilka godzin.. więc się na tym nie znam, mam nadzieję że szybciutko jej się poprawi, a ty będziesz też z pewnością spokojniejsza i będziesz miała więcej czasu dla siebie ![]() Dziewczyny ja dziś znów targałam taczki z drewnem tylko tym razem z samego rana i było ich znacznie więcej... także wysiłek jakiś był. Postaram się też wieczorkiem pobiegać z 30 minut ![]() Pogoda jest piękna i warto wykorzystać je na aktywność fizyczną. Ja dziś po wczorajszym wożeniu czuje moje ramiona, zakwasy się zrobiły ![]() Dziś moje jadło: Śniadanie 70g płatków Nestle Frutina + 150g jogurtu naturalnego + nektarynka Obiad Salaterka klusków lanych z mlekiem + kilka malin Podwieczorek 2-3 ciasteczka owsiane Kolacja Kilka placuszków z cukinii + kawałek fileta na parze z łososia |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
kotori ale tak samo facet może powiedzieć,ze jak jmz go na prawdę kocha to zostanie z nim.Muszą się dogadać czy on ma zamiar kiedykolwiek wrócic.Jeśli tak to trzeba ustalić kiedy,ale konkretnie i wtedy ona może jeszcze z nim zostać i wrócą razem.Jak nie potrafi się określić kiedy,a jmz nie chce tam zostać to niestety,ale czarno to widzę.
#2630 |
Rozeznanie
|
Eliza też w sumie masz rację. Muszą spokojnie pogadać i podjąć decyzję.
Dodaję artykuł. Warto poczytać co nie co ![]() Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2014-10-10 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Wtajemniczenie
|
JMZ no witaj z powrotem! a nie mowilam
![]() ![]() Z tz to tylko na spokojnie trzeba, bez nerwow i klotni. Jedno z Was musi sie poswiecic, lub musicie sie rozstac. Nie mozesz sie nastawiac, ze to koniecznie on ma sie poswiecic. Moze faktycznie kiedys chcial wrocic a teraz juz nie chce. Moze za 5 lat Ty rowniez nie bedziesz chciala wracac? Wiadomo ze nie zmienisz zdania za pol roku. To za malo zeby poczuc sie swojsko w obcym kraju. My z tz ustalilismy, ze decyzje podejmiemy dopiero po 5 latach, a po 3 jesli jednemu z nas bedzie bardzo zle. Wtedy wrocimy. Ale nie szybciej, bo wtedy decyzja kieruje po prostu lek, braki w jezyku, brak znajomych.
#2632 |
Zakorzenienie
|
KASIULA jak malutka ? co lekarz powiedział.
ja zaraz wskakuję na rowerek.
#2633 |
Zadomowienie
|
jmz_ po pierwsze to musisz wiedzieć dlaczego tak naprawdę chcesz już wracać do Polski. Ja na Twoim miejscu, gdyby problemem był język i to, że nie mam tam przyjaciół czy nie mogę się przyzwyczaić do otoczenia, to dałabym sobie jeszcze szansę na przystosowanie się. Nie po to, żeby nie wracać do Polski i zostawać tam na stałe, tylko po to, żebym ewentualnie mogła pójść na kompromis i te kilka miesięcy jeszcze tam wytrzymać nie męcząc się. Zaklimatyzowanie z obcym kraju to nie tylko kwestia szczęścia, ale też nastawienia. Natomiast jeśli chciałabym wracać dlatego, że bardzo tęsknię za rodziną albo np. wiem, że mogłabym tam w domu pomóc i że im mnie brakuje, to bym się nie wahała, tylko wracała. Jeśli chodzi o problem z tżtem to najlepsza w takim wypadku jest szczerość. Nie odkładaj rozmowy z nim na za miesiąc, bo do tego czasu będziesz sie zamęczać, tylko porozmawiaj z nim szczerze. Powiedz mu, że czujesz sie przez niego zwodzona i że nie podoba Ci się, że ciągle zmienia zdanie i przekłada to, co wcześniej obiecywał. Pójdź na kompromis i powiedz, ż jesteś w stanie zaczekać do stycznia z podjęciem decyzji o powrocie, ale wtedy w styczniu oczekujesz od niego decyzji ostatecznej i że tym razem będzie się trzymał własnego słowa. Oprócz tego powiedz mu, że nie możesz funkcjonować z nim w związku, kiedy on Ci nie mówi czego tak naprawdę chce - czy chce zostać na stałe, czy chodzi tylko o przedłużenie pobytu tam o kilka miesięcy, itp. I postaw sprawę jasno - Ty na stałe tam siebie nie widzisz, kochasz go, ale w Polsce masz swoją rodzinę i nie wyobrażasz sobie przeprowadzki na stałe do Anglii. No i wiadomo - na spokojnie z nim pogadaj, a nie krzycząc.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula lepiej nie zostawiaj chorej malej z mezem, bo sie wkurzy
![]() To chyba nie takie hop siup takim malenstwem chorym sie zajac. Matka to zawsze sobie poradzi. Miss no ale z drugiej strony, to czy wlasnie rodziny nie zaklada sie z tz? swojej wlasnej? No i samolotem z Anglii to mozna na weekend przyleciec. Nie wiem, moze ja jestem jakas inna, ale nie zostawilabym tz bo tesknie za mama ![]()
#2635 |
Zadomowienie
|
Eliza doktorka sama nie wie co jej jest. Nie widzi żadnej infekcji. Kazała dawać tylko środki przeciwgorączkowe i czekać do poniedziałku czy rozwinie się jakaś infekcja
![]() Martuszka wykrakałaś! Pojechałam na siłownię, jak jechałam to mała była spokojna, nie miała gorączki. Na siłowni byłam godzinę i już prawie miałam wychodzić jak zadzwonił mąż że mała strasznie płacze i nie może jej uspokoić. Wybiegłam do samochodu, dałam koguty na dach i pędziłam, na szczęście po 10 min już się uspokoiła. Jednak mąż jest delikatnie mówiąc zły ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wyjechałam z rodzinnego miasta i wcale za nim nie tęsknię ![]() ![]() ![]() Jmz może twój tż boi się że sobie nie poradzi po powrocie do kraju? Jak wracać to tylko wtedy jak ma się kasę i pomysł na swój własny biznes. Tylko w ten sposób można osiągnąć podobne standardy życia w Polsce co w UK. Powrót i praca w Polsce za 1500 zł skutecznie zniechęca młodych do powrotu. Dlatego termin powrotu odsuwają z roku na rok aż w końcu podejmują decyzję o pozostaniu na stałe. Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2014-10-10 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już po rowerku i po ćwiczeniach na łapki ![]()
![]() |
#2637 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula kurcze nie chcialam wykrakac
![]() ![]() ![]() ![]() Eliza ![]()
#2638 |
Zadomowienie
|
Ale to zależy od osoby, od charakteru i od podejścia. Ja też chce za tżtem wylecieć i to o wiele dalej, bo do Stanów, ale ja nie jestem typem, który ciągle tęskni za domem. Rozumiem jednak, że niektórym jest trudno żyć z dala od rodziny i gdybym tak miała i nie mogłabym się przyzwyczaić do nowej sytuacji, to nie chciałabym się na siłę męczyć.
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zadomowienie
|
Martuszka wiem że nie chciałaś
![]() ![]() ![]() A to że dzieci najszybciej uspokajają się mamie to wynika z tego że z okresu ciąży pamiętają jej bicie serca i to je uspokaja. To samo z zapachem matki np moja mała teraz śpi przytulona do mojej bluzki. Czuje mój zapach i myśli że leżę koło niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Wtajemniczenie
|
Miss nie no Twoje Stany to calkiem inna bajka
![]() Ciebie to chyba kreca obcokrajowcy ![]() Kasiula hehe wiesz jak ja sie znam na dzieciach ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.