Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 08:45   #4801
benetta
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
to pojde do lekarza..... ino sie boje ze mnie po drodze przycisnie ...
i co zrobie.... eh, jednak zasada ze zawsze cos lub jak nie urok to SRACZKA sie zgadza
trzymam kciuki żeby to był drobiazg i szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Myslalam, ze chodzi o prywatna klinike. To w panstwowym mozna zaplacic?;p
u nas jakieś 4-5tys - jak jesteś pacjentką ordynatora -wszystko załatwisz...

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 08:47   #4802
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmm Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny podczytuję, podczytuję i planuję dołączyć :P termin na 25 grudnia. Prezent oczywiście nie nadrobię was, bo jest tego mnóstwo... pewnie jest tu juz dużo odpowiedzi na nurtujące mnie pytania :P ale dziwi mnie że nie śpicie! Ja to padam, zasypiam do rana i po południu też jak mam okazję to się zawsze zdrzemnę;P ale też czasem biodra bolą czy coś... najlepszym wyjściem byłoby zacząć ćwiczyć. Ale ciężko się zmotywować w tym stanie do ruszenia tyłka
Witaj Ja ćwiczyłam w ciąży do pewnego momentu, a jak już usiadłam na dupce to siedzę i nie chce mi się nic

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Ja od 3 tygodniu czuję ból w lewej pachwinie, głównie w nocy jak muszę się przekręcić i przy wstawaniu, ogólnie przy wysiłku. Teraz doszły bóle kości Bożenki. Czasami czuję jakby coś tam się przesuwało, tak cpykneło ( nie wiem jak to określić). Nie wiem co to może być. Dzisiaj idę na wizyte to zapytam gina.
A odnośnie tycia to ja tyję cały czas, już 20kg na plusie jeszcze 5 tygodni do porodu. Aż się boję co to będzie. Ale najlepsze jest to że ja się nie objadam, czasami zgrzeszę jakimś słodyczkiem i tyle. Ale od zawsze miałam skłonności do tycia i całe życie byłam na diecie.
Też ostatnio mam takie pyknięcia! Jakby przeskakująca kostka, nie wiem skąd, czy z bozenki, czy z brzucha, pytałam o to wczoraj lekarza i nie potrafił mi odpowiedzieć skąd to, a nawet tż to słyszał, w każdym raziena pewno nie od dziecka, bo ono przecież w wodach siedzi i nie byłoby słychać Ale często 'pykam' jak mała mnie mocniej gdzieś kopnie.

Cytat:
Powinnaś to skonsultować z jakimś lekarzem. Który to tydzień? A może to jelitówka? Czytałam ze dla dziecka nie jest niebezpieczna. Musisz duużo pić wody. A może to przez skurcze? I zaraz poród? :P
Leć do lekarza! Ja już raz dostałam skurczy od takiego parcia mimowolnego, co prawda od wymiotów, ale gdybym nie pojechała do szpitala to nie wiem jakby to się skończyło

Kciuki za wizytujące!

Ja idę dzisiaj do koleżanki pocykać jej zdjęcia z brzuszkiem
Stary 2014-10-10, 08:47   #4803
eclariss
Rozeznanie

Irmm to jak masz duże dziecko to się chyba przecież kwalifikujesz do porodu przez cc legalnie i nie trzeba płacić i nie oficjalnie pytać.? to jak to wkońcu bo nie kapuje a łapówki mnie irytują...ludzie maja pretensje, że za wszystko trzeba dać w łapę a sami do tego doprowadzili przez swoje zachowanie.
Stary 2014-10-10, 08:49   #4804
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
dobrze, że z maleństwem wszystko ok no widzisz z lekarzami to bywa różnie, do jednego pójdziesz to siedzisz godzinę bo taki wywiad robi, a u drugiego raz ciach pach i już... ale skonsultowałaś, on ma odnotowane i jest ok a nie mówił nic, że jesteś w trakcie 38 tc ? czyli nie musi być skończony ?
czyli ja bym szła za jakieś 2 tygodnie niecałe....
Badania robilam jak bylam 36tc i 6d. Nic nie mowila ze za wczesnie czy cos, powiedzial ze w dniu porodu oni mi zrobia plytki

AAnuszka 19 a tu jeszcze dwa tyg. Ale duzo wody mi sie zatrzymalo... Dobra nie tlumacze sie :-/
Stary 2014-10-10, 08:58   #4805
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość

chyba dziś wypróbuję:ciastko z mikrofalówki zjadłoby się ciacho ale robić się nie chce.
ale czad jak to napisałaś to myślałam, że mówisz o tym co reklamują takie w torebce....
ale to co wrzuciłaś jest fajne chyba sobie ten przepis zapiszę
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:00   #4806
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
ale czad jak to napisałaś to myślałam, że mówisz o tym co reklamują takie w torebce....
ale to co wrzuciłaś jest fajne chyba sobie ten przepis zapiszę
I ja i ja! Zmodyfikuję, żeby się nadawało do cukrzycy i będę wcinać
Stary 2014-10-10, 09:05   #4807
Irmm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Irmm to jak masz duże dziecko to się chyba przecież kwalifikujesz do porodu przez cc legalnie i nie trzeba płacić i nie oficjalnie pytać.? to jak to wkońcu bo nie kapuje a łapówki mnie irytują...ludzie maja pretensje, że za wszystko trzeba dać w łapę a sami do tego doprowadzili przez swoje zachowanie.
Nie uważam tego za danie w łapę tylko za zapłacenie za usługę która powinna być, tak jak wszędzie legalna i bezpłatna, ale niestety nie jest, w naszym kraju nie masz legalnie prawa zdecydować o tym co się dzieje z twoim ciałem. Na szczęście są lekarze którzy taki wybór szanują. Jak idziesz na trening personalny to tez płacisz trenerowi za poświęcony czas. I tak jest tutaj. CC "na życzenie" to akurat błąd w systemie a nie dawanie łapówek.

Mój dzieciaczek jest duży, ale ostatnie usg miałam robione w 21 tygodniu, teraz idę na kolejne, nie wiem jeszcze ile będzie ważył pod koniec ciąży dlatego się zastanawiam.
Irmm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 09:05   #4808
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Szybkawolna koniecznie do lekarza!

Ja bym kolosa sn rodzic się nie zgodziła. Mój tz miał ponad 4 kg i teściowa ma trwale uszkodzony staw biodrowy po porodzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:08   #4809
Irmm
Raczkowanie

Jeżeli się okaże że mam wskazania przez wadę kręgosłupa albo przez wysoka wagę urodzeniową to przecież na siłę pieniędzy dawać nikomu nie będę
Stary 2014-10-10, 09:10   #4810
Indra83
Wtajemniczenie

Włąśnie, jak "nieoficjalna" opłata, czyli lekarz wpisuje do karty w szpitalu jakiś powód przeprowadzenia cc, który trudno sprawdzić. Inaczej tego nie widzę, bo opłacona legalnie cc, to chyba w prywatnej klinice tylko.
Mnie też łapówki okropnie irytują, bo potem nikt nie jest zainteresowany, zwłaszcza lekarze, żeby wyprowadzić procedury z szarej strefy i wprowadzić je do oficjalnego pakietu, nawet odpłatnie, ale żeby było.
Potem ludzie odpowiedzialni za finanse szpitala łapią się za głowę, bo coś dużo cc, u mnie koło 1/3, trzeba koszty pokryć, wiec nie ma ani znieczuleń, ani na sale do porodów rodzinnych.
I koło sie zamyka, cierpi kobieta i jej dziecko, ale to tylko taśma, przychodzi, wychodzi, następna...
Stary 2014-10-10, 09:15   #4811
Irmm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Włąśnie, jak "nieoficjalna" opłata, czyli lekarz wpisuje do karty w szpitalu jakiś powód przeprowadzenia cc, który trudno sprawdzić. Inaczej tego nie widzę, bo opłacona legalnie cc, to chyba w prywatnej klinice tylko.
Mnie też łapówki okropnie irytują, bo potem nikt nie jest zainteresowany, zwłaszcza lekarze, żeby wyprowadzić procedury z szarej strefy i wprowadzić je do oficjalnego pakietu, nawet odpłatnie, ale żeby było.
Potem ludzie odpowiedzialni za finanse szpitala łapią się za głowę, bo coś dużo cc, u mnie koło 1/3, trzeba koszty pokryć, wiec nie ma ani znieczuleń, ani na sale do porodów rodzinnych.
I koło sie zamyka, cierpi kobieta i jej dziecko, ale to tylko taśma, przychodzi, wychodzi, następna...
No niestety nie zdecydowałabym wydać 5 tysięcy więcej w imię "legalności" cc. Nie stać mnie na walkę z systemem w ten sposób. Jeszcze się na nic nie zdecydowałam, rozważam za i przeciw ale cieszę się ze mam taką możliwość
Stary 2014-10-10, 09:16   #4812
happywoman
Rozeznanie

Mówili w DDTvN o hipnoporodzie? Próbowała któraś? Ma to sens?

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:21   #4813
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie uważam tego za danie w łapę tylko za zapłacenie za usługę która powinna być, tak jak wszędzie legalna i bezpłatna, ale niestety nie jest, w naszym kraju nie masz legalnie prawa zdecydować o tym co się dzieje z twoim ciałem. Na szczęście są lekarze którzy taki wybór szanują. Jak idziesz na trening personalny to tez płacisz trenerowi za poświęcony czas. I tak jest tutaj. CC "na życzenie" to akurat błąd w systemie a nie dawanie łapówek.

Mój dzieciaczek jest duży, ale ostatnie usg miałam robione w 21 tygodniu, teraz idę na kolejne, nie wiem jeszcze ile będzie ważył pod koniec ciąży dlatego się zastanawiam.
Nie zgadzam, się, choć częsciowo rozumiem motywację kobiet.

Pieniądze, które płacisz lekarzowi za to "miłosierdzie" i szacunek on bierze dla siebie, tylko i wyłącznie, a wykonuje prace, za którą ma przecież płacone, te pieniadze, 1500zł nie pokryją kosztów cc tylko lekarz pojedzie za nie na wakacje, te koszty pokryje szpital czyli my.
Co innego z trenerem personalnym, któremu płacisz, który może wystawić ci rachunek, który a w profil swojej działalnosci wpisane indywidualne zajęcia z klientami. To tak jakby nauczyciel wuefu brał pensję w szkole, a ty byś mu jeszcze dawała pieniądze za to, że był tak życzliwy, że twojemu dziecku dał lepszą lepszą piłkę, był miły i udzielał wskazówek.
Dla mnie to też okropne, że nie można zdecydować o swoim ciele i wiele rzeczy robi się pod stołem, przeciez nie tylko ginekologom ludzie płacą za "wyrozumiałość", tylko na to jest paragraf i można isć do więzienia.
Stary 2014-10-10, 09:22   #4814
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Ja w takie cuda nie wierzę. Jakby to działało to nfz juz dawno nakazalby stosować zamiast zzo bo taniej by było

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:23   #4815
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze to wymaga dłuższego przygotowania i treningu, bo jak poród i ból się już zaczyna, to cieżko się skupić na oddychaniu, a co dopiero na czymś takim.
Stary 2014-10-10, 09:23   #4816
Irmm
Raczkowanie

Cytat:
Co to znaczy? :P ja kiedyś słyszałam o orgasmic birth! To dopiero ciekawe.....
Stary 2014-10-10, 09:27   #4817
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Ja do mycia bozeny biore szare mydło i tantum rosa.

Maacie jakiś pomysł na butelkę ze spryskiwaczem do tantum rosa? W ostateczności użyje zwykłej z dziobkiem.

W ikei bywaja, w auchan sa zazwyczqj w dziale z kwiatami... ogolnie w marketach powinny byc

Anetka:
Cytat:
a u mnie cicho... nic nie ma...
może tak być że nic.. i z dnia na dzień skurcze...i w ciagu 3 dn lub tyg urodzę..? czy którykolwiek...albo COKOLWIEK z objawów typu skracająca szyjka powinien zacząć się duużo wcześniej..
Powiem tak - NIE MA ZADNEJ reguly. Jedna moja kolezanka chodzila z szyjka na zgladzeniu i 3cm rozwarciem jakies 6 yygodni i na koniec i tak jej wywolywali. Druga z kolei pojechala na wizyte do lekarza i sie dowiedziala ze "jeszcze dlugodlugodlugo nic", szyjka 4, 5cm twarda jak kamien i bez szans na porod w ciagu najblizszego tygodnia (jakos konczyla wtedy 40tydzien). To bylo w srode po poludniu. W czwartek o 10:45 urodzila. Ekspres, nie? jak ma sie dziac, to sie bedzie dzialo. I juz
Cytat:
ja jakiś czas temu spieprzyłam sobie legginsy ciążowe...domestosem, chlapnęło mi się i po sekundzie była piękna kolorowa "łata" na kolanie, ale stwierdziłam że już nie kupuję. jakoś dochodzę w takich legginsach zwykłych, noszę nisko pod brzuszkiem i do tego długa bluzka
Polej te legginsy w artystyczne latki tym domestosem, beda cale w ciapki i bedzie ze to taka nowa moda a Ty wyznqczasz trendy
Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
dziewczyny POMOCY !!!
Umre chyba...

sory ale bedzie ze szczegolami ....
od 3 dni mam cos typu sraczka / taka jakby galareta podbarwiona kalem z malusienkimi kawalkami kalu.../ za jedna sraczka wypada tego ze mnie malutko b gora 2 lyzki.... ale brzuch mnie boli nie milosiernie az sie ciemno przed oczami robi ..... i dodatek wtedy jakby paralizuje mi tez z bolu caly kregoslup plecy.... takie akcje mam srdnio co godzine czasami czesciej.... czasmi boli brzuch i plecy a nie ma sraczki.... wykocze sie .... cala noc sie skrecalam z bolu... nie mam juz wogole apetytu.... nie mam sily i jak sobie pomysle o kolejnym ataku bolu to mam ochote wyskoczyc przez okno ....

co mam robic .... mam dosc tego bolu .....a jest od coraz mocniejszy w porownaniu do dnia 1 ....
Moja droga jesli to trwa 3 dni to do lekarza KONIECZNIE! bardzo niedobrze to wyglada, jesli jest tyle sluzu.
Rob co ci lekarz zaleci, ja na swoje oko bym brala duze dawki wegla (absorbuje toksyny), ale nie bede tu nikomu wchodzic w parade. Wyglada to zle; qlbo organizm czgos nie trawi i stad takie ilosci sluzu, albo czyms sie mocno zqtrulas...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:28   #4818
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eclariss;48468718\

ostatnio sobie myslałam, że w ciąży to powinno być chociaż 1 badanie kału.

chyba dziś wypróbuję:ciastko z mikrofalówki zjadłoby się ciacho ale robić się nie chce.

.
ale czad a w pierwszej chwili też myślałam że to chemiczne świnstwo chcesz jeść

Cytat:
eee.. ja się w taki rzeczy nie bawie.. jakoś mnie to nie przekonuje ale obejrzałam z zainteresowaniem.

kurcze.... jakiś lek mnie ostatnio znowu dopada... "nie ciesz się dziewczyno, i tak będzie coś nie tak, nie możliwe że będziesz miała dziecko"
a już tak długo byłam zrelaksowana i mega szczęśliwa

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:28   #4819
chmielinka
Zadomowienie

Hej

W końcu nu nerki odpuscily
Wczoraj na wieczór jeszcze mnie zgrzala teściowa oba na w tym mistrza świata.

Cytat:
Hej dziewczyny podczytuję, podczytuję i planuję dołączyć :P termin na 25 grudnia. Prezent oczywiście nie nadrobię was, bo jest tego mnóstwo... pewnie jest tu juz dużo odpowiedzi na nurtujące mnie pytania :P ale dziwi mnie że nie śpicie! Ja to padam, zasypiam do rana i po południu też jak mam okazję to się zawsze zdrzemnę;P ale też czasem biodra bolą czy coś... najlepszym wyjściem byłoby zacząć ćwiczyć. Ale ciężko się zmotywować w tym stanie do ruszenia tyłka
Witaj

Kasia gdzie jesteś??

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 09:30   #4820
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

Polej te legginsy w artystyczne latki tym domestosem, beda cale w ciapki i bedzie ze to taka nowa moda a Ty wyznqczasz trendy
dobre nie pomyślałam o tym :P
Stary 2014-10-10, 09:31   #4821
Irmm
Raczkowanie

Cytat:

Pieniądze, które płacisz lekarzowi za to "miłosierdzie" i szacunek on bierze dla siebie, tylko i wyłącznie, a wykonuje prace, za którą ma przecież płacone, te pieniadze, 1500zł nie pokryją kosztów cc tylko lekarz pojedzie za nie na wakacje, te koszty pokryje szpital czyli my.
Co innego z trenerem personalnym, któremu płacisz, który może wystawić ci rachunek, który a w profil swojej działalnosci wpisane indywidualne zajęcia z klientami. To tak jakby nauczyciel wuefu brał pensję w szkole, a ty byś mu jeszcze dawała pieniądze za to, że był tak życzliwy, że twojemu dziecku dał lepszą lepszą piłkę, był miły i udzielał wskazówek.
Dla mnie to też okropne, że nie można zdecydować o swoim ciele i wiele rzeczy robi się pod stołem, przeciez nie tylko ginekologom ludzie płacą za "wyrozumiałość", tylko na to jest paragraf i można isć do więzienia.
Dzięki Bogu ze płaci za to szpital i my, bo po coś te składki odkładam i na coś mi się wreszcie przydadzą. Bo ma początku decydując się na prowadzenie ciąży na NFZ bardzo się zawiodłam. Chodziłam do dwóch lekarzy, nie miałam wszystkich badań, wizyta trwała 10 minut i jeszcze chciała mnie nafaszerować niepotrzebnymi hormonami. Nie mówiąc o stresie jaki przeżyłam przez to. Zdecydowałam się płacić za lekarza który poświęcił mi czas. Jak zdecyduje się na cc prywatnie to 1500 zł pójdzie do kieszeni lekarza, a resztę kosztów czyli te pozostałe 5 tysięcy będę musiała zapłacić szpitalowi. Uważam ze należy mi się żeby zapłacili za mój pobyt w szpitali świadczeniobiorcy czyli MY
Stary 2014-10-10, 09:31   #4822
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
A biust, tez mi nic nie ruszyl, staniki noszete co przed ciaza
Niewiem czy kupowac do karmienia czynie, bedzie tam cos czy nic
Ja kupiłam jeden, bez szaleństw

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
moję dziecię będzie miało tak pokręcony zgryz że aż miło ja i mąż w sumie mamy wszystkie możliwe wady (oprócz progeni akurat) więc obojętnie po kim i tak leczenie ortodontyczne nas nie ominie
To chociaż jest u Was nadzieja na leczenie ortodontyczne Z progenią wrodzoną radzi sobie tylko ciężka, bardzo inwazyjna operacja przeprowadzana już na dorosłym człowieku. A do tego czasu, cóż, trzeba się namęczyć w ciemnym społeczeństwie. Jak sobie pomyślę, że moje dziecko miałoby usłyszeć w autobusie: 'czemuś takiemu matka powinna była ukręcić łeb po urodzeniu' albo 'dlaczego wpuszcza się takie coś w miejsca publiczne' Bardzo trudno było mi przetrwać życie wśród ciągłych wyzwisk i serce mi pęknie, jeśli to samo dotknie Zośkę, bo wystarczy, że odziedziczy słaby charakter po tatusiu i sobie nie poradzi. Z drugiej strony - mój ojciec nigdy nie akceptował tego jak wyglądam i od zawsze miałam w domu przewalone [mimo że wada odziedziczona po nim], przez co do dziś nie nauczyłam się tolerować samej siebie. Marcin mój zaś wie, że nawet jeśli Zosia urodzi się z wadą, musimy oboje, ale on szczególnie, akceptować ją i tę akceptację głośno wyrażać. Bo dziecko, kiedy czuje się kochane i wspierane przez rodzinę, nie da sobie tak łatwo wmówić, że coś z nim jest nie tak.

Swoją drogą, to już mały schiz, bo śniło mi się, że już urodziłam i zobaczyłam właśnie wadę u małej i zaczęłam histeryzować, płakać i krzyczeć

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Mam podobny problem i nie wiem czy mam jechać na zakupy i kupić cos do ubrania czy jednak sie wstrzymać i zaszaleć już po porodzie jak chociaż trochę brzuch wróci do normy. Niewiele mi zostało- nie cały miesiąc więc już chyba nie warto inwestować w cokolwiek, tym bardziej że praktycznie cały czas siedzę w domu.
Ja bym nie jechała. Tzn. w sensie: nie robiła już zakupów. Na czas ciąży kupiłam jedne spodnie, jedne legginsy i jedną sukienkę - na tym koniec. Po domu chodzę w dresiakach uszytych przez mamę i też jest git. Od razu zapowiedziałam, że nie zostanę z toną ciążowych ubrań, bo na cholerę w życiu mi się to nie przyda.

PS. Złożyliśmy wreszcie łóżeczko. Na razie stoi jak stoi, ale na pewno potem pozbędę się baldachimu, bo już wiem, że będzie denerwował...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06645.jpg (98,1 KB, 54 załadowań)
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:32   #4823
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Moj tz wczoraj musial mi pomoc golic bozenke bo ja nie wodze az lusterkiem nie lubie. To sie smial ze jakas inna taka troche spuchnieta, lekko sina. No kurde miesiac do porodu to jaka ma byc jak u modelki porno
mój mi wczoraj dogalał i też mówi, że jakaś obrzęknięta tam jestem w porównaniu z tym co było ostatnio.

benetta - u mnie na pewno wywoływanie nie byłoby po czasie tylko ewentualnie o czasie jesli sama wcześniej nie urodzę to ze względu na nerkę.
Jak Ci się cycki nie powiększyły, a jedynie obwód to sobie kup za 2 zł przedłużkę do stanika Ja tak zrobiłam i jest ok.
Co do okulisty, to ja co prawda jechałam do mojego lekarza w mieście rodzinnym (po prostu do niego mam zaufanie i po latach konsultacji u niego nie chciałam kogoś innego), ale jak zgłosiłam, że jestem w ciązy i potrzebuję pilnej konsultacji to miałam termin na za tydzień

anuszka - ja od północy to 8 rano jestem w wc 6 razy codziennie. Także jak mi brzuch się opuści, to też tam zamieszkam...

Irmm -witaj

Zanet - też mnie suszy w nocy własnie.

siobhan - mam to samo z piersiami - powiększone i sutki sterczą.

U mnie dziś znowu ręce popuchnięte, odrętwiałe i w nocy przez to spać nie mogłam bo tak bolały, a teraz oczywiście kilku palców zgiąć nie mogę.. także pozdrawiam mój zespół cieśni nadgarstka.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:32   #4824
chmielinka
Zadomowienie

Szybkawolna idz koniecznie do lekarza! W przychodni jak zglosisz w rejestracji ze jestes w ciąży i bardzo źle się czujesz to Cię lekarz przyjmie bez kolejki

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:36   #4825
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość

kurcze.... jakiś lek mnie ostatnio znowu dopada... "nie ciesz się dziewczyno, i tak będzie coś nie tak, nie możliwe że będziesz miała dziecko"
a już tak długo byłam zrelaksowana i mega szczęśliwa
każdą z nas dopada jakiś lęk...

ale nie wolno Ci tak myśleć ! głowa do góry, wszystko będzie dobrze, masz bliskich wokół siebie i nie pozwolą na pewno by coś poszło nie tak

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jeden, bez szaleństw
ja też właśnie przed chwilą kupiłam aż 1 szt. :P żeby było cokolwiek, ale taki najzwyklejszy, tani...jeśli się okaże, że tryskam na prawo i lewo to wtedy zainwestuję w lepsze i więcej
śliczna pościel
Stary 2014-10-10, 09:38   #4826
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2014-10-10, 09:38   #4827
sloneczko_1201
Zadomowienie

Futbolowa, ale śliczne te misie

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 09:40   #4828
Monian
Zakorzenienie

Futbolowa śliczny kącik
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:43   #4829
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Aha, dziewczyny, od dzisiaj promocja w Rossmanie na Pampersy Premium Care Newborn - 78 szt za 37,49.

Ile myślicie że taki maluszek zużyje takich paczek? Warto kupić 1, 2, czy więcej?
Stary 2014-10-10, 09:46   #4830
Kiara_kier
Wtajemniczenie

benetta - też mnie takie myśli nachodzą ale próbuję z tym walczyć

Futbolowa - uroczy kącik

Ja jestem trochę podłamana, bo nadal mamy wózek, łóżeczko, wanienkę, fotelik u teściów ok. 150km dalej... obiecali nam przywieźć we wrześniu, później że w październiku i co? Byli w ndz i nie przywieźli, bo uparli się, żeby jechac pociągiem :| fajna pomoc. :/
A łóżeczko trzeba wyczyścić, wewnętrzne el. wózka i fotelika poprać, wanienkę też wyczyścić... poza tym chciałabym w końcu poczuć, że mam własnie ten kącik dla malucha

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Sweet - ja jedynek mam tylko 1 paczkę 42 czy tam 48 szt. Pampers. U nas w szpitalu pieluchy są, ale wezmę z 10 rezerwowych swoich jakby co.
Dwójek mam już duużo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości