|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() u nas jakieś 4-5tys - jak jesteś pacjentką ordynatora -wszystko załatwisz...
![]() |
#4802 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki za wizytujące! Ja idę dzisiaj do koleżanki pocykać jej zdjęcia z brzuszkiem ![]()
![]() |
#4803 |
Rozeznanie
|
Irmm to jak masz duże dziecko to się chyba przecież kwalifikujesz do porodu przez cc legalnie i nie trzeba płacić i nie oficjalnie pytać.? to jak to wkońcu bo nie kapuje a łapówki mnie irytują...ludzie maja pretensje, że za wszystko trzeba dać w łapę a sami do tego doprowadzili przez swoje zachowanie.
#4804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AAnuszka 19 ![]() ![]()
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to co wrzuciłaś jest fajne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój dzieciaczek jest duży, ale ostatnie usg miałam robione w 21 tygodniu, teraz idę na kolejne, nie wiem jeszcze ile będzie ważył pod koniec ciąży dlatego się zastanawiam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Szybkawolna koniecznie do lekarza!
Ja bym kolosa sn rodzic się nie zgodziła. Mój tz miał ponad 4 kg i teściowa ma trwale uszkodzony staw biodrowy po porodzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Raczkowanie
|
Jeżeli się okaże że mam wskazania przez wadę kręgosłupa albo przez wysoka wagę urodzeniową to przecież na siłę pieniędzy dawać nikomu nie będę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Wtajemniczenie
|
Włąśnie, jak "nieoficjalna" opłata, czyli lekarz wpisuje do karty w szpitalu jakiś powód przeprowadzenia cc, który trudno sprawdzić. Inaczej tego nie widzę, bo opłacona legalnie cc, to chyba w prywatnej klinice tylko.
Mnie też łapówki okropnie irytują, bo potem nikt nie jest zainteresowany, zwłaszcza lekarze, żeby wyprowadzić procedury z szarej strefy i wprowadzić je do oficjalnego pakietu, nawet odpłatnie, ale żeby było. Potem ludzie odpowiedzialni za finanse szpitala łapią się za głowę, bo coś dużo cc, u mnie koło 1/3, trzeba koszty pokryć, wiec nie ma ani znieczuleń, ani na sale do porodów rodzinnych. I koło sie zamyka, cierpi kobieta i jej dziecko, ale to tylko taśma, przychodzi, wychodzi, następna...
#4811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
Mówili w DDTvN o hipnoporodzie? Próbowała któraś? Ma to sens?
![]()
#4813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pieniądze, które płacisz lekarzowi za to "miłosierdzie" i szacunek on bierze dla siebie, tylko i wyłącznie, a wykonuje prace, za którą ma przecież płacone, te pieniadze, 1500zł nie pokryją kosztów cc tylko lekarz pojedzie za nie na wakacje, te koszty pokryje szpital czyli my. Co innego z trenerem personalnym, któremu płacisz, który może wystawić ci rachunek, który a w profil swojej działalnosci wpisane indywidualne zajęcia z klientami. To tak jakby nauczyciel wuefu brał pensję w szkole, a ty byś mu jeszcze dawała pieniądze za to, że był tak życzliwy, że twojemu dziecku dał lepszą lepszą piłkę, był miły i udzielał wskazówek. Dla mnie to też okropne, że nie można zdecydować o swoim ciele i wiele rzeczy robi się pod stołem, przeciez nie tylko ginekologom ludzie płacą za "wyrozumiałość", tylko na to jest paragraf i można isć do więzienia.
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
Ja w takie cuda nie wierzę. Jakby to działało to nfz juz dawno nakazalby stosować zamiast zzo bo taniej by było
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Wtajemniczenie
|
Moze to wymaga dłuższego przygotowania i treningu, bo jak poród i ból się już zaczyna, to cieżko się skupić na oddychaniu, a co dopiero na czymś takim.
#4816 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ikei bywaja, w auchan sa zazwyczqj w dziale z kwiatami... ogolnie w marketach powinny byc ![]() Anetka: Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rob co ci lekarz zaleci, ja na swoje oko bym brala duze dawki wegla (absorbuje toksyny), ale nie bede tu nikomu wchodzic w parade. Wyglada to zle; qlbo organizm czgos nie trawi i stad takie ilosci sluzu, albo czyms sie mocno zqtrulas... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() eee.. ja się w taki rzeczy nie bawie.. ![]() ![]() kurcze.... jakiś lek mnie ostatnio znowu dopada... "nie ciesz się dziewczyno, i tak będzie coś nie tak, nie możliwe że będziesz miała dziecko" a już tak długo byłam zrelaksowana i mega szczęśliwa ![]()
![]() |
#4819 | |
Zadomowienie
|
Hej
W końcu nu nerki odpuscily ![]() Wczoraj na wieczór jeszcze mnie zgrzala teściowa ![]() Cytat:
![]() Kasia gdzie jesteś?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą, to już mały schiz, bo śniło mi się, że już urodziłam i zobaczyłam właśnie wadę u małej i zaczęłam histeryzować, płakać i krzyczeć ![]() Cytat:
PS. Złożyliśmy wreszcie łóżeczko. Na razie stoi jak stoi, ale na pewno potem pozbędę się baldachimu, bo już wiem, że będzie denerwował...
![]() |
#4823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
benetta - u mnie na pewno wywoływanie nie byłoby po czasie tylko ewentualnie o czasie jesli sama wcześniej nie urodzę ![]() Jak Ci się cycki nie powiększyły, a jedynie obwód to sobie kup za 2 zł przedłużkę do stanika ![]() Co do okulisty, to ja co prawda jechałam do mojego lekarza w mieście rodzinnym (po prostu do niego mam zaufanie i po latach konsultacji u niego nie chciałam kogoś innego), ale jak zgłosiłam, że jestem w ciązy i potrzebuję pilnej konsultacji to miałam termin na za tydzień ![]() anuszka - ja od północy to 8 rano jestem w wc 6 razy codziennie. Także jak mi brzuch się opuści, to też tam zamieszkam... Irmm -witaj ![]() Zanet - też mnie suszy w nocy własnie. siobhan - mam to samo z piersiami - powiększone i sutki sterczą. U mnie dziś znowu ręce popuchnięte, odrętwiałe i w nocy przez to spać nie mogłam bo tak bolały, a teraz oczywiście kilku palców zgiąć nie mogę.. także pozdrawiam mój zespół cieśni nadgarstka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Zadomowienie
|
Szybkawolna idz koniecznie do lekarza! W przychodni jak zglosisz w rejestracji ze jestes w ciąży i bardzo źle się czujesz to Cię lekarz przyjmie bez kolejki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wolno Ci tak myśleć ! głowa do góry, wszystko będzie dobrze, masz bliskich wokół siebie i nie pozwolą na pewno by coś poszło nie tak ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- ja też właśnie przed chwilą kupiłam aż 1 szt. :P żeby było cokolwiek, ale taki najzwyklejszy, tani...jeśli się okaże, że tryskam na prawo i lewo to wtedy zainwestuję w lepsze i więcej ![]() śliczna pościel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
Futbolowa, ale śliczne te misie
![]()
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa śliczny kącik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
Aha, dziewczyny, od dzisiaj promocja w Rossmanie na Pampersy Premium Care Newborn - 78 szt za 37,49.
Ile myślicie że taki maluszek zużyje takich paczek? Warto kupić 1, 2, czy więcej?
#4830 |
Wtajemniczenie
|
benetta - też mnie takie myśli nachodzą
![]() Futbolowa - uroczy kącik ![]() Ja jestem trochę podłamana, bo nadal mamy wózek, łóżeczko, wanienkę, fotelik u teściów ok. 150km dalej... obiecali nam przywieźć we wrześniu, później że w październiku i co? Byli w ndz i nie przywieźli, bo uparli się, żeby jechac pociągiem :| fajna pomoc. :/ A łóżeczko trzeba wyczyścić, wewnętrzne el. wózka i fotelika poprać, wanienkę też wyczyścić... poza tym chciałabym w końcu poczuć, że mam własnie ten kącik dla malucha ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Sweet - ja jedynek mam tylko 1 paczkę 42 czy tam 48 szt. Pampers. U nas w szpitalu pieluchy są, ale wezmę z 10 rezerwowych swoich jakby co. Dwójek mam już duużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.