|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
muszę poczytać, ale dopiero dziś co wrócilysmy do domu i jeszcze komputera nie załączalam ![]() Cytat:
![]() Latte wszystkie emocje mają wpływ na laktacje |
||
|
|
|
#512 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
Dzanet U nas w szpitalu zdj nr 2 kiedy trzymasz pierś z sutkiem ku gorze nazywa sie pozycja "C" ![]() Narazie nie ściągam pokarmu,bo Mieszko nie chce ciagnąć butli:/ zacznę ściągać od grudnia,bo w marcu do pracy:/teściowa przyjeżdża to juz zamówiłam na Allegro woreczki aventu do mrożenia. Jak zobaczyłam ile kosztują pojemniki to szkoda gadać ![]() Karmicie po jednej piersi co karmienie? "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
Ale miałam super noc. Młody spał od po 22 do po 3 i od 3:30 do teraz
![]() )Teraz zasypia przutulony. Może wytrzyma do 9 i da się wyspać porządnie:p
23.08.2014 MIKOŁAJEK 21.08.2017 TYMEK 15.02.2020 MAŁY KTOŚ Edytowane przez ania9106 Czas edycji: 2014-10-10 o 06:25 |
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Idealne połączenie
Co za noc młody wstał o 1 i do 4 gadał i kwęczał i stękał a ja go błagałam żeby zasnął. A gnida mała nawet głodna nie była i przebrany a on po prostu się obudził,bo chyba się wyspał. I pierwszy raz lulałam dziecko i usypiałam a on ani drgnął wszystko spoko,gdyby nie to,że zaraz jedziemy do ZUSu i skarbówki po zaświadczenia i jestem tak niewyspana jak nie wiem. Do tego z prawej strony Tż chrapał niemiłosiernie no i z lewej nasz mały domownik dawał czadu dobrze,że nie płakał !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje u mnie praktycznie co noc tak ( właśnie sie obudzil a ostatnie karmienie ok 2.30-3 było ) i narzekam ze niewyspana teraz pospi do 9-tej dzieki czemu mam jak wyszykowac Maje do szkoły![]() Meta moze małemu taty chrapanoe tez działa na nerwy? )))"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
Moja też sypia w nocy w takich godzinach. Tylko przez bolący brzuszek, zbierające się gazy w jelitkach potrafi nie spać cały dzień biedactwo. Męczy się bardzo. Tu by chciała spać a ból co chwila ja wybudza.
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też ostatnio śpi 5 godzin+karmienie+3 godziny, tylko dziś lekka bezsenność, bo obudził się o 4 i do 6 nie spał.A potem wstał o 7.30☺
Kurde, mocno krwawię,a dziś mija 4 tygodnie od porodu 😕
|
#519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, czytam was of same go poczatku tzn of dwoch kresek ![]() Jednak nice pisalam go sama nie wiem czemu w kazdym razie apropo zoltaczki to moja ela tea miala ja dlugo tan miesiac byla naswietlana przez ponad tydzien z kroplowkami I czopkami jednak powiedzieli mi zeby w zadnym wypadku nie odstawiac kp bo to as tak strasznie nice wplywa wiec wyszlyszmy ze szptala z poziomem 11,5 I miesiac schodzila. Pamietajcie tea ze dzieci as bardziej osowiale I slabiej przybieraja name wadze. Pozdrawiam sorry ze be polskich znakow ale pisze z tablets
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze idz do swojego gina albo zadzwon do szpitala czy to normalne, albo polozna przyjdzie obluka? Nie wiem jak tam u Was to wyglada
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz szybko muszę ogarnąć dom, odkurzanie i mycie podłóg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Latte- moja Lenka ma taka sama wysypke jak Twoja Liliana, zastanawiam się czy to nie nietolerancja laktozy albo glutenu? polozna mowila zeby sie nie martwic na razie ale zeby moze na tydz odstawic nabial i smarujemy buzie kremem avene- cicalfate. Ja ostatnio czesto jem kasze jęczmienna i biszkopty i Małej wysypka sie zwiekszyla Poza tym dalej nas wdecia mecza podaje caly czas sab-simplex zastanawiam sie czy nie przejsc na espumisan. |
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Maksika,wspolczuje przezyc ze sxpitalem i zoltaczka. Moja pierwsza corka tez miala zoltaczke. Wiem,ze mozna kp przy zoltaczce ale wtedy dlugo trwa leczenie zoltaczki. Ja wole uniknac szpitala,miec pod kontrola to,bo dlugotrwala zoltaczka moze uszkodzic narzady wewnetrzne. A spadek wagi typowy przy zoltaczce nie jest jednak zdrowy dla malutkiego noworodka. No i ze mnie wyrodna matka troche bo nie zalezy mi na kp za wszelka cene;-)no chyba zeby od tego zalezalo zdrowie mojego dziecka. Dlatego tez postanowilam pojsc za rada pediatry z tym mm,pediatra absolutnie nie zakazal mi tylko kp ale doradzil wprowadzenie mm, a ja skorzystalam z rady.
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale smak był lepszy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
przy pierwszej córce stosowałam bobotic i espumisan również. I z espumisanu zadowolona byłam
teraz też kupię espumisan, na razie nie jest potrzebny ale znając życie będzie, choć mam nadzieję, że typowe kolki nas ominą (przy pierwszym dziecku ominęły).
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sama mowilam ze move odstawic Boyle szybko spadlo ale mowili ze nie. Jest w lublinie I gdyni taka firma co przywozi talkie kocyki do naswietlania w domu moze I u ciebie cos takiego jest, poszukajnw necie. Do has przyjechali dwa razy name pomiar bilirubiny takim sprzetem co przez skore mierzy. Super sprawa Mala jeszcze czeka operacja serca wiec szpitale jeszcze niestety przed nami |
|
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie czekam kiedy w koncu nie bede musiala nosic wkladek
nie dosc ze wkladka w majtach to jeszcze wkladki w staniku![]() Maluszek zasnal mi na rekach i tez licze ze kolki nas ominą
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
Ja podawałam małej espumisan i może i pryka la w ciągu dnia ale wieczorami i tak strasznie płakała. Więc mnie się nie sprawdził. Teraz próbuje delikol, jak nie pomoże to spróbuję sab simplex.
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
Ech a ja pije te wstrętne ziołowe herbatki dla mam karmiących z koprem itp- i mały pyrka jak Fiat 125 , a ja z kolei myślałam ze dziś macice urodzę takie mam zaparcia po tej herbacie :/ grunt ze bobo happy
![]() Zapytam raz jeszcze dziewczyny, Karmicie co karmienie inna pierś,czy podajecie jedna a potem druga? Bo u nas mały wcześniej jadł raz jedna , a na drugie karmienie druga, ale z czasem zauważyłam ze z jednej po 10 min ciągnie, ciągnie i ciągnie i dopiero przełyka wiec zaczęłam dawać druga tez i wcina kolejne 10-15min "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytanie do mam chlopcow wiem ze juz o tym pisalam,ale byla polozna i ona nie potrafi mi odpowiedziec na to pytanie podczas kąpieli ściagamy malemu lekko napletek i na końcowce siusiaka jest cos bialo-zoltego... tyle ze to jest pod skora!!wiec ja to przemywam ale to i tak nadal jest... ma ktoras tak?nie wiem czy to jest ta mastka czy co... i co mam z tym zrobic?
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ostatni tydzień miałam tylko plamienia takie bardziej żółte i już się cieszyłam, że kończy mi się to dziadostwo, ale od wczoraj znów jest tego więcej i ma ciemny kolor ![]() Ja karmię raz jedną raz drugą piersią Nie wiem, co się dzieje z moim dzieckiem, zepsuło się i trzeba oddać na gwarancję chyba wczoraj tak jak pisałam przespała cały dzień, a w nocy cyrki, spala, ale widać było, że boli ją brzuszek, nie potrafiła się wykupkać, a puszczanie bączków sprawiało jej ból sab simplex nie pomógł, masowanie też nie... No masakra! A do tego łóżeczko ewidentnie jest beeee i kuje w dupkę! Za to łóżko rodziców to co innego ![]() Myślicie, że to może być ten cały skok rozwojowy? Szczególnie, że w nocy zauważyłam, że Młoda tak jakby zapomniała jak się cycka ciągnie
|
|
#535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My czasami na czubku cos mamy, ale wacik z ciepła woda wystarczył. Tu kategorycznie zabraniają odciagania wiec tego nie robię. Dzieki Za odp w sprawie cycow ![]() My na spacerku Mieszko spi,a mama zbiera kasztany dla starszej coby cos zmajstrowac "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ciocie. Ja mam już miesiąc
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam skierowanie do ginekologa i chyba jeszcze dziś podjadę, mam nadzieję,muszę czekać aż w szpitalu fax odbiorą, denerwuję się, ale gdyby było coś nie tak to samo nie przejdzie a czekaniem tylko pogorszę sprawę, tak sobie wkręciłam😆
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki. Niestabilna- słodziak )"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki! Ostatnio u mnie Iza strasznie marudzi i nawet nie mialam jak do Was zajrzeć... chyba to skok rozwojowy bo trwa juz od poniedzialku czy wtorku... mam nadzieję, że do niedzieli przejdzie bo będziemy chrzcić i będzie lipa jak non stop będzie płakać...
My akurat na spacerku, cieplutko i świeci cudne słoneczko więc ładuje akumulatorki Iza śpi w wozeczku a ja Was nadrobiłam dzięki temu... na telefonie jakoś ciężko mi cytować a bez tego nie pamiętam co komu chciałam napisać więc wybaczcie Pamiętam, że rozmawialyscie o krostkach na twarzy maluszków... moja tez je miala (nie sa raczej alergiczne) i co jakis czas sie jeszcze jakies pryszczyki pojawiaja i moja pediatra zaproponowała żeby przemywać jej twarz naparem z rumianku... i powiem Wam, że działa rewelacyjnie - na drugi dzień już w zasadzie nic nie ma
|
|
|
|
#540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamy to samo w nocy zreszta przez dzien tez jest roznie wlasnie ja trzymam na lewej rece i pisze prawie zasypia ale jak ja odloze to oczy beda wielkie jak 5 zl :p wczoraj nawet obiadu mi nie pozwolila zrobic, jedyny sposob ktory na nia dziala to polozenie na brzuszek dzisiaj na brzuszku spala 2 godz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

i mnie olśniło co oznacza "C" z piersi
muszę poczytać, ale dopiero dziś co wrócilysmy do domu i jeszcze komputera nie załączalam 

)
młody wstał o 1 i do 4 gadał i kwęczał i stękał a ja go błagałam żeby zasnął. A gnida mała nawet głodna nie była i przebrany a on po prostu się obudził,bo chyba się wyspał. I pierwszy raz lulałam dziecko i usypiałam a on ani drgnął 

ale smak był lepszy
nie dosc ze wkladka w majtach to jeszcze wkladki w staniku
wczoraj tak jak pisałam przespała cały dzień, a w nocy cyrki, spala, ale widać było, że boli ją brzuszek, nie potrafiła się wykupkać, a puszczanie bączków sprawiało jej ból