Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-20, 08:44   #601
-agniesia-
Wtajemniczenie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja juz po
Potwierdzam moje opinie o torcie od Braci Janusz i zespole Gratis- grali swietnie Bawilismy sie do 6 rano.
Leśny Dwor spisal sie na medal - goscie byli zachwyceni, jedzenie bardzo smakowalo, wszystko bylo cieple i szybko podane na ladnej zastawie. Z pokoi hotelowych goscie tez byli bardzo zadowoleni.
W ogole bylo cudownie Bardzo kocham mojego meza
Piękna z Was para! Gratulacje!
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 08:54   #602
mela26
Raczkowanie

acha, jeszcze jedno - nie mieliśmy kamerzysty ani fotografa. kilkoro gości miało ze sobą dobry sprzęt więc zrobiliśmy mini plener obok karczówki. fajne miejsce na zdjęcia, naprawdę! zamieszczam siebie w sukni i jedno zdjecie z karcżówki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 549xx.jpg (116,2 KB, 155 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (118,6 KB, 153 załadowań)
mela26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 19:24   #603
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Julies bukiet robilam w kwiaciarni Pokusa na Paderewskiego kosztowal 200 zl. Dokladniejsze zdjecie pewnie mam - zamieszcze kiedys przy okazji.

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 19:29   #604
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja juz po
Potwierdzam moje opinie o torcie od Braci Janusz i zespole Gratis- grali swietnie Bawilismy sie do 6 rano.
Leśny Dwor spisal sie na medal - goscie byli zachwyceni, jedzenie bardzo smakowalo, wszystko bylo cieple i szybko podane na ladnej zastawie. Z pokoi hotelowych goscie tez byli bardzo zadowoleni.
W ogole bylo cudownie Bardzo kocham mojego meza
Tiara gratuluje jeszcze raz
bosssko wyglądaliście
Stary 2007-07-21, 15:17   #605
DrGandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frigiditas Pokaż wiadomość
DrGrandzia-gratuluję bobaska. Kiedy narodziny?
dziękuję , przewidywany termin narodzin - Sylwester 2008 , ale wszystko wyjdzie w praniu

Tiara, moje szczere gratulacje. Bardzo ładna z Was para , piękne zdjęcie i oczywiście Państwo Młodzi
Stary 2007-07-21, 20:17   #606
magduska100
Raczkowanie

Ostatnio dzwoniłam do Łysogór gdzie planowałam swoje wesele i dowiedziałam się, że planują podwyżkę. Obecnie koszt wesela to 150 zł od osoby, a za dwa lata koszt będzie wynosił około 170 zł/os. Ale najbardziej mnie zmartwiło to, że robią wesele co najmniej na 100 osób a ja niestety raczej 100 osób mieć nie będę. Chyba że będzie jednak możliwość zorganizowania wesela na mniejsza liczbę osób to zdecyduje się tam.
Rozmawiałam z koleżanką która miała wesele właśnie w Łysogórach i była bardzo zadowolona. Jedzenie, obsługa super, klimatyzacja była cały czas włączona ( co jest dla mnie bardzo ważne bo planuje ślub w sierpniu). W cene nie wliczona jest wódka i napoje. A tort jest od Braci Janusz

Ale zastanawiam się aby jednak poszukać innej sali na około 70 - 80 osób.

Dzwoniłam też do hotelu "Pod Jaskółką". Koszt około 135 zl od osoby. Ale niestety nic nie słyszałam o tej sali. Moja siostra idzie tam na wesele w sierpniu więc zdam jej relację.

Ale zaczełam się zastanawiać nad Sosnowym Dworkiem. Tylko czy ta sala nie będzie za duża dla 80 osób? Dzwoniłam tam i koszt to 120/os i mają wolne terminy na sierpien 2009. A poza tym z tego co czytałam na forum to jedzenie jest pyszne, sala śliczna. Muszę się chyba tam wybrać i ją obejrzeć. Tylko martwią mnie te kucharki No i czy jest tam klizmatyzacja?

Trudny wybór z tą salą.
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 10:52   #607
magduska100
Raczkowanie

Ciekawa jestem jak Moniak85 po weselu w Exbudzie?
Czekam na relacje bo tą salę też biorę pod uwagę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-22, 12:12   #608
DrGandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduska100 Pokaż wiadomość
Ale zaczełam się zastanawiać nad Sosnowym Dworkiem. Tylko czy ta sala nie będzie za duża dla 80 osób? Dzwoniłam tam i koszt to 120/os i mają wolne terminy na sierpien 2009. A poza tym z tego co czytałam na forum to jedzenie jest pyszne, sala śliczna. Muszę się chyba tam wybrać i ją obejrzeć. Tylko martwią mnie te kucharki No i czy jest tam klizmatyzacja?

Trudny wybór z tą salą.
Dokładnie, wybór sali jest bardzo trudny. Ja miałam własnie wesele w Sosnowym Dworku i jak pewnie wyczytałaś wcześniej byliśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Sala jest oczywiście klimatyzowana, jedzenie przepyszne(wszyscy goście dostają ciepłe posiłki, a nie tak jak nam się kiedyś zdarzyło w konkurencyjnym lokalu, otzrymaliśmy zimne) , obsługa i właściciele bardzo sympatyczni, ale nie rozumiem o co chodzi z kucharkami?
Uważam, że powinnaś się tam przejechać i obejrzeć tą salę. A o swoich wątpliwościach porozmawiaj z właścicielami, sądzę że dopilnuja żeby wszystko było w porządku .
Jesli chodzi o salę, to uważam że lepiej mieć więcej miejsca do tańczenia niż mniej ,a poza tym to masz większe pole do popisu z ustawieniem stołów.
Ale oczywiście wybór należy do Ciebie
Stary 2007-07-22, 13:58   #609
magduska100
Raczkowanie

Dziękuję Ci bardzo DrGandziu za odpowiedz Jeśli będę miała jeszcze jakieś pytaniia to będę się zwracać do Ciebie, dobrze?
Wcześniej na forum czytałam żeby uważać na kelnerki (przez nieuwagę napisałam kucharki), że podobno giną rzeczy.
Ale z drugiej strony uważam że w takim zamieszaniu jakim jest wesele zawsze coś może po prostu zginąć albo się zawieruszyć. A tam chodziło tylko o kilka cukierków i jedno ciasto.
Jeszcze tam nie byłam, ale jak na razie jestem najbardziej zdecydowana właśnie na Sosnowy Dworek
Stary 2007-07-22, 14:53   #610
agata.p
Przyczajenie

DrGandzia własnie przeglądam forum i przeczytałam, że na Twoim weselu gral zespół Novi... mam więc ogromną prośbę - napisz prosze czy Ty i goście byliście z nich naprawdę zadowleni?? ten zespół będzie grał u mnie w przyszłym roku, byłam na ich próbie i naprawde zrobili wrażenie ale wiem, że to co innego słyszeć ich jak grają na próbie a jakj uż na weselu ... bardzo zalezy mi na tym by bawili sie dobrze przy ich muzyce nie tylko młodsi goscie ale także i ci starsi... będę bardzo wdzięczna za opinie na ich temat
agata.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 20:00   #611
DrGandzia
Zadomowienie

Magduska nie ma sprawy, pytaj o co chcesz. A na temat cukierków się nie będę wypowiadać, podejrzewam ze konkurencja ich nie śpi
Agata ja należę do osób, które pisza to co myślą. Na prawdę byliśmy zadowoleni z tego zespołu, z poczatku nie ukrywam że bałam się bo ich wcześniej nie słyszałam (mój mąż ich wybrał, był z nimi na kilku weselach -kręcił wesela), ale jak usłyszałam jak mi zagrali pierwszy taniec (o którym powiedziałam im dopiero na 5 min. przed) to byłam pod wielkim wrazeniem.
Z całym sercem mogę ich polecić, wokalistka- Małgorzata rewelacyjny głos. A poza tym grają na żywo, co w dzisiejszych czasach niestety należy do rzadkości. Z reszta o co byś ich nie poprosiła to wszystko zagrają, nawet ATB czy Safri Duo . AAAAAA i najważniejsze nie graja orcyków, obertasów i innych głyupot - chyba, że ktoś poprosi(ale u nas był tylko jeden taki taniec, na zyczenie wujka)
Jesli masz wątpliwości to pytaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-23, 07:59   #612
ami81
Raczkowanie

Cytat:
Wcześniej na forum czytałam żeby uważać na kelnerki (przez nieuwagę napisałam kucharki), że podobno giną rzeczy.
Ja też miałam wesele w sosnowym dworku, było to chyba ich 4 wesele odkąd otworzyli. Powiem tak, zginęło dużo rzeczy napoje,ciasta cukierki nawet nie wiem co jeszcze, nawet cała blacha z ciastem które upiekła moja ciocia. Nie wiem jak jest teraz ale najlepiej cały alkohol i napoje schować sobie w kanciapie i mieć przy sobie kluczyk tak żeby nikt z obcych tam nie wchodził.
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 10:31   #613
izabella_83
Przyczajenie

DrGandzia mam prośbę. Czy mogłabyś mi podać nr tel. do tego zespołu co grał u Ciebie??? Może oni będą mieli wolny termin. Naewt nie przypuszczałam że będe miała z tym taki problem... Gdzie nie zadzwonie wszystko zajęte.
izabella_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 18:40   #614
DrGandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ami81 Pokaż wiadomość
Ja też miałam wesele w sosnowym dworku, było to chyba ich 4 wesele odkąd otworzyli. Powiem tak, zginęło dużo rzeczy napoje,ciasta cukierki nawet nie wiem co jeszcze, nawet cała blacha z ciastem które upiekła moja ciocia. Nie wiem jak jest teraz ale najlepiej cały alkohol i napoje schować sobie w kanciapie i mieć przy sobie kluczyk tak żeby nikt z obcych tam nie wchodził.
śmieszne jest to co piszesz, a nie wzięłaś pod uwagę tego że mogli goście zjeśc te przepyszne ciasta cioci??Poza tym czemu nie upomniałaś się o to ?Nie wierze, ze po weselu nie miałaś okazji porozmawiać z kimkolwiek na ten temat.
Nie wiem w którym Sosnowym Dworku byłaś , bo my mieliśmy schowek(na piętrze), do którego dostęp miala tylko ta osoba która miała kluczyk.

Iza numery do nich to:608684516 lub 602112258, ale nie wiem czy znajdzie się jeszcze wolny termin. A kiedy masz wesele?
Stary 2007-07-23, 21:41   #615
izabella_83
Przyczajenie

Dziękuje Ci bardzo za te numery tel. Jutro na pewno będe do nich dzwoniła
Wesele mamy 07.06.2008r sala już jest fotograf też tylko orkiestra została...
No i ksiądz ale to jeszczcze za wcześnie. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Mam nadzieje żę jutro będzie mój szczęśliwy dzień i znajde orkiestrę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-23, 22:44   #616
DrGandzia
Zadomowienie

Iza mam nadzieje, ze będzie wszystko ok. Trzymam kciuki.
A do księdza to tak na 3mies. przed. My poszliśmy 2 mies. przed i lekka z***ke dostaliśmy, ze za późno(chodziło o kurs - mój mąż nie miał)
Stary 2007-07-24, 08:31   #617
ami81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DrGandzia Pokaż wiadomość
śmieszne jest to co piszesz, a nie wzięłaś pod uwagę tego że mogli goście zjeśc te przepyszne ciasta cioci??Poza tym czemu nie upomniałaś się o to ?Nie wierze, ze po weselu nie miałaś okazji porozmawiać z kimkolwiek na ten temat.
Nie wiem w którym Sosnowym Dworku byłaś , bo my mieliśmy schowek(na piętrze), do którego dostęp miala tylko ta osoba która miała kluczyk.
Co do gości to jestem pewna że aż tyle ciasta nie zjedli i nie wynieśli. Upomniałam sie o wszystko ale właściciele powiedzieli że nie wiedzą co sie z tym stało, blachy do tej pory nikt nie znalazł. A kelnerki nad ranem wychodziły z pełnymi siatami. A jak by to wyglądało gdybym im kazała pokazać co w nich mają. Kluczyk do schowka też mieliśmy ale był w nim tylko alkohol, bo właściciele powiedzieli że tylko alkohol tam ma być.
Tak jak napisałam wcześniej to było ich 4 wesele więc dużo rzeczy było niedogranych. A kelnerki co wtedy były to najbliższa rodzina właściciela (czyli siostra, kuzynka itd.) więc wynosiły bez skrupułów.
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 08:59   #618
DrGandzia
Zadomowienie

Jestem w szoku, ale wiesz co znając mnie i mój charakter to zwróciłabym uwagę kelnerkom i poprosiłabym o pokazanie torebek, jeśli miałabym co do tego podejrzenia.
Ja mam świadomośc tego, ze nie zostaje wszystko co nie zostało zjedzone na weselu. Goście często wynoszą po pijaku różne "smakołyki" a młodzi i ich rodzice nie sa w stanie dopilnować wszystkiego i sprawdzać, poza tym to by było niesmaczne.
A w schowku rzeczywiscie mielismy alkohol, bo napoi było za dużo, a poza tym komu by sie chcialo co 5 min. latać po soki czy fantę. Nam soków zostalo około 80l, natomiast fanty, spritówi, coli pare butelek. Ale wiem, ze wynika to z tego że na weselu było duzo młodych którzy piją głównie napoje z "farbką"
Stary 2007-07-24, 09:37   #619
hania811
Zakorzenienie

Ja juz po. Polecam zdecydowanie salon fryzjerski Ambrie. Adrian zrobił mi na głowie prawdziwe cudo. Trafił w mój gust w 100%, mimo ze nie miałam robionej fryzury próbnej. Jest prawdziwym mistrzem.
Jezeli chodzi o makijaz i pazurki- tez trafiłam na super profesjonalistke. Dzięki niej przeszedł mi cały stres. Spędziłam w piatek w salonie Hause of nails 4 godziny. Totalny relaks i piekne efekty.
Oj jak ja bym chciała jeszcze raz to przezyc.....
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-24, 09:47   #620
DrGandzia
Zadomowienie

skąd ja to znam

chciałoby się tak jeszcze raz poczuć się jak księżniczka
Hania a gdzie jest ten salon?
Stary 2007-07-24, 09:51   #621
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DrGandzia Pokaż wiadomość
skąd ja to znam

chciałoby się tak jeszcze raz poczuć się jak księżniczka
Hania a gdzie jest ten salon?

jezeli Ci chodzi o ten od pazurków, to na Sienkiewicza w bramie tam gdzie sklep muzycdzny FAN. Po schodkach na 1 pietrze. Ja na pewno bedę stała klientka tego salonu.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 10:55   #622
izabella_83
Przyczajenie

DrGandzia tak jak przypuszczałaś zespół nie miał już wolnego terminu... ale co tam szukam dalej W końcu mi sie uda no nie??
Stary 2007-07-24, 11:58   #623
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Ciekawa jestem jak Moniak85 po weselu w Exbudzie?
Czekam na relacje bo tą salę też biorę pod uwagę.
magduska100 naprawdę polecam Exbud. jedzonko pyszne, bardzo miła obsługa, nie mówiąc o wystroju sali i całym wnętrzu- po prostu dech zapierało. i dostaliśmy gratis apartament - sypialnia, salon, kuchnia, łazienka z jacuzzi... naprawdę polecam. jeśli masz jakieś pytania - chętnie odpowiem.
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 15:24   #624
Asienka 28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
magduska100 naprawdę polecam Exbud. jedzonko pyszne, bardzo miła obsługa, nie mówiąc o wystroju sali i całym wnętrzu- po prostu dech zapierało. i dostaliśmy gratis apartament - sypialnia, salon, kuchnia, łazienka z jacuzzi... naprawdę polecam. jeśli masz jakieś pytania - chętnie odpowiem.
Po pierwsze Monia gratuluje, jestes juz szczesliwa mezatka!!!!
Ja mam tez wesele w Exbudzie wiec interesuja mnie wszystkie szczegoly. Napisz jakie mialas menu i czy jedzenia w pelni starczylo, bo wiesz ja najbardziej boje sie, zeby na stolach nie bylo pusto Czekam na wiesci od Ciebie, Moc buziakow paaaaaaaaaa
Asienka 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 19:02   #625
DrGandzia
Zadomowienie

Iza tak jak myslałam szkoda, bo naprawde super zespól. Wierzę, że znajdziecie kogos fajnego
Hania chodziło mi o salon fryzjerski , tipsy na razie sobie odpuszczam ze względu na ciążę , poza tym mam juz sprawdzona dziewczynę , której póki co nie zamierzam zdradzić
Stary 2007-07-25, 16:22   #626
magduska100
Raczkowanie

A ja byłam już właściwie zdecydowana na Sosnowy Dworek i zadzwoniłam tam dziś i okazało się że musi być na weselu 100 osób. Tak więc kolejną salę skreślam z mojego kalendarza tak jak zrobiłam z Castorem ze względu na to że sala jest bardzo duża i Leśnym Dworkiem oraz Łysogórami)

Tak więc szukam dalej

Dziewczyny jeśli możecie to napiszcie mi gdzie robią wesela na mniej niż 100 osób, ja myślę że będę miała około 70 - 80 osób na weselu.

Dzwoniłam dziś do Exbudu i tam robią wesela na mniejszą liczbę osób
Tak więc Moniak85 czekam na dokładnieszą relację Napisz na ile osób miałaś wesele? Którą propozycję menu wybrałaś? Czy smaczne jedzonko było? Czy nie za mało było miejsca do tańczenia? Ewentualnie co Ci się nie podobało.

Chyba w Bristolu też organizują mniejsze wesele, bo z tego co wiem to u Kalex będzie mniej niż 100.
Stary 2007-07-25, 18:06   #627
Andżulas
Przyczajenie

Hej magduska100 to zależy jakiej sali szukasz tzn chodz mi o standard. Ja u siebie w przyszłym roku na weselu również bede miec ok 80 osób i wybrałam Leśny gościniec(na białogonie). Jesli masz ochote zobaczyc jak wyglada to podaje strone internetową www.lesnygosciniec.com.pl Może nie jest to najcudowniejsza sala, ale naprawde jest miło i przyjemnie
Pozdrawiam gorąco
Andżulas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 18:14   #628
frigiditas
Raczkowanie

Mela, dzięki bardzo za uwagi o Karczówce, pieknie wygladasz na zdjęciach, jestem pod wrażeniem sukni-bardzo elegancka i oryginalna. Serdeczne życzenia!
frigiditas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 20:11   #629
DrGandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Andżulas Pokaż wiadomość
Hej magduska100 to zależy jakiej sali szukasz tzn chodz mi o standard. Ja u siebie w przyszłym roku na weselu również bede miec ok 80 osób i wybrałam Leśny gościniec(na białogonie). Jesli masz ochote zobaczyc jak wyglada to podaje strone internetową www.lesnygosciniec.com.pl Może nie jest to najcudowniejsza sala, ale naprawde jest miło i przyjemnie
Pozdrawiam gorąco
Widze, że bardzo się zmieniło od ostatniego czasu jak tam byłam. Kostka na zewnątrz i bardzo ładna i efektowna sala. Wygląda, że jest calkiem miło i przyjemnie
Stary 2007-07-25, 20:39   #630
julies
Raczkowanie

Cytat:
A ja byłam już właściwie zdecydowana na Sosnowy Dworek i zadzwoniłam tam dziś i okazało się że musi być na weselu 100 osób. Tak więc kolejną salę skreślam z mojego kalendarza tak jak zrobiłam z Castorem ze względu na to że sala jest bardzo duża i Leśnym Dworkiem oraz Łysogórami)

Tak więc szukam dalej

Dziewczyny jeśli możecie to napiszcie mi gdzie robią wesela na mniej niż 100 osób, ja myślę że będę miała około 70 - 80 osób na weselu.

Dzwoniłam dziś do Exbudu i tam robią wesela na mniejszą liczbę osób
Tak więc Moniak85 czekam na dokładnieszą relację Napisz na ile osób miałaś wesele? Którą propozycję menu wybrałaś? Czy smaczne jedzonko było? Czy nie za mało było miejsca do tańczenia? Ewentualnie co Ci się nie podobało.

Chyba w Bristolu też organizują mniejsze wesele, bo z tego co wiem to u Kalex będzie mniej niż 100.

a bylas w dworku w Maslowie?
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości