Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 12:49   #4741
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Agata to rzeczywiscie poczatek dnia mialas urozmiacony,moze teraz juz do konca bedzie lepiej

Basjenia Ja tez mam ta kreske z gory tak jakby od piersido pepka

Madziqqq tez dzisiaj tylko jem

Powiem wam ze od kiedy mamy nowe meble,kilka nowych kwiatkow,dywanik obok naroznika (wczorajszy nabytek ) to tak mi dobrze w tym moim salonie Teraz chce jakies drobnostki pokupowac,moze swieczki ?? cos tu pisalyscie o jakis kominkach ?? oswieci mnie ktoras o co chodzi ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:49   #4742
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ehh czy wy też się tak pocicie? matko...czuje się jak stary drwal...
i to jak a najgorzej to poci mi sie d..a nie wiem dlaczego
Stary 2014-10-10, 12:52   #4743
19Inka90
Wtajemniczenie

Hasiap u mnie tez siary ani widu ani slychu :/ Do tego wogole mi te piersi praktycznie nie urosly ...

Emilka
Stary 2014-10-10, 12:56   #4744
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie widzę co
Wrzucacie :/
Odnośnie brązowej kreski to ja nie mam i w żadnej ciąży nie miałam.

Muszę Wam coś napisać.
Na sali mamy dziewczynę z dietą bezmleczną, ale nie uczulenie na laktozę tylko ma taki wstręt do mleka, że potrafi wymiotować, mdleć itp ale jogurty czy ser je normalnie
Dali nam na drugie makaron ze skwarkami i serem, a dla niej to makaron ze skwarkami i..... dżemem !!! Haha jak my się uśmiałyśmy to masakra
nie mogę z tych posiłków w naszych szpitalach, ostatnio Chajzer też robił reportarz dla DDTVN i padłam ze śmiechu:

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ke,142748.html

UWAGA NA BIEDRONKI!!
http://www.nowiny.pl/ekonowiny/87004...la-dzieci.html
Stary 2014-10-10, 13:02   #4745
87agata
Raczkowanie

Inka ja tez mam nadzieje ze juz bedzie lepiej
powiem Wam cos co mnie martrwi poniewaz Wy tu ciagle piszecie o jedzeniu ze macie taki apetyt a ja od poczatku ciazy mialam apetyt normalny nic sie nie zwiekszyl ale tak od okolo 3 tygodni w ogole moglabym nie jesc moglabym zyc samym powietrzem o czymkolwiek tylko pomysle to mnie odrzuca moge jesc tylko niektore warzywa i kanapki z twarogiem od wszystkiego innego mam mega zgage lub mnie odrzuca i jak tak dalej pojdzie to ja urodze dziecko ktore bedzie wygladac jak z Oswiecimia
aha i dodam ze przytylam od poczatku ciazy tylko 5 kg i to wszystko siedzi w brzuchu ale startowalam z nadwaga wiec nie spodziewalam sie znacznego przyrostu wagi ale zeby az tak?????

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

aha i mam takie dziwne przeczucie ze urodze wczesniej a po glowie mi caly czas chodzi data 24 listopada zupelnie bez powodu czy Wy tez tak macie?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

hasiap i Inka moze Wam siara sama jeszcze nie leci ale mozliwe ze juz tam jest sprobujcie sobie scisnac lekko brodawki od otoczki w strone samego sutka i sprawdzcie czy pojawily sie takie zolto przezroczyste kropelki
Stary 2014-10-10, 13:03   #4746
Basjenia
Zadomowienie

ja od połowy ciąży mówię że będzie wcześniej.grożę mu tylko żeby nie w moje imieniny bo to mój dzień tak samo jak mówię że będzie wcześniej to wróżyłam że będzie miał dużo włosów
i na ostatniej wizycie u położnika z którym mam rodzić powiedział-proszę się szykować na wczesniejszy termin i pokazał na USG że mały jest kudłaczem....
wychodzi na to że trzeba ufać instynktowi
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:08   #4747
19Inka90
Wtajemniczenie

Demeter slodkie te Twoje ciuszki Masz fartado takich okazji zauwazylam

Agata moja mama przez cala ciaze przytyla 6 kg a JA wazylam 2800 wiec nie martw sie kazdaciaza jest inna Dziecko i tak wyciiagnie z Ciebie wszystko co potrzebuje a skoro Ty sie dobrze czujesz to Ja bym sie nie martwila na Twoim miejscu
Ja tez bardziej obstawiam koncowke listopada ale to bardziej sobie chyba wmowilam przez moja skracajaca sie szyjke :/

A co do tej siary to juz wlasnie probowalam tak scisnac i dalej nic... :/

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Basjenia jak Ja bym chciala zeby Emilka miala kudelki ale raczej nie ma po kim I Ja i tz sie lysi urodzilismy

Emilka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 13:11   #4748
madziqqq
Rozeznanie

u mnie to ta siara jakaś dziwna bo najpierw mi leci przezroczysta a dopiero potem taka żółtawa i jednego dnia mam jej strasznie dużo a drugiego prawie wcale, ciekawe od czego to zależy
już się nie mogę doczekać 15 aż pizzerię otworzą bo dziś z małym jemy pizzę
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:12   #4749
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hasiap u mnie tez siary ani widu ani slychu :/ Do tego wogole mi te piersi praktycznie nie urosly ...
U mnie leci siara, rano najbardziej odczuwam choć piersi mi nie urosły zbytnio.
Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
Inka ja tez mam nadzieje ze juz bedzie lepiej
powiem Wam cos co mnie martrwi poniewaz Wy tu ciagle piszecie o jedzeniu ze macie taki apetyt a ja od poczatku ciazy mialam apetyt normalny nic sie nie zwiekszyl ale tak od okolo 3 tygodni w ogole moglabym nie jesc moglabym zyc samym powietrzem o czymkolwiek tylko pomysle to mnie odrzuca moge jesc tylko niektore warzywa i kanapki z twarogiem od wszystkiego innego mam mega zgage lub mnie odrzuca i jak tak dalej pojdzie to ja urodze dziecko ktore bedzie wygladac jak z Oswiecimia
aha i dodam ze przytylam od poczatku ciazy tylko 5 kg i to wszystko siedzi w brzuchu ale startowalam z nadwaga wiec nie spodziewalam sie znacznego przyrostu wagi ale zeby az tak?????

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

aha i mam takie dziwne przeczucie ze urodze wczesniej a po glowie mi caly czas chodzi data 24 listopada zupelnie bez powodu czy Wy tez tak macie?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

hasiap i Inka moze Wam siara sama jeszcze nie leci ale mozliwe ze juz tam jest sprobujcie sobie scisnac lekko brodawki od otoczki w strone samego sutka i sprawdzcie czy pojawily sie takie zolto przezroczyste kropelki
Ja też apetytu nie mam. W sumie momentami to nawet mniej jem niż przed ciążą bo nie mam gdzie tego pomieścić. Zjem trochę i już ledwo ruszyć się mogę a przytylam tyle co nic. Jak 4kg na plusie teraz będzie to szok. W sumie nie tyle co na plusie a równam wagę sprzed ciąży.
Cytat:
ja od połowy ciąży mówię że będzie wcześniej.grożę mu tylko żeby nie w moje imieniny bo to mój dzień tak samo jak mówię że będzie wcześniej to wróżyłam że będzie miał dużo włosów
i na ostatniej wizycie u położnika z którym mam rodzić powiedział-proszę się szykować na wczesniejszy termin i pokazał na USG że mały jest kudłaczem....
wychodzi na to że trzeba ufać instynktowi
U mnie mąż mówi żebym urodziła 15.12 to wtedy tylko jedną datę będzie miał do zapamiętania.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:23   #4750
NaamaH6669
Rozeznanie

Czy któraś kupiła lub zamierza kupic wózek maxi cosi elea? Bo sie zastanawiam
Ja póki co przytyłam 5 kg a startowałam z normalnej wagi... Ciekawe czy duzo przybędzie jeszcze

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:26   #4751
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie miałam pisać co to za link ten od bimbunia ?? W sensie co to za swiatelka ??
OOo macie mój widok z balkonu same łąki co = wszelkie zyjatka
Sielanka na popołudnia z Ems tylko musiz tam jakieś piaskownice zainstalować

To są nakładki na lampki choinkowe, czyli zamiast cotton balls lub ping-pong balls
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 13:29   #4752
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Sielanka na popołudnia z Ems tylko musiz tam jakieś piaskownice zainstalować

To są nakładki na lampki choinkowe, czyli zamiast cotton balls lub ping-pong balls
Jakbym zrobila zdjecie z drugiej strony to byloby widac plot mojej mamy I Ems u babci na podworku bedzie miala pisakownice,hustawke i basen Dziadkowie juz planuja

Emilka
Stary 2014-10-10, 13:37   #4753
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Dali nam na drugie makaron ze skwarkami i serem, a dla niej to makaron ze skwarkami i..... dżemem !!! Haha jak my się uśmiałyśmy to masakra
Szkoda słów na takich debili. Wkurzyłam się.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Inka do "cotton" balsów ale niestety sprawdziłam że nie ma ich w żadnej ikei która jest w moim zasięgu:/
czytałam o tej kresie że powinna się robić od pępka do spojenia łonowego a ja mam ją od pępka do góry
ja mysle ze one blizej swiat beda, wiec jeszcze chwila cierpliwosci dziewczeta boto na lampki choinkowe, ktorych tez jeszcze nie ma
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:38   #4754
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
u mnie to ta siara jakaś dziwna bo najpierw mi leci przezroczysta a dopiero potem taka żółtawa i jednego dnia mam jej strasznie dużo a drugiego prawie wcale, ciekawe od czego to zależy już się nie mogę doczekać 15 aż pizzerię otworzą bo dziś z małym jemy pizzę
U mnie na weekend będzie pizza Może jutro Męża mi teraz wywiało, wróci wieczorem. Więc ja wybieram się na kawę z dwiema koleżankami A jutro chyba mała posiadówka u nas więc pizza w sam raz Z tym, że ja pizzę sama zrobię

Cytat:
ja od połowy ciąży mówię że będzie wcześniej.grożę mu tylko żeby nie w moje imieniny bo to mój dzień tak samo jak mówię że będzie wcześniej to wróżyłam że będzie miał dużo włosów i na ostatniej wizycie u położnika z którym mam rodzić powiedział-proszę się szykować na wczesniejszy termin i pokazał na USG że mały jest kudłaczem.... wychodzi na to że trzeba ufać instynktowi
Ja nie wiem czy urodziłam się z włosami czy bez, o mężu też takich danych nie mam, ale ale Od zawsze miałam loczki jak baranek Ponoć sąsiedzi napatrzeć się nie mogli na mnie i na moją siostrę I mam głęboką nadzieję, że mała będzie miała te super loczki jak ja Tzn teraz prostuję włosy już wiele lat ale jako dzieciątko uważam że wygląda uroczo Jak z ostatniej reklamy ciuszków dziecięcych z lidla
Stary 2014-10-10, 13:40   #4755
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Roksi a jak Twoje maluchy dają sobie radę bez Ciebie ??
Jakoś sobie dają radę grzecznie chodzą do przedszkola, wczoraj rozmawialiśmy przez telefon ale na początku dopadła ich straszna śmiechawka dopiero później zaczęli mówić

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ja za to właśnie nie mam siary jeszcze. Trochę się obawiam, że Wy tak szybko dostałyście a u mnie cisza, bo zależy mi na karmieniu cycem jednak.. Ale może martwię się na zapas i po porodzie akurat będę miała
Chyba to, że nie masz siary teraz w ciąży nie znaczy, że pokarmu nie będzie,bo on się pojawi sam jak organizm wyśle sygnał, że nie ma łożyska w organiźmie i mleko się pojawi a to, że siara jest w ciąży to sprawa hormonów
Cytat:
ehh czy wy też się tak pocicie? matko...czuje się jak stary drwal...
Oj strasznie. W szpitalu mamy pootwierane okna i zamknięte kaloryfery

Cytat:
Moja znajoma cyców to praktycznie nie miała wcale, ale tyle mleka w tych piersiątkach, że mała to mały pulpecik

A ja napisałam, że byłam na USG i mój lekarz mi robił. Na aparacie szpitalnym mała waży 1800-1900 g co odpowiada 30-31tc. Na jego aparacie w pon mała miała 1400g. Nie podoba mu się mój brzuch i pewnie po powrocie do domu będę jadła więcej magnezu, no-spy i jeszcze spasmolinę. Dziewczynie o tydzień w przód ode mnie co ma pessar i twardnienia to powiedział, że jak by się skurcze zaczęły to nie będą tego chamować ???
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:45   #4756
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Czesc.

Zgadzam się Ja jedynie dla synka i małej kupuję w Pepco bo ceny niektorych rzeczy naprawde korzystne
Bluza swietna!

Ja wczoraj tez buszowałam wrzucam moje - 2 zł sztuka. Najbardziej jestem zadowolona z pajacyka, spioszków - oba z weluru i polarkowej bluzy.

Inka, to prawda smyk ma świetne rzeczy ale ceny Na wyprzedazach za to mozna sie nieźle obłowić No ale u mnie nie ma Smyka

Ja powoli kupuje wyprawke, co miesiąc coś. Okazało się na dodatek, że musze miec wszystko do szpitala i dla mnie i małej, takze uzbiera sie tego bagazu

Jak dobrze pojdzie to mała bedzie z nami za 2 miesiace
zawsze można kupić na stronie smyka online
a co do ciuszków, to śliczne. Jakby się spodziewała dziewczynki, to też bym różowe kupowała

A co do pocenia: tak ostatnio się pocę jak prosiak i tak siara mi się leje. Wczoraj mi się jej tyle wylało, że się przeraziłam Trochę obrzydzają mnie niektóre aspekty ciąży - cóż fizjologia

Agata ja bym się nie przejmowała, a nawet cieszyła, bo czytałam, że jak się startuje z nadwagą to najlepiej przytyć od 7 do 11 kg. Jeszcze parę tygodni zostało, więc pewnie dobijesz do tych 7 i będzie git. Potem będzie mniej do zrzucania.
Mnie już przeraża wizja diet, a czuję się jak wieloryb.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:53   #4757
87agata
Raczkowanie

Hasiap ja tez od zawsze mam krecone wlosy ale ich za zadne skarby nie prostuje po pierwsze syzyfowa praca a po drugie z takimi sie urodzilam wiec takie najlepiej do mnie pasuja ale moja corka ma wlosy proste za to strasznie geste i siegaja jej az za posladki mimo iz juz 2 razy miala podcinane ale moze synek bedzie mial krecone hmmmm zobaczymy
Stary 2014-10-10, 14:04   #4758
miskowa
Zakorzenienie

ja się też strasznie pocę i wkurza mnie to strasznie, w dodatku w pracy nieraz muszę zlecieć na piętro niżej i jak wrócę, dyszę jak stary palacz. Przeraża mnie to

Co do kilogramów, od początku ciąży straciłam 4kg, które na ostatnim ważeniu już wróciły, więc startuję teraz od zera. Z tego się akurat cieszę, bo zostały raptem 2 miesiące, więc nie sądzę, żebym teraz zdążyła nabić kilkanaście kg a to akurat dobrze
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:11   #4759
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja się też strasznie pocę i wkurza mnie to strasznie, w dodatku w pracy nieraz muszę zlecieć na piętro niżej i jak wrócę, dyszę jak stary palacz. Przeraża mnie to

Co do kilogramów, od początku ciąży straciłam 4kg, które na ostatnim ważeniu już wróciły, więc startuję teraz od zera. Z tego się akurat cieszę, bo zostały raptem 2 miesiące, więc nie sądzę, żebym teraz zdążyła nabić kilkanaście kg a to akurat dobrze
zazdroszczę wam że tak mało przytyłyście, aż zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, że dziś tak jem i jem i zamiast pizzy pojadę do mamy też na wyżerkę ale za to zdrową bo na zupę krem z dyni już mi ślinka cieknie na samą myśl
Stary 2014-10-10, 14:48   #4760
Chemisette
Rozeznanie

Hej dziewczyny Nadrobiłam Was i mogę odpisać

Lolcia- wspaniałe wieści
Madziq - haha dobra historia z tym policjantem padłam
Maczuma - fajnie, że masz dobre wyniki
87agata -Synek dba o mamusie albo mu kawa nie zasmakowała

Śliczne ciuszki macie A najbardziej to mi się ta bluza z reniferami podobała

Co do siary to raz mam a raz nie, kiedyś nacisnęłam i takie kropelki się pokazały a ostatnio to nic mi nie leciało, tylko piersi rosną dalej i rozstępy się robią większe. A co do pocenia to też mam tak że się strasznie pocę, w ogóle to ja straszny zmarzluch jestem a odkąd w ciąży jestem to mi jest gorąco, okna otwieram a mój aż tz się pyta co ja robię.

Jestem już po usg, mały waż 1500g, ale ile mierzy to nie spytałam Pisałam że ostatnio słabiej czuje ruchy i już wiem czemu, mały leżał główką w dół to teraz się obrócił w poprzek. Mam nadzieję że do rozwiązania przekręci się w dół, ale o tym dowiem się dopiero podczas przyjęcia do szpitala bo już nie będą wykonywać usg.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:50   #4761
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma co do mojego "smiesznego" pepka Bo widzisz mnie spotykaja wszelkie uroki ciazy... Brazowa kreska,wystajacy pepek
Ale juz sie z nim oswoilam

Emilka
Stary 2014-10-10, 14:50   #4762
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Oj ja ją mam już bardzo długo Póki co mi nie przeszkadza, ale mam nadzieje że po porodzie szybko zniknie.
Hasiap - zwykle znika szybko , u mnie nie pamiętam ale dobrze ponad pół roku była - ale ja też jakoś się nie starałam się jej pozbyć (później peelingi podobno pomagają)

Cytat:
czytałam o tej kresie że powinna się robić od pępka do spojenia łonowego a ja mam ją od pępka do góry
Basjenia - w tą stronę dolną chyba bym jej nie zauważyła w obecnym stanie - brzuch mi przeszkadza , ja widzę tylko od pępka do piersi; aczkolwiek w drugą stronę albo jest albo się pojawi - po całości brzucha tak jak poprzednio.

Cytat:
Ja za to właśnie nie mam siary jeszcze. Trochę się obawiam, że Wy tak szybko dostałyście a u mnie cisza, bo zależy mi na karmieniu cycem jednak.. Ale może martwię się na zapas i po porodzie akurat będę miała
Hasiap - nie mam siary nic a nic, poprzednio też nie miałam. Nie martw się znam tyle dziewczyn co miało siarę w ciąży i nie miało a karmiły. Mi siara pojawiła się na początku jak Małego przyłożyli do piersi.

Cytat:
Chyba to, że nie masz siary teraz w ciąży nie znaczy, że pokarmu nie będzie,bo on się pojawi sam jak organizm wyśle sygnał, że nie ma łożyska w organiźmie i mleko się pojawi a to, że siara jest w ciąży to sprawa hormonów

Moja znajoma cyców to praktycznie nie miała wcale, ale tyle mleka w tych piersiątkach, że mała to mały pulpecik
Popieram Roksape - nie trzeba mieć siary w ciąży aby w pełni karmić piersią. Oczywiście jak tu kiedyś pisałam ja miałam problem z ilością pokarmu ale to nie brak siary w ciąży czy wielkość piersi odegrały tu rolę.
I też mam podobną znajomą z miseczkami A, której piersi nie urosły a dziecko karmiła do roku i miała tak duuuuużo pokarmu że szok, też mały pulpecik. Z kolei dziewczynie które leżała ze mną na sali piersi urosły o jakieś 2 rozmiary na drugi dzień po porodzie, a wcześniej też nie rosły.
Także nie przejmujcie się brakiem siary czy tym bardziej tym, że piersi nie urosły.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:57   #4763
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Do domu wracam dopiero w... poniedziałek :/
Wyjęli mi wenflon to jakoś uda mi się wyspać i dopiero dziś dostałam pierwszy zastrzyk z celestonu.... cholernie piekący,a jutro jeszcze jeden...

Lolcia wspaniałe wieści

U nas w szpitalu też atak biedronek
bidulko, nie wiedziałam że Ty w szpitalu :/

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja chyba jestem nienormalna właśnie miałam "sprzeczkę" z policjantem który chciał mi dać mandat za przechodzenie nie przez pasy,no tak mnie wkurzył, że przegięcie, bo droga taka że praktycznie ruchu nie ma samochody nie jeżdżą a on mi mandat będzie pisał gówniarz jeden, więc mu powiedziałam żeby się wziął za porządna robotę i niech złodzieji łapie na nie się czepia kobiety w ciąży która musi szybko dostać się do sklepu bo właśnie jest głodna mówię mu niech nawet sobie głowy nie zawraca pisaniem mandatu tylko daje mi upomnienie i to szybko bo ja się śpieszę ,chyba się zdziwili moją gadaniną, i ze śmiechem stwierdzili, że skoro w ciąży i do sklepu idę to jednak to jest okoliczność łagodząca i mnie puścili bez mandatu
hahaha jesteś genialna !

Cytat:
Właśnie miałam pisać co to za link ten od bimbunia ?? W sensie co to za swiatelka ??

A co do biedronek Ja mieszkam w takim miejscu ze mi się co chwile jakaś plaga pcha do domu juz się przyzwyczailam

OOo macie mój widok z balkonu same łąki co = wszelkie zyjatka
Ale masz przyjemny widoczek

u mnie siara już jest od jakiegoś czasu. teraz mniejsza, ale wcześniej to normalnie koszulkę do spania codziennie musiałam zmieniać, bo miałam po nocy brzydkie ślady po siarze :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 15:07   #4764
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
u mnie siara już jest od jakiegoś czasu. teraz mniejsza, ale wcześniej to normalnie koszulkę do spania codziennie musiałam zmieniać, bo miałam po nocy brzydkie ślady po siarze :/
ja mam ostatnio takie ślady na stanikach :/
Stary 2014-10-10, 15:19   #4765
alekaz1
Zakorzenienie

Nadrobilam teraz zdam relacje
wizyte mialam na 11 a do gabinetu weszlam o 13,20. Wczesniej mialam ktg ktore wyszlo prawidlowo. W gabinecie pobrali gbs. Szyjka zamknieta i dluga. Mala dalej ulozona posladkowow wazy 2550. Jestem w 34t2d wizyta za dwa tygodnie kolejna wtedy chyba umowie sie na cc juz.

Co do siary mi nie leci nic, kreche mam od pepka w gore.

Cos jeszcze mialam pisac i nie pamietam juz.
Stary 2014-10-10, 15:24   #4766
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Nadrobilam teraz zdam relacje
wizyte mialam na 11 a do gabinetu weszlam o 13,20. Wczesniej mialam ktg ktore wyszlo prawidlowo. W gabinecie pobrali gbs. Szyjka zamknieta i dluga. Mala dalej ulozona posladkowow wazy 2550. Jestem w 34t2d wizyta za dwa tygodnie kolejna wtedy chyba umowie sie na cc juz.

Co do siary mi nie leci nic, kreche mam od pepka w gore.

Cos jeszcze mialam pisac i nie pamietam juz.
:O o matko, to już prawie "JUŻ". jakoś nie mogłam sobie uświadomić tego, że część z Was już bliziutko do porodu, dopóki nie przeczytałam teraz Twoje posta.
ja 30 tydzień rozpoczęłam, teraz sobie uświadomiłam, że to już nie tak mało czasu zostało.
Chyba pasuje się zabrać za pranie ciuszków i pakowanie torby

madziqqq :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 16:26   #4767
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
bidulko, nie wiedziałam że Ty w szpitalu :/
A no jestem, ale to akurat pisałam, że umówiliśmy się, że się położę na zastrzyki na płuca w razie przedwczesnego porodu. Wolę dostać, czuję się bezpieczniej jeśli chodzi o dziecko

Ja też mam siarę na staniku, ale jest tego o wiele wiele mniej jak w pierwszej ciąży
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 17:05   #4768
sasia25
Rozeznanie

Mi też żadna siara nie leci

Swietne ciuszki nabyłyście, a szczegolnie bluza Doloresd

A my byliśmy dzis zostawić zaliczkę na dom w nieruchomościach, załatwilismy też już prawnika i na koncu pojechaliśmy popatrzec na nasz przyszły domek

Nie chcę zapeszać, ale już myślę co posadzę w ogrodzie za domem, jaka piaskownice zrobimy dla małej i jak będziemy sobie siedzieć przy kominku z winkiem

Trzymajcie kcuiki, żeby bank zatwierdził kredyt i wszystko poszło po naszej myśli
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 17:28   #4769
Basjenia
Zadomowienie

doświadczone mamuśki super że was mamy bo ja się zaczęłam tą siarą martwić. nic nie cieknie za to cycki takie jak stąd do poznania.... odebrałam wczoraj kolejny stanik....70I...I!!! boje się co będzie przed samym porodem...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 18:21   #4770
87agata
Raczkowanie

Cytat:
doświadczone mamuśki super że was mamy bo ja się zaczęłam tą siarą martwić. nic nie cieknie za to cycki takie jak stąd do poznania.... odebrałam wczoraj kolejny stanik....70I...I!!! boje się co będzie przed samym porodem...
haha zacznij sie martwic co bedzie po 2 dobach od porodu jak mleko naplynie

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

kiedy zaczynacie pakowac torbe do szpitala bo ja juz wszystko do torby mam ale jeszcze nie wiem czy torbe czy mala walizeczke na kolkach bo ja wcale tego wiele nie potrzebuje bo po 6 godzinkach po porodzie sn bede mogla isc do domu ale ja napewno sie zdecyduje isc przynajmniej po 12 godzinach .wiec tych koszul pieluch,podpasek az tyle nie bedzie mi potrzebne aga i moj szpital nie zaleca zabierania zadnych kosmetykow dladziecka oraz wilgotnych husteczek poniewaz dziecko jest w szpitalu myte sama woda a przy zmianie pieluchy myjemy zmoczonymi kulkami z waty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości