Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 11:19   #4591
Karoloo
<3 <3 <3

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

A zapomniałam Wam napisać, że dzisiaj o 18:20 mam 3 USG Jedziemy jeszcze do Ikea po łóżeczko i inne pierdołki i jak się uda będę miała jeszcze lapka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:19   #4592
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie
Jestem jedną z tych czytelniczek która czyta was codziennie od jakiś dwóch miesięcy, ale nie miała zbytnio czasu aby udzielać się na forum.
Teraz już jestem na urlopie, wszystkie inne sprawy powolutku kończę więc będę mogła czynnie uczestniczyć w rozmowach.
Mam na imię Paulina, 26 lat z Warszawy Termin porodu jest wyznaczony na 10 stycznia 2015 r. w brzuszku skrywam synka, nad imieniem się jeszcze z Tż -tem zastanawiamy Marcel albo Oluś.
Co do wielkości biustu to kiedyś mieścił się Tż-owi w łapce teraz potrzebuje już dwóch Co do grzybobrania to grzybów nie hoduję więc nie ma co zbierać.
I tak jestem ogromnym ogromnym łasuchem - tż dawkę słodyczy mi codziennie wydziela i chowa przede mną.

witamy

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak Wy śpicie? Mówi się że najlepsza pozycja to lewy bok, ale ja nie zawsze tak śpię, czasem na prawy bok się przewracam, albo nawet leżę na plecach

ja różnie, jak mi wygodnie, przewracam się jakies kilkadziesiąt razy w ciągu nocy

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
kleo tak było jak moja bratowa leżała z dziewczynkami w szpitalu. Najpierw zakładali małym swoje ciuszki, ale jak pielęgniarki wrzucały je do wspólnego kosza na pranie i zaczęły ginąć, to przestali, zakłądali szpitalne.
asiaja wzięłam maxi cosi cabrioFix, ponoc jest lepszy od city. Z tego co wiem, to takie maluszki powinny jeździć właśnie tyłem do kierunku jazdy, nawet nie wiem czy inaczej da sie zamontować takie nosidełko
simone kiedyś słyszałam, że owszem do łamania kości, ale nie 7 a 49 na raz

Przejrzałam kilka stron, ale strasznie mi w brzuchu biurczy i musze iść zjeść sniadanie.
A w ogóle za wszystkie ostatnie wizyty
dziękuję

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:23   #4593
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Właśnie zobaczyłam ze jest imię Niunia
Tez widziałam kiedys

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:40   #4594
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-10, 11:41   #4595
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
to też niezłe potem kobieta będzie pracować w jakiejś poważnej firmie przedstawi się na rozmowie i powiem dzien dobry nazywam się niunia jakaś tam

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
A zapomniałam Wam napisać, że dzisiaj o 18:20 mam 3 USG Jedziemy jeszcze do Ikea po łóżeczko i inne pierdołki i jak się uda będę miała jeszcze lapka
powodzenia

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:49   #4596
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość
Maritxell - moja koleżanka ostatnio rodziła na Madalińskiego, była bardzo zadowolona, ale w chwili obecnej jest to bardzo popularny szpital i na początku nie mieli gdzie jej położyć zresztą wiozłam Ją tam gdy wody jej odeszły, gdyż jej tż z moim tż, nie byli w stanie tego zrobić, Panowie zaczęli świętować na tydzień przed terminem porodu i tu takie bum. Dlatego mój tż ma zakaz spożywania jakiegokolwiek alko na 2 tyg. przed terminem
Nie dziwi mnie, że jest popularny, warunki są super. I nie odsyłają żadnej rodzącej(oczywiście w granicach rozsądku) , stąd mogą pojawić się kolejki. Mój drugi wybór w razie problemów to Żelazna Mój tż od Świąt będzie miał zakaz spożywania

Cytat:
oł nooł
Stary 2014-10-10, 11:58   #4597
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dobry

Eirene masz zucha chłopaka
Dzielniejszy niz ja

Co do calowania to ja bym nie chciala zeby moja mama na poczatku calowala bo ona pali.szczerze to nawet ja jej tylko policzek daje bo nie znoszę dymu , zapachu papierosa

Witam nowe koleżanki

Karoloo myslalam ze na kopana piłkę się wybierasz

Co do mebli to komodę mam biala z Ikei.przeniose sie ja , a jako dobra mama oddam córce. Wanienke mam od razu z przewijakiem.fotel bujany jeszcze musze kupić no i lozeczko. I tyle mebli.potem jak juz kupimy dom to zrobimy pokoj dla malej to wtedy sie kupi i szafe itd
A kosz na pieluchy mysle ze sie sprzyda

Kinga , a czemu nie weźmie 2 tyg paternity ? Przeciez przysluguja , a Tobie faktycznie pomoc sie przyda.Nelke odprowadzić, zakupy jakies

A mi sie dzisiaj zaczyna 27tc jeszcze malej dzisiaj nie czulam. Stresuje się. Zaraz zjem.cos slodkiego i zobacze.w ogole w tym tyg mega leniwa jest.ale w srode na wizycie serducho pieknie bilo wiec moze ja swiruje ...

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 12:09   #4598
Kinqaa
Zakorzenienie

Brawurka mój jest self employed.

Co do wyników to się spytalam i mamy czekać jeszcze gdzieś do 23pazdziernika... bo 3 miesiące jeszcze nie minęły jeśli chodzi o młodą.

A ja czekam aby wejść do lekarza właśnie.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:12   #4599
Szczeperka
Wtajemniczenie

Chciałam pocytować i wszystko mi wywaliło
Teraz już nie wiem co miałam napisać. Kalafior

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Kinga - 3 miesiace na wyniki czekasz? Dobrze rozumiem?

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:29   #4600
Kinqaa
Zakorzenienie

Szczeperka dobrze rozumiesz. .. tez jestem wkurzona

Wyszlam od lekarza. Tak jak myslalam cisnienie mocz :P pytania jak się czuję.
Mam parę pytan,ale to polozna pomecze we wtorek w szpitalu

A i kolezanka nie przyjedzie jednak. Więc dziś normalny obiaad nie McDonald. Idę właśnie do sklepu

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:32   #4601
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

I wgl kiedyś nie bylo szkól rodzenia, gazetek typu mamo to ja i kobiety sobie radzily i dawaly radę, a przede wszystkim wiedzialy co dobre dla ich dzieci, a teraz gdzie się nie ruszysz to wymyślanie, zlote rady itd
Doczepię się tylko tutaj, a kto powiedział, że wiedziały co dobre ? Przepajanie dzieci wodą z cukrem, karmienie noworodka o ustalonych porach zamiast na żądanie, wprowadzanie nowych produktów wtedy kiedy układ pokarmowy dziecka nie jest jeszcze na to gotowy ? I wiele, wiele innych. Udało mi się kiedyś znaleźć kilka poradników z dawnych lat na temat opieki nad niemowlęciem i jak to przeczytałam to złapałam się za głowę

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Smerfetka

Kurcze jak śpię z Tztem to mi ostatnio albo ręka albo noga dretwieje. ... :/ brrr.
Spac mi się juz trochę chce...i chyba się położe. Mam dość myślenia o problemach...
Kinia, rozumiem, ręka drętwieje podczas nocy z Tżtem, ale noga to co wy tam robicie
Stary 2014-10-10, 12:32   #4602
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Dobry

Karoloo myslalam ze na kopana piłkę się wybierasz
hej
Na kopaną to tylko na Górnik

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-10, 12:41   #4603
dusiolka
Zakorzenienie

Martusia a co złego jest w wyrabianiu nawyków co do godzin karmienia?niektore współczesne poradniki tak radzą np tracy hogg.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:51   #4604
elvira44
Wtajemniczenie

Ja sie zbieram do pracy. Kurcze 2 dni sobie tylko dorabiam po 4h a tak mi sie nie chce ze szok.

Stary 2014-10-10, 12:57   #4605
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Doczepię się tylko tutaj, a kto powiedział, że wiedziały co dobre ? Przepajanie dzieci wodą z cukrem, karmienie noworodka o ustalonych porach zamiast na żądanie, wprowadzanie nowych produktów wtedy kiedy układ pokarmowy dziecka nie jest jeszcze na to gotowy ? I wiele, wiele innych. Udało mi się kiedyś znaleźć kilka poradników z dawnych lat na temat opieki nad niemowlęciem i jak to przeczytałam to złapałam się za głowę
a według Ciebie lepiej podać dziecku pierwszy produkt jak skończy dwa lata czy ile? żeby potem nie umiało gryźć ?
dalej nie komentuję. jak widać każdy ma inne podejście

a jeśli chodzi o wodę, to owszem, jak będzie potrzeba, to będę dawać dziecku pić, oprócz cyca. nie rozumiem właśnie matek, które w 30stopniowym upale dają tylko cycka. ciekawe jakby nam było pić w taki skwar tylko mleko

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2014-10-10 o 12:58
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:00   #4606
Brawurka_29
Zakorzenienie

Elvira , a bo to juz ten etap ze czlowiek nawet po 4 h sie zmeczy

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:02   #4607
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
a według Ciebie lepiej podać dziecku pierwszy produkt jak skończy dwa lata czy ile? żeby potem nie umiało gryźć ?

a jeśli chodzi o wodę, to owszem, jak będzie potrzeba, to będę dawać dziecku pić, oprócz cyca. nie rozumiem właśnie matek, które w 30stopniowym upale dają tylko cycka. ciekawe jakby nam było pić w taki skwar tylko mleko
Jej raczej nie chodziło o to, że w wieku 2 lat pierwszy posiłek... nie wpadaj w skrajności.
Ile razy słyszałam, jak babcie rozmawiają, że kiedyś to dzidziuś malutki kotleciora pożerał... Tu nie chodzi o czyjeś podejście, ale o zalecenia lekarzy pediatrów.
I zgadzam się, kobiety dawały kiedyś sobie radę. Tylko, jak coś się złego stało to nie było nagłaśniane, bo niby jak. Teraz wiedza jest dużo większa, opieka nad dziećmi lepsza.
Kiedyś rodziły w polu i dalej szły do roboty.... hehehehhee
Stary 2014-10-10, 13:05   #4608
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Martusia a co złego jest w wyrabianiu nawyków co do godzin karmienia?niektore współczesne poradniki tak radzą np tracy hogg.
Hmm... Ja zawsze słyszałam, że piersią się karmi na żądanie i tyle ile dziecko chce a sztucznym wyznaczone porcje o wyznaczonych porach. Nie wyobrażam sobie nie dać dziecku jeść jak będzie głodne. A kiedyś poza porami karmienia podawali właśnie wodę z cukrem.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:07   #4609
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Eirene masz zucha chłopaka
Dzielniejszy niz ja ...
szczerze to ja też niezbyt dzielna a on bez znieczulenia

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Co do wyników to się spytalam i mamy czekać jeszcze gdzieś do 23pazdziernika... bo 3 miesiące jeszcze nie minęły jeśli chodzi o młodą.
o lol długo

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
no niektóre rzeczy to masakra. ssanie kostek cukru, słodzona woda, zupki od 2 miesiąca życia.... gluten od początku czyli kasza manna od razu prawie
zmienia się to wszystko. ale nie powiedziane że to co teraz jest będzie dobre za 20lat. może kiedyś nasze dzieci też będą się łapać za głowę i mówić: o boże ja dopiero mogłam/em jeść owocki po 4 miesiącu???? boże musiałem pić zwykłą wodę???

Cytat:

mój pierwsze jabłuszka jadł po 4 miesiącu życia, tak jak w harmonogramie. zaraz potem zupka jakoś i inne rzeczy.
natomiast jeśli się karmi dziecko cycem nie trzeba dopajać bo mleko zaspokaja pragnienie

co do regularnych posiłków u nas było mniej więcej co 2-3 godziny (tak tak co 2 bo mały się nie najadał i darł wniebogłosy) jak wytrzymał 3 godziny to był cud ale jakoś tak unormowaliśmy to jakoś nie wyobrażam sobie karmić na żądanie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-10-10 o 13:09
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:07   #4610
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Hmm... Ja zawsze słyszałam, że piersią się karmi na żądanie i tyle ile dziecko chce a sztucznym wyznaczone porcje o wyznaczonych porach. Nie wyobrażam sobie nie dać dziecku jeść jak będzie głodne. A kiedyś poza porami karmienia podawali właśnie wodę z cukrem.
jak byłam w szpitalu u siostry tż, to podsłuchałam położną Mówiła, żeby dzidziusia karmić na żądanie, że mniej więcej wychodzi co 2 h.
Stary 2014-10-10, 13:09   #4611
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Jej raczej nie chodziło o to, że w wieku 2 lat pierwszy posiłek... nie wpadaj w skrajności.
Ile razy słyszałam, jak babcie rozmawiają, że kiedyś to dzidziuś malutki kotleciora pożerał... Tu nie chodzi o czyjeś podejście, ale o zalecenia lekarzy pediatrów.
I zgadzam się, kobiety dawały kiedyś sobie radę. Tylko, jak coś się złego stało to nie było nagłaśniane, bo niby jak. Teraz wiedza jest dużo większa, opieka nad dziećmi lepsza.
Kiedyś rodziły w polu i dalej szły do roboty.... hehehehhee
dokładnie podejście w wielu sprawach wraz z czasem się zmienia, nie tylko jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem. Skoro w wielu kwestiach idziemy z duchem czasu, to i w tym temacie nie sądzę, że te "złote rady" to jakieś wydziwianie. Każda z nas ma swój rozum i każda część z nich przyjmie, część odrzuci, intuicyjnie albo po to by nauczyć się na swoich błędach, ale nie widzę nic złego w uczęszczaniu do SR i czerpania wiedzy od innych osób, specjalizujących się w tych tematach i sięgania do poradników, żeby tę wiedzę poszerzać.
Stary 2014-10-10, 13:10   #4612
elvira44
Wtajemniczenie

Apropo podawania niemowlakowi jedzenia, mam takich znajomych, małżeństwo, on Polak, ona Filipinka. Maja syna, jak miał 6 miesiecy to przyjechali do nas na Pierwszy dzien świat Bożego Narodzenia, niestety moj z nim to koledzy z Pl. Ona zaczęła tego małego karmić bigosem i chlebem, rece mi opadły

Stary 2014-10-10, 13:10   #4613
dusiolka
Zakorzenienie

Alb nie chodzi o głodzenie dziecka tylko karmienie w miarę równych porach dnia i nocy. ....,
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:11   #4614
alb
Zadomowienie

Cytat:

No to idąc Twoim tokiem myślenia to noworodkowi zupkę podasz? Nie rozumiem tej krytyki, są pewne ogólne zalecenia co do diety dziecka a rozszerzanie diety wcześniej niż jest to zalecane powinno się skonsultować z pediatrą.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:12   #4615
Szczeperka
Wtajemniczenie

Wstając co 2h w nocy na karmienie nawet zombie ucieknie na nasz widok

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-10, 13:13   #4616
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Wstając co 2h w nocy na karmienie nawet zombie ucieknie na nasz widok
hhehee licze na to, że moje w dzień się naje, a w nocy będzie spać.
Stary 2014-10-10, 13:13   #4617
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Apropo podawania niemowlakowi jedzenia, mam takich znajomych, małżeństwo, on Polak, ona Filipinka. Maja syna, jak miał 6 miesiecy to przyjechali do nas na Pierwszy dzien świat Bożego Narodzenia, niestety moj z nim to koledzy z Pl. Ona zaczęła tego małego karmić bigosem i chlebem, rece mi opadły
Bigos dla niemowlaka?

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-10, 13:15   #4618
akrolowa
Zadomowienie

Kurcze takiej ochoty nabrałam na kaszę mannę, że musiałam pójść do sklepu i zamiast obiadu, który już gotowy wciągnęłam miskę kaszy
Stary 2014-10-10, 13:16   #4619
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
jak byłam w szpitalu u siostry tż, to podsłuchałam położną Mówiła, żeby dzidziusia karmić na żądanie, że mniej więcej wychodzi co 2 h.
A później 3 miesięczne maluchy mają po 8 kg

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-10, 13:16   #4620
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Bigos dla niemowlaka?
Moze na Filipinach daje sie co pod ręka. A kiedy zaczęli dawać stałe pokarmy to nie wiem. Ona ma w ogole dziwne metody.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości