Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 12:06   #631
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Wrzucę wam Ami- w sweterku przed, A pozostałe' po ". Zmiana nie jest duża bo fryzjerka twierdzi że jak ma mieć zapuszczone włosy to tych boków przy uszach obciąć nie można. Sory za łazienkowe otoczenie, dopiero tam się zatrzymala.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:24   #632
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dziewczyny uczące siadać na nocnik w jakim pomieszczeniu to robicie ???

Moja w łazience nie chce siedzieć, babcią wzięła do pokoju. Przed tv, z zabawkami. Siedziała 40 min. efekt pol kupy w nocniku, pol na dywanie ( wyszłam na 3 sekundy z pokoju, wtedy ja zrobila ).
No i mąż czy to dobre uczyć w pokoju, przed tv. No niby ma rację, ale tam przynajmniej siedzi. A najbardziej to się dywanem zmartwił.
Co o tym myślicie ???

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:39   #633
ezzo
Zadomowienie

elllmi kokoszka i teraz paciorek w wykonaniu Filipa są genialne! Ależ macie zdolne dziecko! I pisz nam o jego krasomowczych dokonaniach jak najczęściej!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bo to też kwestia wieku chyba jest, dzieci dojrzewają nam do tłumaczenia. Ja przewalkowalam cały proces z młodą, od wejścia, siedzenia na fotelu, dotykania włosów (moja z tych co do spinek długo się przekonywała, gumek boi się dalej) ,ze pani będzie czesac, potem weźmie w palce o tak I zrobi ciach żeby wszystko lepiej Ami widziala na oczy...i poszło
Ostatnio się poplakala jak ja fryzjerka dotknąć chciala I wtedy odpuscilam od razu. Fryzjerka też ze się nie podejmie silowo bo potem To w niej zostanie i łatwiej nie będzie (podoba mi się takie podejście) , poszłyśmy do domu a wczoraj bez problemu
Brawo za udaną wizytę
Zgadzam się z Tobą, i to dojrzewają z dnia na dzień. Opowiem Wam coś.
Od dłuższego czasu próbuję tłumaczyć, że uu do spania a potem rano, jak otworzymy żaluzję. Niestety długo było tak, że i w nocy cycek mimo tłumaczeń i umów musiał być. Od trzech nocy, uzgadniamy, że teraz pocycamy, ale potem, żeby się mama wyspała i synuś i uu, to nie damy uu, tylko dobiero rano. I od trzech nocy (wiem,że to niedługo ) faktycznie dziecko nie upomina się o uu, jednej nocy chciał herbaty, budzi się owszem, kręci i wierci, ale poprzytulamy się i dzisiaj nawet nie wspomniał o uu ( poprzednie noce wołał, ale spokojne tłumaczenie pomagało). Wiecie, ja jestem w lekkim szoku, że tak z dnia na dzien, do mojego dziecka dotarło to, co próbowałam juz tak długo przeforsować, mam nadzieję, że nam się nie odmieni
I jeszcze opowiem Wam wczorajszą- wieczorną sytuację, ostatnio usypianie jest tragiczne i trwa nieskończenie długo, a dziecko zmęczone i samo przychodzi do łóżka. Położyliśmy się, ciągnie uu i co chwile mnie kopie po brzuchu, ja tłumaczę, że boli, że tam dzidzia jest itp,, potem zaczął wykręcać palcami moje sutki i tu postawiłam granicę, bo serio uu mam teraz takie wrażliwe, że jak wejdę do chłodniejszego pomieszczenia to czuję ból, a jak mi tak raz drugi wykręcił, to aż łzy miałam w oczach. Powiedziałąm, że bardzo mnie zabolało i że z tatą pójdzie spać. Wyszłam z sypialni, mąż poszedł do dziecka i od razu dzikie krzyki: "tata idz" "do mam chcę" itp nie wiem ile to trwało ( dla mnie nieskończonośc), ale w końcu tz przyszedł z małym do mnie, wzięłam na kolana, jeszcze raz powiedziałam, że bardzo mnie boli jak mnie tak bije, dziecko wzięło mnie za rękę i poszliśmy do sypialni, tam PIERWSZY RAZ w swoim życiu nie pozwoliło się dotknąć, przytulić, nie zawołało o cycy, tylko położył się na swojej miejscówce i po kilku minutach zasnął. Obraził się, czy jak? Bo serio zdębiałam wczoraj.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo tak mnie męczy ten kolor ze szok. Uwielbiam swój blond-owszem. Ale pragnę zmiany. I zrobię tz niespodziankę na święta. Może i zejdzie mi parę kg to będę się lepiej prezentować. Podoba się taki kolor ale jak patrze na paletę to dostaje oczopląsu . Wiem ze większość z Was mi nie pomoże bo woli u mnie blond ale wiecie kobieta lubi zmiany a za mną to już chodzi długo. ...
Neti, kiedyś pokazywałaś swoje zdjęcie w ciemniejszych włosach i mi się bardzo podobałaś, także ja jestem za

Lady ja jestem z Torunia, w ubiegłym roku kilkaset mikołajów i śnieżynek przebiegło pod naszym domem, super widok, zapraszam na herbatkę rozgrzewająca po biegu
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:46   #634
Debrah
Zakorzenienie

Nie dodało mi się z telefonu.
Jedno gratis jak spinałyśmy włosy przed cięciem (nie zawsze się udawało bo nie lubi zbytnio).

Od wczoraj ulubione słowo mojego dziecka, funkcjonujące jako odpowiedź na każde pytanie : "nie wiem" , bardzo pomocne to jest...

A btw. moja fryzjerka wróciła z wakacji w egipcie, mówi, że czuje się niewyraźnie - zażartowała, że może ebola to jest, nie było mi do śmiechu, miałam ochotę wiać z fotela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140930_141803.jpg (153,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141010_113048-1.jpg (94,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141010_114315.jpg (53,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140918_114155.jpg (83,2 KB, 53 załadowań)
Stary 2014-10-10, 12:55   #635
Debrah
Zakorzenienie

Ezzo - no widzisz, i u ciebie to samo. Czasem się łapię na tym, że trochę za mało wierzę w swoje dziecko, skoro łapię taki szok, a one rosną po prostu i więcej rozumieją.
Takie samo tłumaczenie i pokazywanie zastosuję odnośnie pobierania krwi bo niedługo idziemy, i szczepienia. Będzie trudniej bo to z bólem związane, ale zobaczymy
Ja jeszcze nie interweniowałam z powodu nocnego uu, a poranki też mamy z uu w buzi, ale ja śpię jak zabita i nic mnie nie boli, to olewam. Co innego ty, w ciaży, jak sutki tak bolą.

A co do tego co Szaja do Jakiej pisała : to też prawda, wszystko ma dwie strony medalu, za chwilkę będą maluchy to też ważne, żeby pomyśleć i delikatnie podziałać wcześniej, żeby potem dzieć zmian z rodzeństwem negatywnie nie skojarzył zgadzam się jak najbardziej. Ja zawsze jestem bardzo " ku dziecku" i wy to wiecie, ale wszystko od sytuacji zależy - ja nie w ciąży, z bliźniakami, to będzie duża zmiana dla was wszystkich.
Tylko pamiętaj, że młody mimo wszystko nadal będzie małym dzieckiem, poza tym że będzie "mniej mały" niż rodzeństwo Ale dacie radę, Jaka - zobaczysz.
Stary 2014-10-10, 13:38   #636
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny uczące siadać na nocnik w jakim pomieszczeniu to robicie ???

Moja w łazience nie chce siedzieć, babcią wzięła do pokoju. Przed tv, z zabawkami. Siedziała 40 min. efekt pol kupy w nocniku, pol na dywanie ( wyszłam na 3 sekundy z pokoju, wtedy ja zrobila ).
No i mąż czy to dobre uczyć w pokoju, przed tv. No niby ma rację, ale tam przynajmniej siedzi. A najbardziej to się dywanem zmartwił.
Co o tym myślicie ???

ja sie moze nie powinnam wypowiadac bo narazie o nocnikowaniu nie mysle ale wydaje mi sie ze ja bede nocnikowac w roznych miejscach. chodzi o sam fakt. bo co jak mlode bedzie "nauczone" ze siusiu robi sie tylko w lazience a w razie W lazienki nie bedzie i co wtedy???? ale moze sie myle, glosno mysle poprostu no i zgadzam sie z mezem ze tv to nie jest najlepsza metoda na nauke...

Debrah -

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

mam jeszcze pyt. robakowe
musimy zrobic badania kalu na jaja pasozytow 3 razy... czyli?
z 3 roznych kupek, kolejnych czy z 3 roznych kupek z 3 kolejnych dni a moze roznych dni a moze 3 probki z jednej kupki???? ale zakrecilam Pomocy... sorki za taki doopny temat

edit - juz doczytalam co i jak, sorki ze zawracanie glowy
Gojka - jak wyglada wizyta w poradni alergologicznej?

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-10-10 o 13:42
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:41   #637
ezzo
Zadomowienie

Aga ja uważam, że miejsce nocnika jest w łazience/WC. Obawiałabym się, czy takie sadzanie w pokoju gdzie są zabawki,tv itp. może doprowadzić do tego, że siusianie w łazience na długo pozostanie nieatrakcyjne i nudne.
Stary 2014-10-10, 13:52   #638
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie powiedzenie,że jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie?
to ja mam pecha

złamałam palec, maly u nogi
przypieprzyłam się o kominek

!@#%^Y%$### nie muszę mowić,że umieram z bólu, nie mogę zrobić rtg i nie mogę brac nic poza apapem
chyba sobie w łeb pie....lne

najgorsze jest to,że nie mogę chodzić a skacząca na jednej nodze baba w ciąży to farsa

pokarało mnie,że jestem taka jedzą dla męża

normalnie gdybym nie byla w ciązy to bym sie uchlała w trupa
dziękuję za uwagę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:53   #639
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Aga ja uważam, że miejsce nocnika jest w łazience/WC. Obawiałabym się, czy takie sadzanie w pokoju gdzie są zabawki,tv itp. może doprowadzić do tego, że siusianie w łazience na długo pozostanie nieatrakcyjne i nudne.
Ja w przypadku nocnika to wolałabym bez różnych szopek, bo chyba tu nie jest tak, że 'cel uświęca środki " , czyli ten tv np. Może i by pomógł wysiedzieć na nocniku, Ale chyba wolałabym książeczkę, (moja lubi strasznie książeczki więc możecie mówić ze łatwo powiedzieć) bo tym tv to sobie można strzelić w stopę, i wyrobić w dziecku nawyk. Poza tym to chyba wtedy ten tv jawi się dziecku jako coś mega atrakcyjnego skoro się co używa jako taki uprzyjemniacz (przy nocniku, podaniu lekarstwa itp) , robi się z niego nagroda. Tak jak ze słodyczami: nie chodZi o to żeby tego wcale nie było, tylko żeby to było czymś zwykłym, bo jak występuje jako nagroda to niedaleko stąd do' to musi być mega fajne skoro mi to dają w.nagrodę, pocieszenie, żebym się nie nudził i wysiedzial. O ile z książeczką to ryzyko się opłaca bo to chyba niezły, zdrowy nawyk (sama czytam na wc: brzydal: to z tv trochę śliskie. Już lepsza piosenka, mama śpiewa albo włącza, opowiadanie czegoś itp itd. Wiem Aga że bardzo trudno dziecko w miejscu utrzymać.
Podobnie jak Ezzo pilnowalabym jednak łazienki.
Stary 2014-10-10, 13:55   #640
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie powiedzenie,że jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie?
to ja mam pecha

złamałam palec, maly u nogi
przypieprzyłam się o kominek

!@#%^Y%$### nie muszę mowić,że umieram z bólu, nie mogę zrobić rtg i nie mogę brac nic poza apapem
chyba sobie w łeb pie....lne

najgorsze jest to,że nie mogę chodzić a skacząca na jednej nodze baba w ciąży to farsa

pokarało mnie,że jestem taka jedzą dla męża

normalnie gdybym nie byla w ciązy to bym sie uchlała w trupa
dziękuję za uwagę
Marsi sorry ale padłam ze śmiechu. Gdyby nie to że prasuje ..turlalabym się po podłodze .
Kochana no co Ci można powiedzieć. ... pewne jest jedno- napewno to nie kara za męża akuratakurat dla niego jesteś bardzo dobra.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:00   #641
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi sorry ale padłam ze śmiechu. Gdyby nie to że prasuje ..turlalabym się po podłodze .
Kochana no co Ci można powiedzieć. ... pewne jest jedno- napewno to nie kara dla męża jesteś bardzo dobra.
Marsi współczuję! Też padlam jak Neti, mimowoli: )
Neti: jak potrzebujesz zmiany to zmieniaj! Ją się znowu konkretnie obcięłam a chodzi mi po głowie coś zwariowanego całkiem: P tylko się boję bo zawsze jeden bok zostawiam dłuższy a musiałabym ściąć oba: D pixie albo coś a' la pieczarka, chodzi mi o dużą wyciachana grzywke i włosy od góry. Mam niebezpieczne rysy twarzy Ale fryzjerka mnie próbuje namówić ze mnie wcale nie wyszczupli tylko dobre cięcie zaokrągli twarz...
Stary 2014-10-10, 14:03   #642
ezzo
Zadomowienie

O kurcze marsi, współczuję taki niefart! a może jakiś znak z góry, żeby usiąść spokojnie na duuupce i tak po prostu pokornie siedzieć i czekać na córunię?
Stary 2014-10-10, 14:03   #643
pstryczek84
Zakorzenienie

marsi - o matko, jak czytalam twoj wpid to normalnie czulam jak mnie palec boli ale tak na serio to bardzo wspolczuje, to musi byc megagigantyczny bol!

Stary 2014-10-10, 14:05   #644
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Marsi współczuję! Też padlam jak Neti, mimowoli: )
Neti: jak potrzebujesz zmiany to zmieniaj! Ją się znowu konkretnie obcięłam a chodzi mi po głowie coś zwariowanego całkiem: P tylko się boję bo zawsze jeden bok zostawiam dłuższy a musiałabym ściąć oba: D pixie albo coś a' la pieczarka, chodzi mi o dużą wyciachana grzywke i włosy od góry. Mam niebezpieczne rysy twarzy Ale fryzjerka mnie próbuje namówić ze mnie wcale nie wyszczupli tylko dobre cięcie zaokrągli twarz...
Myślę że jesli dobra Fryzjerka to będzie dobrze. Ja potrzebuje jakiejś zmiany. Skoro juz wracałam z brązu do blondu to pewnie i teraz tak będzie ale na jakiś czas mogę zaszaleć z tym Brazem. A Ty ścinaj ... nie masz bardzo długich to w razie co odrosną

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
marsi - o matko, jak czytalam twoj wpid to normalnie czulam jak mnie palec boli ale tak na serio to bardzo wspolczuje, to musi byc megagigantyczny bol!
Gorszy od porodu? Napewno nie... wiec nie ma tragedii. Mój tz gorzej cierpi jak ma katar. Wiec nie róbmy scenD

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:06   #645
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że jesli dobra Fryzjerka to będzie dobrze. Ja potrzebuje jakiejś zmiany. Skoro juz wracałam z brązu do blondu to pewnie i teraz tak będzie ale na jakiś czas mogę zaszaleć z tym Brazem. A Ty ścinaj ... nie masz bardzo długich to w razie co odrosną

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Gorszy od porodu? Napewno nie... wiec nie ma tragedii. Mój tz gorzej cierpi jak ma katar. Wiec nie róbmy scenD
Teraz mam wręcz krótkie, potem wrzucę może zdjęcie
Stary 2014-10-10, 14:06   #646
ezzo
Zadomowienie

ach nie mówiłam wam, moja niania wczoraj poinformowała mnie, że będzie u nas pracowała tylko do końca grudnia ja się normalnie spłakałam jak to usłyszałam, nie chciałam po sobie pokazać, ale normalnie mnie to z nóg zwaliło mówi, że to ze względów zdrowotnych, wiedzieliśmy, że ma problemy z nogami, ale kurcze tego się nie spodziewaliśmy, zwłaszcza teraz jak drugie w drodze. Niepotrzebne zmiany w życiu Tomaszka, nowa niania, potem nowe rodzeństwo, i co najważniejsze tak ciężko o fajną sprawdzoną nianie. a ta nasza w mojej rodzinie już od 15 lat dzieci wychowywała
Stary 2014-10-10, 14:27   #647
nafiyqa
Zakorzenienie

PSTRYCZKU, zamotalas jak nic
Jako ze my z robakami na czasie to odpowiem.
My mamy przyniesc 3 rozne probki w odstepach nie czesciej niz 3 dniowych. Czyli jak zaniesiesz w poniedzialek to pozniej nie szybciej niz w czwartek. Kupa najlepiej jak najswiezsza
Maksymalnie z wieczora, ale wtedy trzeba trzymac w lodowce :P:P:P
Aha, probka ma byc jalowa.

Tyle mi sie rzucilo w oczy, reszte nadrobie jak dziecie przestanie szalec.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:38   #648
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

dla mnie pierdyliard razy gorszy

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
PSTRYCZKU, zamotalas jak nic
Jako ze my z robakami na czasie to odpowiem.
My mamy przyniesc 3 rozne probki w odstepach nie czesciej niz 3 dniowych. Czyli jak zaniesiesz w poniedzialek to pozniej nie szybciej niz w czwartek. Kupa najlepiej jak najswiezsza
Maksymalnie z wieczora, ale wtedy trzeba trzymac w lodowce :P:P:P
Aha, probka ma byc jalowa.
ja zamotalam?

ile to kosztuje?

Stary 2014-10-10, 14:44   #649
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
ach nie mówiłam wam, moja niania wczoraj poinformowała mnie, że będzie u nas pracowała tylko do końca grudnia ja się normalnie spłakałam jak to usłyszałam, nie chciałam po sobie pokazać, ale normalnie mnie to z nóg zwaliło mówi, że to ze względów zdrowotnych, wiedzieliśmy, że ma problemy z nogami, ale kurcze tego się nie spodziewaliśmy, zwłaszcza teraz jak drugie w drodze. Niepotrzebne zmiany w życiu Tomaszka, nowa niania, potem nowe rodzeństwo, i co najważniejsze tak ciężko o fajną sprawdzoną nianie. a ta nasza w mojej rodzinie już od 15 lat dzieci wychowywała
Kurdę, współczuję bardzo ;/ też bym to odchorowała, taka zaufana osoba w rodzinie do opieki to skarb...a może ona kogoś poleci?
Stary 2014-10-10, 14:46   #650
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze moze ona kogos Wam poleci?

Stary 2014-10-10, 15:10   #651
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja zamotalam?

ile to kosztuje?
=to kolejna nie szybciej niz w czwartek

Probka czy co? :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 15:21   #652
Debrah
Zakorzenienie

Neti foto w K. Ale z fona i tylko trochę widać, z tyłu wygolone też troszkę i podniesione do góry. Za minę typu "drewniak" i' M Sory: )

Bokeh zmieniła kolor? >
Stary 2014-10-10, 15:58   #653
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Probka czy co? :P
ja na jakiejs stronce wyczytalam ze w odstepie 2-3 dniowym wiec chyba najlepiej zadzwonie do laba i sie zapytam jak to u nich jest...
probka to chyba za darmo?

chodzilo mi o badanie, ile kosztuje badanie (a)?

Stary 2014-10-10, 16:01   #654
meneq
Zakorzenienie

Dziewczyny, ratujcie! Umieram z bolu, uu boli, chyba zastoj - prawie 20mscy karmienia i zdarza sie to pierwszy raz. Jak sobie pomoc szybko i skutecznie?!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 16:06   #655
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ratujcie! Umieram z bolu, uu boli, chyba zastoj - prawie 20mscy karmienia i zdarza sie to pierwszy raz. Jak sobie pomoc szybko i skutecznie?!
Pierwsze co mi przyszło do głowy to poprosić Yae żeby mocno się zassała?
Kapustę dziewczyny sobie przykładały-podobno pomaga, ciepły prysznic tak samo.
Stary 2014-10-10, 16:06   #656
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

ciepły prysznic albo ciepła pielucha- moglo Ci przewiać pierś- to czeste przy uu
spróbuj też z tłuczoonym lisciem kapusty

jakaja nie będę kupować lalki bo Leos generalnie interesuja sie dzidziusiami i zaglada do obcych wozków to mi wystarczy- to sygnał,że kuma o co chodzi z tym dzidziusiem
teraz jak sobie to analizuje to chyba lepiej,ze mowiłam,że urodzę mu dzidziusia a nie tylko,że siostrzyczkę- to to co niania powiedziała,żeby nie było rozczarowania,że to nie kompan do zabaw- a tak to wie,że dzidziu to dzidziu
ale sam pomysł z lalką wydaje mi się dobry
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 16:08   #657
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, oklady z kapusty chyba... nigdy nie mialam wiec zbytnio nie pomoge

Stary 2014-10-10, 16:13   #658
meneq
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny! Yae prosilam o pomoc, ale bezskutecznie. Teraz rozgrzewam. Przewianie obstawiam albo nosidlo zaszkodzilo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 16:22   #659
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny bo tak mnie męczy ten kolor ze szok. Uwielbiam swój blond-owszem. Ale pragnę zmiany. I zrobię tz niespodziankę na święta. Może i zejdzie mi parę kg to będę się lepiej prezentować. Podoba się taki kolor ale jak patrze na paletę to dostaje oczopląsu . Wiem ze większość z Was mi nie pomoże bo woli u mnie blond ale wiecie kobieta lubi zmiany a za mną to już chodzi długo. ...
Mi bardziej w ciemnych sie podobasz

Meneq
Ja nie pomoge nie mialam nigdy zastoju

Moja dzidzia dalej kaszle tylko w dzien wydaje mi sie ze to chyba teraz mokry kaszel, nie kaszle ciagle ale jexnak
I Katar tez jeszcze ma
Wczoraj do lekarza sie nie dostakismy dzis sprobujemy

Nie wiem co robi dawac janw pon do przedszkola??

Ja zaczynam Kurs w pon, gdyby nie to to bym spokojnie czekala
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 16:41   #660
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dzięki za odpowiedzi.
Spróbuje bez tv, ale i tak w pokoju.
W łazience zabawki jej tyle nie zatrzymają. I wstaje co chwilę w łazience , urywa kawałek papieru i się wyciera. Tak jak mama. :p

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości