|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Wrzucę wam Ami- w sweterku przed, A pozostałe' po ". Zmiana nie jest duża bo fryzjerka twierdzi że jak ma mieć zapuszczone włosy to tych boków przy uszach obciąć nie można. Sory za łazienkowe otoczenie, dopiero tam się zatrzymala.
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uczące siadać na nocnik
w jakim pomieszczeniu to robicie ???Moja w łazience nie chce siedzieć, babcią wzięła do pokoju. Przed tv, z zabawkami. Siedziała 40 min. efekt pol kupy w nocniku, pol na dywanie ( wyszłam na 3 sekundy z pokoju, wtedy ja zrobila ). No i mąż czy to dobre uczyć w pokoju, przed tv. No niby ma rację, ale tam przynajmniej siedzi. A najbardziej to się dywanem zmartwił. Co o tym myślicie ??? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#633 | ||
|
Zadomowienie
|
elllmi kokoszka i teraz paciorek w wykonaniu Filipa są genialne! Ależ macie zdolne dziecko! I pisz nam o jego krasomowczych dokonaniach jak najczęściej!
Cytat:
![]() Zgadzam się z Tobą, i to dojrzewają z dnia na dzień. Opowiem Wam coś. Od dłuższego czasu próbuję tłumaczyć, że uu do spania a potem rano, jak otworzymy żaluzję. Niestety długo było tak, że i w nocy cycek mimo tłumaczeń i umów musiał być. Od trzech nocy, uzgadniamy, że teraz pocycamy, ale potem, żeby się mama wyspała i synuś i uu, to nie damy uu, tylko dobiero rano. I od trzech nocy (wiem,że to niedługo ) faktycznie dziecko nie upomina się o uu, jednej nocy chciał herbaty, budzi się owszem, kręci i wierci, ale poprzytulamy się i dzisiaj nawet nie wspomniał o uu ( poprzednie noce wołał, ale spokojne tłumaczenie pomagało). Wiecie, ja jestem w lekkim szoku, że tak z dnia na dzien, do mojego dziecka dotarło to, co próbowałam juz tak długo przeforsować, mam nadzieję, że nam się nie odmieni ![]() ![]() ![]() I jeszcze opowiem Wam wczorajszą- wieczorną sytuację, ostatnio usypianie jest tragiczne i trwa nieskończenie długo, a dziecko zmęczone i samo przychodzi do łóżka. Położyliśmy się, ciągnie uu i co chwile mnie kopie po brzuchu, ja tłumaczę, że boli, że tam dzidzia jest itp,, potem zaczął wykręcać palcami moje sutki i tu postawiłam granicę, bo serio uu mam teraz takie wrażliwe, że jak wejdę do chłodniejszego pomieszczenia to czuję ból, a jak mi tak raz drugi wykręcił, to aż łzy miałam w oczach. Powiedziałąm, że bardzo mnie zabolało i że z tatą pójdzie spać. Wyszłam z sypialni, mąż poszedł do dziecka i od razu dzikie krzyki: "tata idz" "do mam chcę" itp nie wiem ile to trwało ( dla mnie nieskończonośc), ale w końcu tz przyszedł z małym do mnie, wzięłam na kolana, jeszcze raz powiedziałam, że bardzo mnie boli jak mnie tak bije, dziecko wzięło mnie za rękę i poszliśmy do sypialni, tam PIERWSZY RAZ w swoim życiu nie pozwoliło się dotknąć, przytulić, nie zawołało o cycy, tylko położył się na swojej miejscówce i po kilku minutach zasnął. Obraził się, czy jak? Bo serio zdębiałam wczoraj. Cytat:
Lady ja jestem z Torunia, w ubiegłym roku kilkaset mikołajów i śnieżynek przebiegło pod naszym domem, super widok, zapraszam na herbatkę rozgrzewająca po biegu
|
||
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dodało mi się z telefonu.
Jedno gratis jak spinałyśmy włosy przed cięciem (nie zawsze się udawało bo nie lubi zbytnio). Od wczoraj ulubione słowo mojego dziecka, funkcjonujące jako odpowiedź na każde pytanie : "nie wiem" , bardzo pomocne to jest...A btw. moja fryzjerka wróciła z wakacji w egipcie, mówi, że czuje się niewyraźnie - zażartowała, że może ebola to jest, nie było mi do śmiechu, miałam ochotę wiać z fotela
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo - no widzisz, i u ciebie to samo. Czasem się łapię na tym, że trochę za mało wierzę w swoje dziecko, skoro łapię taki szok, a one rosną po prostu i więcej rozumieją.
Takie samo tłumaczenie i pokazywanie zastosuję odnośnie pobierania krwi bo niedługo idziemy, i szczepienia. Będzie trudniej bo to z bólem związane, ale zobaczymy Ja jeszcze nie interweniowałam z powodu nocnego uu, a poranki też mamy z uu w buzi, ale ja śpię jak zabita i nic mnie nie boli, to olewam. Co innego ty, w ciaży, jak sutki tak bolą. A co do tego co Szaja do Jakiej pisała : to też prawda, wszystko ma dwie strony medalu, za chwilkę będą maluchy to też ważne, żeby pomyśleć i delikatnie podziałać wcześniej, żeby potem dzieć zmian z rodzeństwem negatywnie nie skojarzył Tylko pamiętaj, że młody mimo wszystko nadal będzie małym dzieckiem, poza tym że będzie "mniej mały" niż rodzeństwo Ale dacie radę, Jaka - zobaczysz.
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydaje mi sie ze ja bede nocnikowac w roznych miejscach. chodzi o sam fakt. bo co jak mlode bedzie "nauczone" ze siusiu robi sie tylko w lazience a w razie W lazienki nie bedzie i co wtedy???? ale moze sie myle, glosno mysle poprostu no i zgadzam sie z mezem ze tv to nie jest najlepsza metoda na nauke...Debrah - ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- mam jeszcze pyt. robakowe ![]() musimy zrobic badania kalu na jaja pasozytow 3 razy... czyli? ![]() z 3 roznych kupek, kolejnych czy z 3 roznych kupek z 3 kolejnych dni a moze roznych dni a moze 3 probki z jednej kupki???? ale zakrecilam Pomocy... sorki za taki doopny temat edit - juz doczytalam co i jak, sorki ze zawracanie glowy ![]() Gojka - jak wyglada wizyta w poradni alergologicznej? Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-10-10 o 13:42 |
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Aga ja uważam, że miejsce nocnika jest w łazience/WC. Obawiałabym się, czy takie sadzanie w pokoju gdzie są zabawki,tv itp. może doprowadzić do tego, że siusianie w łazience na długo pozostanie nieatrakcyjne i nudne.
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie powiedzenie,że jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie?
to ja mam pecha złamałam palec, maly u nogi przypieprzyłam się o kominek !@#%^Y%$### nie muszę mowić,że umieram z bólu, nie mogę zrobić rtg i nie mogę brac nic poza apapem chyba sobie w łeb pie....lne najgorsze jest to,że nie mogę chodzić a skacząca na jednej nodze baba w ciąży to farsa pokarało mnie,że jestem taka jedzą dla męża normalnie gdybym nie byla w ciązy to bym sie uchlała w trupa dziękuję za uwagę |
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jak Ezzo pilnowalabym jednak łazienki. |
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana no co Ci można powiedzieć. ... pewne jest jedno- napewno to nie kara za męża akuratakurat dla niego jesteś bardzo dobra.
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neti: jak potrzebujesz zmiany to zmieniaj! Ją się znowu konkretnie obcięłam a chodzi mi po głowie coś zwariowanego całkiem: P tylko się boję bo zawsze jeden bok zostawiam dłuższy a musiałabym ściąć oba: D pixie albo coś a' la pieczarka, chodzi mi o dużą wyciachana grzywke i włosy od góry. Mam niebezpieczne rysy twarzy Ale fryzjerka mnie próbuje namówić ze mnie wcale nie wyszczupli tylko dobre cięcie zaokrągli twarz... |
|
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze marsi, współczuję
taki niefart! a może jakiś znak z góry, żeby usiąść spokojnie na duuupce i tak po prostu pokornie siedzieć i czekać na córunię?
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
marsi - o matko, jak czytalam twoj wpid to normalnie czulam jak mnie palec boli
ale tak na serio to bardzo wspolczuje, to musi byc megagigantyczny bol!
|
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
ach nie mówiłam wam, moja niania wczoraj poinformowała mnie, że będzie u nas pracowała tylko do końca grudnia
mówi, że to ze względów zdrowotnych, wiedzieliśmy, że ma problemy z nogami, ale kurcze tego się nie spodziewaliśmy, zwłaszcza teraz jak drugie w drodze. Niepotrzebne zmiany w życiu Tomaszka, nowa niania, potem nowe rodzeństwo, i co najważniejsze tak ciężko o fajną sprawdzoną nianie. a ta nasza w mojej rodzinie już od 15 lat dzieci wychowywała
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
PSTRYCZKU, zamotalas jak nic
![]() Jako ze my z robakami na czasie to odpowiem. My mamy przyniesc 3 rozne probki w odstepach nie czesciej niz 3 dniowych. Czyli jak zaniesiesz w poniedzialek to pozniej nie szybciej niz w czwartek. Kupa najlepiej jak najswiezsza ![]() Maksymalnie z wieczora, ale wtedy trzeba trzymac w lodowce :P:P:P Aha, probka ma byc jalowa. Tyle mi sie rzucilo w oczy, reszte nadrobie jak dziecie przestanie szalec. |
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ile to kosztuje? |
||
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze ona kogos Wam poleci?
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Neti foto w K. Ale z fona i tylko trochę widać, z tyłu wygolone też troszkę i podniesione do góry. Za minę typu "drewniak" i' M Sory: )
Bokeh zmieniła kolor? >
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
ja na jakiejs stronce wyczytalam ze w odstepie 2-3 dniowym wiec chyba najlepiej zadzwonie do laba i sie zapytam jak to u nich jest...
probka to chyba za darmo? chodzilo mi o badanie, ile kosztuje badanie (a)? |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ratujcie! Umieram z bolu, uu boli, chyba zastoj - prawie 20mscy karmienia i zdarza sie to pierwszy raz. Jak sobie pomoc szybko i skutecznie?!
|
|
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kapustę dziewczyny sobie przykładały-podobno pomaga, ciepły prysznic tak samo. |
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciepły prysznic albo ciepła pielucha- moglo Ci przewiać pierś- to czeste przy uu spróbuj też z tłuczoonym lisciem kapusty jakaja nie będę kupować lalki bo Leos generalnie interesuja sie dzidziusiami i zaglada do obcych wozków to mi wystarczy- to sygnał,że kuma o co chodzi z tym dzidziusiemteraz jak sobie to analizuje to chyba lepiej,ze mowiłam,że urodzę mu dzidziusia a nie tylko,że siostrzyczkę- to to co niania powiedziała,żeby nie było rozczarowania,że to nie kompan do zabaw- a tak to wie,że dzidziu to dzidziu ![]() ale sam pomysł z lalką wydaje mi się dobry |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny! Yae prosilam o pomoc, ale bezskutecznie. Teraz rozgrzewam. Przewianie obstawiam albo nosidlo zaszkodzilo
|
|
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meneq Ja nie pomoge nie mialam nigdy zastoju Moja dzidzia dalej kaszle tylko w dzien wydaje mi sie ze to chyba teraz mokry kaszel, nie kaszle ciagle ale jexnak I Katar tez jeszcze ma Wczoraj do lekarza sie nie dostakismy dzis sprobujemy Nie wiem co robi dawac janw pon do przedszkola?? Ja zaczynam Kurs w pon, gdyby nie to to bym spokojnie czekala |
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi.
Spróbuje bez tv, ale i tak w pokoju. W łazience zabawki jej tyle nie zatrzymają. I wstaje co chwilę w łazience , urywa kawałek papieru i się wyciera. Tak jak mama. :p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

w jakim pomieszczeniu to robicie ???

) faktycznie dziecko nie upomina się o uu, jednej nocy chciał herbaty, budzi się owszem, kręci i wierci, ale poprzytulamy się i dzisiaj nawet nie wspomniał o uu ( poprzednie noce wołał, ale spokojne tłumaczenie pomagało). Wiecie, ja jestem w lekkim szoku, że tak z dnia na dzien, do mojego dziecka dotarło to, co próbowałam juz tak długo przeforsować, mam nadzieję, że nam się nie odmieni 
Ale dacie radę, Jaka - zobaczysz.

taki niefart! a może jakiś znak z góry, żeby usiąść spokojnie na duuupce i tak po prostu pokornie siedzieć i czekać na córunię?
>