Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 14:49   #4651
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Dusiolka a ty chodzisz prywatnie? Masz wyznaczona godz wizyty?
Ja pamiętam jak w czerwcu bylam prywatnie u gina w PL mialam niby godzinę ustalona ,a i tak czekalam Tz to juz się wkurzal,ze tak dlugo (mielismy byc tez w kościele aby podpisac papiery jakies,aby Tz zostal chrzestnym :P). Na szczęście weszliśmy oboje. ale tak z poza tematu- Tz zachwycal sie moim żołądkiem niz żywa fasolka

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:50   #4652
dusiolka
Zakorzenienie

Albo po prostu pyta sie na która mam ,ja podaje godz a ona "ja tez" i sobie tak mysle "yhm..napewno" . Tz to ostatnio chciał sie gin spytac na która miała pani przed nami ale go powstrzymalam;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:50   #4653
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ta kobieta z dziećmi o której Wam pisałam miała dwóch chłopców - około 2 lata i 5 lat. Szaleli po przychodni więc ona uważała że jak maluchy się nudzą to ona ma prawo wejść pierwsza. No bo kto słyszał zeby matka miała zwracać uwagę swoim dzieciom... nawet z nią niedyskutowałam bo to byłoby bez sensu, powiedziałam że jej nie wpuszczę i tyle. Aż normalnie zaczęłam się zastanawiać czy to tylko ja mam takie akcje jak jestem w ciąży... i wychodzi że to tylko ja mam takie "szczęście"

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:54   #4654
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ta kobieta z dziećmi o której Wam pisałam miała dwóch chłopców - około 2 lata i 5 lat. Szaleli po przychodni więc ona uważała że jak maluchy się nudzą to ona ma prawo wejść pierwsza. No bo kto słyszał zeby matka miała zwracać uwagę swoim dzieciom... nawet z nią niedyskutowałam bo to byłoby bez sensu, powiedziałam że jej nie wpuszczę i tyle. Aż normalnie zaczęłam się zastanawiać czy to tylko ja mam takie akcje jak jestem w ciąży... i wychodzi że to tylko ja mam takie "szczęście"

Takiej tez bym nie przepuścila;p ja do Endo tez prywatnie chodze ale lekarka strasznie sie spóźnia co jest irytujące bo człowiek ma wyznaczona godz a czeka 2h jeszcze..;/ w ogole musze zmienić ja i tyle,ale wracając do tego co chciałam napisac to raz ak czekając przyszła jakas z dzieckiem ok.3-4 lat i czeka dosłownie pod drzwiami Endo (a ja byłam pierwsza w kolejce) i mówi do młodej ze juz wchodzimy (a ja tak juz układałam co by tu jej powiedziec bo nie miałam zamiaru jej wpuszczać ;d i sobie pomyślałam ze jak powie ze ona z dzieckiem to ja jej powiem ze ja tez ;d) ale jakos tak sie złożyło ze do innego Endo poszła o którym nie wiedziałam i tylko stała pod tymi drzwiami ale we mnie sie i tak gotowało;d
Stary 2014-10-10, 14:58   #4655
fashionaddicted
Zakorzenienie

NO nakarmiłam męża i siebie i przyszłam się położyć bo brzuch boli

Ale ma nadrabiania przez te kilka godzin
Stary 2014-10-10, 14:58   #4656
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
u mnie była na śniadanie dla mnie to takie przedszkolne jedzenie, teraz uwielbiam, a kiedyś "niedoble" dorzuciłam malin ze słoiczka i była pyszna
A jutro chyba płatki jaglane z jabłkiem wsunę
Ja często jem owsiankę z owocami, jakimi mam tylko pod ręką, ale kaszki to już wieki nie jadłam... czuję, że na kolację zrobię sobie powtórkę
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Albo po prostu pyta sie na która mam ,ja podaje godz a ona "ja tez" i sobie tak mysle "yhm..napewno" . Tz to ostatnio chciał sie gin spytac na która miała pani przed nami ale go powstrzymalam;d
pchaj się pierwsza! Nienawidzę takich sytuacji. Ja chodzę prywatnie, tylko tam nie ma na godzinę, jest po prostu kolejka i najbardziej wkurzają mnie te babki co przychodzą i jęczą, że im autobus ucieknie, albo, że się spieszą strasznie, jak nikt nie reaguje to zaczynają się prosić czy mogą wejść szybciej... całe szczęście nikogo to nie rusza.
Stary 2014-10-10, 15:02   #4657
bajlaga
Zadomowienie

ewka, ellyunia mam fotki, ale nie działa mi skaner a próbuję zrobić zdjęcie zdjęcia i kiepsko to wychodzi

simonee właśnie przeglądałam tą stronkę i też mi się imię Niunia rzuciło w oczy

Karoloo za wizytę zdaj koniecznie relację, bo ja się zastanawiam nad tym 3 USG czy w ogóle iść czy to takie prawie normalnie USG

co do karmienia - nie mam pojęcia jak to będzie u nas...zdam się trochę na instynkt i trochę na moją mamę bo na razie naprawdę nie wiem co i jak
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 15:03   #4658
simonee
Zakorzenienie

Jak ma się wyznaczona godz i jest poślizg np 30 min to nie jest źle.
U mnie laski przyjeżdżają ok 13 :00 (gin przyjmuje od 15:30) zaklepuja kolejkę!! O np 15:00 wchodzi kobieta i pyta kto ostatni, okazuje się ze jest 15 w kolejce a wszystkich pacjentek jest 30 z czego większość ciężarówki które nie wchodzą na szybkie 5 min. Wiec siedzi się w poczekalni po 2-3,5h zejście z krzesła tez jest ryzykowne jak nie ma krzeseł dla wszystkich.
Każda siedzi i czeka a tu wchodzi laska z nosidełkiem i wchodzi do gina. Osobiście nigdy tego nie skomentowałam ale mam mieszane uczucia co do takich sytuacji bo traci się cierpliwość czekając tak długo na swoją kolej.
Stary 2014-10-10, 15:04   #4659
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam dziwne kłucie w brzuchu. Od rana do nocy, bardzo lekkie, wiec nie to ze jakos bolało ale martwiłam sie bo to było akurat tam gdzie mały siedzi, pod pepkiem na srodku. Nie wiedziałam czy to od macicy czy jelit, bo moze promieniować. Troche mi to przypominało skurcze jelit przy grypie żołądkowej, ale te były bardzo mini i bez mdlosci.
Wzielam nawet nospe i sama nie wiem czy sie polepszyło czy nie, chyba troche. Dzis obudziłam sie bez tego i mam nadzieje ze nie wróci.
o kurcze mam nadzieję, że już Ci dzisiaj nie wróćiło
Stary 2014-10-10, 15:07   #4660
bajlaga
Zadomowienie

Na NFZ to mój gin przyjmuje od np. 9:00 - 15:00 i w tych godzinach mam się zjawić w dany dzień i po prostu iść z dyskietką do położnej, potem zapytać w poczekalni, która z dam jest ostatnia i czekać różnie to bywa, zazwyczaj czekam ok. 30 min, czasami krócej, więc nie jest źle

A jak chodzę prywatnie to jestem umówioną na konkretną godzinę i nigdy nie czekałam dłużej niż 5 min.
Stary 2014-10-10, 15:08   #4661
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ma się wyznaczona godz i jest poślizg np 30 min to nie jest źle.
U mnie laski przyjeżdżają ok 13 :00 (gin przyjmuje od 15:30) zaklepuja kolejkę!! O np 15:00 wchodzi kobieta i pyta kto ostatni, okazuje się ze jest 15 w kolejce a wszystkich pacjentek jest 30 z czego większość ciężarówki które nie wchodzą na szybkie 5 min. Wiec siedzi się w poczekalni po 2-3,5h zejście z krzesła tez jest ryzykowne jak nie ma krzeseł dla wszystkich.
Każda siedzi i czeka a tu wchodzi laska z nosidełkiem i wchodzi do gina. Osobiście nigdy tego nie skomentowałam ale mam mieszane uczucia co do takich sytuacji bo traci się cierpliwość czekając tak długo na swoją kolej.
Uwielbiam takie zaklepywanie kolejki...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 15:11   #4662
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Moze na Filipinach daje sie co pod ręka. A kiedy zaczęli dawać stałe pokarmy to nie wiem. Ona ma w ogole dziwne metody.
jak nasz mały skończył 6mscy, poszłam z TŻ bo baby clinic go zważyć, byla akurat jakas specjalistka od dzieci,myślę, zapytam o rozszerzanie diety.Babka mówi, ze od teraz (a wcześniej młody tylko kp) to można mu juz wszystko dawac to co i my jemy, Tż zszokowany to pizze i frytki tez? a ona ze tak spokojnie mozna
Jego mina bezcenna, bo mi nie chcial wcześniej wierzyć, że tak mi polecono robić.

kupiłam dzis butelkę z avent, niech jest, na jakąś herbatke bedzie i majtki jednorazowe w Boots, kupka rośnie
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 15:15   #4663
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
A zapomniałam Wam napisać, że dzisiaj o 18:20 mam 3 USG Jedziemy jeszcze do Ikea po łóżeczko i inne pierdołki i jak się uda będę miała jeszcze lapka
ooo to pochwal się później zakupami
NO I USG !!!

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Brawurka mój jest self employed.

Co do wyników to się spytalam i mamy czekać jeszcze gdzieś do 23pazdziernika... bo 3 miesiące jeszcze nie minęły jeśli chodzi o młodą.

A ja czekam aby wejść do lekarza właśnie.
yyyy 3 miesiące czeać na wyniki
Stary 2014-10-10, 15:17   #4664
Kinqaa
Zakorzenienie

Katerina taaa Angielki tutaj się nie bawią a lecą z dzieckiem do McDonald a na frytki.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 15:18   #4665
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Rączka poprostu odpadła ze starości najwidoczniej był juz jej czas jak urodzilam prawie 5lat temu młodą to babka z ciotka z Polski ją przywiozly
o, to i tak potrzymała
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 15:22   #4666
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
no, ale jak chce jeść to nie dawać?

a w ogóle wczoraj kobieta w wieku mojej mamy ustąpiła mi miejsce w mpk zrobiło się miło. A dziś w kolejce do rejestracji, stała za mną starsza pani... i słyszę "ciężarna stoi w takiej kolejce? jak Wam nie wstyd!", i tu puściłam takiego buraczka, mówię do pani, że postoję, a ona, że też była w ciąży i wie co to znaczy stać w kolejce. W końcu ludzie zauważają, że będę miała dzidziusia
hehe to zazdroszczę
mnie ludzi udają że nie widzą niektórzy to się nawet ryją przed byle tylko oni nie stali:P ja zawsze w koszyku mam maks 10 rzeczy a zwykle mniej,bo nie robie wielkich zakupów czy zakupów na zapas:P

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam, mnie nikt nie przepuszcza tylko każdy się gapi na brzuch... w kolejkach albo komunikacji miejskiej czuję się wtedy jak zwierzę w zoo najlepsza była mama z dziećmi w przychodni która uważała że mam ją przepuścić w kolejce bo ona już dzieci ma...
oo to to to u mnie to samo
Stary 2014-10-10, 15:26   #4667
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
ewka, ellyunia mam fotki, ale nie działa mi skaner a próbuję zrobić zdjęcie zdjęcia i kiepsko to wychodzi
Stary 2014-10-10, 15:31   #4668
bajlaga
Zadomowienie

W sklepie ani razu mnie nikt nie przepuścił, a w sklepach bywam często, teraz jeszcze częściej na razie tylko RAZ dwie starsze babki mnie przepuściły w kolejce na pobranie krwi, wiedziały, że będę tam chwilę no ciężko jest z ludzką uprzejmością, ech...

jak moja sąsiadka była w ciąży to myłam za nią klatkę (wspólne piętro), a teraz małpa nie potrafi dźwignąć du*y, ludzie bardzo lubią syf
a ja zapierdzielam przez ten remont z miotłą i mopem 3 piętra i parter (ale to inna klatka tamta sąsiadka mieszka w klatce moich rodziców, mloda baba nie umie ruszyć du*ska i umyć klatki, a moja mama zapiernicza co tydzień)

mi by było wstyd...

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-10 o 15:34
Stary 2014-10-10, 15:31   #4669
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Allgood tez to zauwazylam ze ludzie juz widzą moj brzuszek ciążowy
W autobusie zawsze mi ktoś ustępuje
miło co nie
Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
no ja jak widze niektore rzeczy ktore byly jak moja mama urodzila mnie i moje rodzenstwo to sie lapie za glowe. a to bylo w czasach pampersow i innych udogonien. A jeszcze kilka lat wczescniej… dlatego te wszystkie zlote rady to mozna sobie gdzies wlozyc wg mnie.
Kiedys nie bylo nowoczesnych poradnikow, szkol rodzenia, zadnej edukacji przedporodowej, pracy parentingowej i internetu i dlatego kobiety tkwily w tych radach babek i ciotek. To sie wszystko zaczelo zmieniac jak upadla komuna.

i super postawa tej pani, takich ludzi potrzeba. Ale na przyklad ja tam czasami sobie wole postac bez zwracania uwagi wszystkich wokol. Nie wiem czy wiecie ale H&M zawsze mialo taka polityke ze panie w ciazy sa obslugiwane bez kolejki i ma tego pilnowac personel. Oczywiscie zdarza sie ze nie wywoluja ciezarnych z kolejki bo ich po prostu nie widza, ale co do zasady jesli Cie zobaczy to ma obowiazek poprosic bez kolejki.
z tym h&m to nie wiedziałam. Zawsze stoję w długiej kolejce. Raz chłopak jakiś młody mnie przepuścił
Cytat:
Tak prywatnie,sa wyznaczone godz, ale zauważyłam taka tendencje ze np przychodzi jakas pani wcześniej i pyta sie wchodzącej czyli np mnie na która mam czy tez na (i podaje najbliższa godzinę) a ja ze tak i ona mówi ze tez i wchodzi pierwsza..to mnie mega wkurza bo napewno ginka nie zapisuje paru osób na ta dama godz bo nawet przy mnie w kalendarzu sprawdza zawsze godzinę i dzien..Wrr
zawsze wtedy najpierw pytam "a Pani to na którą"
Stary 2014-10-10, 15:37   #4670
dusiolka
Zakorzenienie

All takie odpowiadają ze na ta sama co ja :d i dogadaj sie z taka..
Stary 2014-10-10, 15:38   #4671
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
W sklepie ani razu mnie nikt nie przepuścił, a w sklepach bywam często, teraz jeszcze częściej na razie tylko RAZ dwie starsze babki mnie przepuściły w kolejce na pobranie krwi, wiedziały, że będę tam chwilę no ciężko jest z ludzką uprzejmością, ech...

jak moja sąsiadka była w ciąży to myłam za nią klatkę (wspólne piętro), a teraz małpa nie potrafi dźwignąć du*y, ludzie bardzo lubią syf
a ja zapierdzielam przez ten remont z miotłą i mopem 3 piętra i parter (ale to inna klatka tamta sąsiadka mieszka w klatce moich rodziców, mloda baba nie umie ruszyć du*ska i umyć klatki, a moja mama zapiernicza co tydzień)

mi by było wstyd...
mieszkasz blisko rodziców, czy wydaje mi się?
Stary 2014-10-10, 15:49   #4672
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
All takie odpowiadają ze na ta sama co ja :d i dogadaj sie z taka..
to powiedz "przed panią", skoro przyszlas wcześniej to chyba proste,
Stary 2014-10-10, 15:50   #4673
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
mieszkasz blisko rodziców, czy wydaje mi się?

dusiolka mogłaś nie powstrzymywać Tż :d wiecie co, hah, mojemu wujkowi raz wpadło coś do oka i babka na pogotowiu mu powiedziała, że ma iść do okulisty, a terminy do okulisty to 3 miesiące czekania boskie to jest

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-10 o 15:52
Stary 2014-10-10, 15:57   #4674
Martusia1499
Rozeznanie

charliss a to dobrze wiedzieć z tym pierwszeństwem w H&M
Stary 2014-10-10, 15:58   #4675
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
o kurcze mam nadzieję, że już Ci dzisiaj nie wróćiło
Wlasnie cieszylam sie ze przeszło jak sie o obudziłam, a po lunchu wróciło ale mniej niż wczoraj. Ale jestem dobrej mysli. Mam nadzieje ze to jednak żołądek lub jelita.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 16:09   #4676
simonee
Zakorzenienie

Elvira jak ci nie przejdzie do jutra to może warto iść do lekarza bo to trochę takie dziwne objawy
Stary 2014-10-10, 16:09   #4677
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

kinqa ja też od 2mscy czekam na wyniki holtera, ba dzwoni do mnie babka we wtorek że mam sie zgłosić za tydzień na ekg czy usg serca dokladnie nie rozumiem tego opisu.
Ciekawe, czy do porodu się wyrobią
Stary 2014-10-10, 16:12   #4678
simonee
Zakorzenienie

Katerina mają dobre tempo
Stary 2014-10-10, 16:17   #4679
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Katerina mają dobre tempo
tia, taniej jak sie wykorkuje niż dalsze badania porobi dla nich.
Stary 2014-10-10, 16:19   #4680
dusiolka
Zakorzenienie

Katerina wlasnie nie jestem tam fizycznie pierwsza, raz dosłownie babka weszła przede mna równo ze ona pierwsza przez drzwi a my za nia i taki numer tez odwinela..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości