|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
Mój się sam przekręca na wznak często. Jak na brzuszku leży to pilnuję. |
|
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
anesh na szczęście jeszcze tylko jedna wizyta poloznej
dzanet a u nas kto nie przyjdzie to z pampersami,takze do konca roku mi starczy ![]() wlasnie mi maluszek zasnal w chuscie
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle dobry wieczór ![]() u nas chyba tfuu tfuu na razie do przodu aby te choroby juz nam odpuściły noooo co do kładzenia dzieci Melek cały czas na plecach lezął i sobi egłówke obracał jak chciał na boczki, a Niki czesto na boku lezakuje |
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie kupiłam chustę? Nie wiedziałam że takie maluchy już można nosić w chuscie
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...677425894.html ![]() no śpi przesłodko moj aniolek
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
zaciekawila mnie ta metoda 7-5-3-1.
Sprobuje jeszcze nia rozkrecic mleczko a jak nie to sie poddam juz zupelnie. Teraz jest mieszane jedzenie, troszke piersi i mm. Powiedzcie tylko jak czesto trzeba odciagac mleczko? co ile by działała ta metoda?
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#577 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy skorzystam, bo już mi dobrze, tak jak jest (wygodnie) ale może jednak jeszcze bym coś poprawiła... No nie wiem. Odciągam teraz po 50ml więc jest lepiej bo było 30mlCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gubimy! Moje jakiś wątek odchudzeniowy? Cytat:
![]() Jeszcze a propo karmienia. Mnie też pomogło jak położna laktacyjna mi pokazała, że główka dzieca ma być taka odchylona do tyłu by mogło otworzyć szeroko buźkę - bo przecież jak ma brodę przyłożoną do klatki piersiowej to nie otworzy gębusi tak jak należy by dobrze chwycić pierś. No i to, że dziecko do piersi a nie odwrotnie... ![]() Moja Ala ma chyba skok rozwojowy - bardziej płaczliwa, mocno reaguje na bodźce, szczególnie słuchowe... Je raz dużo mniej, potem więcej... Ale w nocy ok
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Kobietki. Dziś za nami 8 km spaceru. Padam ale bylo super.
. Na wadze minus 20. Jeszcze raz tyle i będę zadowolona Moja tez na boczku w nocy a w dzień lubi na wnak a ja mam na nią zawsze oko wiec pozwalam. W domu rodzinnym nie patrzą na to zbyt przychylnie ale na dużo rzeczy nie patrzą. Notorycznie słyszę czy małej nie jest zimno. Albo dlaczego nie myślę logicznie i nie pozwalam sobie przetłumaczyć nic i wykąpać małej w nadmanganianie. Jutro wracam do domu swojego, nikt nie patrzy mi na rece tam i jak będę uważala za stosowne to mała będzie na krótki rękaw( to by było zgorszenie). chyba ze mnie matka wariatka ale widzę co mojej córce przeszkadza a co lubi. Dziś nauczyła mnie i pokazała mi jak reaguje gdy jest jej za gorąco. Robie swoje choć słuchanie takich porad i czasem docinek sprawia że myślę że jestem zła matką skoro wg mojej mamy tyle robie nie tak rzeczy.. Dorotko zaraz wrzucę. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- http://m.edziecko.pl/edziecko/1,1140...o_piersi_.html http://m.edziecko.pl/edziecko/1,114079,10164551.html ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Breastfeeding - Cradle Hold: http://youtu.be/mbkw9Yrqa3g Pozycja klasyczna: http://youtu.be/r1yxKtRhW74 |
|
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Ja mojego nie dam rady kłaść na boku. Bardzo nie lubi tylko na pleckach z główką w prawo lub w lewo. Cwiczymy od 3 dni samodzielne zasypianie bez bujania. Poki co sukces
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to wygląda? My się bujamy albo przytulamy i dopiero sen przychodzi
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Meta - to ty na kolki bujalas w foteliku ? I przeszło ? Mati ma jeszcze kolki czy już nie ? Bo u mnie kołyska poszła w ruch, bo od tych prezen i płaczu zaraz jej pepek eksploduje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Ale jak napisałam boję się o ten pepek i dziś kołysze w kolysce i odrazu jest spokojna w dzień będzie bez kolysania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdarza się że marudzi i steka, ale staram się być twarda i nie reagować Też wcześniej bujalam ale ręce mnie strasznie bola A nie waży jeszcze 5 kg. Przy 10 kg: chyba by mi odpadły: )
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48476293]Ja, ja! Jak się dziś zwazylam to się zalamalam :/ myślałam że więcej mi zejdzie po porodzie Ją tak jak Asia kładę małą głównie na bok i z drugiej strony coś podkladam żeby się nie obrociła. Mała często ulewa bo nie chce się odbić po jedzeniu.. Zbankruryjemy na pampersach. Przewijam przed jedzeniem, mała cyca i zaraz słyszę prrrr- zaś kupa. Przewijam i znowu cyc, czasem się uda zasnąć przy drugim podejściu bez pierdkow masakra ile nam idzie pampersow![/QUOTE]Na pampersach i wkładkach laktacyjnych, które i tak co chwile przeciekają, więc można szału dostać. Ale na szczęście znalazłam sposób:P ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
No bo czemu odmawiać? Wyobraż sobie, że Twój mąż powie - od dziś zasypaisz sama! Bez tulenia do mnie! Dla mnie to normalne i naturalne, że dzieci potrzebują bliskości, dotyku, więc odmawiać na pewno nie będę .
|
|||
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48476293]Ja, ja!
Jak się dziś zwazylam to się zalamalam :/ myślałam że więcej mi zejdzie po porodzie Ją tak jak Asia kładę małą głównie na bok i z drugiej strony coś podkladam żeby się nie obrociła. Mała często ulewa bo nie chce się odbić po jedzeniu.. Zbankruryjemy na pampersach. Przewijam przed jedzeniem, mała cyca i zaraz słyszę prrrr- zaś kupa. Przewijam i znowu cyc, czasem się uda zasnąć przy drugim podejściu bez pierdkow masakra ile nam idzie pampersow![/QUOTE]Tez przewijalam przed karmieniem ale bylo tak samo jak u Ciebie. A teraz przewijalam po karmieniu na spiocha jak czuje ze kupa, a jak pod ręka nie wyczuwam mocnego zasikania to czekam do następnego karmienia. Wtedy kupa będzie na pewno . Tez się chyba to stabilizuje z czasem, bo im mała większa tym tych kup w nocy mniej ( ale lubi pierdka puścić z gruzem i wtedy też zmieniam)
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris ile Gabi wypija Twojego mleka w ciągu jednego dnia?
Odciągnęłam na razie 800 ml. Pewnie jeszcze z litr odciągnę. Myślisz, że starczy na dwa dni (ale w nocy normalnie piersią)? |
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja wieczorem, po kąpaniu i całej toalecie kładę sie na naszym łożku, mały obok i jest karmienie i najcześciej tak zasypiamy oboje... Po jakiejś godzince odkładam go do łóżeczka, czasem sie obudzi, ale tez poglaszcze, albo udaje ze mnie nie ma😜 i zaśnie, a w nocy to karmie na rękach i wtedy to zawsze na pol śpiąco i on i ja️ Przewijam zawsze przed karmieniem i czasem zdarzy sie kupa w trakcie jedzenia, ale najcześciej w dzien, a jesli juz nocą to widać czy jeszcze robi czy juz jest po...😉. Staram sie nie bujać nawet w dzien, czasem tylko zaśnie u mnie na klatce i tak śpi nawet do następnego karmienia😍 no i zawsze rano biorę go do łóżka, miałam tego nie robic, ale strasznie to lubię i jak zaśnie to czasem śpi do 12, a ja wtedy prasuje, sprzątam itp... Dziewczyny, ale miałam okropny dzien, jakbym mało problemów miała to potracilam dzis babkę na rowerze... 😔 jeszcze jestem roztrzęsiona, z małym jechalam😪bo do biedronki mi sie zachciało... I jak wyjeżdżałam z parkingu to bum...na szczęście nikomu nic sie nie stało i policja mnie uświadomiła, ze to jest jej ewidentna wina😳 i ze moge ja do sadu pozwać, bo mi auto uszkodziła!! A no i musze powiedziec, ze są jeszcze porządni ludzie na świecie, bo bardzo mi pomógł pan, który był na spacerze z córka... Samochod przeparkowania, ta kobite pozbierał z ulicy, zabezpieczył rower, no i został świadkiem i to dzieki niemu wszystko jest jasne... A na koniec jeszcze akumulator mi sie rozładował w aucie😞, ale juz z mężem zadzwoniliśmy do jego brata i jakos poszło... A wszystko przez pampersy😉
|
|
|
#589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w dzień bardzo dużo się przytulamy. Nie raz śpię z nim w ramionach,albo kładę się obok niego przytulona pozniej zanosze go do lozeczka .Jak tz idzie na nocne to spimy razem nawet pod jedną koldra:p. Wiadomo że jak płacze to nie siedzę i nie olewam tego. Po prostu chce w nim wyrobić nawyk samodzielnego zasypiania. Dzieciaczki szybko się uczą gorzej z oduczeniem ich czegos a ja nie wyobrażam sobie kiedyś bujac na rękach 2 latka...Zazdroszczę mama których pociechy zasypiaja przy karmieniu )
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie jesteśmy po karmieniu, przebierałam małą na łóżku, tzn pampersa na spiocha, a tu siusiu poszło OMG jutro pranie nas czeka. ;-) ide na kolejne dwie godziny snu |
||
|
|
|
#591 |
|
Rozeznanie
|
My po karmieniu😊
Mały jak zasnął ok 21 tak wstał przed 5... Tyle dzis spal😳 teraz zasnął w łóżeczku, a ja cos nie moge... Chodzi mi po głowie ta kolizja😔 no nic spróbuje zasnąć, pewnie ok 8 mały bedzie teraz jadł 😉
|
|
#592 | |
|
Rozeznanie
|
My w trakcie
![]() Wrocil moj Grzeczny Gabrys na szczescie <3 wczoraj caly dom wysprzatalam a on sobie cos mruczal na lozku ![]() Cytat:
![]() Wczoraj obeszlo sie bez tej butelki z mm. Teraz juz tylko mamusiowe ![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Paulina wspolczuje sytuacji. Nerwow sie najadlas przez glupie babsko
|
|
#593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to w czasie ataku pomogło a takpodaję mu jeszcze Bobotic i koper włoski i wszystko o stałej podaję więc pomaga i tfu tfu póki co kolek nie ma. Ale 2 dni z rzędu zapomniałam podać i syrena była... Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj usg brzuszka.... znowu będą mi bąbla denerwować,bo to przecież pan niedotykalski i jeszcze muszę iść sama,bo Tż na kursie do 16
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Jestem wyko ńczona, mała w nocy nie chciała spać, ciągle marudziła, nie wiem o co jej chodziło. ![]() Póki co zasnęła w wózku - nie mam siły usypiać jej po dwie godziny na rękach bujając i śpiewając, pohuśtam chwilę w wózku i dziecko śpi ![]() Cytat:
Ja też ![]() Anesh ile?????????? Łoooo matko, 800ml! Szok, brawo ![]() ![]() Metka a co to za usg? Kciuki Paulinko najważniejsze, że nic wam się nie stało i tej kobiecie. Fajnie, że trafiłaś na mądrych i miłych ludzi. Kurcze, aż mam ciarki. Niektórych sytuacji się nie przewidzi, skąd mogłaś wiedzieć. Łatwo się mówi, bo pewnie też bym mocno to przeżyła. A mały spal jak suseł... ![]() Przy kp?
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Asia,trzeba zrobić,bo przez to małowodzie jest ryzyko,że nerki mogą źle pracować. Na patologii noworodka miał jedno robione i było ok wszystko i teraz trzeba tylko skontrolować czy aby na pewno się to zachowało
I przy okazji jeszcze zbadać jamę brzuszną a po co to nie wiem chyba też dlatego,że na patologii miał robione. Mały właśnie odbębnił pierwszą rozmowę z misiem i teraz się denerwuje,że misiu przestał grać
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie napinala się cholerka mała jeszcze układy na brzuch dostała i cisza była ![]() Cwaniak mały, teraz będę musiała ja bujac no ale niech kolki miną to się oduczymy ![]() No chyba że ona tak specjalnie, chociaż widzę że czasami tak ![]() Czekamy na polozna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
[Quote]
Czesc, Okazało się, że mój Maluszek ma skazę białkową (dostał krostek na policzkach takich chropowatych) więc odstawiam nabiał ale mam pytanie, Mamuśka u Was chyba też skaza dobrze pamiętam? Czy można jeść przetwory mleka koziego? Ja codziennie rano jadłam a to żółty a to biały ser, twarogi, mleko z płatkami. No ciężko mi będzie, ale dam radę. Czy macie może jakieś listy co można jeść przy skazie białkowej? Będę bardzo wdzięczna? Kto się jeszcze z tym zmaga? aa na te krostki położna kazała smarować maścią cholesterolową. a jak jest u Was? dzięki Latte to chyba cos dla Ciebie. Twoja mala ma takie same krostki?
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no swietnie...ja jak bylam mala to mialam bezdechy przy placzu...a moja mama mowi "kieruj sie sercem" i ja tak robie moj maluszek nie ma problemu ze spaniem w lozeczku ale mi jednak wygodniej z nim bo sie przebudzi a ja go od razu hop na cyca... a zwazywszy ze mi tak tryska to lepiej go wziac na cycka jeszcze nie tak bardzo glodnego bo wtedy je jak szalony i nie ogarnia tego wytrysku ![]() a tak jak spi w lozeczku to cos tam zakwęka,zaplacze... ja podchodze a sie okazuje ze spi w najlepsze...dzis tak bylo jeden,drugi raz i w koncu wzielam go do nas No i sie wyspalam
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
Aha... i ja tez pije pepsi
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Ślub: 6 września 2008 ___ 

Jestem wyko ńczona, mała w nocy nie chciała spać, ciągle marudziła, nie wiem o co jej chodziło. 

chyba też dlatego,że na patologii miał robione.
no swietnie...ja jak bylam mala to mialam bezdechy przy placzu...