|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Hej
Cytat:
Bardzo bym chciała wrócić do biegania i liczę, że moja córcia będzie chodzić do przedszkola - wtedy będę ją odbierać na piechotę (najpierw marsz, potem bieganie [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48476293]Ja, ja! Jak się dziś zwazylam to się zalamalam :/ myślałam że więcej mi zejdzie po porodzie Ją tak jak Asia kładę małą głównie na bok i z drugiej strony coś podkladam żeby się nie obrociła. Mała często ulewa bo nie chce się odbić po jedzeniu.. Zbankruryjemy na pampersach. Przewijam przed jedzeniem, mała cyca i zaraz słyszę prrrr- zaś kupa. Przewijam i znowu cyc, czasem się uda zasnąć przy drugim podejściu bez pierdkow masakra ile nam idzie pampersow![/QUOTE]Spokojnie zrzucisz wszystko ![]() A pampersy, no cóż idą jak woda I to nie tylko u Was Na szczęście maluchy szybko rosną i za niedługo będą zużywać mniej pampersów.Cytat:
Cytat:
A samodzielnego zasypiania córcię uczyliśmy jak skończyłam karmić piersią - jak miała ok 9 miesięcy. Z synem myślę, ze będzie podobnie. Cytat:
Swoją drogą to rowerzyście jeżdżą fatalnie. Ile razy widzę takich na ulicy co jak wykonują jakiś manewr np skręt w lewo ani nie zasygnalizują tylko buch i skręcają o wypadek z rowerzystą nie trudno.Dobrze, że Wam nic się nie stało |
||||
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
[QUOTE=Denaris;48481887]
Cytat:
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Metka jasne, zawsze lepiej kontrolować. Na pewno wszystko będzie dobrze
![]() Słodziaszek Kurcze, ja to się boję, wczpraj zjadłam kilka ciastek i małej powiększył się na buźce ten trądzik rzekomy.. Kurcze, ciągle mam wrażenie, że to wszystko z mojej winy, ale co ja mam poradzić, że mi się chce tego i tego, ja naprawdę mam potrzebę, organizm domaga się różnych rzeczy, nabiału nie mogę, tego nie mogę, to zdechnę z głodu ![]() Zjadłam pieczonego kurczaka
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale potrafili małą wozić o 24 przez pół godziny ale kolki jak ręką odjął przechodziły ![]() [QUOTE=Denaris;48481887] Cytat:
ale mleko kozie jak najbardziej można,bo nie ma w nim kazeiny i laktozy
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
Witamy.My dziś sie czasowo kompletnie nie wyrabiamy;/ dopiero zeszlam na dół i podalam córce śniadanie:/ Mieszko kolek nie ma ale caly czas chce dziś do mnie- i choćbym miała go tylko za łapkę trzymać to musze być bo ryk jest:/ i tym o to sposobem nic nie mogę zrobić :/
Wczoraj miałam podły dzień.. Czytałam książkę - poradnik na pierwszy rok życia dziecka i był dział administracyjny co trzeba pozałatwiać po narodzinach dziecka. Skończyło sie tym ze z mężem wczoraj pisaliśmy .....testament! Wiem ze to trochę chore ( ja jeszcze przed 30tka), ale ma to sens , szczególnie u nas kiedy oboje sporo podrozujemy, do pracy sporo km itd itd. No ale o co chodziło.. Chodziło o to zeby w testamencie napisać oprócz tam numerów polis itp, kogo chcemy w razie naszej śmierci - na opiekuna prawnego naszych dzieci, zeby nie decydował o ich dalszym życiu sąd .. Poryczalam sie bo to straszne uczucie musieć sie nad tym zastanawiać i cały dzień nie dawało mi to spokoju. W końcu powiedziałam tz i napisaliśmy. Mogę rzec ze jestem spokojna ![]() U nas maluch spi w łóżeczku bo ma leżąco i tak sie nie daje nakarmić i tylko sie złości i jestem ta szczęściara której maluch spi przy cycu Lecę ogarniać chałupe. "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#607 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Metamfetaminax;4848 2771]U mojej kuzynki dzieciaka zbawiająco działało też wożenie dziecka w aucie
ale potrafili małą wozić o 24 przez pół godziny ale kolki jak ręką odjął przechodziły ![]() Cytat:
ja tylko skopiowalam ![]() Gabi to beton, jem wszystko i nic go nie rusza ![]() Wczoraj kupki nie bylo. Dzis tez jeszcze nie. Wiem ze nie powinnam sie martwic ale wlasnie to robie. Ktoras mama na piersi ma podobnie? Wczesniej bylo 8kup dziennie a teraz co kilka dni jedna. W ciagu 2 tyg taka zmiana :/
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
o ja głupia pipa
ehh odmawiam dziecku jedzenia... planuję go o 13 nakarmić 1.5 h przed usg a on już się dopomina zwariuję...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Meta przed okulista bylo to samo. 2h przed badaniem nie jesc... wyszlo ze nie jadl 8h! Dzieki Bogu spal
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
widać masz grzeczne i kochane dziecko... moje takie nie jest i ledwo ściągnę mu bluzę to będzie ryk na całe miasto
w ogóle obawiam się,że nie ogarnę go sama w trakcie badania a nawet nie mam kogo wziąć żeby ktoś mi pomógł z nim... no nic,kiedyś trzeba samemu sobie poradzić
|
|
|
#611 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Denaris;48482866]
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
Idziesz na bioderka? To badanie trwa moment (ale moj zdazyl obsikac kozetke)
![]() Dasz rade
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Młody spi mi na piersiach, jakie cudowne uczucie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=agnes 20;48483277]
Cytat:
Lenka ma retinopatie? Gabi tak i nie wiem czy jak na nastepnej kontroli znowu wyjdzie to czy cos z tym robia?
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale lubi młody tak leżeć to co mu będę zabraniać i zapomniałam o tym drobnym incydencie ![]() w ogóle mój dzieć poznał dzisiaj smak czekolady... Jadłam ciastka i nie zauważyłam,że uchrzaniłam sobie nimi dekoltu... Po jakimś czasie odbijałam małego i patrzę co on tak smoka i liże,patrzę a on usta w czekoladzie i jak wytarłam się to dalej mnie tak cmokał
||
|
|
|
#616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak wczoraj przegladalam liste z 1 postu i ciekawe co u dziewczyn Etusiaa, Ana** itd.
|
|
#617 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki w kilka dni po urodzeniu robiły takie zielone i częste kupki?
Wczorajsza nasza noc straszna! Ale to tak naprawdę dopiero druga nasza noc w domku Karmię małą piersią i czuję jak (przepraszam) ten pokarm przez nią przelatuje! Puszcza takie pierdy jak przy biegunce! Pielucha aż ciężka z tego, ale kupka nie jest całkowicie wodnista... Tylko że zielona Wczoraj położna powiedziała, że to jeszcze kupka ze smółką... W szpitalu miała smółki to były koloru ciemno zielonego, a tu taka jaskrawa. Martwię się kule no!
|
|
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48483388]Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki w kilka dni po urodzeniu robiły takie zielone i częste kupki?
Wczorajsza nasza noc straszna! Ale to tak naprawdę dopiero druga nasza noc w domku Karmię małą piersią i czuję jak (przepraszam) ten pokarm przez nią przelatuje! Puszcza takie pierdy jak przy biegunce! Pielucha aż ciężka z tego, ale kupka nie jest całkowicie wodnista... Tylko że zielona Wczoraj położna powiedziała, że to jeszcze kupka ze smółką... W szpitalu miała smółki to były koloru ciemno zielonego, a tu taka jaskrawa. Martwię się kule no![/QUOTE]Gdy schodzila zoltaczka to byly u nas zielonkawe eeee taki kolor mchu - bagniste strasznie. Teraz byly bo podobno przy karmieniu mieszanym tak jest. Tez mleko przelatywalo jakby. Byla kupa przed i w trakcie - przez 2 tygodnie jakies 15 dziennie od porodu.
|
#619 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wiem jak ja dzisiaj funkcjonuje...
Wczoraj od 15 do 1 w nocy mała spała moze w sumie 2 godziny i to na raczkach tylko...chyba skok u nas trwa bo innej możliwości nie widze...ja moge padać na mordę ale jej mi szkoda, ze taka nerwowa teraz jemy i ruszamy w miasto to moze sie czymś obkupimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
My na bioderka idziemy na początku listopada. Jak to wygląda?
Meta no nieźle! Oby uczulenia nie dostał jakiegoś
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
Doktor wklada w taka szczelinke na stole - dwa prostakaty i miedzy nimi szczelina - na boczku i robi usg bioderek. Obie strony i juz
trzeba zdjac dziecku dol ubranek i pieluszke.
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Była polozna u nas
![]() Kurde fajna babka i nasza znajomość szybko się nie skończy, a też przynosi mi pampersy dla Mariki, dalej jedynki jeszcze ale 120 sztuk jakoś za 7 eu, gdzie w sklepie 23 sztuki sa za niecałe 4 eu Pepek Mariki zaklejony na 4 spusty ona taka zdolna że po dwóch napieciach brzucha odklejal się jej już to dziś dostała 3 mamy się meldowac jak pepek wyjdzie ![]() No i idziemy do osteopaty może coś poradzi na kolki, ale też na masaż szyji itd. Zobaczymy co to jest ![]() Sent from my MT11i using Wizaz Forum mobile app
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej jak nakupka tam, co bardzo lubi robić podczas przebierania/rozbierania
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#625 | |||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Denaris;48483320]
Cytat:
U Lenki całe szczescie wszystko jak na razie ok, teraz kolejna kontrola jak skonczy roczek. Slyszałam ze jesli stopien tej retionapatii nie jest duzy to sie chyba tylko obserwuje bo to sie najczesciej samo cofa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#626 |
|
Konto usunięte
|
Denaris dziękuję za odpowiedź...
Matko ile czasu minie zanim ja się w tym wszystkim polapie My dziś pierwszy raz na dworze ![]() 2 h się szykowalismy |
|
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
To prawie jak u nas
wózek stoi w przedpokoju,ja od cyca ubranego odrywam , wystawiam dziecia przed dom bo inaczej włączy syrenę lecę po buty i z potem czoła wychodzę a potem 2-3 h spokoju![]() "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
Teraz pije kawę pod domem
Mieszko jeszcze dosypia w wózku po spacerze, ale do domu nie wjade bo jakiś czujnik ma i tez atak szału mu sie włącza ImageUploadedByWizaz Forum1413030884.487704.jpg"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magiczna moc wózka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48483388]Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki w kilka dni po urodzeniu robiły takie zielone i częste kupki?
Wczorajsza nasza noc straszna! Ale to tak naprawdę dopiero druga nasza noc w domku Karmię małą piersią i czuję jak (przepraszam) ten pokarm przez nią przelatuje! Puszcza takie pierdy jak przy biegunce! Pielucha aż ciężka z tego, ale kupka nie jest całkowicie wodnista... Tylko że zielona Wczoraj położna powiedziała, że to jeszcze kupka ze smółką... W szpitalu miała smółki to były koloru ciemno zielonego, a tu taka jaskrawa. Martwię się kule no![/QUOTE]Moze sie przyda )ImageUploadedByWizaz Forum1413033428.506479.jpg"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

ale odczekam te 6 tyg najpierw i wtedy bede działać
Bardzo bym chciała wrócić do biegania i liczę, że moja córcia będzie chodzić do przedszkola - wtedy będę ją odbierać na piechotę (najpierw marsz, potem bieganie
masakra ile nam idzie pampersow![/QUOTE]
Na szczęście maluchy szybko rosną i za niedługo będą zużywać mniej pampersów.
o wypadek z rowerzystą nie trudno.

no swietnie...ja jak bylam mala to mialam bezdechy przy placzu...

W szpitalu miała smółki to były koloru ciemno zielonego, a tu taka jaskrawa. Martwię się kule no!