![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część III
Edytowane przez dobrusia8e Czas edycji: 2018-12-27 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Jeśli mówimy o samodzielnym szkoleniu to nie. Zasada typu pytanie-odpowiedź, więc widać efekty
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Wg regulaminu różnego rodzaju stypendia nie zaliczają się do dochodów, więc nie wiem, czy na pewno by ucięli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Chamskie to trochę, dostawać po łapach za dobre wyniki. Niezwykle to motywuje do dalszej wytężonej pracy ku chwale ojczyzny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
niestety w tym kraju przepisy są tak ułożone żeby pomagać jak najmniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
rektorskie są 9:30- 12:30
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
no u nas nikt nic nie wie o tych godzinach, nawet nie ma żadnej oficjalnej informacji
![]() a co w końcu z tą średnią? koleżanka była dziś w dziekanacie, który w niczym nie pomógł. gdy zapytała się jaką to jej babeczka odpowiedziała, że sama powinna to wiedzieć lub spisać z usosa (nigdy nie widziałam, żeby u nas się wyświetlała średnia..) a gdy poprosiła o sprawdzenie usłyszała, że oni to później robią. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- a i czy liczyć angielski i wf? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś na jakiejś stronie pisał ktoś, że arytmetyczna liczona jest niby tylko dla I roku magisterki, a reszta liczone ma z ECTSami. Liczyć, liczyć przecież też jest z tego ocena.
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Chyba już wiem o co wszystkim studentom chodziło... kiedy ja zdawałam maturę, wszyscy mówili mi, co ty się maturą przejmujesz, zobaczysz co to znaczy sesja na studiach, przez ostatni tydzień mam zadane tyle, że siedzę i ciągle coś czytam, robię, uczę się. Jedna babka jest taka wredna, że ręce opadają. Wprost powiedziała kto ze studentów jej przypadł do gustu, a kto nie ;/?! W listopadzie mamy nie iść na jakiś wykład, żeby pójść do niej i zaliczyć egzamin ustny z trzech książek historycznych, no każda ma po 800 stron to jeszcze luz, bo cały miesiąc, ale najgorsze jest to, że tylko tydzień wcześniej wysyła osobom przed ćwiczeniami książki, z których mają poprowadzić zajęcia. Powiedziała, że w sumie każdy może wybrać sobie sam, nie musi czekać na jej propozycję, ale nie gwarantuje nam, że nas z tego materiału przepyta. Wspomniała także, że to z jej przedmiotu jest największy przesiew na tym kierunku, w związku z czym liczy, że u nas będzie to samo. Podsumowując chyba się trochę przeraziłam i podłamałam oraz zmieniam zdanie : czytanie książek, to wcale nie jest czysta przyjemność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
fioletowystorczyk to nie zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Spokojnie
Wredne małpy zdarzają się wszędzie. Poza tym, człowiek to takie zwierzę, które bardzo szybko się przyzwyczaja, pamięć się wyrabia. Do pierwszej sesji jesteś już w stanie wchłonąć 3x więcej informacji niż do wszystkich matur razem wziętych. Mało tego, odzyskujesz życie towarzyskie z nawiązką. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za miłe słowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Kiedy przed sesją zebrałam wszystkie materiały, jakie były mi potrzebne na historię pomyślałam: kiepski żart.
Na pierwszym roku mają tendencję do wrzucania różnych wstępów, podstaw, wprowadzeń i przedmiotów ogólnych. Dalej jest już łatwiej (ofc nie licząc kierunków typu medycyna). Poza tym nabywasz umiejętności selekcji informacji, szybkiego "czytania" (rzut okiem na pierwsze zdanie akapitu i już wiesz, czy warto czytać dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
fioletowystorczyk, co studiujesz, bo zapomniałam? ok, już wyszukałam, że stosunki
![]() Też mam trochę zapieprz. Mnóstwo czytania, a jednak podręczników się nie czyta jak książki i ja sobie potrzebuję przy okazji robić notatki, bo bez to jakoś tak ![]() Ale za to tak naprawdę część przedmiotów będę mieć zaliczonych jeszcze przed świętami, na chwilę obecną chyba nic mi się nawet na sesję nie szykuje. Edytowane przez serenavanderwoodsen Czas edycji: 2014-10-11 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Przepraszam za dłuższą nieobecność, ale chyba nie mam czasu ;/ Jeju zazdroszczę wam, że już te wszystkie umiejętności posiadacie, ja się czuje jak w przedszkolu, wydawało mi się, że dużo umiem, a okazuje się, jakie mam braki., a więc uczę się wszystkiego od początku. Tak jak mówiłam na dzień dzisiejszy mnie to przerasta i chyba boję się kolejnego spotkania z krwawą M. Tak zgadza się, studiuje stosunki, nie trzeba było wyszukiwać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
W takim razie witam koleżankę po fachu
![]() Niestety z pierwszym stopniem nie pomogę, bo nie studiowałam w Łodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drugim też nie tak najgorzej, bo się jakoś koło grudnia kończy ze 3 przedmioty. A ty fioletowystorczyk się tak nie przejmuj. Minął dopiero 2 tydzień wiadome, że mózg musi się przyzwyczaić na "nowo" do wchłaniania informacji i tak jak ktoś już pisał do stycznia będziesz się śmiać z przerażenia, które miałaś podczas nauki do matury. Bo to będzie pikuś wtedy.
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-10-11 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Mogę zapytać jaki to przedmiot? jak wolisz, to może być priv
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Obyście wszyscy mieli racje , bardzo bym tego chciała. A jest tutaj jakiś spec od histy, który powie mi, czy wybierając dane lektury utopie się czy sobie ułatwie? Czy nie bardzo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie można mieć wszystkiego, a bardzo bym chciała mieć spokój już przed świętami ![]() Wykończę się w tym semestrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.