|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48483388]Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki w kilka dni po urodzeniu robiły takie zielone i częste kupki?
Wczorajsza nasza noc straszna! Ale to tak naprawdę dopiero druga nasza noc w domku Karmię małą piersią i czuję jak (przepraszam) ten pokarm przez nią przelatuje! Puszcza takie pierdy jak przy biegunce! Pielucha aż ciężka z tego, ale kupka nie jest całkowicie wodnista... Tylko że zielona Wczoraj położna powiedziała, że to jeszcze kupka ze smółką... W szpitalu miała smółki to były koloru ciemno zielonego, a tu taka jaskrawa. Martwię się kule no![/QUOTE]Kochana to normalne nie martw się mleczko które teraz masz ma tak cudowny skład, że pozwala się oczyścić jelitką Zosienki ze smolki jeszcze. I może to być w takim kolorze. Dwa trzy dni i będą w pięknym kolorze musztardowym a pierdy jak przy biegunce są iU nas cały czas. Kupka jest rzadka ale daleko jej do biegunki. Tez się bałam, ale przy kp tak jest podobno na mm jest bardziej zwarta
|
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
A co u nas mała jest dosc spokojna w nocy budzi sie 1 lub 2 razy to zalezy. Chcociaz ostatnio miala jakis wybryk przez 2 dni plakala o byle co i najlepiej byloby na raczkach:/ ale powoli wszystko sie stabilizuje. Na wadze ladnie przybiera, w przyszla sobote bedziemy miec chrzest. Ja juz dawno dobrze sie czuje zostalo mi jeszcze 7kg na + ale widze ze mala ladnie ze mnie wszystko wyciaga bo karmimy sie tylko piersia. A po karmieniu w nocy to jestem taka glodna ze szok! ale jestem twarda i nie jem pije tylko wode w nocy za to w dzien nadrabiam
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Mandra a biegalas kiedys karmiąc piersią? bo juz sie naczytalam o kwasie mlekowym,o tym ze pokarm zanika i ble ble... a tez chce biegac
Boli mnie gardlo Denaris z notatek ze SR mam ze w drugim miesiącu juz kupa moze byc raz na kilka dni przy kp! my na razie jestesmy na etapie ze kup jest z 10
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-11 o 16:10 |
|
|
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
Ponoć homeopatyczne mozna brać , ale podpytaj farmaceute- napewno doradzi
![]() Właśnie tez czytałam ze wysiłek fizyczny zakwasza mleko.Ze zaleca sie ćwiczenia po karmieniu najlepiej albo odciągnąć mleko gdy ma sie zamiar ćwiczyć . moze ktoś bardziej zgłębiał temat? "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie na nogi postawiła herbata z lipy albo z malin albo razem i syrop z buraka. Byłam chora po wyjsciu ze szpitala i to mnie uratowało
|
|
#636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko podobno trzeba pilnowac tego zeby nie jesc za malo i nie pic za malo bo zacznie zanikac pokarm... czytalam rozne fora i niektore kobitki pisaly ze karmily normalnie po wysilku i dziecko nie marudzilo ze mu nie smakuje czy cos...
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestabilna dzieki
mam przeciez herbate z malin jeszcze mysle czy czyms przeplukac to gardlo... szalwią czy np obrzydliwą wodą utlenioną
|
#639 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie ze sie odezwalas ![]() Tez bylam na poczatku mega glodna przy kp tylko ze ja zarlam. Jedzenie to nie bylo ![]() Cytat:
mi gin mowil ze mozna stosowac te same leki co dla ciezarnych. Po tym jak to napisalam to puscil bombe biologiczna w pokoju. Poczulam z 1.5metra ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Ja to sie boje ze z traceniem wagi przy kp to bedzie jak mama Krystyny napisala - do I komunii swietej
|
|
#640 |
|
Konto usunięte
|
Latte, Joasia dziękuję dziewczynki
Jeszcze nie raz spanikuję
|
|
|
|
#641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś jakaś rozzłoszczona i od rana "fuczę" na tż... Weekend dla nas a ja z pretensjami. to jest silniejsze ode mnie.Ostatnio moja starsza córka karmiła lalkę piersią!!!
|
|
#642 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Fajna ta Wasza polozna ja mojej 3 razy pytałam o te nerwy małej i w ogole to mi powtarza, ze pewnie ma jakas tam fazę...jakas niemiecka nazwa ze niby chodzi o to, ze ma większe zapotrzebowanie na jedzenie...no i na tym sie skończyło ![]() A ja moze jakas niedouczona ale to USG bioderek to ma każde dziecko? Na u3 czy jakos specjalnie gdzies szlaś? Na zakupach oczywiście wydałam full kasy ale pewnie, ze nie na siebie...odkąd jest mała to wszystko ładuje w nia a moje zakupy mnie w ogole nie obchodzą ![]() Moje szczescie <3 terrorystka kochana ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1413048298.432295.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#643 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Asia,przekochana ta terrorystka !
Nerwa mam ! Nie byliśmy na usg a czemu? Bo byłam 12 w kolejce ! Przyszłam o 14,bo miałam na 14.30 i było tyle osób,że masakra. Ja się pytam: po co są wizyty na godziny?! i mówię babkom,że ja jestem z małym dzieckiem,które jest głodne i za godzinę będzie chciało jeść i wtedy muszę go nakarmić,bo przed badaniem nie może jeść i musi mieć chociaż te 1.5 godziny przerwy a one? NIE! Bo my też czekamy i oczywiście komentarze,że one są starsze i mogę sobie poczekać i wziąć mleko dla dziecka (Haha,idiotki...) i 2 z nich nawet też miały na 14.30 hahaha,jasne. ! no kurczeeeee ! I okazało się,że kto pierwszy ten lepszy i oczywiście przychodzą te co mają na 15 już o 13 i tak sobie kolejkę zajmują... Wkurzyłam się i wyszłam a oczywiście w rejestracji nikogo nie było i pójdę znowu w tygodniu informując panią,że mają mnie tak przyjąć,żeby dziecko nie musiało płakać z głodu ! kultura jak cholera i oczywiście zarypista organizacja... I było trochę dzieci starszych w wieku szkolnym i ja mam z niemowlakiem siedzieć w takim skupisku bakterii i zarazków? W życiu.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kilka dni temu podniosla sobie bluzke i porownala moje cycki do dwoich i oznajmila ze ona i tata nie maja czym karmic Izy:-DJestem za wsparciem dla odchudzajacych. Jeszcze cwiczyc nie moge ale proste szybkie i dietetyczne przepisy milr widzisne:-D moze w klubie mozna by jakis watek zalozyc o zrzucaniu kg po ciazy? Ogolnie z jedzeniem nie jest zle poki maz nie kupi wafelka w Biedronce. Ale zapowiedzial ze od poniedzialku nie bedzie kupowac slodkiego i tez chce troche schudnac. No zobaczymy. A mi pod blokiem zrobili silownie na swiezym powietrzu:-D
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usg bioderek na u3 jest ![]() Na u 4 szczepienia ![]() Moja dostała 4 cycki, potem kompanie, i znowu cycek Zaraz oklad ciepły do szlafzaczka i dziecka nie ma A mama nie wie czy iść się myć czy jeść czy oglądać mecz czy spac ![]() Pytanie za 100 punktów : leci mi już 7 tydzien od porodu - mogę się w końcu wykąpać ? Bo już mnie męczy prysznic w wannie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#648 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie będzie mnie w dzień w następna sobotę i w niedziele. Muszę Szkrtabowi jedzonko zostawić .Cytat:
Jednak nie stresuj się juz, nie pomoże, najważniejsze,ze nic nikomu się nie stało .Cytat:
Cytat:
. Ale Ty mówisz o dobie czy o dniu? Bo ja w nocy będę, tylko w dzień nie.O to super,ze udało się bez mm. Wiecie ja jestem wariatka jeżeli chodzi o KP, uwiwelbiam i nie wyobrazam sobie nie karmić cycem . Cytat:
.I śliczny! Cytat:
Jak długo u Was położna przychodzi? - to pytanie do wszystkich .Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaraz Ci podrzucę terrorystke na fb ![]() Obecnie spi i jestem w szoku bo dwa dni był szał no ale odpocząć musi w końcu a my oglądamy mecz ![]() Ja juz tez miałam dosyc prysznica a to 4 tyg i wczoraj wlazłam juz do wanny leci mi juz cos bardzo bladego któryś dzien... dzisiaj tez wanna i dzięki temu moje szwy zaczęły sie rozpuszczać bo znalazłam nitki ![]() Meta-jakas masakra z tymi kolejkami i kultura...nienawidze tego systemu, ze niby kogoś rejestrują na godzinę a to i tak lipa bo wchodzą te osoby co przyszły szybciej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i u mnie w mieście ma jeszcze jedną polke która urodziła więc ma po drodze a ja nowa koleżankę z maluszkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze,że u mnie położnej nie będzie już
Miałam z nią 5 spotkań i jeszcze na koniec dodała,że może przyjść jak chcę. W życiu ! To plotkara jakich mało,bo to mojej cioci szwagierka i potrafiła nawet powiedzieć mojej ciotce a ta dalej ,że moja mama ciążę usunęła,bo była u ginekologa... i mnie też wypytywała o duużo szczegółów,które teraz nagle wie moja rodzinka z którą się nie odzywam i nie chcę mieć nic wspólnego i wiem,że jeszcze wiele dodała...Ostatnią wizytę miałam na spacerze,bo spotkała mnie pod blokiem i powiedziałam,że wszystko ok i że do domu nie wracam,bo się spieszę... I przyłaziła akurat jak sprzątaliśmy,oczywiście miała być w piątek a przychodziła w czwartek i tak za każdym razem,nawet nie dzwoniła
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie pieluszek - przy Majci te raz zużywany dwa- na drzemce i na noc, czasem jedna,bo po drzemce sucha. I chyba w końcu zalapala o co chodzi z siusianem na nocnik . Wola! Nareszcie! Bo kiedyś wolała raz,a trzy razy w gacie;p. Jak u Was? Corcia juz odpieluchowana?DorosiriD a u Was jak? Wiem,ze pisalas,ze jak nasze maluchy będą juz na świecie i będziemy tego potrzebować to napiszesz w jaki sposób uczyliscie zasypiac forcie samodzielnie... I od tego czasu ciekawość nie daje mi spokoju.... Napiszesz? |
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba jutro między karmieniami wejdę się popluskac już wytrzymać nie mogę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#655 | |
|
Konto usunięte
|
Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
Ktoś wlasnie na fb napisał, ze na rtl ale nie wiem czy naprawde ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Leci na rtl
Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-10-11 o 21:07 |
|
|
|
|
#656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie, ale te druhna juz tak. Cytat:
Cytat:
Też to wypróbowałam,bo inaczej ryk... Z tym,ze jeszcze najpierw Majcie ubieram. |
|||
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bylismy dzisiaj na roczku u mojego chrzesniaka. Pojadlam pysznosci i ze dwie tony ciasta hihi to tak w ramach odchudzania ![]() Cytat:
O zmniejszeniu, pogorszeniu laktacji nic nie mówiła. Cytat:
Po kiego grzyba umawiają pacjentow na godZiny jak każdy przychodzi kiedy chce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne maluszki!!! |
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

Karmię małą piersią i czuję jak (przepraszam) ten pokarm przez nią przelatuje! Puszcza takie pierdy jak przy biegunce! Pielucha aż ciężka z tego, ale kupka nie jest całkowicie wodnista... Tylko że zielona
Wczoraj położna powiedziała, że to jeszcze kupka ze smółką...
W szpitalu miała smółki to były koloru ciemno zielonego, a tu taka jaskrawa. Martwię się kule no![/QUOTE]
mleczko które teraz masz ma tak cudowny skład, że pozwala się oczyścić jelitką Zosienki ze smolki jeszcze. I może to być w takim kolorze. Dwa trzy dni i będą w pięknym kolorze musztardowym
a pierdy jak przy biegunce są i

jeszcze mysle czy czyms przeplukac to gardlo... szalwią czy np obrzydliwą wodą utlenioną
to jest silniejsze ode mnie.
Ślub: 6 września 2008 ___ 

może coś poradzi na kolki, ale też na masaż szyji itd. Zobaczymy co to jest 

no swietnie...ja jak bylam mala to mialam bezdechy przy placzu...