|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offopowe Zapuszczanie, część 50!
ale dzis mgła,az nie chce sie wychodzic z domu
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas piękna pogoda, miałam w środę schować rower do piwnicy, ale jeszcze śmigam. Pozawijana szalami i w czapce, bo nadal kaszlę i gardło mnie boli. Ale wczoraj padłam, tak mnie siekło o 20:00, że ledwo poszłam do łazienki umyć się i zdjąć soczewki. Podejrzewam, że dlatego, że sobie pocisnęłam dość mocno na siłowni, a potem wyszło tak bez sensu, że zjadłam dopiero 2,5 godziny po coś treściwego, no jakby ze mnie energię ktoś wyssał.http://przepisy.wkuchnikatie.pl/post...liwa-i-bazylia robię dziś na obiad. Ciekawe, czy dobra będzie.
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupka pewnie bedzie pyszna,uwielbiam pomidorowa |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z takich świeżych jeszcze nie gotowałam.
Mam teraz zestaw do lakierów hybrydowych i jestem zachwycona. Pierwszy nosiłam 1,5 tygodnia, zmyłam, bo miałam duży odrost. Teraz mam już 8 dzień ten kolor i nic się nie dzieje. |
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie kupiłaś takie lakiery? Kolor piękny
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Bell sliczne masz paznokcie
Zrobilo sie słonecznie i cieplutko.Asia spacerujecie z Małą? |
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Astro, mała kocha spacery
Tylko nienawidzi ubierania czapki, krzyk nie z tej ziemi Myślałam, że dzisiaj sobie fajnie będziemy spacerować, ale od rana pada i nie zapowiada się wcale, aby pogoda się poprawiła
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest ciepło i słonecznie. Nasza zmora były butki i skarpetki
|
|
|
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zimę trochę sadełka nie zaszkodzi A jak z nocami? Ile razy ją karmisz? Moja wczoraj poszła spać przed 24 Nie mogła usnąć w łóżeczku i w końcu wzięłam ją do siebie, usnęła w ciągu paru minut Dzisiaj wstała około 8.30. Cytat:
Cytat:
Pospacerowałam z nią 3 godziny i zaprowadziłam na trochę do teściów
|
|||
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym zmywasz jak aceton tego nie bierze? A jak szybko schnie? ![]() Z moich pazurów też wszystkie lakiery złaziły. Już się czaiłam na hybrydy. Ale jak odkryłam dobry podkład, i top coat to normalnie po 2 tygodnie noszę każdy lakier i już nie mam parcia na hybrydy. Jeszcze tylko ciekawi mnie czy hybrydy może trochę mniej niszczą paznokcie .Jak maluje paznokci przez miesiąc, to potem przez kolejne 2 je ratuję i czekam żeby odrosły. Od lakierów mi się łamią, rozdwajają. Koszmar.
|
|
#1451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dostałąm od Tżta, pewnie zamawiał z allegro.
Semilac.to nie moje, chciałąm tylko pokazać kolor. Muszę koniecznie skombinować sobie jakiś aparat fotograficzny. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mam lampę, 36 watt. Nakładam bazę, 2 minuty pod lampę (sama się wyłącza ) kolor raz lub dwa razy, każda warstwa po dwie minuty, potem top, dwie minuty pod lampę. Na koniec odtłuszczacz, bez niego nie są do końca "suche". Baza lakier i top do 30 zł kosztują, a starczą na dłuugo. Wygodnie się maluje nimi, bo nie zasychają bez lampy, łatwo skorygować.Moja mama ma jeszcze gorsze pazury niż ja i też trzymały się u niej długo. Zmywam zmywaczem acetonem, ale w takim chiwlowym kontakcie nie ruszy. Najpierw spiłowuję top, tylko top, nie paznokieć, potem waciki i folia aluminiowa/taśma klejąca i tak 15-20 minut trzymam. Acetonem pewnie trochę szybciej, ale zmywacz 150ml za 5zł też daje radę.
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2014-10-11 o 18:14 |
|||
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
zupa ze świeżych pomidorów wyszła cuuudowna!
Wreszcie spóbowałam Soplicy orzech laskowy.
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż dla mnie ostatnio już trochę za słodka. Kilka kieliszków raz na jakiś czas można, ale trochę mi się już "przepiła". ![]() Niedawno próbowałam też Czarnej Porzeczki z tej samej serii: http://mojito.info.pl/img/5b51ab494d...fe6a5fd1a1.JPG Całkiem smaczna, ale nie ma to jak domowej trunki, do nalewek moich rodziców się nie umywa. ![]() No i to jest pomidorowa z prawdziwego zdarzenia! A nie bulion z kostki z łyżką koncentratu pomidorowego.
Edytowane przez otako Czas edycji: 2014-10-12 o 07:29 |
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chyba spodziewał się cytryny . Z mlekiem jak monte! My w tym roku tylko nalewkę z moreli zrobiliśmy, ale przepyszna jest. A no i tata jakieś wino śliwkowe niby robi, ale strach myśleć, co tam się zadziało w tej bani. ![]() Zupy zostało na dziś jeszcze. |
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dodał trochę cytryny, bo smak jest z jednej strony słodki, ale też lekko kwaskowaty. Nie pali w gardło i nie śmierdzi jak nalewki na spirytusie, tylko tak przyjemnie grzeje w brzuszku. Szkoda tylko, że mało tego wyszło i nie dostanę na wynos.
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
otako ten Twój soup jakiś taki przepełniony erotyzmem
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
A tam, tylko kilka ładnych zdjęć i gifów.
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pójście spać zależy od drzemek w ciągu dnia. Jak ma jedną drzemkę około 12 to idzie grzecznie spać około 21, ale jak padnie nam koło 17 to później z pójściem spać jest problem. Te metody wyciszania stosujemy niemal od początku
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;48506488]Jest w Auchan i Rossmannie
[/QUOTE]byłam w sobote w Rossmanie,ale nie było tych odzywek. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- mam siwe włosy, ciemny odrost dzięki nim nie jest az tak widoczny i farbuje rzadziej,żałuje,ze tyle lat farbowałam te moje mysie włosy,a teraz juz musze to robic no bo siwki nie sa atrakcyjne:/ |
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Miki do małej w nocy wstaję 2 razy, tak co trzy godziny się budzi, czasem jak ma gorszy okres to nawet trzy razy pod rząd co godzinę wstaje... Myślę, że się ureguluje z czasem ![]() Za to skubaniec nie chce w dzień ostatnio spać, pół h i się budzi ![]() Przyszła kurtka - jestem zadowolona ![]() Astro dalej na blond robisz? Super te lakiery, muszę koniecznie coś takiego dorwać. I pomyśleć, że po ciąży mam ładniejsze pazury niż przed i w trakcie ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() Przed ciążą miałam ochotę próbować, coś fantastycznego
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś wolę jak kurtka zimowa jest obcisła, cieplej mi Ale się uśmiałam z małej Jak słyszy piosenkę w radio "Ruda tańczy jak szalon" to zaczyna tak tańczyć
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rety, ale się uśmiałam, jak to przeczytałam Musiało świetnie wyglądać ![]() Moja robi takie miny, rączke na nos sobie kładzie, uśmiecha się już tak fajnie, boska jest Ja też wolę nieco obcisłe, chociaż obawiałam się, że przez mój biust mogę się nie zapiąć, jeszcze jak ubiorę ciepły sweter to w ogóle... Ale jest okej ![]() Ogólnie fajnie wykonana, stylowo wygląda, nie powiem Nie jest zachwycająco gruba, ale nie powinnam marznąć w niej.Marzy mi się jeszcze beżowy płaszcz Będę polować na wyprzedażach, może uda się gdzieś kupić.
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza, byliśmy u pediatry
Jest co dźwigać ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- 500 zł za płaszcz, dużooo Zara ma fajne ciuchy, ale niektóre ceny powalają na kolana.
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
O, Miki, Amelka pięknie waży, faktycznie jest co nosić
U nas była dzisiaj położna, mała waży 4380, tyje skubana bardzo ładnie super, że są postępy!No dużo, baardzo dużo... Ja tam liczę na przeceny
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Przechwaliłam pazury, w pracy mi kawałek odprysł. No ale ciężkie warunki dla dłoni, a i tak 12 dni więc nie ma co narzekać.
Zmyję ten jeden paznokieć i na drugiej dłoni też pomaluję zwykłym lakierem na jakiś kolor. ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Mam na udzie 9 siniaków. A mówię tylko o przedniej części . Nie pamiętam, żebym się gdzieś obiła, nikt mnie nie ściskał nie wiem skąd one.
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak całe łydki posiniaczone. Ja miałam do niedawna całkiem ładne paznokcie. Nawet jedna babka mnie pytała czy to żelowe, że ona ma takie paskudne i nie może zapuścić. I chyba mi zauroczyła, bo się połamały jeden po drugim. Kciuki w połowie się nadłamały, zadarły się aż do żywego mięsa.
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Stało się! Od poniedziałku zaczynam pracę
Będę pracować w sklepie stacjonarnym w Lawendowej Szafie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

Ale wczoraj padłam, tak mnie siekło o 20:00, że ledwo poszłam do łazienki umyć się i zdjąć soczewki.
Podejrzewam, że dlatego, że sobie pocisnęłam dość mocno na siłowni, a potem wyszło tak bez sensu, że zjadłam dopiero 2,5 godziny po coś treściwego, no jakby ze mnie energię ktoś wyssał.

i nic się nie dzieje. 
Myślałam, że dzisiaj sobie fajnie będziemy spacerować, ale od rana pada i nie zapowiada się wcale, aby pogoda się poprawiła 

Niby to sprawka hormonów, nie wiem skąd to dziadostwo się bierze 
Nie mogła usnąć w łóżeczku i w końcu wzięłam ją do siebie, usnęła w ciągu paru minut
15.04.2013

Chyba dodał trochę cytryny, bo smak jest z jednej strony słodki, ale też lekko kwaskowaty. Nie pali w gardło i nie śmierdzi jak nalewki na spirytusie, tylko tak przyjemnie grzeje w brzuszku.