Offopowe Zapuszczanie, część 50! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-11, 08:01   #1441
astra85
Zakorzenienie

Dot.: Offopowe Zapuszczanie, część 50!

ale dzis mgła,az nie chce sie wychodzic z domu
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 08:27   #1442
Bellitudoo
Zakorzenienie

Hej
U nas piękna pogoda, miałam w środę schować rower do piwnicy, ale jeszcze śmigam. Pozawijana szalami i w czapce, bo nadal kaszlę i gardło mnie boli. Ale wczoraj padłam, tak mnie siekło o 20:00, że ledwo poszłam do łazienki umyć się i zdjąć soczewki. Podejrzewam, że dlatego, że sobie pocisnęłam dość mocno na siłowni, a potem wyszło tak bez sensu, że zjadłam dopiero 2,5 godziny po coś treściwego, no jakby ze mnie energię ktoś wyssał.
http://przepisy.wkuchnikatie.pl/post...liwa-i-bazylia robię dziś na obiad. Ciekawe, czy dobra będzie.
Stary 2014-10-11, 08:42   #1443
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Hej
U nas piękna pogoda, miałam w środę schować rower do piwnicy, ale jeszcze śmigam. Pozawijana szalami i w czapce, bo nadal kaszlę i gardło mnie boli. Ale wczoraj padłam, tak mnie siekło o 20:00, że ledwo poszłam do łazienki umyć się i zdjąć soczewki. Podejrzewam, że dlatego, że sobie pocisnęłam dość mocno na siłowni, a potem wyszło tak bez sensu, że zjadłam dopiero 2,5 godziny po coś treściwego, no jakby ze mnie energię ktoś wyssał.
http://przepisy.wkuchnikatie.pl/post...liwa-i-bazylia robię dziś na obiad. Ciekawe, czy dobra będzie.
ja zawsze w piątki wczesnie chodze spac,bo chyba zmeczenie z całego tygodnia wychodzi.
Zupka pewnie bedzie pyszna,uwielbiam pomidorowa
Stary 2014-10-11, 10:10   #1444
Bellitudoo
Zakorzenienie

Ja z takich świeżych jeszcze nie gotowałam.

Mam teraz zestaw do lakierów hybrydowych i jestem zachwycona. Pierwszy nosiłam 1,5 tygodnia, zmyłam, bo miałam duży odrost. Teraz mam już 8 dzień ten kolor i nic się nie dzieje. Dla moich paznokci to wybawienie, czasami musiałam co dziennie malować, tak się mi lakier nie trzymał, potem na labkach odpadał od acetonu, a tu nic się nie dzieje.
Stary 2014-10-11, 11:22   #1445
Asia19x
Zakorzenienie

A gdzie kupiłaś takie lakiery? Kolor piękny

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 11:58   #1446
astra85
Zakorzenienie

Bell sliczne masz paznokcie

Zrobilo sie słonecznie i cieplutko.Asia spacerujecie z Małą?
Stary 2014-10-11, 13:40   #1447
Asia19x
Zakorzenienie

Tak, Astro, mała kocha spacery Tylko nienawidzi ubierania czapki, krzyk nie z tej ziemi Myślałam, że dzisiaj sobie fajnie będziemy spacerować, ale od rana pada i nie zapowiada się wcale, aby pogoda się poprawiła

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-11, 14:57   #1448
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Tak, Astro, mała kocha spacery Tylko nienawidzi ubierania czapki, krzyk nie z tej ziemi Myślałam, że dzisiaj sobie fajnie będziemy spacerować, ale od rana pada i nie zapowiada się wcale, aby pogoda się poprawiła
u nas jest ciepło i słonecznie. Nasza zmora były butki i skarpetki
Stary 2014-10-11, 15:10   #1449
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że na żywo będzie jeszcze łądniejsza!

No nie mów? Mnie pewnie po dwóch dniach się odechce, znając mój słomiany zapał Ale postaram się, bo naprawdę nie czuję się z moim bebzonem dobrze...

Mam nadzieję, ze jej zejdzie Niby to sprawka hormonów, nie wiem skąd to dziadostwo się bierze

Ja ogólnie lepiej, ale pipcia nadal obolała. Czuję jakbym miała wiecznie zakwasy, uda też nadal bolą. Ale psychicznie dużo lepiej, przywykłam, że się nie wysypiam, nie denerwuje się już tak, mała coraz fajniejsza, no wciąż uczę się bycia mamą
Chciałabym tylko wrócić do swojej figury, nie mogę patrzeć na ten brzuch! ALe wiem, że muszę wyluzować, bo w końcu niedawno urodziłam przecież

Zajdź koniecznie Sporo fajnych, sportowych rzeczy, zakochałam się jeszcze w dresowej spódniczce - szara ze srebrną nitką. Chyba kupię

Astro - super, ze tato lepiej Na pewno dam znać, co z kurtką.
A co do tego sprawdzania, na pewno wszystko robisz dobrze, uwierz w to

Otako - efekt naprawdę ładny
Daj znać jak dojdzie

Na zimę trochę sadełka nie zaszkodzi

A jak z nocami? Ile razy ją karmisz?

Moja wczoraj poszła spać przed 24 Nie mogła usnąć w łóżeczku i w końcu wzięłam ją do siebie, usnęła w ciągu paru minut Dzisiaj wstała około 8.30.

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość

Zrobilo sie słonecznie i cieplutko.Asia spacerujecie z Małą?
To chyba nie są paznokcie Bell

Cytat:
U nas też tragedia z ubieraniem. Dzisiaj tak się darła, aż mi ciśnienie nieźle podniosła Pospacerowałam z nią 3 godziny i zaprowadziłam na trochę do teściów

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 17:40   #1450
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Mam teraz zestaw do lakierów hybrydowych i jestem zachwycona. Pierwszy nosiłam 1,5 tygodnia, zmyłam, bo miałam duży odrost. Teraz mam już 8 dzień ten kolor. Dla moich paznokci to wybawienie, czasami musiałam co dziennie malować, tak się mi lakier nie trzymał, potem na labkach odpadał od acetonu, a tu nic się nie dzieje.
Z lampą utwardzającą?
A czym zmywasz jak aceton tego nie bierze?
A jak szybko schnie?

Z moich pazurów też wszystkie lakiery złaziły. Już się czaiłam na hybrydy. Ale jak odkryłam dobry podkład, i top coat to normalnie po 2 tygodnie noszę każdy lakier i już nie mam parcia na hybrydy. Jeszcze tylko ciekawi mnie czy hybrydy może trochę mniej niszczą paznokcie .
Jak maluje paznokci przez miesiąc, to potem przez kolejne 2 je ratuję i czekam żeby odrosły. Od lakierów mi się łamią, rozdwajają. Koszmar.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 18:13   #1451
Bellitudoo
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie kupiłaś takie lakiery? Kolor piękny
Dostałąm od Tżta, pewnie zamawiał z allegro. Semilac.

Cytat:
to nie moje, chciałąm tylko pokazać kolor. Muszę koniecznie skombinować sobie jakiś aparat fotograficzny.

Cytat:
Chyba jak każde dziecko.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Moja wczoraj poszła spać przed 24 Nie mogła usnąć w łóżeczku i w końcu wzięłam ją do siebie, usnęła w ciągu paru minut Dzisiaj wstała około 8.30.
http://perspektywataty.pl/o-ktorej-t...o-chodzi-spac/
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Z lampą utwardzającą?
A czym zmywasz jak aceton tego nie bierze?
A jak szybko schnie?

Z moich pazurów też wszystkie lakiery złaziły. Już się czaiłam na hybrydy. Ale jak odkryłam dobry podkład, i top coat to normalnie po 2 tygodnie noszę każdy lakier i już nie mam parcia na hybrydy. Jeszcze tylko ciekawi mnie czy hybrydy może trochę mniej niszczą paznokcie .
Jak maluje paznokci przez miesiąc, to potem przez kolejne 2 je ratuję i czekam żeby odrosły. Od lakierów mi się łamią, rozdwajają. Koszmar.
Ja po pierwszym zmyciu nie zauważyłam,żeby coś się działo. Wręcz przeciwnie, nie były rozdwojone ani trochę.

Mam lampę, 36 watt. Nakładam bazę, 2 minuty pod lampę (sama się wyłącza ) kolor raz lub dwa razy, każda warstwa po dwie minuty, potem top, dwie minuty pod lampę. Na koniec odtłuszczacz, bez niego nie są do końca "suche". Baza lakier i top do 30 zł kosztują, a starczą na dłuugo. Wygodnie się maluje nimi, bo nie zasychają bez lampy, łatwo skorygować.
Moja mama ma jeszcze gorsze pazury niż ja i też trzymały się u niej długo.
Zmywam zmywaczem acetonem, ale w takim chiwlowym kontakcie nie ruszy. Najpierw spiłowuję top, tylko top, nie paznokieć, potem waciki i folia aluminiowa/taśma klejąca i tak 15-20 minut trzymam. Acetonem pewnie trochę szybciej, ale zmywacz 150ml za 5zł też daje radę.

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-10-11 o 18:14
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 19:17   #1452
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z takich świeżych jeszcze nie gotowałam.

Mam teraz zestaw do lakierów hybrydowych i jestem zachwycona. Pierwszy nosiłam 1,5 tygodnia, zmyłam, bo miałam duży odrost. Teraz mam już 8 dzień ten kolor i nic się nie dzieje. Dla moich paznokci to wybawienie, czasami musiałam co dziennie malować, tak się mi lakier nie trzymał, potem na labkach odpadał od acetonu, a tu nic się nie dzieje.
Ładny kolor. też mnie kusi lakiery do hybrydy kupić.
Stary 2014-10-11, 20:41   #1453
Bellitudoo
Zakorzenienie

zupa ze świeżych pomidorów wyszła cuuudowna!

Wreszcie spóbowałam Soplicy orzech laskowy.
Stary 2014-10-12, 07:27   #1454
otako
Zakorzenienie

Cytat:
zupa ze świeżych pomidorów wyszła cuuudowna!

Wreszcie spóbowałam Soplicy orzech laskowy.
I jak wrażenia? Jak Monte w płynie, co? Chociaż dla mnie ostatnio już trochę za słodka. Kilka kieliszków raz na jakiś czas można, ale trochę mi się już "przepiła".
Niedawno próbowałam też Czarnej Porzeczki z tej samej serii: http://mojito.info.pl/img/5b51ab494d...fe6a5fd1a1.JPG Całkiem smaczna, ale nie ma to jak domowej trunki, do nalewek moich rodziców się nie umywa.

No i to jest pomidorowa z prawdziwego zdarzenia! A nie bulion z kostki z łyżką koncentratu pomidorowego.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2014-10-12 o 07:29
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 07:56   #1455
Bellitudoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
I jak wrażenia? Jak Monte w płynie, co? Chociaż dla mnie ostatnio już trochę za słodka. Kilka kieliszków raz na jakiś czas można, ale trochę mi się już "przepiła".
Niedawno próbowałam też Czarnej Porzeczki z tej samej serii: http://mojito.info.pl/img/5b51ab494d...fe6a5fd1a1.JPG Całkiem smaczna, ale nie ma to jak domowej trunki, do nalewek moich rodziców się nie umywa.

No i to jest pomidorowa z prawdziwego zdarzenia! A nie bulion z kostki z łyżką koncentratu pomidorowego.
Dobra, ale tak jak mówisz, mogłoby to być mniej słodkie. Tżtowi za to nie smakowała, pił bez przekonania, bo uwaga "za bardzo jedzie orzechem". Chyba spodziewał się cytryny . Z mlekiem jak monte! My w tym roku tylko nalewkę z moreli zrobiliśmy, ale przepyszna jest. A no i tata jakieś wino śliwkowe niby robi, ale strach myśleć, co tam się zadziało w tej bani.

Zupy zostało na dziś jeszcze.
Stary 2014-10-12, 08:06   #1456
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, ale tak jak mówisz, mogłoby to być mniej słodkie. Tżtowi za to nie smakowała, pił bez przekonania, bo uwaga "za bardzo jedzie orzechem". Chyba spodziewał się cytryny . Z mlekiem jak monte! My w tym roku tylko nalewkę z moreli zrobiliśmy, ale przepyszna jest. A no i tata jakieś wino śliwkowe niby robi, ale strach myśleć, co tam się zadziało w tej bani.

Zupy zostało na dziś jeszcze.
Mój tata zrobił pigwówkę na 30% bimbrze. O mamo, jakie to dobre! Chyba dodał trochę cytryny, bo smak jest z jednej strony słodki, ale też lekko kwaskowaty. Nie pali w gardło i nie śmierdzi jak nalewki na spirytusie, tylko tak przyjemnie grzeje w brzuszku. Szkoda tylko, że mało tego wyszło i nie dostanę na wynos.

Stary 2014-10-12, 23:33   #1457
xxxMikixxx
Zakorzenienie

otako ten Twój soup jakiś taki przepełniony erotyzmem

Stary 2014-10-13, 07:06   #1458
otako
Zakorzenienie

Cytat:
otako ten Twój soup jakiś taki przepełniony erotyzmem
A tam, tylko kilka ładnych zdjęć i gifów.

Stary 2014-10-13, 12:52   #1459
xxxMikixxx
Zakorzenienie

To chyba sprawdzi się u nieco starszych dzieci U nas pójście spać zależy od drzemek w ciągu dnia. Jak ma jedną drzemkę około 12 to idzie grzecznie spać około 21, ale jak padnie nam koło 17 to później z pójściem spać jest problem. Te metody wyciszania stosujemy niemal od początku Wieczorem siedzimy przy lampce, nie oglądamy TV, ogólnie nie wystawiamy małej na sporo bodźców, raczej staramy się już wyciszać. Jakbym położyła ją spać 19 to albo obudziłaby się w nocy i nie chciała spać, albo zerwałaby się o 5 nad ranem. Chyba jednak wolę opcję położenia jej spać 21 czy nawet 22 i niech śpi do tej 7 czy 8.

Cytat:
A tam, tylko kilka ładnych zdjęć i gifów.

Stary 2014-10-13, 13:43   #1460
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
nie widziałą nigdzie tej serii,ciekawe czy by pomogła moim "cieniaskom"
Jest w Auchan i Rossmannie
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 20:36   #1461
astra85
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;48506488]Jest w Auchan i Rossmannie [/QUOTE]
byłam w sobote w Rossmanie,ale nie było tych odzywek.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

mam siwe włosy, ciemny odrost dzięki nim nie jest az tak widoczny i farbuje rzadziej,żałuje,ze tyle lat farbowałam te moje mysie włosy,a teraz juz musze to robic no bo siwki nie sa atrakcyjne:/
Stary 2014-10-14, 09:30   #1462
Asia19x
Zakorzenienie

Dobry

Miki do małej w nocy wstaję 2 razy, tak co trzy godziny się budzi, czasem jak ma gorszy okres to nawet trzy razy pod rząd co godzinę wstaje... Myślę, że się ureguluje z czasem
Za to skubaniec nie chce w dzień ostatnio spać, pół h i się budzi

Przyszła kurtka - jestem zadowolona Wprawdzie mogłam wziąć rozmiar 38, ale 36 jest okej. Gorzej jak będę chciała ubrać bardzo gruby sweter i się zastanawiam czy nie wymienić...

Astro dalej na blond robisz?

Super te lakiery, muszę koniecznie coś takiego dorwać. I pomyśleć, że po ciąży mam ładniejsze pazury niż przed i w trakcie Ciekawe, jak długo.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Mój tata zrobił pigwówkę na 30% bimbrze. O mamo, jakie to dobre! Chyba dodał trochę cytryny, bo smak jest z jednej strony słodki, ale też lekko kwaskowaty. Nie pali w gardło i nie śmierdzi jak nalewki na spirytusie, tylko tak przyjemnie grzeje w brzuszku. Szkoda tylko, że mało tego wyszło i nie dostanę na wynos.
Nalewka z pigwy
Przed ciążą miałam ochotę próbować, coś fantastycznego

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-14, 09:53   #1463
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry

Miki do małej w nocy wstaję 2 razy, tak co trzy godziny się budzi, czasem jak ma gorszy okres to nawet trzy razy pod rząd co godzinę wstaje... Myślę, że się ureguluje z czasem
Za to skubaniec nie chce w dzień ostatnio spać, pół h i się budzi

Przyszła kurtka - jestem zadowolona Wprawdzie mogłam wziąć rozmiar 38, ale 36 jest okej. Gorzej jak będę chciała ubrać bardzo gruby sweter i się zastanawiam czy nie wymienić...

Astro dalej na blond robisz?

Super te lakiery, muszę koniecznie coś takiego dorwać. I pomyśleć, że po ciąży mam ładniejsze pazury niż przed i w trakcie Ciekawe, jak długo.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Nalewka z pigwy
Przed ciążą miałam ochotę próbować, coś fantastycznego
No to nieźle Moja do tej pory przeważnie budzi się w nocy na karmienie. Ostatnio koło 3, nakarmię i idziemy spać dalej z tym, że już u mnie w łóżku, w moment usypia

Ja jakoś wolę jak kurtka zimowa jest obcisła, cieplej mi

Ale się uśmiałam z małej Jak słyszy piosenkę w radio "Ruda tańczy jak szalon" to zaczyna tak tańczyć Akurat trzymałam ją na rękach i mało mi nie wypadła tak zaczęła skakać

Stary 2014-10-14, 10:00   #1464
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
No to nieźle Moja do tej pory przeważnie budzi się w nocy na karmienie. Ostatnio koło 3, nakarmię i idziemy spać dalej z tym, że już u mnie w łóżku, w moment usypia

Ja jakoś wolę jak kurtka zimowa jest obcisła, cieplej mi

Ale się uśmiałam z małej Jak słyszy piosenkę w radio "Ruda tańczy jak szalon" to zaczyna tak tańczyć Akurat trzymałam ją na rękach i mało mi nie wypadła tak zaczęła skakać

O rety, ale się uśmiałam, jak to przeczytałam
Musiało świetnie wyglądać

Moja robi takie miny, rączke na nos sobie kładzie, uśmiecha się już tak fajnie, boska jest A jak robi kupkę to padam, takie miny strzela. I uwielbia, gdy puszczam jej disco polo

Ja też wolę nieco obcisłe, chociaż obawiałam się, że przez mój biust mogę się nie zapiąć, jeszcze jak ubiorę ciepły sweter to w ogóle... Ale jest okej
Ogólnie fajnie wykonana, stylowo wygląda, nie powiem Nie jest zachwycająco gruba, ale nie powinnam marznąć w niej.

Marzy mi się jeszcze beżowy płaszcz Zacznę odkładać, przepiękne mają w Zarze zawsze co roku, ale wizja 500zł za niego mnie przeraża Będę polować na wyprzedażach, może uda się gdzieś kupić.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-14, 14:42   #1465
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od lekarza, byliśmy u pediatry Na szczęście jeszcze nie kieruje nas do rehabilitanta, bo przez ostatni miesiąc zrobiła spory postęp Waży 9200 kg i mierzy 76 cm Jest co dźwigać

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

500 zł za płaszcz, dużooo Zara ma fajne ciuchy, ale niektóre ceny powalają na kolana.

Stary 2014-10-14, 14:42   #1466
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x;)

[B
Astro [/B]dalej na blond

tak
Stary 2014-10-14, 15:26   #1467
Asia19x
Zakorzenienie

O, Miki, Amelka pięknie waży, faktycznie jest co nosić U nas była dzisiaj położna, mała waży 4380, tyje skubana bardzo ładnie super, że są postępy!

No dużo, baardzo dużo... Ja tam liczę na przeceny

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-14, 17:54   #1468
Bellitudoo
Zakorzenienie

Przechwaliłam pazury, w pracy mi kawałek odprysł. No ale ciężkie warunki dla dłoni, a i tak 12 dni więc nie ma co narzekać. Zmyję ten jeden paznokieć i na drugiej dłoni też pomaluję zwykłym lakierem na jakiś kolor.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Mam na udzie 9 siniaków. A mówię tylko o przedniej części . Nie pamiętam, żebym się gdzieś obiła, nikt mnie nie ściskał nie wiem skąd one.
Stary 2014-10-14, 20:02   #1469
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Przechwaliłam pazury, w pracy mi kawałek odprysł. No ale ciężkie warunki dla dłoni, a i tak 12 dni więc nie ma co narzekać. Zmyję ten jeden paznokieć i na drugiej dłoni też pomaluję zwykłym lakierem na jakiś kolor.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Mam na udzie 9 siniaków. A mówię tylko o przedniej części . Nie pamiętam, żebym się gdzieś obiła, nikt mnie nie ściskał nie wiem skąd one.
TŻ Cię pewnie w nocy nogą przygniata. Ja mam tak całe łydki posiniaczone.

Ja miałam do niedawna całkiem ładne paznokcie. Nawet jedna babka mnie pytała czy to żelowe, że ona ma takie paskudne i nie może zapuścić. I chyba mi zauroczyła, bo się połamały jeden po drugim. Kciuki w połowie się nadłamały, zadarły się aż do żywego mięsa.

Stary 2014-10-14, 20:07   #1470
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Stało się! Od poniedziałku zaczynam pracę Będę pracować w sklepie stacjonarnym w Lawendowej Szafie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości