Vampire Diaries część 7 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 19:09   #4171
Withers
Zakorzenienie

Dot.: Vampire Diaries część 7

Coś czuję, że przez pół (albo i więcej) sezonu Damon i Bonnie będą uwięzieni w tym równoległym świecie i już mam tego dość. Swoją drogą nie cierpię Bonnie, nie miałabym nic przeciwko temu, żeby faktycznie gdzieś tam zniknęła już na stałe.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 20:03   #4172
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Coś czuję, że przez pół (albo i więcej) sezonu Damon i Bonnie będą uwięzieni w tym równoległym świecie i już mam tego dość. Swoją drogą nie cierpię Bonnie, nie miałabym nic przeciwko temu, żeby faktycznie gdzieś tam zniknęła już na stałe.
Zgadzam się.. ona ma coś takiego w twarzy. nie wiem czy to ta mimika czy co, ale mnie drażni
Yattamanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 20:33   #4173
Stace
Zakorzenienie

Pewnie przez niesymetryczną twarz . A mi wręcz przeciwnie, bardzo się podoba, jest najładniejsza z tvd dla mnie

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 14:16   #4174
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej dziewczyny mam pytanie..ogladalam namietnie TVD jak bylam w ciazy i wczesniej..skonczylam na tym jak Elena wybrala Damona ..chcialam zapytac ktory to byl sezon?bo myslqlam ze to ostatni a przez przypadek odkrylam ze sie mylilam;P i teraz musze to eszystko nadrobic tylko niewiem wlasnie ktory to byl sezon ...?

Pomozecie?dzieki.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 14:48   #4175
Sun_lover
BAN stały

chyba 4?
Sun_lover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 14:51   #4176
Withers
Zakorzenienie

Mnie nawet nie tyle denerwuje jej wygląd, co zachowanie. Chyba od dwóch sezonów już mi działa na nerwy

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 14:57   #4177
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam pytanie..ogladalam namietnie TVD jak bylam w ciazy i wczesniej..skonczylam na tym jak Elena wybrala Damona ..chcialam zapytac ktory to byl sezon?bo myslqlam ze to ostatni a przez przypadek odkrylam ze sie mylilam;P i teraz musze to eszystko nadrobic tylko niewiem wlasnie ktory to byl sezon ...?

Pomozecie?dzieki.
szczerze mówiąc ja już dawno straciłam rachubę...

i mnie Bonnie jakoś tak mniej denerwuje? serio, jest lepiej niż było
Stary 2014-10-09, 23:23   #4178
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc ja już dawno straciłam rachubę...

i mnie Bonnie jakoś tak mniej denerwuje? serio, jest lepiej niż było
Fakt, mnie też wkurza, ale też mniej niż kiedyś

http://nescaa.tumblr.com/

Nescaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 10:17   #4179
Asprit
Raczkowanie

Widzę, że nie tylko mnie wkurza Bonnie

Właśnie jestem po obejrzeniu nowego odcinka...
Stary 2014-10-10, 11:05   #4180
marudzia
Raczkowanie

jest gdzieś już nowy odcinek z napisami?
Stary 2014-10-10, 18:56   #4181
viva91
na przekór do celu

Aaa, podoba mi się to, co dzieje się w świecie Damona i Bonnie
Aż mnie skręca, żeby dowiedzieć się kto z nimi jest
No i zastanawiam się, co się stało 10 maja 1994 r

Choć całkiem ciekawie też było podczas sesji Elena-Alaric, nie sądziłam, że to był ten moment Ale kurde, musiało od razu z miłości przejść w nienawiść?

A wątek z tym Fellem pogromcą wampirów nudny, choć w sumie taki porządek rzeczy, zawsze ktoś na wampiry poluje
Ta laska pogryziona przez Elenę mnie irytuje, ciekawe kto okaże się jej ojcem, o ile mówi prawdę
Stary 2014-10-10, 19:16   #4182
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Cytat:

Choć całkiem ciekawie też było podczas sesji Elena-Alaric, nie sądziłam, że to był ten moment Ale kurde, musiało od razu z miłości przejść w nienawiść?

A wątek z tym Fellem pogromcą wampirów nudny, choć w sumie taki porządek rzeczy, zawsze ktoś na wampiry poluje
Ta laska pogryziona przez Elenę mnie irytuje, ciekawe kto okaże się jej ojcem, o ile mówi prawdę
Ja chyba zaczynam to ogarniać.

Ojcem tej laski jest ojciec Bonnie. A w domu Damona jest Jeremy i ta laska. Bonnie pewnie nawiąże jakąś "więź" z tą czarnoskórą dziewczyną i viola. Nie, no... Żartuję ;D Ale coś w tym musi być. A to nie jest tak, że tego dnia na świat przyszedł Jeremy - łowca wampirów?

Uwielbiam Enzo. Te jego ruchy (tj. irlandzkie tiki ), sposób w jaki się wypowiada. Podobało mi się jak zrobił rozróbę w domu Stefana. Lubię też, kiedy dogaduje sobie z Caroline.
Enzo musi zostać na kolejny sezon. Jak Plec będzie chciała się go pozbyć, to osobiście jej skopię ten tłusty tyłek.

Dobra, a teraz... Gdzie są Liv i Tyler?
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 19:44   #4183
iixi
Zakorzenienie

Cytat:

ja pomyślałam, że to siostra od Bonnie jest, takie pierwsze skojarzenie.

ogólnie odcinek bardzo mi się podobał, pierwszy od nie wiem kiedy mnie tak zaciekawił. ale miałam wrażenie, że w tym odcinku Elena, Caroline i Alaric wyglądali bardzo niekorzystnie. No i super, że Enzo znowu się pojawił, taką świeżość wnosi jak dla mnie

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 20:08   #4184
viva91
na przekór do celu

[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;48476208]Ja chyba zaczynam to ogarniać.

Ojcem tej laski jest ojciec Bonnie. A w domu Damona jest Jeremy i ta laska. Bonnie pewnie nawiąże jakąś "więź" z tą czarnoskórą dziewczyną i viola. Nie, no... Żartuję ;D Ale coś w tym musi być. A to nie jest tak, że tego dnia na świat przyszedł Jeremy - łowca wampirów?

Uwielbiam Enzo. Te jego ruchy (tj. irlandzkie tiki ), sposób w jaki się wypowiada. Podobało mi się jak zrobił rozróbę w domu Stefana. Lubię też, kiedy dogaduje sobie z Caroline.
Enzo musi zostać na kolejny sezon. Jak Plec będzie chciała się go pozbyć, to osobiście jej skopię ten tłusty tyłek.

Dobra, a teraz... Gdzie są Liv i Tyler?[/QUOTE]
Hmm, no z tym ojcem mogłoby tak być, ale ta laska dopiero pod koniec odcinka pojawiła się w domu Damona, wcześniej byli u Tylera, a Bonnie na początku kogoś usłyszała.

Co do Jera - możliwe, ale czemu akurat on?
Nie wiem o ile jest młodszy od Eleny, ale wiem, że Elena na pewno jest młodsza ode mnie, a mój rocznik mam w nicku Dlatego pomyślałam, że to o Elenę lub któregoś z jej rówieśników chodzi... Tylko kurcze Bonnie by chyba wiedziała, kiedy ktoś z jej paczki ma urodziny, jakby to faktycznie była urodzinowa data. Więc chyba chodzi o coś innego...

Enzo Jak mogłam zapomnieć, mordka mi się ucieszyła jak go zobaczyłam A jak obrósł w piórka, gdy poszedł bronić płaczącej Caroline

Liv i Tyler? ->

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-10-10 o 20:11
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 21:36   #4185
ania9o
Zakorzenienie

Ja juz po obejrzeniu odcinka.
Moje refleksje takie, że Caroline chyba zakochana w Stefanie. Stefcio żeby się nie obudził za późno. Enzo dał czadu
A wiecie kto moim zdaniem może być z Damonem i Bonnie? Katherine to by było ekstra
Laska ta co ją Jer przechowywal na bank siostra Bonnie. Od razu przyszło mi to do głowy jak wspomniala, że ma rodzinę (ojca) w Mystic Falls. Pan Fell jest już moim najmniej ulubionym charakterem w serialu. Nigdy nie lubiłam żadnego członka rodziny założycieli. Myślałam, że ze wszystkimi zrobili porządek ale się przeliczylam niestety
Elena-Alaric i ich sesje... poruszające to było. myślałam, że moment w którym Elka zakochała się w Damonie to był ten ich wspólny taniec do piosenki Within Temptation a okazało się, że jej urodziny (na co nigdy bym nie wpadła bo scena mi w ogóle nie zapadła w pamiec).
Ogólnie odcinek mi się podobał. Ale to, że Elena znienawidzilam Damona było przesadzone :/ i smutna była scena jak Jer dzwonił do Bonnie.

Dawno nie oglądałam odcinka z takim zaciekawieniem i juz nie mogę się doczekać co będzie za tydzień
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 22:39   #4186
Sun_lover
BAN stały

Cytat:
Hmm, no z tym ojcem mogłoby tak być, ale ta laska dopiero pod koniec odcinka pojawiła się w domu Damona, wcześniej byli u Tylera, a Bonnie na początku kogoś usłyszała.

Co do Jera - możliwe, ale czemu akurat on?
Nie wiem o ile jest młodszy od Eleny, ale wiem, że Elena na pewno jest młodsza ode mnie, a mój rocznik mam w nicku Dlatego pomyślałam, że to o Elenę lub któregoś z jej rówieśników chodzi... Tylko kurcze Bonnie by chyba wiedziała, kiedy ktoś z jej paczki ma urodziny, jakby to faktycznie była urodzinowa data. Więc chyba chodzi o coś innego...

Enzo Jak mogłam zapomnieć, mordka mi się ucieszyła jak go zobaczyłam A jak obrósł w piórka, gdy poszedł bronić płaczącej Caroline

Liv i Tyler? ->

Moim zdaniem z tą data na 1000% chodzi o zaćmienie.. wiecie jako "magiczny" moment - mysle że tu maczała palce babcia Bonnie i dlatego wybrała ten dzień + to, że dzień ma sie powtarzać - to zaćmienie musi być jakaś szansą..

Hahahaha też bym się śmiała gdyby to Kat z nimi była.. oby ! W sumie.. ona nie trafiła na 2 strone, gdzieś ją "wywialo" wiec ta teoria jest niezła... mam nadzieje że sie potwierdzi. W sumie to ukrywanie sie + dokonczenie im krzyzówki pasuje mi do Kat.

Ranna dziewczyna od Jera - tez moja 1 myśl że jej ojciec który nie wie o jej istnieniu to też ojciec Bonnie - od razu pomyślałam o nim.
Stary 2014-10-10, 22:45   #4187
viva91
na przekór do celu

O, no tak, zaćmienie. Nie może być tylko dla dekoracji. Pewnie moment zaćmienia jest jakąś szansą na ich powrót

Kat byłaby fajnym zaskoczeniem Ale jak się tam znalazła, babcia Bonnie ją chciała uratować?
Stary 2014-10-10, 23:18   #4188
Sun_lover
BAN stały

nie zapominaj że to Kat.. ona nawet umierając dała rade ukraść ciało Elenie, więc...bardzo by mnie to nie zdziwiło.. mogła wtedy jak ją "wessało" gdzieś "utknąć" i gdy babcia Bonnie coś zmajstrowała ona wykorzystała w jakiś sposób okazje i się "wślizgnęła" za nimi, gdy 2 strona się waliła..
Stary 2014-10-11, 07:49   #4189
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sun_lover Pokaż wiadomość
nie zapominaj że to Kat.. ona nawet umierając dała rade ukraść ciało Elenie, więc...bardzo by mnie to nie zdziwiło.. mogła wtedy jak ją "wessało" gdzieś "utknąć" i gdy babcia Bonnie coś zmajstrowała ona wykorzystała w jakiś sposób okazje i się "wślizgnęła" za nimi, gdy 2 strona się waliła..
Ale Kat nie była po drugiej stronie. Chciała przejść ale coś innego ja wciagnelo. I nie wiem jakimi cudem i gdzie miałaby się przenieść na drugą stronę, skoro tylko Bonnie była kotwica. ona może od razu trafiła na ten 10 mają 1994 - może to też dla niej jakaś kara
ale mam takie przeczucie, że z Bonnie i Damonem jest jednak ona bo to ukrywanie się, uzupełniona krzyżówka to musi być robota Katheriene
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 11:35   #4190
mariamarysienka
Zakorzenienie

Mi też odcinek bardzo się podobał, lepszy, niż większość z 5 sezonu

Uwielbiam Enzo - kradnie każdą scenę, jest nieobliczalny i ma fajny charakter. Propsy dla niego za tekst do Stefana - Damon w końcu jest jego bratem, Enzo został przez niego zdradzony, a i tak bardziej mu zależy na sprowadzeniu go z powrotem. Bardzo lubię jego sposób mówienia, bo odkąd nie ma Klausa, to stężenie brytyjskiego akcentu gwałtownie spadło No i z Caroline mają świetną chemię, bo ona i Stefan to już nie to samo Kiedyś bardziej mi się podobała ich przyjaźń, a teraz wygląda to tak, jakby ktoś na siłę chciał tutaj wpleść romans
Tekst odcinka: "Masz ładne obojczyki"

W ogóle Stefan się zrobił jakiś kompletnie bezbarwny, słabe teksty, nawet bić się już nie umie

Bonnie i Damon - mam nadzieję, że tu też nie będzie żadnego romansidła, bo lepiej wyglądają, jak się kłócą. Ale jak Bonnie zobaczyła tą dokończoną krzyżówkę i stwierdziła, że ktoś tu z nimi jest, to aż mnie ciary przeszły Ciekawa i prawdopodobna jest Wasza teoria z Kat, ooo jak bardzo bym się ucieszyła Na pewno z tą trójką nie byłoby nudy

Nowy pogromca wampirów - ech, to już się robi nudne Choć nieco zaskoczyło mnie to, że gość jeździ sobie opancerzonym autkiem, zbiera wampiry i wwozi je do MF. Z tego względu zastanawiam się, skąd on wie, o tym, że zaklęcie uniemożliwia teraz wstęp nadnaturalnym istotom? I czemu w ogóle te rodziny założycieli są takie zawzięte?

Sceny Eleny i Alarica były smutne, a zwłaszcza koniec - bo faktycznie, gdy Elena zapomniała o tym, jaki Damon był dla niej kochany, to w pamięci zostały jej tylko jego nienawiść do Stefana, mieszanie i przede wszystkim zabicie Jeremy'ego. Mam nadzieję, że będzie się dało to odkręcić, bo jak robią to po to, żeby znowu spiknąć Elenę ze Stefanem, to będę zła

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 18:23   #4191
dorot_qa
Zakorzenienie

No dobrze, ale ojciec Bonnie nie żyje, prawda? Wedlug mnie ona prędzej będzie córką tego gościa, co wozi wampiry, może chce wyczaić, gdzie jest Elena i reszta.

Gdyby to była Katherine, to bym się baaaardzo wkurzyła mam już jej dość i niech nie wraca. Wydaje mi się, że raczej ma to związek, że Mat i ta laska poszli do domu Salvatorów (chyba, że coś mi umknęło )

Zaćmienie - na pewno chodzi o to, że Bonnie będzie czerpać z tego siłę, żeby czarować

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 22:24   #4192
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że raczej ma to związek, że Mat i ta laska poszli do domu Salvatorów
Co? A to nie był Jer, nie Matt? No i nie od razu poszli do Salvatorów.
Stary 2014-10-11, 23:04   #4193
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Co? A to nie był Jer, nie Matt? No i nie od razu poszli do Salvatorów.
Taaak, pomyliłam imiona
To gdzie poszli jeszcze?

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2014-10-11, 23:08   #4194
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Taaak, pomyliłam imiona
To gdzie poszli jeszcze?
Nigdzie, po prostu na początku byli ciągle w domu Tylera
Stary 2014-10-12, 09:44   #4195
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdzie, po prostu na początku byli ciągle w domu Tylera
A okej, nie zrozumiałam na końcu poszli chyba, jak Mat się wkurzył

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2014-10-12, 12:42   #4196
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
A okej, nie zrozumiałam na końcu poszli chyba, jak Mat się wkurzył
Tak, ale Bonnie słyszała że ktoś tam jest, zanim tam poszli.

O jeju żeby to była Kat
Enzo

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 14:32   #4197
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość

O jeju żeby to była Kat
Enzo
Okej

Błagam, tylko nie ona...

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2014-10-12, 15:22   #4198
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
No właśnie, pisałam to samo stronę temu

Wszystko pasuje na Kat, ale baaaaardzo naciągany musiałby być sposób, w jaki udało jej się tam dostać.
Stary 2014-10-12, 17:06   #4199
Sun_lover
BAN stały

w tym serialu baaaaaardzo wiele rzeczy było naciągane więc mnie wersja z Kat nie zdziwi wcale ;p. Oby to była ona.
Stary 2014-10-12, 17:39   #4200
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Sun_lover Pokaż wiadomość
w tym serialu baaaaaardzo wiele rzeczy było naciągane więc mnie wersja z Kat nie zdziwi wcale ;p. Oby to była ona.
No mnie też nie zdziwi, ale nie będę zadowolona z takiego naciągania. Choć może wymyślą jakieś sensowne wytłumaczenie, takie też się od czasu do czasu zdarzają

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości