![]() |
#31 |
Wredny kotecek
|
Dot.: UWAŻAJCIE przy kupowaniu cukierków na wagę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wredny kotecek
|
A co to był za zwierz?
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Do tych twardych cukierków raczej nikt nie zagląda... a może warto :P ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48492635]Ohyda. Ja pamietam artykul z jakiejs gazety, ze w soku tymbark ktos znalazł wielką pleśń. Po prostu no jakby jakiś wielki obrzydliwy grzyb wyrósł w kartonie od soku.[/QUOTE]
Rozne marki mialy z tym problem. Pamietam, ze i Tymbark, i Fortuna. Unikam wszystkiego, co w kartonie. Soki kupuje tylko w przezroczystych butelkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wredny kotecek
|
http://www.hotmoney.pl/nabiezaco/Nie...yjasnia-g31792 dziwnym trafem znowu wawel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Wiecie co... po lekturze tego wątku nie mam już ochoty dzisiaj jeść
![]() Cóż, o Wawelu słyszałam już kilka lat temu kiedy w obieg poszły Malagi, Tiki Taki i Kasztanki z robalami, nawet w wiadomościach o tym było, ja akurat słodyczy z tej firmy nie kupuję, bo moim zdaniem nie nadają się zupełnie do jedzenia, ale gdyby mi się takie coś przytrafiło to trauma gotowa. Wiadomo, różnie bywa, są i kurze pazury, i pleśń (chociaż Cava w przypadku Twojego serka to jednak była po części Twoja wina, bo w dzisiejszych czasach trzeba koniecznie patrzeć na daty), i pióra, i różne robaczki, ale nie można dać się zwariować, bo byśmy musieli niczego nie jeść. Ja natomiast miałam już parę lat temu, chyba 3-4, BARDZO nieprzyjemną sytuację z czekoladowym DanMlekiem, lubiłam sobie je czasami chlapnąć, zawsze prosto z opakowania, data oczywiście była w porządku, piję sobie zimne prosto z lodóweczki, piję, a tu czuję nagle dziwny posmak w ustach i takie jakby... włoski poczułam przepływające? Takie mocno glutowate? Jakby glony trochę, albo bleeeh, nie wiem co, posmak momentalnie stał się obrzydliwy i o takim dziwnym wrażeniu, jakby zasadowym, mnie aż naciągnęło, wyplułam, przepiłam, mleko wyrzuciłam, nie wiem nawet co tam było, nie chciałam sprawdzać, ale DanMleko od tego czasu kupiłam już chyba tylko raz i piłam je przez słomkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
A po co wgl kupować słodycze
![]() Gdyby taka reakcja pojawiała się na normalne cukierki to zniknęła by próchnica na świecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Pani Mizantrop
|
Kurde, tak Was czytam i się zastanawiam, czy mam szczęście, że nigdy nie trafiłam na robaki, czy mam szczęście, że nigdy ich nie zauważyłam
![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys w jogurcie natknęłam sie na... ząb. Ludzki.
Wymiotowałam dalej niż widziałam...
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Ja potwierdzam, również miałam żywą niespodziankę w fisatszkach Wawel , ale to było z 12 lat temu, więc za dużo nie poprawiają swojej sytuacji
![]()
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Yep. Nie lubie michalkow. Nie lubie cukierkow. Moje zycie jest bezpieczne
![]() A soczku w kartonach - tez zdarzyly mi sie zielone sfermentowane. W almie mialam ekszyn z miechem. Jest pakowany krojony boczek. Wzielam paczke. Odwracam. A tam bialo zielono brazowo jakby ktos narzygal i Zamknal. Wypadlo mi to z rak ale patrze ze data okej. Przejezalam inne boczki z polki i okej. Zglosilam pani. Pewnie opakowanie bylo uszkodzone. Niemily widok zepsutego miesa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zielona Driada
|
O fujjj
![]() ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48493223]Wiecie co... po lekturze tego wątku nie mam już ochoty dzisiaj jeść
![]() Cóż, o Wawelu słyszałam już kilka lat temu kiedy w obieg poszły Malagi, Tiki Taki i Kasztanki z robalami, nawet w wiadomościach o tym było, ja akurat słodyczy z tej firmy nie kupuję, bo moim zdaniem nie nadają się zupełnie do jedzenia, ale gdyby mi się takie coś przytrafiło to trauma gotowa. Wiadomo, różnie bywa, są i kurze pazury, i pleśń (chociaż Cava w przypadku Twojego serka to jednak była po części Twoja wina, bo w dzisiejszych czasach trzeba koniecznie patrzeć na daty), i pióra, i różne robaczki, ale nie można dać się zwariować, bo byśmy musieli niczego nie jeść. [/QUOTE] ![]() Sklep ma psi obowiązek sprawdzac termin przydatności do spozycia produktów które sprzedaje. A jakbym była niedowidząca (jedni z sąsiadów BYLI!!! i tez tam robili zakupy zcasami) to tez by była moja wina że mi stary ser sprzedali bo im było żal wywalić?
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
summer vibes;)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też ![]() Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2014-10-12 o 12:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zielona Driada
|
Chyba już nigdy nie zjem kasztanków po tym co się tu naczytałam
![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48493574]Ja o tym wiem, ale wiadomo jak jest, rzeczywistość swoją drogą i niestety trzeba tu używać zasady ograniczonego zaufania, bo różnie z tym bywa, a potem ludzie płaczą, że kupili produkt z datą przydatności do dnia jutrzejszego...[/QUOTE]
No płaczą, bo zostali oszukani. Ale nie jest winą oszukanego że został oszukany, tylko wina jest oszusta że jest oszustem.
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Przechodzę na 2 tygodniową dietę, bo mi się przytyło ostatnio, więc subskrybuję wątek i będę tu zaglądać w chwilach słabości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
pare lat temu była aferka z larwami w Michałkach, nawet moja mama zakupiła szczęśliwą paczuszkę z niespodziankami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48493574]Ja o tym wiem, ale wiadomo jak jest, rzeczywistość swoją drogą i niestety trzeba tu używać zasady ograniczonego zaufania, bo różnie z tym bywa, a potem ludzie płaczą, że kupili produkt z datą przydatności do dnia jutrzejszego...[/QUOTE]
Tylko wiesz, jakby robic wszystko za sprzedawcow, to najlepiej w ogole samemu ten ser zrobic od podstaw. Sklepy maja obowiazek sprawdzac termin produktow. Ja rozumiem, ze mozna kupic np. produkt dzien przed terminem, ale 2 miesiace po? Jak mozna bylo to przeoczyc? Nikt tego nie sprawdza, nie układa towaru? Moim zdaniem nie ma w tym winy klienta, nie mozemy kontrolowac wszystkiego za innych. Tez bym zrobila awanture, ile to musialo gnusniec w tym sklepie, ohyda. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2014-10-12 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Cieszę się w tym momencie, że niemalże nie jadam słodyczy, ciastek itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48493676]Tylko wiesz, jakby robic wszystko za sprzedawcow, to najlepiej w ogole samemu ten ser zrobic od podstaw. Sklepy maja obowiazek sprawdzac termin produktow. Ja rozumiem, ze mozna kupic np. produkt dzien przed terminem, ale 2 miesiace po? Jak mozna bylo to przeoczyc? Nikt tego nie sprawdza, nie układa towaru? Moim zdaniem nie ma w tym winy klienta.[/QUOTE]
No dwa miesiące to faktycznie hardkor jest, ale jak mały osiedlowy sklepik to różne rzeczy się zdarzają, ja się trochę boję w takich kupować, właśnie z powodu tego, że wiem, że im asortyment schodzi dużo wolniej i pewnie długo leży... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48493673]Ja wcale nie twierdzę, że jest inaczej, ale można patrzeć na daty i kupować rzeczy z odpowiednią datą, a można tego nie robić, ślepo zawierzyć sprzedawcom, a potem płakać, że niedobry sklep nam sprzedał zepsute żarcie, choć wiadomo od dawien dawna, że sklepy tak właśnie robią. Tak samo jak warto np. przy zakupie wędlin obejrzeć je w innym świetle niż to w ladzie, które poprawia ich wygląd, bo mi się raz już zdarzyło, że szyneczka wyglądała w ladzie och i ach, a jak przyszłam do domu i zobaczyłam jej kolor i ogólną kondycję to w całości dostały ją koty, bo dla człowieka to jedzenia to ona już się zdecydowanie nie nadawała
![]() Nigdy w życiu nie zrobiłabym tego moim kotom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Jak już o znajdowaniu "niespodzianek" a art. spożywczych to moja mama w paczce z cukrem znalazła piękny złoty pierścionek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.