|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Specyficzny ch³opak
Cze¶æ Wam kobietki!
Jestem tu nowa, za³o¿y³am ten profil gdy¿ mam problem z ch³opakiem, a mam nadziejê, ¿e mi pomo¿ecie, a mianowicie wyrazicie swoje opinie. Otó¿ leci nam w³a¶nie 4 miesi±c naszego zwi±zku, na pocz±tku by³o okej, mieszka³ z rodzicami 60 km ode mnie, ba³am siê, lecz on dba³ o mnie, je¼dzi³ czêsto, odwiedza³, sprawia³, ¿e widzia³am i¿ jestem wa¿na dla niego, ¿e mu zale¿y. Mi³y, inteligentny, podobne poczucie humoru, pogl±dy na ¶wiat, wszystko fajnie, zakocha³am siê. Pozna³am go du¿o lepiej, kiedy¶ nie by³ podobno taki jak teraz. Po pewnym wydarzeniu nie dba³ o swoje dziewczyny, traktowa³ je przedmiotowo, zdradza³, chcia³ tylko seksu. Uwa¿a³ siê za ich Pana, chcia³, ¿eby robi³y wszystko to, co on chcia³. By³ okropny jednym s³owem. Jednak po pewnym czasie, co¶ da³o mu do my¶lenia i chcia³ siê zmieniæ, wróciæ do ostatniej któr± zostawi³, ale ona siê nie zgodzi³a. Wpad³ w depresjê, mia³ podobno dwie próby samobójcze...Wiem, ¿e mo¿e k³amaæ, ale jednak widzê w nim i w zachowaniu jego rodziców, ¿e kiedy¶ nie by³o ciekawie. Twierdzi, ¿e pozna³ mnie i pierwszy raz siê zakocha³, kto¶ sta³ siê dla niego tak wa¿ny. Jednak ten¿e mój ch³opak jest czasem nerwowy, nie radzi sobie z emocjami, czêsto strzela jakie¶ fochy. Teraz przeprowadzi³ siê do mojego miasta na studia i twierdzi, ¿e to dlatego, ¿e ma du¿o na g³owie itd. Ja to rozumiem, ale jednak jego zachowania czasem mnie przerasta. Czêsto siê denerwuje, nie na mnie, ale jednak daje mi odczuæ swój nastrój, tak jakby wy¿ywa siê na mnie. Nie krzywdzi mnie fizycznie, nic w tym rodzaju, ale najczê¶ciej przestaje siê odzywaæ, nie chce mi mówiæ o co chodzi, bo twierdzi, ¿e to jego problemy i nie chce mnie nimi obarczaæ. Jednak niekiedy udaje mi siê wyci±gn±æ z niego czasem to i owo, czêsto jest na granicy p³aczu, tak mi siê wydaje przynajmniej. Jeszcze niedawno czêsto powtarza³, ¿e przez swoj± przesz³o¶æ jest zwyk³ym ¶mieciem i nie zas³uguje na mnie...Przechodz±c do sedna sprawy, do¶æ czêsto mamy jakie¶ spiny, rzadko, ale jednak, on jest na tyle poddenerwowany, ¿e wychodzi i nie wiem co siê dzieje. P³aczê pó¼niej, on mnie przeprasza i mówi jak bardzo mnie kocha, jednak ja ju¿ podchodzê do tego z dystansem. To pierwsza sprawa, druga natomiast polega na tym, ¿e bojê siê, ¿e mo¿e mu chodziæ tylko o seks, chocia¿ on zarzeka siê, ¿e tak nie jest itp. Sama nie wiem ju¿ co mam robiæ, bo jego humoru s± czasem dobijaj±ce. Nie chcê go traciæ, ale jaka¶ cz±stka mnie, mówi mi, ¿e lepiej by by³o, gdybym to zakoñczy³a...Liczê, ¿e ktokolwiek udzieli mi pomocy, bo brak mi ju¿ si³ do niego czasem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 893
|
Dot.: Specyficzny ch³opak
Cytat:
Odpu¶æ sobie. Moim zdaniem 4 miesi±ce i ju¿ takie problemy? Nie no, to nie wró¿y dobrze. Jak dla mnie facet totalnie toksyczny. ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ehh, mo¿e masz racjê, ale po czê¶ci odczuwam te¿ chêæ pomocy mu...Poza tym bojê siê, ¿e jak postanowiê to zakoñczyæ na dobre, to on zrobi co¶ g³upiego... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
plum plum
Wiadomo¶ci: 4 384
|
Cytat:
kole¶ ³adnie Tob± manipuluje, wzbudza w Tobie poczucie winy, zmusza do opieki nad sob±. Bardzo toksycznie siê zachowuje, a Ty jeszcze nam ³adnie t³umaczysz, ¿e tu nie ma przemocy. Jest - psychiczna. Ci±gnij to dalej, a za 5 lat, by z nim skoñczyæ potrzebny Ci bêdzie sztab psychologów. Bêdziesz siê czu³a nic niewartym ¶mieciem, a on zacznie Ciê zdradzaæ, niszczyæ itp. My¶lê, ¿e podobny by³ scenariusz jego poprzednich zwi±zków. Je¶li mu naprawdê zale¿y - zaproponuj mu terapiê.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
plum plum
Wiadomo¶ci: 4 384
|
brak kasy to serio zadna wymówka, psycholodzy s± dostêpni na nfz, nie trzeba mieæ nawet skierowania.
Widywanie go od czasu do czasu to chyba lepsze ni¿ st³amszona psychika. Ale to Twoja decyzja i Twoje ¿ycie. Nie³atwo podejmuje siê takie decyzje, jednak u Ciebie jest masa czerwonych lampek i w sumie migaj± jak weso³a choinka.
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Edytowane przez wisdomjusticeandlove Czas edycji: 2014-10-12 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 656
|
Kole¶ lubi manipulowaæ, "wbijaæ szpileczki", zadrêczaæ innych swoim niehumorami. Pozornie ofiara, pod pow³ok± gorzkich ¿ali wprawny ³owca- szanta¿ysta, wampir energetyczny pe³n± gêb±
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Czasem owszem, przyznajê, ale nie zawsze taki jest, nie raz jest mega cudownie, wszystko wspaniale, normalnie facet idealny. Nie wiem, pozory, ¿ebym nie my¶la³a jak powy¿ej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 182
|
4 miesi±ce zwi±zku? Powinna¶ sraæ têcz±, za przeproszeniem. Odpu¶æ sobie. Nie ma sensu. Czy tak wyobra¿asz sobie pocz±tek wspania³ego zwi±zku? Co by¶ doradzi³a swojej córce, gdyby¶ j± mia³a, w takiej sytuacji? Chcia³aby¶, ¿eby Twoja córka spotyka³a siê z takim kolesiem?
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 330
|
Cytat:
Nono, wzorowo wybra³ ofiarê, nie ma co. Uciekaj dziewczyno, najwy¿szy czas. By³am kiedy¶ w zwi±zku z takim toksykiem- wierz mi, nie pomo¿esz mu, bo on wcale Twojej pomocy nie potrzebuje. Tak, jak jest- oddana, zakochana, gotowa do po¶wiêceñ, wyrozumia³a i zdezorientowana dziewczyna- to idealny dla niego uk³ad, który bêdzie chcia³ za wszelk± cenê utrzymaæ. Twoim kosztem. Wiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mam ju¿ si³y do facetów, albo zmieniê orientacjê, albo ¿ycie z kotami stoi przede mn± otworem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 904
|
Napisa³a¶, ¿e nie jeste¶ obyta z facetami, wiêc to pewnie Twój pierwszy na powa¿nie i ju¿ nie masz si³y? Niestety, czasem tak to jest, ¿e trzeba "oddzieliæ ziarno od plew" zanim znajdzie siê szczê¶cie :P Ile masz lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Nie tyle co nie mam si³y, ale chyba normalny ch³opak nie jest mi dany, tak co¶ czujê...To owszem, pierwszy jak mi siê wydawa³o powa¿niejszy "zwi±zek", jednak wcze¶niej by³o jeszcze 3 innych, którzy okazali siê nie lepsi...Mo¿e powinnam trzymaæ swoje uczucia bardziej w zamkniêciu. 18. Mój póki co facet 20...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Mój zwi±zek z toksykiem te¿ zacz±³ siê w tym wieku ![]() Twój idea³ gdzie¶ ju¿ czeka i mo¿esz byæ pewna- ani on nie bêdzie musia³ siê dla Ciebie zmieniaæ, ani Ty nie bêdziesz musia³a siê dla niego po¶wiêcaæ i umartwiaæ, bo zwyczajnie, po ludzku, bêdzie Wam dobrze ze sob±. Obojgu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Konto usuniête
|
Normalne w±tpliwo¶ci, ka¿da z nas je mia³a/ma po przej¶ciu przez jaki¶ burzliwy zwi±zek. Jeste¶ bardzo m³oda! G³owa do góry!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Jaki¶ czas temu zaklepa³am ostatni egzemplarz, ale mo¿e dowie¼li ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 656
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dziewczyno jeste¶ m³oda ¿ycie stoi przed Tob± otworem
![]() Nie pozwól aby Twój pogl±d na ¶wiat i facetów wypaczy³ taki toksyczny osobnik. Nie od razu spotyka siê mi³o¶æ swojego ¿ycia. S³uchaj swojej intuicji je¶li ona ju¿ teraz podpowiada Ci ¿e co¶ jest nie tak to uciekaj gdzie pieprz ro¶nie bo bêdzie jeszcze gorzej. G³owa do góry tego kwiatu jest pó³ ¶wiatu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 257
|
Kole¶ toksyczny, moim zdaniem nale¿y oddelegowaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.