![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: UWAŻAJCIE przy kupowaniu cukierków na wagę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wredny kotecek
|
To mniej więcej wyjaśnia skąd się biorą czasem w mózgu takie robale (widziałam filmiki ale z szacunku dla was nie wkleję ;P), potem wyciągają z głowy szczypcami, a to w żarciu można łatwo zjeść, potem sobie trafi do krwiobiegu (te z cukierków pewnie nie bo za duże na to ale inne) no i do mózgu albo serca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Nie. Jem bardzo mało chleba,jak już to ciemny,który kupuję w osiedlowych piekarniach na kromki. No z bułkami paczkowanymi jeszcze się nie spotkałam.
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A teraz trochę poszperałam i Wawel miał już problemy z robalami w 2007, 2012 i w 2013 roku. Dokładniej z larwami mklika próchniczka, nazwa nawet urocza w przeciwieństwie do samych żyjątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48496974]To był żart, prawda?
![]() Pewnie żart ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48496974]To był żart, prawda?
![]() Takie cuda istnieją ![]() Ale na szczęście takie hardkory to nie w naszym klimacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie polecam kupować cukierków na wagę.
Bardzo często to cukierki rozpakowane z paczek na skraju daty ważności lub już po (tego nie da się sprawdzić) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wredny kotecek
|
![]() Nie nie żart, nie pamiętam co to za pasożyt co go można zjeść z mięsem wieprzowym (świnia jest pierwszym jego żywicielem) może ktoś mnie poprawi, no i je właśnie można w mózgu albo sercu sobie hodować... Dlatego tak ważne jest badanie mięsa, nie kupowanie go z niewiadomych źródeł. ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/40...ich-zachowanie omg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Tu o pasożytach w mózgu, jednak jest się łatwiej ich nabawić niż myślałam. http://www.newsweek.pl/robaki-w-mozgu,49887,1,1.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
o robalach w mozgu czytalam, niestety widzialam. Podobno pacjent byl izolowany od tej informacji.
Nie jem juz w restauracjach, fast foodach, teraz doszly cukierki czekoladowe, ciekawe co bedzie dalej?
![]() |
#133 | |
O RLY?
|
Cytat:
Hmmmmm... z swinia i oslonionymi larwami kojarzy mi sie wlosien krety i wlosnica - one w miesniach siedza. Ta choroba jest masakryczna - czlowiek bardzo szybko sie meczy i nie ma na nic sily - wejscie 1 pietra po schodach to dla chorego ogromny wysilek.
![]() |
![]() |
#134 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- O właśnie o włośnicę mi chodziło dzięki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Już nie przesadzajcie, w życiu już tyle robactwa i paskudztw zjadłyśmy nawet o tym nie wiedząc, że głowa mała. Po co od razu popadać w paranoje? Po prostu przed spożyciem rzućmy dokładniej okiem na to co jemy. We wszystkich produktach można spotkać niepożądane rzeczy czy żyjątka, a jeszcze ludzie nie posiadają funkcji żywienia się energią słoneczną, coś jeść musimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
To nieporozumienie między Wami wynikło ze złego nazewnictwa właśnie. Bo to o czym tutaj mówimy to są larwy owadów, a to co tutaj przytaczacie co włazi do mózgów itd. to są robaki i pierwotniaki. Wiecie, mówicie tutaj ciągle robaki i robaki o owadach, a to mniej więcej tej samej skali błąd co powiedzenie np., że ryba to ssak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
o ludzie xd mnie kiel w kielbasie obrzydzil ale bez przesady. zdarza sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
O RLY?
|
Btw, jesli chodzi o wlosnice. Nie chce sie wymadrzac, ale tutaj nie tylko trzeba uwazac na mieso swini, ale tez mieso dzika kupowane od znajomego mysliwego - dzik tez jest zywicielem. Bodajze 2 lata temu byla afera, ze mysliwy z podlaskiego dal w lape wetowi za nie badanie miesa - sprzedal to mieso chyba 12 osobom i wszyscy zachorowali na wlosnice - kazda z tych osob cierpi na bardzo silne bole miesni, u kogos wlosnica spowodowala tez zapalenie mozgu i miesnia sercowego.
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-10-12 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Wredny kotecek
|
http://biznes.onet.pl/10-obrzydliwyc...-detal-galeria xD
A to już kiedyś widziałam, babka dostała odszkodowanie od KFC ![]() http://demotywatory.pl/4220580/Szoku...eczy#obrazek-4 ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cóż, o Wawelu słyszałam już kilka lat temu kiedy w obieg poszły Malagi, Tiki Taki i Kasztanki z robalami, nawet w wiadomościach o tym było, ja akurat słodyczy z tej firmy nie kupuję, bo moim zdaniem nie nadają się zupełnie do jedzenia, ale gdyby mi się takie coś przytrafiło to trauma gotowa.[/QUOTE] Z larwami w słodyczach Wawela to już kolejny raz słyszę... ![]() To tylko potwierdza, że Wawel robi bardzo niskiej jakości czekolady, nie tylko w smaku (była kiedyś o tym mowa w wątku o produktach, które nie są już takie jak kiedyś, że ich jakość odczuwalnie spadła), ale pod względem jakości składników i ogólnie pojętej jakości ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48497688]Wody też nie pij, moga tam się czaić pasożyty i robaki ![]() Już nie przesadzajcie, w życiu już tyle robactwa i paskudztw zjadłyśmy nawet o tym nie wiedząc, że głowa mała. Po co od razu popadać w paranoje? Po prostu przed spożyciem rzućmy dokładniej okiem na to co jemy. We wszystkich produktach można spotkać niepożądane rzeczy czy żyjątka, a jeszcze ludzie nie posiadają funkcji żywienia się energią słoneczną, coś jeść musimy.[/QUOTE] Najmądrzejsza wypowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#142 | |
Szef ds. Wymianek
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48497688]Wody też nie pij, moga tam się czaić pasożyty i robaki
![]() Już nie przesadzajcie, w życiu już tyle robactwa i paskudztw zjadłyśmy nawet o tym nie wiedząc, że głowa mała. Po co od razu popadać w paranoje? Po prostu przed spożyciem rzućmy dokładniej okiem na to co jemy. We wszystkich produktach można spotkać niepożądane rzeczy czy żyjątka, a jeszcze ludzie nie posiadają funkcji żywienia się energią słoneczną, coś jeść musimy.[/QUOTE] Nie no, abstrahując od tego, że te robale wyglądają obrzydliwie, to zdaję sobie sprawę, że niejednego zapewne w błogiej nieświadomości pożarłam. I żyję, mam się dobrze. I nadal mam zamiar jeść Michałki i insze takie ![]() BTW jak znalazłam robaka w tej mojej kaszy - już ugotowanej, na talerzu - to po wyjęciu jego i najbliższego jego otoczenia "kaszowego" - resztę kaszy zjadłam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Ja dałam sobie spokój ze słodyczami na wagę po tym jak kiedyś prawie połowa cukierków kupionych w Auchan okazała się zjedzona do połowy
![]() Edytowane przez 201606201201 Czas edycji: 2014-10-12 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle słyszałam, żeby nigdy nie brać cukierków na wagę, bo zdarza się, że są z przeterminowanych opakowań i rzucane luźno na wagę (nie czytałam całego wątku, może ktoś to pisał).
Na szczęście nigdy nie miałam obrzydliwego przypadku do opisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48496983]Tak też można
![]() A teraz trochę poszperałam i Wawel miał już problemy z robalami w 2007, 2012 i w 2013 roku. Dokładniej z larwami mklika próchniczka, nazwa nawet urocza w przeciwieństwie do samych żyjątek ![]() Pamiętam ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48496495]Oczywiscie. Zrobilam foty. Wyrzucilam robale na smietnik. Pozniej foty wyslalam do producenta.[/QUOTE] Tak z ciekawości, odpisali Ci? I co odpisali? Cytat:
![]() Jakoś większość nie ma problemu, by zrozumieć, że chodzi potoczne nazewnictwo. Tylko Ty wiecznie wyskakujesz na siłę z tymi "oczywistościami"... To wręcz żenujące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
No obleśne, ale zdarza się :P bez przesady żeby już do końca zycia nie kupowac słodyczy na wage hahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
uparta chmura
|
Znajomego znajomy ;-) pracownik tesco, opowiadał jak kiedyś (pamietam to jakieś 2l temu) jak szambo wybiło, czy jakieś rury ze ściekami pękły, w każdym razie zalało magazyn i kontenery z kurczakami... to kazali pracownikom umyć te kurczaki i na sklep .
![]() |
#150 | ||
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.