![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki cz. III
Dokładnie!
![]() |
#272 |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
nie będzie mnie przez 3 tygodnie. relacje i wpisy do kalendarza wysyłajcie w prywatnej wiadomości. nadrobię ja wrócę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Jestem po zdjeciach plenerowych. Czekalam, czekalam az sie doczekalam sensownej pogody.
Dziewczyny, miesiac sie konczy, wrzesniowe sluby wszystkie za nami, co teraz? Troche smutno, ze juz tak po wszystkim. Czekamy jeszcze na ostatnie relacje ze slubow, a potem? Gdzie sie przenosimy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Teraz skupimy się na przygotowaniach na kolejny sezon
![]()
![]() |
#275 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Melduję się już jako mężatka
![]() Było pięknie, super pogoda, bawiliśmy się do 5. rano w sobotę a w poprawiny do 2. Myslałam, że będę bardzo zestresowana, będę płakać ale byliśmy bardzo wyluzowani, cały czas chciało nam się smiać, wszyscy mi mówili, że jeszcze nie widzieli tak wyluzowanej panny młodej ![]() Jak tylko będę miała chwilę to napiszę całą relację. Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia, życzenia i kciuki ![]()
![]() |
#276 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Ja także wracam już jako żona swojego męża
![]() Pogodę mieliśmy jak z bajki od samego rana piękne słońce i cieplutko. Ja się w ogóle nie stresowałam, całkowity luz. Moja świadkowa stwierdziła, że zachowuje się jakby zupełnie nie mnie to dotyczyło ![]() Rano wstałam, zjadłam śniadanie, pomalowałam się, uczesałam, potem mnie mama i świadkowa ubierały. Czekałyśmy aż przyjedzie mój ukochany z rodzicami i świadkiem. W domu zorganizowaliśmy podziękowania dla rodziców, wręczyliśmy przygotowane kosze. Wyściskaliśmy się i pojechaliśmy. Jak dotarliśmy czekało już parę osób, do wszystkich doszliśmy i się przygotowaliśmy. Jak nadszedł już czas zobaczyliśmy tłum gości weszliśmy do środka i się wszystko zaczęło. Było pięknie i uroczyście. Mieliśmy pana, który grał nam na pianinie, co dodawało uroku ceremonii. Złożyliśmy sobie przysięgę patrząc sobie w oczy. Ja mówiłam pewnym głosem, natomiast mój mąż miał drżący głos. Przy wymianie obrączek, chciał najpierw wziąć swoją, ale zaraz zmienił :P Wszystko się udało tak jak było zaplanowane. Na ślub przyszło bardzo duuużo osób. Życzeniom nie było końca. Potem pojechaliśmy zawieść kwiaty i prezent do domu, żeby na salę przyjechać ostatni. Jak dojechaliśmy to wszyscy już byli i czekali na nas. Było oficjalne przywitanie chlebem i solą przez rodziców, następnie sto lat i szampan i rzucanie kieliszkami (na szczęście się stłukły ![]() Na obiedzie weselnym było bardzo fajnie, wszyscy ze sobą rozmawiali, my do każdego podeszliśmy i chwilę porozmawialiśmy, zrobiliśmy sobie z każdym zdjęcie. Wszystkim się bardzo podobało, każdy nam mówił, że bardzo ładny i wzruszający ślub, że pięknie wyglądamy, wszystko zapięte na ostatni guzik, jedzenie pyszne i w ogóle same "och i achy" ![]() Wieczorem jak wróciliśmy do domu to się spakowaliśmy i ruszyliśmy na nasz weekend poślubny. Było cudownie ![]() Podsumowując? Nie zmieniłabym NIC, było idealnie, tak jak chcieliśmy, jak sobie wymarzyliśmy ![]() Czy nie żałuje, że nie miałam całonocnego wesela z taćami i orkierstrą? Zdecydowanie NIE. ![]() Jakbym organizowała ślub jeszcze raz.... ... kupiłabym mniej kwiatów dzień przed, bo kupiliśmy na giełdzie poza kwiatami na mój bukiet, który mama mi robiła (który zresztą zrobił mega furorę i wstanie niezmienionym stoi do dnia dzisiejszego) kupiliśmy jeszcze kwiaty do wystroju mieszkania. Przed ślubem nikt nie zwracał uwagi na dodatkowe dekoracje w wazonach bo i tak najważniejszy z kwiatów był bukiet ślubny a po ślubie było tyleee kwiatów, że nie było ich gdzie ustawiać ani w co :P A co dostaliśmy? Dostaliśmy parę prezentów oraz gotówkę i zwróciło nam się wszystko co włożyliśmy w ślub z czego się bardzo cieszymy bo płaciliśmy wszystko sami ![]() P.S. cudownie jest być ŻONĄ!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki z 27go - gratulacje
![]() ![]() My tez bylismy na weselu i powiem wam, ze bylo mega! Bardziej nam sie podobalo niz na naszym wlasnym ![]() ![]() ![]()
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko na sekundę dać znać że żyję
![]() ![]() To lecę z relacją: Wstałam po 8 godzinach nieprzerwanego snu, punkt 8. Poprzedniego dnia bite kilka godzin dekorowaliśmy salę i załatwialiśmy mnóstwo innych rzeczy, więc byłam tak padnięta że ledwo położyłam głowę na poduszce a już spałam ![]() Szybko wygrzebałam się z wyrka, wzięłam prysznic, ogarnęłam się i wymyłam łazienkę. Koło 10 wypiłam herbatkę, spakowałam kanapki do torebki (na później, nie chciało mi się jeść z rana) i razem z mamą pojechałyśmy do miasta żeby mnie uczesać. O 11 zasiadłam na fotelu fryzjerskim, przesiedziałam tam prawie 2 godziny. W tym czasie mama miała odebrać mój bukiet z butonierką Tżta z kwiaciarni i pojechać zawiesić kokardy na ławkach w kościele. O 12.45 niepokojąco spojrzałam na zegarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szczęśliwa że nerwówka już za mną (licząc że to koniec "atrakcji" na ten dzień) wracamy do domu a tu mama dzwoni, że jeszcze kościół nie udekorowany. Ksiądz mówił wcześniej że stroić można cały dzień bo kościół pusty po mszy o 6, a okazało się że mamie trafiła się msza, a potem kolejna z chrztem ![]() ![]() Nie miałam czasu przez ostatni tydzień ogarnąć paznokci, więc rzuciłam się je malować, a w miedzyczasie ciocia stała nade mną i karmiła mnie sernikiem jak się dowiedziała, że jeszcze nic nie jadłam ![]() Co do ubierania - miała to robić moja mama, ale w ferworze sprzątania miała pocięte palce do krwi i bała się że mi suknię zabrudzi, więc ubierał mnie... tata ![]() ![]() ![]() Zajechaliśmy pod kościół o 16.45, była już większość gości. Z częścią pogadałam, część jak przychodziła to stawała 6 metrów od nas i się na nas patrzyli, dziwnie się czułam jak tak sami staliśmy a ci nie podchodzili. W końcu nadeszła 17.00. Moich znajomych ani widu ani słychu (byli spoza miasta, ale wiedziałam, że przyjechali dzień wcześniej). Stwierdziłam, że pewnie zabłądzili (słusznie, pojechali zupełnie w drugą stronę - zamiast pojechać tak jak tłumaczyłam zaufali gps. Ni zobaczyli że w mieście są 2 ulice o tej samej nazwie ![]() Weszliśmy z tatą do kościoła i dalej poszło w miarę gładko. Oprawa muzyczna była piękna, nie czułam stresu. Czułam się trochę tak jakbym przyszła na ślub... kogoś innego. Albo na niedzielną mszę. Trochę tak jakbym wyszła z siebie i była "obok" tego wszystkiego. Podczas przysięgi... się pomyliłam ![]() ![]() ![]() No więc - hałas. Twardo siedzieliśmy i patrzymy w ołtarz. Tż powiedział później że myslał że babci spadła laska. Ja myślałam że albo znajomi w końcu znaleźli kościół i trochę hałasowali siadając w ławkach, albo że to w ogóle z zewnątrz, bo w tym czasie pod kościołem kółko różańcowe miało piknik. Ksiądz co jakiś czas zerkał w tamtą stronę aż po jakimś czasie wziął coś złotego do ręki i wyszedł na zewnątrz. Dalej ceremonia potoczyła się bez przeszkód. Dopiero grubo w połowie wesela spytaliśmy się świadkowej co to za hałas. Powiedziała nam, że mój chrzestny zemdlał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomijając wujka wesele się udało. Na pierwszym tańcu się posypaliśmy - miałam za długą suknię (nie wiem jak, mierzyłam ją kilka razy) i bardzo uważałam żeby jej nie nadepnąć. Żeby się o nią nie wywrócić zrezygnowaliśmy z jednego kroku i poszliśmy na żywioł ![]() ![]() ![]() ![]() Następnego dnia mieliśmy bardzo spokojne poprawiny w domu rodziców. W poniedziałek chcieliśmy jechać do siebie... a tu kolejna przeszkoda. Tu następuje moje pokrętne tłumaczenie, co by wszyscy pojęli: W mieście A się urodziliśmy, więc stąd wybieraliśmy akty urodzenia. Ja jestem zameldowana w mieście B. Tż zameldowany w mieście C i tam załatwiliśmy zaświadczenie o braku przeciwskazań na ślub konkordatowy. Chcieliśmy uiścić opłatę za sporządzenie aktu ślubu w mieście C, ale pani wysłała nas do zapłacenia w mieście A, bo w jednej z jego dzielnic miał się odbyć ślub. Tak też zrobiliśmy. W poniedziałek po ślubie nas pakuję, patrzę na ten papierek od księdza... a tam jest napisane, że akt zostanie sporządzony w mieście D . Bylo juz po 16 więc nie miałam jak zadzwonić i się dowiedzieć. Opłata za akt jest opłatą skarbową, więc chyba powinno być wszystko jedno gdzie płacone skoro i tak to idzie do skarbu państwa. A jednak nie. We wtorek szybki telefon do miasta D. Pani powiedziała że trzeba u nich zapłacić. Pojechaliśmy, zapłaciliśmy, od razu odebraliśmy odpisy bo już mieli gotowe. Teraz czekamy na odzyskanie dowodu wpłaty tej kasy do miasta A by odzyskać pieniądze Generalnie wszystko się udało oprócz tych kilku rzeczy o których wspomniałam. Ślub i wesele wspominam bardzo miło, ale wielkiej różnicy nie czuję, jest tak samo fajnie jak przed. W tym miesiącu lecimy w podróż poślubną, mąż właśnie kombinuje bilety. Prezenty od gości udane, głównie pieniądze ale były też prezenty. Najśmieszniejsze było to, że kiedyś dostawało się np. 3 żelazka. My dostaliśmy... 3 książki o podróżach. Takie same ![]() Dziękuję za wszystkie życzenia sprzed i po naszym dniu ![]() Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-10-01 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Co tam dziewczyny słychać u naszych wrześniówek? kurcze jak ten miesiąc zleciał niedawno tak się ekscytowałam że mogę mówić że ślub już w tym miesiącu że to wszystko przede mną a teraz już tylko wspomnienia....
my myślimy nad sesją plenerową - nie do końca możemy się zdecydować z tym wszystkim... poza tym zostało mi dosyć sporo wódki po weselu - kupowaliśmy wcześniej przed podniesieniem akcyzy jeszcze więc zwrot do hurtowni po takim czasie nie wchodzi w grę... zastanawiam się co z tym zrobić, niestety nas bliskie wesele w rodzinie się nie zanosi żeby to jakoś przekazać dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
My w sobotę lecimy w podróż poślubną
![]() ![]() U nas wódki zostało 5 butelek ![]() ![]() Co tam u wrześniówek 2015? ![]() Wątek umarł razem z końcem września, a ja go jeszcze dobiłam mega długą relacją, nie wiedziałam że aż tak się rozpisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
|
Cytat:
![]() ja się nie pokazuję, bo przyjechał TŻ na urlop na 3 tygodnie. jeden już za nami. ile wódki kupiliście, że tylko 5 butelek zostało? my na 120 osób kupiliśmy 120 butelek 0,5 wódki i 18 butelek wina (a właściwie to 16, a 2 dostaliśmy gratis). w ubiegłym tygodniu załatwiliśmy: - alkohol (kupiony, schowany ![]() - skierowanie na nauki weekendowe i kancelarię - obrączki (już mierzyliśmy w stanie surowym, czekamy na odbiór) ![]() ![]() - zaproszenia przed nami nauki weekendowe w najbliższą sobotę i niedzielę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bylismy w sobote na weselu znajomych,i mloda miala taka sama suknie jak moja ![]() a swoja droga czy wy tez mialybyscie ochote powtorzyc swoj slub?ja mam straszana,nawet mowilam mezusiowi zebysmy sie rozwiedli i jeszcze raz wzieli slub ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
W życiu
![]() ![]() lipstick89 - fajnie że się wzięliście za nauki, my to ogarnęliśmy w miarę późno i z weekendowymi był problem. Ale ostatecznie nie żałuję, bo dzięki temu trafiliśmy na naprawdę fajne nauki prowadzone przez Duszpasterstwo Akademickie. Z obrączkami to my mamy cieniutkie, ja 3mm, Tż 3,5mm. Noszę razem z zaręczynowym ![]() ![]() Pokaż zaproszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
lipstick89 my jednak nie idziemy na weekendowe
![]() ![]()
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Ja to zdecydowanie nie chciałabym powtórzyć wesela.
Było pięknie, byłam bardzo szczęśliwa i wszystko poszło super, ale te nerwy nie są mi potrzebne ![]() Teraz chętnie będe chodzić na czyjeś wesela (np. w ten weekend) ![]() jako goście, można jeść, pić, bawić się do woli. no i nie trzeba brać udziału w zabawach dla panien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do nauk - przez to że nie trafiły nam się weekendowe i poszliśmy na normalne, mieliśmy... 10 spotkań plus 3 spotkania w poradni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
annic - ale mialas przygody
![]() ![]()
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na szczęście wszystko się dobrze skończyło, ale jak mi o tym mama opowiadała to aż się cała trzęsłam ![]() ![]() W ogóle już pisałam że u mnie ten rok parszywy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam na ok 120 osób poszlo 140 butelek wodki i 30 win. Ale mielismy tez poprawiny.
![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
Przeoczyłam pytanie, więc odpowiadam teraz - nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
My mieliśmy cos kolo 150 butelek i zostal jeden karton
![]() ![]()
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Pozwólcie, że się pochwalę zdjęciem z pleneru. I tak oto zakończyłam cykl przygotowań zwieńczony ślubem we wrześniu 2014. Bardzo się cieszę, że to już za mną. Ściskam Was i będę wpadać do Was żeby sprawdzać postępy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze czekamy na zdjecia ale w przyszlym tygodniu maja juz byc
![]()
![]() |
#297 |
|
zrobiliśmy konferencje przedmałżeńskie na staszica w Lublinie. było bardzo fajnie. jutro zaczynam staż.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z 13go
![]() ![]() ![]()
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Mogę się przyłączyć? Zostanę żoną 5.09.2015, jeśli wszystko dobrze pójdzie
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.