![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
popkorn naczosy i inne rzeczy które kocham
może ja jestem jakaś społecznie upośledzona, ale tak mnie naszło
idę do kina smutny film podniosły wręcz patetyczny a pańcia obok siedzi i robi CHROM CHROM SKROB SKROB CHROM CHROM KRASZ KRASZ CHROM SKROB AAMMMMMMM SIURP SIURP, bo przecież ta dorosła pani, musi, no musi zeżreć nachosy w plastikowym opakowaniu podczas tego filmu. 15 minut mija, ja już ryczę wzruszona, i następuje zamiana! pani podaje partnerowi naczosy i bierze od niego popcorn. i zaczyna się skrob skrob skrob CHAMCIAP CIAP CIAP MHGMHM SZUR SZUR SZUR.... serio, tymi naczosami myślałam że ... nie wiem, chciałam je rozgnieść jej na twarzy a pudełko postawić na głowie jak czapeczkę. nie rozumiem. niech mi ktoś wyjasni co to za fenomen nachosów że po prostu dorosły człowiek idąc na naprawdę film który nie jest amerykańską komedią albo polską komedią romantyczną, tylko na taki skłaniający do refleksji, taki co wygrywał festiwale, no po prostu musi się nażreć. żeby to jeszcze był budyń ![]() nie wiem może jestem przez wilki chowana ale uważam że czasami po prostu nie wypada żreć podczas seansu. wiem, to nie teatr, ale są różne rodzaje filmów - na jedne się idzie dla rozrywki, a inne to sztuka którą się podziwia. zjem sobie popcorn na "jak urodzić i nie zwariować" ale są filmy gdzie uważam że nie wypada porywać się fali amerykanizacji i po prostu żreć ciamkając. i skrobiąc. szurając. rozgryzając z otwartą paszczą te obrzydliwe śmierdzące przyprawione tłuste przekąski. a wszyscy w koło albo płaczą albo prawie wchodzą twarzą w ekran zafascynowani tym co się dzieje. ale i tak przemiło że są miejsca gdzie pójdziesz na film i ktoś obok nie zaciamka cie na śmierć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: popkorn naczosy i inne rzeczy które kocham
Zasłyszana przeze mnie rozmowa pewnej młodej 25+ głupkowatej osoby z osobą dorosłą na emeryturze, parafrazując:
Osoba starsza: nie rozumiem, jak to w kinach jeść, przecież to tak jak w teatrze, powinno być zabronione, to jest brak kultury i przeszkadza ludziom w oglądaniu Głupkowata młoda kobieta: e tam, nie obchodzi mnie to, mnie każdy film nudzi jeśli nie jem w trakcie oglądania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też jak to słyszę wariuję, a od tych wszystkich zapachów mam mdłości. Ostatnio jadłam coś w kinie chyba w gimnazjum. W sumie czasami chętnie bym coś zjadła, bo lubię jeść oglądając, ale nie robię tego bo wiem, że to strasznie drażniące i nie chce raczyć obcych ludzi odgłosami mojego przeżuwania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
ja mówię, to zależy od filmu. i od ludzi. jak idziesz z dziećmi na shreka, to mogą poczuć się wyjątkowo, wow popcorn, ale lubimy popcorn super zabawa kino fun.
ale jak idziesz na film wymagający myślenia, nie wiem, artystyczny? podniosły? historyczny o tematyce obozowej? naprawdę nikomu nie przechodzi przez myśl że nie-wy-pa-da...? i też mi było słabo jak czułam te ohydne nachosy. ten popcorn to mogę zdzierżyć ewentualnie ale te nachosy to jakieś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nam jak sie zdarzy kupic nachosy to zawsze je z męzem pozremy podczas reklam
![]() Tez jakies rozwiązanie. Po prostu uwielbiamy ich sos serowy ![]() Mnie za to nic nie wkurza tak jak debile swiecacy komórkami w trakcie filmu. Smartfony maja jednak ogromne, mocne wyświetlacze i jak ktos w trakcie do telefonu zajrzy, to swieci kazdemu siedzacemu z tylu i po bokach niemiłosiernie. I tą metodą w krótkich, żólnierskich słowach ustawiłam wczoraj panią lat na oko 50+ która w trakcie filmu beztrosko pisala smsy. Nie to ze raz zajrzala, przeczytala i juz. Odpisywala, zagladala czy przyszła odpowiedz. No matkoboskoczenstochosko. Nie moge sie skupic bo mi swieci tą latarnia po gałach. To albo jest w kinie, na filmie, za który zaplacila niemale w koncu pieniadze, tak jak i reszta widzów na sali, albo sobie pisze smsy...
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
serio mój mózg nie ogarnia jak ktoś może żreć nachosy zadowolony i rozpasany gdy na ekranie wkładają noworodki do komory gazowej.
no nie wiem. nie kumam. serio mam wysoki próg tolerancji i jak szłam na sekstaśmę to się spodziewałam że śmiechy i głośne zachowanei czy komentarze, będą normalne, bo to komedia, pełna sala, fun i tak dalej. ale są filmy gdzie nie wiem. no nie rozumiem... Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2014-10-12 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No rozumie, ale mnie chyba to drażni zawsze. Ja wiem, że komedia itd. ale mlaskanie obok/za mną cały czas jest takie samo. Jeszcze mam takie szczęście, że nie raz zdarzyło się, że ktoś mnie oblał colą albo ubrudził sosem.
Ale jak idę na film dla filmu to już całkiem wariuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A z tym sie jak najbardziej zgodzę, ze są filmy na których jesc nie wypada (choc po dzwoniacych komorkach w teatrze, w trakcie trwania aktu juz mnie az tak nie dziwi)
Wiadomo, ze na komediach, bajkach czy filmach akcji sobie beztrosko ciumkac mozna, nie kazdy za tym przepada ale nic sie z tym nie zrobi, ale na niektore filmy sie idzie chyba w celach... niekoniecznie rozrywkowych. Ale tak mi sie wydaje ze poczucie przyzwoitosci i umiejetnosc oceny co wypada, a co nie to nie jest czesta cecha w dzisiejszym swiecie. edt: dodam, ze jak bylam na bajce (jak wytresowac smoka) za mną siedział koles, ktory trzymal buty na zagłówku siedzenia przed nim - a bylo to siedzenie kolo mnie. Nie dosc ze ciagle nogami te siedzenia bujal to centralnie jeszcze sobie je wyciągał górą,nad siedzeniem (a mnie kolo twarzy) Załuje, ze nie mialam jakiegos ostrego przedmiotu typu szpilka bo chyba bym jej użyla.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
Edytowane przez awia Czas edycji: 2014-10-12 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Mnie na filmach w kinie zawsze wkurzało też głośne śmianie się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Bardziej od głośnego jedzenia irytują mnie ludzie, którzy zabierają ze sobą alkohol i piją go podczas seansu. Chichranie się, głośne gadanie, a zwracanie uwagi nic nie daje
![]() ![]() Co do samego jedzenia, bardziej zależy to od filmu tak jak tutaj drabineczka wspomniałaś. Ale z drugiej strony, ja jeśli już idę do kina to w środku tygodnia kiedy na sali jest dosłownie kilka osób więc każdy może usiąść tak, że może jeść te nachosy czy inne chrupki nie przeszkadzając innym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
neonka ale nie zawsze przewidzisz gdzie kto jak usiądzie ostatecznie
![]() mi alkohol aż tak nie przeszkadza, właśnie w filmie studyjnym jest to dość częste. właściwie tego nie słyszę. a ludzie nie biorą ze sobą pół litra tylko dwa piwa max |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja też tego nie rozumiem kompletnie i dla mnie mogliby nie sprzedawać żadnego jedzenia w kinach. Z drugiej strony nie wiem czy lepsze to czy przynoszone ze sobą najtańsze chipsy z carrefoura. W sumie wszystko jedno, ludzie są tępi i nie wiedzą na jaki film idą i po co.
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
johnlena - jasne że bez różnicy czy to czipsy z biedry czy naczosy. ale mówię, nie ogarniam, no po prostu nie rozumiem tego braku refleksji. okej, sprzedają, jest popularne, ludzie kupują, idziemy na komedie, wohoo fun.
ale no ja nie wiem jak ludziom przechodzi cokolwiek przez gardło gdy pokazywane są naprawdę wstrząsające sceny, albo jesli film wymaga myslenia i nie daj boze wspiecia sie na wyzszy poziom zeby w ogole zrozumiec co sie dzieje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie przepadam za takimi podgryzaczami, ale raz na ruski rok nabieram ochoty. Jak już to zjadam wszystko podczas reklam, jeśli jakimś cudem przedłuży się to na film, to i tak ściska mnie w żołądku przy niektórych scenach i jeść nie mogę. A jeśli już dam radę coś przełknąć to robię to podczas np. głośnych fragmentów.
I o ile nie przeszkadzało mi chrupanie na "Krainie Lodu" to na takim wojennym dramacie by mnie szlag trafił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Life is a drink ...
|
Kina czasami więcej zarabiają na tych dodatkach niż na biletach XDDDDDDDD
Często chodzę do kina. Jak jakiś film mnie interesuje to idziemy z moim zazwyczaj na bardzo wieczorny seans bo wtedy do kina idzie bardzo mało osób i o ile szansa jest bardzo mała, że usiądze obok nas ktoś kto będzie żarł chipsy lub coś innego to mogę wtedy się przesiąść w inne miejsce a jak sala pełna to pech trzeba to przeżyć.
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Zawsze.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poważne filmy wolę oglądać w domowym zaciszu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
A na czym bylas w kinie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
i serio jeszcze raz pobłogosławię kluby filmowe, gdzie większe prawdopodobieństwo spotkać obok pana z drinkiem w ręce obok który całkowicie bezszelestnie popija raz po raz niż bandę ludzi z nachosami. swoją drogą czemu te nachosy są sprzedawane w plastikowych korytkach? żeby denerwować ludzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio byłem na Miasto 44 większość pewnie wie jaka tematyka i choćby dla samej idei uczczenia poległych warto byłoby zachować się na poziomie przez te 2 godziny.
Ale gdzie tam. Scena gdzie słyszy się tylko odgłosy strzelania i jęki rannych, a ktoś sobie otwiera paczkę chipsów, inny siorpie jak rasowa świnia w chlewie. Później scena mniej brutalna, a wątek miłosny ochy, achy i nagle ☠☠☠ut komuś telefon zaczął dzwonić. Zamiast wyłączyć to udawał, że nie jego. ![]() Czy to takie trudno, zjeść sobie coś przed filmem w kinie i nie musieć wcinać na całą salę? Okej rozumiem ckliwą komedyjkę i jeść popcorn czy pić tak żeby nie przeszkadzać innym, ale po co? To tylko pokazuje jaką ludzie mają kulturę i może ja jakiś staroświecki jestem, ale byłoby mi głupio mlaskać wiedząc, że nie jestem sam...
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
na wszystkie psy idą do nieba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Life is a drink ...
|
Możliwe, że tak jest. Jak chodzę często do kina to na 20 wejść tylko raz kupiłam popcorn więc całe szczęście to ja im nie nabijam do licznika
![]() Jak byłam na ostatniej części szybkich i wściekłych to 2 rzędy za mną siedziało 3 palantów z pochodzenia romskiego... Śmiechy, gadanie to nic a jaki syf po sobie zostawili to już nawet nie będę tego komentować.
![]() |
#24 |
O RLY?
|
Mnie najbardziej irytuje przemycanie na sale kinowa chipsow czy popcornu zakupionego wczesniej w markecie (bo taniej) a pozniej szuszczenie przez pol seansu plastikowym opakowaniem
![]()
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak na ekranie pokazywano sceny z Woli, podwórka-studnie wypełnione zwłokami to kątem oka zauważyłam, ze pustak od popkornu zakrył łapą gębę i wjąkał: "o borze...". I żarcie się skończyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
O RLY?
|
Jeden raz w zyciu udalo mi sie trafic na seans, bez chrupania, szeleszczsenia, glupich komentarzy, swiecenia komorkami, rzucania cukierkami etc.
"Katyn" - po seansie grobowa cisza (sala pelna mlodych ludzi).
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-10-12 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłano z tel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Mnie bardziej irytują wspomniane wcześniej smartfony, i dotyczy to KAŻDEGO filmu, mam ochotę raciczki pourywać używającym.
Też mi się w głowie nie mieści radosne chrupanie podczas filmu o tematyce wojennej/obozowej, ale generalnie jedzenie na filmach mi nie przeszkadza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Dlatego chodzę do kin studyjnych
![]() ![]() ![]() Niestety, kina studyjne nie rozwiązują problemu z: -spóźnialskimi kulającymi się po sali w poszukiwaniu swojego miejsca -gadaniem, nadmiernymi śmichami chichami , chrapaniem [!] -graniem w jakieś węże na komórce, że aż mi świeci po japie, choć siedzę kilka rzędów wyżej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.