|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
|
|
#4892 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ej... Dziewczyny... Właśnie się dowiedziłam, że mój nauczyciel techniki i informatyki z podstawówki jest Dj-em weselnym i wodzirejem
|
|||
|
|
|
#4893 |
|
Zadomowienie
|
U mnie niestety minęła faza wyluzowania, może też niepotrzebnie mój głupi mózg się nakręca przez to że tylko chodze do pracy w tygodniu i coraz rzadziej widuję się z Tż i szczerze mówiąc mam więcej czasu do przemyśleń...;/ plus na dodatek ostatnio coraz więcej rozmawiamy z Tż o przyszłości-dzieciach,wspólnym mieszkaniu itd...
U mnie też tak wygląda że przed moim Tż miałam sporo nieudanych i toksycznych związków które się rozpadały i strasznie boję się że znów nastąpi rozstanie ... Mamy z Tż do siebie zaufanie i spory staż ale chciałabym mieć tą świadomość że "jestem tą właściwą, przyszłą żoną" i że nie zmieni na pewno już zdania .
|
|
#4894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48500144]Mi już powoli też, ale obawiam się, że zaczyna mi się kaszel ![]() [/QUOTE] To syrop wykrztuśny dawaj, zanim zaczniesz kasłać, to zapobiegnie zejściu do płuc i może się obejdzie bez tego
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"A kim chciałabyś być? Narzeczoną?". I co ja mam mu odpowiedzieć? "Wow,w końcu zczaiłeś"? I ma za tydzień przylecieć z pierścionkiem? Tak to ja nie chcę . Chce żeby on sam z siebie podjął ten krok ale od momentu kiedy zaczął mieć pewne zamiary to minęło mnóstwo czasu... , i nic więcej, więc sama nie wiem co zrobić....
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chciałam napisać, że zwykle informatycy i nauczyciele techniki kojarzą mi się ze sztywniakami, ale biorąc pod uwagę, że mój Tż jest informatykiem, a w szkole, w której pracuję nauczyciel techniki jest bardzo rozrywkowy, to nie wiem skąd to wzięłam
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-10-12 o 22:52 |
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że jesteście. Ja to i tak zazdroszczę tym, którzy mają już mają ślubne plany na jakiś tam rok, bo wydaje mi się, że u nich pierścień to kwestia czasu. Moja data ślubu brzmi: "kiedyś" albo "w swoim czasie". ![]()
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to nie chce i nigdy nie chciałam przyciskać mojego Tż ani nic z tych rzeczy po prostu strasznie irytują mnie takie obiecanki-cacanki i cholerne czekanie bez celu .
|
|
|
#4899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
Wspólczucia, ja bym nie chciała za Chiny, startować w nowe życie z kredytem, a juz w ogóle takim na 30 lat..
|
|
#4901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
.
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, ale jak zacznę ten temat to na 100% zada to pytanie.
Ile razy mówiłam mu że mam dosyć bycia tylko dziewczyną A co on na to? Zawsze ta sama odpowiedź 'a kim chciałabyś być? Narzeczoną?". Też myślę że tak mnie przedstawił,bo się zawstydził...tak jak Terha piszesz.
|
|
#4903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, nie rozumiem w czym problem
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
Mówię mu właśnie...
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Odpowiada nie jasno, zmienia temat ->gdy ja sie pytam, albo odpowiada: "Oświadczę Ci się już tak na poważnie, bez prób generalnych no i z pierścionkiem...". Nawet kiedyś konkretny typ oglądaliśmy ale to też było z 2 lata temu odkąd zaczął mnie nakręcać...
Natomiast gdy on sam zaczyna temat to opowiada że jest okazja żeby mi sie oświadczyc,że ma wszystko ustalone itd...a tak naprawdę to tylko czekam i nic więcej.
Edytowane przez mojchlopakniechce Czas edycji: 2014-10-12 o 22:51 |
|
|
|
#4907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję. Dwóch lat zwodzenia bym nie wytrzymała. Edytowane przez Anabelo Czas edycji: 2014-10-12 o 23:02 |
|
|
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
Ultimatum odpada...
No właśnie, jakby mnie zbywał? To po jaką cholere sam zaczął temat, obietnice i ogólnie nakręcanie mnie? Bo ja tego nie zaczęłam . A i uzbrajanie się w cierpliwość to czasem mi wychodzi a czasami to ja wychodze z siebie i staję obok :P
|
|
#4909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
.Zadaj sobie pytanie, ile jeszcze możesz na niego czekać, aż się określi. Może lepiej go oświecić, że skończy Ci się niedługo cierpliwość? Jeśli facet jest mądry to sobie na spokojnie przemyśli Twoje słowa i nawet jeśli od razu na nie nie będzie potrafił odpowiedzieć, to za jakiś czas (tydzień lub dwa) sam wróci do tematu. I wreszcie będziecie mogli szczerze porozmawiać. U mnie tak właśnie było. Bywały trudne momenty, że zastanawiałam się głośno, czy to jeszcze ma sens. Wyłam wtedy Tżtowi w mankiet, ale on widział, że bardzo cierpię i jego też to bardzo bolało. I mimo, że mówił, że nie może mi tego obiecać co bym chciała bo jeszcze nie jest na to gotowy (nie wie, czy kiedykolwiek bedzie) i że jeśli zdecyduję się odejść to nie będzie mnie zatrzymywał, to potem przychodził taki czas na przemyślenia i nasz związek ewoluował w stronę wspólnej przyszłości.
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-10-12 o 23:23 |
||
|
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
To może przestań reagować na jego gadki o zaręczynach i ślubie. Odpowiadaj tylko, że czekasz na konkretne działania i ucinaj temat. Powinno mu to uświadomić, że zachowuje się beznadziejnie.
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zadomowienie
|
Tak, naprawdę wtedy było mi przykro. Terha, kiedyś zarzuciłam mu że jest gołosłowny, po tym jak mieliśmy jechac na urlop nad morze to powiedział mi że wtedy się oświadczy, w drodze powrotnej pokłóciliśmy się i powiedziałm mu to,czemu obiecywał i nic nie zrobił i że to nie pierwszy raz no i że ma przestać tak gadać i mnie nakręcać...
To powiedział "Oświadczę Ci się już tak na poważnie, bez prób generalnych no i z pierścionkiem..." no ale minęło kilka miesięcy i co ? Gadanie pozostało a czynów brak . Wiecie, nie wiem czy znów interweniować? Boję się właśnie że wywołam wymuszone zaręczyny a tego jak najbardziej nie chcę .---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Absolutnie się z tym nie zgadzam. Jak będzie cicho w kąciku czekać, to facet będzie myślał, że jest wszystko ok, a przecież nie jest .Zadaj sobie pytanie, ile jeszcze możesz na niego czekać, aż się określi. Może lepiej go oświecić, że kończy Ci się cierpliwość?[/QUOTE] Szczerze? Czasami nie wytrzymałabym już miesiąca niepewności,ale jakby podał konkretny termin raz a porzadnie np.do końca roku albo końca stycznia- ok,byłabym spokojna i wyluzowana...a nie życie w niepewności od 2 lat ." Jak będzie cicho w kąciku czekać, to facet będzie myślał, że jest wszystko ok, a przecież nie jest "On dokladnie tak myśli od dłuższego czasu... Niby między nami jest okej, ale jak myślę o tych obiecankach to jestem zła i smutna no i zawiedziona, a Tż mysli że wszystko w porzadku w tym temacie..
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie... moja refleksja dotycząca tego, co obie napisałyśmy w poprzednich postach. Może chodzi o to, że Wy nie rozmawiacie ze sobą spokojnie, tylko się od razu kłócicie? Kłótnia nigdy nie jest konstruktywna. Rozmowa owszem. Może chodzi o to, że powinniście nauczyć się ze sobą rozmawiać na powazne tematy, a nie wybuchać gniewem?
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
To nie wyglada tak. Osttanio mamy mało czasu dla siebie. Gdy jest ten czas to potrafi usiąść i poważnie oraz spokojnie porozmawiać, np. na temat przyszłosci mamy większość rzeczy wyjasnioną. Sęk w tym że tylko kłócimy się o to bycie "dziewczyną" i to ja wyładowuje na nim swój żal,zawód i gniew a czemu? Przez te jego niespełnione obietnice...
|
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazało się, że on myślał, że jak cały czas będzie mi obiecywał i gadał i w ogóle to zrobi mi w ten sposób przyjemność i że zaspokoi tym jakieś tam moje potrzeby, dopóki sam nie będzie do tej decyzji gotowy ![]() I mimo, że ja mu niejednokrotnie powtarzałam, że ma tak nie robić, to on myślał, że tak jest dla mnie lepiej i nie rozumiał, że robi mi krzywdę. A usiłował w ten sposób zyskać sobie czas, zamiast wprost powiedzieć, że nie dojrzał... Może Twój tez tak myśli... Bo koniec końców faceci to jednak są emocjonalni idioci ![]() ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Na dobry humor od kobity z PW ![]() https://www.youtube.com/watch?v=umYgbJlub9M |
|
|
|
|
#4916 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
nawet znam jednego kolesia co tam śpiewa
|
|
|
#4917 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny. Widzę, że znowu na tapecie jest temat zaręczyn.
![]() Ja w weekend znowu musiałam wysłuchiwać pytań od TŻta kolegi odnośnie naszego ślubu. Zaczęłam go wkręcać, że nie wiadomo czy ja kiedykolwiek się zdecyduję na ślub i może będziemy żyć w konkubinacie. Trochę się chłopak zdziwił. Mojchlopakniechce myślę, że ucinanie tematu jest dobrym pomysłem. Po co po raz kolejny masz mu marudzić, że nie chcesz być tylko dziewczyną? Przecież on o tym doskonale wie. ![]() A jak zauważy że Ty już nie chcesz rozmawiać z nim na temat ślubu i wspólnego dalszego życia to zacznie się zastanawiać co jest nie tak. |
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wkurzyłam się od samego rana. Poszłam z samego rana odrobić zajęcia z pielęgniarstwa neonatologicznego, bo mnie w piątek nie było. A tu zonk "trzeba się umówić". Zostałam odesłana do domu i się umówiłam na za tydzień Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania. Pokiełbasiło mi się z wolontariatem. Miałam iść w tym roku, ale nie pójdę bo trzeba mieć licencjat. Trochę chore, bo będę miała już prawo wykonywania zawodu a jedyne co mi zaproponują to zapi*prz za darmo
|
#4919 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
A ja wam powiem, że ja przyjęłam taka postawe ucinania tematu po jakiejś kłótni na ten temat i wcale to zaręczyn nie przyspieszyło
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

...

. Chce żeby on sam z siebie podjął ten krok ale od momentu kiedy zaczął mieć pewne zamiary to minęło mnóstwo czasu...
. Chciałam napisać, że zwykle informatycy i nauczyciele techniki kojarzą mi się ze sztywniakami, ale biorąc pod uwagę, że mój Tż jest informatykiem, a w szkole, w której pracuję nauczyciel techniki jest bardzo rozrywkowy, to nie wiem skąd to wzięłam
.

.